Merkelig dokumentar om VOSS-vann

Igår kveld rigget jeg meg godt til rette for å se Dokument 2 på Tv 2. Jeg har alltid vært stor tilhenger av det programmet, og liker når journalister graver litt dypere enn det de vansligvis har tid til å gjøre i en hektisk nyhetshverdag. Det koster å produsere en slik serie, derav trodde jeg Tv 2 hadde lagt ned hele programmet, men den gang ei. Igår skulle luksusvannet VOSS-vann få gjennomgå.

Dokumentaren viste gammelt nytt, at vannet IKKE kommer fra Voss, de har bare valgt et salgbart navn. Voss hevder at vannet sitt er artesisk (kommer pumpende opp av seg selv fra bakken) eller noe sånn, noe Tv 2 kunne vise at det ikke gjorde. Det neste var Voss Foundation som skulle få gjennomgå. Det er en hjelpeorganisasjon som hjelper små landsbyer i Afrika med vannbrønner. Give a drop kaller de prosjektet.

Tv 2 sitt team hadde tydelig reist land og strand rundt for å avdekke krumspringene til Voss vann, og en svett sønn av Gro Harlem Brundtland er plutselig blitt rikskjendis. Han er en av mennene bak og ble intervjuet hele to ganger i går!

Men, når det er sagt, hva i alle dager ville Tv 2 med hele dokumentaren? Den sprikte sånn at jeg satt tilbake og følte meg snytt. Den var ikke bra rett og slett! Var det Voss vann de ville «ta» eller Voss Foundation? Eller rett og slett en mektig familie med navn Harlem Brundtland? Ikke kom det noe nytt om Voss vann. Med intervjuene av afrikanske professorer som nesten lo av «hjelpere» fra utlandet ble det hele bare kleint. Skal vi ikke bidra med hjelp til fattige Afrika da, var det de mente?

Jeg ble irritert når jeg la meg etter dokumentaren igår. Kan noen i Tv 2 vennligst forklare hva i alle dager de ønsket?

Når det kommer til selve vannet: IDIOTI! Vi har godt vann i springen, de som kjøper flasker til 60 og noe kroner for literen må være tjukke i hue. Men det er vel bare de rike som liker å vise at de drikker lissom arterisk vann (som viser seg å være bløff) fra flotte flasker som igjen lissom gir vann til de fattige i Afrika. Men da er det vel greit da….kanskje de får video hjem i posten med afrikanere som klapper fornøyd? Teit. VG skriver om saken.

Det morsomme er jo at nå er dette blitt en debatt og vist på TV, da kommer Mattilsynet på banen og krever dokumentasjon på noe de allerede visste om. Enda teitere. Ny VG sak

Så du dokumentaren? Hva syntes du?

By | 2010-10-05T08:02:38+00:00 5. oktober, 2010|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|Tags: , , , , |43 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits