Et liv i forandring = forny din helse

Jeg har skrevet om det en del den siste uken, det faktum at jeg har fått gjestebloggere. En gang i uken er det flere som skal få lov til å slippe til med sine historier her på min side. En kunne sagt at de kunne startet blogg på eget initiativ, men da ville de ikke nådd ut med budskapet sitt til like mange som jeg har mulighet til. Jeg har satt noen kriterier for å få gjesteblogge, og lenge har jeg ønsket en som kunne si litt om helse og ernæring. Og da måtte det være fra et ståsted som jeg syntes er spennende, interessant og riktig. Selvom det er utradisjonellt, gleder jeg meg ufattelig til å bli enda bedre kjent med Hilde sin reise. For jeg tror hun er inne på MANGE viktige elementer i forhold til maten vi spiser i dag! Hilde får nå ordet:

I en alder av 38 år, ble livet mitt totalt forandret. Det vil aldri bli det samme igjen, for min reise er min livshistorie, og healingen av min kropp og sjel etterlater meg klokere og mer levende enn noen sinne

 • Jeg var Interiør arkitekt, hadde mitt eget meget suksessrike selskap, var en venn, en kone, en mor, en spinning instruktør,, og litt meg.
 • Jeg tok godt vare på huset, hytten, båten, bilen, og,, meg?
 • Jeg var alltid klar til å trå til om noen trengte meg, og var ikke sen om å planlegge fest og spennende reiser.

Når jeg ser tilbake, så er det ikke så vanskelig å se tegningen. Literen med Cola light til lunsj, alle de kalde pils med ”noko attåt” i helgene. Stress nivået, fraværelsen av sjelsro og det å være forankret i sin egen guddommelighet. For ikke å snakke om nytelsen av sigaretter og kokt mat. Jeg var en tikkende bombe, som bare ventet på å gå i luften, og det gjorde jeg.

Kronisk sykdom tar en god stund å manifestere,, det skal jobbes en del i ”feil” retning for å komme til den størrelsen av ubalanse. Det er jeg sikker på, og derfor er jeg like sikker på at det tar tid å rense, bygge, og balansere kroppen tilbake til perfekt helse.

Jeg kan, som mange andre, ikke huske perfekt helse. Jeg levde mesteparten av mitt voksne liv med magesår og forstoppelse, tyggende på antibiotika og syrenedsettende medisiner.

I 1994 ble jeg bitt av en flått, og jeg tror det var det som fikk begeret til å flyte over for min del. Kroppen min hadde ikke mer å gå på. Jeg var så full av syre, at det var fritt frem for alle amøber som ble invitert inn. Miljøet var perfekt!

Jeg var flink til å leve med mange symptomer, som de fleste er, som ikke er vandt til perfekt helse.

I 2003 startet den venstre foten å plage meg, og jeg måtte etter hvert legge inn årene som spinning instruktør. Smertene ble for sterke. Jeg jobbet allikevel i ett helt år etter det, selv om jeg haltet i sterke smerter.

Etter et antall legebesøk, røntgen undersøkelser og tester var dommen fra legene Leddgikt,, eller Rheumatoid Artritt, som det kalles på fagspråket.

Da jeg fikk diagnosen, så sa det meg ikke så mye,, alt jeg var interessert i var hvordan komme meg på beina igjen helst i går, slik at jeg kunne fortsette livet mitt.

Fra det tidspunktet eksploderte sykdommen, eller ubalansen som jeg liker bedre å kalle det. Jeg kunne ikke bøye fingrene, eller få beina oppi et par sko. Likevel så fikk jeg kjørt meg selv til spesialsykehus for evaluering og medisinering, og jeg kom ut en uke senere med vesken full av steroider og resepter. Jeg ble satt på medisinen Enbrel, som legger immunforsvaret flatt, og skal settes i magen som injeksjon to ganger i uken. Den fungerte utmerket. Jeg ble bedre i leddene ganske raskt, og kunne gå tilbake til livet mitt, til Cola light, øl, melk og pizza. Alt var såre vel.

Etter omtrent to år på denne medisin coctailen startet hjertet mitt å slå uregelmessig. Legen min sendte meg til Rheumatologen, som sendte meg tilbake til fastlegen. Magesmerter, svimmelhet, utmattelse, angst, kvalme, muskelkramper, influensasymptomer og mer ble hverdagen. Jeg ble innlagt på sykehuset i to uker for testing , og sendt hjem med oppfordring om å få en psykriatisk evaluering. ”Hva i alle dager?”

Det var varsel lampen for meg. Bjellene begynte å ringe. Hva var det jeg drev på med? Hva var det som skjedde? Jeg følte jeg skulle dø. Og ingen kunne hjelpe meg? Var det ikke legens jobb å fikse meg?

Jeg husker at jeg ble veldig sint, og tenkte at dette skal jeg fikse, om det blir det siste jeg gjør,, og det trodde jeg lenge at det kom til å bli.

Jeg var så full av gift, at det var dager jeg knapt klarte å puste. Det tøffeste året i mitt liv, stirret meg rett i ansiktet. Jeg sluttet med alle medisiner på dagen ( ikke nødvendigvis å anbefale), og ble så syk, at jeg ble sengeliggende uten mulighet for å bevege meg. Jeg kunne ikke en gang åpne munnen, på grunn av betennelse i kjeven.

Det ble umulig å komme seg selv til toalettet, og når jeg ser tilbake, vet jeg ikke hvordan jeg fikk dagene til å gå, men jeg hadde en indre kraft som fortalte meg at en kropp som har vært frisk, kan bli frisk igjen, om den får muligheten til det. Kroppen jobber for frisk 24 timer i døgnet, det er jobben dens. Nå måtte jeg bare finne ut hvordan jeg skulle støtte den i det arbeidet.

Hilde J Larsen

Så startet reisen. Jeg leste på internet omtrent 10 timer om dagen, og det gikk mer og mer opp for meg at det jeg følte var mulig, var mulig. Det finnes virkelig helter der ute, som er villig til å dele sine erfaringer, og som bidrar med support til totalt ukjent mennesker. Helt fantastisk. Jeg prøvde alt jeg kom over, med kroppen som innsats, jeg hadde ingen ting å tape.

Jeg har renset ut et hav av parasitter, renset leveren min 52 ganger, meditert, gått over til rå mat, og positiv tankegang. Jeg har jobbet meg fra sengeliggende til å kunne bevege meg rundt, fra å sove meg gjennom livet, til å se klart hvilken kraft vi alle har, og at vi er skaperne av eget liv. Jeg har gått fra overfladisk til omsorgsfull, fra ego til kjærlighet. Min personlige reise er ikke over, men jeg er fremdeles her, og har tenkt å være her i lang tid fremover.

Jeg har fått en glødende interesse for helse, kropp og healing, sammen med indre vekst og spiritualitet. Denne interessen og kunnskapen vil jeg bruke til å hjelpe andre finne sin vei til perfekt helse, og til å leve frisk langt inn i alderdommen. Kronisk sykdom er en illusjon, en merkevare produsert av dem som selger medisinen som holder deg avhengig av mer medisin.

Jeg gikk på en 90 dagers flytende rens, som plutselig ble 120, etter Dr Young sin protocol. Dette er veldig ekstremt, men hadde ikke vært nødvendig, hadde jeg lyttet til kroppens signaler. Kroppen gir alltid signaler.

Det jeg ønsker å formidle er hvordan man kan finne balanse i kroppen, men aller helst , hvordan unngå ubalanse, og opprette og opprettholde perfekt helse, et smilende sinn, og lykkelige dager. Det er det jeg ønsker for oss alle!

Jeg vil skrive et lite innlegg på denne bloggen en gang i uken, med forskjellige tema om kosthold og helse. Skriv gjerne i kommentarfeltet om det er spesielle tema som er av interesse.

Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:17:12+00:00 1. november, 2010|Categories: OPPLEVELSER|Tags: , , |330 Comments

330 Kommentarer

 1. CiViX 1. november 2010 at 10:42 - Reply

  Det er skremmende og uansvarlig av Trine å misbruke sin bloggemakt til å pushe farlig, uvitenskapelig svada. Syre/base-filosofien har ingenting med hvordan vår kropp faktisk fungerer å gjøre. Lege Pernille Nylehn har skrevet mye om dette. Hvis du virderer å følge disse kostholdsrådene bør du ta deg bry til å lese også disse artiklene:

  http://perpelle.wordpress.com/2010/05/13/ph-kuren/
  http://perpelle.wordpress.com/2010/05/14/tok-ph-kuren-ble-alvorlig-syk/ http://perpelle.wordpress.com/2010/05/16/blodig-alvor/
  http://perpelle.wordpress.com/2010/09/27/syrer-og-baser-og-ph-og-slikt/

  En annen gjennomgang av syre/base-filosofien finner man her:
  http://skepsis.no/blog/?p=1677

  Et utdrag:

  «You should not believe that it matters whether foods are acidic or alkaline, because no foods change the acidity of anything in your body except your urine. Your stomach is so acidic that no food can change its acidity. Citrus fruits, vinegar, and vitamins such as ascorbic acid or folic acid do not change the acidity of your stomach or your bloodstream. An entire bottle of calcium pills or antacids would not change the acidity of your stomach for more than a few minutes.

  All foods that leave your stomach are acidic. Then they enter your intestines where secretions from your pancreas neutralize the stomach acids. So no matter what you eat, the food in stomach is acidic and the food in the intestines is alkaline.»

  Kort sagt: Kroppen er ikke et badekar med vann som man kan endre pHen til basert på hva man spiser. Blodets og cellenes pH reguleres nøye gjennom biologiske mekansimer, og man kan ikke påvirke det basert på matinntak.

  Anbefaler også å lese denne diskusjonstråden:
  http://skepsis.no/forum/index.php?topic=1229.0

  Et råd til deg Trine: Du er IKKE fagperson. Du har mange lesere. Du har en plikt til å vise ansvar og utsette dine kostholdsråd for et minimum av faglig selvkritikk. Be noen som kan noe om ernæring og biologi til å vurdrere bloggpostene dine før du legger dem ut, så slipper du å spre desinformasjon og farlige råd.

 2. trinegrung 1. november 2010 at 11:19 - Reply

  Jeg syntes reisen til Hilde, som jeg har fulgt lenge på Facebook, er en spennende reise. Hun snakker og blogger utifra egne erfaringer, som jeg og ofte gjør. Jeg har ikke påstått at jeg er fagperson, jeg engasjerer meg i folk som inspirerer meg og det gjør Hilde.

  Jeg kan ikke hele tiden ta hensyn til hva fagmiljøet mener hele tiden, jeg mener det er like viktig med egne historier og erfaringer. Hvis det kan inspirere andre til å tenke nytt og anderledes, så la gjerne min blogg være et talerør. ALLE kan ikke følge det kostholdet som Kari J og andre prekerer……det er min personlige oppfatning

 3. Arnfinn Pettersen 1. november 2010 at 11:28 - Reply

  Du kan ikke ta hensyn til hva fagmiljøet mener? I spørsmål som angår folks helse? Det er muligens det mest uansvarlige jeg har hørt på ganske lenge.

  Damen som «inspirerer deg» skriver blant annet: «Kronisk sykdom er en illusjon, en merkevare produsert av dem som selger medisinen som holder deg avhengig av mer medisin.»

  Vil du for alvor fortelle det til en diabetiker? Det er ikke bare tøv, det er livsfarlig tøv. Men hva gjør vel det, når du føler det «inspirert».

 4. CiViX 1. november 2010 at 11:30 - Reply

  «Jeg har fått en glødende interesse for helse, kropp og healing, sammen med indre vekst og spiritualitet. Denne interessen og kunnskapen vil jeg bruke til å hjelpe andre finne sin vei til perfekt helse, og til å leve frisk langt inn i alderdommen. Kronisk sykdom er en illusjon, en merkevare produsert av dem som selger medisinen som holder deg avhengig av mer medisin.»

  Kronisk sykdom, smerte og ubehag er en naturlig del av vårt liv. Menneskekroppen er ikke perfekt. Det finnes ingen raske løsninger. Det finnes ingen perfekt helst. HelseHilde påfører mennesker skader ved å påstå at man selv er ansvarlig hvis man ikke føler seg tipp-topp til enhver tid. Dette er et farlig budskap som kan påføre mange mennesker lidelse og selvbebreidelse.

  Raljeringen mot «skolemedisinen» er også fullstendig uansvarlig. Ja, den vestlige medisin er ikke perfekt, og legestanden har mye å skjerpe seg på, men å hevde at medisin selges for å gjøre pasientene avhengige er tullete.

  «Jeg har renset ut et hav av parasitter, renset leveren min 52 ganger, meditert, gått over til rå mat, og positiv tankegang.»

  Dette er fullstendig vås. Hun har neppe renset ut en eneste parasitt, annet enn innbilte sådanne. Kan hun fremlegge et eneste bevis for sine påstander? Og hvordan renser hun leveren sin? Kroppen fungerer ikke slik! Organene våre er fullt i stand til å ta vare på seg selv, uten at man må tvinge merkverdige dietter og stoffer gjennom kroppen for å «vedlikeholde» og «rense» dem.

  Hele hennes budskap peker kun mot en ting: Selvbedrag. Her har vi en kvinne som har vært langt nede, og nå som hun har tatt grep om sitt liv og tilværelse føler hun seg bedre. Klart hun gjør! Men hun kunne gjort hva som helst. Hun kunne smurt kroppen sin med elektronrike oljer, hun kunne startet en annen form for diett, hun kunne ommøblert stuen sin i beste Feng Shui-stil, og hun ville følt seg bedre. Dette dreier seg først og fremst om psykologi.

  Å predikere et budskap om perfekt helse og fravær av lidelse er usunt. Veldig usunt.

 5. Turid 1. november 2010 at 11:31 - Reply

  Fint og personlig innlegg fra Hilde, hun har virkelig måtte gå den harde veien. Jeg har ei venninne som sier at det er et paradoks at vi må ha en nær døden opplevelse for å ha en nær Livet opplevelse! 🙂

  Forstår ikke kritikken i innlegget over eller på FB. Hilde skriver da ikke om syre/base kuren. Hun bruker ordet syre for å beskrive hvordan kroppen var etter år med «vanskjøtsel».

  Jeg gleder meg til å høre mer fra Hilde. Kropp, sjel og sinn må ses i sammenheng.

  Ha en fin dag alle!
  🙂

 6. CiViX 1. november 2010 at 11:40 - Reply

  Trine skriver selv om syre/base-kur:
  http://www.trinegrung.no/2010/10/31/vann-i-kroppen/

 7. Emil Andersen 1. november 2010 at 12:05 - Reply

  Trine,

  Du skriver bra og det er MANGE som leser bloggen din. Det er derfor utrolig skremmende at du bruker bloggemakten din til å fremme råd om kosthold, for som du selv sier så er du ikke fagperson. Du mangler rett og slett kompetansen.

  Håper du tenker deg litt mer om før noen faktisk blir skadet.

  Emil

 8. trinegrung 1. november 2010 at 12:11 - Reply

  Hvordan i alle dager kan folk bli skadet av litt alternativ informasjon? Det handler om en inspirerende reise…..gi folk litt kred for å kunne tenke selv!! Jeg skjønner ikke hvorfor dere alle er så redde for å åpne for alternative tanker?

 9. Julie Cindy 1. november 2010 at 12:31 - Reply

  Jeg synes det er interessant å lese hvordan det å utfordre det bestående provoserer og ikke minst engasjerer. Det siste er kjempeflott, for her i landet er ikke folk kjent for å stå på barrikadene. Vi har det nok for godt til det.

  Slik jeg ser dette innlegget fra Hilde, så er det en dame som har en alvorlig sykdomshistorie hun ved hjelp av egen kur har blitt frisk av. Er det det samme som at Trine misbruker sin bloggemakt eller fremhever seg selv til fagperson?

  Folk må selv kunne ta ansvar for det de leser, og selv velge om de vil la seg inspirere til å prøve, eller kanskje heller glede seg over at et annet menneske har funnet noe som fungerte for seg.

  Det sagt, det kan godt være at skolemedisinen er det riktige, men det kan godt være at skolemedisinen ikke er svaret på optimal helse heller. Om vi ser rundt oss er det mange mennesker som har flere symptomer som kan tyde på at ikke skolemedisinen er det optimale.

  Nevner raskt i fleng: Økende antall folk som får kreft, sliter med allergier, søvnproblemer, energimangel, depresjon, nyre/gallestein, overvekt….. for å nevne de vanligste.

  Vil også legge til at kostholdsrådene fra Staten nylig ble endret. Hva betyr dette? Vi lærer stadig nye ting, så kanskje, kanskje kan det være at de mange råd fra statens side ikke er det ultimate. Å hevde noe annet vil jeg dermed ikke kalle uansvarlig, det kommer bare an på hvordan du selv leser det. Jeg leste Hilde sitt innlegg som inspirasjon, og synes det er flott for henne at hun har blitt frisk.

 10. Bjørn 1. november 2010 at 12:34 - Reply

  Hei Trine,

  Hvorfor avviser du alltid (konstruktiv) kritikk på en så arrogant og barnslig måte (ref. blant annet twitter)?

 11. Arnfinn Pettersen 1. november 2010 at 12:34 - Reply

  Oi, er det så vanskelig? Man kan bli «skadet av litt alternativ informasjon» ved faktisk å handle i henhold til informasjonen. Som hvis man får det for seg at ens kronisk sykdom ikke finnes, at legemidlene som brukes mot dem er farlige og derfor lar være å bruke dem.

  Careless talk cost lives, som det het under Annen verdenskrig. Det gjelder i høyeste grad for helsespørsmål også.

 12. eirik 1. november 2010 at 12:37 - Reply

  «Hvordan i alle dager kan folk bli skadet av litt alternativ informasjon?»

  Kan du virkelig ikke se skadepotensialet av litt «alternativ» helseinformasjon i betydningen udokumenterte påstander?

  Jeg trodde det var allmennkunnskap. Se f.eks. her: http://whatstheharm.net/

 13. trinegrung 1. november 2010 at 12:39 - Reply

  Bjørn- jeg avviser ikke konstruktiv kritikk i det hele tatt….jeg tar til meg alt og veien videre formes. Jeg setter stor pris på tilbakemeldinger og at vi ikke alltid enes, men reisen til Hilde liker jeg ! Jeg tror dette er en riktig måte å tenke på, at kosten styrer mye elendigheten som skjer med oss. Ikke alt , men mye…..hvilket tweet viser du til?

 14. Turid 1. november 2010 at 12:48 - Reply

  Stå på Trine!!

  Alternativ tenkning og EGENtenkning provoserer. I min verden er det en indikator på at noe treffer, på innsiden. Vet det av egenerfaring! 🙂

  Enig med Julie Cindy, innlegg som dette og Trine sitt innlegg er til Inspirasjon! Det er ingen som sitter med fasiten for andre, den har hver enkelt av oss selv. Jeg tenker at Hildes erfaringsdeling er med på at folk begynner å kjenne etter hva som er rett for dem. Rett og slett åpne horisonten litt og «tenke sjæl» som Trond Viggo synger! 😉

 15. ~SerendipityCat~ 1. november 2010 at 12:53 - Reply

  “Kronisk sykdom er en illusjon, en merkevare produsert av dem som selger medisinen som holder deg avhengig av mer medisin.”

  Jeg synes denne påstanden er utrolig drøy og ikke minst usann, og det er en farlig trend å skulle ansvarliggjøre enkeltindividet for alvorlige og kroniske sykdommer – som om man kan tenke seg, faste seg, bevege seg, puste seg frisk av «alt». Det er rett og slett ikke sant!

 16. Turid 1. november 2010 at 13:03 - Reply

  Serendipity Cat (phu vanskelig navn, hehe)

  Hvem eier sannheten?
  Hilde har sin opplevelse og sin sannhet, det er sånn hun ser det etter sine erfaringer.
  Hvis det skurrer for deg, er så klart det HELT I ORDEN. Alt vel.

  Men, for andre lesere er hennes ord kanskje en Fulltreffer! Alt i orden med det også.

 17. Fredrik E. Nilsen 1. november 2010 at 13:10 - Reply

  @Turid:

  Nei, det er ikke «alt i orden med det også». Det er farlig, det tar liv hver eneste dag. «Personlige erfaringer» betyr ingen verdens ting når det gjelder metoder for å bli frisk av en sykdom. (Det betyr ikke at hun ikke ble frisk men at det ikke er noen som vet noe som helst om hva hun ble frisk av).

  At så mange (særlig kvinner) kjøper dette tøvet er rett og slett farlig. Trine selger jo ellers tøysepulver fra svindleren David Sandoval så det er ikke akkurat overraskende at hun formidler galskapen videre.

 18. Turid 1. november 2010 at 13:35 - Reply

  Respekterer det som din sannhet Fredrik. 🙂

  Jeg mener fortsatt at folk må få bestemme selv over sitt eget liv, og tenker at hverken du eller andre trenger å ta ansvar for de som velger å prøve ut nye løsninger som ikke nødvendigvis er reseptbelagt. Ei eller dømme de.

 19. Heidi P 1. november 2010 at 13:35 - Reply

  Å dette var så bra innlegg. Jeg møtte veggen i 2006 og lå på sykehuset i to uker. Har enda ikke funnet veien tilbake til meg selv, men jobber med saken. Prøver ut forskjellige ting, men merker at flere forandringer må til men vet ikke helt konkret hva? SKal følge dette hver mandag dette var kjempe spennende lesing fra min side. Jeg suger informasjon til meg når gjelder sånt stoff fordi vi alle erulike og det skal ulike ting for at vi er i balanse. Ikke alltid lett å skjønne hva kroppen sier da?

  Interessert i høre om du har tatt noen spesielle tester for å komme deg dit du er? Vitamin prøver, håranalyser? forandra kostholdet drastisk? Positive affirmasjoner? Trener du nå? VIL HØRE ALT hehe….:) HÅper det bare går bedre og bedre for deg framover
  Klem Heidi

 20. RinaKamilla 1. november 2010 at 13:40 - Reply

  Jeg blir litt nedtrykket når jeg ser at det ser ut til å være en kjønnslig inndeling der gutta ser ut til å være sørgelig alene når de stiller spørsmålstegn ved fremveksten av alternative behandlingsformer.

  Det har lenge versert en slags «hurra for alt som virker» holdning til alternativ behandling, der det fremste argumentet er at hvis det kan hjelpe en eneste som ikke tidligere fikk hjelp, så er dette et ubetinget gode. Og det er godt mulig at dette er et godt argument for den det gjelder, men det må være tillatt å ta et skritt tilbake og se på hva som faktisk blir sagt.

  Når man uttaler at man har renset ut parasitter så er jeg enig i at det er god grunn til å stille spørsmålstegn ved dette. Det er ingen grunn til å anta at ikke legestanden ville oppdaget og behandlet et så formidabelt angrep av parasitter om denne kvinnen tilsynelatende har vært. 52forskjellige typer parasitter? Og legene fant ikke en eneste? Det kjenner jeg at jeg har vondt for å tro. Det er godt mulig hun har rensket ut «uhumskheter», men parasitter?

  Når hun også sier at kronisk sykdom er en illusjon så må jeg si at jeg synes dette er direkte ufint og nesten slemt. Jeg er ikke i en posisjon der jeg kan påstå at ikke noen har opplevet å bli helbredet på mirakuløst vis, ved endret kosthold eller alternativ behandling fra en eller annen kronisk sykdom.Men å dermed trekke slutningen om at kronisk sykdom er en illusjon er et ondt slag under beltet til de som lider av kroniske sykdommer i dag. Man gjør den syke ansvarlig for sin egen sykdom ved å si at «hvis du bare hadde gjort sånn eller slik», og det synes jeg er rent ut provoserende. Det blir sagt over her at man må ha rett til å tenke og velge selv. Gjør for all del det: gjør som du vil, snakk om det og blogg om det til den dere vil, men å lage en universell regel og si at at kronisk sykdom (og siden det ikke spesifiseres hvilke så antar jeg det menes alle), er i beste tilfelle tankeløst.

  Det er mulig jeg søker alternativ behandling i fremtiden, men da som nettopp det: Et alternativ til skolemedisinen. Det er ingen ting galt med å kunne bevise at det man holder på med har noe for seg ut over det rent personlige. At det virker for deg er «hurra for deg». Jeg vil gjerne at det virker for noen fler før jeg tester det.

 21. Fredrik E. Nilsen 1. november 2010 at 13:41 - Reply

  @Turid:

  Når vi snakker om å bli frisk av en sykdom er det ikke noe som heter «min eller din sannhet». Det er ingen som dømmer folk som i desperasjon prøver hva som helst. Det som fordømmes er når andre ukritisk fremstiller dette som noe lurt eller positivt, som du og Trine Grung. Det er livsfarlig.

 22. HelseHilde 1. november 2010 at 13:45 - Reply

  Wow, så fantastiks at min historie skaper slikt et engasjement!

  Jeg forstår godt at det er masse ved min historie som er nytt for mange. Jeg gleder meg veldig til å gå dypere inn i mange av temaene som det ser ut til å være interesse for. Jeg skal ikke spare på kruttet. Jeg skal vise parasitter, og fortelle om leverrens. Det er enkle metoder som alle kan gjøre for å bedre sin helse.
  Bare det å kunne føle på kroppen den gleden det er å spille på lag med den er ubeskrivelig.
  Å vite at kraften er din, at du er skaperen av eget liv er berusende.

  Jeg har masse spennende å dele fremover, og setter sor pris på dette enorme engasjementet.
  Jeg vil ta for meg et tema om gangen, og under hvert tema kan jeg godt svare på spørsmål som hører temaet til.

  Perfekt helse er hva jeg ønsker for alle. Go get it!

  I kjærlighet
  Hilde

  Takk til Trine, som har åpnet sin dør i gjestfrihet for denne debatten 🙂

 23. Emil Andersen 1. november 2010 at 13:45 - Reply

  «Min» og «din» sannhet blir merkelig når man snakker om medisinske fakta. Da gjelder ikke en ting for meg og en annen ting for alle andre.

  Argumentet om at man skal «tenke selv» betyr altfor ofte at man setter til side hundrevis av år med empirisk medisinsk forskning og begynner å tro på det man helst vil selv, på en slags nyreligiøs måte. Seriøs forskning blir ofte diskreditert til fordel for alternativt vås dokumentert gjennom «personlige reiser» og «sannhetsvitner», der feilkildene er så mange at det helt umulig å trekke noen sikker konklusjon.

  Kroppen din var IKKE full av syre, Hilde. Da hadde du vært død. Kroppen regulerer ph-balansen sin selv.

 24. Turid 1. november 2010 at 13:52 - Reply

  Dine meninger er din sannhet Fredrik.

  Frem til nå i denne diskusjonen har vi vel ikke vært innom sykdommer av en så alvorlig art som du sjeler til i dine innlegg?
  Så når Hilde konkluderer med at endret kosthold (dvs ikke mengder med cola, pizza osv), meditasjon som gir økt forståelse for egen situasjon og en positiv tankegang, har gjort henne frisk, så er vel det i orden? Jeg ser ikke helt den store FAREN her…

 25. Fredrik E. Nilsen 1. november 2010 at 13:57 - Reply

  @Turid:

  Å bli frisk av en sykdom er ikke en «mening». Enten blir man frisk eller så blir man det ikke. Hildes konklusjoner om /hva/ som gjorde henne frisk er ikke gyldige på noen som helst måte. Hun vet ikke, vi vet ikke. Faren er når folk erstatter virksom, evidensbasert behandling med kvakksalveri, tøysepulver og «positiv tankegang». Det tar som sagt liv, hver eneste dag.

 26. Anne 1. november 2010 at 14:03 - Reply

  Hei
  Det er interessant å lese din historie,og det er flott at du er kommet dit du er,og at du deler.Men det er et men her…økonomi.Jeg vet jeg har ansvar for egen helse,jeg vet jeg trenger mye av det du skriver her,men jeg har ikke penger til det.

 27. Synnøve 1. november 2010 at 14:06 - Reply

  Civix; Kronisk sykdom, smerte og ubehag er IKKE ment å være en naturlig del av vårt liv. Menneskekroppen har nemlig alle forutsetninger til å være perfekt, så lenge man tar vare på den og slutter å forgifte den. Derimot er jeg enig med deg i at det finnes ingen raske løsninger. Hilde mener at man skal tørre å ta ansvar for egen helse, og se sin egen helse i større perspektiv enn de mange resepter legene kaster etter oss. Det dreier seg ikke om selvbebreidelse i det hele tatt.

  Jeg er selv, som mange andre i min generasjon, vokst opp på halvfabrikat, spist e-stoffer i doser jeg ikke tør og tenke på, inhalert gudene vet hvor mange sigaretter, tatt medisiner for «alt». JEG er ikke overrasket hvorfor jeg ble alvorlig syk, og jeg desto mindre overrasket over at jeg er på bedringens vei ved å følge Dr Youngs protokoll. Jeg har selv parasittrensen/leverrensen som nevnes, det sparte meg en operasjon for gallesten.

  Det er ingen som har utnevnt seg selv som fagfolk her, Trine gjør det også klinkende klart at hun ikke er det, ikke sant?

  Men for all del, la oss fortsette å spise fabrikklaget mat, for så lenge det smaker godt, så er det sikkert godt for kroppen også?

  • Karsten Eig 8. desember 2010 at 14:11 - Reply

   » Kronisk sykdom, smerte og ubehag er IKKE ment å være en naturlig del av vårt liv. Menneskekroppen har nemlig alle forutsetninger til å være perfekt, så lenge man tar vare på den og slutter å forgifte den.»

   Kan du da forklare det faktum at levealderen stadig ØKER, fordi medisin og kost blir bedre? Hvorfor døde folk av banale infeksjoner før i tiden, hvorfor fantes det sykdommer før i tiden, før vi begynte med ferdigmat og kjemi, hvis kroppen er i stand til å ordne opp i alt selv. Menneskehetens historie – for ikke å snakke om hvordan dyr lever i naturen i dag, er ikke de også perfekte – viser at det du skriver her bare er en historieløs klisjé.

 28. Synnøve 1. november 2010 at 14:09 - Reply

  Positiv tankegang har da aldri drept et menneske.

 29. RinaKamilla 1. november 2010 at 14:19 - Reply

  Turid: Når du skriver at «dine meninger er din sannhet Fredrik» så vet jeg ikke om du egentlig mener det?

  Det ser ut til å være et utilslørt faktum at den moderne globale virkelighet har medført total relativisering av sannhets og virkelighets begrepet. En hvers sannhet er ens egne sannhet innenfor ens eget private frorståelseshorisont. Slik ser det i det minste ut til. Men man kan i det minste skille mellom begrepene «mening» og «sannhet».

  Å ha en mening eller å ha en oppfattelse av sammenhenger er i dette tilfelle ikke det samme sm sannhet. En mening kan være sann, eller være sann i større eller mindre grad enn andre meninger. Sannhet stiller deerimot større krav til dokumentasjon om grunnlaget for konklusjon en personlig erfaring.

  Just saying.

 30. Terje 1. november 2010 at 14:21 - Reply

  Stå på Trine og Hilde. Verden trenger foregangsmennesker.
  Til dere som støtter dere til «vitenskapen»….som om……….jorda likksom har vært flat?? 🙂

 31. RinaKamilla 1. november 2010 at 14:25 - Reply

  Synnøve: Positiv tankegang kan drepe om det gjør at vi velger noe vi har stor tro på fremfor rasjonalitet.
  At jeg velger å være positiv og tro at jeg ikke blir overkjørt om jeg krysser en vei forhindrer ikke at jeg ikke blir det. Da velger jeg det rasjonelle og de vitenskapleig utklekkede verktøyene jeg har til rådighet og benytter meg av overgangen.
  Så tenker jeg positivt mens jeg gjør det og håper at det ikke kommer en bilist som på sin side utelukkende tenker positivt og satser på at han ikke treffer meg om han lar være å bremse ned.

  • TwistedSister 8. desember 2010 at 13:20 - Reply

   Åh – det er så befriende med intelligente mennesker 🙂 Takk!

 32. trinegrung 1. november 2010 at 14:25 - Reply

  Takk Terje! Jeg kommer ikke til å slutte med gjestebloggere som gir meg noe. Dette er ikke et oppslagsverk, dette er min personlige blogg som mange ønsker å følge. Kanskje fordi jeg inspirerer eller hva vet jeg…..? Kjekt er det og jeg er åpen for den alternative tanke!

 33. Synnøve 1. november 2010 at 14:30 - Reply

  Vel, da er bruken av positiv tankegang misforstått RinaKamilla. Det er ingen som sier at «hey, kutt ut medisinene som holder deg i live, og tenk noen positive tanker.»
  Og jeg ser jo at du totalt har misforstått hva positive tanker dreier seg i denne sammenheng, utfra eksempelet du kommer med her.

 34. HelseHilde 1. november 2010 at 14:36 - Reply

  Jeg noterer meg å lage et eget innlegg om tankens kraft.
  her er det masse spennende forskning som kan vises til for dem som synes at det er lettere å forholde seg til.

  Gled dere til det innlegget!

  Klem
  Hilde

 35. Molly Ming 1. november 2010 at 14:43 - Reply

  Min sønn (16) lider av allergier og psoriassis. I de periodene vi klarer å spise et kosthold med hovedvekt på grønnsaker, nøtter, gode oljer og masse vann forsvinner symptomene hans. Likeså kviser og uren hud. Dette viser at kosthold absolutt har stor betydning for helsen vår.

  • TwistedSister 8. desember 2010 at 13:25 - Reply

   Jeg skjønner ikke helt hvor du vil hen med dette innlegget, Molly Ming. Alle vet at et allsidig kosthold og inntak av frisk frukt og grønnsaker er bra. … Det er ikke akkurat det diskusjonen dreier seg om.

 36. RinaKamilla 1. november 2010 at 14:46 - Reply

  Jeg spissformulerte bevisst fordi du lot dette utsagnet stå alene, og jeg ville understreke at, jo – det kan det.

  Jeg gav uttrykk for at jeg forstod positivitetstanken i det at jeg tar den med meg i det praktiske jeg gjør, men ikke utelukkende satser på det. Eksempelet mitt passer brillefint.

  Man snakker heller ikke om å kutte ut medisinene som holder en i live. Bare bytte dem ut med en parasittrensende kur som hun går god for gjennom sin personlige reise. Jeg skal tenke mange positive tanker før jeg gjorde noe sånt.

  Jeg understreker igjen. Jeg har ingenting i mot å dele erfaringer om ting man finner som virker for en selv og kan hjelpe andre i samme slengen. Det jeg har problemer med er enkelte formuleringer som søker å gjøre dette til allmenngyldige sannheter, samtidig som man uhemmet kategoriserer skolemedisinen som noe udelt grådig og selvforsterkende.

 37. trinegrung 1. november 2010 at 14:49 - Reply

  MOLLY! SÅ bra…ja kosten styrer mer enn folk aner! Det vet jeg ALT om utifra egne erfaringer!

  • TwistedSister 8. desember 2010 at 13:29 - Reply

   Men kjære vene, Trine Grung – dette er da ikke noe nytt? Mer enn folk aner? Hvilke folk snakker du med egentlig. Jeg tror ikke jeg kjenner ett eneste menneske som ikke vet at et sunt og variert kosthold er bra for kroppen.

 38. Synnøve 1. november 2010 at 14:54 - Reply

  Nå er det snakk om tankens kraft, som en helhet. Det dreier seg om langt mer enn å tenke «dette går bra». Ingen som har sagt at man skal bytte ut livsnødvendige medisiner mot parassittrensende kur heller, hvor har det blitt skrevet?

  Jeg tror kanskje man må ha blitt svært syk og sviktet av helsevesenet (eller medisinvesenet) før man åpner øynene i alternative retninger? Det dreier seg om menneskers vilje til å få tilbake livet sitt.

 39. HelseHilde 1. november 2010 at 14:55 - Reply

  Fantastisk!
  Psoriassis har jeg sett forsvinne ved flere anledninger,..
  Sykehuset var faktisk interessert i behandlingen som var gjort, og plutselig så ble kronisk ikke så veldig kronisk allikevel?

  Men det er da ikke mulig?

  » Let thy food be thy medicine , and thy medicine thy food!- Hippocrates.

 40. Turid 1. november 2010 at 14:56 - Reply

  Jeg gleder meg til vi kommer dit hvor man kan lese et innlegg som Hilde sitt og tenke; «okei kult! Dette er din virkelighet og din erfaring. La meg se, om jeg kun vil lese det å gå videre eller om det er noe her som kan være noe for meg».

  Men, da hadde det ikke blitt en så livlig debatt da! hehe 🙂

 41. RinaKamilla 1. november 2010 at 15:06 - Reply

  «Jeg har renset ut et hav av parasitter, renset leveren min 52 ganger, meditert, gått over til rå mat, og positiv tankegang.(…) Jeg har fått en glødende interesse for helse, kropp og healing, sammen med indre vekst og spiritualitet. Denne interessen og kunnskapen vil jeg bruke til å hjelpe andre finne sin vei til perfekt helse, og til å leve frisk langt inn i alderdommen. Kronisk sykdom er en illusjon, en merkevare produsert av dem som selger medisinen som holder deg avhengig av mer medisin.

  Jeg gikk på en 90 dagers flytende rens, som plutselig ble 120, etter Dr Young sin protocol. »

  Og som jeg sa viser eksemplet mitt at jeg forstod det å ta med seg positivitetstanken i det praktisk rasjonelle landskapet.

  Igjen: Jeg har ingen problemer med at det finnes alternative behandlingsformer eller at man deler erfaringer om disse. Problemet er at jeg finner enkelte formuleringer lettvinte og noen ganger skjødesløse og benytter seg av ord som «mening» og «sannhet» på en reltivistisk måte vitenskapen ikke kan unne seg.

  Jeg er kritisk til det som virker å være en nærmest ukritisk hyllest til det alternative i kraft av å være et alternativ, og at dette nesten skal gi et slags sannhetsgehalt i seg selv. Jeg hyller at det finnes alternativ, men fra det å til å hevde at kronisk sykdom er en illusjon er det et langt og drøyt skritt å ta.

  Forresten tror jeg ingen i skolemedisinen vil hevde at kosthold og det å tenke positivt ikke har noe for seg. Ikke jeg heller. Det er ikke sannheter det alternativer eier på bekostning av skoemedisinen og så langt er alle hjertens enige.

 42. Synnøve 1. november 2010 at 15:19 - Reply

  Det er absolutt leger som ser sammenhengen mellom kosthold og andre alternative aspekter. Selv min egen fastlege var tidlig ute med å anbefale meg daglig meditasjon, samt kosthold. Jeg ser det er fler og fler leger som har tverrfaglig arbeid med både homeopater, akupunkturer, osv. Hvorfor?

  I tillegg så er flere av de som driver med alternativt mennesker som har jobbet innenfor helsevesenet i en årrekke. Hun som tok knekken på pollenallergien min med èn ussel behandling, kontra skolemedisinen som hadde overmedisinert meg med alt som fantes tilgjengelig av piller gjennom mang en sesong, hadde jobbet som sykepleier i årevis før hun gikk over til «den andre siden». Hvordan kan det ha seg at vitenskapsmennesker også får øynene opp for dette?

 43. HelseHilde 1. november 2010 at 15:23 - Reply

  Rina Kamille

  Jeg vil bare minne deg på at skolemedisinen ikke kunne hjelpe meg her.
  Det var enten å finne veien til helse selv, som da var «umulig», eller dø.

  Jeg ser at det kommer litt i bakgrunnen at dem som finner egne løsninger på helse ikke er en trussel for legeindustien, med mindre det å bli frisk er en trussel.
  Legen er som regel oppsøkt først, og det er som følge av en diagnose som, » uhelberedelig, du har 2 mnd igjen og leve, eller » Vi kan ikke hjelpe deg, du må leve i smerter resten av livet» , som leden mennesker som meg til en annen tankegang.

  Selv om min histore kun er det, er den tydeligvis lett oppfattelig som motstand mot noe. I min verden er den kun en skildring av et enkeltmenneskets reise fra håpløst til håp. En reise tilbake til et liv, som de fleste som leser allerede har.

  Så kan man jo stille seg spørsmål om hvilke kunnskaper som er valide.
  Å sitte med kunnskap om hvordanen kropp responderer på å sakte bli vekkettil live igjen, etter år med medisiner, gifstoffer fra mat, luften vi puster og stresset vi lever under er en anderledes kunnskap. Man må finne den gjennom andre kanaler enn dem man er vandt til å vende seg til med sine helse problemer.

  Om du har en bil som ikke fungerer, tar du den til et verksted som sier» jeg kan ikke fikse slike biler , det er mumulig»?

  Her er det mange fasetter, men mine innlegg fremover vil handle om å bygge helse, om enkle råd, som alle kan bruke i hverdagen. Så får debatten ta den dreiningen som leserne synes er av interesse.
  Jeg skal svare så godt som jeg kan, på saklige spørsmål

  Gleden er stor fra min side, for det som er av ny kunnskap, og som er nytt for mange, er bare så utrolig kraftfullt og sprer håp og tro om en fremtid hvor avhengighet av medisiner ikke lenger eksisterer.

  Hilde

 44. DC 1. november 2010 at 15:26 - Reply

  «Kronisk sykdom er en illusjon, en merkevare produsert av dem som selger medisinen som holder deg avhengig av mer medisin.»

  Ærlig talt. Noen burde frata deg internettforbindelsen. Det fjaset der er ikke noe annet enn ren forsøpling av internett.

 45. MortenO 1. november 2010 at 15:54 - Reply

  Påstanden som fremmes om kronisk sykdom er så drøy at jeg håper du vet hva du faktisk skriver. Du trekker faktisk her inn «Den store BigPharma-konspirasjonen» ved å implisitt si at farmasøytisk industri kun har et mål for øyet: holde folk syke så de kan selge sine produkter.

  Står du virkelig inne for en slik holdning? Hvor du setter leger, forskere og helsearbeidere rundt i hele verden i en setting hvor de egentlig bare skal suge penger ut av oss ved å holde oss syke og proppe oss med medikamenter?
  Samtidig ‘frikjenner’ du tilbydere av alt alternativt som ikke har noen kontrollorganer og kan selge det ene sammenkoket etter det andre innpakket i lovord og ekstreme prislapper?

  Idag har du tråkket i et vepsebol Trine, så får vi se om du bare høster honning på store lesertall eller om du faktisk viser at du har ryggrad.

 46. trinegrung 1. november 2010 at 15:58 - Reply

  Ryggrad har jeg uansett, det trenger jeg ikke bevise med «høye» lesertall. Men jeg liker å slippe til folk som inspirerer meg, og det gjør denne anderledesreisen til Hilde. Enkelt og greit! Det er ikke verre enn det….og det skaper debatt. Det liker vi alltid!

 47. CiViX 1. november 2010 at 16:01 - Reply

  @HelseHilde: Du skriver: «Å vite at kraften er din, at du er skaperen av eget liv er berusende.»

  Nettopp, og her ligger nok kjernen i din forvandlingsprosess. Det å føle at man tar grep om eget liv og gjør noe for å forandre seg er berusende og føles nok fantastisk. Akkurat HVA du gjør, er mindre viktig. Derfor bør du ikke påstå at ditt kvakksalveri vil hjelpe noen, fordi metodene dine er meningsløse i seg selv. Det er din innstilling som får deg til å føle deg bedre. Din helsetilstand trenger ikke å ha endret seg noe som helst rent objektivt sett, men ditt syn på tilværelsen og måten du håndterer din tilstand mentalt sett kan endre seg. Her må du ikke blande kortene, og det er nettopp derfor man i effektiv medisin krever dobbeltblind testing med kontrollhruppe, nettopp for å eliminere disse forventede placeboeffektene som alltid er til stede i all medisin, effektiv eller ikke.

  Positiv tenking kan være svært uheldig. Jeg har skrevet litt om dette i forbindelse med alternativ kreftbehandling, med henvisning til studier som viser at «tankens kraft» har liten betydning, og at presset om å tenke positivt kan være svært negativt for syke mennesker:
  http://fritanke.no/REPORTASJE/2010/Kreftforbundet_og_positiv_tenking/

 48. DC 1. november 2010 at 16:02 - Reply

  «Stå på Trine og Hilde. Verden trenger foregangsmennesker.
  Til dere som støtter dere til “vitenskapen”….som om……….jorda likksom har vært flat?? :-)»

  330 år før Kristus slo Aristoteles fast at jorda er rund. Knapt 100 år senere hadde Eratosthenes beregnet omkretsen til cirka 40000 km. Siden har ikke vitenskapen forfektet noe annet enn en rund jord.

  Du, Trine og Hilde, derimot, er sannsynlige til å ville ha hevdet at jorda er flat om dere hadde levd for noen hundre år siden. Eller om noen hadde fortalt dere at de personlig har erfart at jorda er flat.

 49. RinaKamilla 1. november 2010 at 16:02 - Reply

  HelseHilde.
  Jeg blir jo selvfølgelig glad for at du er frisk og fin igjen. Og jeg er glad på dine vegne over at du fant en vei som virket for deg. Om det stemmer er det selvfølgelig mulig at dette kan hjelpe andre og derav forståelig at du ønsker å dele med så mange som mulig, – hvilket du også selvfølgelig står fritt til å gjøre.

  Problemet mitt er, som jeg søkte å vise i et innlegg over, at bruken av enkelte type begrep vil føre til kritisk søkelys (og med rette). Ord som «mening» og «sannhet» er ikke synonymer. Meninger dannes på bakgrunn av oppfattede sammenhenger. En person som opplever disse sammenhengene vil oppleve dem som sanne, men før de er bevist er det foprtsatt bare en mening.
  Å si at noe er sant fordi det er selvopplevd kan fungere innenfor åndelige og religiøse fora. Der vil vitenskapen uansett komme til kort og det vil alltid i siste instans handle om tro.
  Vitenskap og kunnskap derimot, har kriterier for når en mening kan betegnes å være en sann mening, – en sannhet. Nå var det riktignok ikke du som brukte begrepet sannhet først, men når du sier at man må kan stille spørsmål ved hva slags kunnskap som er valid, så er det jo akkurat det som er kjernen her. Kunnskap blir ikke validert som kunnskap ut fra en eller fleres oppfattede meninger og erfaringer. Den skal kunne bevises og repeteres igjen og igjen før den anerskjennes med hederbetegnelsen kunnskap, viten eller sannhet.

  Og selvfølgelig vil jeg heller gå til et verksted som sier de kan reparere bilen min fremfor noen som sier de ikke kan det. Men er det ikke et kjent bilverksted så risikerer man faktisk at de bare sier at de kan det uten å kunne det, selv om andre bekrefter å ha gode erfaringer med verkstedet fra tidligere.

  Din erfaring sier deg at dette var bra. Din erfaring sier at du var syk, mange søkte å helbrede deg, de gav deg opp og du fant noe som virker. Alle vil være enig i at dette er et gode. (Hurra for alt som virker).
  Men fra det til å fastslå at kronisk sykdom er en illusjon konstruert av ren gårdighet og kynisme er en sammenheng som jeg ikke bare ikke ser, men som også for meg er rent ut uforståelig.

  Jeg unner deg å være frisk og å dele dine erfaringer med andre, men jeg unner også kronisk syke å ikke bli ansvarliggjort på denne måten som det kan se ut til at du gjør her.

 50. MortenO 1. november 2010 at 16:05 - Reply

  Da håper jeg ryggen din er sterk nok til at du kan bære ansvaret ved å stigmatisere hele helsevesenet. Du har idag implisitt påstått at de jobber kun for å holde oss syke så de kan pushe medikamenter. Altså en kynisk bransje som kun driver med taskenspill og sjarlataneri.
  Inntrykket jeg hadde av deg er i alle fall lagt i grus idag. Lykke til videre.

 51. Emil Andersen 1. november 2010 at 16:07 - Reply

  Men står du inne for meningene til Hilde?

  “Kronisk sykdom er en illusjon, en merkevare produsert av dem som selger medisinen som holder deg avhengig av mer medisin.”

  Tenk litt på hva påstanden innebærer og kom med et ærlig svar.. jeg håper og tror at du ser hvor uhyrlige følgene av noe sånt er.

 52. EG 1. november 2010 at 16:13 - Reply

  Jeg er rett og slett sjokkert over at noen kan komme med påstanden: “Kronisk sykdom er en illusjon, en merkevare produsert av dem som selger medisinen som holder deg avhengig av mer medisin.”

  ????

  Det er det drøyeste jeg har hørt på lenge.

  Så jeg har innbilt Astma og allergi da med andre ord??
  Mitt pustebesvær og allergiske reaksjoner er produsert av Glaxo eller Astra Zenica?
  – Heldigvis har de laget disse medisinene, ellers hadde jeg dødd av allergisk sjokk for et par år tilbake.

  De med Diabetes type I har fått det påført av produsentene som lager Insulin?
  – De ville til info ikke overlevd om det ikke ble produsert kunstig Insulin!!

  Bare for å nevne to kroniske sykdommer som er MEDFØDT! Hvordan i himmlens navn kan du påstå at de er en illusjon?!?

 53. trinegrung 1. november 2010 at 16:15 - Reply

  Morten O og Emil- om jeg står inne for det Hilde skriver blir irrelevant. Det er hennes reise og opplevelse vi skal følge, ikke mitt syn på hennes reise. Det er min siden og jeg slipper til gjestebloggere. Ja jeg har et redaktøransvar, men hun må stå inne for sine egne meninger. Ikke jeg, selvom dere sikkert syntes det er å fraskrive seg ansvar. Det gjør jeg ikke, men Hilde står for sine egne ord….og svarer som dere ser over her!

 54. Emil Andersen 1. november 2010 at 16:20 - Reply

  Trine

  Jeg spør hva DU synes om dette. Det er i høyeste grad relevant ettersom det er din blogg.

 55. Synnøve 1. november 2010 at 16:28 - Reply

  Det menes neppe at sykdommen man har er en illusjon i form av at man innbiller seg at man har den. Jeg innbiller meg på ingen måte min egen sykdom, og jeg forstår absolutt at en astmatiker får store problemer uten medisiner.
  Det menes nok heller at det er en illusjon at man ikke kan bli frisk, at man må være slave til medikamenter og sykdom resten av livet, fordi viktigheten av kosthold er svært undervurdert når det gjelder å gjenvinne helsen.

 56. CiViX 1. november 2010 at 16:31 - Reply

  HelseHilde sine påstander faller rett inn i dagens jag etter enkle løsninger i en verden hvor vi fortelles at livet skal være fylt av lykke og være uten lidelser. Dessverre er dette en illusjon. Ryggplager, hodepine og fordøyelsesproblemer har de fleste av oss i kortere eller lengre perioder. Og det finnes ingen mirakelkur. That’s it. Det er ingen svakhet ved vestlig medisin, og det burde heller ikke være et gapende hull som kan fylles med all verdens tullete behandlingsmetoder bare fordi noen ser sitt snitt til å tjene penger på det.

  Det betyr ikke at man ikke skal kunne lete og eksperimentere. For all del. Prøv ulike kosthold og gjør andre endringer i din livsstil. Du er din egen herre. Men aldri, ALDRI, påstå at ettersom dette virker for deg, vil det også fungere for andre. For det første er vi alle så pass ulike at det som hjelper av kostholds- eller livsstilsendringer for en person sjelden funker for andre «out of the box». For det andre er nok det meste av endringene rent psykologisk. Det handler om å ta grep om sin egen tilværelse, slik jeg tidligere har påpekt. Man må ikke blande årsak og virkning.

  Livet er uforutsigbart. Sykdommer og lidelser har tusenvis av årsaker. Hver gang noen hevder å ha funnet en mirakelkur som kurerer alt ved å rette på EN ting, slik HelseHilde synes å gjøre, kan man være 100% sikker på at det er renspikka tøv. Våre kropper er alt for komplekse til det.

  Det finnes ingen enkle løsninger, men det finner løsninger som virker og de som ikke gjør det. Vitenskapelige metode er den eneste trygge måte å skille disse fra hverandre. Når Trine gang på gang går ut og raljerer mot vestlig medisin fordi hun sliter med oppblåst mage og vann i kroppen (?), og anbefaler andre å kjøpe meningsløse kosttilskudd og vende seg bort fra evidensbasert medisin, så er det faktisk ganske alvorlig.

 57. EG 1. november 2010 at 16:34 - Reply

  Synnøve: Til info så kan man ikke bli frisk av alvorlig astma, da det er en kronisk betennelsestilstand i bronkiene. Det har ingenting med kosthold å gjøre. Man får riktignok økt slimsekresjon av melkeprodukter og astmatikere bør holde seg unna det, men annen kost kan på ingen måte hindre bronkiene til å holdes oppe. Mennesker døde av astma i «gamle dager» fordi man ikke fikk nok oksygen.

  Man kan heller ikke bli frisk av Diabetes type 1. Diabetes type 2 derimot, kan reguleres med kosten, men i type 1 så klarer ikke kroppen selv å produsere insulin og har behov for å få dette tilført. Insulin er til info et hormon som ikke kan tilføres via kosten, det produserers i de langerhanske øyene i kroppen. Har man ikke produksjon av insulin så kommer ikke sukkeret inn i cellene og kroppen får gukosesjokkk, noe som er dødelig.

 58. Synnøve 1. november 2010 at 16:37 - Reply

  Civix, hvis du visste noe som helst om protokollen Hilde følger for å bli frisk, så hadde du visst at dette er alt annet enn en lettvint løsning. Tvertimot er det en langt mer tungvint løsning enn å ta medisiner (for de som kan ta det). Og du ville også visst at dette ikke er snakk om å rette på EN ting. Kosthold og livsstil består av mange sammensatte ting.

 59. eirik 1. november 2010 at 16:37 - Reply

  @ trinegrung «Hvordan i alle dager kan folk bli skadet av litt alternativ informasjon? Det handler om en inspirerende reise…..gi folk litt kred for å kunne tenke selv!! Jeg skjønner ikke hvorfor dere alle er så redde for å åpne for alternative tanker?»

  Så du trekker tilbake påstanden din om at vi som er en smule kritisk til at –

  «kronisk sykdom er en illusjon, en merkevare produsert av dem som selger medisinen som holder deg avhengig av mer medisin»

  – er redde for å åpne for alternative tanker?

  Min påstand er vel heller at enkelte er redde for å åpne for rasjonelle tanker. Men det er jo strengt tatt litt uhøflig å hevde. Merkelig nok er det et helt vanlig argument fra alternative. Vi andre er vel bare så redde og dumme at vi ikke kan begripe den uendelige visdommen til en eller annen halvstudert kvakksalver.

 60. CiViX 1. november 2010 at 16:38 - Reply

  Jo mer det forskes på kosthold, jo mer synes det å virke som om det har relativt lite å si for helsen. Når det gjelder eksempelvis kreft tyder mer og mer på at kosthold, med noen få unntak, har lite å si. Påstander om at kosthold har mye å si for mental helse, finnes det også lite belegg for.

  Men kosthold er en attraktiv løsning for de som vil ta grep om sin egen helse, fordi det er en av få ting vi selv kan kontrollere. Og når man drømmer etter noe som kan gjøre hverdagen bedre, er det fristende å spise litt annerledes, kutte ut X og Y, og innta litt mer av Z for å se om det hjelper. Likevel handler det svært ofte om at man i samme slengen endrer livsstil på andre områder, ikke at man har kuttet ut X og Y eller spiser mer av Z. Når man først bestemmer seg for å gjøre noe, endrer man flere ting, både mentalt og praktisk. Kanskje man blir mer fysisk aktiv. Kanskje man endrer synet på tilværelsen. Kanskje man får i seg mer variert kosthold totalt sett.

  Men man unngår neppe kroniske sykdommer ved å spise annerledes, med mindre det er påvist klare allergier eller intoleranser ovenfor enkelte næringsstoffer. Disse bør man i så fall utrede i samråd med lege, ikke bare eksperimentere vilt selv. Det kan ofte føre til det motsatte resultat, nemlig mangelsykdommer og andre ubalanser.

 61. HelseHilde 1. november 2010 at 16:46 - Reply

  En liten oppklaring, som jeg ser kan være på sin plass:

  Med at kronisk sykdom er en illusjon, en merkevare, mener jeg at ordet kronisk er skapt av dem som ikke kan helnberede deg, men kun holde deg evig avhengig av medisiner.
  Altså:
  Kronisk for en lege betyr ikke annet enn at » jeg kan ikke gjøre deg frisk fra dette, du vil ha det alltid»
  Kronisk er en termonologi skapt av den moderne vestlige allopatiske levgevitenskapen.
  I Kinesisk medisin eksisterer ikke ordet kronisk. Ikke i Indisk medisin heller, Ajurvedsik medisin ( Som forresten krever like lang utdannelse på Universitetet som Vestlig medisinsk legeutdannelse i India)
  La oss ikke glemme at vår medisinke kunnskap er den «fesrkeste» av verdens behandlingsmetoder.

  Så:
  Jeg mener selvfølgelig ikke at medisiner har skapt kronisk sykdom,, men at medisinering holder kroppen i en ubalanse, med å dempe symptomene, og ikke helberede årsaken.
  Mennesker blir friske fra diabetis 1 hver dag. det trenger absolutt ikke være kronisk. Jeg kan gi nærmere informasjo om ønskelig på et saklig nivå.

  Det er ca 1500000 «kronikere i Norge i dag,, dvs, mennesker som ikke blir friske noen gang,,og jeg er fasinert over at vi som folkeslag ikke har større tro på kroppen vår enn å akseptere det?

  Ønsket om å leve i en frisk kropp på være til stede,, og gleden av reisen må oppleves.

  Hilde

 62. trinegrung 1. november 2010 at 16:58 - Reply

  Hilde svarer selv på det hun selv har skrevet, men jeg har gitt henne tillatelse til å være gjesteblogger fordi jeg mener hun har mange poenger. Og med den fedme/kostholdsdebatten som har regjert de senere måneder så bringer dette enda et nytt aspekt inn.

  TIl Emil- jeg ser hva du spør om, og jeg har godkjent innlegget til Hilde. Vi skal følge Hilde sin reise, og den er verdt spalteplassen for dette engasjerte.

 63. CiViX 1. november 2010 at 17:04 - Reply

  Syke kinsere bruker vestlig medisin for å bli friske. Bare de som ikke har råd til vestlig medisin bruker kinesisk medisin.

  Den vestlige medisin er den ferskeste metoden. Hvorfor? Fordi de andre ikke virket. Etterhvert som vitenskapelig metode ble innført for å skille effektiv fra ineffektiv medisin for rundt 100 år sidem, har vår levealder og helse økt betydelig. HelseHilde, du er velkommen til å forkaste vestlig medisin og kun benytte deg av metoder som ble brukt for 500 år siden, men personlig tror jeg ikke du ville like årelating og tilsvarende utbredte metoder. Metoder som i dag er forkastet fordi vitenskapelig testing viste at disse førte til raskere død enn ingen, eller annen, behandling.

  Innen vitenskap er som regel nyest = best, fordi vår viten hele tiden er i utvikling. HelseHlde og andre skyter seg selv i foten ved å først hevde at alternative behandlingsmetoder er best fordi de er så gamle, for i neste setning hevde at vestlig medisin ikke er oppdatert nok til å se at de gamle metodene virker. Det er jo nettopp kjernen av problemet. De gamle metodene er erstattet med nye effektive metoder fordi de gamle ikke virket. Hadde de virket hadde de vært integrert i vestlig medisin i dag.

  HelseHilde – du blir bare skumlere og skumlere jo mer jeg leser av deg. Å gulpe opp gammelt rask av typen «helbrede symptomene heller enn årsaken» er så feil at det bare er ekkelt å lese. Hvis det er en ting vestlig medisin streber etter, så er det å finne årsaker. I tillegg gir de kostholdsråd basert på summen av dokumentasjon som foreligger på området. Alternativ behandling leter nesten aldri etter årsaker, de ser utelukkende på symptomer, stort sett svært overfladiske sådanne, og tilbyr en tullekur for å fjerne disse, uten å en gang ville granske hva som virkelig feiler vedkommende. Det er uetisk og farlig.

 64. Synnøve 1. november 2010 at 17:09 - Reply

  Det forundrer meg hvordan Civix ikke klarer å få med seg at den vestlige medisinen ikke kan hjelpe Hilde?

 65. Jorunn M Herness 1. november 2010 at 17:10 - Reply

  Fagfolk er heller ikke enige rundt mange av disse sykdommene som nevnes også rundt emnet syre-base balansen i kroppen. Dr. Linus Pauling, dobbelt nobelprisvinner, mente allerede på 1920-30 tallet at syre-base balansen i kroppen hadde stor innvirkning på vår helse. Han mente faktisk at alle sykdommer starter med ubalanse i syre-base.

  Neida, vi kan ikke påvirke syre-base balansen i blodet med kostholdet, den er konstant den, så lenge det er liv i oss…men vi består av mer enn blod. Det er mye i hverdagen som påvirker vår helse. I Tyskland og Danmark har fagfolk kommet mye lenger enn oss her i Norge, når det gjelder dette temaet. Mange mener nemlig det motsatte av det du skriver CiViX, og refererer til med tanke på Pernille Nylehn. Hun eier ikke sannheten selv om hun skriver det hun skriver om denne dr. Young. Det han gjør er kanskje ikke riktig, men det er, igjen, mange utdannede leger innen norsk medisin som mener det motsatte av det Pernille Nylehn skriver. Nemlig at det vi spiser og hvordan vi lever har en innvirkning på helsen, der også syre-base balansen i kroppen.

  CiVix – Jeg må smile litt når jeg leser det du skriver. Du motsier jo deg selv. Det ene øyeblikket har det ikke noe å si hva vi spiser angående helsen og neste setning skriver du at man kan jo få mangelsykdommer og andre ubalanser…hehe…

 66. trinegrung 1. november 2010 at 17:13 - Reply

  Elsker debatten her nå altså…følger med og leser alt med stor iver! Takk til Jorunn som hev seg inn her og Synnøve som viser mot og visdom!

 67. CiViX 1. november 2010 at 17:20 - Reply

  @Jorunn:

  Det er klart man kan få mangelsykdommer om man ikke får i seg de vitaminer kroppen ikke kan produsere selv, eller andre stoffer man må få gjennom maten. Men følger man ordinære kostholdsråd får man i seg alle disse.

  Poenget til HelseHilde og andre er at man skal gå BORT fra veldokumenterte kostholdsråd og et variert kosthold. Dette kan selvsagt føre til mangelsykdommer.

  Et av de best kostholdsråd man kan gi er etter mitt syn dette som bare består av 7 ord: «Eat food. Not too much. Mostly plants.» Alt utover det er stort sett bullshit og basert på moter.

 68. DC 1. november 2010 at 17:22 - Reply

  «HelseHilde»,

  vennligst dokumenter at og – ikke minst – *hvordan* mennesker blir friske av diabetes 1. Påstanden ikke bare antyder, men bekrefter, at du ikke har den minste kjennskap til sykdomsforløpet. Med mindre du mener frisk og død er to sider av samme sak. Lik har ikke noen nevneverdig tendens til å plages ekstra av å ha diabetes 1.

  For å gjøre det hele veldig tydelig for deg, selv om du kommer til å bli fornærmet, er det du hevder sammenlignbart med å hevde at dersom man bare reiser til India, Kina eller tenker litt alternativt, kan en amputert få tilbake hånda si.

  Men selv du tror neppe på det.

  Men for all del, del gjerne av din påstått saklige informasjon. Jeg er nysgjerrig.

 69. HelseHilde 1. november 2010 at 17:24 - Reply

  CiVix.

  Dette var en interessant vinkling synes jeg.

  Jeg ble kun tilbudt medisiner for å dempe symptomene på min leddgikt, det samme får det med psoriassis, diabetis, Ms, Me, astma, kols, bechterevs, for å nevne noen. Det kan jo være at de kunne behandlet meg for årsaken om de hadde hatt den da, det er sant.
  Det at Leger ikke vet årsaken til kronisk sykdom, som det da kalles, er det som er poenget mitt.
  Så ja,, de behandler bare symptomene, det er et faktum, og ikke en personlig påstand fra min side.

  Jeg vet ikke hva alle alternative behandlere gjør, for det har jeg ikke kunnskap om. Jeg har kunnskap om hvordan man bygger helse for dem som er interessert i det. Og jeg ser helt klart at årsaken til kronusk sykdom er mangel på helse! 😀

  Det vil aldri i min verden være uetisk å dele erfaringer som kan påvirke et annet menneske positivt.

  Ja, jeg er enig i at vi lever lenger, men vi lever dessverre ikke lenger friskere. Vi lever mye lenger syke.

  Vi lever i en verden full av giftstoffer, og det som man finner i butikkhyllene er modifisert, infisert, bleket, tilsatt og utvannet. Kroppen sliter med å fordøye og skille ut så store mengder gift.

  Det er mass å ta tak i for de fleste av oss, og kunnskap er makt,, det er også veldig befriende.

  Jeg starter med veldig basic informasjon neste mandag, og gleder meg veldig!

  Hilde

 70. Synnøve 1. november 2010 at 17:28 - Reply

  Ja, man kan faktisk få mangelsykdommer om man spiser et såkallt vanlig kosthold også. Du skulle bare visst hvor vanlig det er å f.eks mangle d-vitamin hos mennesker med et «ordinært kosthold», uten en gang å vite om det. Leger sjekker det heller nesten aldri, fordi det gir så diiffuse symptomer. Og mangel på d-vitamin er svært skummelt, det settes faktisk i sammenheng med alvorlige sykdommer som bl.a kreft. DET er vitenskapelig dokumenter. iMan får fint i seg alle næringsstoffer ved å flge andre kosthold, så lenge man fortsetter å spise balansert. Man kan nemlig spise balansert selv om man følger dr Young sine prinsipper, eller andre prinsipper for den saks skyld. Det gjelder å sette seg inn i ting, og utvide horisonten utover Pasta, kjøttkaker, og Toro.

  Poenget til Hilde er at hun ikke kan behandles medisinsk, derfor har HUN valgt denne veien.

 71. DC 1. november 2010 at 17:31 - Reply

  «(…) tilbudt medisiner for å dempe symptomene på (…) diabetis, Ms, Me, astma, (…) for å nevne noen»

  Dette er en ignorant og skremmende forenkling! Skam deg og se til å pelle deg langt pokker vekk ifra internett før du volder uopprettelig skade på noen ved å spre disse løgnene!

 72. HelseHilde 1. november 2010 at 17:31 - Reply

  Du kan lese om Dr Gabriel Cousens diabetes 1 prodram om du Googler det.
  Jeg skal ta for meg disse tingene etter hvert, så bare følg med,, men som sagt om du vil se mer på egen hånd, så er det en god plass å starte.
  Han er forøvrig en vestlig lege,, så ingenting alternativt der i gården.

  Når det gjelder kosthold, så er jeg helt enig med det basiske til CiVix,,
  “Eat food. Not too much. Mostly plants.”
  Veldig godt sagt! 🙂

  Hilde

 73. Synnøve 1. november 2010 at 17:36 - Reply

  DS, hva med dette var så provoserende? Man får jo ikke medisiner som kurerer noen av de nevnte sykdommene?

 74. Ellen 1. november 2010 at 17:43 - Reply

  Hilde,

  Stå på ! Det er beundringsverdig hvordan du, uten skolemedisinens hjelp, nå har funnet noe som funker for deg.

  Dersom din reise har gjort at du ble frisk, kan jeg ikke skjønne annet enn at det var det rette for deg.
  Enhver er ansvarlig for seg selv, og som Trine skrev – en må gi folk litt kred for at de faktisk kan tenke selv og ta de avgjørelsene som er rikige for seg.

  Jeg er overbevist om at vi trenger både alternativ medisin og den tradisjonelle skolemedisinen. Målet må være at disse skal gå mer hånd i hånd enn de gjør nå.

  Og hva betyr egentlig kronisk??

  En kronisk sykdom er en sykdom som utvikles langsomt, er langvarig eller tilbakevendende.

  Stå på Hilde, det er spennende å følge deg:-)

 75. Synnøve 1. november 2010 at 17:47 - Reply

  Vitnemål reversering diabetes1 http://www.youtube.com/watch?v=7ZCCyO1jjTg

 76. Aina Helgheim 1. november 2010 at 17:54 - Reply

  Trine har ikke på noen måte påstått å være noen fagperson. Hun sier ikke at hun er verken lege eller kostholdsekspert. Hun sier derimot at hun vil dele sine egne og andres ERFARINGER. Ikke metoder som er bevist å fungere for alle, men noe som har funket for NOEN.

  Alt funker ikke for alle. Men hvorfor ikke bidra til et bredere spekter å velge i?
  Man har rett til å dele meninger og erfaringer, og jeg forstår ikke hvorfor folk klikker i vinkel fordi noen anbefaler noe litt alternativt. Man kan da ta et eget standpunkt, og velge at man ikke ønsker å følge disse rådene og anbefalingene?

  Hva er man redd for? At Trine og Hilde er spåkvinner som sletter leserne viljestyrke, og lurer dem til å gå i såkalte «kostholdsfeller»?

 77. Inger Marie 1. november 2010 at 18:09 - Reply

  Hei Trine,

  Jeg er nok, som majoriteten av de som har kommentert dette innlegget, svært skeptisk til at du fremmer denne typen «forslag» til å kurere kronisk sykdom.

  Jeg har selv prøvd noen former for alternativ behandling, og jeg skal ikke si at jeg ikke kommer til å forsøke det igjen selv om det enda ikke har hjulpet meg i noen særlig grad. Så min skepsis ligger ikke i det å være åpen for alternativ medisin. Jeg er også veldig glad på Hildes vegne over at hun har blitt frisk.

  Det jeg blir skremt over er at du selv ikke ser signaleffekten av at du, som en relativt anerkjent blogger, velger å publisere en så ekstrem og kontroversiell holdning som det Hilde viser til medisin og kosthold. Har du hørt om uttrykket ortoreksi? Det er vel og bra å ha fokus på et sunt kosthold, men fokuset er i dag for mange så stort at det i seg selv kan være problematisk. Det beskriver også ganske godt hvilke verdier vi vektlegger i vårt samfunn.

  Jeg tror du overvurderer menneskets evne til å faktisk tenke selvstendig og gjøre bevisste valg. Jeg mener ikke å si at vi er ute av stand til å gjøre det, men at vi er mange som lar oss lede av det vi anser som frontfigurer. Forstår du at du kan ha en sånn påvirkning på folk? Jeg er selv en høyt utdannet kvinne med meningers mot, som har stor gjennomføringskraft og som følger med i mye av vår samfunnsdebatt. Jeg vender meg, som alle andre, til andre for å lytte til deres tanker og meninger for å så gjøre meg opp mine egne. Selv om jeg kanskje ikke har deg som en av mine rollemodeller, så er jeg en sau i flokken i like stor grad som andre. Som også du er på dine områder. Ser du hvordan de som lener seg til dine utspill kan gjøre stor skade mot seg selv hvis de er ukritiske til det du her har publisert?

  Uansett hvor mye du forsøker å fraskrive deg ansvar ved å si at du bare publiserer andres verk og at vi alle velger for oss selv, så er det du som eier av din blogg som må svare for innholdet i den. Jeg anbefaler deg derfor, hvis du skal publisere noe som er så kontroversielt som dette temaet er, noe jeg er overbevist om at du var klar over i forkant, så burde du forberede deg og ha noe forskningsgrunnlag å slå i bordet med. Hvis ikke så blir du en forkynner som synser på lik linje med sektledere, og det burde du holde deg for god for.

 78. Emil Andersen 1. november 2010 at 18:16 - Reply

  «Hva er man redd for? At Trine og Hilde er spåkvinner som sletter leserne viljestyrke, og lurer dem til å gå i såkalte “kostholdsfeller”?»

  Nei.

  Man er redd for at profilerte kjendiser skal oppfordre folk til å bruke alternativ medisin i stedet for noe som faktisk virker. Dette tar liv.

  Man er redd for at denne typen argumentasjon fører til andre og verre ting, som vaksinenekt, og igjen flere dødsfall.

  Man er redd for at folk som er uhelbredelig syke, desperate og sårbare, blir utnyttet av kyniske selgere av «vidundermedisin» som tjener seg rike mens pasientene bruker sine siste uker på kvakksalverkurer som ikke fungerer.

  Det finnes utrolig mange eksempler, mye er listet opp i linken som ble nevnt tidligere:
  http://www.whatstheharm.net/
  Kan dere være så snille å LESE litt der i stedet for å hente fram det gamle argumentet om at «det kan jo ikke skade»

  Jeg brukte forresten ett minutt på å google Gabriel Cousins som Hilde påstår det ikke er noe alternativt ved.

  «Dr. Cousens serves as a holistic medical doctor, a licensed psychiatrist and family therapist, and a licensed homeopathic physician in the state of Arizona»

  Stort mer alternativt blir det ikke.

 79. Emil Andersen 1. november 2010 at 18:18 - Reply

  På det mer personlige plan:

  Trine, jeg har vært en stor fan siden PopRush-tiden og vi hadde deg på max volum hver eneste dag på sentralbordet på Bodø Flystasjon der jeg var i militæret.

  Jeg er faktisk helt på gråten her nå fordi du bruker kjendisstatusen din når du fremmer tankegods som er så utrolig farlig, muligens uten at du helt skjønner det selv. Igjen, vær så snill og LES litt på http://www.whatstheharm.net.

  TENK litt på hva du egentlig driver med her nå ;(

 80. Synnøve 1. november 2010 at 18:34 - Reply

  Men Emil, skolemedisinen virker jo ikke her, det er nettopp derfor det har blitt nødvendig å søke en alternativ rute. Jeg skal være enig med deg, det ER mange luringer der ute som ikke har annen interesse å tjene penger på din ulykke. Derfor er det viktig å være kritisk, og gjøre forarbeid før man kaster seg ut i jungelen av alternative terapeuter. For det finnes nemmlig de som er ute etter å HJELPE, som har kunnskap ( selv om det er en annen tilnærming enn skolemedisin).

  Hilde har tråkket opp jungelen og kommer med de erfaringene hun har gjort seg, og hun tør å gjøre det!

 81. trinegrung 1. november 2010 at 18:51 - Reply

  Emil- Poprush tiden var konge og en tid jeg aldri glemmer! Virkelig! Men ser ikke helt hva det har med denne debatten å gjøre? Jeg er nå den samme jeg selvom jeg ønsker at flere kan lese om Hilde sin reise. Den byr på debatt denne reisen hennes, og det visste jeg. Poenget er at det er flere og flere som tenker i hennes retning….nå hører vi om den fra «innsiden». Hennes ord som vi kan tolke som vi vil.

 82. DC 1. november 2010 at 22:19 - Reply

  @Synnøve: Problemet er ikke dette enkelttilfellet som er beskrevet, men generaliseringene og påstandene som ikke har noe med enkelttilfellet i seg selv å gjøre.

  En youtubevideo der noen forteller at de er blitt «kurert» for diabetes gidder jeg ikke bruke tid på. Du får eventuelt finne noe skikkelig dokumentasjon.

  @HelseHilde: Han derre «doktoren» din trenger du ikke ta for god fisk. Han vet åpenbart omtrent like lite om diabetes som deg selv. Det kan *kanskje* hende at man kan holde blodsukkeret til en type-1-pasient under noenlunde kontroll ved en diett bestående av grønnsaker og alkohol (!!), men det innebærer i så fall ikke på noen måte at vedkommende er blitt kurert. Å i det hele tatt tro på at noe sånt skulle virke som kur, avslører bare en mangel på den mest fundamentale kunnskap om tilstanden.

 83. CiViX 1. november 2010 at 22:24 - Reply

  @Synnøve: Ja, du har rett i at vitamin D kanskje kan være gunstig å innta som kosttilskudd. Men bare om man da faktisk ikke følger kostholdsrådene fra myndighetene som bl.a. sier man skal spise 2-3 måltider fisk hver uke. Dessverre gjør mange ikke det, inklusiv meg, så da kan vitamin D-tilskudd muligens være nyttig.

  Det er likevel milevis fra dette til å det å hevde at det meste av maten vi spiser i dag ødelegger kroppen, slik HelseHilde påstår. Dette finnes det intet fundament for å hevde. Jeg har tidligere tatt for meg noen av disse påstandene, og gransket forskningen for å se om det er noe hold i det, her:
  http://blog.tjomlid.com/?p=3046

  Jeg anbefaler HelseHilde å lese denne også, for allerede der imøtegår jeg en del av hennes påstander.

 84. RuneVatne 1. november 2010 at 22:26 - Reply

  Flott brev Hilde. Du har hatt en utrolig reise som har gitt deg mange nye måter å se verden på. Jeg blir kanskje mest forundret over at mange mennesker faktisk mener at det er farlig av en dame som Trine Grung å la en annen dame som heter Hilde Larsen anbefale salater, grønnsaker, sunne oljer, mineralsalt og rikelige mengder vann. Ja dette må dere tenke dere gjennom jenter, he he. Tenk om noen ble syke av slike råd!!

  Alt handler om balanse, og siden disse kostholdsådene blir ansett som farlige føler jeg for å dra det litt lenger. Slik at det blir virkelig farlig, he he.

  Om vi ser alt i det største perspektivet som finnes, det som kalles evolusjonen, vil vi innse at sykdom og lidelse er naturens måte å skape vekst i mennesker. Om lidelse og sykdom ble fjernet ville ingen strebe etter å forstå mer. Det er motstanden vi møter som gjør at vi i det hele tatt blir klokere som enkeltindivider, og når hver enkelt hever sin visdom øker den kollektive bevisstheten samtidig. Dette er evolusjon i flott utfoldelse. De fleste av oss innser faktisk at det er årene med motstand som utvikler oss som mennesker.

  Hvorfor sier jeg dette? Fordi dette er faktisk løsningen for å unngå sykdom. Om vi konstant streber etter å forstå mer og ikke bllr statiske og tror vi har sannheten kan vi faktisk unnslippe lidelsen. Våre sykdommer er altså en gave til oss som tvinger oss til å se nye muligheter der skylappene har blitt for store.

  En ting er sikkert Hilde, og det er at verken du eller jeg var dynamiske nok til å slippe sykdom. Vår stahet og motstand gjorde at vekten holdt på å tippe den gale veien. La oss håpe at andre er mye flinkere enn oss, og tar ny informasjon med nysgjerrighet og et åpent sinn.

  Alt er mulig, og det er selvsagt flere metoder enn Hilde sin som kan gi ønsket helsetilstand. Lykke til alle sammen.

  Stå på videre Hilde!

  Rune

 85. HelseHilde 1. november 2010 at 22:45 - Reply

  CiVix

  Jeg har lest på bloggen din, og ser at vi har helt forskjellig oppfattelse av hva som skaper helse. Jeg vet ikke sikkert hvor du har din erfaring fra, men det er ikke viktig. Det viktige er at mange kan dra nytte av andres erfaring.
  Jeg tror at fremtiden vil være mye mer basert på egenerfart kunnskap, enn den som er lært utifra en lærebok.

  Samfunnet er inne i en spennende utviklig, og som Rune sier, så er åpnehet og nysjerrighet en del av den konstante beveglesen, som unngår stillstand og lidelse.

  Om bare en person slipper min lidelse fra hva jeg kan bidra med, så har jeg formidlet noe viktig.

  Hilde

 86. Fredrik 1. november 2010 at 23:00 - Reply

  Flott med erfaringer… idiotisk å trekke konklusjoner som gjøres kun basert på egenerfaring. Dette er jo ikke framtiden, det er steinalderen. Den som kun bruker seg selv som referanse har ikke skjønt en dritt…. Flott å slippe fram folk som har en historie å fortelle, idiotisk å gi en ropert til en dåre. Dårlig dømmekraft

 87. Emil Andersen 1. november 2010 at 23:14 - Reply

  Trine:
  Det var ikke relevant, det var bare et hjertesukk. Jeg pleide å bli glad av deg, nå blir jeg bare trist og oppgitt. Litt som da Labbetuss døde og Geir Børresen ble født.

  Har du lest linken som jeg har postet opptil flere ganger, eller er du bare opptatt med å applaudere innlegg du er enig i uten å bidra med noe som helst selv?

 88. Thomas 1. november 2010 at 23:25 - Reply

  Jeg er så utrolig stolt over deg Hilde! du har gått en veldig lang vei som har kostet deg ufattelig mye energi, og håp om at det du gjør er riktig.
  Det har nå vist seg at det du gjør er det rette. Etter du kom hjem fra Dr.Young’s ranch var du et nytt menneske. Det tyder også på at Dr.Young gjør noe riktig.

  Man finner ikke mange eldre mennesker som er 100% friske, hva kommer det av? noe gjør vi jo galt! «Man blir hva man spiser»

  @ DC: «Dette er en ignorant og skremmende forenkling! Skam deg og se til å pelle deg langt pokker vekk ifra internett før du volder uopprettelig skade på noen ved å spre disse løgnene!»

  Hva slags barnselig komentar var det og komme med? dette er en debatt om Hilde’s reise, bli litt mer saklig!!

  Hilde, stå på videre med det du gjør og står for. Drit i hva folk sier, og kjør ditt løp som har vist resultater.

  Thomas

 89. DC 1. november 2010 at 23:26 - Reply

  «Jeg tror at fremtiden vil være mye mer basert på egenerfart kunnskap, enn den som er lært utifra en lærebok.»

  Man får da inderlig håpe du tar feil. Det vil jo være helt meningsløst at alle skal måtte finne opp hjulet på nytt når kunnskapen er tilgjengelig.

  Ja, det er en metafor.

 90. HelseHilde 1. november 2010 at 23:38 - Reply

  DC

  HAdde kunnskapen vært der, så hadde ikke vi møttes i denne debatten. Da hadde legene kunnet fått meg og resten av de 1,5 millioner kronisk lidende i dette landet friske, og vi hadde alle vært ute i samfunnet og levd et luykkelig frisk liv.

  Hvilken kunnskap er det du sikter til, konkret?

  Hilde

 91. DC 2. november 2010 at 00:12 - Reply

  I akkurat det tilfellet den kunnskapen du til enhver tid vil kunne finne i en lærebok.

  Ellers må vi bare finne oss i at man enda ikke har kommet dithen at enhver lidelse har en kur, og at etterhvert som man eventuell finner kurer (eller gode behandlingsregimer), vil de ikke komme samtidig for alle. Jeg syns du er fryktelig unyansert når du putter «1,5 millioner kronisk lidende» i én sekk, og da tar jeg ikke akkurat hardt i heller.

  Forøvrig er det heller ikke slik at alle som har en eller annen kronisk tilstand lider. Du virker i det hele tatt å fullstendig mangle det overblikk og den kunnskap som skal til for at du i det hele tatt bør våge å uttale deg om kroniske lidelser på et generelt grunnlag. Men når du likevel gjør det: Vær så snill og husk på én ting: Folk kan faktisk finne på å ta det du skriver for god fisk og følge dine råd.

  Er du klar for konsekvensene av det?

 92. Monica 2. november 2010 at 00:37 - Reply

  Hva i huleste èr det med folk her egentlig?Jeg blir helt oppgitt jeg,over denne nærmest «krigføringa» mot enkeltindivider.BARE for at de har en annen mening.Er det mulig?Skulle ikke tro det var voksne folk som satt her og diskuterte.Mange ganger kan en lurer på om det går mer på trynefaktor enn sak her inne.

  De fleste vet da vel for Guds skyld,at Trine,for det første,ikke er noen Dr.Grung.Jiisses.Må da vel for pokker kunne støtte hvilke gjestebloggere hun vil,samme om det omhandler helsa til folk?
  Det er snakk om èn enkelt persons erfaringer dette her.

  Ellers klarer da vel de fleste å tenke sjøl,og gjøre hva de selv føler er best for seg?Man er da ikke født i går heller.

 93. Jarle 2. november 2010 at 03:44 - Reply

  Mye spennendes lesning her inne.
  Kom akkurat over denne og syntes den passet greit inn her:
  http://www.aftenbladet.no/magasin/helse/1283758/laquoHvert_tredje_krefttilfelle_kunne_vaert_unngaattraquo.html

  Klart dette er ikke koselig lesestoff for mange som ser at de kanskje må kvitte seg med hamburgerene og colaen.

  Til den personen som fryktet at folk ville gå som sauer og følge alle disse «livsfarlige» rådene som her blir gitt, drikk mer rent vann få i deg rikelig med gode oljer og grønne matsorter, hvordan gikk det for et års tid siden da folk i dette landet gikk mann av huse og følgte rådene fra høyeste hold om å vaksinere seg for den «dødelige» svineinfluensaen !!!
  Bivirkningene har blitt mange og det har på langt nær stoppet, men dette tar vi som god fisk for de ville jo vårt beste, eller ?

  Stå på Hilde, heldigvis så går verden fremover for noen 🙂

 94. Fredrik E. Nilsen 2. november 2010 at 08:55 - Reply

  @Monica:

  Du, og de fleste andre som blindt støtter hva som helst, må lære å skille mellom meninger og hva som er medisinske fakta. Om du har brukket benet og fått det fikset av en lege er ikke en «mening», det er et faktum. Vi vet rimelig godt hva som skal til for å fikse et brukket ben og det er ikke alskens mystiske pulverkurer og «positive tanker».

  Sånn er det med veldig mange skader og sykdommer. Det betyr ikke at legevitenskapen kan hjelpe alle med alt men at den kan hjelpe de fleste med det meste og at man blir stadig flinkere fordi man faktisk vet hva man driver med.

  Alternativsvindlere og pulverpushere aner ikke hva de driver med. De tror, gjetter, svindler og ler hele veien til banken, akkurat som Trine Grung og tøysepulveret fra David Sandoval som hun er overbevist om at virker på henne. Det har hun selvsagt ikke noe grunnlag for å påstå og det vet hun godt. Men det er jo dårlig butikk å si det høyt.

  Når du reduserer helsetiltak til «det som føles best for en selv» så understreker du jo nettopp at du og mange andre her er «født i går».

 95. trinegrung 2. november 2010 at 09:50 - Reply

  Emil- ja jeg har lest linken og jeg ser hva du mener. Men det vil alltid være to sider av dette, og de som vil diskutere det som du tydelig ser. Jeg kommer til å glede deg mer veien videre, det vet jeg. Men igjen, dette er Hilde sin reise som skal få oppmerksomhet og jeg poster innlegget.

  En kan ikke jatte med og være enig hele tiden, noen ganger må en gjøre en ny vending…..

 96. CiViX 2. november 2010 at 09:56 - Reply

  @HelseHilde:

  Du skriver:
  «Jeg har lest på bloggen din, og ser at vi har helt forskjellig oppfattelse av hva som skaper helse. Jeg vet ikke sikkert hvor du har din erfaring fra, men det er ikke viktig. Det viktige er at mange kan dra nytte av andres erfaring.
  Jeg tror at fremtiden vil være mye mer basert på egenerfart kunnskap, enn den som er lært utifra en lærebok.»

  Det du sier er at kontrollerte studier på ekte mennesker, hvor man kontrollerer for placeboeffekter og andre indirekte effekter, som viser at kostholdsendring A ikke er nyttig, eller at næringsstoff B ikke er farlig, skal vi overse fordi DU som individ, med alle de begrensninger og feil du og alle har i vår sansing av virkeligheten og kauslitetsforhold, har opplevd noe annerledes?

  Dette er tull, HelseHilde, og hevder du å skrive om helse bør du som et minimum forholde deg til gode vitenskapelige studier. Du kan gjerne si at «for meg virker A, B og C», men skal du kunne tas på alvor må du også vise til hva den objektive forskning har vist om det samme, slik at folk i det minste kan få en balansert fremstilling.

  I bloggposten min ser jeg kun på spesifikke påstander og sjekker disse opp mot litteraturen. Det er den eneste gode måten vi kan bli klokere på. Du velger å forkaste slik metode, og heller høre på det som føles riktig for deg, og nyte placeboeffekten i all sin rikdom. Greit nok, men vær ærlig nok til å innrømme at dine opplevelser ikke betyr at forskningen tar feil og at andre bør høre på deg heller enn å se hva store studier på store befolkningsgrupper har vist.

  «Samfunnet er inne i en spennende utviklig, og som Rune sier, så er åpnehet og nysjerrighet en del av den konstante beveglesen, som unngår stillstand og lidelse.»

  Nysgjerrighet og åpenhet er grunnpillaren i vitenskapelig forskning. Uten nysgjerrighet hadde det ikke vært forskning. Den er drevet frem av nettopp nysgjerrighet. Men er man virkelig nysgjerrig, søker man også gode svar. Hvis man heller velge å bare dikte opp svarene selv, heller enn å se om egne hypoteser kan være feil, så får man ikke svar, man får bare eventyr. Du sprer eventyr, ikke svar.

  «Om bare en person slipper min lidelse fra hva jeg kan bidra med, så har jeg formidlet noe viktig.»

  Og om bare en person blir syk av å følge dine uinformerte kostholdsråd, hva da? Er det deres egen feil fordi «de burde ha visst bedre enn å følge dine råd»?

 97. Kevin Frøystad 2. november 2010 at 10:31 - Reply

  Takk Trine for flott blogg:-)

  Det ble nylig i Rogalands Avis dokumentert en ny oppsiktsvekkende helbredelse ved hjelp av Dr. Youngs behandlingsopplegg. En mann med kroniske leggsår på grunn av langvarig bruk av Albyl E blir helbredet ved
  hjelp av omlegging av kosthold.

  Og i den anledning kan det være interessant å stille noen spørsmål.
  Kritikere sier at det ikke finnes vitenskapelig dokumentasjon på sammenheng mellom syreholdig kosthold og sykdom.

  Faktum er at en rekke vitenskapelige studier gjengitt i anerkjente medisinske tidsskrift dokumenterer en sammenheng.

  Journal of Clinical Investigation viser til at barn med høye syrenivå på grunn av nyresvikt får retardert vekst.

  American Journal of Clinical Nutrition viser til en studie på 9000 kvinner med kronisk høye syrenivå. Konklusjonen er klar, de er spesielt utsatt for osteoporose.

  Journal of Diabetes Care viser til en norsk studie. Konklusjonen der er at folk med høyt syrenivå er ekstra utsatt for blodsukkerproblem.

  American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine viser til at høye syrenivå i blodet fører til astma.

  Jeg kan vise til hundrevis av slike studier og spørsmålet blir : Hvordan kan kritikere av syre/base dokumentere at disse studiene ikke holder mål?

  Takk Hilde for at du deler din historie med oss, du er unik. MVH Kevin

  PS! Les hjemmet denne uken om Sølvi som ble frisk av å legge om til base mat, nok en flott story:-)

 98. CiViX 2. november 2010 at 10:45 - Reply

  @Kevin: Har du linker til refererte studier så jeg kan lese dem?

 99. Emil Andersen 2. november 2010 at 10:57 - Reply

  @Trine
  Dette tok nettopp et steg i VIRKELIG stygg retning ettersom du velger å opptre som mikrofonstativ for Kevin Frøystad og hans guru Robert Young.

  Dette er en kvakksalver av absolutt verste sort. Han profiterer grovt på salg av egne pH-produkter samtidig som han fraråder bruk av tradisjonell medisin. Mannen vet knapt hva pH ER for noe. Lege Pernille Nyhlen har behørig omtalt mannen her:

  http://perpelle.wordpress.com/2010/05/14/tok-ph-kuren-ble-alvorlig-syk/

  Et par høydepunkter:
  Frøystad hadde angivelig påvist sopp i blodet til kvinnen, og mente at soppen ikke ville trives hvis blodet hennes ble mer alkalisk. I en email skrev Frøystad til pasienten at soppen ville bli borte i løpet av 8-10 dager siden hun var veldig alkalisk på det tidspunktet, 8++.

  Man skal ikke ha mye medisinsk kunnskap for å vite at pH på over 8 er uforenlig med liv. pH på over 7,6 er regnet som alvorlig alkalose. Jeg kan ikke huske noen (levende) med så høy pH. Jeg har prøvd å finne grense i litteraturen, men de fleste grafer stopper ved 7,8.
  (…)
  At han kunne “se” sopp i blodet, mens dette ikke var påvist hos legen, fremstår også som ganske merkelig. Sopp er relativt lett å se i mikroskop, og hvis det virkelig var sopphyfer i blodet hennes ville det ha vært oppvekst på en vanlig dyrkning.

  @Kevin
  Venter på linker til studiene.

 100. Prinsesse Lea 2. november 2010 at 11:04 - Reply

  Jeg orket bare lese første halvdel av kommentarfeltet, men jeg må si at det som skremmer meg mest er en generell ting: At «sannhet» har blitt et subjektivt begrep!

  Det argumentet kan man jo bruke for hva som helst; religiøs forfølgelse, steining, psykiske problemer: «Nei, du skjønner, dette er min sannhet.»

  Ja til forskning på alternativ medisin, ja til jakt på sannheten. Men sannhet, det er altså noe objektivt — i mange tilfeller vet vi ikke hva som er sannheten, og da kan vi TRO på ulike sannheter du og jeg.

  (Jeg reagerer selv ofte negativt på anti-alternativ-hærens kategoriske avvisning av alt som ikke til dags dato er bevist av vitenskapen, også det som ikke nødvendigvis er motbevist. Men dette din-sannhet-min-sannhet-tøyset må være noe av det mest foruroligende jeg har lest på lenge.)

 101. Trygve 2. november 2010 at 11:18 - Reply

  HelseHilde: du skriver du kun ble tilbudt medisiner for «å dempe symptomene på min leddgikt». Dette er ikke normalt. Jeg ble selv diagnostisert med leddgikt for 8 mnd siden, og stort sett alle nydiagnostiserte får sykdomsmodifiserende medisin (DMARD) eller, i mer alvorlige tilfeller, biologisk medisin.

  Leddgikt (revmatoid artritt) er en svært alvorlig kronisk autoimmun sykom som kan medføre store leddødeleggelser, kan angripe indre organer og føre til tidlig død, hvis den ikke behandles raskt og aggressivt. Medisinene som vanligvis tilbys (metotrexat) er cellegift. Men man vet gjennom erfaring helt tilbake fra 50-tallet at det fungerer – gjennom å dempe immunsystemet..

  Det er ekstra viktig å starte slik behandling tidlig, fordi mye av leddødeleggelsene kommer tidig i sykdomsforløpet.

  Det er gjort mange studier på kosthold og leddgikt, og en del har noe utbytte av å modifisere sitt kosthold. Imidlertid gjør det ingenting med selve årsaken til leddgikt: en feil i immunsystemet hvor det angriper egne ledd.

  Derfor er det farlig hvis noen leddgiktpasienter skulle velge bort skolemedisinen til fordel for endret kosthold. Det kan medføre skader som kan gjøre livet senere svært vanskelig. Det påhviler alle som setter fram slike påstander i det offentlige et særlig ansvar: du snakker til en gruppe mennesker som kan være svak for løfter om en snarvei til bedre helse. Ha respekt for skolemedisinens mange år med solid, etterprøvbar forskning og kunnskap og sørg for å oppfordre om at man ikke gir opp medisinen. Ikke fremstill disse kurene som et alternativ. Vær tydlig på det.

  Jeg hadde selv en mor med alvorlig leddgikt, som prøvde alt fra kostholdssjarlatanter, men jeg så hvordan hun tilslutt endt i rullestol med deformert kropp. Kunnskap om hvordan vi helbreder og lindrer er et enormt og vanskelig felt, og repekten for det faktum ser ut til å være fraværende både hos bloggeren og deg.

 102. Turid 2. november 2010 at 11:31 - Reply

  Prinsesse Lea,

  Min og din sannhet er en forenklet måte å si at vi rett og slett er … forskjellige.

  Kunne like gjerne sagt, din Tro, din Erfaring, din Virkelighet.

  Okke som, våre meninger og synspunkter er basert på vår opplevelse av verden. Man kan si til en person, «jeg deler ikke din virkelighetsoppfatning», men man kan ikke fortelle samme person at «du har ikke rett, du tar feil». Av den enkle grunn at personen oppfatter det som rett. Inntil han/hun kanskje endrer mening, på bakgrunn av ny informasjon for eksempel.

  Derfor får vi debatter av denne typen, der to motpoler prøver å «overtale» hverandre til å bytte side. Etter min mening er dømmende uttalelser og personangrep ikke helt veien å gå….

 103. Prinsesse Lea 2. november 2010 at 11:42 - Reply

  Turid: Vi kan ha ulik tro og ulike erfaringer — men vi lever altså ikke i parallelle virkeligheter med parallelle sannheter.

  Jeg synes denne debatten inneholder lite personangrep, derimot har jeg forståelse for at folk reagerer sterkt på at noen videreformidler et innlegg som gir inntrykk av å ha nettopp en sannhet, og som dermed kan være til skade for enkelte lesere som selv om de kan «tenke sjæl» kan komme til å trekke feilslutninger om for eksempel å avstå fra annen relevant behandling. Det å si «her synes jeg du gjør et grovt overtramp/bruker bloggen på en kritikkverdig måte» er da ikke et personangrep!

 104. Virrvarr 2. november 2010 at 12:19 - Reply

  Hvor ble alle kommentarene av?

 105. Undre 2. november 2010 at 12:51 - Reply

  Jeg lurer også på hvor alle kommentarene ble av.

  Er det en bug i temaet ditt, eller har du virkelig slettet innleggene fra Civix, Pettersen m.fl., Trine?

 106. Undre 2. november 2010 at 12:55 - Reply

  For øvrig vil jeg anbefale http://www.giktbloggen.no/ om noen er på jakt etter god informasjon om leddgikt.

  Påstanden over her om at kronisk sykdom «er en illusjon, en merkevare produsert av dem som selger medisinen som holder deg avhengig av mer medisin» er så hårreisende paranoid og feil at jeg håper du virkelig ikke stiller deg bak den, Trine.

 107. Lill 2. november 2010 at 13:07 - Reply

  «Jeg vet jeg kaster påtente fakler på et bål som allerede brenner, og kommentarer som går direkte på meg personlig vil bli slettet. Dette handler ikke om meg, men en alternativ tanke. Vær åpne for den, selvom den ikke er forsket på. Jeg lar meg inspirere….og er sikker på at mange andre blir det!»

  Mulig vi finner svaret på de forsvunne kommentarene her? Om man tolker det litt vidt?

  Bare en ide, dog den gjør den interessante diskusjonen uinteressant.

  Synd kommentarene forsvant, for dette ville jeg lese.

 108. Chatrine 2. november 2010 at 13:09 - Reply

  Herregud så mye meninger om sunnt kosthold og sunn livsstil da! Vi mennesker har fint klart oss uten skolemedisin i tusener av år!!!!
  Er helt i mot å bruke en «pille for alt som er ille».
  Man kjenner sin egen kropp best, hvis man har tatt seg tiden å la seg bli kjennt med den.

  Chatrine

 109. Trygve 2. november 2010 at 13:24 - Reply

  Chatrine: i mange tusen år har mennesker lidd fordi vi ikke har hatt effektive medisiner. For bare noen tiårsiden ble f.eks. stort sett alle med leddgikt svært funksjonshemmede: over 50% var 100% uføre etter ti år med sykdommen. I dag kan de fleste få et langt bedre liv med de nye biologiske medisninene som kom på markedet rundt 2000, etter årevis med forskning og utprøving.

  Så at vi har «klart oss helt fint» uten skolemedisin er bare vås. De FRISKE har kllart seg helt fint, men ikke de mange med kroniske sykdommer og plager.

 110. Emil Andersen 2. november 2010 at 13:25 - Reply

  Jeg tror ikke ting er fjernet, det virker bare som om innlegg 1-99 forsvant da innlegg 100 kom.

  @Chatrine
  «Vi mennesker har fint klart oss uten skolemedisin i tusener av år!!!!»

  Er du seriøs nå?
  Hvordan «klarte» vi oss uten antibiotika? Vaksiner? Har du sjekket gjennomsnittlig levealder før moderne medisins inntog?

 111. Undre 2. november 2010 at 13:25 - Reply

  Chatrine:

  «Vi mennesker har fint klart oss uten skolemedisin i tusener av år!!!!»

  Ta en kikk på Foreningen for hjertesyke barn: http://www.ffhb.no

  Jeg tenker at det er en hel del mennesker som er veldig glade for at vi har skolemedisin. Eller hvordan kurerer man hull i hjerte på nyfødte ved hjelp av alternativmedisin? Eller synes du det er greit at barn dør av hjertefeil?

  Bare en tanke.

 112. Emil Andersen 2. november 2010 at 13:26 - Reply

  Jepp, man får tilbake de første innleggene ved å sette «page-1» der det nå står «page-2» i adresselinja.

 113. Virrvarr 2. november 2010 at 13:27 - Reply

  Chatrine: Du mener i de gode, gamle dager da menn var menn og polio var polio? Da folk var gamle om de levde til over tredve og folk fikk skjørbuk og struma? Og vi døde av tuberkolose, meslinger og influensa? Mmm, den tiden ja. Før antibiotika, håndvask og rutiner mot barselsinfeksjoner. Den gode, gamle tiden da folk helbredet seg selv med mat.

 114. Lill 2. november 2010 at 13:32 - Reply

  Takk, Emil!

 115. May 2. november 2010 at 13:54 - Reply

  Det er et spennende tema som Hilde tar opp. Jeg har selv vært såkalt kronisk syk, har hatt en diagnose som heter «psoriasis artritt». «Kronisk» betyr ikke nødvendigvis at noe skal vare for «evig og alltid», det kan bare bety at man har hatt symptomer over lang tid, og at legene sier at de ikke per idag har noen «kur» for hvordan man kan bli frisk, men at de kan hjelpe til med å dempe symptomer.

  Jeg bestemte meg for at jeg ville bli frisk. Og jeg hadde ikke tid til vente på at legevitenskapen skulle finne en vitenskaplig dokumentert kur. Min lege var heldigvis enig med meg i at «klassisk medisin» bare ville forgifte kroppen min, så han støttet meg i min ferd inn i den «altarnative verden». Hans bror har samme diagnose som meg, og min lege fortalte meg hva som hadde skjedd med hans kropp. Jeg hadde ingenting å tape på å starte litt forskning selv. Ikke mange leger er så ærlige og åpne, dessverre. Etter mange år med prøving og feiling, kom jeg til at en indre rens måtte til – i først omgang. Tarmen var det første som måtte renses fordi jeg oppdaget at tarmen rett og slett ikke klarte å ta opp næringsstoffene på en god nok måte. Her finnes det urteblandinger og leireblandinger og mye forskjellig. Måtte prøve meg frem og finne ut det som fungerte for meg. Så var det parasitter ja. Er det virkelig noen som tror at alle levende vesner bortsett fra mennesker har ubudne gjester ??? (parasitter ?) De fleste parasitter er så små at man ikke ser dem, men jeg husker spesielt at jeg etter 14 dager ut i en spesiell parasittkur følte at noe var på gang, og da jeg tittet i toilettskålen etter at tarmen hadde tømt seg, så var avføringen omsluttet av noe som lignet hvite tråder…..hmmmmm…..tro hva det kunne være ? I alle fall bedre ute enn inne tenkte jeg. Rensing av lever/ galle har jeg også gjort, etter «Hulda Clark» metoden, og det har gjort godt og få ut gallestener.

  Så var det kosthold da. Jeg måtte i likhet med Hilde, også legge om kostholdet. Jeg har bla. tatt en 9 ukers rensekur etter Dr. Young sin protokoll og var veldig fornøyd med det. Etter de 9 ukene, har jeg nå en diett som består av ca. 20 % syreholding mat, inkl. litt skalldyr, fisk og nøtter (som dog ikke er ihht. Dr. Young sin kur, men jeg kjenner at det er OK for meg), og resten alkalisk kost, mest grønnsaker og litt korn. Henter inspirasjon fra mange flere en Dr. Young, bla. David Wolfe. Masse kloke mennesker der ute, men kjenner selv hva som er best for meg. Lager så mye mat som mulig fra bunnen av, da vet jeg at den er mye renere enn halvfabrikert mat med masse tilsettingssoffer som jeg helst ikke vil forurense kroppen min med. Jeg spiser mest rå mat, men også noe kokt mat.

  Jeg har ikke psoriasis artritt lenger, og jeg tok ansvar for egen helse. Det kan hvem som helst gjøre, og det vil jeg sterkt anbefale. Å ikke ta ansvar for egen helse vil i mitt hode si at man er villig til å gi kontrollen over sin egne kropp til andre. Så lenge jeg er klar i hodet, så er det ikke et alternativ for meg i alle fall. Jeg liker å ha kontrollen selv, men jeg forstår at mange mennesker kan være redde for det, og at det kan være fryktelig ubehagelig å innse at man må ta ansvar selv. Jeg søker gjerne råd hos andre og velger om jeg vil teste ut forskjellige metoder basert på min intuisjon – det har hittil vært en god idè for min del.

  Det var en person som nevnte at hun ikke hadde råd til «alternative metoder». Jeg kan fortelle deg at hvis du bare legger om kostholdet og drikker mye vann, minst 2 – 3 liter til dagen, så har du gjort kroppen din en stor tjeneste. En god tarmrensekur koster ikke skjorta heller. Vil du vil rense ut gallestener og styrke leveren din, så er Hulda Clark kuren svært rimelig. Økologisk kaldpresset olivenolje og godt salt (celtic calt/real salt/ himalayasalt)er svært bra for kroppen, så det er det bare å legge inn i den daglige kosten. Også må man bevege seg. Mosjon er viktig. Ellers finnes det masse bra hjelpemidler, slik som infrarød sauna – som kan være til hjelp for å bla. å «svette ut» avfallsstoffer og samtidig lindre smerter. Portable utgaver kan kjøpes for 4.600 kr. Men, her er det lommeboka og innstillingen som bestemmer hva som lar seg gjøre selvfølgelig.

  Min kjæreste er diabetiker, har diabetes 1. Han har la om kosten sin, gikk ned 10 kg og halverte insulindosene sine iløpet av en periode på 8 uker. Han er nå mer motivert enn noen gang på å fortsette med å legge ytterligere om på kostholdet, litt etter litt, og justere insulindosen etter dette. Han har etter hvert søkt informasjon om personer som har klart å blitt fri fra Diabetes 1 og hvor kroppen faktisk har klart å produsere insulin igjen. Han har nå håp om at han kan klare å få sin kropp frisk. Men, han innser at det vil ta tid, mye viljestyrke og veldig god tålmodighet. Klarer han ikke å bli helt frisk, så vil han uansett ha oppnådd mye bare ved å redusere insulininntaket til et minimum.

  Tenk selv folkens – og stå på du Hilde !!!! Jeg gleder meg til å lese fortsettelsen, dette er svært inspirerende !!!!

 116. HelseHilde 2. november 2010 at 14:37 - Reply

  Trygve.
  Jeg er veldig klar over hva leddgikt er, og hva som gis for det. jeg er/car selv et ekstremtilfelle, og gikk på biologisk medisin. Etter to år på den var kroppen min helt utmattet, og symptomene av medisinene uutholdbare. Det er imunnedsettende medisin, og modifiserer ingen ting, men roen ned immunforsvaret.

  Dette skal allikevel ikke handle om leddgikt, men om helse. Leddgikt kan man finne informasjone om på mange gode internetsider og støtteforeningerom det er det man er ute etter

  Takk for at du deler May! Inspirerende historie, og ja, det å tenke selv, og ikke minst ville bli frisk kan utrette store ting1

  Hilde

 117. Trygve 2. november 2010 at 15:28 - Reply

  HelseHilde: hvis du vet hva leddgikt er, så burde du også vite at biologiske medisiner og DMARD ER modifiserende, dvs. de angriper selve mekanismene bak sykdommen, ikke bare symptomene slik du påstår. DMARD er en forkortelse for Disease-modifying antirheumatic drug.

  Leddgikt er et strålende eksempel på våset du presenterer: det er nettopp en kronisk sykdom som kan ha et svært alvorlig forløp hvis man ikke får korrekt behandling. Man kan dø av ubehandlet eller feilbehandlet leddgikt.

  At du har blitt bedre, kan ha en rekke årsaker. Leddgikt er en sykdom som kan ha naturlige svingninger, og den kan tilogmed gå i hvilemodus (remisjon) uten noen klar årsak. Mange får også bedring ved å legge om kosthold og livsstil. Det siste er flott: man bør leve sunnest mulig når man har en sykdom, men det er langt derfra til å avvise skolemedisinen.

  Skoolemedisinen er basert på studier av hvordan kroppen fungerer og hva som gjør at ting iblant går feil. Det vi vet om autoimmune og kroniske sykdommer, er funnet ut gjennom mange års aktiv forskning og studier. Det å kunne etterprøve og dokumentere effektiv behandling, er det som har gjort at medisinen har gjort fantastiske fremskritt og at vi kan kurere og lindre en rekke sykdommer.

  Det vil du kaste over bord, basert på hva? Subjektive opplevelser og påstander som ikke har et snev av vitenskaplig dokumentasjon. Det er pinlig retorikk fra et voksent menneske, og det er farlig. At Trine Grung fraskriver seg alt ansvar for våset du presenterer er faktisk enda verre, og en skam.

 118. Synnøve 2. november 2010 at 16:25 - Reply

  Jeg syns det er utrolig at noen tror at Hilde ikke selv vet hva leddgikt er, en sykdom hun har hatt i årevis.
  Det er helt greit å være skeptisk til alternative metoder, men det er en menneskerett å være skeptisk til skolemedisinen også. Jeg har mistet oversikten over antall ganger jeg har blitt «ihjel-medisinert» , hvor leger ukritistisk har kastet resepter etter meg. Ukritisk har jeg også tatt det imot, og svelget, fordi «legen sa det». Jeg kan ikke huske en eneste gang det har gjort kroppen min noe godt, ikke en eneste gang.

  Det finnes ikke èn sannhet til helse. Men Hilde har funnet SIN sannhet, det som fungerer for henne. Det er en vesentlig forskjell.

  Jeg er ganske sikker på at dere som hetser Robert Young i denne debatten, ikke en gang har lest noen av bøkene hans. Det virker ihvertfall ikke som dere vet noe som hels om hans program utfra det dere slenger ut av dere i denne debatten. Jeg vil fortsatt veldig gjerne vite nøyaktig HVA dere mener tar liv med hans program. Det skulle nesten virke som om dere tror at vi er noen dumme kyr som blir sluppet på en grønn eng for å beite gress, samtidig som vi slutter å ta medisiner som holder oss i live.

  At man ikke en gang GIDDER å se en link vedrørende vitnemål for reversering av Diabetes1, sier jo hvor sneversynte og forhåndsdømmende dere er. Vit hva videoen inneholder før det kommenteres. Noe annet er bare for dumt.

  Når det gjelder tankens kraft, så er samtidlige av de jeg kjenner som jobber som sykepleier enig; de som har en sterk vilje kommer seg på bena igjen, de som har gitt opp og ikke orker, de dør lenge før. Samme sykdom, samme fysiske forutsetninger, men likevel forskjellig utfall.

  Hva mener dere om alle legene (som forøvrig blir fler og fler) som har tverrfaglig samarbeid med alternativ medisin? Burde de bli fratatt legelisensen sin først som sist? Hva er det som får mennesker som har jobbet i helsevesenet i en årrekke, hvor de har sikre jobber resten av livet, til å skifte yrke til det alternative?

  Har de mistet forstanden helt?

 119. Trygve 2. november 2010 at 17:26 - Reply

  Synnøve: Ingen har sagt at Hilde ikke vet hva leddgikt er. Men hun tar feil når hun påstår biologiske medisiner og DMARD kun behandler symptomer, og det er viktig! Viktig fordi sykdomsmodifiserende medisiner kan bety forskjellen melllom liv og død, mellom et aktivt liv og rullestol. Jeg er selv revmatiker og har brukt mye tid på å sette meg inn i sykdommen og de behandlingene som finnes.

  Problemet her er jo ikke at hun skriver om en subjektiv opplevelse som nettopp det, men at hun generaliserer det og fremstiller det som fakta, som et alternativ til skolemedisin kronisk syke kan benytte for å bli friske.

  Kutter man ut medisin mot leddgikt, kan man bare i løpet av de første to årene utvikle store ledd-deformasjoner med påfølgende smerter. Derfor er rådene hennes farlige.

  Det er en ufattelig naivitet i å tro at kroniske og alvorlige sykdommer skal kunne kureres ved tankenes kraft og kosthold. Det er ingen motsetning mellom å leve sunt, tenke positivt og å samtidig følge legenes råd for å behandle en sykdom. Men å anbefale andre å kutte ut legene er rett og slett farlig, og det er dette som er det store problemet med innlegget.

 120. Synnøve 2. november 2010 at 17:42 - Reply

  Det er en forskjell på å kutte ut leger å det å få øynene opp for at det finnes mer til helbredelse enn hva skolemedisinen kan tilby – og ikke tilby. Vi trenger leger, men vi trenger også andre tilnærmingsmetoder. Om man velger å bruke alternativt som et supplement, eller alene, eller ikke, må være opp til hver enkelt.

  Hvis man slutter å ta medisiner på eget initiatv, så må man også bære det ansvaret selv. Ta f.eks de som behandles for Diabetes 1 hos Robert Young, ingen av de slutter å ta insulin før prøvene viser at de faktisk kan gjøre det.

 121. Heidi 2. november 2010 at 17:52 - Reply

  Hvis en tar alle disse fantastiske historiene om folk som har fått et nytt liv etter å ha prøvd noe alternativt – og fjerner nettopp det som er alternativt, om det er pH-kurer, leverrensing eller varme steiner i rumpa – så sitter en igjen med en historie der et menneske har lagt om livsstilen sin, begynt å spise sunt og kanskje trene litt. Sammen med litt positiv tankegang om at dette skal fungere som motivasjon så har livet blitt lysere og lettere for personen.

  Nå regner jeg med at matematikk sikkert er litt for vitenskapelig til at dere aksepterer denne argumentasjonen, men hvis dere legger sammen to og to så blir svaret som regel fire.

 122. HelseHilde 2. november 2010 at 18:13 - Reply

  Det er helt ritig Heidi. Det er ingenting aleternativt ved å bygge helse i det hele tatt.
  Det er det mest naturlige i verden. Kroppen jobber for Frisk 24 timer i døgnet.

  Så derfor er det så fantastisk at det er opp til hver enkelt å legge om livsstilen sin for å bygge helse.
  Her er fokus ikke på legevitenskap eller Naturmedisin, her er fokus på bedre helse, og perfekt helse!
  Det er hva denne bloggen skal dreie seg om. Å bygge helse!
  Så kan man jo si at der det er helse, er det ikke mye rom for sykdom, eller hva?

  Hilde

 123. Sol 2. november 2010 at 18:31 - Reply

  Ærlig talt!
  Dette henspeiler til at alle som har en kronisk sykdom kan skylde seg selv.
  Hører du ikke hva du sier her Hilde?
  Altså, jeg som har levd med en kronisk sykdom i 40 år kan bare skylde meg selv.

  Makan til tøv, du Trine burde holde deg for god til å tllate slikt på dine sider.

  Støtter innlegget til Trygve over her

 124. Synnøve 2. november 2010 at 19:08 - Reply

  @Sol,

  Det er ikke ment at man kan skylde seg selv. Jeg har også kronisk sykdom, jeg skylder på ingen måte på meg selv. Det dreier seg mer om å ta ansvar for situasjonen man er i, i forhold til å gjøre positive endringer.

  Man kan ikke forvente å bli frisk fra sykdom så lenge vi fortsetter å forgifte kroppene vår med dårlig mat, drikke, livsstil, negative følelser osv, vi MÅ gjøre endring for å få endring!

 125. Jorunn M Herness 2. november 2010 at 19:24 - Reply

  @Synøve: Bra!
  Det er faktisk, slik du nevner, mange som ikke har effekt av skolemedisinen i mange typer sykdommer.

  Når noen nå er inne på leddgikt, som finnes i mange varianter, er ikke alltid skolemedisinen det opptimale. Min far har hatt leddgikt siden han var i slutten av ten-årene, er i dag 74 år. Han har prøvd det meste av skolemedisinen for sin sykdom og jeg kan ikke huske han har hatt særlig effekt av den opp gjennom årene. Han har vært på det reumatiske sykehuset som lå i Oslo flere gander, men måtte sendes hjem etter bare få dager, da han hver gang ble verre. Legene klødde seg i hodet og skjønte ingen ting.
  Han sitter nå igjen med masse bivirkninger av alle medisinene han har vært «prøvekanin» på. Ikke særlig oppløftende. For noen år siden valgte han etter mye om og men å prøve aloe vera drikke gel. Han ble ikke kvitt sykdommen, men aloe veraen hjelper ham til en bedre hverdag, slik at han trenger mye mindre smertestillende. Legen hans er heldighvis positiv til dette og sier han bare skal fortsette med det.

  Vi trenger selvfølgelig skolemedisinen, men legene eier heller ikke sannheten! Det er nå på tide at de åpner opp sinnet og slipper arogansen og samarbeider med det alternative og ikke minst, tenker HELHET.
  Jeg vet det allerede er på gang i noen sykehus og det er en start, men det går for sakte her i lille Norge.

  En kjent lege inne norsk skolemedisin er Audun Myskja. Han praktiserer også alternativ medisin og alternative metoder, noe han har gjort i mange år. Han er absolutt ingen kvakksalver og han vet hva han snakker om. Han har hjulpet mange der skolemedisinen ikke har strukket til. Også barn sterkt anngrepet av leddgikt.

 126. Laila 2. november 2010 at 19:25 - Reply

  Lurer på hvilken doktor de gikk til i steinalderen og alle andre «aldere» jeg..hadde de en egen Dr.Phil? Dr. Carl I.Hagen (hagen til naboen kanskje?) Fikk de en sprøyte med kortison om de sleit med senebetennelse? Fikk de tabletter mot alt og ingenting? Fikk de blodfortynnende? Fikk de sovetabletter? Antidepressiva? vandrivende? slanketabletter? ja,anything at all? Nope,de brukte naturmedisiner,altså,mye av det som nå til dags kommer inn under det alternative..Menneskeheten skryter på seg å komme seg opp og fram,og forsket meg her og forsket meg der. Hvorfor var de da så mye mer oppegående og var sterke og friske mennesker,når de ikke hadde kjemiske medisiner som føkker opp kroppen til å «hjelpe» seg+ Mange av oss har altfor lett for å lene oss mot medisiner i altfor mange tilfeller,for da slipper vi jo å jobbe og kjenne etter selv. Just a thought…

 127. annelin 2. november 2010 at 19:42 - Reply

  Hvorfor de var så mye mer oppegående, sterke og friske før i tiden? Kanskje fordi de som levde var de som var friske i utgangspunktet – de som ikke døde av de sykdommene vi nå har medisiner mot.

 128. Vibbedille 2. november 2010 at 19:50 - Reply

  Både i går og i dag har eg lest innlegget+kommentarene og eg har vært BÅDE sint og frustrert! Ja i dag måtte eg faktisk nevne dette i egen blogg, for eg ble rett og slett litt tullete!!!

  Selv er eg ALVORLIG syk og må mulig med tiden ha en ny lever, MEN spør HVEM du vil av mine venner/familie og de vil si:Vibbedille er det mest smilende og positive menneske de kjenner! Jepp, for eg er GLAD og FORNØYD med liver FORDI eg har innsett min sjebne kan man si!

  MEN, for å kunne LEVE et verdig liv er eg NØDT til bruke «vanlig» skolemedisin, hvis ikkje hadde dagene blitt tilbrakt under dyna!
  Når eg spiser er det som regel bevisst og sundt! Men DET gjør meg IKKJE frisk!
  Kan du da forklare meg dette? Hvorfor er eg ikkje frisk da? Nå har eg levd slik i 10 år!!

  Poenget mitt her er at DETTE er farlig det du går ut med!
  FLOTT at DU ble «FRISK», mulig du egentlig ikkje feilte no? Kanskje du BARE hadde kjørt deg selv til bunns og det IKKJE var no medisinsk???? Ka vett eg!

  Men, tenkt deg at det sitter en person, en ensom person, som ER alvorlig syk og TRENGER medisin, TENK om h*n kaster medisinen sin i DO fordi de TROR på deg??
  HVA DA???? Skjønner du hvor lett NOEN er å påvirke i en SÅRBAR situasjon?

  ALLE vet at sundt kosthold er BRA, veldig BRA er det, men DETTE er i ytterkanten syns eg, så TENK deg om FØR du gir noe som helst råd før du VET hva du snakker om!!

  Hilsen en sjelden IRRITERT Vibbedille!

 129. Synnøve 2. november 2010 at 20:04 - Reply

  Det er veldig delte meninger om HVA som er et sunt kosthold, Vibbedille. Det dreier seg ikke om å spise 5 om dagen og kutte ned på sukkeret her. Jeg foreslår at du leser bøkene til Young først, og setter deg ordentlig inn i programmet hans før du uttaler deg.

  Hvis et menneske kaster medisinen sin basert på hva et enkeltmenneske mener, uten å rådføre seg med sin lege først, må det menesket ta ansvaret selv. Hilde er IKKE ansvarlig for andre sine handlinger, hun er kun ansvarlig for sine egne.

 130. Trygve 2. november 2010 at 20:08 - Reply

  Laila: Gjennomsnittlig leveralder i Steinalderen var 20 år. De som overlevde jaktulykker og annet kunne håpe på å bli rundt 40. Det har vært enorme menneskelige lidelser før den moderne legevitenskapen. Leveladeren er i dag rekordhøy i land med modnere legevitenskap. Dette tulleinnlegget fra Laila illustrerer vel bare hvor fantastisk mye naivitet som finnes der ute.

 131. Vibbedille 2. november 2010 at 20:11 - Reply

  Nevnte EG 5 om dagen Synnøve??? Hva vet DU om HVA eg leser? Og HVA vet DU om hva eg betegner som sundt kostholdt? OMG

  Om eg var ei «vanlig» jente i gata,som spiste 5 om dagen har eg DA ikkje LOV å uttale meg??? Er det PÅKREVD å lese Young før man kan «snakke» her?

 132. Synnøve 2. november 2010 at 20:20 - Reply

  Vibbedille, du trenger ikke utheve annet hvert ord du skriver, jeg forstår hva du skriver likevel.
  Jeg ville bare få frem at det dreier seg om langt mer enn et «sunt kosthold», særlig fordi det finnes mange forskjellige oppfatninger over hva nettopp dèt er.

  Deessuten, protokollen til Young dreier seg om flere aspekter enn kosthold. Så ja, jeg vil faktisk at man skal vite litt mer om Young sine fremgangsmåter før man forfekter hans metoder. Nei, du skal få snakke så mye du vil 😉

 133. Martin Bull Gudmundsen 2. november 2010 at 20:35 - Reply

  Sannhet er et begrep som har gått igjen her, og det er ganske riktig problematisk å si at man sitter inne med sannheten. Nærmere bestemt er problemet at det er en forskjell på sannheten, og på vår oppfatning om den. Vår oppfatning om hva som er sant vil alltid være usikker, eller om man vil, subjektiv. Den endelige og absolutte sannheten i seg selv kan på sin side godt mulig finnes der ute, men det er umulig for oss å kjenne den fullt ut. Dette er det kompliserte filosofiske begrunnelser for, men siden jeg ikke skjønner dem selv nøyer jeg meg med kortversjonen: Sansene våre er ufullkomne, alle kan ta feil, og vi gjør det antagelig stadig vekk.

  Skal vi prøve å ta litt mindre feil, er det lurt om vi sammenligner våre erfaringer. Se saken fra mange sider, fra alle våre forskjellige snevre perspektiver, og se om vi på den måten kanskje ikke får et større bilde, noen litt mindre usikre oppfatninger, kommer sannheten et lite skritt nærmere inn på livet.

  Jeg synes i hvert fall selv det høres smart ut å gjøre det sånn. Det er tilfeldigvis også en beskrivelse av hvordan vitenskap fungerer. Vitenskap er, vel, det er mange vitenskaper, og de driver med mye rart. Men det som er felles for god vitenskapelig praksis er at når det fungerer som de skal, fører det til at man får sammenlignet flest mulig perspektiver på best mulig måte. Flest mulig motargumenter vil bli hørt. I tillegg til at en del veldig vanlige misforståelser vil bli ryddet av veien.

  Når det gjelder kropp og helse, er en vanlig misforståelse at man forveksler erfaring med årsakssammenheng. Man gjør X, f eks en eller annen kur, og opplever Y, at man får det bedre.

  Y – at man får det bedre – er erfaringen. Slike erfaringer (eller sannheter om man vil) er som det har blitt sagt subjektive, og som regel meningsløse å stille spørsmål ved. Men det gjør man da heller vanligvis ikke. Det en del stiller seg tvilende til, er at det er en årsakssammenheng mellom X og Y. Og dermed videre: At hvis noen andre gjør X, vil det være en viss sjanse for at det virker.

  Det er lett å få oppfatningen av en slik årsakssammenheng – særlig når man har opplevd en dramatisk forbedring i sitt eget liv – men årsakssammenhenger kan ofte være temmelig kompliserte, og for å få noen særlig sikkerhet i hva som egentlig fører til hva, må man nettopp sammenligne tiltak og behandlinger, sammenligne opplevelser av bedring, og i det hele tatt skaffe seg en større oversikt over situasjonen enn man kan få ut fra sine subjektive erfaringer alene.

  Når det gjelder dette innlegget og folks bekymringer, er jeg ikke selv så veldig bekymret. Jeg tviler egentlig på at noen dør av å lese det. I høyden kan en del ende med å bli skuffet.

  Det problematiske ligger på et mer overordnet plan, i de ulike synene på vitenskap som kommer frem. Det er ikke det at vitenskapen alltid har rett. Det har den så absolutt ikke! Man har imidlertid bedre grunnlag for å kritisere vitenskap, hvis man vet litt om hvordan det fungerer – og hvordan det på noen områder fungerer bedre enn når man kommer sammen for å dele av sine personlige erfaringer.

  Jeg tror det er noe av dette mange av kritikerne prøver å formidle, og jeg selv på mitt eget fattige vis, og jeg tror vi har noe av samme målsetning som det bloggens eier har. En større forståelse av hva som ligger i vitenskapelige argumenter, vil gi folk et enda sterkere grunnlag for å gjøre opp sine egne meninger.

 134. HelseHilde 2. november 2010 at 20:36 - Reply

  @ Vibbedille

  Jeg tror ikke noen kaster medisiner på grunn av meg, da jeg ikke har oppfordret til dette.
  Skulle noen ha lest det i min personlige historie, så er det alstå ikke det jeg formidler.

  Selv om man bygger helse, betyr det ikke at man ikke har vært alvorlig syk, det har jeg virkelig, men du leste kanskje ikke historien min?
  Det er allikevel ikke temaet, det er kun en introduksjon om hvem jeg er , og hvor jeg kommer fra. Hva jeg har opplev, og hvor vanskelig det kan være å jobbe seg tilbake etter å ha vært døds syk.
  Jeg skrev i historien om to år i sengen uten å kunne røre meg, men du kan lese allt selv.

  Jeg er glad for å høre at du lever et godt liv og er glad og positiv. Da kan du kanskje allikevel plukke opp noen tips om kost og andre ting om mandagene fremover, om du ønsker det.

  Er du født med en lever sykdom?
  Jeg ønsker deg allt det beste.

  Hilde

 135. Vibbedille 2. november 2010 at 21:09 - Reply

  Jo da Hilde, eg leste historien din, flott historie og BRA at du ble frisk, men alle kan nok ikkje bli frisk på denne måten så det MÅ gjøres plass for skolemedisinen også!

  Nei, eg er ikkje født med en sykdom, mye ble ødelagt under en rutine operasjon så mye fungerer dårlig og kan ikkje fikses,men kan holdes vedlike enn så lenge med kirugi dessverre, men skulle virkelig ønske eg kunne spise meg frisk.

  Har gått mye til ernæringsfysolog og lært å spise på nytt siden systemet mitt bla ikkje tåler fett lenger., så eg kan styre smertene mine med hva eg spiser, men systemet kan IKKJE fikses, vanskelig å forklare.

  Eg tåler å lese det meste, eg tror på det eg vil, men eg har funnet MIN vei som fungerer for meg,men syns likevel dette er litt skremmende å lese.

  Men nyskjerrig som eg er skal eg fortsette å følge med, like mye fordi eg er fast leser av Trine sin blogg.

  Har du egen blogg Hilde?
  Kan dulegge ut en link?

  Vibbedille

 136. HelseHilde 2. november 2010 at 21:24 - Reply

  @Vibbedille

  Ønsker deg masse lykke til Vibbedille.

  Jeg har ikke egen blogg, men du kan legge meg til på Facebook, så kan du bli medlem av gruppa mi der, og lese om hele reisen min, om det er av interesse.

  Hva er navnet ditt, er du på facebook, så skal jeg legge deg til ?:-)

  Hilde

 137. Pernille Nylehn 2. november 2010 at 21:29 - Reply

  Det Rune Vatne, Kevin Frøystad og «HelseHilde» behendig unnlater å nevne, er at de er representanter for en «behandling» som bl.a. består av Prime pH, dråpr som skal brukes til å «alkalisere» kroppen. Både Frøystad og Vatne selger dette.

  Dråpene består av 5% natriumkloritt, som er et industrielt blekemiddel, som bl.a. brukes i papirindustrien. Det er et sterkt oksiderende stoff og dermed vevsskadelig. Inntak på så lite som ett gram kan være svært skadelig, og 10-15 gram regnes som dødelig.
  Det må ikke forveksles med natriumklorid, NaCl, som er vanlig koksalt.

  Natriumkloritt er absolutt ikke tillatt som innhold i matvarer eller kosttilskudd. Vatne og Frøystad bryter norsk lov ved å selge det.

  Den som er interessert kan lese databladene for n atirumkloritt her
  http://www.termek.no/UserFiles/file/pdf/OXINE.pdf
  http://www.termek.no/UserFiles/file/pdf/HMS-datablad%20%202%25%20Klordioksid.pdf

  Legg merke til at disse to produktene inneholder 2% løsning av natriumkloritt, altså svakere enn dråpene som d’herrer anbefaler at man blander i vann og drikker.

  Dette er gift, folkens.
  Det koster for øvrig 46 dollar for 30 ml, som tilsvarer en literpris på 9000 kroner. Råstoffet kan kjøpes for ca. 10 kroner kiloen. Regn ut selv hvilken avanse produsenten har på dette.

  HVIS det var slik at Vatne og Frøystad bare anbefalte sunn mat, trening og positiv holdning hadde jeg ikke hatt noe problem med det. Og ingen er uenig i at sunn mat er sunt.

  Men de selger et helseskadelig stoff til blodpris, verken mer eller mindre.

  Jeg har blogget litt om Prime pH her: http://perpelle.wordpress.com/2010/09/29/om-innholdet-i-prime-ph/

  I bloggposten står det også ltit om hva produsenten selv sier om dråpene, og mine kommentarer til det.

 138. Jorunn M Herness 2. november 2010 at 21:40 - Reply

  @ Martin Bull Gudmundsen:

  Bra sagt/skrevet 🙂

  Ser at mange blir sinte når de leser om noen som tror på å bruke mer enn skolemedisin.
  Kan ikke se at jeg har sett at noen har skrevet at man IKKE skal ha skolemedisin.
  Men det er vel sånn at om noen mener noe annet enn en selv, så ser man bare den berømte «røde kluten».

  Som Martin Bull Gudmundsen skriver, kan man kanskje se på det fra flere sider.

  @ HelseHilde: Vi trenger debatter om emnet!
  Og jeg kan heller ikke se noen steder i historien din at du råder folk til å slutte med sine medisiner. Tvert i mot.
  Sitat: «Jeg sluttet med alle medisiner på dagen ( ikke nødvendigvis å anbefale), og ble så syk, at jeg ble sengeliggende uten mulighet for å bevege meg. Jeg kunne ikke en gang åpne munnen, på grunn av betennelse i kjeven.»
  Sitat slutt.

  Jeg synes det er trist å lese at mange her mener at de som ikke har samme mening som dem selv er idioter, lettlurte, korka…osv
  Så arrogant!

 139. HelseHilde 2. november 2010 at 21:43 - Reply

  «Jeg har jobbet meg fra sengeliggende til å kunne bevege meg rundt, fra å sove meg gjennom livet, til å se klart hvilken kraft vi alle har, og at vi er skaperne av eget liv. Jeg har gått fra overfladisk til omsorgsfull, fra ego til kjærlighet. Min personlige reise er ikke over, men jeg er fremdeles her, og har tenkt å være her i lang tid fremover.»

  Jeg ser at flere ser ut til å ha oppfattet det som om jeg er 100% frisk. Det er jeg ikke. Dette er fremdeles en del av min reise, og jeg kan bare observere at kroppen heales mer og mer for hver dag som går.

  Hilde

 140. Trygve 2. november 2010 at 21:45 - Reply

  Dette er noe av det sykeste jeg har lest på lenge. Har ikke orket å lese kommentarfeltene, men synes det er EKtremt unasvarlig av Trine å slippe til en sånn person. Bør ha litt «Vær varsom» plakaten i bakohodet og beskyttet denne personen mot seg selv. Iallefall ikke legge ut bilde av vedkommende.

  Også er det jo det at noen kan lese dette og tro det er noe sannhet i det, og handle deretter.

 141. Synnøve 2. november 2010 at 21:49 - Reply

  «En sånn person»?, Trygve?

 142. Vibbedille 2. november 2010 at 21:51 - Reply

  Kan få facebook`en din Hilde
  Legg meg til
  GroVibeke Najem (Uten mellomrommellom fornavnene)
  Fant ikkje deg på Facebook ser du

 143. Jorunn M Herness 2. november 2010 at 22:06 - Reply

  @HelseHilde.
  Vil gjerne følge deg på facebook. Hvor finner jeg deg?

 144. HelseHilde 2. november 2010 at 22:08 - Reply

  Sitat fra Trygve:

  «Bør ha litt “Vær varsom” plakaten i bakohodet og beskyttet denne personen mot seg selv. Iallefall ikke legge ut bilde av vedkommende.»

  Jeg ber om at vi her inne kan holde en tone og et språk som er respektfullt.,,, Og ikke minst om at vi holder fokus på temaet som blir diskutert.
  At det finnes mange meninger der ute er en god ting , og det er det som gjør debatten interessant, men som sagt, la oss holde en viss standard på ytringene.

  Dermed så blir det ikke så rotete for andre som skal lese gjennom dette.

  Hilde

 145. Trine Lise 2. november 2010 at 22:23 - Reply

  Jeg vil ikke være med på denne “spennende” reisen Trine. Har fulgt bloggen din med glede, men at du kan komme med sånt tull overasker. Kan du ikke trykke en historie om en nynazist som gjennom å “oppdage” at Holocaust ikke hendte og jødene sto på 11. september gav han en virklighetsforståelse som gav han energi til å komme igjennom hverdagen?

  Ja, jeg vet det er en dårlig sammenling å bruke nazismen. De fleste nordmenn ser jo faren med nazisme i motsetning til kvakksalveri, eh unskyld skadelig altenativ medisin.

 146. Martin Bull Gudmundsen 2. november 2010 at 22:26 - Reply

  @ Jorunn M Herness
  Takker for det. Men kan jeg ha fremstått som mer enig med deg enn jeg egentlig er? Jeg er også av de som er prinsipielt skeptisk til alternativ behandling. Jeg tror riktignok ikke at de som velger det er dumme, eller en gang at de som tilbyr det er slemme (vel, en god del av dem er det i hvert fall ikke), men jeg tror heller ikke det er så sannsynlig at det virker. I den grad vitenskapen funker som den skal, er det nettopp det at noe virker, som gjør at det kan kalles skolemedisin. Eller rettere sagt: At noe ser ut til å virke når man undersøker det vitenskapelig, som er det samme som at ser på det fra flest mulig sider, på best mulig måte.

 147. Synnøve 2. november 2010 at 23:07 - Reply

  @Trine Lise,

  Dette blir bare for dumt, å komme trekkende med sammenligninger i forhold til Holocaust og 11 september. Det har absolutt ingen relevans i denne sammenheng!

  Alternativ medisin er ikke skadelig, da kan man like gjerne si at skolemedisin er det også, alt ettersom hvilken situasjon man er i. Jeg fikk store candidaproblemer som følge av overdrevent bruk av antibiotika. Alternativ medisin (dr Young) gjorde at det forsvant.
  Overmedisinert pga kraftig pollenallergi, uten at jeg en gang responderte. Fikk bare sterkere og sterkere medisiner som ga så mye bivirkninger at jeg i hui og hast endte opp på akutten. Dette gjorde skolemedisinen.
  Alternativ behandling uka etter, har ikke hatt snev av pollenallergi på over 3 år (hvor allergi for hund og katt også så godt som forsvant i samme slengen).

  Dette var bare et par eksempler..

  Vil bare få frem at helse-verden er ikke svart-hvitt.

 148. Trygve 2. november 2010 at 23:14 - Reply

  Beklager, men dette er ikke noe å diskutere. Vi ser nå at forskere ofte ikke vil diskutere med kreasjonister. Man gir folk med absurde meniger en talestol. For å sitere Dakins «this will look good on your CV, but not so good on mine»
  Dara O`brian sier det bra http://www.youtube.com/watch?v=VIaV8swc-fo
  Men hadde det vært noen bevis (annet en hennes anetoder) for dette kvinnemennesket sine påstander, vil jeg forandret mening. Desverre er det hun sier feil. BA-boom. Problemet er at dette er skadelig. Hvor mye er derimot noe jeg gjerne diskuterer. Men kan jo nevne at dette kvinnemennsket er opptatt av PHkuren. Sånn rent bortsett fra at det er rent tull. Kan man jo nevne at oppfinnern av denne «kuren» har liv på samvittigheten. Da han fikk en kvinne å slutte med selvgiftkuren sin.

 149. Synnøve 2. november 2010 at 23:27 - Reply

  Skal vi kanskje også samtidig dra opp alle tilfellene av feilmedisinering og legetabber som har tatt livet av langt fler mennesker?

 150. Emil Andersen 2. november 2010 at 23:35 - Reply

  @Synnøve
  Du må gjerne dra fram legetabber hvis du vil. Det er ingen som bestrider at de forekommer.

  pH-kuren din virker NØYAKTIG like lite av den grunn og Young er fortsatt en kvakksalver.

 151. HelseHilde 2. november 2010 at 23:37 - Reply

  For å stille meg bak Symnnøve her, så kan man, om man skulle ville gå den veien dra frem at mellom 150.000 og 200.000 Amerikanere dør hvert år av medisinene de har fått av legen sin, tatt i rette doser, mot rett lidelse,, og det er BARE i Amerika.

  MEN det er en helt annen historie,, og der er det masse å ta av,, får bli en annen blogg. 🙂

  Hilde

 152. Synnøve 2. november 2010 at 23:38 - Reply

  For de som gidder å lese statistikk om feilmedisinering http://www.cancure.org/medical_errors.htm
  Jeg så dokumentar fra USA om nettopp dette tidligere i år.

  Men det er klart, skolemedisinen har bare bra ting for seg, ikke sant?

 153. Synnøve 2. november 2010 at 23:41 - Reply

  @Emil:

  Vi snakker om legetabber som tar liv. MANGE liv. Forklar hvorfor dette skjer, dette er jo vitenskap, og DA skal det jo fungere?

  Nei jeg hører du sier at «PH-kuren» ikke har noe godt for seg, det finnes dog mang et vitnemål (inkludert mitt eget) som sier motsatt.

 154. Martin Bull Gudmundsen 2. november 2010 at 23:42 - Reply

  @Synnøve
  Jeg tror ikke man finner noen her, eller andre steder, som er uenig i at medisinsk behandling kan medføre risiko. Eller i at det ikke alltid virker. Men når man bygger på solid forskning vil både risikoen og sannsynligheten for at det virker være rimelig godt kjent på forhånd. Sannsynligheten for at det virker vil dessuten være større, og faren for at risikoen er uakseptabel, vil være mindre.

  Det er egentlig et underordnet spørsmål hvilken side som har flest liv på samvittigheten. Det bør i det hele tatt være unødvendig å dele seg inn i sider. Det viktige spørsmålet er hva man bygger sine beslutninger på, og svaret bør være sikrest mulig informasjon.

 155. Fredrik E. Nilsen 2. november 2010 at 23:46 - Reply

  @Synnøve:

  Du viser ikke tegn til å forstå noe som helst og det virker ikke som det er noen hensikt i å forsøke å få deg til å forstå noe som helst. Det gjelder forøvrig også Jorunn, HelseHilde, Laila og resten av de troende.

  Det eneste viktige her er å få frarådet andre tilfeldige lesere fra å ta noe som helst av dette tøvet for god fisk. Det er dumt, det er meningsløst og det er potensielt livsfarlig. De «personlige erfaringene» sier ingenting om hva som faktisk virker.

  Synnøve aner ikke hva hun ble frisk av, hun tror og gjetter. Jorunn innbiller seg at hva man blir frisk av er et spørsmål om «ulike meninger og oppfatninger». Laila sammenlikner med naturmedisin i steinalderen og mener det var mye bedre da, da levealderen i snitt var langt unna halvparten av det den er nå. Trine selv pusher pulver til drøssevis av kroner og hevder «det virker for henne» uten at hun har noe som helst anelse om hva som virker.

  Hvis du som leser ikke ser galskapen i dette er jeg fristet til å si du kan skylde deg selv. Men så vondt unner jeg ingen. Det er absurd å måtte ha slike diskusjoner i 2010.

 156. Trygve 2. november 2010 at 23:50 - Reply

  For å oppklare, Ja vær kritisk til legen din. Vedkommende er bare et menneske. De tar feil de også. Dr.Young dermot er en kynisk svindler. Forøvrig slenger du, HelseHilde, rundt deg med tall som viser at du ikke vet hva du snakker om.

  @ Synnøve greit bevis at det fungerer da? Du vil få Nobelprisen i fysikk med en gang og blitt husket som den største norske vitenskapspersonen noen sinne. Og en haug med lærebøker mått skrives om. Ting som Astronomi og Kosmologi måttte skrives helt om. Det burde være nok motivasjon. Lykke til

 157. Synnøve 2. november 2010 at 23:53 - Reply

  Men her er det ikke bare snakk om vanlige medisineringer, her er det snakk om regelrett feilmedisineringer, feildiagnoseringer, unødvendige operasjoner, osv osv. Sett i sammenheng med dødsfall som følge av alternative behandlinger, så klarer jeg ikke finne tall som i det hele tatt kommer i nærheten av antall liv som går tapt i helsevesenet – pga tabber alene.

  Finnes det en link som viser hvor mange som er døde pga alternativ behandling? Jeg finner ikke, men hvis noen har dette, så vil jeg gjerne se.
  Uansett, å slutte å ta livsviktig medisin er ikke noe man blir tvunget til, man skal konferere med legen sin først.

 158. Jorunn M Herness 2. november 2010 at 23:54 - Reply

  @ Martin Bull Gudmundsen
  Neida, jeg leste ikke at du var spesielt enig med meg. Men jeg synes innlegget ditt var godt skrevet, da du belyste at man kan jo prøve å se det fra flere sider. Ingen kommentarer om at den eller den er korka eller dum bare for å ha en annen mening.
  Og selv om du kanskje er uenig i mye som står her når det gjelder alternativ behandling, hadde du en sakelig kommentar 😉

 159. Synnøve 2. november 2010 at 23:59 - Reply

  @Fredrik:

  Hva er det jeg ikke forstår? Jeg forstår at jeg har vært en kasteball i helsevesenet i en årrekke uten å ha fått hjelp, jeg forstår at altfor mange opplever det samme. Jeg forstår at alternativ behandling har hjulpet MEG. Jeg har aldri sagt et eneste sted at dette gjelder for alle, jeg har også sagt at vi trenger leger, og at vi ikke skal utelukke det ene overfor det andre.
  Hva er det jeg ikke forstår?

  @Trygve:

  les linken, så ser du at tallene kanskje ikke er så tatt ut av lufta. Vel, jeg som pasient blir vel neppe husket som den største vitenskapspersonen hvis jeg ble frisk av en type behandling. Det forstår vel du også 🙂

 160. Martin Bull Gudmundsen 3. november 2010 at 00:02 - Reply

  @Jorunn M Herness
  Ok, da tar jeg rosen for det den er 🙂 Og minner kanskje meg selv også om at det ikke bare handler om sider.

 161. HelseHilde 3. november 2010 at 00:03 - Reply

  *Trygve

  Jeg vet meget godt hva jeg snakker om. Jeg uttaler meg aldri uten å vite hva jeg snakker om.
  Jeg ser at tallene mine var altfor lave, om man tar med feilbehandling i USA, så ligger man rundt 750.000 mennesker døde hvert år. En grei innkalkulering?
  Ikke en statistikk jeg har tenkt å være en del av. På verdensbasis? Se om du kan finne tallene Trygve.

  http://www.naturalnews.com/009278.html

  Hilde

  Om du ikke liker kilden min, så bare finn en du liker bedre 🙂

 162. Trygve 3. november 2010 at 00:07 - Reply

  «The internett is for porn» nei jeg må bare melde meg ut. Den siden du linker til kan ingen intelligent person ta seriøst. Men fint for deg at det går bra med deg.
  Man kan ikke ha en diskusjon med fakta vs anektoder og følelser.

  Forøvrig ser jeg i kommentator feltet at det er en annen Trygve her også.. Mitt første innlegg var 2145, sånn for den andre Trygves skyld.

  Takk og farvel, god bedring

 163. Jarle 3. november 2010 at 00:09 - Reply

  Til Trygve

  «Og en haug med lærebøker mått skrives om.»

  Det skal du nok ikke se vekk i fra bli en realitet en dag, jo før jo bedre 😉

 164. HelseHilde 3. november 2010 at 00:14 - Reply

  @Trygve

  Takk for det 🙂

  Jeg venter på linken med din med fakta, siden den jeg kom med ikke fallt i smak.
  Hvor er det du henter din info?

  Hilde

 165. Thomas 3. november 2010 at 00:16 - Reply

  @Trygve: Kutter man ut medisin mot leddgikt, kan man bare i løpet av de første to årene utvikle store ledd-deformasjoner med påfølgende smerter. Derfor er rådene hennes farlige.

  Hilde kuttet ut medisinene mot leddgikt og har gått uten i mange år!
  Det er en lang reise, men det vises og hjelpe for henne. Nå er hun mye bedre enn det hu var med medisinene i kroppen!

 166. Fredrik E. Nilsen 3. november 2010 at 00:17 - Reply

  @Synnøve:

  Nei, du forstår ikke at «alternativ behandling har hjulpet deg». Du /tror/ alternativ behandling har hjulpet deg. Du tror åpenbart så hardt på det at ingen ting i hele verden kan få deg til å slutte å tro på det.

  Til andre som måtte tro det samme som Synnøve: Slutt med det. Det er dumt og potensielt farlig. Det er like dumt som om jeg skulle si at siden min kone ble gravid mens hun spiste gulrøtter så er det gulrøtter som gjorde henne gravid. Det er like dumt som å si at hvis hodepinen går bort når du står på et bein og drikker gløgg så er det akkurat det som hjelper deg mot hodepine.

  Det at noe faller sammen i tid betyr ikke at det er sammenheng mellom det du gjorde (behandlingen) og det at du ble frisk.

 167. Leisha Camden 3. november 2010 at 00:20 - Reply

  @ Synnøve: «Finnes det en link som viser hvor mange som er døde pga alternativ behandling? Jeg finner ikke, men hvis noen har dette, så vil jeg gjerne se.»

  Sliter du med leseforståelsen? Ser du dårlig? Linken du etterspør har jo blitt postet minst tre ganger allerede i denne debatten … én gang i en kommentar som du selv svarte på direkte! Prøver en gang til, selv om jeg ikke har den helt store troa på at noe nyttig informasjon kan trenge gjennom veggen av tåkeprat her: http://whatstheharm.net

  Hvis du ikke gidder å klikke deg inn kan jeg gjengi tallene de har registrert p.t. av bekreftede tilfeller:
  368,379 døde
  306,096 skadde

  Som du allerede har blitt oppfordret til: LES!!

 168. Synnøve 3. november 2010 at 00:23 - Reply

  Ja det er klart jeg innbiller meg at jeg ble kvitt pollenallergi og candida med alternativ behandling. Det er faktisk så stor innbilling at til og med legejournalen min har innbillt seg det 😉

  Fredrik, det er greit å være uenig, med å benytte deg av hersketeknikker på den måten du gjør, er ikke greit.

 169. Jorunn M Herness 3. november 2010 at 00:23 - Reply

  @ Fredrik E. Nilsen
  Leser vi samme språk? 😉 (smiler)

  Det er faktisk mange leger, som praktiserer skolemedisin og alternativ medisin her i Norge. Der de ser at skolemedisinen ikke virker, bruker de alternativ medisin og metoder, samt i noen tilfeller også rett og slett naturen.
  Er disse legene fylt med galskap også?

  Det jeg mener, som du tydelighvis ikke har fått med deg, er at vi trenger begge sider.
  Man skal ikke «sluke» alt, men man skal heller ikke stole blindt på at det er bare skolemedisinen som virker.

 170. Fredrik E. Nilsen 3. november 2010 at 00:33 - Reply

  @Synnøve:

  For siste gang: Du aner ikke hva som gjorde deg frisk. Det kan ha vært tusen ting annet enn den alternative behandlingen men det er du altså ikke i stand til å forestille deg.
  @Jorunn:

  Det finnes like mange dumme leger som det finnes dumme folk forøvrig antakelig. «Rett og slett naturen»? Legevitenskapen er først og fremst /basert/ på naturen. Vi har en lang rekke legemidler som plukkes rett fra naturen og som vi vet virker. Det som virker /er/ skolemedisin. Hvis det ikke virker er det alternativ medisin og man bør holde seg langt unna om man vil ha liv og helse i behold.

 171. Synnøve 3. november 2010 at 00:35 - Reply

  Leisha, det er ikke nødvendig å ha en giftig tunge. Jeg har en gammel og dårlig skjerm, så jeg fikk ikke med meg linken. Jeg sliter uansett heller med leseforståelse enn dårlige manerer.

  Det jeg ser utfra linken, er en blanding av folk som døde fordi de ikke har konferert med lege, fordi de alikevel skulle dø, fordi de har sluttet med viktig behandling på eget inititativ. F.eks skal man være svært forsiktig med inntak av visse homeopatmedisiner sammen med visse legemiddler. IGJEN, ingen her som har oppfordret å slutte med medisiner/la være å ta medisiner uten å snakke med lege. Kan gjenta det igjenog igjen og igjen..

 172. Synnøve 3. november 2010 at 00:39 - Reply

  Fredrik, den alternative behandlingen ble tatt midt i pollensesongen, når symptomene herjet som verst. Ikke hatt et snev av symptomer siden. Hvilke andre 1000 ting mener du fikk meg frisk? Jeg kan forøvrig dokumentere påvist allergi/ikke påvist allergi rett før og etter behandling. Interessant, ikke sant?

 173. Jorunn M Herness 3. november 2010 at 00:44 - Reply

  @ Fredrik E. Nilsen
  Du er veldig flink til å kalle alle som ikke har samme mening og oppfatning som deg dumme…man får ikke særlig respekt for mennesker som hele tiden må kalle andre for dumme…du fremstår ikke akkurat som særlig klok selv da, når du til stadighet må bruke slike ord og utrykk!

  Dine egne ord: Du viser ikke tegn til å forstå noe som helst og det virker ikke som det er noen hensikt i å forsøke å få deg til å forstå noe som helst.

  Dette handler ikke om å forstå deg i det hele tatt. Dette handler om en debatt som har flere sider og begge kan være bra.

 174. Fredrik E. Nilsen 3. november 2010 at 00:45 - Reply

  @Synnøve:

  Det er ikke interessant i det hele tatt. Det sier fortsatt /ingen verdens ting/ om hva som gjorde deg frisk. Akkurat som min kone aldri i verden kan bli gravid av å spise gulrøtter, uansett hvor mange hun spiste akkurat da hun ble gravid. Du klarer åpenbart ikke å se hvor absurd «det virket for meg» er og håpet er som sagt at andre klarer å se det og holder seg unna kvakksalvere og idioter med farlige råd.

 175. Fredrik E. Nilsen 3. november 2010 at 00:49 - Reply

  @Jorunn:

  Som jeg sa innledningsvis: Jeg har ikke tro på at det går an å få dere til å forstå noe som helst. Derfor er jeg heller ikke opptatt av at dere har respekt for meg. Mitt eneste håp er at andre tilfeldige lesere ser galskapen og dumskapen i de påstandene dere kommer med og at de velger behandling som virker og ikke kvakksalveri og farlige råd fra folk som ikke har peiling.

  Å bli frisk av sykdom er ikke en «debatt som har flere sider». Enten så blir man frisk eller så blir man ikke frisk. Enten virker behandlingen eller så virker den ikke. Behandling som virker er bra. Behandling som ikke virker er ikke bra. Alternativ behandling virker ikke.

 176. Synnøve 3. november 2010 at 00:49 - Reply

  Jeg gidder ikke bruke energi på noen som må kalle meg idiot for å hevde seg selv i en debatt. God natt 😉

 177. Kevin Frøystad 3. november 2010 at 00:50 - Reply

  Takk igjen Trine for at du slipper oss til på din blogg. Så herlig når vi kan oppklare flere av missforståelsene rundt pH-diette. Du er god da:-)

  Jeg ser at flere refererer nå til Stavanger Aftenblad. Jeg beklager missforståelsene som avisen har skapt rundt pH-dietten. Det Emil Andersen skriver er helt riktig. Ph på over 7,6 i blodet er regnet som alvorlig alkalose.

  Jeg forklarer under med mine ord, hva jeg kan stå inne for om ph-dietten. Jeg kan ikke stå inne for det Stavanger Aftenblad skrev.

  Kan pH-mat gjøre oss friske?

  For meg handler det om å hjelpe mennesker til å forstå konsekvensen av sine valg før de tar valgene. Det handler om å hjelpe mennesker til å forstå at de alltid har valg. Til å forstå at de små valgene de tar hver dag betyr noe. Hvert valg vil ta oss inn i en retning.

  Alle retninger har en destinasjon. Retningen kan lede til hjertestans, smerte og sykdom. Eller den kan lede til god helse, livsgnist og glede. Valgene våre vil gjøre oss til en advarsel eller et eksempel for andre.

  Mellom valget og destinasjonen vil det være en forsinkelsestid. Når vi starter å gjøre det riktige for kroppen vil det ta tid før vi får belønningen. Forsinkelsestiden er også bra, for vi kan kjøre kroppen hardt med mye stress, dårlig mat og drikke, dårlige følelser, negative tanker, forurensing, stråling og mye annet over lang tid før vi får et negativt resultat.

  Jeg jobber med forebygging, og som tidligere flymekaniker vet jeg at forebygging er viktig. Det er mye vanskeligere å få opp igjen et helikopter som har krasjlandet enn å hindre det i å krasje.

  Mikroskopister forebygger ved å hjelpe mennesker til å forstå at vi trenger mye levende mat og oljer. Vi trenger også mye levende vann, når vi drikker lite vann kan konsekvensene bli store.

  Starten er gjerne fordøyelsebesvær og treg/hard avføring. Vi anbefaler også naturlig salt som Himalaya- og mineralsalter siden blodet er saltet fra naturen av, og salt er matrisen for energidistribusjon. Salt er det element som gjør all tanke og bevegelse mulig.

  Kroppen forbrenner energi, og når noe forbrennes oppstår alltid et avfallsprodukt. Vi kan velge å spise det som gir mer energi enn avfall.

  Utfordringen vår når vi spiser kjøtt er at vi sitter igjen med mer avfall enn energi. Kjøttet blir kun delvis fordøyd og etterlater syrer som salpeter-, svovel-, urin-, melke-, acetylaldehyd og etylalkohol-syre. Får vi ikke ut avfallet vil det kunne føre til symptomer. Vi har fire kanaler å få ut avfallet på; Urin, avføring, pust og hud, derfor er det også viktig å svette hver dag.

  For at ikke for mye syre eller base skal påvirke blodets optimale pH på 7.365 kastes overskuddet av syrene/basene vekk fra blodet og inn i det nærliggende kroppsvevet. Den væsken som blir skilt ut fra blodet går også til nyrene, og pH-verdien på urinen blir derfor et bilde på hva vårt kroppsvev får tilført av syre/base.

  Vi ønsker en pH på over 7,2 på urinen fordi forskningen viser at syreoverskudd fra blodet gir dårlig helse mens baseoverskudd gir god helse. Trillioner av kroppsceller trenger et lett basisk miljø for å fungere optimalt. Legevitenskapen godtar en pH ned mot 4,8 i urin. Det godtar ikke vi.

  Det er mer normalt for en som spiser mye kjøtt, som da kan oppleve trøtthet og mangel på konsentrasjon i etterkant. Jeg sier ikke det er galt å spise kjøtt, jeg sier bare at det gir en konsekvens. Så kan vi velge, det er i valgene vår skjebne blir formet.

  Vi trenger å bli klar over konsekvensene før vi tar valget hvis vi ønsker å forme våre liv.

  På universiteter i 1960-årene påstod de at japanere var forskjellige genetisk i forhold til europeere. Japanerne hadde lite tykktarmskreft. Når deres livsstil endret seg mot vesten fikk de også tykktarmskreft. I dag vet vi at vi er like og at problemet er relatert til kjøtt. Sånn er det også med livmorhalskreft, overgangsalder og brystkreft i Kina.

  Kvinnene der hadde ikke dette før de introduserte livsstilen fra vesten. Dette er hentet fra The China Study, gjennom forskning over 30 år.

  Flere rundt i verden tar nå etter vår livsstil i vesten. Vi er de sykeste i verden. De friskeste i verden finnes utenfor Japan. Dette er Okinawa folket som lever på naturlig levende mat med mye grønnsaker fra havet og fra dyrket mark. Ikke noe kjøtt, de spiser noe fet fisk.

  Ved slik base kost vil blodet kaste overskudd av base ut i vevet og vi vil se høy pH på urin, siden urinen viser hva blodet skiller ut. Syre og frie radikaler bryter ned kroppsvevet mens base og antioksidanter beskytter vevet og celler.

  Kroppen bruker natriumbikarbonat, et mineralsalt som blodet er saltet med og som vi anbefaler for å holde pH-en som ønsket på 7.365 i blodet, og dette er en prosess som fungerer utmerket så lenge kroppen har gode lagre av salter. Ved tomme lagre kan kroppen velge å bruke kalsium fra skjelettet for å salte blodet, eller den kan bruke magnesium fra musklene.

  Kalsiumtap kan lede til benskjørhet eller leddgikt på sikt, eller muskelplager for kropper som stjeler magnesium fra vevet. Disse valgene styres av kroppens gener og avgjør hvor vi blir syke. Kroppen tillater ikke en pH i blodet under 7, da går vi i koma. Kroppen tillater heller ikke en høy pH i blodet, men tillater imidlertid høy pH i kroppsvevet. Ved for høy pH i blodet blir vi også syke. Kroppen gjør alt for å holde det viktigste organet (blodet) i balanse, og varsellamper som kolesterol forteller at kroppen sliter.

  Demper vi bare symptomene kan vi få en større utfordring senere. Når kroppen sliter, blir blodet forurenset og kroppen forsuret. Vi ser da forsøplet blod i mikroskopet, i tillegg til mikroorganismer og blodceller som klumper seg og brytes ned.

  Vi ser det som mikroskopister og gir råd deretter. Vi identifiserer problemområder og gir livsstilsveiledning.

  Denne debatten startet for 150 år siden gjennom biologene Bechamp og Pasteur. Bechamp mente at all bekjempelse av sykdom handlet om å bygge en sterk kropp som forhindret sykdom i å få rotfeste. Pasteur mente at for å bekjempe sykdom måtte man drepe bakteriene som han anså var fremmede inntrengere som gjorde kroppen syk. Pasteur sin bakterieteori ble ledende gjennom hele 1900-tallet og er i dag den medisinske verdens rettesnor. Bechamp mente at blodet var dynamisk og han påstod å ha sett pleomorphisme i menneskers blod.

  Pleomorphisme betyr ”flere-former,” et ord som altså henviser til at celler og mikroorganismer forandrer form alt etter miljøet de lever i. Pasteur mente at blod var statisk og forholdt seg til monomorphisme, altså ”en-form.” Pasteur vant denne maktkampen, mens Bechamp som påstod at kroppens miljø betydde alt forsvant. Young var den første til å dokumentere pleomorphisme med kamera i 1994.

  Andre forskere som har tatt arven fra Bechamp videre er G. Enderlein, Claude Bernard, Virginia Livinston-Wheeler og Gaston Naessens.

  Pleomorphisme er ikke anerkjent blant legestanden per dags dato. Hvorfor verden ikke godtar dette vet jeg ikke.

  Jeg fant all denne informasjonen etter min brors ti års lange sykdom med påfølgende død grunnet en sykehustabbe. Jeg startet da å stille spørsmål til helsevesenet siden også annen hver mann og tredje hver kvinne er berørt av kreft i dag, og det øker hvert år. Autisme, diabetes, allergier (og listen er lang) økes fra år til år på våre barn som er fremtiden. Hva kan vi gjøre om vi ønsker mindre smerte og mer glede?

  Etter 14 års studier er min konklusjon klar. Hemmeligheten til å kurere sykdommer ligger gjemt i forebyggingen av sykdommen. Retningen til forebygging og energi ligger i forståelsen av syre-base teoriene.

  Det er veldig viktig for meg å få frem at rikshospitalet reddet min datters liv, hun ble født med en livstruende hjertefeil. Tusen takk, jeg er evig takknemmelig til helsevesenet, vi trenger dere.

  I lys og kjærlighet
  Kevin Frøystad

 178. HelseHilde 3. november 2010 at 00:52 - Reply

  Fredrik, om du kaller mennesker her inne for idioter her inne, så kan du ikke være med i diskusjonen lenger, du vil bli slettet.

  Her må vi ha regler, og de vil bli opprettet i skriftlig form, om man ikke kan tenke seg til dem selv.
  Dette er en blogg for mennesker som konverserer på et ryddig og respektfull måte. Det gjelder for ALLE.
  Vi kan ikke ha et så lavt nivå. Det får gjøres i et annet fora.

  Hilde

 179. Vibbedille 3. november 2010 at 01:23 - Reply

  Kjøleskapet mitt er GANSKE så likt Hilde sitt faktisk, men du kan + på litt ost og syltetøy, man har da barn som ikkje er kaniner hehe

  Eg lever omtrent på grønnsaker og har gjort det de siste 10 åra omtrent, MEN i fryseboksen finner man både kjøtt, fisk og kylling, eg har en MANN og han trenger noe mer proteiner *nikker*
  Alkohol har eg ikkje rørt på 22år, har du Hilde?

  Dette har eg liksom gjort ubevist da eg elsker grønnsaker, er gift med en araber som er kokk og i arabisk mat er det MYE grønnsaker så det faller naturlig……så eg syns det rart eg ikkje er frisk eg…sukk

  MEN, det MEST skremmende syns eg er at «medisin skapet» til Hilde er iallefall 10 ganger større enn mitt!!! DET var skummelt det!! Skal DET være nødvendig da? Du er jo FRISK og lever på RAW-food?

  Eg syns alltid det er spennende med nye ting ting, men DETTE syns eg er skremmende!!! Eg tror faktisk ikkje at dere som er blitt helbredet i utgangspunktet var «skikkelig»syke……mulig stress gjorde dere syke? og at en omlegging av livsstilen gjorde dere friske? Mulig dere har falt inn under den «Nye»sykdommen fibromyalagi?? Ja, for DA kan man vel egentlig bli friske om man stresser ned, bedrer livstilen og tenker positive tanker??

  Blir bare litt rasende eg, for eg lever i grunnen livet riktig på flere måter, masse positiv, koser meg virkelig, HVER dag, men okkesom er eg like syk, merkelig!

  En GLAD og FORNØYD Vibbedille ;))

 180. HelseHilde 3. november 2010 at 01:46 - Reply

  Jeg eier ikke et medisinskap jeg 🙂

  ;Mer du bildet fra Ranchen med supplementene som står på benken på rommet, som jeg tok bilde av?? Må nok være det. En mnd med opplegg i San Diego, Helt topp 🙂 Ikke så mye som det ser ut til da. Grønnt pulver, leire, salt, masse oljer, og et par kost tilskudd. Topp greier.

  Åh, kjære Vibbedille, jeg har dessverre må jeg si gjort myyye mer enn å tenke positive tanker og spise grønnsaker, hadde det ikke vært vidunderlig om det var så lett?, Og enda er jeg som jeg sier ikke i mål.
  Alkohol drikker jeg selvfølgelig ikke nei.
  Jeg gir råd neste mandag. men den kaffen din med fløte og sukker er nok ikke med til å bidra i kroppen din.
  Men så må jeg dessverre si, at , som du sa tidligere at du har fått noe ødelagt på grunn av en operasjon, så blir ting anderledes,, det som her har vært diskutert er det som kalles kronisk sykdom,, eller livsstilssykdommer som jeg vil kalle dem.

  Du skulle nok fått et rart blikk om du snakket med legene på UIS eller revmatismesykehuset i Haugesund og sa at du ikke trodde jeg var syk,,he,he, Er det det som er vanskelig å forstå oppi dette? At jeg var så syk jeg holdt på å dø. og at jeg ikke levde i annet enn smerter hele døgnet?
  Hmm, vel, kan ikke hjelpe deg med den da..

  Jeg blir ikke provosert av andre som blir friske, jeg blir inspirert, og prøver å lære mer selv, slik har jeg alltid vært. Sikkert derfor jeg ikke helt er på nett med denne litt småhissige energien 🙂

  Men det er greit, så lenge vi holder en grei tone

  Du får slutte med å være rasende Vibbeline, og følge med om manfdagene i stedet. Spennende blir det iallefall 🙂

  Hilde

 181. Kvakksalvere! 3. november 2010 at 05:38 - Reply

  En slektning av meg nektet å motta tradisjonell «vestlig» behandling da hun ble rammet av kreft. Her skulle det ordnes alternativt, og kun måneder senere sto en familie igjen alene, etter at hun tapte kampen. Alternativ medisin dreper faktisk.

  Min personlige «reise» eller mening om du vil. Håper dere kvakksalvere sover godt om natten, og jeg håper at verken HelseHilde eller Trine personlig må oppleve at en døende slektning nekter livreddende behandling på grunn av en fiks idé.

 182. trinegrung 3. november 2010 at 07:02 - Reply

  Direkte personangrep tåler jeg IKKE og det har jeg gitt beksjed om . Enkelte av dere som bedriver det over her blir nå sperret fra å delta i denne debatten mer. OG jeg har redigert deres personangrep. Det blir for dumt og sier mer om dere enn noen andre!

  Fredrik Nilsen: Lek et annet sted. Det blir for dumt med personangrep…..en mindre lavmål måte å diskutere på skal en lete lenge etter og herseteknikker sier mye om ens intellegens. Det er dårligere ledere, folk med et ekstremt markeringsbehov som og heller over til å være psykopater som holder på med det, og det er det vel ikke her på siden min?

 183. TrineLise 3. november 2010 at 08:33 - Reply

  Problemet er at vi allerde har senket oss ned på et nivå for å greie å diskutere, så det kan være vanskelig å legge lista. Jeg forelser selv historie og hvis jeg skal ha en diskutere f.eks. Bysants med en 14 åreing må jeg senke nivået.
  Men skal være enig i at tonen var vel hard, men tror grunnen er at mange nå har sett seg lei, alt våset som ikke kan stemme. (Dessuten har den altrenative medisinen et meget grumset ideologisk grunnlag. Bare les litt historie, men det er ikke det jeg vil ta opp.)
  Altså hvis DR.youngs teorier stemmer forandrer det verden helt. Hvorfor supernovaer impolderer eller Solen brenner må vi komme opp med helt andre forklaringer. Faktisk vil våre antagelser om Jordens masse ikke stemme og da har vi kommet så langt at tyngdkraften ikke stemmer. Så over 400 år der det beste av mennesklig tenkning, fra alle mulige forskjelige kulturer og samfunnslag stemmer ikke, men noen anekdoter og en dømt kvakksalver sine teorier har rett? Også må det føyes til at de med anekdotene ikke har forståelse for vitenskapelig metode.
  Beklager men for vitenskapen holder ikke dette.
  Forøvrig når det gjelder å ta homeopatiske medisiner og annen medisin har James Randi prøvd å overdose seg på Homeopatisk medisin: http://www.youtube.com/watch?v=BWE1tH93G9U

 184. TrineLise 3. november 2010 at 08:40 - Reply

  Forøvrig tror jeg ikke Trine selv kan vinteskapelig metode, hun har jo selv skrevet at hun ikke setter litt til fagmiljøer.

 185. trinegrung 3. november 2010 at 08:42 - Reply

  Skeptikere vil det alltid være, men Hilde skal skrive om en reise som funket for HENNE! Ikke i en setning sier hun at dette er veien for ALLE.
  Jeg tror ufattelig få av oss hadde orket den reisen som dere skal være med på…for det er ikke lite omlegging som skal til!!

  Jeg skjønner ikke hva folk er så triste for….virkelig! Dette er kun et gjesteinnlegg…..nothing else. Verden går videre, om du velger å leve sånn eller sånn!

  • Chr Borchgrevink-V 13. desember 2010 at 20:52 - Reply

   Men, hele poenget her at at alt dette humbugopplegget fungerer IKKE, samme hva HelseHilde eller andre sier. Det er rett og slett umulig. Meget merkelig at ikke alle disse fantastiske kurene er dokumentert andre steder enn i virkelig shady tidsskrift/Youtube eller andre steder.

   De tror kanskje det fungerer, men da blir de «friske» av andre årsaker. Tilfeldigheter/de var ikke syke eller andre ting. Det problematiske er at mange kvakksalvere selger drømmer og noen slutter med skolemedisin med den sikre død som følge.

   Men, dette nytter vel uansett ikke. Det er vel en eller annen konspirasjon med chemtrails eller Bilderbergerne som står bak…

   • HelseHilde 13. desember 2010 at 21:11 - Reply

    Og dette kan du påstå fordi?

    Hadde vært fint om du kunne legge til frem din kunnskapshistorie.
    Løse påstander skaper ikke debatt, ei heller videreformidler det kunnskap.

    Min kunnskaper kommer fra egne erfaringer, så jeg vil at du deler hvor dine kommer fra.
    Har du prøvd allt og ikke blitt frisk? Er det saken?
    Hvor syk er du?

    Hilde

 186. Cathrine 3. november 2010 at 09:26 - Reply

  dette er helt drøyt..kronisk sykdom er en illusjon? er du klar over hva du selv skriver og står inne for? godt mulig at Hildes reumatisme er en illusjon, det er det vel liten tvil om etter å ha lest innlegget, men vis litt respekt for oss som faktisk har en påvist kronisk sykdom som vi sliter med daglig. La oss slippe snakk fra en selvutnevt bedrevitere.

 187. Vibbedille 3. november 2010 at 09:52 - Reply

  Må bare si det at eg drikker ikkje fløte! 😉
  Har ei heller gjort det, men lettmelk i kaffien derimot *nikker*

  Hva er så galt med kaffi da? Er ikkje det fra naturen?
  Sukkeret er det gitt «tillatesle» for siden kcal inntaket mitt er veldig lavt iløpet av 1 dag, men helt klart, noen dager kan det bli for mye muligens, men den gjør meg ikkje syk!

  Eg må jo bare si at eg er ikkje fremmed for dette her NATURLIGE.
  Eg har 2 barn, begge var veldig hard angrepet av atopisk eksem som små, til slutt skrev legen ut kortison,noe eg aldri hentet på apoteket.
  I steden for kjøpte eg havsalt og badet ungene i det 2 ganger i uken og etter 3-4 mnd var alt borte og har aldri kommet tilbake.

  Men, her syns eg det rett og slett blir FOR mye!
  Det er jo nærmet fanatisk! Ingenting er BRA om det blir for mye.

  Bare så det er sagt, eg blir glad når noen har det bra, blir frisk etc
  Men ikkje fornekt det nødvendige!

  Det er faktisk flere kreftpasienter som er har dødd fordi de trodde de «så lyset» og skulle reddes da de ble presenterte for «vidunder kurer»
  Dette er noen av de sarte sjelen eg nevnte, de er desperate og er lette å overbevise.

  Men at det muligens kan hjelpe som et «tillegg» til vanlig medisin, godt mulig, men det gjør en ikkje FRISK!

  Ja, for det er jo bra å spise sundt og har aldri drept noen, men det skal være sammensatt av flere ting

  Ha en strååålende dag nå er det kaffitid her.

  Vibbedille

 188. Vibbedille 3. november 2010 at 10:24 - Reply

  Trine Lise

  BRA link 😉

 189. DC 3. november 2010 at 10:27 - Reply

  @HelseHilde

  Her når vi nye høyder: «Jeg uttaler meg aldri uten å vite hva jeg snakker om.» Jeg må si dette er et direkte legendarisk utsagn fra personen som hevdet at kroniske sjukdommer ikke eksisterer. Takk for den. Den gjorde dagen min. Jeg skal le til jeg legger meg i kveld.

  @TrineGrung

  «Jeg skjønner ikke hva folk er så triste for….virkelig!» Er ikke du medierådgiver? Er det ikke *jobben din* å skjønne og ikke minst forutse at dette kom til å skje?

 190. Kristin 3. november 2010 at 12:01 - Reply

  Livet går kanskje videre, men ikke for dem som dør fordi de velger alternativt kvakksalveri over behandlinger som har dokumentert effekt. Jeg er faktisk sjokkert over at du ikke skjønner hvorfor folk har problemer med at slike «helseråd» publiseres på bloggen din.

  Kjapt oppsummert noe din gjesteblogger har lirt av seg så langt
  1) Big bad pharma overbeviser deg om at du er syk, og kroniske sykdommer er en konstruksjon for at legemiddelselskapene
  2) Skolemedisinsk behandling av kreft er tull, og gift
  3) Sykdommer er et resultat av negative tankemønstre
  (hva med dem som blir født med alvorlige sykdommer mon tro?)

  Det er din blogg, og ditt redaktøransvar. Om du synes det er rart at leserne dine reagerer på anekdoter som råder dødssyke mennesker til å droppe livreddende medisin, så er det din business. Men det er useriøst.

 191. May 3. november 2010 at 12:07 - Reply

  Jeg leser det Hilde sier vedr. kroniske sykdommer som at en kronisk sykdom ikke nødvendigvis trenger å vare livet ut, men at det er mulig for kroppen å reparere seg selv, dersom vi lytter til den og tar godt vare på den. Men det tar tid, tålmodighet og kan være smertefullt underveis.

  Personlig så tror jeg på at en autoimmun tilstand er mulig å kurere. Kroniske tilstander eksisterer i høyeste grad, men det er vel mer definisjonen av at «kronisk» betyr at man aldri kan bli frisk, som Hilde mener er en illusjon.

  Jeg håper at dagen kommer der klassisk vestlig medisin også finner vitenskaplige dokumenterte produkter som kan gjøre slutt på kroniske lidelser.

  Uansett, så må vi nok være bevisste på hva vi spiser og drikker, og hvordan vi behandler kroppene våre, bla. sørger for regelmessig mosjon og frisk luft. Har lest et sted at man skal behandle kroppen sin som et «tempel», ikke så dumt sagt ;-))

 192. HelseHilde 3. november 2010 at 12:14 - Reply

  Jo mer jeg leser , jo mer giret blir jeg på fortsettelsen.
  Så mange illusjoner vil falle, så mange gamle mønster å rive ned, så mage nye ting å oppdage!

  Jeg var ikke klar over at det at jeg blir frisk fra en av de tøffeste kroniske sykdommene i verden, iallefall den mest smertefulle, skulle skape så mye motstand. Når det er sagt, så tror jeg nok at det er dem med størst motstand som skriker høyest, de som kjenner mest inne i seg selv.
  de som følger nye historier og gledelige budskap med et åpent sinn, har ikke behov for å slenge ut i åpent forum.

  Jeg, for min del legger ikke energien min ned på det nivået, men fortsetter mot helse, som også er en vibrasjon, en følelse, og den kommer ikke fra fordømmelse, angrep, osv..

  Jeg har aldri hevdet at kroniske sykdommer ikke eksistere, men at kronisk sykdom er en illusjon. Det er en stor forskjell. Jeg har selv det som legene vil kalle en kronisk sykdom, men jeg blir frisk, ergo er den ikke kronisk, så kronisk er en merkelapp dem som ikke kan helberede den har laget. Ganske enkelt, og logisk når du forstår det.
  Jeg går ikke inn på andre ting som har med helse og helsevesen å gjøre i dette fora. Her tar jeg kunfor meg hvordan man kan snu en negativ utvikling i kroppen, til en positiv. Hvordan man kan bygge helse.
  Det er et tema mer enn stor nok å grabbe over. ,, så vi tar en ting om gangen, av helsebringene tiltak for kropp og sjel.
  Jeg har brukt mange år på å finne de beste metodene, og formidler dem videre.

  Så, får dere som blir veldig triste, provoserte og grinete av at positivitet og helse er på vei til folket, bare bli det. Det er greit. Her er det høyt under taket, men som det har kommet frem, allikevel kun rom for dem som vil leke med respekt og saklige ytringer.

  Hilde

 193. HelseHilde 3. november 2010 at 12:17 - Reply

  Kristin.

  Det er ikke god forum skikk å legge ord i munnen på andre.

  Om du vil fremme noe jeg har sagt, så vær så snill å siter meg direkte med henvisning til sitatet, så slipper vi slikt missvisende skriveri.

  Hilde

  Post igjen, det som jeg faktisk har sagt, selv om det ikke høres ut som det du kunne tenke meg ser jeg. 🙂

 194. trinegrung 3. november 2010 at 12:26 - Reply

  Det er INGEN i dette innlegget som oppfordrer, ber eller mener at en skal kutte medisiner som legen foreskriver!! Jeg ønsker å åpne for at det er andre som har valgt andre løsninger…..og det er inspirerende!

 195. RuneVatne 3. november 2010 at 12:46 - Reply

  Dette er rett og slett en fantastisk debatt!

  Det som kanskje gjør debatten så unyansert og såpass «splittende» er i mine øyne at det er to parter her inne som snakker helt forskjellige språk.

  For å henge med i svingene her blir vi nytt til å skille mellom de to begrepene; Helse og Medisin.

  HelseHilse snakker om helse. Med helse menes alt som kan styrke kroppen. En god spa-behandling, grønnsaker, mye vann, tur i skog og mark, glede, massasje osv.

  Som langtidspasient på sykehuset (interessant erfaring) kan jeg enkelt slå fast at norske sykehus ikke aner hva som ligger gjemt i begrepet helse. På sykehuset utøves medisin. Medisin demper symptomer, hjelper deg over noen hinder, og gir deg et lite pusterom før du bør komme deg hjem og begynne å tenke på helsebegrepet selv. Om ikke livsstil og helse blir viktige deler av hverdagen er faren for å bli beste kunde på sykehuset en høyst reell risiko.

  Min erfaring er at medisin kan og ofte må brukes for å hjelpes over større hinder, men at ensidig fokus på medisin (og ikke minst sykehusmaten med saft, toro-supper, kaffe, loff og syltetøy) i det lange løp vil gi et liv med mye forsakelse og en jevn nedbrytning av kroppen inntil kroppen ikke lenger klarer medisineringen.

  Bruk medisin med måte, men ta samtidig i bruk HelseHildes helseanbefalinger for å få kroppen sterkere og samtidig for å forebygge fremtidig medisinbruk.

  Det som bør skje temmelig fort, er at begrepet helse integreres på sykehuset også. Den dagen det skjer har vi kommet et stort skritt videre.

  Om dere ikke er klar over det så har vi altså ikke en helseminister i landet vårt, vi har en medisinminister.

  Rune

 196. DC 3. november 2010 at 12:50 - Reply

  «Jeg har aldri hevdet at kroniske sykdommer ikke eksistere, men at kronisk sykdom er en illusjon.»

  Nå må du bestemme deg.

 197. Heiidi Larsen 3. november 2010 at 13:28 - Reply

  Fillern, er min noen og tredve år gamle leddgikt en illusjon??? Hvorfor i alle dager har ingen sagt til meg at jeg kan bli fri fra sykdommen, eh unnskyld, illusjonen ved å gumle gulrøtter og kålrabi????
  Ser at Hilde levde et relativt stressende liv, med sigaretter, cola light, øl, pizza osv. Man trenger vel ikke være rakettforsker for å skjønne at den type livsstil gir «alle» en smule dårlig helse?? Hallo??»
  Men hurra for Hilde som har blitt kvitt ubalansen (les; leddgikt). Jeg gleder meg på dine vegne Hilde.
  Og til slutt Hilde, jeg krysser fingrer og tær for at illusjonen din ikke er bare i en god fase. Du skjønner, vi som har hatt denne type illusjon i noen år vet av erfaring at den er veldig uforutsigbar, med veldig store svingninger.
  Nå humper jeg inn til kjøkkenet for å finne ei gulrot, den skal jeg gumle i meg mens jeg tenker positivt =)

 198. Realist 3. november 2010 at 13:34 - Reply

  Igjen:I denne helsebloggen refereres til en mann som blant annet sier dette:

  «Vi kan ta en med kreft og har tre uker igjen å leve, og vi kan reversere sykdommen»

  Hilde: Hvilke av disse illusjonstypene er det kronisk sykdom går under?

  * Falsk, ofte for positiv forestilling
  * Vrangforestilling
  * Optisk illusjon, det vil si et synsbedrag
  * Sansebedrag av andre slag
  * Tryllekunst

 199. Turid 3. november 2010 at 13:57 - Reply

  Kevin;
  Tusen takk for interessant og spennende lesning!
  Ny informasjon for meg. 🙂

 200. GreteR 3. november 2010 at 14:06 - Reply

  Alle og ein kvar som har hatt leddgikt veit jo at den faktisk kan brenne ut av seg sjølv etter nokon år.
  Eg trur det er det som er skjedd med deg. Ikkje at du har «tenkt» deg frisk.

  Men med det kostholdet du var glad du kunne gå tilbake til, vel bare det var jo noko til å gjere deg sjuk.
  Reknar med du har endra kosthold også no, noko som er med på å gjere helsa di betre. Ikkje sant?

 201. Turid 3. november 2010 at 14:07 - Reply

  JAAAAAAAAAAA!
  Utrolig godt poeng Rune!

  Og Hilde, jeg tror også at den motstanden du møter her ikke er representativ for samfunnet ellers.
  Tema for mandagens Puls sending er at vi nordmenn blir mer og mer åpne for alternative behandlingsformer! 🙂

 202. Anna 3. november 2010 at 15:45 - Reply

  Wow, virkelig sant at diskusjonen om helse engasjerer… det har tatt meg en time å sile gjennom kommentarfeltet.

  Takk Rune, din begrepsavklaring traff spikeren på hodet.

  Helse og medisin er to forskjellige ting.

  Når det gjelder vitenskap, så endres jo reglene der hele tiden også. Framstående medisinske forskere har kommet fram den seneste tiden og beskrevet hvordan man kan manipulere studier for å få de resultatene man vil, så hvorfor skal vi stole blindt på det som er vitenskapelig bevist? For min leddgikt har jeg blitt bedt om å spise medisiner som bare noen år senere viste seg å føre til hjerteinfarkt. Oooops.

  LItt skepsis er generelt sunt, og jeg tror ikke det finnes noen lette løsninger på enten den ene eller andre siden.

  Vitenskapelige studier for å teste nye (symptomdempende?) medisiner innberegner at i 28-30 % av tilfellene blir folk bra av en placebo. Det er jo dritkult, folk blir friske av sukkerpiller!! En ny medisin skal ikke godkjennes hvis den ikke fungerer bedre enn en placeboen i forsøket. Men mange medisiner fungerer bare såvidt bedre enn placebo når de blir godkjent, det vil si at de bare faktisk fungerer i noen få prosent av tilfellene. Dette er slik vitenskapelige fakta produseres, og man kan ikke skyve under stolen av legemidler er en STOR industri.

  Som langvarig kronisk syk så synes jeg det virkelig er fantastisk inspirerende å høre om folk som har kjempet for å bli friske, og funnet _sin_ vei til bedre helse og livskvalitet. Jeg er utrolig takknemlig for at vi har så bra helsevesen som vi har i Norge, men jeg tror det kan bli mye bedre.

  Og denne diskusjonen behøves tydligvis,

 203. Martin Bull Gudmundsen 3. november 2010 at 16:24 - Reply

  @HelseHilde

  Du sier:

  «Jeg var ikke klar over at det at jeg blir frisk fra en av de tøffeste kroniske sykdommene i verden, iallefall den mest smertefulle, skulle skape så mye motstand. Når det er sagt, så tror jeg nok at det er dem med størst motstand som skriker høyest, de som kjenner mest inne i seg selv.
  de som følger nye historier og gledelige budskap med et åpent sinn, har ikke behov for å slenge ut i åpent forum.»

  Til det siste, tror jeg det har lite for seg å gå ut fra at alle som er uenige med deg, er det fordi det er noe galt i hodet deres. (Eller hjertet. Eller hva det måtte være.) Jeg har til og med inntrykk av at du misliker det litt når dine egne oppfatninger tilskrives at det er noe galt i hodet ditt. Jeg tror det er da du kaller det hersketeknikker.

  Til det første er det ingen som har noe i mot at du har blitt frisk. Jeg tror ikke en gang så mange tviler på det. Med mindre du har belegg for det, er det nesten litt slemt mot folk å påstå at de har noe i mot at andre har det bra. Folk tviler imidlertid på forklaringen du gir, og verdensbildet og forståelsen av sannhet som ligger under den forklaringen.

 204. Helli 3. november 2010 at 16:26 - Reply

  Hilde : Dette er jo Knallbra – og fantastisk at du stiller deg til disposisjon , slik at flere kan ta lærdom av din tillærte kunnskap !!!

  Ser også at det er flere som har «STERKE» meninger (frykt) for at enkeltmenneske kan ta sine egne valg – ikke særlig overraskende , men det bidrar til at dette viktige tema (ref ansvar for egene helse….) virkelig trenger en som deg til å få satt dette på kartet.

  Til dere som er så kritisk til Hildes innlegg : Ser ikke ut for meg som dere har tatt dere tid til å lese hva Hilde skriver (men det står jo mot slutten av innlegget)

  Der står det:
  «Det jeg ønsker å formidle er hvordan man kan finne balanse i kroppen, men aller helst , hvordan unngå ubalanse, og opprette og opprettholde perfekt helse, et smilende sinn, og lykkelige dager. Det er det jeg ønsker for oss alle!».

  Kan ikke se hvordan dette kan skremme dere slik det tydeligvis gjør….

  STÅ PÅ HILDE – DETTE ER KNALLBRA – OG DU HAR VIRKELIG MYE Å BIDRA MED ;-))) – og det blir superspennende å følge med i tiden som kommer… snart mandag ;-))) !

  Trine – kjempebra side , det viser jo at temaet som her belyses skaper stort engasjement

  Strålende , rett og slett strålende ;-))))

 205. Synnøve 3. november 2010 at 17:16 - Reply

  Folk forstår fortsatt tydeligvis ikke hva Hilde mener med at kronisk sykdom er en illusjon.
  Det menes ikke at man ikke er syk, at man innbiller seg sykdommen. Det som derimot hun mener er en illusjon, er at tilstanden er kronisk og ikke kan reverseres.

  Til dere som nevner døde bekjente/slektninger som følge av det har valgt å ikke ta tradisjonell medisin; det er IKKE alternativ medisin som har tatt livet av dem, det er valget de selv har tatt å ikke rådføre seg med lege først. Samtlige alternative behandlere jeg noensinne har vært i kontakt med, har vært soleklare på at man ALDRI skal avslutte medisinsk behandling uten samråd med lege.

  Det er trist at folk dør fordi de på egenhånd tar avgjørelser om helsa si, men de tar tross alt avgjørelsen på egenhånd, og DET kan ikke alternativ behandling klandres for!

 206. Emil Andersen 3. november 2010 at 19:18 - Reply

  Forskjell på medisin og helse? Vel, noen VIL at man skal ta feil og gå på limpinnen:
  http://www.helsebil.no/

 207. Emil Andersen 3. november 2010 at 19:21 - Reply

  Dere bør forresten vurdere å kjøpe helsepakken også! For bare 71.490,- så får dere en komplett pakke inneholdende blant annet en kroppsstimulator og en Office Harmonizer!

  Til den prisen så MÅ det jo bare være bra!

 208. Pernille Nylehn 3. november 2010 at 20:42 - Reply

  DC skriver: «Det kan *kanskje* hende at man kan holde blodsukkeret til en type-1-pasient under noenlunde kontroll ved en diett bestående av grønnsaker og alkohol (…)»

  Dessverre. Ved diabetes 1 produserer ikke kroppen insulin i det hele tatt, og ingen makt (eller grønnsak) i verden kan få den til å begynne å produsere det igjen. Insulin er absolutt livsnødvendig. Før man klarte å produsere insulin døde de som hadde diabetes 1 før de ble voksne.

  Insulin er ikke bare viktig for å holde blodsukkeret på riktig nivå, men for omsetning av både karbohydrater, fett og protein. Uten insulin kommer ikke næringsstoffene inn i cellene, med det resultat at cellene «sulter ihjel».
  Insulin er dessuten et byggende hormon, og sørger for at det dannes proteiner og andre byggesteiner for nye celler. Hvis man mangler insulin vil det ikke bygges nye celler, og de som er der brytes ned. Ved uoppdaget diabetes 1 raser folk ned i vekt. Det er fordi kroppen «tæres opp».

  Har man ikke insulin vil man ikke bare få høyt blodsukker, men utvikle ketoacidose, som er dødelig hvis den ikke behandles på sykehus. Hilde, du som er opptatt av syre/base, høres ikke det litt skummelt ut?

  Det er mange som blander sammen diabetes 1 og 2, og det er kanskje ikke så rart siden de heter nesten det samme, men det er to ganske ulike sykdommer. Diabetes 1 er total insulinmangel, rammer oftest barn og unge, og de går en grusom skjebne i møte hvis de ikke får insulin. Ved diabetes 2 har man insulin, faktisk mer enn nok, men det virker ikke ordentlig. Diabetes 2 er delvis arvelig, men blir utløst av overvekt, dårlig kosthold og lite aktivitet. Ved diabetes 2 er det ABSOLUTT viktig å endre livsstil, og man kan bli frisk, eller nesten frisk, ved å være mer fysisk aktiv, og gå over til et sunt kosthold med mye grønnsaker, minst mulig sukker, grove kornprodukter osv.

  Men diabetes 1 kan altså IKKE behandles bare med livsstilsendringer, selv om det er viktig også for dem. Ikke engang Robert Young påstår at han kan kurere diabetes 1, men han mener de kan få bedre kontroll oevr sykdommen med bedre livsstil. Det er et av de få punktene jeg er enig med ham i.

  Men igjen: Diabetes 1 er en livsfarlig sykdom. Hvis noen råder en type 1-diabetiker til å slutte med insulin risikerer man at vedkommende dør i løpet av noen få dager.

  Pernille Nylehn

 209. Synnøve 3. november 2010 at 21:09 - Reply

  Robert Young mener absolutt at Diabetes1 kan reverseres!

  Vitnemål om reversering: http://www.youtube.com/watch?v=7ZCCyO1jjTg&feature=related

 210. DC 3. november 2010 at 21:34 - Reply

  @Pernille Nylehn

  Jeg visste det der fra før. Poenget var av retorisk art. Jeg ser vel ikke for meg at kostholdsfreaker ville bifalle en alkoholdiett. :o)

  (Skjønt, det var ikke et retorisk poeng helt uten rot i virkeligheten; uten blodsukkerøkende stimuli og blokkering av leveren vha (ren) alkohol, stiger ikke blodsukkeret nødvendigvis nevneverdig hurtig, selv på en insulintom pasient. At man nokså kjapt kreperer likevel under et sånt regime, er det forsåvidt mer enn greit at du påpeker – med tanke på de andre som leser dette.)

  :o)

 211. Pernille Nylehn 3. november 2010 at 22:44 - Reply

  Protest igjen: Ved diabetes 1 uten insulin kan man få skyhøyt blodsukker og ketoacidose i løpet av noen få dager. Hvis man i tillegg har en infeksjon kan det gå enda raskere.

 212. DC 4. november 2010 at 00:02 - Reply

  For all del, og jeg ville ikke anbefale noen å prøve å regulere seg selv med alkohol og faste, men rent teoretisk er det ikke utenkelig at det skal gå an å holde blodsukkeret /noenlunde/ i sjakk på den måten. Men ja, det vil være uforsvarlig og farlig uansett blodsukker.

 213. FrihetsSusanne 4. november 2010 at 09:58 - Reply

  …en ting har jeg lært med årene… vi mennesker er ultra-ignorante til nye sannheter når det inkluderer at vi må revurdere vårt trossystem (måten vi ser verden på)…. vi blir heller sinte på budbringeren av det nye enn å ta veksten som tilbys…. og så blir vi til slutt helt fjernstyrbare og mister livsgnisten… «The PuppetShow.. 2» hehe …jeg tror evolusjonen vinner uansett … verden går videre hele tiden… og vi bare sliter oss ut om vi skal protestere hver gang noen sier at jorden er rund ikke flat… selvfølgelig er det jo risk for at noen sier at den er firkantet også 😉 og jo fortere vi trener opp vår egen intuisjon jo fortere oppdager vi hvor veien går…selv…og veksten skyter fart…..
  mye kjekkere å leve sitt eget liv intens og levende !! prøve og oppdage…og feile litt… og slutte å tro på all fryktpropagande om at mennesker som tenker selv og tør å ta egne valg DØR…. 🙂

 214. eirik 4. november 2010 at 11:25 - Reply

  @ Frihetssusanne:

  «…en ting har jeg lært med årene… vi mennesker er ultra-ignorante til nye sannheter når det inkluderer at vi må revurdere vårt trossystem (måten vi ser verden på)…. vi blir heller sinte på budbringeren av det nye enn å ta veksten som tilbys…. og så blir vi til slutt helt fjernstyrbare og mister livsgnisten… “The PuppetShow.. 2″ hehe …jeg tror evolusjonen vinner uansett … verden går videre hele tiden… og vi bare sliter oss ut om vi skal protestere hver gang noen sier at jorden er rund ikke flat…»

  Du har helt rett. Vitenskapen fant jo ut at jorden var rund senest for omlag 3000 år siden. Det er bra at du har fått med deg at vitenskapen er den mest suksessrike metoden for å tilegne seg kunnskap, og det er derfor kvakksalveri heldigvis ikke er mer utbredt. Men man må alltid være på vakt, det alltid vil være reaksjonære mennesker som med vitende eller av ren ignorans som kan skade andre med sin «eldgamle» kvasi-kunnskap. De frekkeste, som Kevin her inne, tar til og med grovt betalt for å få folk til å drikke klorin, eller dassrens. Litt dassrens har jo aldri skadet noen..

 215. Realist 4. november 2010 at 13:15 - Reply

  Ærlig talt. You Tube videoer som kilde- og sannhetsbevis. Om metodene til en tidligere misjonær som kaller seg dr Young, men som ikke er lege, og som er dømt for kvakksalveri. Og som påstår at HIV og kreft kan helbredes ved å oppnå «den rette syre-base balansen» i kroppen ved å drikke et grønt pulver som koster tusenvis av kroner per boks.

  Tenk på det etiske ansvaret dere har, dere som fronter dette uvitenskapelige svadaet. Og øv på å tenke kritisk, vær så snill. Om det ikke hjelper for egen del, kan det kanskje så noen tanker i hodet om det virkelig er riktig å misjonere sin egen tro til andre på denne måten. For, ved å stille dere disse spørsmålene, og forhåpentligvis søke informasjon som motsier aktuelle teorier, ideer, tanker og metoder,vil dere etterhvert finne ut at det som presenteres kanskje ikke er så riktig allikevel.

  Here goes:

  1)Finnes det andre – og bedre – forklaringer på dette fenomenet?

  2)Hvem er avsenderen av denne informasjonen?

  3)Hva tjener han/hun på dette? (veldig aktuelt i tilfelle Young. Og hans disipler)

  4)Har noen andre funnet resultater som ligner?

  5)Kan de etterprøves?

  Osv, osv.

  Her er også noen nyttige råd for hvordan man forholder seg til helseråd på nett: http://www.telemed.no/helse-vett.4532057-81407.html

  Og så håper jeg virkelig at dere ikke er så åpne at dere repliserer «ok» og mailer kontonummer og personlige opplysninger til selskapet i USA som i innboksen kommer med nyheten om at dere har vunnet en million amerikanske dollar i et lotteri som ikke finnes.

  «Everyone is entitled to their own opinion, but not to his own facts»

  Daniel Patrick Moynihan

 216. May 4. november 2010 at 15:31 - Reply

  Vil bare dele et flott innlegg i «fritt helsevalg».
  http://www.fritthelsevalg.org/htmlsite/aktuelt.asp?parent=-1&flag=1&id=1&ban=1

 217. Åse 4. november 2010 at 22:11 - Reply

  Eg likte innlegget til Hilde kjempegodt!! Glede meg veldig til å høre mer fra hennes tanker om livet! 🙂 Eg forstår ikkje krittikken som har komt fra enkelte i det heke tatt..plutselig fikk flere behov for å redde uttallige blogglesere fra å ta alt de leser på nettet for god fisk.. Har alltid vært av den oppfattelse at blogger er steder hvor ulike mennesker deler tankene sine (eller andres) og hvis jeg ikke liker dems tanker gidder jeg heller ikke lese bloggen… 221 kommentarer e jo bare kjempebra! 🙂 hver sin sannhet tenker nå jeg 🙂

 218. FrihetsSusanne 4. november 2010 at 22:35 - Reply

  Dialogen her viser veldig bra hvordan to ulike virkelighetsoppfattelser har vokst seg fram og fortsetter å vokse… Jeg er for menneskets frihet til å velge så jeg ville føle meg komfortabel med at hver enkelt velger om de vil være med i diagnose/medisin systemet eller i helse/natur systemet. Vi er for forskjellige til at dette må mikses. Da blir det nesten et overgrep mot mennesket. Jeg vil være med i helse/natur gruppen!!

 219. Pernille Nylehn 5. november 2010 at 11:36 - Reply

  Susanne, er natriumkloritt «natur»?

 220. Valmuen 5. november 2010 at 13:25 - Reply

  En flott blogg dette.
  Jeg vil bare meddele at jeg er blitt frisk av leddgikt, astma og allergi, for flere år siden, uten at det har kostet meg en eneste ekstra krone.

  Tankekraft var hva jeg brukte – og fortsatt bruker i mitt liv, da jeg er blitt kjent med skaperkraften i den enkeltes liv.

  Faren med dette er at jeg ikke lenger er storforbruker av medisin, og har biddratt til å minske helsekøen.

  Takk!

 221. FrihetsSusanne 5. november 2010 at 20:02 - Reply

  Fantastisk Valmuen!! Herlig å høre. Mind over matter, Spirit over Mind…. Jeg skaper også det meste i livet mitt med bevisstheten. Har gjort det i 12 år nå. Fungerer utmerket og er kjempegøy 🙂 Men for å komme i posisjon av at tankene skal ha den skaperkraften man er ute etter så må man oftes gjennom litt emosjonell detox. Tømme ryggsekken. Når man vet hvordan så er dette også helt overkommelig. Andre som skaper med tankene her inne??

 222. FrihetsSusanne 5. november 2010 at 20:12 - Reply

  @Pernille. Jeg opplever lite respekt for andre mennesker fra deg Pernille. Det gjør meg veldig trist at en lege er så på krigsstien når mennesker faktisk deler sine historier om hvordan de har blitt friske. Det grenser til fanatisme synes jeg. Ikke noe vondt om deg. Du er sikkert et veldig flott menneske men jeg synes det blir litt mye aggresjon i saker som iallefall berører mitt hjerte… Har ingenting imot en dialog men det blir vanskelig når man ikke er åpne med hverandres virkelighetsoppfattelse. Det er helt ok å mene forskjellig.

 223. Asgeir Heart 5. november 2010 at 20:20 - Reply

  Jag hørde på radio idag att grisar og andre dyr som skall spises ikke får medisineres. «Vi synes det er bedre å finne den underliggende årsaken till problemet istedet», var det noen som sa.
  Jag er glad før grisarnas sin del, og lurer hvorfor gjelder ikke dette for mennesker også?

 224. HelseHilde 5. november 2010 at 20:49 - Reply

  Takk for fint engasjement.
  Ja, Susanne jeg skaper absolutt med tankene og følelsene mine. Med min intensjon og bevissthet. 🙂
  Det er virkelig en helt ny og spennende verden.

  Igjen takk
  Hilde

 225. cathrine 5. november 2010 at 23:28 - Reply

  Hei hei.Sitter her og griner mens jeg leser..Dette er MEG.Hvrdan kan d tilfeldigvis ha seg at jeg kom hit på bloggen til Trine ikveld…Og leser noe som er veldig likt min historie.Jeg har følt meg døden nær av uttmattelse,kvalme,svimmelhet,magesmerter og voldsomme leddsmerter.Jeg har vært langt nede og lurer på hvor det skal ende.Jeg har flydd til lege hele tiden.Ta prøver og nå røntgen av lunger,hodet og nakke.Har familie med fibromyalgi.Kan d være dette eller hva er det?Hjelp meg!Kroppen klarer ikke mer,tenker jeg.Sånn orker jeg ikke ha d i en alder av 31 år.Har fått healing av min tante nå i 3 uker og jeg føler en lettelse i kroppen og mer energi.Ikke fri for smerter men lettere en hva d har vært.Jeg begynner og tro at d finnes håp.Håper på et bedre liv for kropp og sjel.Dette skal jeg klare.Får mer håp nå:-)Dette skal jeg følge med på.Intressant.TAkk for at dere vekket meg og ga meg et lys i tunnelen som har blitt mørkere de siste 17 mnd.Tusen tusen takk:.-)Klem fra en sliten men håpfull jente.

 226. Pernille Nylehn 5. november 2010 at 23:39 - Reply

  Susanne: Jeg er ikke på krigsstien, jeg stiller spørsmål. Og de har ikke noe med ditt hjerte å gjøre. Det har helt konkret med en behandlingsmetoder du utøver og bruker selv.

  Jeg stilte deg et veldig enkelt spørsmål:

  «Er natriumkloritt natur?»

  Er det skrekkelig vanskelig å svare på?

 227. HelseHilde 5. november 2010 at 23:55 - Reply

  Hei Cathrine

  Jeg er lei for å høre hvordan du har det, og kjenner meg godt igjen. Det er alltid håp, og det er alltid en løsning. Noen ganger tar det lang tid, men ikke mist fokus på at kroppen din vil finne balansen igjen, og se deg selv som frisk i ditt hode, og føl det med dine følelser.

  Jeg håper at du vil få stort utbytte av å følge mine tips, og jeg svarer gjeren på spørsmål.
  Lykke til videre, og stå på!

  klem
  Hilde

 228. Emil Andersen 6. november 2010 at 07:59 - Reply

  Hilde, jeg vet ikke hvordan jeg skal komme gjennom til deg, men jeg prøver enda en gang likevel..

  DU HAR IKKE KOMPETANSE til å gi helseråd og burde derfor heller ikke gjøre det.

  Sjansen for at du skader noen er mye større enn at du hjelper noen.

  • IshMi Bohn 20. januar 2013 at 14:55 - Reply

   ERFARING er dyrbart unge mann!
   Farmasøytindustrien og galskap i vite frakker designer (JA!) testresultater som skal fremme salg…. via SYKE-vesenet.
   Man må finne veien til Helse (betyr HELhetlig balanSE) SELV! Det er veien å gå min venn! (o;=

 229. trinegrung 6. november 2010 at 08:24 - Reply

  @Emil- hun skal ikke gi helseråd, hun skal fortelle om sin reise m leddgikt og hvordan hun griper dette ann. Vent til mandag så vil du se at dette er HELT ufarlig. Vær så snill, jeg er 100% sikker på at du – interessant, det så godt ut. Kanskje?!

 230. Emil Andersen 6. november 2010 at 09:20 - Reply

  Bare to innlegg lenger opp sier Hilde følgende:
  «Jeg håper at du vil få stort utbytte av å følge mine tips»

  Er ikke du og Hilde enige om hva som skal stå på bloggen din? Eller vil du kverulere om at tips og råd ikke er synonymer?

 231. Pernille Nylehn 6. november 2010 at 10:43 - Reply

  Det blir veldig spennende å høre Hilde forklare at MMS (28% natriumkloritt, et blekemiddel) aktivert med sitronsyre så det danne klordioksid (en eksplosiv gass), som så skal blandes med vann og drikkes,

  er UFARLIG.

 232. FrihetsSusanne 6. november 2010 at 11:35 - Reply

  @pernille : MMS er laget av 28% natriumkloritt ja. Natriumkloritt er et mineralsalt som når aktivert har evnen til å oksydere alt som er under pH 7. (svakere oksydant enn oksygen og ozon). Dette er gode nyheter for kroppen i og med at alle patogener (mikrorganismene som hjelper oss å bli til jord når vi dør og som er årsak til sykdom) har en pH under 7. Friske celler har høyere pH. Noen kaller MMS et alternativ til cellgift i og med at friske celler ikke blir berørt. Jeg vet at MMS virker fordi jeg har prøvd det selv mange ganger de siste 2,5 årene. Med sjokkerende resultater. Ingen bivirkninger har jeg opplevd. MMS koster nesten ingenting og man kan lage det selv. Det er virkelig et potent stoff og lett å forstå kjemisk. Til nå har det vært brukt i industrien, til å rense vann med og til å rense sykehus med. Nå kan det bli det mest geniale stoffet å rense kroppen for patogener med. Gjø du det med andre oksydanter eller cellegift dreper du også det friske. Er det vits? Flott at du tar opp dette Pernille. Jeg tror MMS er den største trusselen legemiddelindustrien har sett – sammen med folks høyere bevissthet og grønne matvaner. Dette kan bli folkets egen medisin. Les mer på http://www.jimhumble.biz.

 233. FrihetsSusanne 6. november 2010 at 11:41 - Reply

  @pernille Bare for å ha det på det rene, jeg jobber ikke som behandler. Jeg tar blodanalyser på siden av og til. Utdannelsen tok jeg for å kunne bidra til å gjøre min mor frisk fra alvorlig kreft Og det har jeg nå gjort….

 234. Annma 6. november 2010 at 12:24 - Reply

  Jeg har lest innlegget for andre gang ( i tilfelle jeg overså noe som kunne nedre min oppfatning) og må bare si at jeg ikke kan fprstå kritikken.
  Dette er hennes måte som fungerer på henne,hvorfor ikke være åpen for å prøve ut alternativ behandling?
  Jeg selv bruker mye medisiner ( ser at det ikke er hemninger hos legen til å foreslå nye medisiner) og føler meg forgiftet.Energien er borte,livsglede også.
  Jeg hadde e godt liv,men ikke nå lengre.Har sselv søkt etter alt.beh.og vil om jeg finner noe som kan pase meg,prøve det ut.
  At et innlegg som Hilde skrev kkan skape så mye sinne og ufine kommentarer forstår jeg ikke.
  En må få ta egne valg uten å få kritikk for det.
  Jeg synes det var helt supert a hun ville dele dette med oss,det gir meg håp om et bedre liv.
  Gleder meg til hennes neste innlegg:-)

 235. HelseHilde 6. november 2010 at 17:09 - Reply

  Takk Annema, det gleder meg å høre.

  Mitt største ønske er at andre kan få noe godt utav mine vanskelige opplevelser, oppdagelser og funn.

  Håp om et bedre liv er viktig, og ikke det letteste og forstå om man selv ikke har vært i en vanskelig helse situasjon.

  @Pernille, Jeg tror ikke jeg kommer til å ta for meg MMS her inne, men nå har jo Susanne lagt ut en link til dem som skulle være interessert.

  Hilde

 236. Pernille Nylehn 6. november 2010 at 19:38 - Reply

  Kjære Susanne,

  Når du sier at natriumkloritt er et «mineralsalt» får du det til å høres fint og naturlig ut. Men det er ikke et naturlig forekommende salt, det er framstilt i den kjemiske industrien, og må skje under kontrollerte betingelser pga. faren for eksplosive reaksjoner hvis det f eks kommer i kontakt med syre.
  Hvis du mener dette er «naturlig» må du ha en meget vid definisjon av «natur».

  For den som vil lese om produksjonen: http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_chlorite

  Og enten det er «naturlig» eller ei, er det et giftig stoff fordi det er etsende. Omtrent som Klorin, bare MYE sterkere. At du fremhever dets egenskaper som oksidant er heller ikke betryggende. Oksidanter er vevsskadelige. Hvorfor tror du vi tenger antioksidanter? For å uskadeliggjøre oksiderende stoffer. Du tilfører altså kroppen din et stoff som er sterkt vevsskadelig, og kaller det «genialt».

  Hvis natriumkloritt er så naturlig og uskadelig, hvorfor står det så mange advarsler på databladene som de bruker i kjemisk industri?
  Jeg har lenket til disse tidligere i denne tråden, men gjør det gjerne igjen:
  http://www.termek.no/UserFiles/file/pdf/OXINE.pdf
  http://www.termek.no/UserFiles/file/pdf/HMS-datablad%20%202%25%20Klordioksid.pdf

  Og legg merke til at de ikke bare er giftig for folk, men også for miljøet hvis det slippes ut – dvs. at det kan skade fisk og andre vannlevevende skapninger. Rester og emballasje skal håndteres som spesialavfall, og det er straffbart å slippe det ut.
  Legg OGSÅ merke til at stoffene i de to databladene er 2%, mens MMS – som du og mange anbefaler folk å blande med sitronsyre og vann og DRIKKE – er på 28%. 60 ganger sterkere, altså.

  Hvordan forklarer du dette? Er den kjemiske industrien, forurensningstilsynet, miljøvernmyndighetene, helt på jordet? Vet de ikke hva de driver med? Syns du at du selv har sånn peiling på dette at du bare kan overse de SVÆRT KLARE advarslene? Og én ting er hva du gjør med din egen kropp, men du går god for det, og kaller det «folkets egen medisin».
  Du vet også at helsemyndighetene i mange land har gått ut med sterke advarsler mot MMS (og de norske kommer snart på banen).
  Tror du ikke på dem? Vet du bedre enn dem? Er de korrupte? Kjøpt og betalt av legemiddelindustrien?

  Det du sier om celler og bakterier er like skrullete. At patogene mikrober har pH under 7 mens de snille har pH over 7 er så galt at jeg nesten ikke har ord for det. Det finnes ikke noen slik enkel inndeling, og det finnes ikke noen klar grense mellom patogene og snille mikrober.

  Men det er litt morsomt: Det er den TREDJE forklaringen jeg har hørt på hvordan MMS kan skille mellom snille og slemme mikrober. Én er at de patogene mikrobene er negativt ladet, én er at de patogene er anaerobe, og nå dette med pH under og over 7.
  De som faktisk KAN litt om kjemi, celler og mikrober, ser med et øyekast at disse tre forklaringene er helt ulike (og for så vidt like riv ruskende gale).
  Er ikke det litt merkelig?

  Jeg har for øvrig skrevet om skadelige og uskadelige mikroorganismer på bloggen min – under syre/baseartikkelen
  http://perpelle.wordpress.com/2010/09/27/syrer-og-baser-og-ph-og-slikt/#comments. Jeg vet du har lest det, for du var ivrig med på å diskutere den tråden.
  Mener du jeg ikke aner hva jeg snakker om? Mener du jeg (også) har misforstått? Var alle timene på laben og over bøkene, da jeg møysommelig lærte meg egenskapene til hundrevis av mikrober, bortkastet?? Har alle mikrobiologer til nå tatt feil, og måtte det en geolog (Jim Humble) til for å avsløre feilen? Er mikrobiologene også kjøpt og betalt?

  Du antyder at MMS er en trussel for legemiddelindustrien. Sier du da indirekte at de prøver å holde informasjonen om den tilbake? Hvordan stemmer det med at nettet renner over av tilbud på og (des)informasjon om MMS?

  Jeg har ingenting imot at folk tar ansvar for egen helse og tenker sjøl. Helt flott. Men hvis man leve naturlig, og er redd for å ta farmasøytiske legemidler, er det mildt sagt selvmotsigende å bruke et stoff som natriumkloritt. Det er GIFT, verken mer eller mindre. Og det blir ikke mindre giftig bare fordi det regnes som «alternativt». Legemiddelindustrien har mange svin på skogen, men det at de har sine feil og mangler gjør ikke at alle «alternative» midler er sunne og gode. Det er mange som er blitt forgiftet av «naturlegemidler».
  Det er ufattelig naivt å tro at alle som selger naturmidler er hederlige og velmenende og idealistiske. Det finnes store kapitalinteresser i den bransjen òg, som tjener gode penger på folks godtroenhet.

  Men for all del, det finnes mange som ER idealistiske og velmenende. Problemet er at en del av dem ikke har greie på det de driver med. Du er dessverre en av dem. Jeg vet du ikke driver praksis, men du er «utdannet» mikroskopist og en profilert stemme i alternativmiljøet, og da må du regne med at en del mennesker stoler på det du sier. Jeg skjønner ikke at du tør å anbefale MMS. Tenk om noen blir skikkelig dårlig etter å ha fulgt rådene dine, eller i verste fall dør? (natriumkloritt og klordioksid kan få de røde blodcellene til å bryte sammen hos folk som har en viss genvariant, så faren er absolutt til stede).
  Hva tenker du da? Vil du ha liv på samvittigheten?

  Men en ting skal du ha: Jeg synes du er modig som tør å stå fram med dine eksepsjonelt dårlige kjemi- og biologikunnskaper. Du synes vel jeg er frekk når jeg sier det, men du høres omtrent like intelligent ut som jeg gjør når snakker om bilmotorer. Men jeg kaller meg ikke bilmekaniker.

  Pernille Nylehn

 237. FrihetsSusanne 6. november 2010 at 20:35 - Reply

  Takk for svar pernille. Jeg har full respekt for din kunnskap og ditt engasjement. Men igjen unngår du som er lege å glede deg over og kommentere historier om folk som blir friske av annet enn medisin. Som om du blir sint bare ved tanken… Som jeg har sagt deg før så har jeg ikke gått aktivt ut og anbefalt MMS. Det er det flere andre som gjør. Jeg ser det ikke som min jobb. Du bad meg om en forklaring her og da leverte jeg det jeg har erfart selv og min forståelse. Jeg hevder ikke å være hverken bilmekaniker eller kjemiker og heller ikke alternativer. Jeg er først og fremst et menneske som ønsker å ta ansvar for mitt eget liv. Og jeg vil kunne velge behandlingtilbud etter hva jeg til en hver tid føler for enten det er fra helsevesenet eller det alternative. Verden er ikke svart-hvit for meg. Men ja jeg er skeptisk til industrien du lener deg på… Jeg gleder meg til den dagen alle healing metoder kan testes og aksepteres med nye testverktøy som kan måle mer enn det som gjøres nå. Og jeg har stor tro på mennesket og hva det kan skape i sitt eget liv.

 238. FrihetsSusanne 6. november 2010 at 20:47 - Reply

  @pernille. Dersom du får en brannskade en gang, som blir til en blemme, prøv å ta en dråpe MMS på med en gang og la virke i 1,5 min. Skyll bort med vann og se hva som skjer….. Jeg gjorde dette. Både smertene og blemmen var helt borte innen 30min.ingen merker etterpå… Kan du forklare det?

 239. Caro 6. november 2010 at 22:45 - Reply

  Ouch! Etsende stoffer på en eksisterende vevsskade? Du må være riv, ruskende gal, Susanne! :O

  Brannskader skal man kjøle ned med vann. Og så lar man dem være i fred.

 240. HelseHilde 6. november 2010 at 23:50 - Reply

  Wow, Susanne, det var nytt for meg.

  Takk for at du deler med oss.

  Hilde

 241. May 7. november 2010 at 02:01 - Reply

  @Frihetssusanne

  Liker dine innspill her 🙂 Jeg har også MMS i skapet mitt og har brukt det i over 2 år nå (he, he….det var en lege som faktisk gjorde at jeg turde prøve det……, han hadde god erfaring med det, og sa at det virket helt bra).

  Jeg har kurert nyrebekkenbetennelse med MMS (informerte min fastlege om at jeg ville prøve dette istedet for antibiotika, og tok prøver før og etter, fungerte like godt som antibiotika). Jeg ble «forgiftet» av antibiotika da jeg var barn (gikk på stoffet mer eller mindre fast i nærmere 10 år….pga. uvettige leger….huff…., de fleste leger er mer fornuftige nå for tiden), og har hatt plagsomme senskader av det, som jeg nå heldigvis er kvitt. MMS har ikke skadet min kropp, det er helt sikkert. Har tvert imot gjort meg frisk flere ganger – av alt fra forkjølelser, influensa, bihulebetennelser mm.

  Men, alt skal brukes med vett og forstand. Jeg ville aldri ha brukt MMS hver eneste dag over flere måneder. Kan godt hende det hadde gått fint det også, men jeg bruker det for å kurerer infeksjoner som måtte ramme meg, ikke som et kosttilskudd. Jeg tror dessverre at det er noen miljøer som føler seg truet av MMS og vil gjøre alt for å stoppe det ja. Heldigvis går det an å lage det selv for dem som virkelig er interesserte. Noen sier at MMS er farlig.

  En veldig høyt utdannet kjemiker som jeg vet om og som har erfaring med bruk av MMS i laboratoriet – sier at den kjemien de lærer på medisinstudiet er alt for enkel til at de fleste leger kan forstå hvordan MMS virker (barneskolepensum kaller han det). Jeg kan ikke nok om kjemi til å analysere MMS, men det han sier rimer for meg iallefall. Og både du og jeg lever jo tydeligvis i beste velgående….

  Jeg bruker også tankens….eller rettere sagt hjertets kraft til å manifestere….bla. god helse…., og det virker bedre og bedre for tiden. Det er det iallefall ingen som kan ta fra oss. Det er krefter i verden som vil hindre oss i å kjøpe MMS eller urter, vitamniner og mineraler for den saks skyld. Alt skal visst helst gå gjennom apotek og farmasøytisk industri. Men heldigvis har vi naturen…..og vi har oss selv….så vi skal nok klare oss!

 242. FrihetsSusanne 7. november 2010 at 08:10 - Reply

  @caro JA jeg er riv ruskende gal og det er jeg veldig glad for 😉 det gjør meg til en glad pioner. vet du hva brannskader er cato? Det er et syreangrep som begynner i de ytre hudlag og går dypere og dypere inn. Vann kan ikke stoppe dette. MMS som er svært basisk kan. Ja du kan si det er etsende og kan lage brannskader på motsatt vis av syre. skjønner du poenget nå? MMS utligner syreangrepet med sitt «baseangrep» og gjør alt nøytralt. Tilbake til frisk hud på få minutter. Enkelt OG det virker!! Er ikke det flott? Alle ansvarlige leger burde hatt MMS tilgjengelig alltid for å redde liv.

 243. RuneVatne 7. november 2010 at 14:12 - Reply

  Hei igjen Pernille.

  Ser du er i full gang her…

  Bare et par små kommentarer fra meg: Patogene mikrober er positivt ladet, og kunnskapen om at patogener trives i anaerobt miljø ble det utdelt nobelpris for til Dr. Otto Warburg på 30-tallet. Han beskrev at den ultimate tilstanden for kreft er oksygenmangel i miljøet som cellene lever i.

  «Cancer has only one prime cause…the replacement of normal cellular respiration with anaerobic (lacking in oxygen) cellular respiration. In other words, the more oxygen at the cellular level, the better your health.» Dr. Otto Warburg.

  Som jeg har nevnt tidligere så er valget om medisin eller helse opp til hver enkelt, og jeg vil bare igjen slå fast at det finnes dårlige egg i kurven på begge sider.

  Sjekk denne linken om dere har tid til overs: http://john-virapen.com/en/home.html

  Og bare for å få det sagt, om pH-dråper fra Young er skadelige (tar ikke MMS så det kan jeg ikke si noe om) så burde jeg vært død nå, og det samme burde barna mine. Her er ingen vaksinert og natriumkloritten går ned på høykant, og sykdommene er fraværende for barn og voksne. Helt sikkert tilfeldig, men likevel verdt å informere om siden noen synes det er på sin plass med å spre frykt om død og lignende. Alt skal inntas som beskrevet og det gjelder også natriumkoritt tror jeg.

  Ha en flott søndag alle sammen!

  Rune

 244. FrihetsSusanne 7. november 2010 at 14:50 - Reply

  @May. Kjekt å høre din historie May. vi tør begge å utforske livet utenfor «murene» 😉 og så bra at legen din anbefalte MMS. Da er det håp! Skulle gjerne hørt kjemikervennen din forklare.

  jeg oppfordrer alle til å utforske og sjekke om de vedtatte sannhetene rundt helse holder mål. Ta ansvar for deg selv og din families helse. Det er ikke sikkert andre gjør det.

  Rett rundt et paradigmeskifte er det vanlig at det gamle og det nye kommer i konflikt. Gud for et pes han må ha hatt han som første gang sa at det finnes bakterier så det er best for kirurger å vaske hendene mellom hver operasjon. Modig kar. Ingen trodde på han for bakteriene var jo «usynlige».

 245. FrihetsSusanne 7. november 2010 at 16:02 - Reply

  MMS skal selvfølgelig inntas i anbefalte mengder. Det samme gjelder der som ellers. De fleste medisiner er farlige i store doser. Det er jo derfor de virker.

 246. Rebecca 7. november 2010 at 19:25 - Reply

  Flott med debatt om dette, og jeg kjenner personlig flere som har fått et MYE bedre liv etter å ha funnet frem til hvilke matsorter som gjorde dem friskere og som stoppet smertene eller hjalp dem å gå ned i vekt. Dette er jo også anerkjent av norsk helsevesen gjennom at pasienter kan få såkalte helseopphold hvor det fokuseres på nettopp kosthold.

  Det handler ikke nødvendigvis om å kjøpe hele «alternativpakka», det handler om små ting som gjør stor forskjell for den enkelte. Som å velge vann istedetfor brus, krydderteer istedetfor kaffe og bønner og linser istedetfor loff og burger.

  Jeg ser virkelig ikke hva som kan være galt med det, selv ikke hvis det blir med noen engler på kjøpet. Hvorfor blir mange så vanvittig provosert av at noen har funnet sin egen vei til helse at de tyr til mobbing og hersketeknikker?

  Jeg forstår at det hersker en utbredt redsel for at ulike alternative tilnærminger som ikke nødvendigvis virker skal kunne prakkes på stakkars uvitende pasienter. Men jeg har ikke inntrykk av at det er mye «pushing» i denne bransjen, snarere tvert i mot. Man må selv lete opp andre med erfaring og ta ansvar selv for hva man velger å prøve. Som med alt annet på nettet og verden. Og verden hadde virkelig vært et sørgeligere og sted om det ikke hadde vært mulig!

 247. Emil Andersen 7. november 2010 at 22:09 - Reply

  @Susanne

  «MMS skal selvfølgelig inntas i anbefalte mengder.»
  Det har du helt rett i. Anbefalt mengde er null.

  «De fleste medisiner er farlige i store doser. Det er jo derfor de virker.»
  ..hæ?

  Sjekk forøvrig hva giftinformasjonssentralen sier om vidundermiddelet ditt:

  http://www.helsedirektoratet.no/portal/page?_pageid=134,67665&_dad=portal&_schema=PORTAL&navigation1_parentItemId=937&navigation2_parentItemId=937&navigation2_selectedItemId=1351&_piref134_76551_134_67665_67665.artSectionId=330&_piref134_76551_134_67665_67665.articleId=768344

 248. Pernille Nylehn 7. november 2010 at 22:30 - Reply

  Til informasjon: Giftformasjonssentralen advarer mot MMS.
  http://www.helsedirektoratet.no/portal/page?_pageid=134,67665&_dad=portal&_schema=PORTAL&navigation1_parentItemId=937&navigation2_parentItemId=937&navigation2_selectedItemId=1351&_piref134_76551_134_67665_67665.artSectionId=330&_piref134_76551_134_67665_67665.articleId=768344

  Et utdrag: MMS selges over internett og er derfor tilgjengelig over store deler av verden, også i Norge. MMS inneholder blant annet natriumkloritt, et kjemisk stoff som brukes i vannbehandling og industri. Selv om produktet inntas som angitt i brukerinformasjonen som følger produktet, kan det føre til forgiftningssymptomer.

  Symptomer ved forgiftning med MMS
  Symptomer er oppkast og diaré, som kan bli kraftig og langvarig. Det er også rapportert om alvorlige blodforandringer og nyrepåvirkning hos personer som har inntatt MMS.
  Produktet er mulig etsende. Har du fått i deg produktet i konsentrert form: Skyll munn og drikk litt vann, kontakt Giftinformasjonen.
  Har du blitt syk etter bruk av MMS, kontakt Giftinformasjonen eller lege for råd om videre oppfølging.

 249. Pernille Nylehn 7. november 2010 at 22:33 - Reply

  Rune vatne: Det du skriver om mikroorganismer er så tullete at jeg ikke gidder å diskutere det en gang. Du har ikke greie på dette, du har bare lært deg noen remser fra en kvakksalver.

 250. Pernille Nylehn 7. november 2010 at 23:51 - Reply

  MMS – uten bivirkninger? Fra ESO-watch http://www.esowatch.com/en/index.php?title=Miracle_Mineral_Supplement#_note-0

  * […] all of this is tolerable (I hope my sexual dysfunction is only temporary) but the nausea and especially the pain in the stomach together with constant belching that also hampers sleeping are really bad. I don’t know whether I can handle this […].[20]
  * […] I have registered just now to warn everybody against this tincture. Yesterday I made a tincture consisting of 50 drops of MMS and 250 drops of wine vinegar and I applied it, after waiting for 10 minutes, without encountering any skin problems. It was said that such a tincture could be stored for three days without any problems. This morning I opened the flask containing the tincture and I almost fell off my chair. The fumes were so strong that I almost dropped it and I spilled some of it. It was deep yellow! My eyes watered, my nose started running…Luckily after 15 minutes everything was OK again. I poured all of it away immediately […].[21]
  * […] So, I’m using MMS for 5 days now and I have very strong reactions of my body (15 drops in the morning on empty stomach, 15 drops in the evening after dinner), including diarrhea – headache – and, to my big surprise, a heavy head cold, the nose is running all the time […].[22]
  * ..the side effects are really severe. Dizziness, deafness on both ears, I can’t focus my eyes, blurred thoughts that prevent me from articulating myself clearly, listlessness, weariness and (a special nuisance to my wife) erectional dysfunction…The nausea and especially the pain in the stomach and belly, together with constant belching that also hamper my sleep are really bad. So I don’t know how I gonna handle this.[23]

 251. FrihetsSusanne 7. november 2010 at 23:51 - Reply

  Det viktigste for meg er å ha fokus på det jeg ser med egne øyne virker og som faktisk gjør mennesker rundt meg friske. Jeg velger å fokusere på grønt kosthold og en utvidet bevissthet som de viktigste ingrediensene for en bærekraftig helse på alle plan. Midler som MMS oksyderer kun bort patogener og skader ikke friskt vev. Derfor ser jeg den som nyttig for å rydde bort farlige livstilssykdommer og plager slik at vi kan få en ny start…. Dette er hva jeg har funnet ut for mitt liv. Jeg kan kun dele min erfaring og forståelse. Det tar tid å sette seg inn i disse tingene men det er verdt det. Enten tar vi ansvar for eget liv og helse selv eller så overlater vi det til andre «autoriteter» å fortelle oss hva som er rett og galt.

 252. FrihetsSusanne 8. november 2010 at 07:31 - Reply

  @Pernille. My godness. Han du beskriver er helt ute å kjører dersom han blandet 50 dråper MMS. Hvor har han det fra?? Forstår at det har gått galt. Det er laaaaaangt utover anbealte doser. Anbefalt prosedyre er 1 dråpe MMS hver time 8 ganger til dagen og så stige til max 3 dråper pr time. Dette er veldig små doser men utgjør «mirakler» i veldig mange tilfeller.

 253. FrihetsSusanne 8. november 2010 at 07:37 - Reply

  @Hilde. Gleder meg til å følge din oppdagelsesreise mer. Veldig inspirerende!!

 254. Maria U 8. november 2010 at 10:34 - Reply

  Fikk du noen direkte ettervirkninger av flåttbittet? Jeg tenker feber, utslett, borreliose, infeksjon osv. Svar gjerne på min blogg 🙂

 255. Realist 8. november 2010 at 13:21 - Reply

  Rebbecca, du «ser virkelig ikke hva som kan være galt med det, selv ikke hvis det blir med noen engler på kjøpet. Hvorfor blir mange så vanvittig provosert av at noen har funnet sin egen vei til helse»

  Ta deg tid til å klikke på denne linken http://whatstheharm.net/ og tenk over spørsmålet du stiller oss som er kritiske til at uvitenskapelige, udokumenterte og helsefarlige råd legges ut på verdensveven som «inspirasjon».

  Og ad hersketeknikker: Trine Grung har fått mang et saklig spørsmål samt en haug med informasjon som hun konsekvent lar være å svare på og sette seg inn i, mens hun i beste selvopptatte stil aplauderer alle som gir henne støtte. Det å overse og usynliggjøre er en meget effektiv hersketeknikk, og det gjøres i stor stil av Trine Grung, som tross alt har et ansvar som redaktør. Det ansvaret blir ikke tatt alvorlig, og det er det som provoserer mange av kritikerne her. Forbrukerombudet skriver dette om alternativ behandling:

  «Alternative behandlingsformer blir sett på som alternative i motsetnad til ordinær medisinsk behandling, fordi det per i dag ikkje kan dokumenterast noko effekt eller verknad av alternativ behandling. I den augneblinken effekt av behandlinga kan dokumenterast, er behandlinga ikkje lenger alternativ»

  Les mer her: http://www.forbrukerombudet.no/id/11039681.0

  La meg også minne om paragraf 9 i loven om alternativ behandling:

  Den som forsettlig eller grovt uaktsomt overtrer eller medvirker til overtredelse av bestemmelser i loven eller i medhold av den, straffes med bøter eller fengsel i inntil tre måneder.

  Den som ikke er helsepersonell, og som ved medisinske inngrep eller behandling forsettlig eller uaktsomt utsetter noens liv eller helbred for alvorlig fare, enten ved selve behandlingen eller ved at pasienten på grunn av behandlingen unnlater å søke kyndig hjelp, straffes med bøter eller fengsel i inntil tre måneder. Medvirkning straffes på samme måte.

  Ved særdeles skjerpende omstendigheter kan fengsel i inntil 2 år anvendes. Ved vurderingen av om slike omstendigheter foreligger, skal det særlig legges vekt på om handlingen har medført døden eller alvorlig helseskade, om den har vært særlig smertefull eller psykisk belastende, og om den skyldige tidligere er straffet etter paragrafen her.

  Det fritar ikke for straff etter første og andre ledd at vedkommende ikke forsto eller burde ha forstått faren eller sykdommens art.

  For de som er interesserte i videre lesning finnes hele teksten på lovdata.no

 256. Rune Vatne 8. november 2010 at 13:48 - Reply

  Hei igjen Pernille.

  Jeg siterte nobelvinner Otto Warburg. Vi kaller ikke han kvakksalver…

  Og som jeg har forklart deg tidligere, så baserer jeg kunnskapen min på det jeg erfarer. Jeg er en som sjekker ut teoriene istedet for å diskutere hva andre mener om den. Gjennom erfaring finner jeg ut hva som virker eller ikke virker.

  Og om jeg ikke tar riktig feil så har du hverken prøvd MMS eller Prime-PH selv, og all kunnskap du legger ut her har du antagelig fått servert av en professor som med stor sannsynlighet har gått ut på dato allerede. Jeg regner med at du hadde lærere der du tok utdannelsen sin, og du gjør vel strengt tatt ikke annet enn å kopiere deres lære og forkynne den videre som absolutt sannhet. Vi vet begge at vitenskap revideres daglig…

  Tenk om læreren hadde feil? Skal du virkelig ha noe å bidra med i denne debatten så bør du teste pH-kosthold i 2 måneder og bruke argumentasjon av egne funn. I mellomtiden fortsetter vi andre å erfare det du lager en masse teorier rundt. Og noen av oss blir friske i samme slengen.

  Lykke til med erfaringen Pernille!

  Rune

 257. HelseHilde 8. november 2010 at 14:05 - Reply

  Maria.

  Jeg fikk utslett, et så kaldt bulls eye, og ble satt på antibiotika i 2 uker.

  Symptomene som fulgte var vage over mange år, og ikke før 15 år etter kunne man linke ting til Flåttbittet.

  Hilde

 258. HelseHilde 8. november 2010 at 14:08 - Reply

  Tusen takk Susanne!
  Les mitt sisste innlegg, og kommenter gjerne. Jeg vet du har masse erfaring med å bygge helse selv, og hører gjerne om din mors tilfriskning. Det ble jeg inspirert av!

  Hilde

 259. FrihetsSusanne 8. november 2010 at 15:42 - Reply

  Godt sagt Rune! Enten forkynner man teorier man har lært intellektuelt eller så erfarer man selv og vokser på det. Man tar ansvar for sitt eget liv.

  Jeg tror at dr Pernille og de andre her som blir sinte på oss som finner egne veier ikke helt forstår hvor mye EGENopplevde erfaringer faktisk veier! Hvem bryr seg om tall, statistikk, forskning og skremselspropaganda når man opplever SELV at ting virker.

  Det er veldig lett å ble revet med i andres skremselspropaganda når man ikke har egenerfaring… Da har man bare andres «meninger» å lene seg på…

  Jeg støtter alle som ønsker å ta tilbake sin egen kraft i livet og «tenke sjæl». Det er stor rikdom det…!

 260. Leisha Camden 8. november 2010 at 20:24 - Reply

  Pernille Nylehn er faktisk lege og arbeider som det. Dere synes ikke at dette også kan kalles en slags erfaring? o_O

 261. FrihetsSusanne 9. november 2010 at 08:47 - Reply

  Jeg vil gjerne stille spørsmål ved legers rolle som autoriserte drugdealere jeg. Hvor stor del av en leges «behandling» og tid går med til å pushe legemiddelindustriens produkter? 1) Finn symptomer 2) Anbefal et legemiddel….

 262. FrihetsSusanne 9. november 2010 at 09:17 - Reply

  Og… kan det være at mange leger faktisk er ganske lei av dette? De kjenner seg ikke komfortable med det lenger… Jeg bare spør igjen… for jeg har hørt fra flere hold at dette er tilfelle. Hadde vært fint å hørt fra flere leger om dette… Fått det fram på dagsordenen. For jeg tror de fleste leger har et autentisk ønske om å virkelig hjelpe mennesker!

 263. Roar Kvamme 9. november 2010 at 15:08 - Reply

  Akademikerne tror at sannheten og vettet ble delt ut siste dagen på universitetet; DET DREPER mye mennesker det. Det må jo være lurt for leger å åpne øynene og ørene og faktisk kikke nærmere på suksesshistoriene som det finnes mange av. Hilde har antagligvis reddet sitt eget liv, ved å gå sin egen evi. Hvorfor kan ikke eb lege ta en tur til Hilde og prøve ydmykt og vakkert, og se om det kan være noe her? Har hatt diskusjoner med akademikere ifra VIP-miljøet, som gjør at jeg bare teller antall ofre som blir skapt av denne akademisk dreoende holdningen. Å gå på at mennesker ikke er intelligente Pernille blir bare så «lege-akademisk» bullshit! Det som skjer på denne bloggen beviser at problemet er kommunikasjon og holdningen til de som har vært så heldige å fått «heila vedet» på Universitetet. Utviklingen i helse og psykiatri er rimelig ræva, og det borger for nytenkning. Hva med å ta en tur i butikken og se hva faktisk folk spiser. I kombinasjon med enorme nye menatle utfordringer i klassesamfunnet Norge, blir dette et kjør som mange kropper ikke klarer: Da blir det for dumt å vite at legene enda stoler på Tine og Gilde-reklamen som utgangspunkt for hav som er sunt og usunt. Legene kan faktsik ikke en damshit om kosthold. De vet liek mye som farmasi-industiren..hvilke pille å selge. Ja den kan virke, med det er gjennom maten man blir frisk. Open your eyes PLEASE! Ingen er faktisk dummme!

 264. Camilla 9. november 2010 at 17:16 - Reply

  Denne filmen er både skremmende og interresant..

  Ta en titt :
  http://www.filmpraksis.no/Vaksiner-klipp.html

 265. HelseHilde 9. november 2010 at 19:55 - Reply

  Takk Roar.
  Fint innlegg med mange gode poeng 🙂

  Hilde

 266. Pernille Nylehn 9. november 2010 at 23:54 - Reply

  Rune Vatne skrev:
  «all kunnskap du legger ut her har du antagelig fått servert av en professor som med stor sannsynlighet har gått ut på dato allerede. Jeg regner med at du hadde lærere der du tok utdannelsen sin, og du gjør vel strengt tatt ikke annet enn å kopiere deres lære og forkynne den videre som absolutt sannhet.»

  I motsetning til deg har jeg brukt seks år på å gå svært grundig inn i menneskets anatomi, fysiologi og biokjemi. Jeg har også gått svært grundig inn i mikrobiologi (bakterier og virus), klinisk kjemi (blodprøver), mikroskopi av friske og syke blodceller og vev og bakterier. Jeg har snakket med og undersøkt hundrevis av pasienter under veiledning, og enda tusenvis av pasienter i årene som har gått etter at jeg var ferdig med studiet og turnus. Jeg har fem års videreutdannelse, og må oppfylle svært konkrete krav om kontinuerlig videreutdannelse for å beholde spesialisttittelen. Jeg har lært meg forskningsmetoder, vitenskapelig metode, statistikk, kritisk vurdering av artikler …. ikke minst kritisk vurdering av legemiddelindustriens reklame.

  Alt dette gjør meg ikke til allviter. Absolutt ikke! Jeg tror ikke professorene (det var faktisk mer enn én) sitter på den endelige sannheten. Selvfølgelig gjør de ikke det. Jeg leser vitenskapelige, populærvitenskapelige og andre artikler kontinuerlig. Jeg vet svært svært godt at sannheten ikke er hogd i stein. Det er massevis av medisinske «sannheter» som har gått ut på dato de siste tjue åra. Det kommer ny kunnskap og forskning hele tida, og takk og pris for det.
  Jeg har også tatt meg bryet med å sette meg grundig inn i mye av det som kalles alternativ medisin og tankegang.

  Poenget med alt dette er ikke å fortelle hvor smart jeg er. Poenget er at jeg har lært meg et fag fra bunnen av. Det gjør meg i stand til å vurdere om en påstand om helse og medisin er holdbar eller ei. Ikke fordi den stemmer eller ikke stemmer med hva professoren sa, men ut fra grunnleggende kunnskap om hvordan en kropp fungerer, og kunnskap om hvordan man skal vurdere forskning.

  Når jeg uttaler meg om et emne, for eksempel pH-teorien, bruker jeg først MYE tid på å sette meg inn i hva den består av, hva som finnes av forskning, og hva som finnes av pasienters historier og erfaringer.
  Jeg sitter ikke på en pidestall og vifter med eksamenspapirene mine. Jeg er til stede i verden, og snakker daglig med helt vanlige mennesker som plages med både vanlige og uvanlige sykdommer, og jeg hører på – nettopp – ERFARINGENE deres. Det er det som er jobben min!

  Hvis du absolutt må vite det har også jeg en god del erfaring med sykdom, både min egens og mine nærmeste, uten at jeg skal gå i detaljer om det.

  Kopierer jeg andres lære og forkynner den videre som absolutt sannhet? Nei, jeg gjør faktisk ikke det. Vis meg én eneste setning jeg har sagt eller skrevet om at noe er endelig og udelelig SANT?

  Synes jeg alt i «skolemedisinen» er godt og riktig? Nei! Jeg bruker MYE mer tid og krefter på å kritisere mitt eget fag – og legemiddelindustrien – enn jeg bruker på å kritisere alternativ medisin. Du får tro hva du vil, men jeg gjør faktisk det. Søk på Google, så får du det ganske kjapt bekreftet.

  Hvis noen «kopierer andres lære og forkynner den videre som absolutt sannhet» er det faktisk deg og dine. Du tror blindt på Robert Young, du svelger alt han sier og alt han produserer. Du forhandler produktene hans og får prosenter av salget, i motsetning tkil meg – jeg tjener ikke et øre på de reseptene jeg skriver ut.
  Jeg har aldri hørt verken deg, Kevin Frøystad eller «HelseHilde» si ett kritisk ord om guruen deres.

  Jeg synes faktisk DU er ganske arrogant, som går ut fra at de som har tatt seg bryet med å skaffe seg kunnskap er hjernevasket og ukritisk svelger alt de får servert. Det er OMVENDT. Det er hvis man IKKE har kunnskap man står i fare for å bli hjernevasket. Ingenting er så farlig som å kunne LITT om et emne.

  Jeg har både snakket med deg og mailet meg deg og dikutert med deg på bloggen min. Jeg tror jeg vet en del om hva du kan og ikke kan.

  Jeg har aldri betvilt dine erfaringer, og jeg synes det er flott at du har blitt bedre ved å legge om kostholdet og bli mer bevisst på helsa di. Men kunnskapen din om kjemi, biokjemi og sykdommer er mildt sagt tynn. Jeg sier ikke dermed at du er dum eller uvitende. Men jeg sier at du mangler forutsetninger for å vurdere sannhetsgehalten i hva f eks Robert Young prediker. Som ordstyreren på paneldebatten på Alternativmessa sa: det tar studentene hennes tre minutter å finne svære hull i Youngs påstander. De holder rett og slett ikke vann.
  Beklager å måtte si det, men hvis en av oss kopierer andres lære og forkynner det som sannhet er det deg.

  Hilsen
  Pernille Nylehn

 267. HelseHilde 10. november 2010 at 00:34 - Reply

  @Pernille

  Jeg er enig i at ingen har en absolutt sannhet, ei heller DrYpung
  Hvis du tror at jeg er her for å forkynne hans teorier, så er jeg ikke det. Noe jeg aldri heller har påstått. Jeg har, om du har lest min historie gått igjennom en god del, og min vei inbefatter et bredt spekter av oppdagelser.

  Mitt hovedbudskap er å hjelpe andre se at det finnes alternativer, at det finnes valgmuligheter, at man må ta ansvar for egen helse. Så får hver enkelt finne ut hva som passer best for dem, ut i fra egne erfaringer

  At man skal hive ild etter hverandre i en diskusjon hvor en skulle tro at alle ønket helse, er noe jeg ikke forstår. Noen har behov for å kontrollere hva andre mener, er slik det fremstår her for meg..
  Om man ikke er enig i hva som er virkelighet, så kunne man kanskje akseptere at det finnes forskjellig ståsted. Å bli enige er nemlig ikke målet, å utveksle erfaringer er.

  Om en stor bevegelse påstår at kroppen kan helberede seg selv, så kan jeg ikke se at det vil finnes et eneste språk i verden hvor det vil være annet noe positivt, en påstand som kunne utforskes med iver og nysjerrighet, håp og samhold. Når verden er klar, så vet jeg at det vil skje… I mellomtiden, la oss diskutere som likemenn, og vise respekt for alle synspunkter som blir lagt frem i god intensjon, og med et engasjement for frihet og helse for alle.

  Hilde

 268. HelseHilde 10. november 2010 at 00:36 - Reply

  Ps. Kun det øverste var i respons til deg personlig Pernille, resten var generelt. 🙂

  Hilde

 269. Mt.J 10. november 2010 at 11:29 - Reply

  @ Hilde

  Det er ikke sånn at all kunnskap er relativ. Vann er vått. Tyngdekraften er her for å bli. Hvis du mener at 2 + 2 = 5 og blir motsagt så er det ikke fordi noen vil kontrollere meningene dine slik du later til å tro.

  «Dr» Young er dømt for kvakksalveri i USA, alt tyder på at han ikke har en doktorgrad utenom noe har han kjøpt på et postordreuniversitet, han og hans meningsfeller fronter «medisiner» som inneholder kjemiske rensemidler, de fleste av hans påstander og løsninger strider mot synet til i praksis alt seriøst helsepersonell i Norge.

  Du har selv valgt å komme med flere antydninger om feks vaksiner, og flagget at du følger rådene til Young og dermed gi han autoritet.

  For meg og forhåpentligvis mange er det veldig skremmende at du sidestiller rådene fra en dømt kvakksalver med rådene fra de som faktisk har studert og forsket på området, og så gjemmer du deg bak at du bare presenterer alternativer og at det er opp til hver enkelt å velge selv.

 270. HelseHilde 10. november 2010 at 14:35 - Reply

  En liten rettelse, siden man kan være korrekt. Young er aldri dømt for noe, han har vært tiltalt. det er stor forskjell på det.

  Mange gode behandlere har vært tiltalt. Dr Simonchini i Italia har kurert mange for kreft på en annen måte enn legemiddelindusrien kunne tenke seg, og har derfor istet sin lisens og blir jaget i sit hjemland Heldigvis så fortsetter han å helberede mennesker, SOM, og dette er den viktigste delen å noetere seg, IKKE helsevesenet kunne hjelpe.
  Det er en ting det har blitt skrevet en del av her tidligere, som man glatt bare lukker ørene for. det er at de aller fleste som søker alternativ behandling er mennesker som legene IKKE kinne hjelpe, jeg gjenntar IKKE kunne hjelpe,,
  Håper det ble klart denne gangen 🙂

  Jeg kunne skrevet mange bind om dette temaet, og har et veldig engasjement for at mennesker skal oppdage den kunnskapen som ligger der, men som blir disset ned av såkaldte skeptikere, og å føle friheten det er å ta egne valg.

  Begrensningen til legestanden vet vi,, nå, la oss utforske hvilke andre muligheter som ligger der 🙂

  Jeg likestiller absolutt ikke rådene fra Young, Clement, Wolf, Cousins, eller andre natur terapeuter med legestanden når det gjelder kronisk sykdom. Legestanden sitt råd var til meg: å ta medisiner, du blir aldri frisk. Jeg prøvde det først, du har lest at jeg skrev det i innlegget mitt. Igjen, prøvd det først! ,, Fungerte ikke!
  Ble syk, sykehus, nesten død av å følge de rådene. Du ville kanskje gort det anderledes du da, men mitt valg om å leve, og å finne veien selv, når legene ikke kunne hjelpe er jeg veldig stolt over.

  Så, hvilke råd fra legen min var det du ville jeg skulle tatt?
  Les innlegget skikkelig før du bare gjentar deg om og om igjen om ting som ikke er relevante. Det gjør dikusjonen mer oversiktlig synes jeg.

  Hilde

  Hilde

 271. HelseHilde 10. november 2010 at 14:37 - Reply

  Ser at jeg er litt rask på tastaturet. Tilgi meg for skrivefeil 🙂

  Hilde

 272. Mt.J 10. november 2010 at 15:31 - Reply

  @ Hilde

  Jeg skal i denne omgangen kun ta det positive. Det står respekt av at du er ærlig med dine meninger og tør å navngi inspirasjonskilder, osv. Dette er helt sikkert positivt i forhold til en evt fremtidig felles forståelse.

  Når det gjelder hva du faktisk sier om Young og Simoncini så tar det litt tid å summe seg, spesielt etter å ha googlet Simoncini.

 273. RuneVatne 10. november 2010 at 16:15 - Reply

  Pernille,

  flott innlegg. Her ser jeg at vi er enige om det meste faktisk. Og jeg er også enig med deg at det kan virke som om jeg ukritisk forteller Youngs sannhet. Vi kjenner hverandre ikke så godt, så det skulle bare mangle at du tror det.

  Men det jeg gjør når folk spør meg er å fortelle om det jeg erfarer. Ikke som legmann av noe slag, kun som en inspirator for at noe er mulig om folk skulle trenge det. For de som kjenner meg så er det klart at jeg ikke prakker på noen noe som helst, og jeg liker aller minst å nevne produktet når jeg skal forklare min erfaring. Dessverre, så innser jeg at det grønne pulveret har hjulpet veldig mye, sammen med mineralsaltene. Men dette kan folk kjøpe hvor som helst selvsagt.

  Jeg er faktisk heller ikke enig i alt Young sier, fordi mine erfaringer på noen områder ikke stemmer med hans teorier. Og da forklarer jeg det til de som ønsker å høre om det.

  Uansett, vi er nok enige om det meste Pernille, og vi er også enige om at Young ikke har noen sannhet å komme med, men mange gode tips i mine øyne som ikke skal inntas ukritisk.

  Rune

 274. Pernille Nylehn 11. november 2010 at 00:43 - Reply

  Vi er ikke enige om det meste, Rune Vatne.

  Du står, etter det jeg kan forstå, for en tradisjon som mener at jo mer utdannelse en person har skaffet seg, jo mindre er vedkommende til å stole på. Du mener i hvert fall det når det gjelder leger og annet helsepersonell.

  Du har muligens et litt annet syn på f eks ingeniører, for du er muligens klar over at dataskjermen du akkurat nå sitter og ser på, datamaskinen som sender informasjon til skjermen, bredbåndet som bringer dataene inn i huset ditt, og telefonlinja som gjør at du kan snakke med Robert i telefonen, er konstruert av folk som har brukt veldig mye tid og krefter på å lære seg et komplisert fag. Det er ikke nok med et par helgekurs og litt googling for å lage en mobiltelefon.

  Du vet antagelig også at bilmekanikere har gått på skole og i lære i flere år, og at du dermed kan levere bilen din (hvis du har bil) til dem i den forvissning at de vet hva de holder på med.
  Jeg vil også tro at du ikke ville levere bilen til meg hvis jeg åpnet et verksted i garasjen min og brukte en teori som jeg hadde lest i ei bok fra en mirakelmekaniker i USA som mener at alle feil på biler kan avleses ved å se på bensinen i et mikroskop, og løses ved å helle uttynnet appelsinsaft i bensintanken.
  Du ville antagelig blitt skeptisk hvis jeg sa at du bare skal glemme alt du noen gang har hørt om forgassere og tennplugger og batterier, for guruen min i USA, dr. Supermekaniker Old, har funnet opp Den Nye Mekanikken(tm) som revolusjonerer synet vårt på biler.
  Hvis du spurte meg om hvordan jeg kunne være så sikker på at Den Nye Mekanikken(tm) virker, ville jeg sagt at jeg har hundrevis av fornøyde kunder, at bilene deres går som aldri før og nesten ikke trenger bensin lenger, for appelsinjuicen har tilført dem helt nye egenskaper. Og hvis du innvendte at appelsinjuice ikke er kjent for å fungere så godt som bensin ville jeg sagt at dette er ikke en hvilken som helst appelsinjuice, det er en helt UNIK sammensetning, spesiallaget i dr. Supermekaniker Olds unike laboratorium, som benytter ultramoderne kvantemekanikk som gjør appelsinekstrakt om til forurensningsfri høyoktan bensin.

  Jeg TROR du ville vært skeptisk, men jeg kan ta feil av deg. Det er MULIG du ville stilt deg åpen for nye impulser, og hatt respekt for kundene mine sine personlige erfaringer, at du ville kjøpt spesialappelsinjuice av meg for 100 kroner literen (rasende billig!)

  Men når det gjelder medisin og helse mener du åpenbart at alt er relativt, og at én sannhet er like god som en annen, uansett hvem som fremsier den. Og hvis en tradisjonelt utdannet bilmekaniker, unnskyld lege, ytrer skepsis til teorier om appelsinjuice og grønt pulvet som Løsningen På Alt, er vedkommende en papegøye som bare gjentar fraser fra utdaterte professorer som ikke vet noe om Livet.

  Jeg mener ikke at man skal svelge alt folk sier bare fordi de har utdannelse. Selvfølgelig finnes det flere syn på enhver sak. Selvfølgelig er medisin et mer komplisert fag enn bilmekanikerfaget. Men nettopp fordi medisin er så komplisert, nettopp fordi det krever mange års studium og tenners gnidsel bare å forstå hvordan lever og hjerte og pH-balanse egentlig fungerer, enda flere år for å forstå hvordan det oppstår sykdom i lever og hjerte og pH-balanse, og enda mange til for å forstå hvordan disse sykdommene kan behandles, og ENDA flere år, faktisk hele livet, på å holde seg oppdatert om behandlingen av hjerte og nyrer og pH-forstyrrelser, og på tross av alle disse årene og tenners gnidsel er det ikke sikkert man finner en god NOK metode for å behandle hjerte og nyrer og pH-forstyrrelser …

  nettopp derfor er det så provoserende når folk som aldri har tatt seg bryet med å lære seg et fag systematisk kommer spradende og sier at de har LØSNINGEN, og påstår at de som HAR tatt seg bryet med å lære seg et fag er hjernevaskede halvidioter som bare kopierer andres kunnskap og dessuten er kjøpt og betalt av Mercedes inc, evt. Pfizer.

  Den Enkle Løsningen finnes ikke, Rune Vatne. Jeg har den ikke, du har den ikke, Young har den ikke. Men du og Young påstår at dere har den. Du og Young påstår, eller antyder, at hundretusenvis av dedikerte forskere og praktikere gjennom hundrevis av år ikke har skjønt en dritt, og bare må hive alt de tror de vet på dynga.

  Young kommer med påstander som er så hinsides all fornuft at man ikke vet hvor man skal begynne for å tilbakevise det. Han påstår at grunnstoffer kan forandre seg til andre grunnstoffer bare man tilsetter et enkelt kjemikalium. Han påstår at klorofyllekstrakt kan brukes til å behandle jernmangel. Han sier kreft kan behandles med bleikemiddel. Han sier i praksis at kreft ikke finnes.

  Han kan ikke vise til et gram av egen forskning, men avfeier kunnskap
  opparbeidet gjennom hundrevis av år som vrøvl.

  Grunnstoffer kan ikke forandre seg til andre grunnstoffer, Rune. Det er ikke noe man tror, det er noe man VET. Magnesium kan ikke bli til jern. Blodceller kan ikke bli til muskler og skjelett og nerveceller. Blodceller kan heller ikke bli til bakterier. Dette VET vi.

  Men du tror på dette, og du vil ikke (eller kan ikke) forholde deg til grundige forklaringer om hvorfor det er umulig. Ikke bare usannsynlig, men UMULIG.

  Du ber om respekt for dine og andres erfaringer. Det skal du få. Men da kan du ikke samtidig vise forakt for dem som har andre erfaringer og annen kunnskap, og som har samlet tusenvis, millionvis, av erfaringer, og tatt seg bryet med å systematisere dem. Det er nemlig det forskning og vitenskap er: innsamling og systematisering av erfaringer og fakta.

  Jeg lurer på hva du gjør hvis du brekker beinet, eller får hjerteinfarkt, eller hvis et barn du har omsorg for får hjernehinnebetennelse? Går du til lege, eller ringer du til Young og får råd om endret dosering av Prime pH? Jeg tror du går til lege. Hvorfor gjør du det? Leger kan jo ingenting annet enn nå skrive ut gift? Og hvis det er slik at du stoler på leger når det gjelder hjerteinfarkt og hjernehinnebetennelse, hvorfor tror du nesten alt annet vi driver med er tull? Hvordan vet du hvor grensa går, når er legevitenskap er nyttig og livsviktig og når er det tull?

  God natt og lykke til!

  • Karsten Eig 8. desember 2010 at 13:10 - Reply

   Så ikke denne før nå. Applaus, Pernille!

 275. Rune Vatne 11. november 2010 at 08:43 - Reply

  Nei Pernille vi er ikke enige om det meste, he he, bortsett fra at appelsinjuice ikke fikser noenting kanskje.

  Vi kan vel slå fast at der hvor du ser sort ser jeg hvitt, så forskjellige tror jeg vi er. Og det er helt topp. Det er det som lager mangfoldet i denne verden.

  Og ja, jeg tror det er en grense for når legen er bra å ha med på laget, i forhold til et sted hvor legen tar litt for lett på ting i en travel hverdag slik at medisin-løsningen er litt for snarliggende. Både når det gjelder fysiske som psykiske problemer. Vi trenger altså en god miks av helse og medisin.

  Der hvor vi antagelig er mest uenige, og rett og slett motpoler er i spørsmålet om hva som er mulig og umulig. I min verden er ingenting umulig faktisk, og magien ligger bare og venter rundt hjørnet på å bli tatt i bruk. Dette høres selvsagt ut som den rene galskap og virkelighetsfjernt til de grader, men for å toppe det så tror jeg også at menneskeheten er i ferd med å utføre noe som kalles en spontan evolusjon. Det er forsåvidt ikke noe som trenger diskusjon i det hele tatt, kun venting for å se om jeg er gal eller ikke. Denne spontan evolusjonen skjer for øyeblikket og «speeder» opp for hvert år fremover. Derfor vil vi se en verden som vil gå inn i kaos (mer enn den er allerede) fordi om 10 år vil vi ikke kjenne igjen den verden vi lever i per dags dato. Som sagt, vi får vente og se om dette stemmer, men det er dette som gjør at vi aldri kan bli enige. Vi er nok ikke mange som tror på spontan evolusjon, he he, men det er uansett min tro.

  Fremtiden vil bli fullstendig annerledes enn det som har vært i mine øyne, så det er bare å glede seg. De nærmeste årene blir tøffe for menneskeheten (de er vel egentlig tøffe for veldig mange i dag på vendensbasis, men Norge klarer seg greit enn så lenge…), men deretter går kurven oppover. Først skal egoet brytes ned, før det nye kan komme gjennom.

  Nydelig forklaring om bil og mekaniker du hadde, men i mine øyne kan ikke en bil konstruert av menneskehjernens begrensninger sammenlignes med menneskekroppens usedvanlig intelligente løsning. Så ja, jeg mener fortsatt at menneskekroppen står ovenfor fremragende oppdagelser angående funksjonalitet, som for eksempel angående vårt DNA, som per dags dato blir oppgitt å bestå av 90% ubetydeligheter, blir svært viktig å årene som kommer.

  Som sagt, her er jeg mest sannsynlig temmelig alene med min tro, men siden jeg begynte å studere naturens sykluser for en del år siden skrev jeg en bok om mine tanker rundt det som jeg tror venter oss, og denne boken ble forfattet gjennom 2006 og 2007, mens verden var på full fart oppover iflølge ekspertene, mens mine «spådommer» i boken (11.9=2) nå begynner å utfolde seg mer og mer dag for dag i verden generelt. Så enten så er det noe i hele begrepet rundt spontan evolusjon og endringer i verden, eller så har jeg dritflaks og traff akkurat de temaene i boken som kommer på dagsorden nå. Temaer som ikke var veldig interessante for nyhetene mens jeg skrev om dem.

  Dette har ingenting med at jeg kan spå eller noe i den duren, bare med at alle som studerer naturens sykluser og utvikling faktisk kan komme til samme konklusjon tror jeg. Men istedet fokuserer verden mest på fotballanalyser og reality-show. Ikke at det er noe i veien med det, men det kan ta bort litt av fokuset på hva som faktisk skjer om dagen.

  Jeg har full respekt for all kunnskapen din, men vi vil fortsette med å være fundamentalt uenige. Fremtidens kunnskap ligger gjemt i kvantefysikkens oppdagelser i mine øyne, så la fremtiden vise om jeg er fullstendig gal. Det skal ikke gå så lenge før det blir avklart.

  La oss kose oss gjennom kaoset som garantert vil eskalere…

  Rune

  • Annar Ki 8. desember 2010 at 11:34 - Reply

   Spontan evolusjon? Skal hele verdens befolkning synkront mutere til noe annet??

   Evolution: The change in the inherited traits of a population of organisms through successive generations.

 276. Mt.J 11. november 2010 at 09:14 - Reply

  @ Hilde
  Jeg får bare anta at de andre skeptikerne rett og slett er lei av å svare på dette så jeg tar en siste runde

  Ikke bare er Young dømt, han tilstod også i samme saken mot redusert straff.

  Stavanger aftenblad skrev om dette og la også ut kopi av rettsprotokollen her
  http://www.aftenbladet.no/innenriks/okonomi/1196253/Hoer_laquomirakeldoktorenraquo_snakke.html

  Kan du fremdeles påstå at han bare er tiltalt?

  «Dr» Simonchini (som med Young neppe heller er en doktor) mener at kreft = sopp.

  Det eneste som ble klart at du totalt ukritisk omfavner enhver alternativ teori uansett hvor usannsynelig den er, bare den står i motsetning til det offisielle synet.

  Som jeg har sagt før: jeg er glad for at du føler deg bedre og du har helt sikkert gjort det beste ved å legge om kosthold osv, alle med samme lidelse som deg opplyser at medisin ikke hjelper alene og kosthold / trening også må til, så det burde vel egentlig ikke være nødvendig å henvise til mennesker som Young osv for å fremme et sånt syn. For din egen del håper jeg du ikke har kuttet alle bånd til fastlegen din eller har kastet den giftbelagte reseptbelagte medisinen du har fått fra han.

  @ Trine Grung
  Det har blitt mye pes fra «motstandere» av ditt syn her, blandt annet på grunn av HelseHildes påstander. Jeg håper du kan skjønne at det er god grunn til at mange har reagert på det Hilde sier og antyder, som feks støtte til mennesker som mener kreft er en sopp. Håper du vil tenke litt mer over ditt «redaktør» ansvar når du velger hvem du vil samarbeide med og hva slags syn du fronter i fremtiden.

 277. HelseHilde 11. november 2010 at 09:48 - Reply

  @Mt.J

  Dr Tullo Simoncini er en MD, altså en vaskeekte Doktor etter din standard 🙂
  Det stemmer at han behandler og kurerer mennesker med kreft utifra teorien om at kreft er en sopp. det tror jeg de som blir friske er mindre urolige for enn deg. KAnskje det er opp til dem å vurdere om det kan se ut til å stemme, men klart du kan ha en mening om det 😉
  De som har blitt friske er nok kjempefornøyd mes sin Italienske Doktor. Kjempebra sier jeg, og interessant, hvorfor skulle det ikke være det?

  Jeg ser, og har sett hva Aftenbladet skriver, og Young nekter for autensiteten i det som står. Jeg aner ikke sannheten her, og er ikke opptatt av hva media har valgt å fokusere på.. Dette handler ikke om Young, eller om FDA synes han har hjulpet mennesker uten å være den rette type Doktor. Det er det som er det værste som har skjedd her. Ikke at han fpr eksempel har feilbehandlet som tusenvis av leger gjør hver dag,, ( bare for å sette det litt i perspektiv )
  Dette handler om å se utenfor boxen, og å anerkjenne at verden er større enn du og jeg kan forestille oss, og at den er vår til å utforske.

  En ting er sikkert, jeg omfavner ingen ting ukritisk, det vet jeg ikke hvor du får i fra. Jeg setter meg inn i nye iddeer med iver og interesse for stadig å lære.

  Medisinen har jeg så absolutt kastet. det er mitt personlige valg. Ingen medisiner kan kurere meg fra dette.;-)

  Takk skal du ha,, men jeg håper etterhvert som du fortsetter og følge med om hva jeg skriver vil se at dette handler om mye mer enn kosthold. Det er bare en del av det som skal til for å støtte kroppen tilbake til helse.

  Hilde

 278. Mt.J 11. november 2010 at 10:17 - Reply

  @Hilde

  Hvis det du sier stemmer, at hr Simoncini kurer mennesker for kreft, hvoran forklarer du at dette ikke er kjent i verden? Er det feks en konspirasjon mellom alle avisene, alle leger og ikke minst, alle kreftpasienter i hele verden?

  Dette ville i så fall vært en verdenssensasjon hvis det virket, så hvorfor har «ingen» hørt om Simoncinis arbeid?

 279. FrihetsSusanne 11. november 2010 at 10:47 - Reply

  Man må tørre å installere «Livet 2.0» for å forstå disse nye tingene… Ellers gir det ikke mening. 2.0 har mange nye funksjonaliteter og er enda mer levende. Anbefales! Før man kjører installeringen må man selvfølgelig først gi opp vanene og virkeligheten i «Livet 1.0» og håpe på at det beste derfra også er med i 2.0 versjonen….Men det vet man jo ikke før man har prøvd det. For å fortsette å game med vennene dine anbefaler vi å gå over til 2.0. Ellers blir du fort sittende igjen alene og klamre deg fast til det gamle gode.. 😉 Livet har aldri vært bedre. 2.0 versjonen leverer!

 280. HelseHilde 11. november 2010 at 11:49 - Reply

  @Mt.J

  Simoncini ble forfulgt av Italienske myndigheter for å bruke en behandlingsmetode som ikke var godkjent til bruk på kreftpasienter. Noe så ufarlig som Sodium Bicarbonat. Dette er det ikke penger å tjene på.
  Resten av historien og hvordan verden fungerer i forhold til disse tingene skal jeg overlate til deg å utforske å finne utav selv. Det er det å sette seg inn i nye tung som er morsomt og lærerikt.
  Jeg hadde blitt sliten av å være så skeptisk at jeg i utgangspunktet trodde det mest negative,, Aj 😉 Jeg utfordrer deg til å lese mer og se hva du oppdager.

  -Susanne.
  🙂 En gøyal ligning. Å gi slipp på gamle vaner og oppfattelser er viktig på reisen til å stå i egen kraft, og å finne sin egen vei 🙂

  Hilde

  • DC 23. november 2010 at 15:48 - Reply

   «Simoncini ble forfulgt av Italienske myndigheter for å bruke en behandlingsmetode som ikke var godkjent til bruk på kreftpasienter. Noe så ufarlig som Sodium Bicarbonat. Dette er det ikke penger å tjene på.»

   Er det så rart da? Det er vel ikke noen som i fullt alvor tror at bakepulver kan kurere kreft. Eller?

   • HelseHilde 8. desember 2010 at 21:15 - Reply

    Jo, det er det, i fullt alvor, og pasienter blir friske! Jippi!
    Jeg jubler på pasientenes vegne da 🙂 det betyr ikke så mye for meg, men massevis for dem og deres familie.

    Hilde

 281. May 11. november 2010 at 12:19 - Reply

  Jeg synes det er viktig og riktig å ha respekt for alle mennesker og alle fagmiljøer. De fleste av oss har vel en ryggsekk med oss som består av en kombinasjon av kunnskap som er basert på oppdragelse, intuisjon, utdannelse og egene erfaringer.

  Hver enkelt av oss har også et internt «kart» som reflekterer det hver enkelt av oss opplever som sannhet og virkelighet. Men, «terrenget» der ute og den egentlige «virkeligheten» er det ingen av oss som med 100 % sikkerhet kan si at vi vet hvordan er eller ser ut – fordi vi som mennesker har ganske mange begrensninger i oss. Men, vi er heldigvis alle i stadig utvikling.

  Min personlige oppfatning er at vi kommer ganske godt ut av det dersom vi stoler på vår egen intuisjon (magefølelse om du vil) når vi tar våre valg, og bruker det fagmiljøet og de ressursene som er tilgengelig for oss på en måte som vi mener vil hjelpe oss med å nå de målene vi selv har definert. Hvis jeg bekker et bein, vil jeg utvilsomt velge å oppsøke sykehuset. Hvis jeg får problemer med fordøyelsen min, vil jeg utvilsomt bruke min kunnskap om ernæring, urter og mosjon for å få fordøyelsen i gang igjen. Før jeg hadde den kunnskapen jeg har i dag, så oppsøkte jeg ernæringsspesialister, terapauter og leste om temaet, slik at jeg har fått en kunnskap som jeg i dag kan anvende til beste for meg selv.

  Jeg synes Robert Young har et og annet som er verd å plukke opp vedr mat og balanse mellom syre og base i kroppen. Men jeg er langt fra enig i alt han sier, og plukker dermed det som resonerer for meg. Slik er det med alle såkalte «guruer» der ute. Man skal ha en sunn kritisk holdning, men trenger ikke fordømme andre bare fordi man er uenige. Mange har tatt feil opp igjennom tidene, også trandisjonell forskning, men uten forskning og mennesker som utfordrer det som ER, så kommer man ikke videre her i verden.

  I det øyeblikket man erkjenner at man har ansvar for egne helse og lytter til sin egen intuisjon, så er min erfaring at man tar de rette valgene.

 282. HelseHilde 11. november 2010 at 15:32 - Reply

  “Start by doing what’s necessary; then do what’s possible; and suddenly you are doing the impossible.”St. Francis of Assisi

  Hilde

 283. Heidi 11. november 2010 at 15:40 - Reply

  «It is not so much that I have confidence in scientists being right, but that I have so much in nonscientists being wrong.»

  – Isaac Asimov

 284. FrihetsSusanne 11. november 2010 at 16:48 - Reply

  fantastisk !

 285. Realist 11. november 2010 at 18:06 - Reply

  http://www.cancertreatmentwatch.org/reports/simoncini.shtml

  «Second to agriculture, humbug is the biggest industry of our age»

  -Alfred Nobel

 286. Lisbeth 8. desember 2010 at 12:06 - Reply

  Fint hvis du ville la være å komme med påstander av typen «kronisk sykdom er en illusjon». Hos meg er brusken mellom leddene slitt vekk, og selvsagt er det en kronisk tilstand. Den er også godt synlig på røntgen og MR. Likevel er den ifølge deg «en illusjon».

  Noen burde holde deg ansvarlig for slike uttalelser, i likhet med at det er en illusjon produsert av dem som selger medisinen». Hvilken medisin? Ingen tjener på at jeg har en sykdom det ikke finnes medisiner for, noe som er typisk for mange kroniske tilstander.

  • HelseHilde 8. desember 2010 at 21:13 - Reply

   Jeg er virkelig lei for å høre at din sykdom har tæret på leddene dine. Har du RA KAnskje? det er som du har lest også min diagnose.
   Jeg skulle nok forklart på en annen måte hva jeg mener, for det er mange som har misforstårtt meg, men jeg skal gjøre det igjen.

   Med at kronisk er en illusjon, så mener jeg at ordet kronisk ( vedvarende) ikke er riktig slik det blir brukt. Jeg helbereder min RA, som i følge legene er kronisk, og ikke kan helberedes. jeg kjenner mange, og jeg mener mange, som ikke har sin såkalte kroniske sykdom lenger, og jeg er lei av at fordi om legestanden ikke kan kurere den, så betyr det ikke at den trenger å vær ukurerbar, eller kronisk.

   Jeg mener ikke på noen måte at mennesker som lider, ikke er syke, hjelpemegvel, om du har lest min historie, som ser ut til å prelle av mange, så hadde du sett tydelig hva jeg har gjennomgått.

   Håper du har et greit liv med dine nedslitte ledd. magnetterapi er forresten forsket på og funnet meget virkningsfullt i å regenerere brusk. Pulsed electro magnetic field, eller PEMF. Kjempegode resultater, blir brukt på enkelte sykehus iallefall i USA.

   Lykke til
   Hilde

   • Trygve Knutsen 8. desember 2010 at 21:43 - Reply

    «magnetterapi er forresten forsket på og funnet meget virkningsfullt »

    Jaha? Og den dokumentasjonen finner man hvor?

    • HelseHilde 8. desember 2010 at 22:13 - Reply

     Skal finne en flott link til deg, men gi meg tid til å finne den frem, jeg har den på Facebookgruppa mi blandt linkene.

     Hilde

    • HelseHilde 9. desember 2010 at 09:14 - Reply

     Du kan lese en del her:
     http://www.earthpulse.net/arthritis.htm

     Hilde

     • Trygve Knutsen 9. desember 2010 at 09:47

      Link rett til en hjemmeside for et produkt… !
      Ai ai. Kjenner ikke det eksakte produktet, men et produkt som lover «bedre søvn» og «bedre tankeflyt»…? Hmmm…..

      For de som vil lese seg opp på «magnetterapi» – hva som er skitt og hva som er kanel –
      http://www.sillybeliefs.com/magnets.html

     • HelseHilde 9. desember 2010 at 10:02

      Oj, du bvalgte å se det ja,, hehe,,

      men jeg gav deg den på grunn av alle de flotte linkene som ligger nede på siden til forskning!!

      Ikke spør meg om mer hvis du ikke en gang gidder å lese forskningen. Jeg er ferdig med å svare deg på denne måten
      Jeg løper ikke rundt og finner seriøs informasjone for denne bruken, du bruker av min tid. Slutt med det!

      Til slutt, les linken jeg sendte deg, den inneholder hundrevis av dokumenter,

      Synes du selv du fremstår som seriøs ved å be folk om å lese seg opp på noe vie en skepsis side?
      Jeg lurer på en ting til slutt. Hvor i kroppen får du det bedre ved tanken på at det ikke finnes noe som kan hjelpe mennesker som har det jævlig?

      Hilde

     • Trygve Knutsen 10. desember 2010 at 13:35

      «Jeg løper ikke rundt og finner seriøs informasjone for denne bruken»

      – kanskje du burde begynne med det?
      Men nå skal jeg ikke kaste bort tiden din.
      😉

     • Trygve Knutsen 9. desember 2010 at 09:47

      Link rett til en hjemmeside for et produkt… !
      Ai ai. Kjenner ikke det eksakte produktet, men et produkt som lover «bedre søvn» og «bedre tankeflyt»…? Hmmm…..

      For de som vil lese seg opp på «magnetterapi» – hva som er skitt og hva som er kanel –
      http://www.sillybeliefs.com/magnets.html

 287. Rabyhook 8. desember 2010 at 14:50 - Reply

  Jeg viser til dagens glimrende kronikk i Dagbladet: http://www.dagbladet.no/2010/12/08/kultur/debatt/kronikk/selvutvikling/14597169/

  • Anonym 8. desember 2010 at 16:31 - Reply

   «Glimrende»? Jeg holdt på å le meg i hel….for noe vås og tull skrevet av ei ung jente som ikke er tørr bak ørene enda!

   • HelseHilde 8. desember 2010 at 21:17 - Reply

    TTrist å tenke seg at en så ung jente fremstår så kynisk, bitter og missunnelig.

    Hilde

    • Trygve Knutsen 8. desember 2010 at 21:55 - Reply

     Hun fremstår da ikke misunnelig, heller ikke kynisk eller bitter.
     Hun fremstår som en som har en klar mening og som ikke er redd for å si fra.
     Det var et uhyre velskrevet innlegg som tydeligvis tråkket solid i matfatet til alternativbevegelsen.

     • HelseHilde 8. desember 2010 at 22:11

      Vel, å ytre at alvorlig syke mennesker ligger på sofaen, diagnoserer seg selv, og har «vonter, er vel å ta det litt langt? jeg ble imidlertid Vestkant dame, med mann som tjener penger, og litt av hvert, ikke værst, så den er grei 😀
      Mye var morsomt, så det er godt å trekke litt på smilebåndet.

      Når man har levd litt kortere, ikke vært syk selv ( vil jeg jo tro), eller lest hele innlegget som hun klipper fra, så er hun unskyldt i mine øyne..

      Man reagerer ofte på ting som man tenker selv, og ikke på andre, så dette er jo en holdning hun har på grunn av noe selvopplevd. Noe som er en del av hennes historie. Vi har alle vårt.

      Missunnelse, vel, det lyser helt til Vestlandet 😀 Klar mening, ja det har hun til de grader, ikke noe å si på det! He,he

      Hilde

     • Trygve Knutsen 8. desember 2010 at 23:02

      Hun ytrer ikke at de er alvorlig syke, ref. følgende sitat fra kronikken: «I årevis kan de ligge på sofaen, med en eller annen symptombasert diagnose de ofte har gitt seg selv basert på diverse kroppslige og sjelelige «vondter». »

      Og ang. misunnelsen du ser «lyser»…hva i all verden skulle hun misunne?

     • HelseHilde 9. desember 2010 at 09:05

      Jeg leser at hun missunner alle Vestkant damer, med menn som forsørger dem, og som ikke har annet å gjøre enn å kjenne på egen kropp, kun tenke på seg selv og være bortskjemt som hun kaller dem.
      Jeg kan ta feil , men virket opplagt for meg 🙂

      Hun ytrer at jeg er en av disse damene, og da er selvdiagnosert med masse vondter,,he,he,, men, jeg forstår jo at hun ikke har lest historien min da, så jeg tar det selvfølgelig ikke alvorlig .

      Hilde

     • David_ward_52 9. desember 2010 at 10:53

      Jeg tror heller enn misunnelse er det plagsomt å se selvsentrerte middelmådigheter med for god tid snakke om seg selv. Kom i den forbindelse til å tenke på en passasjen i Dostojevskis «Idioten», som begynner slik (http://dostoyevsky.thefreelibrary.com/The-Idiot/4-1). Det begynner slik:

      There is nothing so annoying as to be fairly rich, of a fairly good family, pleasing presence, average education, to be «not stupid,» kind-hearted, and yet to have no talent at all, no originality, not a single idea of one’s own–to be, in fact, «just like everyone else.»
      Of such people there are countless numbers in this world–far more even than appear. They can be divided into two classes as all men can–that is, those of limited intellect, and those who are much cleverer. The former of these classes is the happier.
      To a commonplace man of limited intellect, for instance, nothing is simpler than to imagine himself an original character, and to revel in that belief without the slightest misgiving.

     • David_ward_52 9. desember 2010 at 10:59

      Bestemte rettskrivningsfeil går igjen på «dagens tilbud»-plakater utenfor dagligvarebutikker og frisører, og hos en viss type skribenter. Siste eksempel fra denne bloggen: «alle Vestkant damer».

     • IshMi Bohn 20. januar 2013 at 14:54

      Sin manglende evne til innsikt, utsikt, oversikt, – viten.. forståelse.. søken… utvikling…. and the list goes on and on…

     • IshMi Bohn 20. januar 2013 at 14:52

      Bare totalt uvitende! (o;=

    • IshMi Bohn 20. januar 2013 at 14:49 - Reply

     ..og ikke minst: under-utviklet og uvitende! – med en enorm skrikende mangel på innsikt…

   • Trygve Knutsen 8. desember 2010 at 21:53 - Reply

    Nedlatende svar – kan du ikke heller argumentere mot henne?

    • IshMi Bohn 20. januar 2013 at 14:50 - Reply

     Hva skal man diskutere med noen som bare rett og slett ikke har peiling på hva de snakker om…? Bortkastet tid min venn…
     At Dagbladet trykker slikt…. jeg får hakaslepp…

   • IshMi Bohn 20. januar 2013 at 14:52 - Reply

    He he, dæven… at noen med så mangel på oversikt, innsikt, utsikt og oversikt – og så full av blabla og uvitenhet skal få ei side i Dagbladet sier hvor lavt pressen har gått…
    Nei – «løp til mennene i de vite frakkene» – støtt den syke farmasøytindustrien, og for guds skyld: TENK IKKE SJÆL, – nei må gud forby….
    Søppel!

 288. kronisk 8. desember 2010 at 15:30 - Reply

  Oi her gikk det hett for seg!

  Jeg har en kronisk sykdom, jeg vil aldri bli frisk fra den, jeg er født med den, og dør med den. Sånn, der er det sagt. Det siste året har jeg ikke tall på hvor mange velmenende råd jeg har fått; prøv denne oljen, drikk spirulina…..spist dette, lukt på dette.
  Hvor skal man sette strek og bare godta at ikke alt kan helbredes?
  Jeg blir redd når noen sier at hvis man åpner opp for negativitet (blant annet sykdom) vil man selv bli rammet av den, slik at får du kreft, så er det egentlig din egen feil. Virkelig sykdom kan ikke tenkes bort!
  Kan man få et bedre liv hvis man tenker positivt omkring sin egen livssituasjon, ja absolutt, men å tenke seg frisk fra reelle, alvorlige sykdommer, ja da kan jeg bare si at hadde det gått an, hadde jeg vært frisk i dag.

  Det som blir farlig med at man ukritisk skriver om «sine» sannheter angående sin vei til helse, er at når mennesker leser dette på blant annet Trine sin blogg, går disse over fra å være personens subjektive meninger til å bli almengyldige «sannheter». Da blir det sånn at når man da feiler noe/ har diverse plager, så er man nesten dum som ikke er villig til «å prøve alt».
  Hvor skal man da sette grensen?
  Hvor mange tusen skal man bruke på å jage etter «helse»?
  I alternative miljøer er ikke mitt begrep av helse akseptert. For meg er helse det å kunne stå opp av sengen og drikke min kopp med morgenkaffe uten å måtte ta 2 paralgin forte først. Og ja, jeg lever sunt, men må alikevel ta medisiner. Jeg har gått ned 54 kilo, så mitt kosthold er svært sunt, men jeg er likevel akkurat like mye kronisk syk nå som før. (Selv om jeg med min livsstil endring også har oppdaget store helsegevinster)

  Skriv om deres opplevelser så mye dere vil, men hvis dere ungår å skrive » dette er min sannhet» og kanskje heller bruker andre setninger, sånn som » dette er min opplevelse av det som skjedde», så vil dere forhindre mye press på allerede pressete grupper.

  • HelseHilde 8. desember 2010 at 21:22 - Reply

   Jeg skal bli enda flinkere til å presisere at dette er mine opplevelser.

   Tak for engasjementet!

   Hilde

 289. David_ward_52 8. desember 2010 at 21:50 - Reply

  TIl opplysning heter det «interiørarkitekt», ikke «Interiør arkitekt».

  • HelseHilde 8. desember 2010 at 22:12 - Reply

   He,he, fine 😀

   Takk, du som heter David_ward-52

   Hilde

   • Line 9. desember 2010 at 17:52 - Reply

    Og til opplysning staves det misforstått, ikke missforstått.

    • HelseHilde 9. desember 2010 at 19:14 - Reply

     Enda finere 😀
     Godt dere passer på meg. Her går det unna i svingene. Jeg har to fingre som ikke er helt som de skal være , så det kan lett bli skrivefeil. Må alltid se over, men noe slipper igjennom, det ser jeg godt.
     Jeg har ikke problemer med å stave, men å treffe de rette tastene i farten,,hehe.
     Beklager at det er irriterende, får bare bli flinkere, og dere får leve med det som kommer.:-D

     Hilde

 290. Zhaghir 9. desember 2010 at 10:08 - Reply

  Er veldig interessert i å høre din kommentar på dagens artikkel i Dagbladet:

  http://www.dagbladet.no/a/14597169/

  Er hun helt på jordet?

 291. HelseHilde 9. desember 2010 at 10:38 - Reply

  Jeg har lagt ut min kommentar som sisste blogginnlegg, «sTille før stormen»
  Hun har iallefall ikke innsikt i hva hun skriver om, det lyser rask igjennom. men jeg tror ikke at dette var noen forsøk på å vise fagkunnskap, mer å vise skrivekunst. Virker ikke som om innholdet var så viktig.

  Om hun er på jordet? Vel , som sjanger kronikk/kåseri, så er det jo litt morsomt da, men ikke om man skal ta det alvorlig. Da blir det jo mye å ta tak i 😀

  Hilde

 292. HelseHilde 9. desember 2010 at 10:38 - Reply

  Jeg har lagt ut min kommentar som sisste blogginnlegg, «sTille før stormen»
  Hun har iallefall ikke innsikt i hva hun skriver om, det lyser rask igjennom. men jeg tror ikke at dette var noen forsøk på å vise fagkunnskap, mer å vise skrivekunst. Virker ikke som om innholdet var så viktig.

  Om hun er på jordet? Vel , som sjanger kronikk/kåseri, så er det jo litt morsomt da, men ikke om man skal ta det alvorlig. Da blir det jo mye å ta tak i 😀

  Hilde

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits