Barn og vintersko

Vinteren er i annmarsj, og det gjør at mer klær må på. Dessverre, sier mange, mine barn intet unntak. Min sønn hadde levd året rundt i fotballshorts og joggesko hvis muligheten ga seg, og imorges ble det en liten diskusjon. Grunnen var Cherrox.

Han liker rett og slett ikke støvler, og han er sikkert ikke alene. De er nok ikke kuuule nok, så mor må nok krype til korset og kjøpe noen som står i stil med hans alder. Men når snøen er våt må disse på, dessverre. Jeg ga meg ikke i morges og han gikk ut av døren med Cherrox, men det spørs om jeg gidder den kampen i neste sving. Det er noe i utsagnet – «Pick your battles, you can’t win them all». Det er ikke alle kamper med barna som er like viktige for meg, så derfor skal jeg ta han med meg i helgen for å anskaffe noen sko som kler årstiden og hans smak.

Jeg er ikke like vanskelig i skoveien og har funnet mine favoritter for vinteren. Jeg skrev i sommer om mine favorittsandaler FitFlop, og nå har de jammen kommet i vintersko! Gjett om jeg jublet når jeg oppdaget det på denne siden HER. Det sies at en trener når en går med det, at alt blir fastere, men det skal jeg ikke si noe om. Rumpa er fin som den er okke som hahahahahaha, tog du ann? Men uansett så er disse gode å gå med, har de på idag, og jeg liker utseende på de! Hva syntes du?
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2010-11-10T09:59:51+00:00 10. november, 2010|Categories: MIN BLOGG|Tags: , , |11 Comments

11 Kommentarer

 1. trinegrung 10. november 2010 at 10:45 - Reply

  Leste igjennom innlegget mitt her http://www.trinegrung.no/2010/06/17/kreative-dager/ og jammen var ikke det mange gode tanker!

 2. Line Marie 10. november 2010 at 12:14 - Reply

  Jeg husker jeg hatet Cherrox selv. Hadde de forresten i rosa. Alt var jo rosa på den tiden. Hehe! Så føler litt med han! Selvom de har jo blitt litt kulere siden jeg hadde det.. 😉

 3. heavyberta 10. november 2010 at 12:45 - Reply

  Åh,jeg blir så glad for at du-og flest mulig håper jeg; vil bruke»pick your battles» i barneoppdragelsen…
  Min datter på snart 17 har alltid fra barnehagen av fått skryt av sin fine folkeskikk-helt vanlig sunn fornuft altså..som «takk for maten» «takk for meg»,prøvd å gjøre henne trygg&tilpasningsdyktig samtidig som hun kan argumentere som en racer og hater urettferdighet..og sier fra.
  Mange venner har spurt meg om råd;hvorfor mitt barn kunne «oppføre» seg så bra,de synes det ble mye småkjefting og gnåling og krangling osv. hjemme hos dem..mitt råd..som fungerte for oss(alle barn er forskjellige individer,men er de friske tror jeg det er noen grunnregler som kan følges så de fra ung alder tilpasser seg det samfunnet vi alle skal leve i..)
  -Plukke ut ca.5 hovedting som er viktig for oppveksten generelt-og hvordan familien legger vekt på. (Skriver mine eksempler..)
  -IKKE gi seg,men følge opp konsekvensen man har satt-og JA-det er kjempevondt noen gng.,,det kom noen tårer fra meg i skjul,men hvis de f.eks hyler&lager baluba i butikken når både store&små er sultne og slitne MÅ man være villige til å gå fra full handlevogn,sette de i barnesetet i bilen og kjøre hjem til brødskiver til middag..kjipt-men de jeg har gitt det rådet:1-2 ganger gjennomførelse,så virker det! 🙂 Og da kan det virke i kanskje 2-3 år før man må gå en ny»runde»
  -Vanlig folkeskikk som respekt for eldre(betyr IKKE at eldre kan si /gjøre hva som helst,men at man hilser&svarer f.eks),takke for ting,lære seg å vente på tur-generell folkeskikk.. 🙂
  -Så er det «pick your battles».hva er viktig for familien..noen jeg kjenner vil ha det ryddig,organisert og lekkert hjemme -selv med småbarn,,og hvis det betyr mye bruker man belønning/konsekvens v/hopping i møbler o.l. Hvis far i huset jobber sent-og ønsker seg litt tid-blir leggetiden senere-dem om det-det er deres ønske
  -Mine «viktige ting»var preget av at jeg allerede var ganske syk da-og at eksmannen min flytta tidlig,ca.5mnd.etter diagnose 🙁 Så det var en blanding av noe som var nøye og noe som ikke gjorde noe som helst. Fordi jeg var syk og alene skulle ingen ha noe å utsette på hygiene,oppførsel,mat o.l til go’jenta..hun har alltid hatt langt,nydelig hår..og mange mødre med døtre vil ha det..men det er ikke pent når det er tuggete pistrer som henger&slenger»hun nekter å bruke spenne altså..» Jeg skrapte sammen til klipp av tupper hver 6.uke&aldri hår nedi ansiktet f.eks-MEN hjemme hos oss har hun og venner fått male hverandre,være med å lage mat,blitt lest masse for-og go’jenta har HOPPA opp i sofaen for å kose med mamma’n sin-stolte meg-fordi jeg dessverre befant meg der mye,nesten alltid nå..men whatever.
  MEN leggetid var etter barne-TV selv om hun var et utpreget B-menneske fra fødselen-men vi la opp rytmen slik at hun ikk SOVNET et.Barne-TV,men vi startet litt før,spiste,badet,leste-og til slutt sang..så jeg(&hun?)hadde den luksusen at det ble brukt ca.2timer på leggestell/»gire ned»-noe jeg tror var viktig fordi hun var B-menneske..Men da var det kvelden-hjalp ikke hvor mye surr hun prøvde seg på-så ga opp ganske fort.(Konsekvens..) For FORDI jeg var/er syk så hadde jeg et par»battles»som var personlige for oss som skrevet over,fordi jeg visste jeg måtte nyte hvert minutt med henne,dvs.alle vet det,men..så på jevnaldrende;ikke like lett i praksis..Så vi kosa oss med mye-men leggetiden kunne jeg f.eks ikke fire på-for da var jeg så sliten&hadde så smerter at jeg var helt på bristepunktet..så greit med fast grense der-ellers hadde det jo endt opp i»screaming-match»
  Nå har jeg privilegiet det er å se hvor flott tenåringen min er-og at hun kan telle på to! hender hvor mange ganger jeg har mått heve stemmen på 16 år..og jeg har fått mye tilbakemeldinger-og blir fortsatt spurt om råd-kjempegøy! Så kjøp støvler i helga a Trine..og vææær så snill å fortell hvor du får tak i støvlene dine-og om de er innenfor mitt budsjett. ;-)..

 4. Heidi P 10. november 2010 at 12:52 - Reply

  Kule sko…hehe selv slikler jeg på uggs….men har enda ikke kjøpt noen…men veldig lyst…hehe

 5. Tone Tallaksen 10. november 2010 at 13:51 - Reply

  Hei,

  Fint innlegg! som mamma til 3 har jeg vært nødt til å «velge mine kamper», både vedrørende Cherrox og andre ting.
  Men, vil bare komme med tips til alle mamma`r og pappa`r som sliter med å få på barnet sitt Cherrox. Kamik til barn er helt supre, de er lette, vanntette og holder barnet ditt tørr og varm på bena. Cherrox blir ofte klamme pga dårlig «pusteegenskaper». Som mamma er jeg veldig fornøyd med Kamik, de passer både til sludd og våte dager og gnistrende flotte vinterdager:)

  TC

 6. thile 10. november 2010 at 14:00 - Reply

  Datteren min hadde Cherrox, for mange år siden.
  Fine støvletter på bildet ovenfor!

 7. thile 10. november 2010 at 14:02 - Reply

  Nå skal jeg skryte av deg, Trine!!!
  Jeg syns du tar opp så mye bra her i bloggen din 😉 Jeg er så fornøyd med linker.
  Klem.

 8. HelseHilde 10. november 2010 at 14:21 - Reply

  Veldig bra sko Trine! Måtte le da jeg så de to parene som står fint her på gangen,, har ressonnert som deg. 🙂

 9. millemette 10. november 2010 at 16:57 - Reply

  Tror de to parene dine passer dårlig i slappsevær gitt……;)

 10. monica 12. november 2010 at 20:07 - Reply

  Fitflop i fargen grå ble med meg hjem for noen dager siden………de er bare sinnsykt bra.Har ikke fått trent på 2-3 år pga ME…
  Men kjennes virkelig etter 30 min gange.Fikk høre at man måtte ta det moderat med bruken.Ikke brukte de så mange timer første dagene.

  Varme,kule og noe av det beste som har båret meg.kjøpte de uten spenner på.Grå er ikke så lett å få tak i…..

 11. monica 12. november 2010 at 20:12 - Reply

  ang barnesko til bruk i vinter.I norge er jo ikke været så forutsigbart akkurat…må jo ha»kinderegg» sko.skal tåle å bli våte,være varme og lette å ha på seg.Hva er egentlig det ultimate valget?Har brukt dockboots til nå og har sorel.
  Ungene vokser jo så fort…..uffamei

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits