Vennskap

Jeg er heldig som har mange gode venner. Noen av de er nærmere meg enn andre, mens noen har en helt spesiell plass i mitt hjerte. Det er noen mennesker jeg har kjent siden barndommen, og flere har det blitt i voksen alder.

Vennskap, det er et positivt ladet ord. Hva legger en i et godt vennskap? For meg er det nærhet, gode samtaler, overse småfeil (  alle har småfeil) , se mennesket og deres positive kvaliteter, hvilke goder mennesket tilfører livet ditt, og ikke minst at latteren henger løst. Jeg velger å overse små negative sider hvis menneske byr på mange positive ting.

Jeg kjenner fort når jeg treffer et menneske om kjemien stemmer. Et vennskap blir ikke til over natten, men den første kjemien må være på plass. Samtalen må gå av seg selv, en må forstå hverandre, og i voksen alder er det for min del en fordel hvis samtalene kan dreie seg om noe. Jeg liker å lære noe av gode samtaler. Jeg elsker å bli kjent med nye mennesker….

I ung alder, hvordan valgte vi venner da? Kanskje når en følte en trygghet sammen med et annet menneske? Eller var det den samme kjemien som vi kjenner på i voksen alder? Uansett hvordan vi valgte venner i yngre dager, er det hyggelig når de forsatt er en del av livet i voksen alder. Men noen vokser en i fra….hvorfor skjer det?

Mine venner er aldri i tvil om hvor de har meg. Jeg sier ifra, og spør om jeg merker at det er noe ubalanse. Jeg liker ikke de som bare trekker seg vekk, feiger ut, og ikke åpner seg opp hvis det er noe galt. Det er så viktig med åpenhet, hvorfor velger enkelte mennesker å feige ut? Er ikke vennskapet viktig nok da?

Jeg er på hytten og nyter en rolig morgen. Da kan en dykke ned i tanker som har ligget og murret lenge i topplokket…. i dag ble det vennskapstanken som fikk utløp. Hva er vennskap for deg?

By | 2010-09-12T08:35:26+00:00 12. september, 2010|Categories: MIN BLOGG|Tags: , |11 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits