Mobbere er noen PYSER!

VG.no har i dag en artikkel om mobbere på nettet. En historie om en ung jente som blir kritisert for sitt utseende. Hva er galt i hodene på folk? Hvordan kan de kommentere som mange gjør på nettet, selvom det og skrives at det er nedgang i dette.

Mange  er ikke sanne når de kommenterer på nettet, og i tillegg er 90% av de anonyme. Forbanna pyser som slenger med leppa uten å kunne stå inne for det de mener og sier! Jeg har selv hatt min del av saftige og usaklige kommentarer på bloggen, ene og alene fordi jeg har sterke meninger. Jeg har meninger om offentlige nyheter, eller om offentlige personligheter og hvordan de velger å vise seg i det offentlige rom. Det har vært meninger om kjendiser ja, men jeg har aldri ment noe om de som privatperson. De velger en rolle i det offentlig rom, det må gi rom for debatt om en er uenig i måten de fronter seg selv.

Men så over til de som kommenterer på min blogg når jeg har sterke meninger. Jeg har kanskje ment at noen ligner på Dolly Duck fordi leppene er i overkant store. Det kan virke slemt, men samtidig var disse leppene et stort tema når dama var med i Paradise Hotel. Mange av sakene laget av dama selv. Du husker sikkert Negar Khan fra hotellet?

Jeg mente litt forsiktig om denne dama for noen år siden og VG valgte å slå opp saken. De skrev at jeg mobbet henne. Vel, når dama selv lager nyheter om seg selv og sitt ytre er det vel strengt tatt ikke mobbing. Dessuten var det ett innlegg. Mobbing er noe som skjer systematisk og over tid.

Men fordi jeg skrev et ironisk innlegg om hennes utseende, da var det helt greit for ALLE å kommentere mitt utseende. Og slenge MANGE stygge kommentarer om meg. Speiler ikke det tilbake på dem selv? Det er liksom helt greit at lesere mener noe om meg, og gjerne usaklige, intetsigende ting, men jeg kan ikke mene noe om det? Det er ganske selvmotsigende, og samtlige av de som skrev var anonyme. DET står det så lite respekt av at jeg har ikke ord!

Hvis de skal tørre å slenge med leppe får de legge igjen mer en en IP-adresse. Det høster veldig lite respekt fra meg, men i utgangspunktet var de kanskje ikke på jakt etter min respekt? Uansett er det som oftest trivielle nyheter jeg kommenterer, helt uviktige i den store sammenhengen. Hvorfor, tenker du kanskje? Fordi det er mye gøyere! Enn så lenge…..
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2010-10-05T12:47:43+00:00 5. oktober, 2010|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|Tags: , , |36 Comments

36 Kommentarer

 1. Indiane 5. oktober 2010 at 13:23 - Reply

  Helt enig. Kristan valens parodier er da MYE mer mobbing enn dine kommentarer. Men det kalles ikke mobbing, men humor… Kan ikke tenke meg at Nils Gunnar ser på dem uten et stikk i hjertet. Men som du sier: offentlige personer må faktiskt tåle litt mer enn vi andre. Og anonym mobbing er superfeigt!!!!

 2. Thomas 5. oktober 2010 at 14:56 - Reply

  Iallefall, hvis det er du som er på bilde på venstre siden av bloggen. Så er du nydelig! 🙂

 3. Anja 5. oktober 2010 at 15:38 - Reply

  Hehe, jeg har bare hørt snakk om hu dama der før jeg, men faktisk ikke sett henne før nå. Skjønner godt at du «mente noe om henne», for dette var da nærmest skrekkinngytende! Dersom dette mot all formodning er ekte, så unnskylder jeg gjerne denne kommentaren. Men det har jeg vanskelig for å tro :/

  Dessuten, når hun fronter seg selv på denne måten i media, så BER hun om å bli en dartskive for kritikk!

 4. Janki Superstar 5. oktober 2010 at 16:45 - Reply

  Mobbing er noe som skjer systematisk og over tid.

  100 % enig. Og som Indiane skriver, en masse komikere mobber som bare det. Men det blir da bare sett på som humor. Men det gjør ikke mindre vondt for vedkomne som opplever å bli parodiert på det styggeste om og om og om igjen. Parodi er det beste kompliment sies det, men er det virkelig sant???

  Du skal ikke klandres for å ha en mening, Trine. Mener å huske at du sa en gang: «Jeg kommenterer ikke en privatperson, men hva en offentlig person gjør i media!» og det syns jeg er noe av det beste jeg har hørt noen si. Du har da aldri gått til personangrep på en person fordi de er den de er, nei du har valgt å kommentere ting gjort av en person som er i medienes søkelys!

  Fortsett å være den du er Trine, du er ærlig og herlig!!!!

  Jeg beundrer deg!

 5. vargas12 5. oktober 2010 at 17:16 - Reply

  Hei Trine!

  Jeg har lest saken i dag, og jeg har lest om dette tidligere. Mange tror de kan skrive akkurat hva de vil så lenge de er anonyme, men det er ikke vanskelig å framskaffe identitet ved hjelp av IP adresse- Jeg har vært i samtaler med den lokale skolen her i byen ang mobbing på Nettby, der det ble framlagt bevis mot en jente som hadde truet en annen. Det ble skrevet anonymt, men andre kunne fortell hvem som stod bak profilen, ergo så ble mobberen tatt! Moralen er: Føl deg ikke for trygg du som sitter å gjemmer deg bak det du tror er en anonym med mobbing som hobby. Du er lett å spore!

  Bra du setter dette på dagsorden Trine! Stå på!:)

  Klem Vargas

  http://www.vargas12.com/2010/10/blir-du-mobbet-eller-truet-pa-nettet/

 6. Ellen 5. oktober 2010 at 18:41 - Reply

  Du er en sterk kvinne som stikker hodet frem….
  og da står det anonyme misunnelige jantelovmennesker klar til å hugge….Helst før enn senere…..

  Står på, deilig når folk mener noe, godt med debatter og gjerne litt humring…..få osstil å tenke, reflektere….slikt lærer vi av

  klem

 7. C 5. oktober 2010 at 19:33 - Reply

  Din definisjon av mobbing stemmer ikke helt den som benyttes i fagkretser. Før du sier at noe «er» slik eller slik burde du sjekke kildene dine.

  Nå det er sagt er det fortsatt mobbing – selv om den som blir mobbet snakker om skavanken eller hva annet det nå måtte være, selv. Det er fortsatt ikke greit.

  Skjerp deg. Å kommentere lepper er personangrep, like godt som npe.

 8. Dagens Outfit 5. oktober 2010 at 19:35 - Reply

  Som man reder så ligger man også 😉 haha!

 9. Ingvild 5. oktober 2010 at 19:41 - Reply

  Ikke at jeg er uenig i det du skriver, men jeg synes du møter deg selv litt i døra her, Trine. Du setter jo deg selv i søkelyset i diverse situasjoner selv, f.eks. ved å skrive en kontroversiell blogg som du vet blir lagt merke til, eller ved å være med på tv-programmer (4 stjerners middag og denne drikkekonkurransen). Først sier du at du har lov til å slenge med leppa om andre kjendiser sitt utseende, men at det er «feigt» å kommentere ditt. Jeg synes den som sitter igjen som selvmotsigende her, er du.

 10. Trond 5. oktober 2010 at 20:01 - Reply

  Det er vel mer missunnelse ute å går. Mye av mobbing har rot i akkurat det, spesielt blant jenter.

  Vi gutter har det mye mer gøy med å mobbe f.eks. stygge mennesker. Slik att dem blir såra og leie inni seg å sånt. Men det er som du skriver over her, så lenge det er sant så er det vel ok.

 11. Frøken Fryd 5. oktober 2010 at 20:12 - Reply

  Atter et bra innlegg på bloggen, Trine! Jeg liker når du blogger om samfunnsrelaterte ting, du er knallgod på det. Det er bra at du belyser dette, og ikke minst har du en blogg hvor det ikke er restriksjoner for kommentarer, noe som viser at du våger å stå for det du skriver. Dermed blir bloggen ærlig.
  Den definisjonen du kommer med i innlegget er den definisjonen som står i HMS-forskriftene på min jobb.
  Når noen av egen fri vilje går ut og lyger i media («min munn er ikke operert»), vil jeg ikke kalle det mobbing at du tar opp akkurat det med ærlighet og show-off rundt disse leppene i et blogginnlegg. Jeg synes det er stor forskjell på det og mye av den hetsen du har måttet tåle. -Som går på komplekser, ting du aldri har nevnt eller bedt om oppmerksomhet angående. Hvis Negar hadde gått ut i Se og Hør i en og sagt: Jeg skammer meg over leppene mine, dette er et stort problem for meg, ja da ville det vært slemt å blogge om det etterpå. Dette gjorde hun derimot ikke, hun prøvde å si at de var naturlige, noe som vakte reaksjoner, da det åpenbart er løgn. OG da må man vel nesten regne med reaksjoner, uten at det kan kalles mobbing.

  HEIA TRINE <3

 12. C 5. oktober 2010 at 20:30 - Reply

  Mobbing handler blant annet om maktposisjoner. Vi kan heller velge å bruke ordet trakkaserting hvis det er lettere. Å snakke stygt om andre er vel ikke akkurat sjarmerende uansett hvilken språklig størrelse vi setter på det?

  Dessuten; at andre «mobber» meg mer – så da har jeg lov å «mobbe» litt – høres rimelig umodent ut.

 13. anonym 5. oktober 2010 at 21:38 - Reply

  hvordan kan folk mobbe deg?

  du er jo vakker -.-

 14. Vibbedille 5. oktober 2010 at 23:06 - Reply

  De leppene DER minnet meg om noe av de gotteri-leppene eg plukker opp i snopet til ungene om lørdagn!!! De hadde ikkje passert uhørt hos meg heller!

  Kos deg Trine, flott innlegg ;))

  Klem ;))

 15. Lisen 5. oktober 2010 at 23:08 - Reply

  Jeg synes det er mobbing når du skriver «norges største lepper» på Twitter og linker inn her. Jeg synes at din selvlegitimerte synsing om andre ofte fremstår som mobbing. Du har jo selv skrevet mye om nesen din og problemene med den. Så da er det kanskje greit at jeg skriver om den store, røde nesen til Trine Grung på min blogg? Skjerp deg. Kjendisene er også bare mennesker med følelser..

 16. Frøken Fryd 5. oktober 2010 at 23:11 - Reply

  Les svaret mitt over ditt, Lisen.

 17. Skuffet 5. oktober 2010 at 23:48 - Reply

  Nå er jeg skikkelig skuffa over deg, Trine. Å negativt kommentere utseendet til andre, kjendiser eller ikke kjendiser…… vær så snill å finn noe annet å skrive om. Jeg synes det går under kategorien mobbing og trakassering. Dette blir for dumt. Vær heller glad mennesker tør å skille seg ut. Verden er kjedelig nok som den er. Dette innlegget ditt får meg til å tenke på en jente-klikk i skolegården der en jente styrer an og forteller andre hva de skal mene og tro. Jeg fikk en skikkelig ekkel følelse av å lese innlegget ditt. Hold deg for god til å skrive dritt om andre menneskers utseende. At du blogger om hva folk sier og gjør, er noe annet, men hvordan folk ser ut…… det er fjortis-fakter.

 18. Monica 5. oktober 2010 at 23:57 - Reply

  Jeg har selv opplevd å bli kritisert/mobbet for utseendet mitt,og kan ikke tenke meg noe mer sårende egentlig.

  Når det gjelder TV-personligheter som ovennevnte person,synes jeg heller det hadde vært utrolig rart,hvis ikke DE hadde blitt kommentert overhodet.

  For det første,så har de selv satt seg i søkelyset.Og med et såå ekstremt utseende,hvor det jo er opplagt at man har tydd til ting utenom det naturlige,så synes jeg faktisk de bare må regne med å bli omtalt.

  Jeg ser IKKE på deg som en mobber overhodet,Trine.Og tro meg,jeg vet ALT om det å bli mobbet.

  Du er «bare» en helt ordinær blogger som ytrer deg om ting du har på hjertet her og nå.Greia er bare at du har en del flere lesere enn kanskje bloggere flest,så dèt blir det selvsagt reaksjoner av.;0)

 19. Aina 6. oktober 2010 at 00:08 - Reply

  Jeg vil si at DU er selvmotsigende når du gjør narr av en persons utseende på en blogg som leses av mange mennesker. Du kan ikke forsvare deg med at hun gjør en stor greie av seg selv i media. Det er det sinnssykt mange som gjør. Mener du at det rettferdiggjør latterliggjøring av ytre «skavanker»?
  For å sette det litt på spissen, kan jeg stille deg spørsmålet om vi skal mobbe Jens Stoltenberg fordi han begynner å bli litt grå i håret? «Han er jo tross alt statsminister, han har selv valgt å være en sentral person i media.»

  Lurer også litt på hvorfor du begynner innlegget med å fortelle hvor forferdelig det er å skrive ondt om andre på nettet, hoveddelen handler om hvordan du forsvarer latterliggjøringen av Negars lepper, og avslutningen forteller hvordan du BARE gjør narr av oppsiktsvekkende nyheter. Og hvordan det er patetisk å gjøre narr av ditt utseende. HVorfor?

 20. Jill 6. oktober 2010 at 00:20 - Reply

  Helt enig. Man kan ikke si at dette bare er «et innlegg», og si at det ikke er mobbing, for så å oppfordre til kommentarer.

  Trine…. Full respekt, men du møter deg selv i døra her… Og du av alle burde innrømme det. Fordi du sender denne bloggen ut i alle organer, opptil flere ganger i døgnet…

  Jeg har kommenter på det du har lagt ut på Fb, men ser at det ikke kom noe svar…

 21. Monica 6. oktober 2010 at 00:27 - Reply

  Stakkars Jensemann,han hadde sikkert blitt utrooolig lei seg,av å bli omtalt som gråhåret.;0)

  Nei,men seriøst…hvor har Trine latterliggjort ytre skavanker på folk hen?Mulig jeg har oversett noe.

  Slik som det med Negar,så er det vel bare snakk om at hu har ufattelig store lepper og at de ikke akkurat ser så himla naturlige ut.-Tror du ikke de fleste vil tenke det,når de ser henne?

  Er det slik at Negar selv føler seg mobbet p.g.a dette,så er det jo trist selvsagt…

 22. trinegrung 6. oktober 2010 at 07:52 - Reply

  Det var Negar som laget MANGE medie oppslag på grunn av sin kropp og ikke minst sine lepper. Hun skjønte at pressen ville (skjønner ikke hvorfor) ville ha det, og derav brukte hun det for hva det var verdt.
  Såre enkelt…..og ikke minst at hun sa overalt at leppene var ekte…..les litt hva som faktisk har skjedd før dere kritiserer meg.

 23. Marianne 6. oktober 2010 at 12:03 - Reply

  Applaus. Jeg mener – når profilerte mennesker går ut med et «image» må de regne med at folk har meninger. Så lenge man kan stå for hva man sier, og så lenge man ikke trosser grensene for hva normalt vett er, så skal man få ytre sin mening. Konstruktivt er stikkordet. Man vil så å si alltid få tilbake med samme mynt uansett hva man gjør…

 24. Aina 6. oktober 2010 at 12:56 - Reply

  Jeg er klar over at Negar spiller på kroppen sin for å tjene både penger og oppmerksomhet, men det er vel ingen unnskyldning for at du skal gjøre narr av henne på bloggen din?
  Jeg tror for all del ikke at Negar lå hjemme og gråt øynene såre hvis hun leste det du skrev, men fortsatt unødvendig. Enig, «mobbere er noen pyser».
  Du ga henne forresten bare det hun vil ha, oppmerksomhet rundt sin egen kropp.

 25. Christine Lövendahl 6. oktober 2010 at 13:46 - Reply

  veldig bra skrevet dette her!!

 26. Turid 6. oktober 2010 at 15:12 - Reply

  !!!!
  Hakeslepp! Kjære Trine, dette kan du ikke mene! Min inngang til denne bloggen er via via da du skrev innlegget «Finn din kraft». At det er samme person som har skrevet dette innlegget, det forstår jeg ikke…

  Å snakke nedsettende om andre hører ingen sted hjemme, uansett person. Det er ingen som «fortjener» å bli kritisert.

  Et tips til alle. Når du føler for å snakke negativt om en annen person, reflekter over hva det er med denne personen som skaper misunnelse hos deg. Ja, jeg vet den kan være hard å svelge. Men, som regel er det noe. Selvsagt ikke det du velger å kritisere, men kanskje noe annet…

  Det nye ordet som sikkert de fleste har fått med seg er jo; FRAMSNAKKING!

  🙂

 27. Vera 6. oktober 2010 at 15:19 - Reply

  Hele innlegget ditt er patetisk. Du får døra midt i fleisen. Jeg husker saken godt og ditt hatefulle mobbeinnlegg om henne. Lykke til med å bli voksen (men har mine tvil om det i det hele tatt vil skje)

  Vera

 28. Christine Lövendahl 6. oktober 2010 at 15:24 - Reply

  altså.. nå må folk (spesielt dere som ikke blogger selv!!!) ha en ting klart for dere her, som dere virkelig ikke tenker på:

  1. som blogger, (og spesielt en storblogger som Trine) så åpner man seg for sine lesere, både på godt og vondt. man legger seg ut på nett med fullt navn og bilde og deler nettop.. sine meninger. SINE meninger.

  2. så kommer folk og kommenterer…. ANONYMT. Det er så feigt, slapt og idiotisk at jeg har ikke ord. Noen ganger sitter man bare der og nærmest river seg i håret av ren frustrasjon fordi man blir så oppgitt av de annonyme leserne som tror at det er helt greit å slenge all verdens av dritt, fordi at du er coolio når du sitter bak skjermen der.

  3. etter flere sånne så hoper det seg opp og man blir milt sagt provosert og svarer tilbake, på sin egen blogg. Noe som er ganske naturlig, men tydeligvis ikke forståelig om man ikke selv sitter og får slike tafatte og usaklige kommentarer hver dag over lengre tid.

  4. dette er som sagt NOEN og på langt nær ikke alle. for GUD så mange fantastisk herlige lesere og kommentarer man har også. og det er jo nettop derfor man blogger. for disse folkene.
  det er bare så kjedelig at nettmobbing skal forkomme via ‘anonyme personer’. og som blogger så er man POKKER SÅ HARDHUDET, men til og med bloggere har toleransegrenser!

  5. PRØV da hvertfall å vær litt mer forståelig da..

 29. Christine Lövendahl 6. oktober 2010 at 15:29 - Reply

  MÅTTE bare få ut litt frustrasjon her :p

  computeren klilkka litt her ser jeg.. er ikke du i Drammen-ish du? jeg flytter til Oslo på nyåret. det blir hur digg som helst 🙂 må vel opp og begynne å lete litt etter bopæl snart, og ikke begynne med det i siste liten 🙂 da må vi absolutely ta et par kaffelatter asså. vil gjerne høre mer om dette beckprogrammet. er ferdig på G.R. kurs om en mnd ca og vil jo ikke gi meg nå! 🙂

 30. Monica 6. oktober 2010 at 16:32 - Reply

  Her var det noen hissige sjeler ute og går,gitt…Synes faktisk dèt blir mer patetisk enn en uttalelse om at noen ligner på Dollie Duck.Lukter misunnelse den andre veien.

 31. Synne 6. oktober 2010 at 19:24 - Reply

  Du klager over at pressen (hvem er «pressen»? Setter du Morgenbladet og Her og Nå i samme bås?) skriver om det ene og det andre – og så skriver du samtidig innlegg etter innlegg om nøyaktig de temaene/menneskene du kritiserer «pressen» for å skrive om.
  Å være over 40 år og opphengt i en forlengst glemt realitydeltager er bare trist. Å være 40 år og snakke dritt om utseendet til en forlengst glemt realitydeltager er enda tristere.
  Og ja – jeg ser hva du skriver. Du ser det visst bare ikke selv.

 32. Sara Katrin 6. oktober 2010 at 21:19 - Reply

  Mobbing er uaktuelt uansett om det skjer på nett eller i real life. Jeg syns sjøl det er ptetisk av folk å kalle seg selv anonym når dem vil slenge med leppa. Helt latterlig.

  Men det er så sant som det er sagt: Når man velger å utgi seg på et offentlig sted som dette(blogging), så bør man nesten regne med at folk VIL uansett slenge med leppa, samme hvor bra du ser ut eller hvor god du er på skrivingen din. Reis til Afrika og jobb med verdens freden/fattigdommen eller Nobels Fredspris – folk vil uansett slenge dritt til deg.
  Uansett hvor tøft og vanskelig det er eller kan være, så ta nettmobbingen som en pris du må betale for å offentliggjøre deg selv på denne måten. Dette gjelder ikke bare deg, Trine, men også alle andre som driver med blogging.

  Du trine, bør virkelig ta denne mobbingen med en klype salt. Slutte å bry deg om hva VG skriver osv. Du har vært i medialyset i mange år, og med den erfaringen du har, så bør du jaggu meg slutte å ta deg så nær av det folk slenger om deg. Bli vant med det, selv om det kan være irriterende. Husk at mange av disse leserne dine KAN være både ti og tjue år yngre enn deg. Du er voksen, så dette får du heller bare ta med et smil. Du vet sjøl hva som er sant og ikke, så hvorfor klikke vinkel når folk snakker i mot deg?

 33. bjorne 7. oktober 2010 at 09:32 - Reply

  Jeg har en sinnsykt enkel oppskrift for mobbing. Har jeg ikke noe positivt å si, utenom konstruktiv kritikk, ja da holder jeg heller kjeft. Egentlig så har jeg mer enn nok med meg selv til at jeg gidder å mene noe negativt om noen jeg ikke kjenner. Dersom det er en kompis så sier jeg fra om det skulle være noe. Det er noe annet. Men kjenner man ikke personen og skriver negativt om han/hun, da er det regelrett mobbing. Man er ikke mindre pyse om man står fram med navn og nummer.

  Selvfølgelig er det mobbing når man skriver negative ting om en jentes lepper. Samme hva man skriver. Bloggeren skriver negativt om denne damen for å heve sitt eget selvbilde. Enkelt og greit.

 34. Gry Sinding 7. oktober 2010 at 13:34 - Reply

  Jeg er så enig så enig om at mobbere er pyser! Konstruktiv kritikk gir jeg direkte og med beste mening (med hjertet).

  Jeg tenker at også kjendiser og folk som liker å stikke seg frem er mennesker, og det ingen som liker å bli omtalt negativt uansett hvor langt man stikker hodet frem. Fikk selv smake på negativ tilbakemeldinger på bloggen min i går og ble oppriktig trist og lei meg. Rart med det, men 30 positive tilbakemeldinger drukner i de to negative, som hun søte syngedamen i VG sa i dag.
  Jeg elsker Svein Spjelkavik fra Andøya som oppfant ordet FREMSNAKKING og er stolt over at ordet og han Svein kommer fra øya mi 😉

  Når det gjelder deg Trine, så elsker jeg at du liker å provosere og skape diskusjoner. Vi alle kan ikke men og si det samme. Blir jo dødskjedelig! Tror aldri du mener noe vondt når du er sterk i penna. (kan man si det på norsk?hehe) Selv om jeg ikke akkurat ville sagt det samme selv, vet jeg at det er i beste mening. Alltid. Du har et stort hjerte.

  ♥ Gry Sinding

 35. Ann Christin Tråsdahl 8. oktober 2010 at 18:48 - Reply

  Hei Trine
  No e det en stund sia eg har læst bloggen din, liker den! Helt enig med deg i at mobbere er pyser, og iallefall når dem e anonym.
  Luerer på hvem som utgir fullmaker hvor det står at noen kan tillate seg og hver ekkel med andre.

  Når kjendiser eller de som ønsker å være kjendiser legger opp til at dem skal bli sett, lagt merke til. Det er vel ikke slik at man bestanding skal være enig, og mene det samme, gjøre det samme, men det er måten man gjør det på.

  Liker gode diskusjoner, og temaer som er litt utfordrende, og det er det som er fint med deg, for du tar tak i penna, og fremprovoserer noe på en god måte 🙂

  Hilsen Ann Christin Tråsdahl

 36. Mari Yamina 10. februar 2011 at 13:29 - Reply

  Folk slenger nå dritt om så mye rart. Som voksen klarer jeg gjerne å ignorere mye av denne barnslige drittslengingen folk lirer av seg, og spesielt bak en skjerm.

  Det er jo deres tap hvis det er dette som er så viktig for dem, for det sier mer om deres svart-hvite holdninger.

  Selv om det er viktig å holde seg i form, er jo både gutter og jenter forskjellig bygd. Det er jo bare noe man må leve med, og man kan ikke KREVE at alle gutter skal se ut som Tom Cruise eller at alle jenter skal se ut som Angelina Jolie, selv om disse er aldri så flotte. Har man et sånt virkelighetsbilde, har man et bilde som er like sansynlig som nazistenes teorier om ariere eller som konspirasjonsteoriene om jødene er…med andre ord null.

  Om disse menneskene ikke klarer å vokse opp og innse at vi lever på noe som heter Planet Earth, der alle mennesker er skapt forskjellig og ingen(i hvert fall få) ser perfekte ut, så er det jo de som taper på det og ikke en Average Joe som jeg.

  Men det som selvfølgelig bekymrer meg mest er hvilke bilder disse holdningene skaper for mange i tenårene. Det er en alder der mange er usikre nok på seg selv, allerede, og så blir man ekstra påvirket av medienes fokus på kropp. Jeg leste til og med en undersøkelse som viste at 77% av alle amerikanske tenåringsjenter følte seg stygge.

  Tenk på dette; vi voksne har også et ansvar for hvordan vi fremstår.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits