Flommen – direkte fra Pakistan

Nok en gjesteblogger er på plass, og denne gang skal vi direkte til Pakistan. Der befinner Eirik seg på jobb for Leger uten Grenser. Han bidrar med sin kompetanse i et veldig utsatt område. Dette er Eirik, og jeg Trine gir herved ordet til han:

Eirik til venstre

Jeg heter Eirik, er 27 år og for øyeblikket bosatt i Sindh-provinsen i Pakistan. Med utdanning og erfaring fra sosiologi, religionsstudier, politiet, bistandsarbeid og innen krise- og katastrofehåndtering har jeg nå endt opp som feltarbeider for Leger uten Grenser.

Jeg ankom prosjektet syd i Pakistan i midten av oktober. Venner hjemme lurte på hva som hadde skjedd i Pakistan nå, for flommen var jo et tilbakelagt kapittel? Det var ihvertfall virkeligheten for norske medier, der flom i Pakistan ikke lenger var spennende nok for forsidene, men Annans rumpeklyping og andre viktige hendelser var av større nyhetsverdi.


Fakta er at flommen i Pakistan langt ifra er over. Det er jeg øyenvitne til her jeg jobber blant store grupper flyktninger, drevet vekk fra landsbyene sine av vannmassene. De har mistet alt de eide, husene er ødelagt, avlingene ødelagt, og livsgrunnlaget revet bort. Fortsatt ligger mange landsbyer under vann, og bare i området der jeg har base nå er det titusener av mennesker som har samlet seg, uten annet igjen enn det de står og går i. Av nettopp den grunn er Leger uten Grenser på plass, med medisinsk nødhjelp, vannrensing og vanndistribusjon, matutdeling, teltdistribusjon, og snart også med hjelp til å skaffe seg et mer permanent nytt tak over hodet.


Jeg vil skrive fra mitt arbeid her èn gang i uken, fordi jeg ønsker at alle vi nordmenn oppe i vår trygge lille krok i utkanten av verden husker å bevare interessen og bevisstheten for det som skjer også utenfor landets grenser. For dere hjemme er det umulig å sette seg inn i virkeligheten her, en virkelighet så uendelig langt unna det man noengang vil oppleve i Norge. Nettopp derfor er det viktig å bevare engasjementet, å få innblikk i realiteten kun noen timers flytur unna, å ikke kjøre seg helt fast i diskusjoner om FRP, eliteserien og bensinpriser, men å utvide horisonten.


Det jeg først og fremst ønsker fra deg er bevissthet og engasjement. Er du i tillegg interessert i å bidra økonomisk i arbeidet er du mer enn hjertelig velkommen til det! Jeg har satt i gang en innsamlingsaksjon HER: der du kan donere et valgfritt beløp. Du kan også registrere deg på www.legerutengrenser.no som feltpartner og gi et fast månedlig beløp.

Ha en god uke!

Hilsen fra Eirik i Pakistan

By | 2017-03-16T07:14:46+00:00 3. november, 2010|Categories: PERSONLIG|Tags: , , |4 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits