Min reise – mine valg

Jeg er i Sarpsborg for å holde foredrag HER. Det har kokt i hele dag/kveld og hodet er i ferd med å danse seg ned på puten….

Jeg elsker å holde foredrag, snakker mer enn gjerne om sosiale medier, og om hvordan jeg tenker innen markedsføring på nettet. Men mest av alt liker jeg å snakke om hvordan og hvorfor alle bør delta på denne festen sosiale medier er! Jeg har hatt en utrolig inspirerende dag og fått så masse impulser at det spørs om hodet klarer å lande på puten som ligger her og venter på meg!

Jeg blogget tidligere i uken om diagnosen min, disse leddene som har kranglet med meg det siste året og hva det faktisk var som var feil. Les gjerne HER. Jeg har hatt mye vondt, ikke overlevd uten smertestillende og mange ganger tenkt – Skal jeg ha det sånn resten av livet?

Nei, jeg skal ikke det og derfor gjør jeg noen viktige valg for hvordan jeg vil møte smertene og leddgikten veien videre. Viktige valg for meg, og jeg velger å tenke at det er mye mellom himmel og jord som vi ikke vet noe om. HelseHilde har igjen skapt masse debatt med sitt syn på helse og MANGE undrer på hvorfor jeg velger å la henne slippe til. Denne «gale» damen. Ja, for hun må jo være det som har opplevd noe så fælt som å bli frisk å bli nesten frisk fra sin lidelse! Hun har en vei og gå, men mye kan gjøres med riktig kost og trening.

Jeg har lenge lest og latt meg inspirere av folk som tenker utenfor boksen, uten at jeg sier det er veien å gå for alle. Alle må gjøre det som er riktig for hver enkelt og ikke minst lytte til den/de som rådfører en på veien. Jeg sier ikke jeg skal følge alle rådene til Hilde, men jammen er det ikke mye fornuftig hun har å dele når det kommer til kosthold. Det syntes jeg, og det er mange leger med meg. Det vet jeg etter å ha vært hos mange leger i min søken etter informasjon om både rosacealidelsen jeg har midt i trynet og andre helseissues. Leger, med formell legeutdannelse.

Jeg har gjort noen grep de siste månedene etter at smertene regjerte som verst i august. Jeg har kuttet all gluten, nå all kumelk, rødt kjøtt, alkohol (ikke at det kom så mye av det ned i mageregionen fra før) sukker så langt det går (det er jo til og med sukker i makrell i tomat liksom), og halvfabrikert mat. I januar starter jeg på kurs for å lære meg å lage raw-food, og det gleder jeg meg veldig til….og selvfølgelig skal jeg dele kurset her på bloggen!

Jeg velger å starte med blanke ark, åpner opp for det som måtte komme av impulser, og har legen min med på min reise. For denne bloggen er min reise, og heldigvis finnes det noen som ønsker å følge den. Takk, jeg bøyer meg i støvet og hybelkaninen som ikke finnes på dette hotellrom hehe.

Der fant jeg puten og her skal jeg sove godt. Kjekt at det lå et viktig budskap og ventet på meg…Save the rainforest! Heia Choice, dere gjør mye riktig! Deler til slutt en video av noen som underholdt her i dag. Kule gutter fra Sverige som snart skal erobre Norge. Velkommen, dette likte jeg!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:10:35+00:00 9. november, 2010|Categories: OPPLEVELSER|Tags: , , |15 Comments

15 Kommentarer

 1. Heidi P 9. november 2010 at 08:50 - Reply

  Synes du er så flink. Men du da må du fortelle meg for jeg lurer veldig hva er det igjen hva spiser du egentlig? hehe Driver med det samme selvom dagen men jeg plages med slitenhet, lymfekuler og litt eksem og magen….

 2. Gjest 9. november 2010 at 11:39 - Reply

  Ok, nå takker jeg for meg og ønsker deg lykke til videre. For når du latterliggjør de som stiller spørsmål, skaper du ikke noe sunt klima. Og før du fyker løs med «latterliggjør? Jeg?!», kan jeg sitere det du skriver over her: «HelseHilde har igjen skapt masse debatt med sitt syn på helse og MANGE undrer på hvorfor jeg velger å la henne slippe til. Denne “gale” damen. Ja, for hun må jo være det som har opplevd noe så fælt som å bli frisk fra sin lidelse!»

  MANGE har stilt deg (og HH) spørsmål om hva slags hold det er i de rådene hun kommer med. Ingen har, så vidt jeg har sett, kalt henne gal. Og om noen hadde gjort det, ville det ikke vært fordi hun har fått en bedre hverdag, men fordi hun bl.a. later som om vaksinering ødelegger flere liv enn det redder.

  Jeg har null respekt for måten du har håndtert alt dette på.

 3. Odd R.Kr 9. november 2010 at 12:58 - Reply

  Leste noe i din blogg om at du sliter med smerter. Ja det kan jeg skrive under på at er et helvete, jeg synes virkelig synd på deg.
  Du er veldig flink til å skrive å sette ord på det meste. Jeg også har forsøkt å blogge, men det var en stund siden jeg skrev noe i bloggen min, jeg har rett og slett ikke orket i den senere tid, da det er skjedd så mye vondt på en liten stund, men jeg skal nok fatte ned noen ord igjen, bare jeg får ro i sjelen igjen.
  Jeg kommer til å legge bloggen din i favoritter, slik at jeg kan følge på det du skriver om smerter, og hvordan du takler dette, kanskje også jeg får noe innput slik at jeg kan lære noe.
  Ha en fin dag, koselig å lese om deg, ikke om dine smerter, men jenta 🙂

 4. heavyberta 9. november 2010 at 13:05 - Reply

  Uff,ja,Trine..må si meg enig med gjest over her.. Jeg er vokst opp i et sunt hjem-var alltid aktiv med lek og idrett.
  Men på slutten av v.g.skole opererte jeg flere ganger i ledd,gikk i gang med drømmeutdannelsen på slutten av operasjoner -som alle var mislykket. Kjenner jeg blir kvalm av å måtte brette ut livet for å prøve å få noen til å se en sak fra flere sider..vise litt mer empati og vidsynthet enn du har gjort i denne debatten..Trist at hvis du har hatt det så vondt som du sier ikke ser begge sider..for jeg fikk 1.sjokkbeskjed våren jeg fylte 20:»Det er noe totalt galt med ledda din-alle-ikke bare de vi trodde..du blir nok aldri noe arbeidsmenneske..» Dette var av overlege v/spes.sykehus i Oslo.
  Men jeg ga meg ikke,prøvde forskjellige omskoleringer/typer utdanning i 5-6år..var da blitt så mye dårligere at jeg fortvilet lette et.diagnose også.
  Uansett-når det gjaldt alternativt-så har jeg prøvd alt fra omlegging av kosthold FORDI DET VIRKET PÅ MANGE AV DE JEG KJENNER MED REUMATISME(tenk om det var så enkelt!),har vært hos alternative leger i utlandet,prøvd ALT tør jeg påstå-og brukt minst 200000 på 6-7 år..Alle er ikke i din priviligerte situasjon ressursmessig heller husk det. Etter jeg fikk diagnosen..som er som den er..går bratt nedover ;har jeg hatt hjertinfarkt i 30-årene,og smertene(+det som følger med et smerthelvete-ikke lite dessverre)river i meg 24/7.. Jeg har ikke sjans til å kjøpe dyre kostholds/alterntive ting-el.ork..HAR faktisk prøvd..skulle bytta på dagen med de som har en diagnose de hvertfall delvis kan være med å styre plagene selv.. :’-(
  IKKE at jeg ønsket Hilde frisk-det blir for dum spissformulering av deg..men igjen..jeg prøvde i 20 år og med ca 200000 da..,så… Lykke til anyway.

 5. Annailo 9. november 2010 at 14:51 - Reply

  «HelseHilde har igjen skapt masse debatt med sitt syn på helse og MANGE undrer på hvorfor jeg velger å la henne slippe til. Denne “gale” damen. Ja, for hun må jo være det som har opplevd noe så fælt som å bli frisk fra sin lidelse!»

  Har absolutt ikke noe problem med å skjønne at Hilde har klart å «bremse» eller redusere symptomer på sykdommen sin, men å bruke ordet «frisk» som i «kurert» er en helt annen sak. Jeg ønsker deg all mulig lykke til med kosthold og trening i forhold til leddgikten, Trine, noe jeg av erfaring vet har meget god effekt. Samtidig så håper jeg du forstår at revmatiske sykdommer er noe man lever med resten av livet. Det vil være gode perioder og dårligere perioder, og kosthold/trening/livsstil kan, som sagt, ha meget positiv effekt på sykdommen. Det viktigste for meg da jeg fikk diagnosen Bekhterevs, var å akseptere at dette er noe jeg ikke dør av men noe jeg dør med. Og deretter finne en livsstil som gjør at jeg kan leve et mest mulig vanlig liv, med minst mulig smerte og stivhet. Hadde jeg den gang (eller forsåvidt senere også), trodd at dette var noe jeg kunne kurere, ville jeg etterhvert vært blitt knekt mentalt når dette viste seg å ikke stemme.

  Om man først skal finne en positive side av en kronisk revmatisk sykdom, må det være at man blir flinkere til å ta vare på seg sjøl og kroppen sin, OG man lærer seg å sette pris på grunnleggende funksjoner i kroppen som andre tar som en selvfølge. I fjor på denne tiden klarte jeg ikke gå trappene i huset mitt eller holde en kaffekopp. Det er ganske nedslående for en 30-åring. I dag kan jeg løpe, hoppe og leve stort sett normal, takket være endring av kosthold og et strengt treningsprogram som er tilrettelagt i samråd med kostveileder på Revmatismesykehuset på Lillehammer og fysioterapeuter. Og ikke minst, betennelsesdempende medisiner som reduserer betennelser i ledd. I fjor og i dag er som natt og dag for meg, men det er forsatt smerter, skader på ryggraden og ledd, stivhet og utfordringer i hverdagen. Jeg trener 2-3 timer om dagen 7 dager i uka for å opprettholde kroppen min. Det koster svette og tårer, og tar det aller meste av energien min. Tro meg, jeg skulle ofret mye, om ikke alt, for å kurere sykdommen min. Kurert er jeg ikke, og blir det aldri. Jeg er ikke frisk, men jeg har et godt liv til tross for sykdommen. Og det er den viktigste erkjennelsen i livet mitt.

  Har helt ærlig vært litt i tvil om jeg vil følge bloggen din lenger pga innleggene rundt kronisk sykdom. Jeg synes det er rett og slett respektløst overfor mennesker med kroniske sykodmmer, når budskapet nærmest blir at «de får skylde seg sjøl for sykdommen de lever med». Greit nok at Hildes opplegg fungerer bra for henne, det er alldeles topp det! Men respekter at andre er avhengig av livsviktig skolemedisin, og grunnet sykdom har varige skader som aldri kan leges. Det som fungerer for én person fungerer ikke nødvendigvis for andre. Slik jeg ser det er det ikke Hildes erfaringer som er problemet i denne debatten, men hvordan det framstilles. Ifølge gruppen hennes på Facebook er hun altså ikke kurert for leddgikt, noe som stadig gjentas som fakta på bloggen her. Om det virkelig var fakta, ville det revolusjonert livene til millioner av kronisk syke verden over. Slik er det altså ikke. Jeg respekterer deg og det du står for, Trine. Men jeg respekterer ikke at du latterliggjør leserne av bloggen din. Uten dem ville du faktisk ikke hatt en av Norges mest leste blogger.

 6. trinegrung 9. november 2010 at 14:58 - Reply

  Annailo- vi er veldig enige om det meste etter hva jeg leser og jeg latterliggjør ihvertfall ingen. Det er oppriktig ment. Jeg syntes det er en spennende reise Hilde har tatt og skal rette det med at hun er helt frisk…for jeg ser den kan virke litt brå. Takk for ditt innspill, jeg versetter leserne mine veldig!

 7. Beatrice 9. november 2010 at 19:04 - Reply

  Unnskyld meg, men nå måtte jeg bare skrive noen ord her. Trine har akkurat fått diagnosen leddgikt. Ikke så veldig morsomt, vil jeg tro. Etter hva jeg kan se prøver hun å møte dette med positivitet, vilje til å gjøre det beste ut av situasjonen, og ønske om å være så frisk som mulig. Hun viser stå-på-vilje! Og hun velger sin vei.Og så blir bloggen hennes overøst av innlegg fra mennesker som kaller henne respektløs!?

  De eneste jeg ser som er respektløse her på bloggen er de som prøver å kvele Trines positivitet med å male ut med bred pensel om alle lidelser hun burde sette seg ned å ta imot. Et snev av bitterhet gjennomsyrer mange av de innleggene jeg har lest her i det siste. Det er veldig trist at dere sliter, alle er enig i det, men ærlig talt; hold svartmalingen for dere selv, og heller hei Trine frem i hennes vei mot å bli friskere!

  Lykke til, Trine! Jeg tror du kommer langt med å være positiv og med å ha vilje til å jobbe for å bli friskere!

 8. trinegrung 9. november 2010 at 19:28 - Reply

  TAKK Beatrice- den trengte jeg! Tusen takk for velvalgte og støttende ord. Mange er skeptiske men til syvende og sist er dette min blogg, mine opplevelser av livet og mine egenvalgte gjestebloggere. Takk!

 9. Annailo 9. november 2010 at 20:06 - Reply

  Endringen i innlegget gjør at Hildes reise høres langt mer troverdig ut. Jeg vet egentlig at du ikke mener å latterliggjøre leserne dine, men det har blitt mange sterke følelser og meninger innvolvert – og da tar man det gjerne personlig utifra egne erfaringer. Det gjelder ikke bare revmatisme, men også mange andre alvorlige sykdommer.

  Men når det er sagt, selv om jeg ikke nødvendigvis er enig i alt som har blitt skrevet her, så heier jeg både på deg og Hilde og deres reise til en bedre helse! Virkelig! Vi er alle forskjellige, og bra er jo det. Hovedsaken er at hvert menneske finner sin vei på sin reise. Leddgikt er en lei diagnose å få, og det er godt å se at du har en positiv innstilling til det. Så la for all del ikke kritikken knekke deg eller ta fra deg gnisten, men stå på for en sunn kropp og en smertefri hverdag – for der er vi skjønt enige om at det er mulig! 🙂

 10. trine 9. november 2010 at 22:33 - Reply

  Ro deg ned – ta deg et glass rødvin et par-tre kvelder i uka, så skal du se det i hvert fall ikke blir noe verre med plagene. Kanskje smart med en vanligere jobb også … Jeg følger med på hva du skriver nå og da, og du er heldigvis klokere enn de unge, naive bloggerne. Men – jeg vet sannelig ikke …

  • trinegrung 9. november 2010 at 22:37 - Reply

   Vel, revmatologen min var klar på tre punkter: sukker, rødvin og rødt kjøtt gjør IKKE leddgikt noe godt….så da holder jeg meg til vann. Brus drikker jeg heller ikke….men koser meg lell

 11. Sti 10. november 2010 at 17:44 - Reply

  Det er ikke sånn at rødvin og rødt kjøtt er dårlig for alle, jeg merker ikke noe soskjell på smertene eller sykdommen. Det som jeg blir slått ut av er rett og slett værskifte. Det tar tid og finne ut hvordan du reagerer på sykdommen, og takk og lov for gode medisiner. Jeg er i 100% jobb og klarer med gangske så bra!

 12. fata 11. november 2010 at 19:02 - Reply

  Du karakteriserer bloggen som en reise. Jeg lurer på hvor langt du er kommet på reisen, og hva målet i så fall måtte være.

  • trinegrung 11. november 2010 at 19:25 - Reply

   Hvem i alle dager trenger et konkret mål. EN lærer så lenge en lever (heldigvis) og ingen tvinger deg å følge min reise. Heldigvis. Jeg blogger om ting på min vei, som engasjerer meg eller som jeg ønsker å dele med andre…..såre enkelt, men heldigvis kan jeg gjøre som vil. Takk for kommentar!

   • Fata 21. november 2010 at 13:34 - Reply

    Målet i første omgang er vel å tjene spenn. Men mer konkret lurer på om du mener at tid = reise. Altså om du sitter i en stol halvannen time, har du da ‘reist’? Jeg er ute etter samentikken / logikken bak uttrykk som er i vinden.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits