Noen tanker på veien….

Noen dager elsker jeg at jeg har denne bloggen. Her kan jeg rydde i tankene mine,  og de suser ofte avgårde i 180 km i timen. Jeg kan dele både opp og nedturer, jeg kan prøve å bidra til inspirasjon for andre, og ikke minst fortelle litt om min trivielle hverdag til de som måtte ha intersse av det. Jeg er i en utviklingfase her jeg sitter, jeg kjenner antennene peker i riktig retning og i mitt inderste inne er det ro.

Ro, fordi jeg har gjort mange riktig grep de siste månedene. Ro, fordi jeg søker i meg selv etter svarene som er riktig for meg. I mange år gjorde jeg mye som var forventet av meg, og når jeg vender meg og ser bakover, var jeg ikke så opptatt av om det ga meg noe. Det er jeg opptatt av veien videre. Ting må bety noe, jeg må bidra med noe konstruktivt utover å lage «show».

Jeg liker å underholde, men er samtidig veldig lei det. Jeg liker å stå for noe, blogge sterke meninger, engasjere folk på mitt snodige vis, men ett nytt ord har blitt mitt favorittord. Jeg har smakt på det noen måneder etter jeg leste en reportasje i VG i sommer, jeg har søkt og lest masse om dette ordet på nettet, og en bølge er i ferd med å skylle over vårt lille land. Jeg har trødd i salaten mange ganger her på mine egne sider. Jeg har testet temaer, brukt masse tid på å finne ut hva som funker i denne bloggsfæren. Men nå er det slutt med å trø i salaten. Heretter skal jeg trø riktig, riktig i forhold til mitt hjerte.

Jeg skal tørre å stå for den jeg egentlig er. – Hei, jeg heter Trine Grung. Jeg er tidvis vill og sprø med mange viltre påfunn, men jeg er en snill, varm og omtenksom person. Det er sistnevnte som må vies litt oppmerksomhet….jeg har vært tidvis vært vill og sprø i mine skriblerier på nettet.

Mitt nye favoritt ord er FRAMSNAKKING. Noen av skeptikerne vil sikkert si – DU, framsnakke? Med dine sterke meninger?

Ordet «Framsnakking» ble unnfanget av Svein Spjelkavik fra Andøya i Vesterålen for noen år tilbake, og etter at Annbjørg Gjerdrum på Andenes tenkte «farsken heller» og etablerte en egen side for ordet på Facebook har det positive uttrykket spredt seg som en farsott, ikke bare i Norge men også til mange andre land.

Å framsnakke- er å snakke positivt om og til mennesker. Dersom man ikke har noe positivt å si, så lar man være å snakke om andre.

Alle mennesker kan forandre retning, og du kan vel si at jeg gjør det nå. Et bevisst valg fra min side. Ikke at sterke meninger ikke lenger kom til å være en del av bloggen eller meg, men jeg kommer til å formulere de på en litt annen måte. Det var alt….måtte bare formidle mine tanker. Og dette har kvernet lenge i topplokket. Jeg må tørre å være meg selv, ikke alltid være den som snakker høyest i timen uten å egentlig ha noe å snakke om. Jeg ser den. Smask med smell til deg…for at du gadd å lese.

Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2010-10-08T14:57:21+00:00 8. oktober, 2010|Categories: MIN BLOGG|Tags: , , |19 Comments

19 Kommentarer

 1. Fotograf Tanja Myrbråten 8. oktober 2010 at 15:02 - Reply

  Go Trine:) ønsker deg en super helg

 2. thile 8. oktober 2010 at 15:18 - Reply

  Dine fine innlegg. Kloke….
  Du er jenta med empati og humor 🙂
  Jeg liker framsnakking, det ordet skal jeg bruke.
  Ha en super duper helg! Husk, vær deg selv!

  Varm klem

 3. Turid 8. oktober 2010 at 15:19 - Reply

  HURRAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
  Hjertet jubler!! 🙂 🙂

  Det er det fineste jeg har lest på lenge!

  Stort SMIL og gode tanker 🙂

 4. thile 8. oktober 2010 at 15:20 - Reply

  Underbart, vakkert bilde du viser oss!

 5. Wenche 8. oktober 2010 at 15:54 - Reply

  Du skriver:

  «Jeg har trødd i salaten mange ganger her på mine egne sider. Jeg har testet temaer, brukt masse tid på å finne ut hva som funker i denne bloggsfæren. Men nå er det slutt med å trø i salaten. Heretter skal jeg trø riktig, riktig i forhold til mitt hjerte.»

  Kudos til deg Trine. Trodde ikke jeg ville si det til deg, men når noen legger seg flat og innrømmer feil, har de min fulle respekt. Viktig og riktig innlegg dette Trine Grung. Hvis du klarer dette, er jeg sikker på at du når dine villeste drømmer (og de har du visst nok av 🙂 Håper du gjennomfører….Lykke til videre.

  Wenche

 6. Mille Mette 8. oktober 2010 at 16:13 - Reply

  Hei Trine

  Synes du er dønn ærlig i dette innlegget. Framsnakking er en fin ting, skal prøve litt selv;) Håper også du klarer å leve (les;oppdatere) og i nuet og ikke hele tiden love oss spenning og overraskelser framover. Det holder nemlig massevis med det du bidrar nå, i dag.DU er god nok!
  Ha en fin helg!

  MilleMette

 7. Monica 8. oktober 2010 at 17:29 - Reply

  Framsnakking er vel og bra,men du har også lov til å ha dine egne meninger som alle andre i denne verden.;0)

 8. Wenche 8. oktober 2010 at 18:32 - Reply

  Monica – Selvfølgelig har hun lov til det, men man MÅ vel ikke mobbe andre selv om man har egne meninger? Dessuten ødelegger det bare Trines omdømme, så da er det vel bedre å holde kjeft om man ikke har noe positivt å si.
  Som hun selv sier:

  «Å framsnakke- er å snakke positivt om og til mennesker. Dersom man ikke har noe positivt å si, så lar man være å snakke om andre.»

  Wenche

 9. Anne Karin 8. oktober 2010 at 20:01 - Reply

  Jaaa til mer framsnakking!! 🙂

 10. Susanne 8. oktober 2010 at 20:15 - Reply

  «En kan bare se riktig med hjertet. Det vesentlige er usynlige for øyet» (Antoine de Saint-Exupéry)

  Way to go!!!!

  Namasté

 11. Ragnhild Ingeborg 8. oktober 2010 at 20:29 - Reply

  Dette likte jeg utrolig godt – både tekst og bilde, Trine. Teksten fordi det treffer meg midt i hjertet der jeg er i min prosess, og bildet fordi det treffer akkurat på samme sted – og minner meg om en super dag, på et supert sted, med superflotte damer. Og en følelse av å ha kjent dem alle i årevis. Takk 🙂

 12. trinegrung 8. oktober 2010 at 20:35 - Reply

  Ragnhild 🙂

 13. Bente 8. oktober 2010 at 22:12 - Reply

  Dette liker jeg! Når man gir kjærlighet, respekt og omsorg, så er det akkurat det en får tilbake fra andre….Varm klem til deg fra meg!

 14. Lisbeth 8. oktober 2010 at 22:17 - Reply

  Awww! 🙂

  Klem

 15. Cecilie R 8. oktober 2010 at 22:21 - Reply

  Du er vel medlem på Framsnakkings facebook gruppe?…Flott blogg du har trine:) Klem fra Vesterålsjente:)

 16. Jill 8. oktober 2010 at 22:23 - Reply

  Framsnakking tror jeg må være et av de viktigste ordene som har kommet på agendaen det site halve året. Selv har jeg vært medlem i facebookgruppen siden den spede begynnelse, og jeg har sett den vokse og gro.

  Det gleder meg at man sår det å snakke fint om hverandre. Det gleder meg spesielt, fordi kanskje sår vi dette også hos våre barn. Ingen vet noe om fremtiden, men om vi kan alle ha en dyp respekt for hverandre, så kan kanskje dette med mobbing bekjempes.

  Jeg tror ikke dette blir en lett kamp, så ikke misforstå meg med det som jeg sier. Men det som Trine gjør her, skal hun ha ros for.

  Hun engasjerer i sine blogger, på godt og vondt, og de fleste av oss liker å lese om det. Jeg leser dem alle, og reagerer på få, men likevel er det noen som noen, og ogsp meg reagerer på. Men hun sier selv at hun endrer retning nå.

  Sterke meninger vil fortsatt være en del av denne bloggen, og HURRA for det. Det er det vi liker Trine Grung for. Men vi respekterer henne desto mer om de meningene ikke går på bekostning av andre. God helg! <3

 17. Hilde Andreassen 8. oktober 2010 at 22:34 - Reply

  Nydelig, Trine! Det er fullt mulig å ha sterke meninger – også om mennesker – men man må tenke litt på hvordan man presenterer dem. Som man gjerne sier i fotballen; ta ballen, ikke mannen. 🙂

  Jeg tror du vil oppleve at den oppmerksomheten du vil få med å trå litt mer forsiktig vil gi deg så uendelig mye mer rent personlig. Lykke til!

 18. Anton 8. oktober 2010 at 22:52 - Reply

  Dette var ambiøst. Du legger listen skikkelig høyt. Håper virkelig du klarer å leve opp til dine drømmer. For nå har du lagt deg lagelig til for hugg. Husk at det er det negative som fenger flest. Å være positiv offentlig er en krevende øvelse. Ikke ta det tungt om du får kritikk, for de fleste som er nøytral eller positiv holder stort sett kjeft.
  Fremsnakking er det viktigste nyordet de siste årene. Håper vi klarer å bruke det.

 19. Monica 8. oktober 2010 at 23:33 - Reply

  Wenche-såklart ikke,men jeg har som sagt heller ikke oppfattet Trine som en mobber.;0)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits