Det er mandag og det betyr nytt fra «HelseHilde». Mer fra hennes helsereise kan du lese HER. I dag skal driten vår få gjennomgå, bokstavelig talt. Jeg lo godt når jeg så overskriften, men fant masse inspirasjon i teksten som fulgte.

Skal man bygge helse, så må man kvitte seg med gammel møkk. Man må rett og slett rense huset sitt. Skifte ut gamle vaner, koste I kroker, og vaske rent I skuffer og skap. Om man tenker seg at kroppen er vårt hus, vårt tempel, så er tarmene selveste rørannlegget. Uten rene rør, så kan ikke skitten finne veien ut, og det svømmer over. Vi kan tenke oss hvordan det vil bli, med dårlig lukt, resirkulering av avfall, og liten trivsel. Det blir trangt om plassen, som man kan tenke seg som oppblåst mage.

Kroppen har mange eliminerings organer. Tarmene, lever, nyrer, lunger, lymfer og hud. Alle disse må fungere optimalt for at kroppen skal ha god helse. Sammen jobber de for å rense ut gift fra mat, drikke luft og kosmetikk, for å nevne noen. Blodet skal renses, og næring skal fordeles. Avfallet skal ledes gjennom hele systemet, før det havner I toalettet, pustes og svettes ut. Tarmene er der vi starter, da det er umulig for de andre elimineringsorgane å fungere optimalt uten glade og rene tarmer. Vanligvis når vi snakker om tarmrens, så snakker vi om å rense tykktarmen, some er den nederste delen av fordøyelses kanalen.

Forstoppelse er et vanlig problem, uten at de fleste vet konsekvensene som følger. Ved et kosthold fullt av sukker, sprøytemidler, hvetemel og melkeprodukter, skapes det et belegg på innsiden av tarmen. Det hemmer opptak av næring, gir grobunn for parasitter, og fører til slutt til sykdom. Bruk av antibiotika vil som kjent også forstyrre den naturlige tarmfloraen, som skader det indre terrenget I tarmen. Om du ikke har mellom en og tre store tarmbevegelser om dagen er du forstoppet. Maten sitter for lenge I tarmkanalen, og fermenterer. Du råtner bokstavelig talt innenifra. Du er “full of shit”. Lekk tarm kan bli konsekvensen, med matallergier og videre såkalte kroniske sykdommer I kjølevannet.

Tykktarmen er ca. 1,5 m lang, og skal være lys rosa I fargen, ren og pen. Her er et bilde av slimbelegg som man kan ha inne I tarmen, som vil hinder kroppen I å få tak I nærningen fra maten du spiser. Lekkert? Renser man tarmene må man være åpne fo at grumset som ikke skal være der kommer ut.

Jeg startet med å bruke et tarmrenseprodukt med loppefrø, som er veldig vanlig. Det jeg fant ut var at det lett kunne irritere tarmveggen, gjorde meg ekstra forstoppet I perioder, og gav meg masse luft I magen. Jeg valgte derfor å gå over til et produkt laget av Magnesium oxid. Det finnes flere som produserer slike produkter, mange merker, og de er alle like gode. Sjekk at det kun er magnesium oxide some er innholdet. Magnesium oxide er tidsutløsende oxygen, som gjør belegget I tarmene flytende, og dermed sakte men sikkert renser belegget ut med avføringen. Samtidig så får du tømt deg godt fra første dag.

Leser man om tarmhelse og renseprodukter, så er det stor fokus på tykktarmen. Jeg synes det er viktig å se tarmene I en stor enhet, og synes derfor av erfaring at det å rense tykktarmen alene ved tarmskylling ikke er nok. Det kan være til stor hjelp ved langvarig forstoppelse, men tynntarmen må tas med her. Derfor liker jeg bedre produkter som hjelper med å rense rørene fra ende til annen.

Å drikke masse rent vann, som jeg skrev om sisst er en stor del av å vedlikeholde rene og friske tarmer. Neste uke skal jeg snake om “Raw Food” og “Juicing”, som vil gjøre kroppen og tarmene enda gladere.

Så, jeg oppfordrer alle til å rense sine rør, og la tarmene få fungere som de skal. Jeg ønsker dere mange gode toalettbesøk I fremtiden!

Jeg avslutter med litt basic informasjon om fordøyelses sytemet, og jeg siterer fra Caplex’ FAQ

Tarmene,(tolvfingertarmen, tynntarmen, tykktarmen og endetarmen), nederste del av fordøyelseskanalen, hvor den kjemiske spaltingen av føden foregår og næringsstoffene suges opp. Tynntarmen er et 6—7 m langt rør som begynner ved nedre magemunn. Partiet nærmest magesekken kalles tolvfingertarmen, hvor utførselsgangene fra leveren (galle) og bukspyttkjertelen (bukspytt) munner ut. Gallen spalter fett, bukspyttet spalter fett, proteiner og karbohydrater og nøytraliserer saltsyren som er tilført føden i magesekken. Den foldede slimhinnen i tynntarmen er besatt med millioner av små utvekster, tarmtotter, som suger opp protein, fett og karbohydrater som transporteres videre i kroppen av blod- og lymfekarnettet. Spaltingsprosessen befordres av tarmsaften som utskilles i tynntarmen, samt tarmbakterier som befinner seg i tynntarmen, men særlig i tykktarmen. I den nederste delen av bukhulen munner tynntarmen ut i tykktarmen. Like nedenfor dennes munning sitter blindtarmen med sitt vedheng, appendiks, som ikke har noen kjent, praktisk funksjon. Tykktarmen er ca. 1,5 m lang, slimhinnen er ikke foldet. Her suges væsken ut av tarminnholdet gjennom veggene i tarmen sammen med visse salter o.a. nyttige stoffer (f.eks. jern), før de ufordøyelige restene blandes med slim og samler seg i endetarmen for senere å forlate kroppen gjennom anus (endetarmsåpningen).

Hilde
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

Kvinne som våger?

Vi har alle livserfaringer, kan mine hjelpe deg å våge mer? Jeg deler på mail

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.