Leken med livet

Jeg ble tipset om tøffe Wenche som blogger om sin lidelse. Hun har en bakgrunn som ikke er av de lettelse, og har nå fått en diagnose som hun må forholde seg til. Jeg har valgt å la henne blogge hos meg fordi jeg vet mange sliter med det samme. Anoreksi. Det er en onde for både den det gjelder og ikke minst alle rundt.

Anoreksi kommer i mange former, og mange kvinner idag har en eller annen form for spiseforstyrrelse. Være seg et fanatisk forhold til mat/trening eller hva de spiser. Jeg gir ordet til Wenche, som lever med dette hver dag:

Mauren

Liten?

Jeg?

Langt i fra

Jeg er akkurat stor nok

Fyller meg selv helt

På langs og på tvers

Fra øverst til nederst

Er du større enn deg selv

KANSKJE?


Jeg, er 38 år har 3 barn og for tiden studerer jeg NLP Coaching (Master Practitioner avd 2)

Jeg har en stor utfordring. En utfordring som startet da jeg var 3 år og slo ut i full blomst for første gang da jeg var 17 år.

Jeg er ei ‘jente’ som ble misbrukt og som siden jeg ble klar over at det er jeg som bestemmer over min kropp har straffet meg selv til tider veldig hardt og brutalt.

Jeg er 38 år og har for første gang fått diagnose.

Jeg er anorektiker!

Jeg er nå inne i min 5 runde med selvpining som min lege sier. Men, dette er første gang jeg har måttet, om enn noe motvillig, spørre om hjelp fra det offentlige. Ja, så kan man spørre seg, hvordan kan det ha seg at man har gått så mange runder med dette uten at man selv eller andre har forstått at dette er alvorlig?

Anoreksi handler IKKE om slanking! Dette handler om KONTROLL!! Vel, jeg har vel vært veldig fornektende angående dette og har aldri gitt uttrykk får at det har vært noe problem! Selv ikke den gangen jeg var 25 år, mor til ei lita jente, og veide kun 36 kg.

Jeg er heldigvis en av de heldige som har hatt en sterk vilje, en sjelden ståpå holdning og født ekstremt positiv.  Jeg har bestandig hatt jobb og en hobby som har holdt meg levende. Jeg var danser, og da var det jo ‘en grunn’ til at jeg var veldig tynn til tider.

Samtidig jobbet jeg mye som servitør, så ja, det var full fart!

Noen ganger, som i dag, kan jeg kjenne på dette at jeg har fått en diagnose faktiks er som et nederlag…………… Jeg er jo frisk, vel, tilsynelatende frisk ihvertfall. Ja, jeg spiser bare nøtter, men nei jeg er ikke så tynn at de som ikke kjenner meg ser det på meg!

Men, selv jeg forstår at som mor til 3 barn på 16, 7 og 5 år , må jeg spise noe annet enn nøtter!

Nøtteliten satt i toppn av et tre…………………Tittet ned og så at fallhøyden er så stor, at hun ikke fant kreftene som skulle til denne gangen, hun måtte be om hjelp……………..Får å kunne klatre trygt ned, og samtidig bygge opp en normal spisevane.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2010-11-17T10:57:54+00:00 17. november, 2010|Categories: MIN BLOGG|Tags: , , |9 Comments

9 Kommentarer

 1. trinegrung 17. november 2010 at 11:09 - Reply

  Takk for at du er så tøff og deler Wenche…står respekt av det! Gleder meg til å høre veien videre hvordan du møter dine utfordringer og hva du gjør veien videre for å bli frisk!! Stå på!

 2. Ann mari 17. november 2010 at 11:27 - Reply

  Jeg vil gi deg en klem fra hjertet mitt
  slik at du skal vite at du ikke er alene
  og at du er verdifull og vakker:)
  stå på 🙂
  <3klem Ann mari

 3. HelseHilde 17. november 2010 at 11:40 - Reply

  Lykke til med din reise tilbake til deg og din indre kraft.
  Du er mye større enn diagnosen din, og lykke til med NLP,, Kjempe!!

  Elsk deg selv!!

  I kjærlighet og medfølelse
  En stor klem fra meg

  Hilde

 4. Marte 17. november 2010 at 11:54 - Reply

  Utruleg tøft av deg, Wenche! Vil gjerne anbefale dinosau.blogspot.no (og igrunn den første bloggen ho kom med òg: dinosau.blogg.no). Ho skreiv kronikk i Aftenposten for ei tid tilbake om korleis det er/var å ha spiseforstyrringar. Det finst så mange fleire med eit skrudd forhold til mat enn ein trur, så dette er eit tema eg synest det er særs viktig å ta opp!

  Og Trine: sjølv om det er ikkje alt på bloggen din eg er like einig i dukkar det opp tema som engasjerer meg veldig. Spiseforstyrringar er knytta så altfor tett til skam, og eg kan knapt få uttrykt kor flott eg synest det er når nokon tør å fortelle opent om sjukdomen. Respekt!

 5. trinegrung 17. november 2010 at 12:00 - Reply

  @marte- det er vel litt av vitsen….at en skal være uenige av og til. Jeg lar folk slippe til som jeg mener har et budskap. Være seg ekstremt, nært, personlig, gjenkjennbart…….jeg er bevisst i veien jeg velger 🙂

 6. Wenche 18. november 2010 at 00:58 - Reply

  Tusen takk for fine og støttende ord <3
  Og til Trine: Takk for at du gir meg muligheten!!
  <3

 7. Ingeborg 18. november 2010 at 22:25 - Reply

  Vil sende en klem til Wenche og Trine. Trine, du vet hvorfor. Wenche..til deg fordi du vil trenge en umenneskelig styrke..jeg vet. All den varme og styrke en stakkars kommentar i en liten lyseblå rute kan romme sendes fra meg til deg.

 8. May 18. november 2010 at 22:56 - Reply

  Kjære Wenche, litt av en historie du forteller. Du er mentalt sterk ja, det ser seg ut i fra det du skriver. Du har fått en diagnose å forholde deg til, og jeg oppfatter det som om du kjenner det som en lettelse, samtidig som du føler at det er tøfft å be om hjelp.

  En diagnose kan være til hjelp fordi det kan bevisstgjøre hva du kan ta tak i. Men en diagnose kan også få oss til å tro at det er noe «galt» med oss – og det håper jeg ikke du tror om deg selv.

  Jeg har hatt stor nytte av å lytte til en fantastisk mann som heter Marshall Rosenberg. Han er psykolog av utdannelse, men har funnet en metode som er mye mer effektiv enn klassisk psykologi – enklere også. Han sier at det kan være lurt å skrive ned det vi føler…., og så etterpå skrive ned hvilke behov vi har som ikke blir møtt. Når vi så er bevisste på våre behov, så kan vi spørre oss selv om hva som skal til for at behovene kan bli møtt – og så legge en plan for å få disse oppfylt.

  Det å bli bevisste på våre følelser og behov og å komme i kontakt med det som foregår inne i oss er utrolig viktig for vår helse, både den psykiske og den fysiske helsen….dett henger jo sammen – som du sikkert vet.

  Hvis du synes dette virker interessant, så finnes det en DVD av et foredrag av Marshall Rosenberg, som koster 365 kr (sist jeg så etter). Den heter «Words are windows or they´re walls». Den finnes med dansk undertekst og kan kjøpes på nettbutikken hos http://www.skabditliv.dk

  Jeg er sikker på at du kommer i mål, du er jo allerede på oppløpssiden nå du…., når du tør å stå frem slik som du gjør. Ønsker deg alt godt for fremtiden og lykke på «reisen» din !

 9. Wenche 18. november 2010 at 23:36 - Reply

  @ Ingeborg: Tusen takk får støtten =) Noen få ord i en blå rute betyr mye.

  @ May: Du har nok mye rett i det du skriver. Å jeg er takknemlig for alle tips jeg får
  Jeg må bare sortere og tenke på hva som synes best for meg akkurat nå, men skal absolutt sjekke ut dette.
  Tusen takk for støtten.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits