«Full tenning» på Esso i Ryen

Jeg er så glad for at folk ønsker å dele sine tanker her på siden min! Jeg mottar nå daglig mail i fra folk som ønsker å dele, så jeg er overbevist om at det er riktig av meg å dele mine lesertall med andre. Sosiale medier handler jo mye om å dele, og jeg slipper til de som har noe å formidle. Magne har jeg vært venner med på Facebook i en evighet, og han har alltid en positiv kommentar på lur. Les det han deler med oss idag, viktige tanker å ta med seg ut i verden:

Jeg var vitne til følgende episode på Essostasjonen i Ryenkrysset en søndagskveld for noen måneder siden:

Bensinprisen var satt ned med hele 10 øre literen til kr. 12.86 pr. liter og slikt ryktes fort i Oslo. Det var opptatt ved alle pumpene. Andre biler hadde plassert seg i strategiske posisjoner for å få en pumpeplass så raskt som mulig etter at en hadde fylt ferdig. Jeg kjørte rundt et par ganger og ga ganske fort opp å fylle selv.

Da oppdaget jeg plutselig to voksne menn som gjøv løs på hverandre med høyrøstet munnbruk og skjellsord. (Den ene hadde tydeligvis sneket seg foran den andre i køen…)

Jeg kunne ikke dy meg, rullet ned vinduet og ropte: «Heeeeey! Hvordan ville det være hvis det var bensin nok til begge?»

Ansiktsuttrykkene disse to «mannfolkene» satte opp kommer jeg aldri til å glemme…


I vårt daglige liv er det slik at 10% av det som skjer rundt oss har vi ikke kontroll over – mens de resterende 90% kan vi selv kontrollere ut fra hvordan vi tenker og reagerer i ulike situasjoner.

Har du tenkt over dette? Du kan faktisk selv velge hvordan du vil tenke og dermed reagere i de situasjonene som du kommer opp i. «Gutta på Ryen» valgte å flytte fokus å bli forbannet på hverandre istedet for å skaffe seg «billig» bensin. Og hvordan det ble for venner og familie å være sammen med disse to kamphanene resten av kvelden kan vi vel bare tenke oss… Tanker påvirker tilstanden vår og dermed vår adferd.

Så kjære leser: Vær POSITIV i hvordan du velger å tenke – uansett hvilken situasjon du kommer opp i. Da blir dagen så mye bedre for dine omgiveler – og ikke minst for deg selv!

Med til historien hører at da jeg passerte Esso i Spydeberg en drøy halvtime senere, stoppet jeg og fylte bensin – full tank og ingen kø. Bensinpris: kr.11,74 pr. liter.

By | 2010-11-19T10:15:03+00:00 19. november, 2010|Categories: MIN BLOGG|Tags: , |5 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits