Flommen – direkte fra Pakistan

Nok en gjesteblogger er på plass, og denne gang skal vi direkte til Pakistan. Der befinner Eirik seg på jobb for Leger uten Grenser. Han bidrar med sin kompetanse i et veldig utsatt område. Dette er Eirik, og jeg Trine gir herved ordet til han:

Eirik til venstre

Jeg heter Eirik, er 27 år og for øyeblikket bosatt i Sindh-provinsen i Pakistan. Med utdanning og erfaring fra sosiologi, religionsstudier, politiet, bistandsarbeid og innen krise- og katastrofehåndtering har jeg nå endt opp som feltarbeider for Leger uten Grenser.

Jeg ankom prosjektet syd i Pakistan i midten av oktober. Venner hjemme lurte på hva som hadde skjedd i Pakistan nå, for flommen var jo et tilbakelagt kapittel? Det var ihvertfall virkeligheten for norske medier, der flom i Pakistan ikke lenger var spennende nok for forsidene, men Annans rumpeklyping og andre viktige hendelser var av større nyhetsverdi.


Fakta er at flommen i Pakistan langt ifra er over. Det er jeg øyenvitne til her jeg jobber blant store grupper flyktninger, drevet vekk fra landsbyene sine av vannmassene. De har mistet alt de eide, husene er ødelagt, avlingene ødelagt, og livsgrunnlaget revet bort. Fortsatt ligger mange landsbyer under vann, og bare i området der jeg har base nå er det titusener av mennesker som har samlet seg, uten annet igjen enn det de står og går i. Av nettopp den grunn er Leger uten Grenser på plass, med medisinsk nødhjelp, vannrensing og vanndistribusjon, matutdeling, teltdistribusjon, og snart også med hjelp til å skaffe seg et mer permanent nytt tak over hodet.


Jeg vil skrive fra mitt arbeid her èn gang i uken, fordi jeg ønsker at alle vi nordmenn oppe i vår trygge lille krok i utkanten av verden husker å bevare interessen og bevisstheten for det som skjer også utenfor landets grenser. For dere hjemme er det umulig å sette seg inn i virkeligheten her, en virkelighet så uendelig langt unna det man noengang vil oppleve i Norge. Nettopp derfor er det viktig å bevare engasjementet, å få innblikk i realiteten kun noen timers flytur unna, å ikke kjøre seg helt fast i diskusjoner om FRP, eliteserien og bensinpriser, men å utvide horisonten.


Det jeg først og fremst ønsker fra deg er bevissthet og engasjement. Er du i tillegg interessert i å bidra økonomisk i arbeidet er du mer enn hjertelig velkommen til det! Jeg har satt i gang en innsamlingsaksjon HER: der du kan donere et valgfritt beløp. Du kan også registrere deg på www.legerutengrenser.no som feltpartner og gi et fast månedlig beløp.

Ha en god uke!

Hilsen fra Eirik i Pakistan
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2017-03-16T07:14:46+00:00 3. november, 2010|Categories: PERSONLIG|Tags: , , |4 Comments

4 Kommentarer

 1. Ane 3. november 2010 at 10:53 - Reply

  Takk Eirik, for at du dukker opp og rister litt i oss, slik at vi igjen ser hva vi burde bruke tiden vår på.

  Det er desverre slik at dette innlegget nok ikke vil skape en like stor leserstorm som krangling om naturmedisiner og Trines dårlige dømmekraft.

  Alikevell så er dette innlegget mer viktig fordi det rammer så mange flere mennesker enn vi kan tenke oss.

  Men det bryr vel ikke vi oss så mye om, gjør vi vel? De fleste av oss har skylapper på alt som skjer utenfor landets grenser, og synes ting som krig og religion og politikk og sånt er kjederlig. Personangrep er mye mye morsommere!

  Tenk hvis det var vi som hadde mistet alt vi eide. Gi folkens! Støtt så mye dere kan og vis medmenneskelighet. I stedenfor å kjøpe ukens Se og Hør så gir du pengene til noen som trenger det.

 2. Christine Lövendahl 3. november 2010 at 12:11 - Reply

  Veldig bra skrevet Eirik 🙂 skal følge spalten din her og fellesmailene dine, det er spanande. Og så flott at du kan formidle et så viktig budskap via Trine. Nå må du passe på deg selv, så ses vi i storbyen når du er back in town 🙂

 3. Aina 3. november 2010 at 15:19 - Reply

  Dette er det fantastisk bra at du slipper gjennom, Trinegrung
  Så utrolig, utrolig mye viktigere enn sminke og diskusjoner om klær, mote og overdrevent materialistisk dilldall.

  Alle burde løfte blikket opp fra sminkepungen og den nye iphonen, og tenke på litt dypere saker. Ofre lidende mennesker, ikke bare en, men mange, mange tanker.

 4. Eirik 4. november 2010 at 14:51 - Reply

  Jeg har nok ikke forventninger om at mine innlegg vil skape de enorme endringene i folks mentalitet nei, men alle smaa bidrag hjelper 🙂

  Nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til å gi penger, og det bør vi være stolte av. Men det skulle jo også bare mangle, med alt vi har!
  Åvære norsk og ha det så godt som vi har det er absolutt ikke noe vi skal ha dårlig samvittighet for, mendet er en unik mulighet til å bruke alt det vi har av ressurser, både kunnskap og økonomisk, for å hjelpe de som ikke har vært fullt så heldige som oss.

  Takk for engasjement!

  Eirik

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits