«Full tenning» på Esso i Ryen

Jeg er så glad for at folk ønsker å dele sine tanker her på siden min! Jeg mottar nå daglig mail i fra folk som ønsker å dele, så jeg er overbevist om at det er riktig av meg å dele mine lesertall med andre. Sosiale medier handler jo mye om å dele, og jeg slipper til de som har noe å formidle. Magne har jeg vært venner med på Facebook i en evighet, og han har alltid en positiv kommentar på lur. Les det han deler med oss idag, viktige tanker å ta med seg ut i verden:

Jeg var vitne til følgende episode på Essostasjonen i Ryenkrysset en søndagskveld for noen måneder siden:

Bensinprisen var satt ned med hele 10 øre literen til kr. 12.86 pr. liter og slikt ryktes fort i Oslo. Det var opptatt ved alle pumpene. Andre biler hadde plassert seg i strategiske posisjoner for å få en pumpeplass så raskt som mulig etter at en hadde fylt ferdig. Jeg kjørte rundt et par ganger og ga ganske fort opp å fylle selv.

Da oppdaget jeg plutselig to voksne menn som gjøv løs på hverandre med høyrøstet munnbruk og skjellsord. (Den ene hadde tydeligvis sneket seg foran den andre i køen…)

Jeg kunne ikke dy meg, rullet ned vinduet og ropte: «Heeeeey! Hvordan ville det være hvis det var bensin nok til begge?»

Ansiktsuttrykkene disse to «mannfolkene» satte opp kommer jeg aldri til å glemme…


I vårt daglige liv er det slik at 10% av det som skjer rundt oss har vi ikke kontroll over – mens de resterende 90% kan vi selv kontrollere ut fra hvordan vi tenker og reagerer i ulike situasjoner.

Har du tenkt over dette? Du kan faktisk selv velge hvordan du vil tenke og dermed reagere i de situasjonene som du kommer opp i. «Gutta på Ryen» valgte å flytte fokus å bli forbannet på hverandre istedet for å skaffe seg «billig» bensin. Og hvordan det ble for venner og familie å være sammen med disse to kamphanene resten av kvelden kan vi vel bare tenke oss… Tanker påvirker tilstanden vår og dermed vår adferd.

Så kjære leser: Vær POSITIV i hvordan du velger å tenke – uansett hvilken situasjon du kommer opp i. Da blir dagen så mye bedre for dine omgiveler – og ikke minst for deg selv!

Med til historien hører at da jeg passerte Esso i Spydeberg en drøy halvtime senere, stoppet jeg og fylte bensin – full tank og ingen kø. Bensinpris: kr.11,74 pr. liter.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2010-11-19T10:15:03+00:00 19. november, 2010|Categories: MIN BLOGG|Tags: , |5 Comments

5 Kommentarer

 1. Turid 19. november 2010 at 09:57 - Reply

  #SMILER#
  Fantastisk eksempel Magne og godt skrevet!

 2. Tone=) 19. november 2010 at 10:28 - Reply

  Sprøtt at voksne mennesker kan oppføre seg slik, bare pga at de var noen ører å spare, hvilke signaler sender vi til barna våre…..vi vokskne må oppføre oss, o tenke på våre barn…en tankevekker Magne:-). Fortsett å dele Trine, positivt de. God helg til alllemann:-);-)

 3. Kristen L. Skogrand 19. november 2010 at 10:30 - Reply

  Veldig fine refleksjoner, Magne! Takk for at du «deler ham med oss», Trine 🙂

  Fenomenet tilstandskontroll er det du beskriver på en livsnær og eminent måte! Den dagen vi gir fra oss valgmuligheten m.h.t. RESPONSMODUS, blir vi og omgivelsene våre fattigere. Påminnelser om at det går an å (i) observere tankene; (ii) trekke pusten og velge hensiktsmessige perspektiv; for så å (iii) forbli PROaktive m.h.t. god egenkontoll (vs. REaktive slaver av refleksive/emosjonelle uttrykk) går ALDRI av moten!

  Din historie understreker også viktigheten av helikopterperspektiv på hvor stor andel av livets omstendigheter vi faktisk KAN møte konstruktivt, ved å velge linser & ressurstilstander som tjener oss best. Dette er også god livsvisdom å ha med i bagasjen. Det finnes KUN tre typer problemer i verden:

  1. De MED løsning.
  2. De UTEN (umiddelbar/ideell) løsning.
  3. IRRASJONELLE problemer.

  Med Magnes tilnærming blir det laaaangt flere «Spydeberg-seire» enn «Ryen-kaos» for oss alle 🙂 Tilstandskontroll er faktisk som en muskel, og DET er gode nyheter: Muskler kan trenes, og trening gjør mester (les: hverdagsmestrere). Det å «drikke gift selv og tro at ANDRE skal dø av det» er symbolsk for hvordan vi ofte lar emosjonelle reflekser styre atferden vår i små og større omstendigheter. «Hva tenker jeg akkurat nå?» er spørsmålet Sigurd Stubsjøen og jeg innledningsvis lærer ALLE å stille seg selv. Da fryser du de fleste situasjoner lenge nok til at du kan utøve Magnes praksis. Spørsmålet du (Magne) stilte «herrene på Ryen» presset dem omtrent dit. Tenk så mye triveligere virkeligheten og veikartene deres hadde vært om de ikke trengte en fremmeds hjelp i så måte 🙂

  Takk igjen, og alt godt til dere!

  Gode Arizonahilsener fra, Kristen

  • Anonym 19. november 2010 at 15:00 - Reply

   Takk Kristen….informativt og bra skrevet som ALLTID! DU bør og gjesteblogge hos meg….virkelig!!

   • Kristen L. Skogrand 20. november 2010 at 08:51 - Reply

    Deler gjerne noen refleksjoner når det måtte passe, og er glad for dine oppmuntringer, Trine. Tusen takk & alt god til deg og dine!

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits