Kunnskap fra gamle-dager

Fikk teksten under tilsendt fra en god venninne…..

Teksten nedenfor er datert 1692, og funnet i Saint Pauls kirke i Baltimore. Rettelse, og takk til Tom. Diktet heter «Desiderata» og er skrevet av Max Ehrmann i 1927. ( Men uansett når det var skrevet så ga ordene meg noe)  Tenk at de var SÅ kloke for SÅ lenge siden!! Respekt til «gamledager»……håper dette gir deg litt å tenke på. Det ga det meg!

Hilsen fra en som har bedre dager enn på lenge……gud det er så deilig å stå i sin egen kraft, kjenne sin indre styrke og være i flytsonen. Det føles sånn om dagen….flyten bare er der! Deilig! Sender deg gode energier og ønsker om en triviell aften!

Gå stille gjennom livets kav og mas, og glem ikke hvilken fred det kan være i stillheten. Sørg for å ha et godt forhold til alle mennesker uten å være svak. Tal sannhet rolig og klart, og lytt til andre, selv til de kjedelige og uvitende; også de har sitt å berette.

Unngå støyende og aggressive mennesker, de er prøvelser for ånden. Dersom du sammenligner deg selv med andre, kan du bli skuffet og bitter; for det vil alltid finnes noen større og noen mindre enn deg. Gled deg over hva du har oppnådd, så vel som dine fremtidsplaner.

Vær interessert i din egen fremgang, men likevel i ydmykhet; det er en virkelig verdi i livets skiftende tilskikkelser. Vær varsom i forretninger, for verden er full av bedrag. Men, la ikke dette gjøre deg blind for all den verdighet som finnes; mange mennesker kjemper for høye idealer, og overalt er livet fullt av heltemot.

Vær deg selv. Unngå å hykle hengivenhet. Tal ikke kynisk om kjærligheten, for tross alle skuffelser er den evig ny som gresset.

Møt årenes erfaringer med åpent sinn uten å savne din ungdomstid. Sørg for å nære og styrke din ånd til vern mot prøvelser. Plag deg ikke med unødige bekymringer. Mye angst skyldes tretthet og ensomhet. Ha orden på ditt liv, men tillat deg også å være snill mot deg selv.

Du er et barn av universet, ikke mindre enn trærne og stjernene; du har rett til å være her. Og enten du forstår det eller ikke, så tvil ikke på at universet utvikler seg som det skal.

Vær derfor i fred med Gud, hvilken oppfatning du enn måtte ha av Ham, og hva du enn strever med og håper på. I livets kamp og strid, hold fred med din sjel.

Med all sin falskhet, slit og slep og uoppfylte drømmer, så er det dog en vakker verden. Ha omsorg. Prøv å være lykkelig.

Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:17:06+00:00 24. november, 2010|Categories: OPPLEVELSER|12 Comments

12 Kommentarer

 1. Hilde Larsen 24. november 2010 at 15:45 - Reply

  Meget kloke ord ja! Flyt videre du flotte dame,, jeg flyter også, og nyyyter det 🙂 Ren Power!!!

  • Anonym 24. november 2010 at 15:47 - Reply

   det skjønner jeg jo…..det skjer så masse om dagen…..HERLIG!

 2. Susanne Helgesen 24. november 2010 at 15:46 - Reply

  Praktfullt <3

  • Anonym 24. november 2010 at 15:47 - Reply

   Ja ikke sant….likte og godt den!!

 3. Tom vel! 24. november 2010 at 16:42 - Reply

  Sjekke litt fakta før du blogger kanskje? Diktet heter «Desiderata» og er skrevet av Max Ehrmann i 1927. Du kan slå det opp i wikipedia, eller google det, for mer informasjon. Ehrmanns arvinger sitter forøvrig på copyrighten til verket fremdeles.

  Teksten er ikke mindre inspirerende bare fordi den er skrevet i det tyvende århundre, men det kan jo være greit å ikke bygge opp rundt myten om at det er fra 1692.

  Som fagperson på medier burde jo du vite at man ikke skal ta kjede-mail for god fisk. Det finnes flotte verktøy for å sjekke fakta rundt dem, for eksempel Snopes og Wikipedia.

  • Anonym 24. november 2010 at 16:45 - Reply

   Så flott at du visste det rette da!! Tusen takk, fikser asap og tar det for god fisk at du har sjekket og vet hva du prater om. Bra noen passer på meg…..ha en fin kveld!

 4. Ine Vedeld 24. november 2010 at 17:11 - Reply

  Hei!
  Takk for at du la igjen en kommentar på bloggen min. Det var kjempe stas for meg. Jeg synes du er en utrolig kul person og jeg har lest bloggen din over tid! Du fikk stor status hos meg når du deltok på Oprah, som er min store heltinne! Du er en topp person og blogger 🙂
  Ine

  • Anonym 24. november 2010 at 17:26 - Reply

   Nå ble jeg enda gladere Ine, tusen takk!! Blogging er en perfekt kommunikasjonsform for meg….selvom jeg velger hvor jeg vil kommentere. Mange meninger om meg og min blogg der ute, men kjekt det er noen som heier 🙂 Satte stor pris på din kommentar!!

 5. Bustenellik 24. november 2010 at 21:49 - Reply

  Takk for at du delte dette diktet (uansett når det er skrevet). Det trengte jeg virkelig å lese etter en lang og strevsom dag, i en travel tid. Innimellom er det godt å få påminnelser om de helt enkleste sannheter her i livet…
  Håper dagen har vært bra 🙂
  Busteklem

 6. Ingeborg 25. november 2010 at 14:08 - Reply

  Så mange gode hve, men hvor er alle hvordan? <3 Kjempeklem til gode Trine.

 7. Ingeborg 25. november 2010 at 14:09 - Reply

  Skulle vel gjerne stått hva, og ikke hve, men du skjønner hvor jeg vil hen;)

 8. Jeanette 30. november 2010 at 10:50 - Reply

  Tusen takk for at du formidlet disse vakre ordene. De traff meg 🙂
  Ønsker deg og dine en nyyyydelig førjulstid:-)

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits