En tanke

Tenke-Wenke

Jeg har kommet i kontakt med en hjelpeorgansisasjon som jeg kommer til å vie oppmerksomhet i tiden fremover. Ene og alene fordi jeg liker folkene som utfører den utrolig jobben som de faktisk gjør, og fordi jeg skal få oppleve arbeidet på nært hold om ikke så lenge. Det er en «trend» dette at bloggere skal bidra med sine lesertall for å øke oppmerksomhet rundt hjelpeorganisasjoner, og da tenker jeg på både Ida Wulff og VOE som begge har gjort sitt. Tatt med bloggene sine på tur og gjort en strålende jobb for å vise hvor heldige vi nordmenn er. For det er vi!

Forskjellen er HVORDAN jeg skal gjøre det, for jeg må jo alltid gjøre ting på min måte, som ofte er anderledes enn hvermannsens måte. Jeg har en stor plan, en plan som kommer til å ta blogging i Norge til et nytt nivå. Hvis jeg røper alt i dette blogginnlegget så er det jo lite spenning igjen……jeg MÅ holde litt tilbake enn så lenge. Men det er såpass nyskapende og banebrytende at jeg er helt yr her jeg sitter og nyter kaffe i Asker, jobben er med på tur. Det er få voksne bloggere som klarer å leve av bloggen sin, men jeg er ikke langt unna nå. Dette blir så bra, tusen takk for at du velger å lese mine skriblerier.

Organisasjonen sin side kan du besøke HER. Europa i Fokus gjør en STRÅLENDE jobb! Virkelig!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2010-10-19T10:54:25+00:00 19. oktober, 2010|Categories: MIN BLOGG|Tags: , |7 Comments

7 Kommentarer

 1. Kjell Arntsen 19. oktober 2010 at 14:45 - Reply

  Er opptatt av det samme, vi er alle i samme båt og det er fryktelig å se mange lide i verden. Vi er i samme båt. Min intuisjon de senere årene er at vi er koblet sammen på en måte vi ikke forstår. At vi alle er ett, blir vel sterkt, men om vi lever ut vår empati i vår macro verden, mener jeg det vil lekke ut i den store etterhvert. Da må vi jobbe mot ego og det er vanskelig.

  Diktet av Piet Hayn sier : Du skal ikke ville det hele, du er kun en liten del. Du eier en verden i verden, den skal du kjøre hel.!

  Stå på men husk å vile….også.!

 2. art 19. oktober 2010 at 15:18 - Reply

  Har i grunn mista troen på Griske hjelpeorganisasjoner og andre Griske organisasjoner. Det eneste jeg gir penger til nå er Frelsesarmeens jule Gryte og noen få mennesker som jeg vet gjør en god jobb. Mye bedre og gi penger til private Ildsjeler som ikke er griske etter høye lønninger.

 3. trinegrung 19. oktober 2010 at 15:23 - Reply

  Art- helt enig, og derfor syntes jeg Europa i Fokus er strålende! Det er ildsjeler fra Atil Å og alle penger går direkte dit hjelpen trengs. Dere skal snart få hilse på de her på bloggen 🙂

 4. Kåre 19. oktober 2010 at 17:58 - Reply

  Er ikke dette en sånn evangeliserende organisasjon, da? Vi kan godt gi deg mat, bare du blir kristen først… Da er det jo bedre å gi pengene til SOS Barnebyer eller Røde Kors!

 5. trinegrung 19. oktober 2010 at 19:43 - Reply

  Kåre- handler ikke om å bli kristen….det handler om å gi, uten at en må tro av den grunn!

 6. Anne Karin 19. oktober 2010 at 22:32 - Reply

  Uansett så nytter det å bry seg, det er i alle fall det jeg ønsker å lære bort til barna mine. Vi er faddere via Plan Fadder, og det NYTTER også:)

  På søndag skal jeg og minstemann på 10 år være bøssebærere for TV-Aksjonen Flyktningehjelpen. Det var ingen tvil hos min sønn om vi skulle være bøssebærere eller gå på kino denne søndagen. Da ble jeg litt stolt jeg:)

  Gi så det monner på søndag folkens, for det NYTTER!:)

  Klem

 7. Kristen 20. oktober 2010 at 01:39 - Reply

  Spennende, Trine!

  Var selv (direkte og indirekte) involvert i arbeid for institusjons- og gatebarn i Romania etter ‘kommunismens fall’. Mine besøk der (og i Ungarn + Russland) allerede 7-8 år FØR dette gjorde uslettelige inntrykk. Det samme gjorde mitt møte med nå avdøde Richard og Sabina Wurmbrandt (se Wikipedia/Google).

  De satt fengslet i Romania (Richard 13-14 år, og Sabina 3 år i arbeidsleir). Samtidig gikk deres vesle sønn (Mihai) gatelangs i Buchuresti. Kommunistregimet fortalte Mihai at ‘mamma og pappa var døde’. I mitt sterke personlige møte med Richard og Sabina i 1984 fortalte de om mors gjensyn med den vesle sønnen da hun ble løslatt, og lette ham opp. STERKT! Richard fortalte meg også om den grove torturen han opplevde, samt hvilke tankesett som hjalp ham å holde ut. Dette helt til en NORSK gruppe lykkes med å kjøpe (!) ham amnesti fra kommunistene i 1964 – for 10.000 dollar!

  På ovennevnte bakgrunn er Europa i Fokus sitt arbeid spesielt historisk forankret for meg. Innsatsen de gjør er et flott eksempel på DEDIKERT OMSORG (ikke ‘tvangsevangelisering’) i favør av de svakeste gruppene med underdekkede behov! Det er mange små «Mihai»-barn (og ‘Mihai’-voksne likeså), som trenger hjelpen denne organisasjonen lar dem få.

  Som vanlig gleder jeg meg til å se hvilken innovativ vri du kommer opp med for å gjennomføre ditt fokusprosjekt. Lykke til & stå på 🙂

  Med vennlig hilsen, Kristen

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits