Frokost fra himmelen!

HelseHilde (syntes det var litt morro å kalle henne det, tog du ann?) er tilbake og kommer til  å gjesteblogge her hver mandag. Det kommer gode helsefremmende tips, og ikke minst deler av hennes personlige reise. Jeg har som sagt fulgt henne på Facebook lenge, hvor hun i egen gruppe skriver om sin reise. Ja, reisen er ekstrem, men dog inspirerende.

Jeg publiserer gjestebloggere på min side for å dele andres personlige historier. Jeg har skrevet litt om det HER. Jeg er lei av at bloggen bare skal handle om meg og mine meninger, derav inviterer jeg andre inn for å bidra. Jeg har tro på dette, og kommer til å forsette. Nå over til Hilde, ordet er ditt:

Etter det voldsomme engasjementet rundt mitt blogginnlegg forrige mandag, ser jeg at mitt tema om å bygge helse trigger og engasjerer. Det er helt fantastisk, selv om jeg gjerne skulle sett at vi kunne klart dette uten personangrep på Trine og meg.

Jeg forstår at min uttalelse om at kronisk sykdom er en illusjon, skapte mye oppstyr, og her var jeg ikke klar nok med hva jeg mente. Jeg mener at ordet kronisk i dag blir brukt om en rekke sykdommer, eller ubalanser i kroppen, som det er fullt mulig å blir frisk fra. Derfor synes jeg at ordet kronisk er misvisende og ikke korrekt å bruke, siden det betyr ” vedvarende”.


Oppfattelsen om at man ”bare” kan spise seg frisk fra en alvorlig ubalanse( betegnet som kronisk sykdom) er en stor missoppfattelse. Skal man balansere en kropp som er syk, og har vært det lenge, så kreves det mot, tålmodighet og kunnskap.

Det tar lang tid å skape sykdom, og det tar lang tid å skape helse tilbake, er min erfaring. Det samme ser jeg andre erfarer. Vaksinasjoner, medisiner, parasitter, sprøytemidler, gen modifisering og tilsetningsstoffer er bare noe av det som man må rense ut av systemet. Vi er alle forskjellige, årsaken til ubalansen er forskjellig, og løsningen kan være forskjellig. En ting har vi alle til felles, og det er en kropp som jobber for å holde seg frisk. Derfor er det å bygge helse det samme for oss alle. Og det må gjøres et steg om gangen. Er du heldig og er frisk og i god form, så vil dette være en flott måte å forebygge på.

Kroppen vår er et mirakel i seg selv. Den har en intelligens som er lang over vår fatteevne, og forundrer meg hver dag. Jeg vil hver mandag gi et nytt tips om hvordan bygge helse innenifra, for alle som er interessert i å hjelpe kroppen sin få det litt bedre.

Jeg får utrolig mange henvendelser av mennesker som lurer på hvor de skal starte. Hvordan de skal integrere nye sunnere vaner i livet til seg selv og sin familie.

Jeg velger derfor dagens tema til å være frokost.

Å starte dagen med en næringsrik giftfri og energi givende frokost er noe som vil merkes ganske raskt. De fleste slurver med dette viktige måltidet, og utenom en kopp kaffe, går kroppen på tomgang helt frem til lunsj.

Å lage smoothie er enkelt og morsomt, og krever ingen store kokkekunnskaper. Ungene kan få den med som skolemat på drikke thermos også. Det du trenger er en blender. En kjekk liten maskin som selges i alle elektriske butikker for ikke mange hundrelappene.

Når man starter med en omlegging av kosten, så er det uvante smaker, og spesielt det å ikke bruke sukker, er en utfordring for mange. Sukkeravhengighet har maskert de sanne smakene i råvarene, så smaksløkene vil forandre seg veldig underveis. Som en overgangs smoothie bruker jeg noe bær og frukt, men målet er å spise en grønn sukkerfri alkalisk frokost. Fruktsukker er også sukker, og bør spises i mindre mengder.

Overgangs smoothie,, som ungene elsker.

 • 1 eple
 • 1 dl frosne bringebær ( eller andre norske bær)
 • 1 avokado
 • 1 agurk
 • 1 spiseskje hemp pulver ( En flott proteinkilde, fås på helsekost butikker)
 • En neve spinat
 • 1 spiseskje oliven olje
 • 1 klype godt salt ( Himalaya salt eller Celtic sea salt )
 • Fyll opp med rent vann til det dekker frukt og grønnsaker.

Her man prøve deg frem med smakene, og variere litt. Skulle man fremdeles finne at smaken ikke er til å leve med, så kan man tilsette fruktjuice i stede for vann i en overgang. Selv om juice har masse sukker. Finn en så god og naturlig juice som mulig.


Alkalisk smoothie som jeg spiser hver morgen.

 • 1 avokado
 • 1 agurk
 • 2 stenger selleri
 • En neve spinat
 • 1 spiseskje olivenolje
 • 1 klype godt salt
 • 1 spiseskje hemp pulver
 • Fyll opp til over grønnsakene med rent vann
 • Smak til med stevia om du ønsker ( en naturlig søtnings plante som finnes i pulver)

Jeg lager også grønnsaksjuicer til frokost, og mandelmelk ( en flott protein kilde). Det kan jeg snakke om mer om det er av interesse.

Utforsk gjerne forskjellige oljer. Fettsyrer er byggesteiner i overflaten til cellene i kroppen vår. For å få inn et bredt spekter drikker jeg Udos Choise ( 3,6,9) og tar krill kapsler hver dag.

Stevia er en urt som er mange ganger søtere enn sukker. Den inneholder viktige mineraler og vitaminer. Den er helt uten energi, det vil si kalorifri. Glykemisk indeks er 0, og påvirker derfor ikke blodsukkeret og kan brukes av diabetikere. Den kan også brukes på en candida diett.

Jeg er ikke vandt til det søte lenger, og synes stevia er for søtt, men det er et alternativ vel verdt å vite om.

At jeg har salt i smoothien er kanskje rart for veldig mange. Salt er veldig viktig for kroppen, da det er sammensatt av de samme mineralene som menneskekroppen. Jeg snakker ikke om bordsalt, som bare er natriumklorid, jeg snakker om naturlig salt. Det er masse kjekt å skrive om salt, så det skal jeg komme til bake til.

Prøv å bruke så mye økologiske grønnsaker du kan. Jeg skriver rent vann, og vann er en så stor del av det som får maskineriet kroppen til å bade i lykke, at det skal få en helt egen bloggplass neste mandag.

Så, om du vil være med på denne reisen, så tar vi en ting om gangen, og se om du kan lage smoothie til frokost resten av uken. Ha det gøy med maten, det skal være lyst preget!

Lykke til!

Hilde
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:17:10+00:00 8. november, 2010|Categories: OPPLEVELSER|Tags: , |118 Comments

118 Kommentarer

 1. Martin Bekkelund 8. november 2010 at 10:35 - Reply

  Det er mange påstander om fortreffeligheten av å spise frokost, noe jeg har skrevet om tidligere under tittelen Frokostmyten.

 2. Sigrid 8. november 2010 at 10:37 - Reply

  Ja, jeg blir faktisk litt skremt.

  «Vaksinasjoner, medisiner […] er bare noe av det som man må rense ut av systemet.»

  Mener HelseHilde at vaksinasjoner ikke er noe bra?

 3. Annma 8. november 2010 at 10:41 - Reply

  Iteressant å lese innleggene til «Hellse-Hilde»,hvordan finner jeg gruppen hennes på Facebook.?

 4. Annma 8. november 2010 at 10:48 - Reply

  Irriterende å se alle mine skrivefeil,jeg har ikke dysleksi,men det går nok for fort over tastaturet noen ganger:-)
  Det jeg ville skrive er :
  Interessant å lese innleggene til «Helse-Hilde»,hvordan finner jeg gruppen hennes på Facebook?

  Kan Trine vennligst slette mitt første svar?

 5. Lene 8. november 2010 at 10:50 - Reply

  Frokost eller ikke rett etter en har stått opp er det så mange meninger om at jeg nesten har gitt helt opp å følge med… selv synes jeg det er viktigst å finne noe som fungere for deg og din kropp, og ha fokus på hva en faktisk putter i munnen istedefor et rigid tidsskjema for når en skal spise…

  BTW, det bildet gjorde meg skikkelig inspirert og sulten… flotte farger og sikkert en strålende god oppskrift – MÅ PRØVES :o)

 6. Heidi P 8. november 2010 at 11:14 - Reply

  hvor finner jeg helsehilde på facebook da? Vil gjerne følge deg der også? Jeg bestemte meg tidlig i dag tidlig at jeg skal satse på smoothie igjen som frokost da jeg prøver kutte hvetemel nå….men hva mener du om herbalife sitt pulver da? «nysgjerrig»
  Morsomt å følge hva du skriver gleder meg til neste innlegg!

 7. Tor Arne 8. november 2010 at 11:36 - Reply

  Joda, litt skremt. Er kanskje lettskremt, dog ikke mørkredd. Ikke like skremt som forrige gang, men påstand om at man må renske ut «vaksinasjoner» får meg til å undre hva HelseHilde mener om vaksiner i utgangspunktet. 😮

 8. Gjest 8. november 2010 at 13:14 - Reply

  HH skriver: «Jeg snakker ikke om bordsalt, som bare er natriumklorid, jeg snakker om naturlig salt. Det er masse kjekt å skrive om salt, så det skal jeg komme til bake til.»

  Forskning viser at Himalayasalt (HHs «naturlige salt» – men alt salt fra hav/gruver er jo akkurat like naturlig) inneholder 98 % natriumklorid. De fleste rikinger i vesten får i seg for mye natriumklorid. Hvordan i all verden kan du påstå at dette er bra?

  Link for den som kan lese tysk: http://www.lgl.bayern.de/aktuell/presse_alt/detailansicht.htm?tid=16387

 9. Mt.J 8. november 2010 at 13:30 - Reply

  @ Hilde Jeg stiller meg bak de fleste her, du skremmer meg. At Trine lar deg slippe til med dette og på den måten risikerer å påvirke et stort antall andre mennesker er rett og slett skremmende. Samme hvor mange av dine konkrete påstander som tilbakevises så henfaller du til det samme tankesettet, noe med at medisiner er unaturlige og gjør mer skade enn nytte, og vi må komme tilbake til naturtilstanden for å bli friske. Alternativt komme dit ved å bruke mer «naturlige» medisiner, som helt naturlige MMS, som Pernille Nylehn så ondskapsfult påpeker er fremstilt i kjemisk industri.

  Denne ganger sneier du innom flere unaturlige ting som skader oss «vaksinasjoner, medisiner, parasitter, sprøytemidler, gen modifisering og tilsetningsstoffer er bare noe av det som man må rense ut av systemet».

  Ingen nekter vel for at vi ikke utsettes for mange helseskadelige stoffer i dag, men hvordan forklarer du egentlig økningen i levealder feks de siste 100 årene?

  http://www.statsbudsjettet.no/upload/Statsbudsjett_2011/dokumenter/tallene/kap7.htm
  Se på grafen under 7.17 så ser du at levealderen for menn feks har økt med ca 40 % på 100 år. På 150 år har levealder for menn økt med ca 63 %!!! Vaksiner, medisiner, sprøytemidler, genmodifiseringer og tilsetningsstoffer som brukes i dag fantes knapt for 100 år siden. Blir vi både sykere og lever lenger?

  Hvorfor tror du levealderen har økt? Er det fordi 1) vi har blitt mer naturlige, fått i oss mindre vaksiner og tilsetningsstoffer, eller er det fordi 2) vitenskapen faktisk har gitt oss viten på en hel rekke områder som til sammen har ført til at vi lever lenger og er friskere i dag?

 10. HelseHilde 8. november 2010 at 13:32 - Reply

  På Facebook heter gruppen min Hilde`s healing journey

  Hilde

 11. trinegrung 8. november 2010 at 13:36 - Reply

  Og HER er link til den facebook gruppen http://www.facebook.com/group.php?gid=117990371557456

 12. HelseHilde 8. november 2010 at 13:39 - Reply

  Ja, vi blir dessverre sykere og lever lenger. Ingen tvil om det. Kronisk sykdom er ikke tatt med i bildet, og skremmende mange er syke mesteparten av livet.

  At noen provoseres av at jeg skal skrive om å balansere kroppen ntaurlig, må jeg bare ta med, og det gjør jeg.

  Ja, personlig så er jeg ikke glad i vaksiner. Etter å ha lest og studert temaet nøye, samtidig som jeg faktisk har lest pakningsvedlegget, har jeg tatt en klar personlig stilling til det spørsmålet. Den oppfattelsen er det mange som har, leger også , over hele verden. Dr Mercola har stadig artikler om skadevirkningen av vaksiner.
  Les og ta ditt eget valg, det er det det handler om, å ta egne valg basert på at man har undersøkt og satt seg godt inn i disse viktige temaene.

 13. Linda Bøe 8. november 2010 at 13:39 - Reply

  Dette var flott…dette er akkurat det jeg trenger. Jeg har helt kuttet ut både sukker, hvetemel, koffein etc og min kroniske sykdom (som kanskje ikke er kronisk?) har bedret seg veldig mye. Energien er mye bedre, både psykisk og fysisk.
  Hva Helse-Hilde mener om vaksinasjoner ol er helt uinteressant for meg. Det viktigste er at hun klarer å motivere MEG og sikkert mange flere.
  Jeg har blender så nå skal frokosten legges om. Takk for kjempefint innlegg og god motivasjon! :-)..og takk til Trine som lar deg gjesteblogge her!

 14. Mt.J 8. november 2010 at 13:57 - Reply

  @ HIlde Tror du virkelig at folk var friskere for 150 år siden? Du kan da ikke mene dette. Hvorfor tror du egentlig de døde så tidlig den gangen?

  På nettet finner du det du vil. At det var jøder som stod bak 911, noen mennesker er aliens, aids finnes ikke osv osv. At du har studert temaet vaksiner «nøye» ved å lese noen av disse sidene gjør deg ikke mer kunnskapsrik enn mer eller mindre det samlede helevesenet? Mener du virkelig at du har bedre grunnlag for å vurdere nytte – og skadevirkningene av vaksiner enn et samlet helsevesen? Er ikke dette ganske naivt?

  @ Linda. Det er ingenting som er bedre enn at du har fått et bedre liv, og jeg tviler ikke på at omlegging av kostholdet, kutte ut sukker, koffeint osv har gitt deg mer energi osv. At Hilde kan motivere andre til å gjøre det samme er det vel egentlig ingen som er imot.

  Men: når Hilde (og Trine) blander inn motstand mot vaksine, predikerer livsfarlige alternative medisiner til erstatning for medisiner med dokumentert virkning mot sykdommer som potensielt er livsødeleggende for folk så har både Hilde og Trine krysset grensen til the dark side av alternativ medisin og det kan ikke stå uimotsagt.

 15. HelseHilde 8. november 2010 at 13:57 - Reply

  Tusen takk Linda.

  Lykke til med frokost og videre bedring! 🙂

  Hilde

 16. HelseHilde 8. november 2010 at 14:03 - Reply

  @MT:
  Jeg synes det er greit at vi er uenige om Vaksinespørsmålet. Befolkningen er splittet om det temaet, så hver enkelt får finne ut hvordan de vil forholde seg til det.

  Jeg vet ikke hvilke livsfarlige medisiner du refererer til her, men jeg skal ikke snakke om noe som jeg ikke har brukt selv, og jeg bruker ingen ting som er livsfarlig. Jeg bruker ingen ting som ikke hele min familie kan bruke. Og jeg kaller ikke noe av det for «alternativ medisin».

  Hilde

 17. Mt.J 8. november 2010 at 14:33 - Reply

  @Hilde I den andre bloggposten din skriver du at du «gikk på en 90 dagers flytende rens, som plutselig ble 120, etter Dr Young sin protocol.»

  Du skriver ikke mer detaljert om hva dette konkret var som renset deg, men siden du henviser til «Dr» Young så henviser du altså til en person som
  anbefaler behandling med bla Prime PH, som (sakset fra innlegg fra Pernille Nyhlen) inneholder natriumkloritt, blandt annet brukt som industrielt blekemiddel.

  Det er vanskelig å forholde seg til dette på en annen måte enn at du henviser til behandlere (Young har ikke akkurat legelisens for å si det slik) som selger potensielt livsfarlige medisiner. Samtidig skriver du at kroppen må renses for (skole?) medisiner, dette kan heller ikke forstås på en annen måte at du oppfordrer mennesker til å slutte med skolemedisin og i stedet benytte seg av alternative kilder.

  Jeg er også klar over at det finnes delte meninger om vaksienspørsmålet. Poenget mitt er at jeg synes det er ganske arrogant / navit å tro at fordi du har lest en del på ymse nettsider så mener du at du kan bedre vurdere helsemessige konsekvenser av vaksiner. Du vet vel selv hvor mye rart som finnes på nettet så hvordan kan du tro at akkurat de nettsidene som du har lest er noe bedre enn alle andre nettisider om jøder og konspirasjoner og chemitrails og aliens osv osv?

 18. Realist 8. november 2010 at 14:33 - Reply

  Denialism is choosing to deny reality as a way to avoid an uncomfortable truth: «[it] is the refusal to accept an empirically verifiable reality. It is an essentially irrational action that withholds validation of a historical experience or event. » It has been proposed that the various forms of denialism have the common feature of the rejection of overwhelming evidence and the generation of an artificial controversy through attempts to deny that a consensus exists.

  Om «denialism» og vaksinevegring her:

  http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=120139776&ps=cprs

 19. Gjest 8. november 2010 at 14:42 - Reply

  Angående vaksinevegring: HelseHilde, er du ikke klar over at du utsetter andre og mer sårbare barn for risiko hvis du nekter å la dine egne vaksineres? Vaksiner har nærmest utryddet mange barnesykdommer, men takket være deg og andre som nekter å tro på legevitenskapen, blusser fra tid til annen f.eks. meslinger opp i epidemier, og barn dør (kjent eksempel: «bibelbeltet» i Nederland vinteren 1999-2000, en epidemi med 3000 syke og tre dødsfall). Enkelte barn kan ikke vaksineres, men ved at de aller fleste er vaksinert, er også disse barna beskyttet. Helt til noen altså takker nei til sunn fornuft.

 20. FrihetsSusanne 8. november 2010 at 15:15 - Reply

  For interesserte i andre synspunkt rundt vaksine se Vaksineaksjonen: http://www.vaksineaksjon.no/

 21. HelseHilde 8. november 2010 at 15:15 - Reply

  @Mt

  Jeg henviser ikke til Young, men å følge hans diett har hjulpet meg på min reise, Det er det mange ting som har gjort. Jeg har tatt selvstendige valg hele veien, og underlegger meg ikke en terapeut eller lege for den sags skyld.
  Min reise handler mye om akkurat det, å finne veien selv, og jeg skal fortelle om min, og dele av mine erfaringer

  Jeg leseer på nettet og i bøker, som alle andre som utdanner seg. Jeg vet det er mye rart der ute, som gjør det vanskeligere, og mer tidkrevende å finne de gode kildene, som ressonnerer. Jeg har funnet mange av dem når det gjelder vaksiner.
  Som sagt, så kan egentlig pakninsvedlegget fortelle deg det meste, men også leger, som jobber aktivt for å formidle om skadeeffekter av vaksiner. jeg snakker om forskning her, ikke om konspirasjonsteorier.

  Flere og flere velger å ikke vaksinere sine barn. det er slik det er. Så får man velge selv.
  Jeg vil ikke at dette skal være en vaksine debatt, men ser at ( og det visste jeg jo) mange er uenige her.

  Til slutt, kan du ikke poste spørsmål til det andre innlegget på den andre siden, så blir det litt ryddigere for dem som leser 🙂
  Takk

  Hilde

 22. Gjest 8. november 2010 at 15:18 - Reply

  @FrihetsSusanne: Et direkte spørsmål: Synes du det er greit at vaksinevegrere forårsaker meslingepidemier hvor anslagsvis 1 av 1000 smittede dør?

 23. Gjest 8. november 2010 at 15:22 - Reply

  @HelseHilde: Du skriver «Flere og flere velger å ikke vaksinere sine barn. det er slik det er. Så får man velge selv.» Men det er jo der du er helt på jordet. For ditt valg angår nettopp ikke bare dine barn, men også mine, og naboens og alle barna i gata. Det at dine barn og flere andres barn ikke er vaksinert, gjør at epidemier kan oppstå, slik at barn (som kanskje ikke kunne vaksineres) rent faktisk dør. Jeg gjentar: Selv i industrialisert land dør omtrent en promille av de smittede i en meslingepidemi. Er det i orden for deg?

 24. HelseHilde 8. november 2010 at 15:34 - Reply

  @Gjest
  Jeg har en annen oppfattelse enn deg om det du skriver.
  Vi har valgt forskjellig, det er faktisk greit. Jeg lar deg ha din mening, så får du la meg ha min.
  Les statistikker over antall dødsfall i store historiske epedimier før og etter vaksinering, du vil bli overrasket.

  La dette handle om frokost og helse. 🙂

  Hilde

 25. Gjest 8. november 2010 at 15:40 - Reply

  HelseHilde, forskjellig mening om ting som angår en selv, er helt i orden. Men det du sier her, er at du velger å utsette andre folks forsvarsløse barn for livsfare. Jeg blir så provosert at jeg ikke har ord.

 26. Realist 8. november 2010 at 16:02 - Reply

  Eh. Ja. Mannen bak vaksineaksjonen selger «sølv- vann»:

  http://www.dagbladet.no/2009/11/18/nyheter/vaksine/svineinfluensa/9104794/

  og som er aktiv på det kosnpiratoriske nettstedet hvorde blant annet lanserer teorien om at det var «USA selv som sto bak terrorangrepene 11. september 2001, kanskje som ledd i en plan om jødisk verdensherredømme»:

  http://www.dagbladet.no/2009/11/19/nyheter/vaksine/svineinfluensa/9107213/

  Hjelpe meg.

 27. Mt.J 8. november 2010 at 16:17 - Reply

  @ Hilde ….. og så var vi tilbake til skremmende igjen…

  Du skriver «tidkrevende å finne de gode kildene, som ressonnerer. Jeg har funnet mange av dem når det gjelder vaksiner.» Og så kommer du med påstander som du åpenbart har plukket opp på de drøyeste sidene.

  For å ta noe konkret:
  Benekter du at sykdommer som kopper, polio, difteri har blitt utryddet av vaksiner?

  Hvis du tør å stå for det du mener: kan du utdype uttalelsen om dødsfall i epedemier før og etter vaksiner?

  Igjen: hvordan kan du tro at du, basert på å ha studert ymse nettsider, har et bedre grunnlag for å vurdere farene ved vaksine enn et tilnærmet samlet helsevesen?

  Ditt standpunkt er waaaay off det offisielle standpunkter med vaksiner. Du sier hele tiden at alle har rett på egen mening, også angående vaksiner. Mener du da at din mening er like innsiktsfull som tilnærmet alle helsepersonelle i Norge slk at det er fritt frem for alle å velge mellom ditt syn og det offisielle?

 28. HelseHilde 8. november 2010 at 16:32 - Reply

  @Mt

  I denne bloggen skal jeg dele erfaringer med å bygge helse, og det å avgifte kroppen fra aluminium, formeldahyd, kvikksølv og antibiotica som finnes i vaksiner, blir en naturlig del av det.
  Jeg har selv tatt mange vaksiner, og det ble viktig for meg å vite hva jeg hadde utsatt kroppen min for, når jeg skulle finne tilbake til bedre helse.

  Det er alltid fritt frem til å velge, uansett hvem som kommer med ulike syn på hva. Valget er veldig viktig, for det driver hver enkelt til å undersøke mer.
  Veldig positivt.

  Hilde

 29. May 8. november 2010 at 16:35 - Reply

  @Mt.J Hei du, kan ikke dette her bli en blogg om mat og frokost, og ikke om vaksiner !!!!????

 30. May 8. november 2010 at 16:37 - Reply

  Nam, smoothies er godt til frokost. Hvis noen av dere ønsker noe å tygge i heller, så er det også nydelig med Avocado, tomat og agurk til frokost. Mettende og næringsrikt. Krydre med litt celtic/himalya/real salt og noe «rent» krydder (uten aromat og ekle tilsetningsstoffer) + litt økologisk extra virgin olivenolje. Smaker deilig det også !

 31. HelseHilde 8. november 2010 at 16:49 - Reply

  Takk May, ja et veldig godt alternativ 🙂

  Når det gjelder smoothiesene så gjelder det å utforske smaker, for vi er alle så forskjellige når det gjelder smak.
  Husk bare å bruke mindre bær og frukt, og mer grønnsaker. La gjerne barna ta del, de elsker smoothies!

  Hilde

 32. martine votvik 8. november 2010 at 18:30 - Reply

  Det trenger vel ikke rare innsikten for å forstå at det å spise sunnere og mer regelmessig, samt bevege på seg vil gjøre livet bedre for en hver.

  Litt av grunnen til at vi faktisk er «sykere» i dag enn før, er da vel fordi flere av oss kan leve som syke i stedet for å dø av det. Dessuten lever vi lengre og dermed oppstår det nye problemer i alderdommen som heller ikke var med på tidligere statistikker.

  Hvis du virkelig leste deg opp på kostholdshistorie, så vil du nok finne at folk, tross maccern og grandisen aldri har spist mer sammensatt eller sunnere enn de gjør i dag. Faktisk til den grad at enkelte blir sykelig opptatt av det, Ortoreksi er kanskje en term som med tiden vil være like vanlig som Anoreksia og Bulimi.

  Og i samme slengen, hva faen mener du egentlig med «rent» vann? Som om folk vanligvis bruker skittent vann liksom? Snart fronter du vel flaskevann også, eller ionisert vann kanskje?

  Jepp, det er noe jeg lengter etter kjenner jeg, din menning om ionisert vann

 33. Gjest 8. november 2010 at 18:56 - Reply

  May skriver «@Mt.J Hei du, kan ikke dette her bli en blogg om mat og frokost, og ikke om vaksiner !!!!????» Jeg er ikke MtJ, men jeg har jo også skrevet om vaksiner (som faktisk er et tema på liv og død), så dette gjelder kanskje meg også.

  Ja vel, frokost. HelseHilde, jeg har spurt allerede, men kan godt spørre igjen. Hvordan i hule heite kan du påstå at salt er sunt (ja, litt er nødvendig, men det er neppe noen her i landet som får i seg for lite salt), og at «naturlig salt» er noe særlig annet enn natriumklorid?

 34. Rebecca 8. november 2010 at 19:02 - Reply

  Smoothies er supert! Jeg leste en knallbra bok om grønne smoothier i sommer, skrevet av den såkalte «raw foods familien». Det finnes masse forskjellig grønt man kan ha oppi. For eksempel grønnkål, ulike salattyper, brennesle, skallerkål, løvetannblader og gulrotgress. Det finnes masse sunt og godt og mer eller mindre gratis (avhengig av årstid) man kan mixe oppi. Det er lurt å variere de friske bladgrønsakene, ikke bare fordi man fort blir lei av det samme men også av ernæringsmessige grunner.

 35. Rebecca 8. november 2010 at 19:04 - Reply

  Gjest: Visste du at blodet inneholder omtrent de samme sporstoffene i omtrent de samme mengdeforhold som havsalt? Natriumklorid er noe helt annet, null sporstoffer.

 36. gunnhild 8. november 2010 at 19:18 - Reply

  Du velger å ikke la deg vaksinere.
  I den tredje verden lar de seg heller ikke vaksinere. Ikke av eget valg, men av mangel på ressurser. De dør som fluer av epdemier som kunne latt seg stoppe med vaksineringer.
  Det er en grunn til at de i Afrika dør av meslinger og andre, for oss, banale sykdommer.
  Og rent vann? Vi er heldige som kan velge å drikke vann fra springen eller flaskevann. Når blir det rent nok? Andre steder i verden har de ikke vann i det hele tatt.
  Du kan finne hva som helst på nettet til å underbygge egne meninger. Det blir likevel ikke selve sannheten.
  Jeg synes du skal holde deg til smoothies, og la vaksiner og de store kontroversielle helsespørsmålene ligge.

 37. HelseHilde 8. november 2010 at 19:20 - Reply

  Salt er viktig for kroppen vår. Mange funksjoner er avhengig av salt.
  Dessverre er vanlig bordalt bleket, oppvarmet og lagt til antiklumemuddel slik at man ikke får den positive effekten.

  Her er et utdrag fra Dr Mercola sin side om Himalaya salt. Dr Mercola er en velrenomert lege som tenker litt utenfor boxen.

  Himalaya salt:

  Containing all of the 84 elements found in your body, the benefits of natural Himalayan Crystal Salt include:

  Regulating the water content throughout your body.
  Promoting a healthy pH balance in your cells, particularly your brain cells.
  Promoting blood sugar health and helping to reduce the signs of aging.
  Assisting in the generation of hydroelectric energy in cells in your body.
  Absorption of food particles through your intestinal tract.
  Supporting respiratory health.
  Promoting sinus health.
  Prevention of muscle cramps.
  Promoting bone strength.
  Regulating your sleep — it naturally promotes sleep.
  Supporting your libido.
  Promoting vascular health.
  In conjunction with water it is actually essential for the regulation of your blood pressure.

  Det kan leses mer her:
  http://products.mercola.com/himalayan-salt/

  Hilde

 38. FrihetsSusanne 8. november 2010 at 19:27 - Reply

  Jeg støtter HelseHilde mht salter. Selverfart tips fra meg til deg som har lite energi eller er plaget av søtsug: Ta en teskje natron i litt vann 3 ganger til dagen + ta masse havsalt/himalayasalt på maten du spiser. Ofte er trøtthet, slapphet og søtsug tegn på for lite salter til energisystemet. Vårt elektriske system må ha salt for å fungere. Mangel på rikelig med godt vann kan også ha noe å si. Dette kan bringe energien tilbake i livet ditt!

 39. C 8. november 2010 at 19:42 - Reply

  Jeg klarer ikke ta det seriøst jeg. Når det er så himla mange skrivefeil, orddelingsfeil og faktafeil i innlegget får jeg ikke med meg innholdet. Og ord og begreper som «reisen» (grøss!) og at du ikke underkaster (?) deg en lege? Du må jo ikke ha det så bra.. Men ikke spre det til andre, da.

 40. Realist 8. november 2010 at 19:43 - Reply

  May:

  «Meslinger dreper fortsatt mange barn verden over – i underkant av 200.000 årlig.
  Men det er ikke bare i u-land sykdommen kan være livstruende. Også i Skandinavia er det nå fare for større utbrudd av sykdommen. Meslinger svekker immunsystemet, og påfølgende sykdommer som hjernebetennelse dreper også barn i rike land.

  Og dette skjer blant annet fordi alternative miljøer i Vest-Europa vedlikeholder barnesykdommen ved å ikke vaksinere barna sine, mener Verdens Helseorganisasjon»

  Mer her:http://nrk.no/nyheter/norge/1.7043347

  DERFOR henger folk seg opp i HelseHilde som ufortrødent fortsetter på sine helserådgiving uten fnugg av kompetanse og lirer av seg at «vaksinasjoner, medisiner, parasitter, sprøytemidler, gen modifisering og tilsetningsstoffer er bare noe av det som man må rense ut av systemet»

  Det handler det ikke kun om frokost, med andre ord.

 41. Realist 8. november 2010 at 19:45 - Reply

  Himalayasalt, ja. Et RENT lureri:

  http://skepsis.no/?p=903

 42. Emil Andersen 8. november 2010 at 19:51 - Reply

  @Hilde
  Som sagt så mangler du kompetanse. Du er også fullstendig ute av stand til å gjenkjenne logiske argumenter og andre, mer kompetente folk (du motsier en lege på grunnleggende medisin).

  @Trine:
  Nå har du altså en antivaksinetulling her som sprer sine ideer.
  Ett ord: REDAKTØRANSVAR!

 43. FrihetsSusanne 8. november 2010 at 20:29 - Reply

  Skulle nesten tro vi levde i Kina… Hvor er respekten for ytringsfriheten spør jeg? Tror dere virkelig at HelseHilde er den eneste som stiller spørsmål med de vedtatte sannheten i helsesektoren? Nesten 50% av alle nordmenn hadde prøvd noe alternativt i en undersøkelse fra 2007. Det sier jo litt da… Tror dere halve Norges befolkning plutselig har blitt gal? Og tro ikke at fordi om noen velge å lytte mer på det ens egen kropp sier fra om enn på hva legen sier så tror de samtidig på at naboen er et romvesen… Jeg synes det er fantastisk at det skapes rom for debatt om vedtatte sannheter. Det trengs!

 44. annelin 8. november 2010 at 20:39 - Reply

  Det er forskjell på å debattere vedtatte sannheter, og å sluke markedsføringstriks som «det sunne himalayasaltet» uten en ørliten faktasjekk først.. blir liksom ikke så mye debatt når man ikke kan komme med noen argumenter med hold i.

 45. Realist 8. november 2010 at 20:40 - Reply

  Emil Andersen, jeg tviler på om ansvar for andre enn seg selv og sin «reise» er en dyd på denne bloggen. Hverken av redaktører eller andre forkynnere. Det er skremmende.

  Dette er utviklingen og konsekvensen av slike kompetanseløse , ufaglærte og konspiratoriske råd:

  «Meslinger dreper fortsatt mange barn verden over – i underkant av 200.000 årlig.
  Men det er ikke bare i u-land sykdommen kan være livstruende. Også i Skandinavia er det nå fare for større utbrudd av sykdommen. Meslinger svekker immunsystemet, og påfølgende sykdommer som hjernebetennelse dreper også barn i rike land.
  Og dette skjer blant annet fordi alternative miljøer i Vest-Europa vedlikeholder barnesykdommen ved å ikke vaksinere barna sine, mener Verdens Helseorganisasjon.»

  (herfra:http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7043347)

  Tviler på om denne informasjonen hjelper, siden den kommer fra fagekspertise, og ikke fra en kvakksalverdømt tidligere misjonær, men ta en titt på

  Ti myter om vaksinasjon:

  http://www.forskning.no/artikler/2009/mai/220897

 46. MonicaS 8. november 2010 at 21:01 - Reply

  HelseHilde – ser fram emot fortsättningen på din resa och ska testa smooties i veckan.
  Just nu tror jag inte det spelar någon roll vad du skriver – det verkar vara ett grälsjukt gäng som bestämt sig för att du är en tulling och ska tas – vad än det står. Att ett inlägg om frukost kan urarta till gräl om vaccinationer… ja ja… Jag hejar på dig iallafall. Och Trine

 47. Synnøve 8. november 2010 at 21:13 - Reply

  Enig med deg MonicaS, de har bstemt seg for å krangle, og det spiller ingen rolle om Hilde skriver om smoothies eller vaksiner. Gleder meg til å teste ut oppskriftene Hilde! 🙂

 48. HelseHilde 8. november 2010 at 21:18 - Reply

  Tusen takk MonicaS 🙂

  Det setter vi stor pris på!

  Hilde

 49. HelseHilde 8. november 2010 at 21:19 - Reply

  Tusen takk Susanne:-)

  Lykke til!

  Hilde

 50. Mt.J 8. november 2010 at 21:19 - Reply

  @Hilde og @Susanne

  Ingeting ville gledet meg mer enn om Hilde hadde holdt seg til smoothiene og kostholdsrådene, men det er altså hun som tok opp dette temaet. Som dere skjønner av temperaturen her så er faktisk vaksiner et spørsmål om liv og død, i motsetning til smoothie oppskrifter.

  Hva tror dere ville skjedd hvis folk flest fulgte rådene deres og lot være å vaksinere seg?

  Det er en grunn at dere skremmer meg og det er at hypotesen deres ville, 100 % sikkert, medføre at 1) Mange flere ville bli smittet av sykdommene som det nå vaksineres mot, og 2) mange flere ville dø på grunn av disse sykdommene. Barn, syke, eldre, og ikke minst: de som ikke er så heldig at de bor i Norge.

  @ Susanne Hvordan skal det å lytte til kroppen din kunne gi deg svar om vaksiner? Nok en gang: Hvordan kan dere tro at dere vet bedre enn et samlet helsevesen i Norge og verden vedrørende vaksiner? At dere klarer å komme drassende med hele 1 lege (som tilfeldigvis selger produktene han anbefaler) forandrer ikke akkurat dette.

  Hva slags debatt ser du for deg når fagmiljøet, med tiår av forskning, skal diskutere med noen som har lest noen nettsider og sett videoer på youtube?

 51. Harry Hansen 8. november 2010 at 21:20 - Reply

  Test.

 52. RuneVatne 8. november 2010 at 21:31 - Reply

  Så nettopp at noen mente at man ikke kan finne gode ting på Youtube. De som mener det kan la være å se denne linken, mens andre som måtte være interessert i å høre om forskning angående vaksiner (om de er trygge, hvilke bivirkninger som kan oppstå) fra en mann som har dedikert 7.5 år av sitt liv til å gjennomgå det som finnes av vaksineforskning og sjekke integriteten på forskningen som blir utført.

  Veldig interessant for de som ønsker mest mulig kunnskap om emnet:

  Rune

 53. Ann-Mari 8. november 2010 at 21:47 - Reply

  Fint Hilde! 🙂
  När man studerat naturlig hälsa en längre tid, glömmer man nästan bort hur mycket man har lärt sig och hur annorlunda man tänkte förut! Att JAG bara för några år sedan tog ett influensavaccin för att jag trodde att jag skulle skydda mig med det. Av vaccinet blev jag bara sjuk. 🙁
  Naturligt salt, rent vatten osv är självklara saker för oss nu, men något helt nytt för många. Det är bra att denna information kommer fram på många håll!

 54. Emil Andersen 8. november 2010 at 21:47 - Reply

  @Mt J.
  Hvis det er Robert Young du snakker om så er han ikke lege. Han kaller seg «Dr», men doktorgraden er fra et tulleuniversitet som trykker diplomer mot betaling. Han er dessuten dømt for kvakksalveri i USA.

  @Susanne
  At mange har prøvd alternativ behandling er et argument av typen «når mange gjør det så må det være noe i det». Vel, mange har danset regndans, mange har ofret sine familiemedlemmer til gudene, mange har kjøpt himalayasalt og MMS. Det betyr ikke at det virker. Det er en logisk feilslutning.

  @Rune
  Takk for linken til Gary Null sitt foredrag. Det tok meg 5 sekunder å søke opp mannen.
  «Gary Null is also a promoter of AIDS denialism, the belief that HIV is harmless or does not exist, and is not the cause of AIDS.»

  En AIDS-denialist også. Da er vel gjengen komplett?

  Fornøyd nå, Trine?

 55. FrihetsSusanne 8. november 2010 at 21:48 - Reply

  @Mt.J: Tror du virkelig at noen utenfor deg selv kjenner kroppen din bedre enn deg? Tror du virkelig det – egentlig? Jeg forstår at mange opplever det sånn. Men det tror jeg handler mest om at man har vært overbevist om at «legen» vet bedre. Vi ble lært opp sånn. Samtidig som at kostholdet vårt har lagt et numment lag over hele vårt sanseapparat og høyere bevissthet. Dersom du legger om kostholdet ditt til vegetarisk levende grønt og begynner å jobbe med bevisstheten så skjer det en morsom oppdagelse etter en stund. Man blir mye mer sensetiv til virkeligheten og sansene utvides betraktelig. Man begynner å se sammenhenger som før var usynlige for en. Begynner å forstå hvordan ting henger sammen. Enhet kalles det ofte. Veldig uvant til å begynne med men så blir livet så mye rikere. Man får en indre tillitt og en sterk intuisjon. Derfra er det mye lettere å forstå sin egen kropp….og alt annet. Men ikke så lett å forklare til andre som selv ikke opplever det på denne måten… Jeg tror å komme dithen er mulig for alle!

 56. Mt.J 8. november 2010 at 21:54 - Reply

  Hvem sier at man ikke kan finne gode ting på youtube? Det er masse bra musikkvideoer osv der.

  At du klarer å belegge påstanden din om forskning på vaksiner med en youtube video av en mann som er travelt opptatt med å promotere sine egne produkter som erstatning for de offisielle produktene (les: vaksiner) sier vel mest at du ikke akkurat har noen kanoner å komme med.

  «dedikert 7.5 år av sitt liv til å gjennomgå det som finnes av vaksineforskning og sjekke integriteten på forskningen som blir utført.» At han selv selger en mengde produkter og har en soleklar interesse av å promotere sine løsninger får deg ikke til å tvile på hans integritet, right?

 57. vegar 8. november 2010 at 22:00 - Reply

  Litt om scammen om det såkalte Himalayasaltet her

  http://skepsis.no/?p=903

 58. Runevatne 8. november 2010 at 22:01 - Reply

  Hei igjen.

  Dere som kommenterer om Gary Null. Har dere hørt hva mannen har å si?

  Det er i 3 deler for de som er interesserte, og jeg forstår at dere er skeptiske til mannens motiver, men uansett bør sekvensene ses før man feller dom.

  Lykke til!

  Rune

 59. Synnøve 8. november 2010 at 22:03 - Reply

  @Mt.J

  Hilde har ikke rådet folk til å ikke vaksinere seg, hun forteller om sitt standpunkt i forhold til vaksinen, ikke annet.

 60. Mt.J 8. november 2010 at 22:09 - Reply

  PS: den forrige var til @Rune

  @Emil
  Doktoren jeg referer til var en Dr Mercola som @Susanne namedroppet. Du kan jo gjøre den samme øvelsen med han og se hvor lang tid det tar deg før du er inne i shoppingsiden til Mercola.

  At «dr» Young er dømt for kvakksalveri (med nedsatt straff pga tilståelse, ha ha ha) og har postordre tittel stopper jo tydeligvis allikevel ikke tilhengerne.

  @Susanne
  Hvor er det du får disse tankene fra om at fordi du kjenner din kropp best (ingen betviler vel det) så er du også mest kompetent til å vurdere sykdommer, helbredelse, vaksiner osv? Jeg kjenner min egen kropp best, men jeg har vel ikke peiling på hvordan den fungerer medisinsk. Ja, hvis jeg er syk så er det faktisk andre enn meg som bedre kjenner hvordan kroppen min fungerer og som bedre kan gi meg råd.

  Hvis jeg får kreft, skal jeg liksom si at «jeg vet selv hva som er best for meg»?

 61. Emil Andersen 8. november 2010 at 22:10 - Reply

  @Runevatne
  Står du inne for det mannen sier om AIDS/HIV?

  Hvis nei:
  Hvordan kan du ta ta noe som helst av det denne mannen sier seriøst?

  Hvis ja:
  Svar på Mt.J’s spørsmål.

 62. FrihetsSusanne 8. november 2010 at 22:18 - Reply

  Hvordan tror dere man «påviser» AIDS? Er det en test? (Jeg bare stiller spørsmål til en vedtatt sannhet….)

 63. Mt.J 8. november 2010 at 22:29 - Reply

  @Synnøve

  Hilde argumenterer for både at vaksine er skadelige / inneholder skadelige stoffer, og at det er opp til hver enkelt å velge om man skal vaksinere seg eller ikke, samt at hennes synspunkter er like gyldige som de offisielle synspunktene.

  Du synes ikke dette er det samme som å råde folk til å ikke vaksinere seg?

  @ Emil
  Spørsmålet mitt var heller retorisk så jeg forventer ikke svar. At Vatne kommer draende med en aids denialist som sannhetsvitne faller jo fint inn i den samme løypa. Så fort det blir påpekt at dokumentasjonen hans kommer fra folk som enten er kaklende gale eller kyniske svindlere som lever av å selge uvirksom medisin til syke mennesker så er det jo alltid en ny alternativ «dr» som det kan vises til.

 64. Mt.J 8. november 2010 at 22:34 - Reply

  @Susanne
  Hvis jeg skal følge din logikk så er det vel opp til hver enkelt av oss å definere om vi har aids basert på vår indre intuisjon siden «ingen kjenner kroppen min bedre enn meg selv».. Så da er jo ingen blodprøver eller medisinsk diagnostering nødvendig

 65. Synnøve 8. november 2010 at 22:37 - Reply

  Mt.J,
  Nei, jeg syns ikke dette er det samme som å råde folk tli å la være å vaksinere seg. Jeg kan godt skrive på min egen facebookside, og samtlige av mine venners facebookside, nøyaktig hva jeg syns om f.eks vaksine. Hvis noen lar være å vaksinere seg på bakgrunn av dèt, så er det likevel deres egen avgjørelse.

 66. RuneVatne 8. november 2010 at 23:07 - Reply

  Hei igjen.

  Ja dette har gått fra frokost fra himmelen til vaksiner i mørket.

  Når det gjelder hva Gary Null mener om Aids, så har jeg ikke tatt noe stilling til det. Min forskning rundt emnet begrenser seg til at jeg har funnet ut at ingen har enda klart å isolere et aidsvirus. Det er visstnok forskjellig fra person til person, men det kan jo bare være midlertidig. Jeg vet ikke så mye om aids.

  Dere drar opp spørsmålet om Gary Nulls integritet, og det er nettopp kjernen i denne debatten. Hvem har egentlig integritet her? Regner forsåvidt ikke med at så mange har tatt seg bryet med å se alle 3 sekvensene med Gary, men om man gjør det vil man helt klart innse at det er store mangler med integriteten til de som produserer vaksiner, og de som utfører forskning på vaksiner. Hvem som har best integritet av disse partene får bli opp til hver enkelt å avgjøre. Hver enkelt har heldigvis valgmuligheten i Norge til å velge om man vil ta vaksiner selv. Og jeg har ingenting imot at folk velger vaksiner.

  Uansett, jeg kan lite om aids, men vaksiner har jeg studert nøyere. Ingredienser som skvalen, tiomersal (kvikksølv), formaldehyd og kanskje litt bly, blandet i en miks som er dyrket i egg tilsatt et virus er ikke noe som skal inn i min kropp. Hva andre velge å innta i sine kropper bryr jeg meg lite om, det eneste jeg har gjort er å gi ut litt informasjon slik at valg av vaksine eller ikke kan tas med et bedre beslutningsgrunnlag.

  Så for all del, ikke anklag meg for å stoppe folk i å ta vaksiner, jeg bare gir ut informasjon slik at voksne folk kan velge selv. Og jeg innså dessverre for noen år siden at mye innen legemiddelindustrien dessverre ikke handlet om helse, men om profitt. Dette kan dere selv undersøke ved å søke opp John Virapen, han kan mye mer om det enn meg.

  Ha en flott kveld alle sammen!

  Rune

 67. May 8. november 2010 at 23:21 - Reply

  Her er en link til en jeg liker å høre på. Han har utdannelse bla. innen ernæring (begge hans foreldre er faktisk leger……, så han har vokst opp i et anstendig hjem ;-)))))) Han heter David Wolfe. Noen vil nok elske å høre på ham, andre blir nok bare provoserte…..:

  http://www.rawfor30days.com/VideoSeries/?page_id=30&blog_prm=6465

  Ha en flott kveld !

 68. HelseHilde 8. november 2010 at 23:27 - Reply

  Tusen takk alle, for engasjementet!! 😀

  Jeg gleder meg til å dele mer av det som jeg selv har funnet verdifullt.
  Neste mandag skal det handle om vann. Et spennende tema med masse å ta tak i. En nøkkelbrikke til helse.

  Hilde

 69. Trygve 9. november 2010 at 01:58 - Reply

  Jeg tror du blander sammen engasjement med ren forferdelse.

 70. FrihetsSusanne 9. november 2010 at 08:49 - Reply

  Jeg vil gjerne stille spørsmål ved legers rolle som autoriserte drugdealere jeg. Hvor stor del av en leges «behandling» og tid går med til å pushe legemiddelindustriens produkter? 1) Finn symptomer 2) Anbefal et legemiddel….

 71. FrihetsSusanne 9. november 2010 at 09:04 - Reply

  Og… kan det være at mange leger faktisk er ganske lei av dette? De kjenner seg ikke komfortable med det lenger… Jeg bare spør igjen… for jeg har hørt fra flere hold at dette er tilfelle. Hadde vært fint å hørt fra flere leger om dette… Fått det fram på dagsordenen. For jeg tror de fleste leger har et autentisk ønske om å virkelig hjelp mennesker!

 72. HelseHilde 9. november 2010 at 09:26 - Reply

  Trygve

  Det at du leser og kommenterer her inne er et engasjement, og det blir satt pris på 🙂

  Hilde

 73. Kjetil Dreyer 9. november 2010 at 09:49 - Reply

  Hei folkens…

  Jeg ser mye av debatten handler om meg og mine engasjement…

  Det anser jeg vel og bra, jeg forstår at vi nådde frem med Vaksineaksjon.no og jeg driver ikke Norges største alternative nettside uten grunn!

  Når det er sagt får jeg et lite smil om munnen når intetanende mennesker forsøker å gå løs på både himalayasalt og ionisert kolloidalt sølvvann ved å referere til skepsis.no. Skepsis.no har satt seg fore å forsøke å debunke(ødelegge for) meg og mine engasjement helt fra starten, representanter for skepsis.no har til og med stått for hacking av altshop.no, dette har vi kunnet spore via ip søk, vi fikk opp fullt navn og adresse på personen. Personen skapte et voldsomt rot og sendte til og med email til våre kunder. Tross dette har jeg valgt å gå videre og ikke bruke tid på slike idioter og kverrulanter, for om jeg gjorde dette ville jeg ikke hatt tid til annet.

  Jeg vil nevne kort noen ting rundt saker som er skrevet her:

  Det refereres til Dagbladet artikkel på 2 helsider der jeg ble satt i relasjon til å selge egne vaksiner og forbundet med «konspirasjonsteorier» og Twin Towers. Hele artikkelen oset av feil, jeg nevnte aldri Twin Towers, det var journalistens måte å forsøke å knekke mitt rykte på. Det rare her er at selvom det viser seg at vi FAKTISK hadde rett angående H1N1 vaksinen og dens skadelighet, så fortsetter endel intetanende mennesker å skrive som om deres synspunkt rundt dette er de eneste sanne i hele verden. Skjerp dere, dette er vås, jeg har lagt ned mange hundre timer rundt dette og kan fortelle dere ting som vil få håret til å reise seg på kroppen… Men alt til sin tid, nå jobber jeg med å avsløre korrupsjon i legemiddelbransken SAMMEN med en tidligere legemiddeldirektør kalt John Virapen. Han har jobbet 35 år i legemiddelbransjen, senest som daglig leder for Eli Lilly i sverige i 8 år, hans historier og hans bøker er mildt sagt banebrytende og jeg oppfordrer ALLE til å lese den. Denne lanseres nå på norsk og dere kan lese mer om dem her.

  http://www.altshop.no/nettbutikk/side-effects-death.php

  Når det gjelder ionisert kolloidalt sølvvann er det nok studier og beviser på at dette er trygt og effektivt. Les gjerne denne omfattende artikkelen

  Grunnen til at ionisert kolloidalt sølvvann fungerer er veldig enkelt. et sølvatom behandlet på rett vis mangler et ion, dvs, når sølvatomet kommer i kontakt med virus og bakterier i kroppen så stjeler denne ionet fra virus, bakterien eller soppen og den skadelige organismen kollapser og blir skylt ut av kroppen gjennom vanlige eliminasjonskanaler. Sølvvann skader ikke levende celler eller sunne organismer i kroppen fordi disse har et beskyttende felt, kall det cellevegg eller energifelt rundt seg som beskytter mot at ionet hopper over til sølvatomet.

  De fleste bruker argumentet at man kan få blå hud av sølvvann basert på en blå smurf som florerer på nettet. Denne smurfen valgte å kverne sølv til fint støv selv og blande det i vann og drikke det, dette kalles ikke ionisert kolloidalt sølvvann, MEN sølvvann med sølvsalter 100 – 1000 ganger større partikler som akkumuleres i huden på kroppen.
  Her kan dere selv lese FDA og statlig rapport på ionisert kolloidalt sølvvann og legge denne tråden død en gang for alle.
  http://www.altshop.no/nettbutikk/images/germ-slayer-safety.pdf

  Gjeldende himalayasalt er det unikt i seg selv, mineralsammensetningen er svært identisk til våre cellers mineralsammensetning, dermed tas det lett opp av kroppen og av cellene våre og det bidrar til å lede signaler mellom cellene.
  Trøtthet er ofte et resultat av at cellene kommuniserer dårlig og mangler energi, hver enkelt celle i kroppen har et elektrisk potensial på 1,5 volt, de færreste forstår og anerkjenner at vi er elektriske av potensial og at kroppen vår går på elektrisitet, om du mangler korrekt mengde salter i kroppen, blir man fort sliten og slapp.

  Personlig inntar jeg ca 10-15 g himalayasalter og eller rene havsalter om dagen, jeg har et energinivå mange kan drømme om og kan holde det gående hele dagen, jeg merker stor forskjell om jeg ikke får i meg noe salt på en dag. NB!!!! Ikke forveksle behov for salt med bordsalt, dette er skadelig for deg, IKKE bruk Jozo salt til annet enn å rense flasker med, det er mineralfattig og virker motsatt. Når det sies at du må passe på å ikke få i deg for mye salt så stemmer det, men pass på at det er korrekt salt du inntar.

  Skepsis.no er også på pletten her også, selvfølgelig. Det de viser til er ikke studier og beviser, men propaganda, jeg håper virkelig at alle som leser denne bloggen revurderer deres «velmente» råd og tips og heller gjør grundig research selv og trekker egne konklusjoner. Jeg kan si mye dritt om de som grunnla skepsis.no, men overlater det til de som ønsker å kverrulere, jeg har bedre ting å gjøre i livet og føler meg helt upåvirket av deres forsøk på å ødelegge mitt og mine aksjoner og selskapers rykte.

  Håper dette kan hjelpe noe på forståelsen. Husk folkens, dere alle innehar et fullkoment potensial for å finne og forstå de virkelige sannheter bak ting, lytt til din indre stemme og følg intuisjonen, bearbeid din intensjon og du vil garantert lede deg selv til en bedre og dypere forståelse uansett hva der måtte være. Ikke la andre menneskers meninger(ei heller mine) styre ditt liv, uansett hvor kule og sannferdige de virker. Test ut selv og erfar med et åpent sinn.

  -Kjetil Dreyer, vaksineaksjon.no og eier av Altshop.no

 74. Emil Andersen 9. november 2010 at 10:00 - Reply

  @Susanne
  Selv om det skulle være slik at alt du antyder faktisk stemmer (noe som ville overraske meg stort), så virker ikke MMS-dråpene dine likevel. HIV/AIDS tar fremdeles livet av millioner av mennesker og mikroskopkurset du fikk av «Dr» Robert Young er bare vås og vrøvl. Dine udokumenterte angrep på legene endrer ikke dette.

  @Hilde
  Folk prøver å imøtegå de ville påstandene dine fordi de er farlige og fordi denne typen misinformasjon ikke bør stå uimotsagt. Om du vil kalle det «engasjement» så er det ditt valg. Som Trygve sier så er det mer forferdelse og forsøk på skadebegrensing.

 75. FrihetsSusanne 9. november 2010 at 10:11 - Reply

  @Emil: Jeg tror det viktigste er å stille spørsmålene… Det er ikke så mye vits i å prøve å overbevise hverandre. Jeg har stor tro på at enkeltmennesket klarer å finne sin egen vei. Men da må vi få fram nok informasjon fra begge «leirer» slik at valgfriheten blir reell. Jeg tror også at enhver bærekraftig sannhet vil tåle å bli stilt spørsmål til… La oss riste litt på trossystemene våre og se om vi oppdager noe nytt…

 76. Realist 9. november 2010 at 11:58 - Reply

  Ad nyhetsspeilet så ble de for en tid tilbake lurt trill rundt av en NTNU student som fant på en en historie om at han, gjennom sin jobb som ingeniør i kraftindustrien, har blitt involvert i et topphemmelig prosjekt om utplassering av en helt ny type vindmøller. Mellom linjene insinuerer Møyner at vindmøllene skal brukes til å sende ut elektromagnetiske bølger for å kontrollere og passivisere befolkningen. Han la bevisst inn ingeniørtekniske feil og usannsynligheter i teksten, som er lett å avsløre for en med minimal innsikt i ingeniørfag. Nyhetsspeilet gikk rett på: http://www.fritanke.no/NYHETER/2010/Lurte_Nyhetsspeilet_trill_rundt/

  I rest my case.

  Ad himalayasalet er saken på skepsis skrevet av en geolog. Do the math.

  Barnesykdommen meslinger er på fremmarsj i Europa. Hvorfor? Fordi mange alternativmiljøer nekter å vaksinere barna sine. På verdensbasis tar meslingutbrudd i underkant av 200 00 liv årlig.

  http://www.nrk.no/nyheter/1.7045141

  Altså: som spesialist i infeksjonsmedisin, Gunnar Hasle, sier:

  – Det verste som kan skje er at vaksinemotstand i den vestlige verden fører til at meslingviruset vedlikeholdes. Slik at hundretusener av barn i fattige land dør på grunn av fikse ideer hos foreldre i vestlige land.

  I et av verdens rikeste og mest velfungerende land, fjernt fra krig og hungersnød, leter dere etter indre lykke og selvrealisering og lefler med ideer om en «ren» kropp uten vaksiner og medisiner, og mister på veien solidariteten til resten av verden som på ingen måte er så godt stilt som oss.

  Jeg skjønner ikke at dere har samvittighet til det.

 77. Realist 9. november 2010 at 12:02 - Reply

  Er det noen spesiell grunn at mine innlegg ikke kommer på trykk? Skrev en rekke innlegg i går og de «forsvant». Så også det jeg nettopp la inn.

 78. Realist 9. november 2010 at 12:04 - Reply

  Ok, der kom mitt spørsmål i alle fall. Flott. Skrev nettopp et med flere linker og sitater fra en infeksjonsmedisiner om vaksinenekt og solidaritet med barn i fattige land, men det kom altså ikke inn. Snodig.

 79. FrihetsSusanne 9. november 2010 at 12:22 - Reply

  @Realist. Finurlig at du skriver «vaksinenekt»… kanskje du vil reformulere? Det høres ut som om du mener at alle må følge bjellesauen…ellers er man utbrytere… Er det respekt for valgfriheten?

 80. Realist 9. november 2010 at 12:27 - Reply

  Ad nyhetsspeilet: For en tid tilbake skrev en NTNU student inn til nyhetsspeilet med en historie fra den frie fantasi, om at han, gjennom sin jobb som ingeniør i kraftindustrien, har blitt involvert i et topphemmelig prosjekt om utplassering av en helt ny type vindmøller. Mellom linjene insinuerer Møyner at vindmøllene skal brukes til å sende ut elektromagnetiske bølger for å kontrollere og passivisere befolkningen. Han la bevisst inn ingeniørtekniske feil og usannsynligheter i teksten, som er lett å avsløre for en med minimal innsikt i ingeniørfag. Nyhetsspeilet gikk rett på: http://www.fritanke.no/NYHETER/2010/Lurte_Nyhetsspeilet_trill_rundt/

  I rest my case.

  Ad himalayasalt: Saken på skepsis er skrevet av en geolog. Do the math.

  Ad vaksinenekt: Barnesykdommen meslinger er på fremmarsj i Europa. Hvorfor? Blant annet fordi alternative miljøer i Vest-Europa vedlikeholder barnesykdommen ved å ikke vaksinere barna sine (Verdens Helseorganisasjon).

  Mer her: http://www.nrk.no/nyheter/1.7045141

 81. Emil Andersen 9. november 2010 at 12:55 - Reply

  @Susanne
  Jeg er stor tilhenger av kritiske spørsmål, men på ett eller annet punkt må man akseptere overveldende og utvetydige bevis og godta dem som fakta. Et godt eksempel er «vaksiner VIRKER og de redder liv». Vaksinedebatten er faktisk et glimrende eksempel.

  Hvis du hele tiden skal betvile absolutt alt rundt deg så kommer du aldri videre. I forskningen står man på skuldrene til hverandre og bygger på hverandres kunnskap. Vaksinenekterne gjør ikke det, de betviler at vaksinene virker og kommer opp med alternative forklaringer, gjerne ispedd konspirasjoner, feilinformasjon og, for å si det rett ut, innspill som bærer preg av begrenset intellektuell kapasitet. Resultatet er at vi går baklengs inn i fortiden og ikke lenger benytter oss av ting som virker.

  Det er derfor amerikanske barn har begynt å dø av polio igjen.

 82. Realist 9. november 2010 at 12:58 - Reply

  Nei, jeg vil ikke omformulere, Susanne. Dette handler om solidaritet.

  Mer her: http://www.nrk.no/nyheter/1.7045141

  Eller mener du, som Margaret Tatcher, at «there is no such thing as a society»?

  Hvordan stiller du deg til Jehovas vitneforeldre som nekter barnet blodoverføring ved for eksempel blodkreft? Det er et valg med potensielt dødelig utgang.

  Mer om hvordan helsepersonell og leger håndterer dette her:

  http://www.tidsskriftet.no/index.php?seks_id=881449

 83. Realist 9. november 2010 at 13:05 - Reply

  Og det er derfor barnesykdommen meslinger er på fremmarsj i Europa nå. Årlig dør i underkant av 200 000 barn av meslinger verden over.

  Ett ord, susanne: solidaritet.

  (Har skrevet lange innlegg med linker og fakta flere ganger nå, med de kommer ikke på trykk.)

 84. Realist 9. november 2010 at 13:06 - Reply
 85. Realist 9. november 2010 at 13:11 - Reply

  Fra nrk om økningen av meslinger og vaksinenekt på vegne av sine barn:

  «-Det er helt forkastelig. Det er en av de mest dødelige sykdommene vi har i verden. Å hevde at den er ufarlig er så urimelig at det nesten ikke er verdt å kommentere.
  I Europa stiger smitten igjen – fordi mange ikke lar barna sine vaksinere. President i Leger uten grenser, Håkon Bolkan, sier til NRK at han selv har sett småbarn dø av meslinger.

  Etter jordskjelvet i Nord-Pakistan i 2005 var Håkon Bolkan vitne til hvordan meslinger og påfølgende lungebetennelser tok livet av flere barn. Det er særlig i flyktningleire og ved naturkatastrofer at meslinger dreper barn i hundre og tusentalls.

  – Vi fikk inn barn fra to års alder opp til fem-seks års alder. Da hadde de utviklet lungebetennelse. Vi prøvde å behandle det med antibiotika, men de som kom da de kom for sent, sier Bolkan til NRK.

  Under jordskjelvet i Nord-Pakistan i 2005 fikk legene den voldsomme oppgaven å vaksinere 800.000 barn mot dødelige barnesykdommer. Meslinger var en av dem.

  Men de siste årene har også antall smitttede i Vest-Europa økt etter at mange foreldre har vegret seg for å vaksinere barna. Presidenten i Leger uten grenser forstår ikke motviljen.

  – Jeg ser på det som en form for solidaritet å vaksinere seg. Jeg blir opprørt av å høre at et dårlig barnevaksinasjonsprogram bidrar til en svært høy dødelighet.

  Han får støtte av spesialist i infeksjonsmedisin, Gunnar Hasle:

  – Det verste som kan skje er at vaksinemotstand i den vestlige verden fører til at meslingviruset vedlikeholdes. Slik at hundretusener av barn i fattige land dør på grunn av fikse ideer hos foreldre i vestlige land.»

 86. Mt.J 9. november 2010 at 13:33 - Reply

  @ Susanne

  Ja, du har valgfrihet med vaksiner. Det vi snakker om er at du bruker valgfriheten din til å velge en side som medfører flere dødsfall, spesielt i fattigere land, men også i Norge. @Realist tar deg og valget ditt på alvor og forsøker å vise deg hva konsekvensene av dine valg vil være. Hva vil skje hvis mange nok velger som deg?

  Forsøk nå å ta ansvar for konsekvenser av valgene dine. Hvis mange nok velger som deg så vil sykdommene som det nå vaksineres mot øke blandt befolkningene. Flere blir syke = flere vil dø.

 87. FrihetsSusanne 9. november 2010 at 13:42 - Reply

  Joda, jeg ser poengene deres. Det høres veldig flott ut. Men bakenfor den historien ligger en enda større utfordring tror jeg… Kjetil har en del svar der tror jeg…

 88. Mt.J 9. november 2010 at 13:50 - Reply

  @ Susanne
  Kan du ikke bare si rett ut hva du mener i stedet for å komme med kryptiske antydninger…?

 89. FrihetsSusanne 9. november 2010 at 14:10 - Reply

  Jeg synes ikke det er så viktig hva jeg mener… Alle må gjøre seg opp sin egen mening… etter å ha satt seg inn i tingene… Jeg er opptatt av folks frihet…

 90. Realist 9. november 2010 at 14:21 - Reply

  «Det høres flott ut». Bakenfor hvilken historie? Utfordring? Hva babler du om, susanne?

  Ja, det er flott med solidaritet. Eller sagt på en annen måte: det er ikke bare flott, det er livsnødvendig. Hvis ikke, er vi ikke et samfunn, en verden. Eller er du enig med Margaret Tathcher og hennes «There is no such thing as a society»?

  Hva mener du om at barnevernet midlertidig har tatt over omsorgen til dødelige syke barn av Jehovas Vitne for å redde livet til barna? De har frem til nå valgt troen fremfor livet til sine barn ( I England skal de etter sigende ha åpnet opp for blodoverføring nå,etter en rekke dødsfall). Er det dumt av barnevernet? Hvilket hensyn er viktigst å ta? Hvilket valg er viktigst? Mener ikke du at det er viktig med etisk refleksjon rundt valg du gjør som har stor påvirkning på og konsekvenser for andre mennesker?

 91. Mt.J 9. november 2010 at 14:32 - Reply

  @ Susanne

  Dette ble litt, kremt, hult… «Jeg synes ikke det er så viktig hva jeg mener». Du har jo nå på bloggen til Trine i lang tid argumentert mot skeptikere basert på det du mener, men nå plutselig er det ikke så viktig hva du mener lenger?

  Det fremstår kanskje ikke sånn, men skeptikere er også nysgjerrige og hvis det «bakenfor den historien ligger en enda større utfordring» så vil feks jeg gjerne vite mer om dette.

  Kom igjen nå, hva mener du egentlig med dette? Hvilken større utfordring ligger bak vaksine historien?

 92. Realist 9. november 2010 at 14:52 - Reply

  Susanne: “Freedom is a package deal – with it comes responsibilities and consequences”

  Setter pris på svar på spørsmål.

 93. FrihetsSusanne 9. november 2010 at 15:25 - Reply

  Jeg er enig med dere om at vi sammen kan gjøre noe for menneskeheten og for å gjøre verden til et bedre sted å leve. La oss gjøre det…
  Jeg synes vi mennesker har hatt en fantastisk utvikling hittil, dog har vi litt igjen før vi oppnår en større harmoni på jorden. Både mellom oss og med selve jorden. Det er fremdeles mange konflikter både inni oss og utenfor oss. Det er mange som lider… Hvor veien går videre blir jo spennende å se. For meg ser det ut som om et bevissthetsskifte holder på å skje – med mange mennesker samtidig helt uavhengig av hverandre. Dette kan skje fordi den enkelte opplever endringene inni seg som en helt naturlig utvikling i livet. Evolusjonen. Jeg har holdt kurs for hundrevis av mennesker de siste årene og hører fra ulike hold at dette skjer. Utad viser det seg i at flere blir opptatt av mykere verdier og det å søke innover. Jeg tror løsningen ligger der. Når enkeltmennesket begynner å få kontakt med et større potensiale i seg selv da vil de også kunne skape seg et bærekraftig bedre liv på alle måter. Og det er utrolig å se hva et slikt menneske klarer å skape av helse og suksess på mange områder i livet – ikke bare for seg selv men også for mange andre. Vi har alle et større potensial som mennesker. Med flere slike mennesker i verden tror jeg vi vil se en annen måte å forholde seg til den tredje verden på slik at de også kan få opprettholde sin helse og velstand. Da er det ikke sikkert vaksiner i det hele tatt er nødvendig lenger….

 94. Realist 9. november 2010 at 15:55 - Reply

  Du svarer ikke på konkret spørsmål, susanne. Det du skriver gir heller ikke særlig mening. Av hva jeg kan forstå mener du at det å søke innover og «finne sitt potensial» er nøkkelen og at VI da vil «se den tredje verden på en annen måte» slik at de også kan «få oprettholde sin helse og velstand». Mener du at VI skal bli enda mer selvopptatte for at den delen av verden som lider skal få det bedre? Hva slags skrudd menneskesyn er det? Og hvorfor blander du inn evolusjon i dette?

  Jeg vet ikke hvor mye du følger med på det som skjer utenfor vår luksuspregede hverdag, men det virker ikke som om du er overinformert. Den fattige, krigsherjede og sultne delen av verden har nemlig svært lite helse og velstand å OPPRETTHOLDE. De strever med å overleve denne dagen. Og tre millioner barn dør hvert år som følge av manglende vaksinering.

  Fortell mødrene og fedrene til barna som dør i deres armer, om å søke innover, og finne sitt potensial,og du vil sannsynligvis få deg en rak høger. Om de orker å løfte armen.

  Jeg er sjokkert.

 95. Mt.J 9. november 2010 at 16:20 - Reply

  @ Susanen

  Jeg får følelsen av at du ikke er helt ærlig med tankene dine om vaksiner her. Selv om jeg skulle trodd på beskrivelsen din er vel ikke en eventuell fremtidig bedring av helse og velstand i den tredje verden et argument for å kutte ut vaksine i dag? Det står faktisk i avisene at det er utbrudd av kolera as we speak på Haiti (eller hvor det nå var). Behovet for vaksiner er der jo nå i dag. Alternativt er det, i dag, behov for andre løsninger som virker bedre enn vaksiner.

  «Men bakenfor den historien ligger en enda større utfordring tror jeg… Kjetil har en del svar der tror jeg…»

  Jeg vil absolutt vite mer om hva dere faktisk mener med dette

 96. FrihetsSusanne 9. november 2010 at 16:25 - Reply

  Jeg er ikke sjokkert. For jeg tenkte også som deg før. Nå vet jeg at en indre vekst ikke handler om å bli mer selvopptatt…tvert imot.. Det indre arbeidet man gjør kan få store positive virkninger i den ytre verden…Det er jo derfor vi gjør det!

  Enorme mengder mennesker lider på jorden nå… kanskje er det vår grådighet i vesten som har forårsaket dette…vi har utnyttet mye av deres ressurser… det har blitt en ubalanse… så enda bedre enn BARE å sende penger og medisiner vil være om vi som medmennesker kan gjenopprette balansen…. da tror jeg vi må vi innom vårt eget liv og våre egne verdier først…gjøre en indre prosess…og vokse slik at det blir naturlig for oss å hjelpe hverandre… vi må oppdage hva kjærlighet er blant annet… da tror jeg vi virkelig vi vil hjelpe!

  kjærlighet ja – kanskje vi skal diskutere hva det er? eller aller helst oppdage hva det er rett her på bloggen? det hadde vært gøy 🙂 om vi plutselig kunne bli venner selv om vi hadde forskjellig oppfatning av ting…

  Eller kanskje det er på tide å gå tilbake til frokosten fra himmelen…
  Jeg drikker grønn smoothie nesten hver morgen – helt himmelsk !!

 97. FrihetsSusanne 9. november 2010 at 16:30 - Reply

  Når det gjelder vaksiner så tror jeg at jeg overlater det til Kjetil her som ser ut til å ha satt seg veldig inn i det.

 98. FrihetsSusanne 9. november 2010 at 19:07 - Reply

  Takk Camilla for linken du la ut om vaksineopplysning på HelseHildes andre innlegg. Hadde ikke sett den før….sterk kost ja… Kanskje andre her også vil se den : http://www.filmpraksis.no/Vaksiner-klipp.html

 99. Realist 9. november 2010 at 19:18 - Reply

  Regnet heller ikke med at du blir sjokkert av egne ord, susanne.

  Ad vaksinasjon anbefaler jeg deg «Ti myter om vaksinasjon» av førsteamanuensis i infeksjonsimmunologi Jan Pravsgaard Christensen og professor i eksperimentell virologi Allan Randrup Thomsen fra Det medisinske fakultet ved København.

  Værsågod og takk for meg.

  *Myte 1: Bedre hygiene og sanitære forhold får sykdommer til å forsvinne likevel – vaksiner er ikke nødvendige.

  Fakta: De sykdommene vi vaksinerer oss mot dukker rask opp igjen hvis vi stanser vaksineprogrammene.

  Mens bedre hygiene, håndvask og rent vann kan beskytte oss mot for eksempel influensa og kolera, finnes det virus som ikke bryr seg om hvor rene vi er. Fjerner vi vaksinene vender «gamle» sykdommer raskt tilbake.

  Epidemier vender tilbake

  – I England fjernet man i 1974 vaksinasjonsprogrammet mot kikhoste, forteller Jan Pravsgaard Christensen.

  – Det førte til en epidemi med 100 000 syke og 36 dødsfall innen fire år. På samme tidspunkt falt antallet japanske kikhostevaksinasjoner fra 70 prosent til 20-40 prosent, og resultatet ble en stigning i antallet tilfeller fra 393 og ingen dødsfall i 1974 til 13 000 tilfeller og 41 dødsfall i 1979.

  – Da svenskene stanset vaksineprogrammet, lå det årlige antallet kikhostetilfeller per 100 000 barn på 700 i 1981. Fire år senere, i 1985, var tallet steget til 3 200. Det var ikke noen endring i disse landenes sanitære og hygienemessige forhold midt på 1970-tallet, men så snart man fjernet vaksinene vente virusene tilbake.

  Samtidig påpeker Allan Randrup Thomsen at man i Danmark ikke vaksinerer mot varicella-virus (vannkopper):

  – Antallet tilfeller har vært uendret i tiår. Hygiene er altså ikke i seg selv nok til å fjerne sykdommer fra omgivelsene våre.

  Globalisering

  – Når vi forsøker å redusere spredning av virus med gode hygienevaner, så endrer vi samtidig når folk blir smittet – det vil si hvilke aldersgrupper som blir utsatt.

  – Og det kan iblant føre til at en sykdom blir verre. Mononukleose (kyssesyke) gir ikke symptomer til barn, men det gjør den hvis du blir infisert i puberteten eller senere, sier han.

  – I vår globale verden, hvor vi reiser jorden rundt, kan sykdommene bli introdusert igjen i Danmark fra den ene dagen til den andre, påpeker Randrup.

  – Det er derfor viktig å ha et oppdatert dansk vaksineprogram når vi reiser til utlandet, hvor for eksempel difteri finnes i stor skala.

  *Myte 2: De fleste som blir smittet, er de som ble vaksinert.

  Fakta: Hoveddelen av de menneskene som blir syke, er ikke blitt vaksinert.

  Dette er en seiglivet myte. Den bygger på manipulasjon med tall, koblet til det faktum at ingen vaksine, på grunn av kompleksiteten i det menneskelige immunforsvaret, beskytter 100 prosent.

  – Influensa-vaksinen beskytter ca. 70 prosent av de vaksinerte, forteller lektor i infeksjonsimmunologi Jan Pravsgaard Christensen.

  – Men barnevaksinene beskytter mellom 85 prosent og 99 prosent av barna. Og la oss slå det fast med det samme: Risikoen for å bli syk er størst for dem som ikke er vaksinert.

  Hvem blir syke under en epidemi?

  For å vise bakgrunnen til myten, forestiller vi oss en skole med 1 000 elever. Ingen har enda hatt for eksempel meslinger, men 995 av studentene er beskyttet av meslingevaksinen som beskytter over 99 prosent.

  – Bryter det ut en meslingepidemi, vil de fem ubeskyttede bli smittet, forteller Pravsgaard.

  – Av de 995 vaksinert vil under én prosent oppleve at vaksinen ikke virker, derfor vil høyst syv av de vaksinert også bli syke.

  I alt får 12 (57) elever meslinger. Av dem er 58 prosent (7/12), altså over halvparten, blitt vaksinert.

  Dette argumentet blir dessverre brukt – og akseptert – i en del antivaksine-litteratur, selv om eksemplet i virkeligheten viser at 100 prosent (fem av fem) av de ubeskyttede ble syke, mens det bare var tilfellet for 1 prosent (syv av 100) av de vaksinerte.

  Finn opplysninger selv

  – Støter man som lekmann på slike tall-eksempler eller annen antivaksine-litteratur, for eksempel på internett, kan man med fordel besøke hjemmesiden til Statens Serum Institut, påpeker Randrup.

  – Her finner man tall og beskrivelser av samtlige barnesykdommer og de danske vaksinasjonsprogrammene.

  *Myte 3: Vaksiner har mange skadelige bivirkninger og langsiktige sideeffekter som er ukjente – man kan til og med dø av en vaksinasjon.

  Fakta: Vaksiner har bivirkninger, men ingen er så alvorlige som selve sykdommene. Det finnes ingen dokumenterte dødsfall som følge av en vaksinasjon.

  Alle medisinske behandlinger kan ha bivirkninger – det gjelder også vaksiner. Men ømhet, lett feber og de ekstremt sjeldne alvorlige konsekvensene må sammenlignes med konsekvensene av de sykdommene som blir vaksinert mot.

  Farene ved meslinger, kusma og røde hunder

  – Da vaksinen mot meslinger, kusma og røde hunder (MFR) inneholder svekket, men levende virus, kan barnet etter vaksinasjon få symptomer som i mild form minner om sykdommene, forklarer Pravsgaard.

  – Fra en liten uke og opp til tre uker etter vaksinasjon man ha feber, snue eller utslett. Barna er imidlertid ikke smittefarlige. Ved naturlig meslingeinfeksjon er risikoen for lungebetennelse 1:20, for hjernehinnebetennelse 1:2000 og risikoen for dødsfall er 1:3000.

  I ett av 300 sykdomstilfeller med kusma er konsekvensen hjernehinnebetennelse, og hos voksne menn kan sykdommen medføre sterilitet

  Røde hunder gir en av fire gravide kvinner Congential Rubella Syndrome (CRS): Fosteret blir smittet med virus og kan fødes med hjerneskade, døvhet, blindhet, hjertefeil og dårlig immunforsvar, noe som betyr at barnet kan skille ut virus i opp til flere år (= smittefare).

  Risikoen for CRS er opp mot 90 prosent i den første tredjedelen av graviditeten.

  Farene ved vaksiner

  Risikoen for hjernehinnebetennelse eller en voldsom allergisk reaksjon ved MFR-vaksinen er under én til en million.

  Dessuten undersøkte det amerikanske Center for Disease Control (CDC) på et tidspunkt to millioner dødsfall i USA. Ikke et eneste var assosiert med vaksinasjon.

  Virussykdommer som øker risiko for schizofreni

  Dessuten viser nye studier at smitte med influensa, røde hunder, toksoplasmose og Herpes Simplex Virus Type-2 under graviditeten kan være en medvirkende årsak til schizofreni.

  – Dette er svært alvorlig, forteller professor i neuropsykiatri Birte Glenthøj.

  – Det er en del epidemiologiske studier som har vist en sammenheng mellom disse infeksjonene og økt risiko for schizofreni – og mange grupper undersøker dette akkurat nå i kombinasjon med forskjellige immunologiske biomarkører.

  – Det er neppe tvil om at forskjellige infeksjoner i graviditeten kan være blant de miljøfaktorene som, sammen med genene, disponerer for utvikling av schizofreni.

  Forskerne er i dag enige om at genene utgjør 70-80 prosent av grunnlaget for schizofreni, men også at genene interagerer med en rekke miljøfaktorer, som for eksempel infeksjoner under graviditeten.

  *Myte 4: Vaksiner forårsaker krybbedød.

  Fakta: Nei. Dette er ofte nevnt i forbindelse med vaksine mot difteri, tetanus (stivkrampe), kikhoste, og polio. Dette er imidlertid alvorlige og livstruende sykdommer.

  Tidspunktene for vaksinasjonene faller sammen med det tidspunktet hvor babyer kan rammes av krybbedød. Men det finnes ingen dokumentert sammenheng.

  I Danmark får barn i dag den første dosen når de er tre måneder gamle, den annen når de er fem måneder, og den siste dosen når de er 12 måneder.

  Langt de fleste babyene som rammes av krybbedøden er mellom to-fire måneder gamle, og opp mot 90 prosent av alle tilfeller forekommer før barnet fyller seks måneder.

  Det er sannsynligvis sammenfallet mellom vaksinasjonstidspunktene og alderen for krybbedød som står bak denne myten – selv om det ikke finnes dokumenterte bevis på at det er en sammenheng.

  På 1980-tallet utførte amerikanske forskere en lang rekke studier for å undersøke om det var en sammenheng mellom den disse vaksinene og krybbedød.

  Konklusjonen var at det døde like mange barn av krybbedød før de ble vaksinert som etter. Det kunne derfor ikke etableres en årsakssammenheng.

  Farene ved stivkrampe, difteri, kikhoste og polio

  Sammenholdt med disse bivirkningene er det alvorlige konsekvenser ved difteri, stivkrampe, kikhoste og polio.

  Difteri dreper 1 av 20. Stivkrampe fører til døden i 1 av 300 tilfeller, mens kikhoste fører til lungebetennelse i 1 av 8 tilfeller, hjernehinnebetennelse i 1 av 20 tilfeller og døden i 1 av 200 tilfeller.

  Én av 200 polioinfeksjoner fører til varige lammelser, og fem-ti prosent av de lammede dør når åndedrettsmusklene blir rammet.

  Bivirkninger av vaksinen

  – Vaksinen har bivirkninger, forklarer Allan Randrup.

  – Noen timer etter injeksjonen kan det forekomme rødfarge og hevelse på injeksjonsstedet, samt eventuelt feber. Reaksjonen varer som regel bare et par døgn og er ufarlig.

  Ett av 100 vaksinerte barn blir dårlige av vaksinen, men det går over etter et par dager. Kramper eller sjokk inntreffer hos ett barn av 1 750, men også de kommer seg helt etter få dager.

  Hjernehinnebetennelse som følge av vaksinen forekommer bare et sted mellom 0 og ti ganger ut av en million tilfeller, og det finnes ikke et eneste dokumentert dødsfall som følge av denne vaksinen.

  *MYTE 5: De fleste sykdommene vi blir vaksinert mot, er likevel forsvunnet fra Danmark, så det er ingen grunn til å bli vaksinert.

  Fakta: Sykdommene finnes fremdeles i for eksempel Øst-Europa, og siden antallet vaksinerte er på vei ned, kan de rask vende tilbake til Danmark.

  Vi har i Danmark ikke opplevd alvorlige, smittsomme sykdomsepidemier på mange tiår, og det kan vi blant annet takke vaksinasjonsprogrammene for.

  Men de sykdomsfremkallende virusene og bakterier finnes fremdeles ute i verden, og vi kan rask støte på dem igjen.

  – De «gamle» sykdommene holder seg bare vekk så lenge vi vaksinerer dem vekk, forteller Randrup.

  Hvor sårbare er vi?

  Opp mot 100 000 dansker er ikke lengre vaksinert mot meslinger, og det tallet stiger for hver generasjon, ifølge professor i virussykdommer, Jens Lundgren. Han mener samtidig at vi i dag ikke er klar over at meslinger kan gi alvorlige komplikasjoner.

  – Ser vi på konsekvensene av den naturlige meslingeinfeksjonen i forhold til vaksinasjon, så er meslinger en alvorlig sykdom, selv hos friske barn, fortsetter Thomsen.

  – I verste fall kan pasientene få hjerneskader, og det er mange sekundære infeksjoner som ørebetennelse, lungebetennelse og så videre.

  Meslinger er alvorlig og ekstremt smittsomt

  Meslinger er en av de mest smittsomme sykdommene vi kjenner. I desember 2008 ble et treårig barn innlagt i to dager etter å ha kommet hjem fra ferie i Øst-Afrika. Legene diagnostiserte barnet med meslingevirus type 3B, og i løpet av desember ble ytterligere fem barn smittet med denne typen.

  I 2007 ble en 24-årig kvinne smittet med meslinger i Thailand, mens en 20-årig kvinne ble infisert under ferie i Sveits.

  I begynnelsen av 2008 brakte en 23-årig mann meslinger med seg fra Nepal/India og smittet en 24-årig kvinne, en 20 måneder gammel baby og en 26-årig kvinne i legens venteværelse.

  Selv etter at den 23-årige mannen kom på sykehuset, smittet han en 39-årig mann som ble lagt inn til polyklinisk behandling i avdelingen hvor 23-årigen var innlagt.

  Alle de fem nysmittede hadde fått det indiske meslingeviruset.

  Tilfellene viser at uvaksinerte mennesker i Danmark kan risikere en infeksjon etter import av meslinger fra utlandet. Derfor anbefaler Statens Serum Institut at hvis du skal reise til et område der det forekommer meslinger, bør du få en MFR-vaksine hvis du ikke er vaksinert allerede.

  *Myte 6: De barnesykdommene vi vaksinerer mot er bare plager vi må få overstått på et eller annet tidspunkt i løpet av livet.

  Fakta: Barnesykdommer er alvorlige og kan medføre alvorlige komplikasjoner hvis voksne får dem.

  Sykdommer som meslinger, røde hunder, vannkopper, skarlagensfeber, kusma med flere er kjent som barnesykdommer siden vi normalt har fått dem i barndommen. Men de er ikke ufarlige.

  Som barn er immunsystemene våre enda ikke kommet helt i gang. Selv om de er i stand til å bekjempe infeksjonene, så forløper «kampen» ofte mildere enn hvis en voksen persons immunforsvar møter for eksempel meslinger.

  – I noen situasjoner er det en fordel at immunsystemet ikke er kommet helt i gang, når det møter en sykdomsfremkallende mikrobe, forklarer Allan Randrup Thomsen.

  – Spanskesyken tok etter 1. verdenskrig først og fremst livet av unge og ellers friske mennesker, fordi immunforsvaret deres reagerte voldsomt på nettopp dette influensaviruset.

  Og som det fremgår av myte 3, kan noen av barnesykdommene for eksempel gi fosterskader hos gravide kvinner og medføre sterilitet hos menn.

  De såkalte barnesykdommene er dermed alvorlige, kan ha alvorlige konsekvenser og føre til dødsfall.

  *Myte 7: Får et barn mer enn én vaksine om gangen, øker det risikoen for skadelige bivirkninger, og det kan overbelaste barnets immunsystem

  Fakta: Et barns immunsystem håndterer daglig flere hundre fremmedlegemer og kan derfor uten problemer håndtere flere vaksiner av gangen.

  Når vi blir syke eller vaksinerte, skaffer immunforsvaret seg en fantomtegning av «forbryteren». Litt forenklet kan man si at antistoff-politiet patruljerer alle innganger til kroppen med en kopi av tegningen og kan raskt gripe inn hvis de identifiserer viruset eller bakterie som er avbildet.

  – Alle mennesker, også barn, blir utsatt for utallige fremmedlegemer hver eneste dag, forteller Randrup.

  – Vi har millioner av bakterier i kroppen, og hver gang vi spiser noe får vi inn nye mikrober. Antistoff-politiet har mange tusen fantomtegninger som daglig får bommen til å gå ned og holder skadelige invasjonsstyrker ute.

  Antistoffene er proteiner designet for å gjenkjenne helt bestemte kjennemerker på tegningene, såkalte antigener.

  – En virusinfeksjon i de øvre luftveiene, for eksempel et forkjølelsesvirus, utsetter et barn for mellom fire og ti av disse trekkene eller antigenene. En alvorlig omgang halsbetennelse for mellom 25-50. Det antallet kjennetegn/antigener et barn blir utsatt for gjennom vaksiner, er en dråpe i havet, fortsetter Randrup.

  Sammenlignet med det antallet antigener vi møter hver dag, vil antallet i en vaksine ikke belaste et barns immunsystem så mye at det svekkes, rapporterte det amerikanske Institute of Medicine i 1994.

  Alle vitenskapelige data viser at samtidige vaksinasjoner med multiple vaksiner (for eksempel MFR eller vaksiner mot for eksempel difteri, kikhoste og polio) ikke har noen skadelig effekt på et normalt barns immunsystem.

  *Myte 8: Influensa er noe vi må leve med.

  Fakta: Influensa er en alvorlig sykdom som tar av livet mange hundre tusen mennesker på verdensplan hvert år.

  Under en influensaepidemi kan sykdommen livet av opp mot 1 000 mennesker bare i Danmark, hovedsakelig små barn, svekkede eldre og folk med lunge-, hjerte- og karsykdommer.

  Dessuten kan ubeskyttede mennesker overføre virus til svakelige, for eksempel sykehuspasienter og mennesker på pleiehjem.

  Det er et medlem av den omfattende influensavirusfamilien som står bak influensasykdom.

  – Symptomene er plutselig høy feber med kuldeskjelvinger, muskelømhet og hodepine, sammen med nedsatt allmenntilstand, litt tørr hoste og lette smerter ved svelging, forteller Randrup.

  Helsedirektoratet anbefaler vaksinasjon til grupper som er særlig utsatt for å få alvorlige bivirkninger av influensa:

  * Alle personer over 65 år
  * Personer med kroniske sykdommer som lungesykdommer, hjerte- og karsykdommer eller diabetes.
  * Personer med defekt immunsystem.
  * Personer som bor på pleiehjem eller lignende institusjoner
  * Personer med andre tilstander der legen vurderer at influensa utgjør en alvorlig helserisiko
  * Ansatte i helsesektoren, blant annet sykehuspersonale, siden de ellers kan overføre smitte til svekkede pasienter på sykehusene.

  Influensavirus muterer, og i løpet av en årstid har det endret seg så mye at «fantomtegningen» ikke lenger ligner. Derfor er det nødvendig å la seg vaksinere hvert år.

  Influensavirus er en hel familie av forskjellige virus. Noen er i omløp blant mennesker, andre, som for eksempel H5N1 og H7N1, blant fugler.

  Da influensa tok av livet 50 millioner

  Cirka tre ganger hvert århundre muterer et dyreinfleunsavirus så mye at det kan smitte mellom mennesker – og resultatet er en pandemi:

  En verdensomspennende epidemi med det nye influensaviruset.

  I 1918 tok H1N1 for eksempel livet av opp mot 50 millioner mennesker, vel og merke på et tidspunkt hvor verdensbefolkningen var på under to milliarder (hvert 40. menneske omkom i denne influensapandemien).

  *Myte 9: Influensavaksinen er ikke særlig effektiv.

  Fakta: Influensavaksinasjon beskytter 70 prosent av de vaksinerte mot influensa.

  Denne myten har sannsynligvis sin rot i det faktum mange mennesker hvert år får influensa til tross for vaksiner – samt at en lang rekke andre virus kan gi influensalignende symptomer.

  Hvor mange influensavaksiner brukes hvert år i Danmark?

  Statens Serum Institut har siden 2000 distribuert:

  2000: ca. 605 000 doser

  2001: ca. 585 000 doser

  2002: ca. 615 000 doser

  (Illustrasjonsfoto: http://www.colourbox.no)
  2003: ca. 710 000 doser

  2004: ca. 690 000 doser

  2005: ca. 682 000 doser

  2006: ca. 680 000 doser

  2007: ca. 721 000 doser

  Antar vi at alle dosene blir brukt, svarer det til at 12-13 prosent av befolkningen er blitt vaksinert. Samtidig blir ca. 30 prosent av de vaksinerte ikke beskyttet av vaksinen, så i virkeligheten er dermed bare 8-9 prosent av befolkningen helt beskyttet mot influensavirus.

  Vi er altså svært langt fra den vaksinasjonsgraden på over 85 prosent som skal til for å skape «herd-immunity» og kan derfor godt oppleve de tre-fireårig tilbakevendende epidemier, siden det ikke er mange nok som lar seg vaksinere.

  Influensasymptomer trenger ikke skyldes influensavirus

  – Bare en brøkdel at infeksjoner i de øvre luftveiene skyldes influensavirus, forklarer Randrup.

  – Og vi kan jo ikke forlange at en vaksine skal beskytte mot mer enn den kan.

  Det kan være vanskelig for folk å skjelne lette influensasymptomer fra alvorlige forkjølelsessymptomer. Hvis du akkurat er blitt vaksinert mot influensa, og deretter får en skikkelig omgang forkjølelse, kan du kanskje også tro at vaksinen ikke virker.

  Dessuten beskytter influensavaksinen først et par dager etter at du har fått sprøyten – og har du samlet opp influensavirus før immunforsvaret er oppdatert, kan du bli smittet.

  – Både picornavirus, adenovirus, parainfluensavirus, pneumovirus, og metapneumovirus kan gi influensalignende symptomer – uten at de har det minste med influensavirus å gjøre, slår han fast.

  *Myte 10: Det er bedre å bli immun gjennom sykdom enn gjennom en vaksine.

  Fakta: Vaksiner gir immunsystemet nok kunnskap til at det kan bekjempe et invaderende virus.

  – Det er riktig at sykdom gir immunforsvaret mer detaljert informasjon enn en vaksine, forklarer Jan Pravsgaard Christensen.

  Når immunsystemet har bekjempet en smittsom sykdom, eller vi er blitt vaksinert, har visse immunceller (B-celler) opparbeidet «hukommelse» om den sykdomsfremkallende mikroben.

  Såkalte antistoffer suser rundt i blodbanene og i kroppens slim, og patruljerer som grensebetjenter alle innganger med en slags biokjemisk fantomtegning av mikroben.

  Jo mer informasjon kroppen har om mikroben, jo bedre er fantomtegningen, og jo bedre kan immunsystemet reagere hvis et virus eller en bakterie av samme type prøver å invadere.

  Men kroppens naturlige forsvarsverk trenger bare en viss grad av likhet mellom et invaderende virus/bakterie og fantomtegningen før det er i stand til å reagere.

  Denne likheten er vaksiner fullt ut i stand til å gi.

  Kilde: forskning.no

 100. HelseHilde 9. november 2010 at 22:05 - Reply

  @ Kjetil
  Takk for at du deler din kunnskap.
  Det er viktig at all informasjon bli tilgjengelig, slik at hver enkelt av oss kan ta gjennomtenkte valg. Vår helse er etter mitt syn i våre egne hender, og det er også valget om vaksinasjon.

  Jeg forventet ikke en debatt om vaksiner som respons på mitt frokost innlegg, men ser at den var viktig.

  Salt debatt er i skala kanskje ikke så stor, men salt er livsviktig, og jeg oppfordrer alle til å skaffe seg kunnskap om temaet.:-)

  Hilde

 101. LiseLotte 10. november 2010 at 13:56 - Reply

  Ja, det kan være problemer med vaksiner, men fordelene overveier klart ulempene. Går utfra at du ikke tror på at vaksiner gir autisme(?). For som sagt Anti-vaksinasjons bevegelsen startet med tidligere doktor (han er dømt for svndel) Andrew Wakefield som hevdet vaksiner gir autisme, men har nå sprunget i flere retinger. Men dette illustrerer hvor absurd det er:

  Forøvrig er det å ikke vaksinere sine barn ganse nærme nazisme. Fordi du absolutt ikke tenker på/driter i «svake» barn og kommer med psudovitenskap angåend egne barne

 102. LiseLotte 10. november 2010 at 14:04 - Reply

  Og Firhets Susanne, kan du ikke starte med å gjøre verden til et litt bedre sted for barna, ved å vaksinere dem?
  Eller synes jeg det er harde tendenser her for Occidentalisme

 103. LiseLotte 10. november 2010 at 14:19 - Reply

  Og hvordan kan man feste litt til en herr Kjetil Dreyer. Han skriver jo for Nyhetspeilet.no. GÅ inn på den siden og les selv, det burde diskvalifiser de fleste.

 104. Marimor 10. november 2010 at 18:08 - Reply

  @Hilde
  Kan man erstatte hemp’en i smoothien din med noe nærmere «normalt» som kan kjøpes på en ikke-helsekost-butikk? Til å være en alternativ-skeptiker av dimensjoner så liker jeg ideen din med sunne smoothies om morgenen! Lettere å helle i ungene, og oppskriften din skled rett ned (riktignok uten hemp… 🙂

 105. May 10. november 2010 at 18:33 - Reply

  * Frihetssusanne. Du skriver mye klokt, og det varmer mitt hjerte. Du vibrerer så høyt at du ikke trekkes inn i dramaet ser jeg, og godt er det. Av samme grunn er det så mange som blir provosert av både det du sier og det Hilde sier….;-) Evolusjonen er i full gang og det er den oppvoksende generasjon som vil forandre verden. De bare VET – takk og pris.

 106. Marimor 10. november 2010 at 18:39 - Reply

  @May
  Spør en gjennomsnitts 14-åring idag om de «bare VET» ang denne såkalte evolusjonen deres… Jeg tror du vil bli noe forbauset (les: deprimert) over svaret… Jeg har to stk av den oppvoksende generasjon du viser til her i huset. Har du? 🙂

 107. HelseHilde 10. november 2010 at 19:02 - Reply

  Hei Marimor.

  Så flott å høre at den skled ned 🙂

  Du kan fint bare kjøre uten hemp pulver. Hemp bruker jeg for å få inn mer proteiner i kosten, spesielt om man er vegeterianer.
  ved å ha i proteiner og olje i en smoothies, so blir også den totale glykemiske indeksen lavere. det vil si at kroppen bruker lenger tid på å omdanne maten til sukker i blodet. Lav GI betyr liten blodsukkersvingning. Frukt og bær har ganske høy GI, så man må passe litt på. Derfor bruker jeg også grønnsaker, som har en lav GI 🙂

  Om du vil ha GIèn lavere uten hemp, så kan du bruke litt mer olje.

  Lykke til videre med å smake deg til flere favoritter.

  Hilde

 108. Liselotte 10. november 2010 at 19:10 - Reply

  @May
  – Altså May du har med innlegget ditt vist at du har ingen forståelse for evolusjon. Som biolog kan jeg innformere deg at vi ikke har forandret oss på flere tusen år. Eneste vi har sett er at magesekken har blitt så vidt det er mindre. (Dette forklares med at vi har spist og spiser mere kjøtt). For å tro evolusjon bare går på EN generasjon må du langt ut i scinetologi-konspirasjonsteori land.

  Dog kan evolusjonsteori brukes for å delvis forklare din påstand «om at barn bare vet».
  Et barn som akksepterer det foreldrene, eller eventuelle omsorgspersoner, sier til dem som sanheten uten videre vil overleve i lengden(genetisk dissponert). De som har gener som går ut på det motsatte vil etter hvert bli utryddet.
  For å ta et eksempel hvis du sier til barnet at det ikke skal leke ved elven for da blir du spist av krokkodiller eller ikke spis fluesopp. De som automatisk akksepterer dette vil ha større sjanse til å overleve en de som alikevel vil prøve. La dette dure og gå i mange tusen år og du har et sett med gener som overlever og et sett som dør ut.
  Vel alternativbevegelsen er meget ung, du har etter all sansynlighet ikke hørt noe om dette fra dine foreldre (i såfall er du i et meget lite mindretall). Så ved å fortelle dette til barna dine vil de være genetisk dissponert til å akkseptere det du sier som sannhet i kraft av deg som omsorgsperson. Slik vil barna dine «bare vite», men det blir ikke mere sannhet i det av den grunn. Om du hadde sagt til dem fra de var små at Helvete ligger i jordens sentrum (som mange trodde før), ville de akkseptert det som «sannhet»

 109. Tor Arne 10. november 2010 at 19:56 - Reply

  @May wtf? Har vi glemt å trekke FrihetsSusanne i dramaet? For det første: Evulosjon er ikke noe vi ser sånn momentant. Ingen opplever spontanevulosjon. Selv om det hadde vært kult med *vips* der har vi 16 fingre gitt.

  For det andre, FrihetsSusanne er en selger. Hun selger kurs og tjener penger på dette her. Det er i og for seg greit nok å tjene penger, men når det er på humbug er det litt mer tvilsomt.

  For det tredje. FrihetsSusanne har på sin blogg blant annet at vaksine er gift. Mon tro om FrihetsSusanne hadde villet reist ned til Haiti uvaksinert? Den «giften» i vaksinen er sikkert farligere enn kolera? Og om man ikke tar med Haiti i beregningen, sikkert farligere enn polio og meslinger?

  Hm, mon tror hvem som er FrihetsSusanne sine referanser…. jo *bombe*… akkurat de samme svindlerne som alle andre som forsøker å bekjempe skolemedisin.

 110. Lenus 10. november 2010 at 22:35 - Reply

  @ FrihetsSusanne: Tror du har tatt litt for mye hemp-pulver i den smoothiesen

 111. FrihetsSusanne 11. november 2010 at 10:54 - Reply

  Man må tørre å installere “Livet 2.0″ for å forstå disse nye tingene… Ellers gir det ikke mening. 2.0 har mange nye funksjonaliteter og er enda mer levende. Anbefales! Før man kjører installeringen må man selvfølgelig først gi opp vanene og virkeligheten i “Livet 1.0″ og håpe på at det beste derfra også er med i 2.0 versjonen….Men det vet man jo ikke før man har prøvd det. For å fortsette å game med vennene dine anbefaler vi å gå over til 2.0. Ellers blir du fort sittende igjen alene og klamre deg fast til det gamle gode.. 😉 Livet har aldri vært bedre. 2.0 versjonen leverer!

 112. May 11. november 2010 at 20:35 - Reply

  @Marimor, ja jeg har en datter på den alderen, og hun imponerer meg hver dag med sin klokskap. Jeg har også gleden av å arbeide med en gruppe ungdommer hvor hovedtyngden ligger mellom 12 og 18 år, en fantastisk gjeng, og jeg synes de er helt fantastiske, vi har mange flotte samtaler.

  @Liselotte, jeg tror at vi utvikler oss hele tiden jeg og at hver generasjon er litt forskjellig fra forrige generasjon. Når det gjelder barneoppdragelse….hvis det er det du mener her ? ….så lærer jeg mitt barn å være bevisst på sine og andres følelser og behov og å ta ansvar for hvordan hun tenker og handler. Jeg lærer henne at hun alltid skal følge sin intuisjon, for det er den sanne vei for henne. Jeg har aldri praktisert lydighetsprinsippet eller straff/ belønningsprinsippet (dressurskole for hunder prinsippet…). Men enhver får jo selv velge hvordan de oppdrar sine barn selvfølgelig. Så langt ser det ut til at jeg har et harmonisk og klokt barn i huset, som er reflektert og tar kloke valg i livet. Alle barn er forskjellige – like forskjellige som vi voksne er, så her må vi jo finne ut av hva som fungerer for oss selv og våre nærmeste. Jeg oppdrar mitt barn totalt forskjellig fra slik mine foreldre oppdro meg, bare så det er sagt.

  Jeg er enig med Susanne i at «livet 2.0» er fantastisk :-)) og jeg gleder meg til «3.0» versjonen også !

 113. Liselotte 11. november 2010 at 23:32 - Reply

  @ May
  Nei, var ikke barneoppdragelse jeg siktet til. Og hvis du følete det var en anklagelse mot din barneoppdragelse, så beklager jeg det.

  Det var et forsøk på å forklare dette utifra evolusjon. Jeg var vel ikke flink nok på «dumbed down sicence» i dette tilfellet. Men du skjønner virkelig ikke evolusjon. Det viser siste svaret ditt også. For å ta et annet eksempel det er ca 75000 år siden vi vandret utfra Afrika. Tenk hvor mange generasjoner det er. Er forbausende lite som har forgått på disse årene, vi er så og si like.

  Ellers er jeg litt skremt å dette med livet 2.0. For det første: går dette ut på å forkaste fysiske, kjemiske og biologiske lover? Er iallefall slik det fremstår
  For det andre: det fremstår som en slags sannhets deus ex machina kult.
  Ordlyden minner forbausend om min avdøde onkel som var beinhard kommunist. Han hadde «sannheten» og når de tok over ville verden bli et bedre sted. Passer selvfølgelig ikke inn her, men han snakket om livet versjon 2.
  Men siden du tilhører nyrelgiøsitet kan det vel passe bedre med kristne hjernevaskingsekter, som har sin egen «sannhet» og ikke lytter til fakta.
  For meg ble nemlig dette skemmende lesning.

  @Trine Grung
  Min mann har ertet meg for å følge med på «bloggverdens TV-Solfrid», men jeg har forsvart deg med, nei hun kommer med flotte betrakninger på hverdagslivet. og ikke bryd meg om ertingen. Så overasket over det her.
  At du ikke trodde det ville bli reaskjoner trodde jeg var en bløff. Som mediarådgiver vet du strømmninger har motstrømmniger. New-age har vært veldig i vinden de siste årene, så det er naturlig at man får en rasjonell motbevegelse. Og kuliminerte med en stor skepsisuke, kulliminert med konferasnen Kritisk masse. Og dagen etter slipper du til et særdeles faktafeil blogginnlegg,. Jeg kunne aldri verden tro at du var så naiv. Sa det ville komme oppklaringer på mandag, også kommer dette! Ble en smule skremt da du skrev at du ikke lyttet til fagfolk. Tror du også på dette?

  Jeg sitter litt med følelsen av en som har oppdaget at kjæresten har vært utro. Illusjoner er brutt. Kan hende jeg vil slutte å følge bloggen din. Men det går sikkert bra for deg. Er et gilmmrende PR-stunt også for du segregert leserne dine på en effektiv måte. Leserne blir nok de som foretrekker Den andre siden og Nyhetspeilet.no fremfor Urix og Nyheter

 114. FrihetsSusanne 12. november 2010 at 13:11 - Reply

  Jeg nevnte evolusjon tidligere og siktet da først og fremst bevissthetsevolusjonen. Mye har skjedd med menneskers tanker, følelser, sanseapparat og ikke minst virkelighetsoppfattning i den siste tiden. Også med enkelte tidligere skeptikere! Det er ikke lett å se på utsiden hva som skjer på innsiden. Noen endres som følge av kritiske faser i livet, noen av lengselen etter det mer «ekte» i livet, noen får spontan åndelig kontakt. Ingen fasit her. Og heller ikke hører disse menneskene nødvendigvis med i spesielle grupper eller trosretninger. Selv om de kanskje etterhvert søker tilhørighet sammen med andre åpne mennesker. Det virker som om det bare skjer en endring naturlig innenfra. Dette skjedde spontant med meg i 1999. Livet endret seg dramatisk fra innsiden på kort tid. Jeg fikk ikke flere fingre men et mye rikere liv og et åpnere hjerte 🙂 Jeg kunne plutselig lese mennesker intensjon, kjenne følelsene deres, forstå hvorfor de gjorde som de gjorde. Jeg begynte å se sammenhengene i livet. Forstod hvordan ånd og materie er avhengig av hverandre i skapelsen. Fikk se «matrixen» rett og slett. Utrolig spennende og jeg fikk mye større muligheter for å påvirke mitt eget liv etter dette. Når man selv kan gå inn å påvirke «matrixen» kan man skape mye. Siden dette skjedde med meg har jeg vært opptatt av å støtte andre også i denne prosessen. Og jeg gjenkjenner at noe tilsvarende skjer med flere og flere nå. Det er ikke så mye hverken mystisk eller alternativt med dette. Jeg kaller det bare bevissthetsevolusjonen og jeg tror det skjer med mennesker som er åpne fortere enn med de som bare tror på vitenskapens utvikling. Det blir for meg et veldig begrenset virkelighetssyn selv om vitenskapen er fantastisk nok i seg selv. Balansen mellom ånd og materie er nøkkelen tror jeg. En fot i hver leir…. Ingenting er svart-hvitt… og vi er mennesker alle sammen… vi henger sammen mer enn vi aner… åpne mennesker trenger skeptikerene og skeptikerne trenger åpne mennesker… inntil vi alle kan forenes som ett… som mennesker med både hjerne- og hjerteintelligens aktivisert…

  Arrester meg hvis jeg tar feil, men jeg tror at skeptikerene her tror at «de andre» tror på det alternative og det kontroversiele på samme måte som skeptikerene tror på vitenskapen. Som jeg ser det er dette ikke korrekt. Det handler ikke om å skifte ut til et nytt trossystem som blir tredd nedover hodet fra utsiden. Kanskje for noen men tvert imot for andre. Frihet handler om å oppdage utenfor boksen. De fleste «alternativere» har brutt seg løs fra det opp-og-vedtatte for å utforske livet selv. Med dette valget forsvinner mange av skylappene og man får se og mer. Dermed blir beslutningsgrunnlaget sterkere for å kunne ta egne bevisste valg. Det er en stor forskjell her…
  Hører gjerne kommentarer på dette fra andre.

 115. FrihetsSusanne 12. november 2010 at 13:37 - Reply

  «Inner resistance to whatever arises in the present moment pulls you back into unconsciousness. Inner resistance is some form of negativity, complaining, fear, aggression, or anger. This is important because whenever you complain about what somebody else does you’re already beginning to fall into that trap of unconsciousness.»

  Eckhart Tolle

 116. Marimor 12. november 2010 at 13:51 - Reply

  @May
  For å referere deg: «hun (din datter) imponerer meg hver dag med sin klokskap. Jeg har også gleden av å arbeide med en gruppe ungdommer hvor hovedtyngden ligger mellom 12 og 18 år, en fantastisk gjeng, og jeg synes de er helt fantastiske, vi har mange flotte samtaler.»

  Vel, min datter imponerer meg også hver dag med sin klokskap og innsikt til å være 14, og min sønn på 17 det samme. Vi har også mange engasjerende og flotte samtaler. Evolusjonsteorien din er forunderlig fraværende både hos disse to og i vennegjengen dere, som er riiimelig stor. Så du har nok et unikt knippe med ungdommer hos deg, som sikkert ikke er blitt påvirket av deg?!? De bare VET, liksom, om denne evolusjonsteorien din.

  Evolusjon i EN generasjon er unikt, så kanskje du har «sykt» unike gener som du har videreført din datter?? For ikke å snakke om «sykt» unike evner som du har klart å omgjøre til evolusjon i ungdomsgruppen din kun ved hjelp av – hva? Telepati??

  Du må jo være et (vid)under i to sko, og sannsynligvis veldig interessant subjekt for videre forskning?! Spøk til side, May – men selv du må virkelig putte fingeren i jorda og kjenne om du er på planet med oss andre som vandrer på denne jord 🙂 Jeg er stor fan av Darwin, men selv han tror jeg måtte ha lagt inn årene i en diskusjon med deg. God helg 🙂 🙂

 117. Marimor 12. november 2010 at 15:50 - Reply

  Nå er jeg igrunnen mer interessert i hva HILDE disker opp med på mandag enn hva evolusjons-teoretikerne her inne måtte mene… Smoothi’en var en god idé! Uansett om den er basert på evolusjonsteorier eller vitenskap! 🙂

  Pick ‘n choose! Sånn er det med alt her i livet. Jeg for min del har gjennomsnittlig normal intelligens og føttene altfor godt plantet i god, jærsk bondejord. Jeg velger gjennomprøvde og dokumenterte teorier bevist i praksis. Så kan dere som heller til bevissthetsevolusjonen (hvor nå det ordet er plukket fra) få lov til å tro på det. Ingen feil i det!… så lenge dere ikke prøver å prakke deres teorier på andre som om det skulle være den ENESTE saliggjørende redningen for menneskeheten …

 118. May 14. november 2010 at 13:42 - Reply

  @marimor, Jeg synes nok du trekker det jeg sier litt vel langt. Men, greit nok, tror ikke det er noen vits i å diskutere med det formål å bli enige. Vi har forskjellig syn og forskjellig virkelighetsoppfatning – og det er greit for meg. Blir spennende å se hva Hilde kommer med i morgen da. Jeg gleder meg til neste blogginnlegg.;-))

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits