Pensum- vær lykkelig!

Dette er tips fra Heimkunnskapsboka som var norsk pensum på 50-tallet. Kjenner du kanskje noen i dine omgivelser som har glemt disse gullkornene til et skikkelig hverdagsliv? Kanskje er tiden inne for å minne vedkommende på hennes plikter? Jeg har personlig svært gode erfaringer. 😉 Litt skremmende at dette var pensum når jeg tenker meg om!

* Få arbeidet unnagjort.

Planlegg oppgavene dine nøye, og hold øye med klokken. Bli ferdig en time før han ventes hjem. Mannen føler ikke at varmen strømmer mot han når han hører deg bryte ut «Er du hjemme allerede?

* Ha middagen klar.

Planlegg et deilig måltid allerede kvelden før. Da viser du at du bryr deg om han og hans behov. De fleste menn er sultne når de kommer hjem og en god middag er en del av den nødvendige velkomsten.

* Forbered deg selv.

Bruk et kvarter til hvile slik at du er opplagt når han kommer hjem. Da blir du også glad for å se ham, i stedet for at du er for sliten til å bry deg. Glem alle bekymringer du måtte ha, og vær evig takknemlig for at du har mannen som snart kommer inn døren. Mens du hviler kan du tenke på avtaler og ting du kan gjøre for å gi han åndelig oppløfting. Når du står opp, ta hånd om utseendet ditt. Fiks på sminken, sett et bånd i håret og se frisk og opplagt ut. Han har nettopp vært sammen med mange frustrerte og arbeidstrette mennesker. Vær litt mer festlig og interessant enn vanlig. Han kan trenge en oppkvikker etter den lange arbeidsdagen.

* Rydd vekk rotet.

Ta en siste tur gjennom huset før han kommer hjem, samle opp skolebøker, leker, papir osv. i en bøtte eller søppelkurv og legg dem i soverommet for senere sortering. Så går du over bordene med en støvklut. Mannen i ditt liv må føle at han har kommet til et sted med ro og orden, og det vil få deg til også føle deg mer avslappet. Å ha orden i huset er nok en måte å vise ham at du vrkelig bryr deg om hans hjemkomst.

* Forbered barna

Bruk noen minutter på å vaske barnas hender og fjes (dersom de er små), kam håret deres og skift klærne dersom de er skitne. Barna er hans små skatter, og de bør se slik ut.

* Minimer all lyd.

Legg spesielt merke til dersom mannen din må kjøre i rushtrafikken. Når han kommer hjem eliminer all lyd fra vaskemaskinen (selvsagt dersom denne står på). Oppfordre barna til å være stille når han kommer. La dem bråke litt på forhånd, slik at de får det ut av systemet sitt.

* Vær glad for å se ham.

Motta ham med et varmt smil og vær lykkelig. Si at det er bra å ha ham hjemme. Dette kan tilføre ytterligere verdi til dagen hans. Han trenger all den romantikken han kan få fra deg.

* Ikke!!

Ikke motta ham med plager eller klager. Løs problemene før han kommer hjem, hvis ikke, vent med dem til kvelden kommer. Også, ikke klag dersom han kommer sent hjem til middagen. Regn dette som et lite problem i forhold til hva han kan ha gjennomgått på jobben den dagen. Ikke la barna oversvømme han med problemer eller krav. Bare la dem hilse kort på faren deres.

* Vær hyggelig mod ham.

Gi ham godstolen eller foreslå at han hviler seg litt på soverommet. Ha en kjølig eller varm drikk klar for ham. Tilby deg gjerne å massere føttene hans, men ikke insister på dette. Snakk til ham med en myk og avslappende stemme. La ham slappe av.

* Hør på ham.

Du har kanskje et dusin ting å fortelle ham, men hans hjemkomst er ikke det korrekte tidspunkt. La ham snakke først, så hører han bedre på hva du har å fortelle ham senere.

* La kvelden være hans.

Klag aldri dersom han ikke tar deg med ut på restaurant eller i teateret. Prøv å forstå hans stressende og trykkende verden og hans behov for å være hjemme og kunne slappe av. Er han sur og irritabel, ikke slå tilbake igjen, forstå hans stressende vesen.

* Målet.

Prøv å gjøre deres hjem til et sted med ro og orden der mannen din kan forfriske seg selv i kropp og ånd. Gjør du dette vil han heller være sammen med deg enn noe annet i verden og han vil bruke all sin fritid på deg og barna. Forsøk å leve etter disse reglene for hjemkomst og se hva som skjer. Dette er den rette måten å få en mann hjem til deg på, ikke ved å klage og være til irritasjon.

Drømmer om sol og varme
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:17:21+00:00 12. oktober, 2010|Categories: OPPLEVELSER|Tags: , , , |11 Comments

11 Kommentarer

 1. Hakkespett 12. oktober 2010 at 17:03 - Reply

  He he. Alt var så mye bedre før. Skal få kona til å lese dette så fort hun har laget middag. Seriøst så er det bra at samfunnet og kvinnerollen har endret seg.

 2. Heidi P 12. oktober 2010 at 17:44 - Reply

  hehe jaggu bra vi er her i dag og ikke den gangen….:-)

 3. Anette 12. oktober 2010 at 17:57 - Reply

  OMG!!! Noe så grusomt, kjenner jeg er veldig takknemlig for at vi lever i 2010 🙂
  Tenk at det har vært sånn da!

 4. Kristin 12. oktober 2010 at 18:39 - Reply

  He, etter å ha lest dette så forstår jeg ikke hvordan gubben har holdt ut med meg i 10 år 😀

 5. Sandra Love 12. oktober 2010 at 20:11 - Reply

  PSSSST… du glemte et punkt: Vask og stryk burkaen din før han kommer hjem.

 6. klara 12. oktober 2010 at 21:31 - Reply

  sandra – hahaha!

 7. Maya 12. oktober 2010 at 21:43 - Reply

  «La kvelden være hans…» – var det det AnnAnka mente og snakket om?

 8. C 12. oktober 2010 at 23:09 - Reply

  Vaskemaskin var pensum på 50-tallet?

 9. Anne Karin 13. oktober 2010 at 00:35 - Reply

  Og som dr. Phil sa en gang: ALDRI ønsk din mann en god dag og vink han avgårde om morgenen i morgenkåpe… Hvor er det godt vi lever i 2010 tjihi:)

 10. BB 14. oktober 2010 at 02:20 - Reply

  Hehe….. Denne fant jeg faktisk på nettet for noen uker tilbake. kopierte den opp i A3-format og hang den opp på veggen der hvor jeg jobber med min egen replikk under. 🙂 Godt verden har forandret seg for en del av oss kvinner!

 11. Lindsay 17. oktober 2010 at 16:39 - Reply

  Har du lest boka, «Kjærlighetens 5 språk,» ? Hvis ikke, LES! Den er på rundt 100 sider, VELDIG lettlest og de jeg kjenner som har lest den har endt opp med å kjøpe boka til både seg selv, venner og familie! Hadde vært gøy å se noen som har mange lesere, formidle videre en så fantastisk bok!

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits