Utleier på krigsstien!

Jeg har utrolig mange mennesker i mitt nettverk som nå strømmer på med informasjon. Tusen takk!! De vil gjerne mene, dele og engasjere seg på en eller annen måte, og jeg leser mailer, facebook-sider, blogger, aviser og ulike lenker som aldri før. Jeg tror dette vil heve bloggen til et nytt nivå, og andre kan komme ut med sine historier.

Ingri er ei herlig jente som følger meg på Twitter. Hun står i en veldig kjedelig situasjon med en tidligere utleier . Her er hennes historie , samt noe gode tips for andre som skal ut på leiemarkedet. Er du forelder, så gir du listen til dine barn!

Ps, Ingri har nå kjøpt seg villa:

Jeg har det perfekte eksempelet på hvor urimelig en utleier kan oppføre seg.

I mitt tilfelle virket utleieren veldig OK helt fra starten. Jeg trodde at det å si opp leiligheten og komme meg ut derfra skulle bli ryddig og greit. Der tok jeg feil.

Da jeg hadde tømt leiligheten og vasket den ferdig, ble utleier med for en siste gjennomgang. Alt var vel egentlig greit helt til vi kom til badet. Det viste seg at dørene i dusjen hadde fått noen nesten umerkelige sprekker på hver side. De var fullt funksjonelle, men utleier krevde likevel at dette var noe jeg måtte betale for.

Det gikk tre uker fra gjennomgangen i leiligheten til jeg hørte noe som helst fra utleieren. Jeg mottok ikke noe krav om betaling, bare SMS og spydige telefonsamtaler. Da jeg sendte en mail hvor jeg forklarte grundig hvorfor han ikke kunne kreve noe, prøvde han å skremme meg med å si at han ikke hadde signert på at nøklene var overlevert, selv om han hadde mottatt disse. Saken er fortsatt ikke avklart, men jeg vet at jeg vinner om utleieren skulle lage en ordentlig sak ut av dette.

Mitt tips er: Kjenn rettighetene dine! Vit hva du har krav på og hva som er urimelig. Ikke gå i den fella at du ikke vet slike ting før du har levert oppsigelsen din. Da kan du ende opp med en krangel som varer i evigheten. Min krangel med utleier har vart i tre måneder. Spent på hvor lenge den varer.

Sjekkliste når man skal leie leilighet:

 • Før du signerer på en kontrakt, sett deg nøye inn i Husleieloven. Her finner du rettighetene dine.
 • Les kontrakten fra start til slutt, IKKE skriv under på noe du er uenig i.
 • Ta en grundig gjennomgang av leiligheten med utleier før du signerer kontrakten. Sjekk at alt er i orden før du skriver under på kontrakten.
 • Ikke alle utleiere har depositum, noen opererer med forskuddsleie. Prøv å få til et depositum likevel, så du ikke blir stående med regninger du ikke klarer å betale.
 • Sørg for at all kommunikasjon med utleier foregår skriftlig. Blir det noen problemer i ettertid, har du dokumentasjon for hva som har blitt sagt.
 • Husk datoen for siste gjennomgang av leiligheten. Dette er lurt hvis utleier kommer med krav i ettertid. Kommer ikke kravene i rimelig tid, kan ikke utleier kreve noe.
 • Blir det en krangel mellom deg og utleier, bruk loven! Sørg for at det du sier har grunnlag i loven, da kan ikke utleieren ta deg på noe.
 • Hvis krangelen mellom deg og utleier blir for stor og du ikke klarer å få gjennom dine rettigheter, benytt deg av advokat. Fri rettshjelp kan brukes HER. De fleste universiteter og høgskoler har jurister som kan bistå i slike saker.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2010-11-04T10:15:59+00:00 4. november, 2010|Categories: MIN BLOGG|Tags: |3 Comments

3 Kommentarer

 1. Annem 4. november 2010 at 14:13 - Reply

  Ingri <3

 2. Tonje 4. november 2010 at 15:50 - Reply

  Et annet lurt tips er å filme eller ta bilder av leieobjektet før man flytter inn. Da har man bevis dersom utleier kommer med usaklige krav. Noe som skjedde med oss. Men vi hadde bilder som beviste at skadene allerede var der da vi flyttet inn.

 3. IngriUtenD 4. november 2010 at 17:09 - Reply

  Oi, dét hadde jeg ikke tenkt på!

  Vi tok bilder før utleier rakk å bytte ut de pokkers dørene i alle fall, så han ikke kunne lure oss der. Nå skal jeg heldigvis aldri ut på leiemarkedet igjen, men lurt tips!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits