Pulserende NRK – spis deg frisk

Igår var jeg ikke alene om å fatte interesse for PULS på NRK. De hadde en lang dokumentar om en sønn hvis far hadde fått diagnosen uhelbredelig kreft. Dokumentaren handlet om den veien de hadde valgt for å forlenge livet hans. -Fuck, var farens første respons når legen kom med gladnyheten om at han var kreftfri i de angrepne områdene. Jeg tekstet med HelseHilde som og satt benket foran skjermen, og ikke mange minuttene etter kom denne teksten:

Puls på kreft.

På NRK 1 i går, satte Puls fokus på mat som behandling for kreft. Vel og merke som støttebehandling i første omgang, men dog, et stort fremskritt. Bravo NRK!

Vi fikk følge Chris MacDonald, en helseguru boende i Danmark, som fikk beskjed om at sin amerikanske far var kreftsyk. Han ble diagnosert med en uhelbredelig kreftform, hissig, stadie 4. Den hadde spredd seg fra halsen til lymfer, lunger og lever. Chris dro til sin far i USA og tok tak i situasjonen. Han studerte fenomenet kreft og kom frem til at kosthold og mosjon kunne spille en stor rolle for utfallet av farens håpløse situasjon. Det var en ærlig dokumentar, som tok oss med på farens reise fra dødsdommen til ”friskmeldingen”. Faren var pliktoppfyllende og fulgte programmet som sønnen satte opp for ham. Det bestod i hovedsak av å spise grønnsaker som var spesielt gunstige for å hemme kreftcellenes vekst, samt å kutte alt som kreftceller forer seg på. Det er sukker som er verstingen her, og det vet vi masse om, selv om de fleste kreftleger ikke opplyser om dette. Mosjon var en annen viktig faktor. Chris MacDonald mistet sin far, men som levde mye lenger enn prognosen. I følge sønnen døde faren av cellegiftbehandlingen. Han tålte ikke påkjenningen.

I behandling og forebygging av kreft er kål-familien spesielt gunstige, som brokkoli , blomkål og kålhode. Deretter ble det fokusert på løk og hvitløk. Hvitløk er den sterkeste anti-kreft grønnsaken, og alle bær og grønnsaker med sterke farger har en sterke antioksidant effekt, og beskytte mot frie radikaler. Ja til en bedre folkehelse gjennom naturlig levende mat.

Som betennelsesdempere ble det fokusert på gurkemeie og ingefær. Jeg bruker selv ingefær i juicen min hver morgen av den samme grunnen. I sammen med spinat, selleri, avokado og agurk er det krutt for kroppen.

Videre ble det fokusert på at rødt kjøtt og sukker er ut skal man både helbrede og forebygge mot kreft.


I studio hadde Puls besøk av en kreftlege, en ernærings spesialist, og en tidligere kreftpasient.

Kreftpasienten kunne varsle om bedre helse, vitalitet og positivitet. Professoren i ernæring som var i studio ville selv valgt denne kosten hadde han fått en kreft diagnose. Kreftlegen var litt ordknapp, og viste tegn på manglende kunnskap om dette. Han var opptatt av, sammen med professoren i ernæring, at disse matvarene kun hadde beviselig effekt mot kreft i laboratorium på dyr, og ikke på mennesker. Så man har ikke forsket på dette på mennesker? Forsker man ikke på kreft hele tiden da? Dette ble for meg litt søkt, selv om jeg håper at dem som rammes av denne fryktinngytende sykdommen gjør som MacDonald. At de tar skjeen i egen hånd, og lar forskning være forskning,,,,,,mens vi venter.

Et bra program, med opplysende fokus og en positiv vinkling. Legestand, følg med i timen, og gi pasientene den beste av den beste informasjonen som er tilgjengelig, for den er tilgjengelig.

Les på mer på Nrk Puls HER:

Hilde

Jeg er jo igang med leddgikten min og starter dagen med denne grønne «herligheten». Enn så lenge brekker jeg meg av den men presser meg videre. Jeg må i dag få en annen oppskrift av Hilde, for denne er rett og slett ikke god. Jeg er ikke kresen, men jeg orker ikke å brekke meg.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2010-12-07T10:03:59+00:00 7. desember, 2010|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|Tags: , , |19 Comments

19 Kommentarer

 1. Heidi Persvangen 7. desember 2010 at 09:33 - Reply

  Så programmet i går jeg synes det var kjempe interessant jeg. Tror det er fordi vi leter etter svar på hvorfor vi ikke er helt i form 🙂
  Hva har du i den drinken der da? Ser da god ut, men vet at sånt kan smake helt grusomt av erfaring…hva prøver man ikke hehe…

 2. Jupiapp 7. desember 2010 at 11:33 - Reply

  Hva har du i den grønne drikken din da? Er ikke sikkert det er rett blanding for deg, om du brekker deg på den!?

 3. Liller Gold 7. desember 2010 at 16:02 - Reply

  fantastisk!

 4. Henrik 8. desember 2010 at 10:40 - Reply

  Smak på denne setningen:

  «Det er sukker som er verstingen her, og det vet vi masse om, selv om de fleste kreftleger ikke opplyser om dette».

  ?????

 5. Kevin Frøystad 8. desember 2010 at 12:40 - Reply

  Takk Trine og Hilde for at dere deler informasjon som dere tror på, på den måten kan vi alle bli bedre. Utrolig spennende å følge denne bloggen:-)

  På bloggen kommer nye ideer til orde i samfunnet, dere er bidragsytere for nytenking.
  Tiden vi lever i krever absolutt nytenkning og kreativitet.

  Jeg legger ved en studie som viser hvor viktig det er å gi gass for det man tror på, mvh Kev

  A new study recently compared patient-physician relationships and relief of symptoms between complementary and alternative medicine (CAM) and conventional primary care (COM). The study was part of a Swiss evaluation of complementary and alternative medicine.
  Researchers looked at more than 6,000 patients. The study included patients of 77 non-certified CAM physicians and of 71 conventional physicians.
  The patients completed a questionnaire which asked questions about symptom relief, patient satisfaction, and quality of patient-physician interaction.
  According to Biomed Central:
  «CAM physicians treated significantly more patients with chronic conditions than COM physicians. 

CAM Patients had significant higher healing expectations than COM patients. 

General patient satisfaction was significantly higher in CAM patients, although patient-reported symptom relief was significantly poorer, The quality of patient-physician communication was rated significantly better in CAM patients.»
  The study concluded that more effective communication patterns by complementary and alternative medicine could play an important role in allowing patients to maintain more positive outcome expectations.

  Sources:
  Biomed Central November 4, 2010

  • Kjersti 8. desember 2010 at 18:24 - Reply

   Sånn for ordens skyld, du la ikke ved noen studie, du limte inn et abstrakt uten engang å oppgi forfatternes navn. Sakset du det fra MMS-siden kanskje?

   Her er en fyldigere referanse for de som vil ha: Busato, André og Beat Künzi, 2010: «Differences in the quality of interpersonal care in complementary and conventional medicine», i BMC Complementary and Alternative Medicine 2010, 10:63.

   Og link til fulltekst: http://www.biomedcentral.com/1472-6882/10/63

 6. Mt.J 8. desember 2010 at 14:39 - Reply

  @Hilde

  Er det virkelig noen alternativ behandling du ikke støtter…? Hittil har du (etter hukommelsen) støttet en som mener kreft i virkeligheten er en sopp, en som mener kreft skyldes for mye syre i kroppen, og nå en som mener kreft skyldes for mye sukker.

  Du ser ikke noe behov for å velge hva du tror på, eller tror du rett og slett på alt og alle som ikke er en del av det offisielle helsevesenet?

  • HelseHilde 8. desember 2010 at 20:34 - Reply

   Jeg tror ikke at han mente at kreft er på grunn av for mye sukker, men sukker forer kreft 🙂
   Og hvem var det her jeg støttet?

   Hilde

   • Mt.J 9. desember 2010 at 09:25 - Reply

    «Det er sukker som er verstingen her, og det vet vi masse om, selv om de fleste kreftleger ikke opplyser om dette. »

    = Konspirasjonsteori der kreftlegene av en eller annen merkelig grunn lar være å opplyse om at farene ved sukker… Hvorfor i all verden skulle kreftlene holde noe sånt skjult, hvis det var sant.

    Hvem du støtter:
    «Dette ble for meg litt søkt, selv om jeg håper at dem som rammes av denne fryktinngytende sykdommen gjør som MacDonald.»

    Du sier jo rett ut at folk med kreft bør gjøre som MacDonald, dette må vel også forstås som MacDonald junior. Du sier i teksten over at
    «I følge sønnen døde faren av cellegiftbehandlingen. Han tålte ikke påkjenningen.»

    Jeg ser også at du ikke sier det rett ut her, men du går ganske langt i å antyde at man ikke bør holde seg unna cellegiftbehandling og behandle kreft med å kutte ut sukker.

    Hvis jeg skal omformulere spørsmålet mitt så har du hittil:
    1. Henvist til en som mente kreft skyldes sopp og behandlet kreft med Sodium Bicarbonat
    2. Henvist til en som mener kreft skyldes syre / base forhold og behandler kreft med blekemidler og mye annet
    3. Henvist til en som mener kreft bør behandles med å kutte ut sukker

    Spørsmålet mitt var mer knyttet til at du synes å støtte mer eller mindre alle som har en teori som avviker fra det «offisielle» synet. Det er vanskelig å forstå at du støtter alle disse teoriene da jeg ville antatt at de er litt sånn gjensidig utelukkende.

    • HelseHilde 9. desember 2010 at 09:45 - Reply

     Hadde jeg hatt kreft så hadde jeg nok utforsket alle teorier, det er riktg.
     Du har lest meg rett. Litt usikker på hvem du mener som skulle si at man kan kurere kreft ved å kutte urt sukker, men du har tydeligvis fått det med deg.
     Hvis vi skal holde oss til Puls programmet, så gå tilbake å se om det ikke var kreftlegen som var klar over problematikk kreft og sukker, eller var det professoren i ernæring kanskje? Ikke så viktig, for som jeg sa, det er ikke noe nytt, men jeg beklager om jeg lot det stå som en nyhet. Syneds du det var trist? Er det ikke flott at vi finner ut mer? Hurra sier jeg!
     Hvilke teorier jeg støtter er tydeligvis interessante, men jeg uttaler meg ikke om kreft på generell basis. jeg vet bedre 🙂

     Du kan jo bruke energi på Nrk nå,, de sendte et program så sa Fuck cancer. Hvor er redaktøransvaret?
     Nei du kjære venn, tiden forandrer seg, og mennesker finner stadig nye veier. Å pinnholde på gamle mønster vil bare gjøre vondt.

     Hilde

     • Mt.J 9. desember 2010 at 13:24

      Angående kurering av kreft:
      «Videre ble det fokusert på at rødt kjøtt og sukker er ut skal man både helbrede og forebygge mot kreft.»

      Vi har nok en ganske forskjellig innstilling til hva som er best fremgangsmåte for å komme frem til best mulig beslutning tror jeg.

      Som jeg har sagt før så synes jeg det er veldig naivt og også til dels ondskapsfult å mene at, i dette tilfelle livstruende, syke mennesker bør utforske alle alternativer som du nevner. Alle alternativene kan ikke være like gode. Å tro at man som «legmann» uten noen spesielle medisinske kunnskaper er kompetent til å både vurdere og komme til en annen konklusjon enn proffene er ekstremt naivt. De profesjonelle har undersøkt teoriene du nevner, base / syre, kreft som sopp, og de har kort oppsummert kommet til at det er vrøvl. Jeg begriper ikke at noen tror at «bare fordi alle kreft-professorene i hele verden mener at ideen om at kreft er sopp er vrøvl» så bør jeg fremdeles teste ut ideen.

      Verden går jo fremover nettopp fordi blant annet teorier undersøkes vitenskapelig og forkastes hvis man finner ut at teorien ikke stemte. Hvis man gjøre en omfattende undersøkelse og finner at en teori ikke stemmer er det jo galskap å tro at man bør allikevel bør teste det ut gang på gang.

      For øvrig begynner jeg nesten å få litt dårlig samvittighet over tilbakemeldingene du har fått / kommer til å få selv om du absolutt har gått høyt ut på banen og stilt deg lagelig til for hugg med uttalelsene dine. @Hilde og @Trine har sånn jeg ser det krysset grensen fra obskuritet innen alternativ-universet til semikjendis, og dere har dermed fått mer oppmerksomhet enn dere kanskje skulle ønske selv. Kjempefint at dere får oppmerksomhet for et område som dere brenner for, hadde det bare vært substans bak det. Dere har sagt mange ting som mange mennesker har bemerket er beviselig feil, og lefler med mennesker som er dømte svindlere og som tjener til levebrødet ved å selge behandlingsmåter som ikke bare er uvirksomme og men også kan være direkte skadelige, til syke og desperate mennesker. Den lille sympatien min er fordi jeg tror nok dere absolutt vil hjelpe andre. Men som sagt: når dere henviser til Robert O. Young da fortjener dere faktisk den kjeften dere får.

     • HelseHilde 9. desember 2010 at 13:47

      Jeg fortår godt hva du sier Mt.J

      dette innlegget var som en kommentar til Puls Programmet. jeg legger ikke ut noen form for personlig oppfordring til kreftpasienter.
      jeg har kommentert kreft tidligere, og da handlet det om mennesker som var oppgitt av Legen, som ble sendt hjem for å dø. Selv disse skal visst i følge enkelte heller legge seg pent ned å dø, ( som legen har bsagt) enn å lete etter alternativer. For en klynisk verden tenker jeg da.

      Når det gjleder Young, så var jeg på Ranvhen hans i sommer, og jeg fulgte hans cleanse i fire måneder. det gjorde jeg fordi jeg syntes at det virket riktig der og da for meg, men jeg har aldri anbefalt dette til noen. Jeg ser allikevel at det også er noe som skal henge ved. vel, den får jeg tåle.
      For å ha oppklart dette for videre diskusjoner, så har jeg ingen binding til Young. Ei heller følger jeg hans protokoll lenger. jeg følger min egen. ,, nok et av mine størte poeng. Stå i din egen kraft.

      Jeg stiller meg skeptisk til mange av behandlingsmetodene som helsevesenet benytter, og det står jeg for. Det er en ærlig sak. Jeg har også sett mange gode ting skje med mennesker som skulle vært døde hadde de fulgt denne vitenskapen blindt.
      Vitenskap er fantastisk, men bli ikke blendet av vitenskapelige dokumenter, og glem ikke å tenke selv.

      Hilde

    • HelseHilde 9. desember 2010 at 09:45 - Reply

     Hadde jeg hatt kreft så hadde jeg nok utforsket alle teorier, det er riktg.
     Du har lest meg rett. Litt usikker på hvem du mener som skulle si at man kan kurere kreft ved å kutte urt sukker, men du har tydeligvis fått det med deg.
     Hvis vi skal holde oss til Puls programmet, så gå tilbake å se om det ikke var kreftlegen som var klar over problematikk kreft og sukker, eller var det professoren i ernæring kanskje? Ikke så viktig, for som jeg sa, det er ikke noe nytt, men jeg beklager om jeg lot det stå som en nyhet. Syneds du det var trist? Er det ikke flott at vi finner ut mer? Hurra sier jeg!
     Hvilke teorier jeg støtter er tydeligvis interessante, men jeg uttaler meg ikke om kreft på generell basis. jeg vet bedre 🙂

     Du kan jo bruke energi på Nrk nå,, de sendte et program så sa Fuck cancer. Hvor er redaktøransvaret?
     Nei du kjære venn, tiden forandrer seg, og mennesker finner stadig nye veier. Å pinnholde på gamle mønster vil bare gjøre vondt.

     Hilde

  • HelseHilde 8. desember 2010 at 20:34 - Reply

   Jeg tror ikke at han mente at kreft er på grunn av for mye sukker, men sukker forer kreft 🙂
   Og hvem var det her jeg støttet?

   Hilde

 7. Dan Denett 8. desember 2010 at 17:56 - Reply

  Jeg ramlet også over denne intressante dokumentaren igår og syns det er noe underlig at det virker overaskende på folk at et bra kosthold og mosjon påvirker sykdommer som kreft. Og gir også NRK honnør for å belyse temaet som supplent til skolemedisin. Støtter også helhjertet ditt utsagn om å søke den beste tilgjengelige informasjon, som etter min menig er å støtte seg til fagfellevurdert publisert forskning. Dette finnes det faktisk støtte for i fagfellevurdert forskning imotsetning til ionisert vann, NaCl fra Pakistan og tarmrensing.
  http://www.sciencedirect.com/lancetnorway?_ob=ArticleURL&_udi=B6W85-4MFCSVF-10&_user=6461014&_coverDate=12%2F31%2F2006&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=search&_origin=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_acct=C000069877&_version=1&_urlVersion=0&_userid=6461014&md5=d9e3907739fbc74efd5683ecb5bb75cd&searchtype=a
  http://www.sciencedirect.com/lancetnorway?_ob=ArticleURL&_udi=B6T1B-46SFRMV-V&_user=6461014&_coverDate=09%2F14%2F2002&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=search&_origin=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_acct=C000069877&_version=1&_urlVersion=0&_userid=6461014&md5=bf59788c28d959cc5f3e830f9006d216&searchtype=a
  Utsagnet ditt mot slutten synes jeg virker noe avslørende på hvor gravende du er i informasjon på reisen din for du kan tilsynelatende fint lite eller ingenting om vitenskapelig metode generellt eller medisinsk forskning spesiellt når du kommer med et slikt utsagn :»Han var opptatt av, sammen med professoren i ernæring, at disse matvarene kun hadde beviselig effekt mot kreft i laboratorium på dyr, og ikke på mennesker. Så man har ikke forsket på dette på mennesker? Forsker man ikke på kreft hele tiden da?» Det er heldigvis ikke slik at forskere får en fiks idee og kjører igang med kliniske forsøk på mennesker.

  • HelseHilde 8. desember 2010 at 20:55 - Reply

   Dan.

   beklager at det ikke kom frem tydeligere at jeg mente det ironisk.
   Om man får beskjed om at man skal dø, så driter man vel i om noen grønnsaker kun er forsket på på dyr, og funnet hjelpsomme. Ikke sant? jeg hadde iallefall hatt mer lyst på livet enn å ventet på dokumentasjon på det.

   Hilde

 8. Therese 9. desember 2010 at 20:12 - Reply

  Jeg la merke til «bisetningen» om leddgikt her, og lurer på om du inntar omega-3 tilskudd (marine kilder) eller spiser daglig fet fisk? Omega-3 fettsyrer (DHA og EPA) har vist gode effekter som betennelsesdempende i forbindelse med bla leddgikt!
  MVH ernæringsfysiologen hos Kvinnetrening 😉

  • HelseHilde 9. desember 2010 at 20:37 - Reply

   Det gjør jeg ( krill er min favoritt som marin kilde) uten å ha merket noe til det, men du spurte nok Trine tenker jeg, og hun skal få svare selv 🙂
   Et gammelt og godt råd 🙂

   Hilde

 9. Elin 24. september 2011 at 01:25 - Reply

  Spennede tema! Som Hippocrates sa:»La din mat være din medisin, og la
  din medisin være din mat». I Usa finnes egne organic Raw Food klinikker
  som helbreder kreft/hjerte/lunge pasienter- ja, alle typer sykdommer.
  Det er den eneste medisinen de får på klinikkene, samt trening og
  samtaler. Utallige mange mennesker har blitt friske, og for meg er det
  ganske logisk. Hvis unaturlig substans som kjemiske medisiner er
  framstilt av, kan helbrede sykdommer, så tror jeg planeten Tellus er
  hakke mere intelligent enn mennesket, og produserer livskraftig og
  energirik mat som menneskekroppen virkelig kan dra nytte av og! Kanskje en av veiene å gå er tilbake til opprinnelsen- spise naturlig, ubearbeidet mat <3

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits