To be or not to be

Forrige helg skjedde det noe på NRK sin Østlandssending som skapte overskrifter over hele landet. Ja, til og med utenfor våre landegrenser skrev de om journalisten  Pia Beathe Pedersen. Programlederen som sa følgende i en direktesendt nyhetssending :

– Jeg sier nå opp og går min vei. Takk for meg. Ha det!

På direktesendt radio. Kort tid etter uttalelsen la hun et brev på nettsidene til NRK . Deler av uttalesen lød som følger:

«Regimet som på en eller annen mystisk måte har fått lov til å leve i alle disse årene. Men nå må noen begynne å snakke om elefanten i rommet, eller, kanskje heller, dinosauren oppå huset. Den må dø.

Jeg kunne skrevet side opp og side ned om hersketeknikker, detaljstyring fra vaktsjef og ordre fra nyhetssjef, rigide og antikvariske systemer, og en totalt fraværende vilje til å diskutere andre, mer ressursvennlige måter å jobbe på.»

Jeg heiet på Pia Beathe med en gang. Tøft, tenkte jeg, bra noen tørr å si ifra tross den noe uvanlige metoden. Men hvordan i alle dager skulle hun ellers bli hørt? I gangene i NRK har dette satt igang både sinn og tanker, og mennesker tilknyttet NRK som ikke går på kontrakt snakker om mailer de nå får fra Fagforeningen. De vil vite om folk trives i NRK, sånn helt plutselig! Programlederen nådde altså fram, og bra er det. Det blir tatt afære, og stemmer det som står i notatet til Pia Beathe, noe som det sikkert til en viss grad gjør, bør det endringer til! Uten tvil!

Jeg hadde noen fantastiske år i NRK P3. Det er en av de beste arbeidsplassene jeg har hatt. Men jeg jobbet der i nesten fire år, som vikar, uten en eneste medarbeidersamtale. I rest my case, livet på vikarkontrakt er ingen dans på roser!

Men så over til grunnen til mitt blogginnlegg såpass lenge etter saken var en nyhet. Det er et intervju som jeg idag ble tipset om, på mail, om et intervju som Pia Beathe har gjort med nettsiden Mental Helse (jeg har tre linker til saken fra ulike hold, men det ser ut til at den er fjernet?) RadioAssistant har kommentert det HER.

Dette intervjuet har blitt videresendt mye over mail de siste dagene, og har tydeligvis blitt en snakkis blant journalister. Det merkelige er jo at det nå er fjernet kanskje?! Men uansett fjernet eller ikke, så har ikke Pia Beathes mentale helse noe som helst med hennes oppsigelse og engasjement rundt NRK sin behandling av vikarer  å gjøre!? Flere på NRK huset bekrefter ovenfor meg at Pia har helt rett i sine uttalser.

Det jeg stusser litt over er miksen her. At Mental Helse vil intervjue henne om hennes følelser, og smerten som hun tydeligvis har hatt i livet sitt, er en ting. Men hva i alle dager har det med denne oppsigelse på NRK sin direktesending å gjøre? Jeg kjenner jeg blir provosert, jeg blir nesten litt sint! Hvorfor har Mental Helse mikset disse sakene? Hva tjener deres lesere på at saken fremstår som dette og hvorfor den vinklingen? Selvom den i ettertid er fjernet…..journalister mailer den til hverandre.

By | 2010-09-17T17:26:42+00:00 17. september, 2010|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|Tags: , |3 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits