Fyllesvin er verstinger!

Jeg leser på VG sine sider i dag at enkelte barn gruer seg til ferier, at alkoholen ikke bare er en onde for enkelte i hverdagen/helgen, men ferier er den verste tiden.

Det VERSTE jeg vet er turen ned til syden hvor en fort oppdager at enkelte er på en helt annen reise, tross reisefølge gjerne er yngre enn mine barn. Jeg ble skikkelig sint sist vi var i syden, når faren ved nabobordet var så beruset at alle rundt reagerte. Unger skjønner ikke den adferden som trer frem, og det gjør så stor skade. Hvor i alle dager er samvittigheten?

Foreldrefylla får norske barn til å frykte Syden-ferien, hevder Sjømannskirken. Daglig må «kjerkas» folk ta seg av fulle nordmenn på sydenferie.

  • 3-åringer som overlates til seg selv.
  • Foreldre som ligger døddrukne på hotellrommet.
  • 6-åringer som må ta seg av fulle fedre på byen.

Alle er vanlige eksempler på ferie-tragedier Sjømannskirkens folk jevnlig må ta seg av.

Jeg mener mange ikke tenker nok på dette i helgene. I hverdagen. De setter seg ned på fredagskvelden eller lørdagskvelden og syntes det er helt greit å drikke mer enn de kanskje burde. Det er helg, derav er det greit. Ungene ser forandringen i oppførsel, for den kommer gjerne etter eks. to glass rødvin. Den forandringen er ikke geri. Den skaper utrygghet!

Jeg syntes ufattelig mange foreldre er egoistiske når det kommer til dette området. Tenker kun på sin egen nytelse og ikke hva dette gjør med barna. Her snakker jeg ikke om noen glass rødvin, jeg snakker om de som blir synlig beruset og barna opplever det!

Hva er det med denne alkoholen!? Det er en ONDE!  Jeg kan ta meg en fest et par ganger i året, men der stopper min «nytelse».  Og barna min er milevis unna og opplever det ikke! Jeg skjønner ikke hva som har skjedd når alle må drikke noen glass rødvin for å roe ned til helgen!!? Ja, det er godt, det er mye som er det, men det vil derav ikke si at det bør gjøres til en hverdagsgreie.

Alt med måte vil mange hevde, og ja, der er jeg enig. Men de som drar ungene med seg på fest, lar de sove i rommet ved siden av for at de voksne skal kose seg, syntes jeg er noen store egoister. Skal en på fest så bør ungene være ute av huset. Det mener jeg, hva tenker du?

By | 2010-11-04T12:00:37+00:00 4. november, 2010|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|Tags: , |20 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits