Ungdom og penger

Jeg fikk i dag en mail fra en tidligere kollega i NRK. De holder på med et superspennende prosjekt, og hun lurte på om jeg hadde tenåringsbarn, eller kjente noen som hadde det? Nei, mine er 9 og 11 år, så det har jeg nok ikke. Men jeg har sikkert mange blogglesere som har det, skrev jeg tilbake. Genialt….her er litt om prosjektet, dette bør du virkelig vurdere hvis du og din familie er i målgruppen!! Tror hele familien hadde lært masse av det…..

I Norge bruker en 16 åring mer enn 2000 kroner bare på seg selv hver måned. Tenåringer er superforbrukere , og bruker penger på nytelse ,snacks, klær, spill og på å være sosiale. De har få  begrensninger.

I mange familier er pengespørsmål årsaken til krangler mellom tenåringer og foreldre. Mor og far synes kanskje at tenåringens forbruk er litt i overkant, mens tenåringen synes foreldrene burde forstå at de trenger mer til sine behov.  Men hvem er det som vinner diskusjonen om mer ukelønn, eller mer penger generelt til det tenåringen ønsker seg? Gir man etter, eller klarer man å sette grenser og mane til ansvar?

Tall fra inkassobyråene viser  at mange ungdommer havner i økonomisk krise allerede i slutten av tenårene, når de får ansvar for sin egen økonomi. I skolen lærer de ingenting om temaet. Mange tenåringer mangler rett og slett økonomisk forstand.

Hvorfor har det blitt slik? Er det foreldrene som gjør feil i oppveksten, eller er det samfunnet som oppfordrer til uhemmet shopping og forbruk. Det er et viktig spørsmål, som det sikkert finnes mange svar på. Hva er rett vei å gå? Hva tror du?

NRK jobber med en realityserie som setter fokus på ungdom og forbruk. Hvordan lærer man en tenåring å bruke penger på en fornuftig måte, og hvordan blir de ansvarlige? Gjennom en måned blir en norsk familie gitt ulike prøvelser, utfordringer, kjendismøter og opplevelse – alt for at tenåringen (og kanskje også foreldrene?) skal få bedre forståelse av hvordan man bruker penger på en fornuftig måte.

Kunne du tenke deg å la din tenåring lære noen knep av en ekspert, og kanskje selv få en aha-opplevelse. Da vil NRK høre fra deg og tenåringen din. Send en e-post til: tenaring@nrk.no, og merk e-posten ”Teenage Boss”

Jeg kjenner jo at jeg får lyst til å skrive et blogginnlegg bare på grunn av infoen over….men det får vente. Mailaddressen ligger der om dette er noe du og dine kunne vært med på….jeg hadde veldig lyst, men våre barn har ikke ukepenger engang enda så det blir feil. Masse lykke til!!By | 2017-03-16T07:16:45+00:00 15. september, 2010|Categories: PERSONLIG|11 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits