Bloody Mary for kredittkort

Luksusfellen er tilbake i bloggformat…..og Kristine er tilbake med råd som ihvertfall er fornuftige i mine øyne. En gang i uken slipper hun til med råd som jeg håper gir leserne mine noe. Still gjerne spørsmål i kommentarfeltet eller kom med tema du måtte lure på, og Kristine vil svare.

Kristine Jensen

Har du noen ganger tenkt på hvor deilig det hadde vært ikke å ha kredittkortgjeld? Hvor godt det ville føles å sette av x antall kr i måneden til sparing, for så å ha muligheter til å reise på ferie uten å bruke kredittkort? Det er fullt mulig, og sammen skal vi finne motivasjon og vei til et friere og mindre bekymringsfullt liv, i hvert fall når det gjelder penger.

For min del handler det å bli kvitt kredittkortgjeld ikke om matematikk, det handler om motivasjon. Det handler også om å respektere seg selv og å ta vare på seg selv. Om å bygge et solid grunnlag, å ta ansvar for seg selv og sin familie. Jeg har før skrevet om hvor kjipt livet kan være uten et bevisst forhold til penger, og hvordan en uforglemmelig shoppingtur ble en uforglemmelig lærepenge. Så motivasjon har jeg, og nettopp det gjør at jeg er disiplinert og holder meg til planen. Jeg sier ikke at det er enkelt, verken motivasjon eller disiplin kommer av seg selv, men hvis du fokuserer mer på ”hvorfor” enn på ”hvordan” vil en løsning dukke opp.

La oss se på metodene du kan bruke:

Snakk med banken. Hvis du har en solid egenkapital i din bolig, vil det lønne seg å utvide boliglån slik at det blir mulig å betale ned kredittkortgjeld. Da betaler du altså ned alt kredittkortgjeld på en gang. Boliglånsrente er betydelig lavere enn renter på kredittkort og på denne måten vil du spare mye renteutgifter.

Snøballmetoden innebærer to måter å nedbetale gjelden på.

Du nedbetaler kredittkortet med det minste beløpet først. På dette kredittkortet betaler du så mye som du klarer å frigi fra dine månedlige inntekter, mens for resten av kredittkortene betaler du kun minimumsbeløpet. Hvis du er i en situasjon hvor økonomien er stram, bør du først og fremst sette opp et enkelt budsjett hvor du går gjennom dine utgifter og gjør kutt. For min del var denne budsjettøvelsen det som skulle til for at jeg begynte å ta tak i situasjonen. Mestringsfølelsen dette ga motiverte meg videre, og jeg følte endelig at det faktisk er jeg som styrer pengene mine, ikke omvendt.

Du betaler først ned det kredittkortet som har høyest rente. Rent matematisk sett er det denne metoden som er mest lønnsomt siden kredittkortrenter kan variere fra 8 – 25%, og du vil kunne spare betydelige renteutgifter.

Begge metodene krever at du går nøye gjennom dine utgifter og kutter de minst nødvendige (men som du tror gjør dagen din gladere). Vær kreativ og ikke tenk bare på penger du sparer. Tenk på dine følelser og tenk på lang sikt. For min del bestemte jeg meg for å kjøpe bare et moteblad i måneden istedenfor tre. Jeg sa opp abonnement på et interiørblad, kuttet kaffe latte fra daglig til en gang i uken (akkurat her sparer jeg ikke bare penger, men kalorier også) og droppet medlemskap på SATS. I og for seg er det ikke alltid like lett å se hva er vits med å spare på et blad her og en kaffe latte der. Men dette ga meg ca 15 000 kr i året som jeg betalte på kredittkortgjelden! Jeg klarer å holde igjen når fristelser dukker opp. Ingen skal tjene penger på at jeg tillater meg å være svak! Da sier jeg til meg selv ”det er ikke for alltid, bare en liten periode”, snur meg og går ut av butikken med en god følelse og hevet hodet.

Det er hard jobbing, men absolutt verdt det. Fordi du fortjener det!

By | 2010-11-06T10:15:33+00:00 6. november, 2010|Categories: MIN BLOGG|Tags: , |4 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits