Jeg har blitt kokk – true story

Igår kom jeg hjem til to kalde og sultne små. Jeg svippet innom helsekosten og dro med meg noen røde linser her forleden, lite vitende at de allerede igår skulle få ben å gå på. Jeg har fått en oppskriftsbok som heter  PH Balansert kosthold og der fant jeg noe som virket overkommelig for mine kokkehender. Jeg er ikke noe flink ved grytene, men denne lapskausen var noe av de enkleste jeg har laget. Og den smakte UPÅKLAGELIG! Begge ungene likte den, den ble godkjent av mannen, så dette blir en gjenganger her i huset!

Her er oppskriften ( for 2 pers, jeg doblet for oss 4):

 • 2-3 ss rapsolje til steking
 • 2 vårløk – skåret i skiver
 • 2 dl røde linser – skylles i vann
 • 1 ts cumin
 • 1 ts koriander
 • 1 ts karri
 • 1 ts salt
 • 4 dl vann
 • 1/4 blomkålhode
 • 1/4 broccolihode
 • 1 gulrot – i skiver

Bruk en stekepanne med høy kant. Fres vårløken i oljen noen minutter. Ha i linsene, tilsett krydder og bland godt. La det frese i ca 30 sek. Hell over vann og tilsett de andre grønnsakene. La det hele koke i ca 12 minutter (jeg kokte det ikke så lenge….vil at broccolien skal være litt hard). Men om du ønsker en mer most rett så lar du det koke lenger.

Jeg sender ofte LIVE fra mobilen min og da sendes det automatisk på høyre siden litt langt opp hvis du ser ——–> hitover. Babumser gjør dette mulig og det sendes samtidig LIVE på min FaceBookSide som du finner HER.

Jeg legger en video her som ble tatt opp mens jeg kokkelerte igår. Jeg driver og øver meg så døm meg ikke!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2017-03-16T07:13:22+00:00 8. desember, 2010|Categories: PERSONLIG|Tags: , |7 Comments

7 Kommentarer

 1. heidi persvangen 8. desember 2010 at 09:29 - Reply

  hehe…så gøy å se på filmen…akkurat som meg på kjøkkenet…så kjempe godt ut….

 2. Bente Nymoen 8. desember 2010 at 09:38 - Reply

  Stikk gjerne innom å lag dette til meg i dag.Oppgaveskriving ,imens både gubben og unger er syke.Hurra.Da får man virkelig tid til matlaging.
  Så godt ut dette da:) Ha en fin dag.

 3. Marte 8. desember 2010 at 09:54 - Reply

  Ære være folk som prøver å leve sunt – det synest eg er flott! Vil berre gjere merksam på at pH i kroppen i stor grad vert styrt av at ein pustar. Viss ein til dømes hyperventilerar vil pH auke, då ein pustar ut for mykje CO2. Både for høg og for låg pH er av det onde, noko Pernille Nylehn skriv veldig bra om i bloggposten http://perpelle.wordpress.com/2010/09/27/syrer-og-baser-og-ph-og-slikt/. Denne bloggposten er ikkje ein «no-skal-vi-dra-pH-dietten-ned-i-saula-bloggpost», men heller eit hjartesukk frå ein lege som ønskjer at pasientane hennar skal få vite sanninga.

 4. Grete von Hippie Kvelstad 8. desember 2010 at 10:14 - Reply

  Nydelig 🙂 Brokkoli er da utrooolig godt, og så renser det lever og nyrer. Dagen-derpå-mat: Brokkoli og kokt egg, litt rømme – så kommer formen fort som bare det 🙂 Takk for tips <3

 5. Kevin 8. desember 2010 at 11:49 - Reply

  Kanon bra, du er dyktig Trine:-) Gi gass videre, mvh Kev

 6. Liller Gold 8. desember 2010 at 12:50 - Reply

  mmm. linser er og blir nydelig! 😀

 7. Gjest 9. desember 2010 at 13:11 - Reply

  2 gulrøtter, en halv blomkål og en halv brokkoli tilsammen til fire personer?! Ikke lett å komme opp i «fem om dagen» med så minimalt med grønnsaker til middag…

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits