Norges beste blogg

VG Helg publiserte i går saken hvor de kåret norges beste blogg. Jeg satt i juryen sammen med Silje Pedersen, Snorre Valen, Annette Hagen og Anne Mette Rustaden. Vi fikk alle lov til å komme med egne forslag til blogger som skulle med på listen, så kom en liste i retur med utvalgte i ulike kategorier og vi måtte velge våre egne topp tre fra disse listene.

Jeg blogget om det HER. Der kan du lese om de ulike kategoriene som VG valgte i denne runden. Vinnerne ble som følger:

Kosthold og trening:

 1. sunnjenteidrett.no/blogg
 2. trineblogg.blogspot.com
 3. ernaering.blogg.no

Mote og skjønnhet:

 1. hanneli.com
 2. vanillascented.freshnet.se
 3. dagensoutfit.notre.co

Mammablogger:

 1. drea.se ( en av mine favoritter)
 2. lykkeligsomliten.no/blogg
 3. siljemilf.blogg.no

Hverdagsblogger:

 1. fotballfrue.no (jeg leser denne hver dag)
 2. camillapihl.no
 3. ulrikkelund.com ( herlig jente m bein i nesen)

Politikk:

 1. virrvarr.net
 2. paulchaffey.blogspot.com ( en blogg jeg liker veldig godt)
 3. indregard.no

Comments

 1. Therese says

  Hanneli Mustaparta er/var (lenge siden jeg har sett henne) naboen min, og hun ser ikke SÅ kul ut til hverdags.
  Hun har egentlig en ganske «shabby» stil…….
  Vet ikke hvilke kriterier disse bloggene er valg ut i fra, men til syvende og sist er det vel «folket» som avgjør.
  Der ser det ut som VOE fremdeles troner på toppen. Det er vel kanskje ikke den beste bloggen i Norgen, men jenta fikk utdelt både utseende, hjerne og stil!!!!!

 2. says

  Velvel… «Norges beste» er tydeligvis en ganske snever inndeling 😉

  Av de nevnte bloggene, så er det kanskje 4 som i det hele kommer inn på min Topp 100-liste – og av de er tre stykker innenfor sjangeren «Politikk» – den siste er Dreas blogg, som jeg faktisk anbefaler – DER har man jente som faktisk har litt vett mellom ørene.

  Velvel – jeg savner kanskje litt blogger som er interessante for andre enn jenter/kvinner – det virker i alle fall for meg som om man helt har oversett den mannlige delen av befolkningen i denne kåringen – greit nok at en svært stor andel av blogleserne og -skriverne er jenter, men ja…

  Og, som utgangspunkt – det meste av ting som befinner seg på Blogg.no, er søppel :) (satt litt på spissen, men likevel ikke så altfor usant)

  • Anonym says

   Men nå var det ikke din liste vi tok utgangspunktet i ….og smaken er forskjellig der ute. Enn så lenge er det flertall av kvinner som både leser og skriver blogger…..det kommer sikkert flere kåringer!

 3. Andreassokerkjaereste says

  Litt av en overvekt av kvinnelige bloggere her! Syns Andreas søker kjæreste-bloggen burde vært med på en av listene, der er vi både innom mote, skjønnhet, trening, hverdag og mammaer. Hadde fortjent en plass som en maskulin motvekt:)

  Mvh
  Andreas søker kjæreste 😉

 4. says

  Jeg er enig med noen av dem, men syns det mangler endel. Savner supermarie.net, linniiie.com eller hjartesmil.blogg.no f.eks. Og så liker jeg ikke så godt at det som fremstilles som bra hverdagsblogger er blogger som hovedsakelig handler om mote og skjønnhet. Men igjen, favorittblogger er jo _veldig_ subjektivt, så det jeg liker er ikke nødvendigvis det de i juryen liker :-)

  • Anonym says

   Jeg stemte Linniie inn…men var kanskje den eneste siden hun ikke er på listen. Hun er min favoritt over alle, men blogger nok for sjeldent nå til å komme opp på topp. DESSVERRE!!

 5. PeggyBoy says

  Ser at de tre vinnerne i «Hverdagsblogg» stort sett bare skriver om mote og skjønnhet. Det er tydeligvis så viktig at man må ha to kategorier for å få dekket det hele…

  • Anonym says

   Tror nok forskjellen er at hverdagsbloggerne blogger om mer enn bare det..men motebloggerne blogger kun om det. Stor forskjell!

  • Anonym says

   Ulrikke sin blogg har jeg fulgt i mange år….og etter å ha truffet henne ved noen andledninger så forsetter jeg å lese den. Hun er i i mine nettvaner…ergo jeg surfer inn uten å tenke over det.
   Caroline kjenner jeg en del fra før. Hun skriver bra, tar fine bilder, er personlig (noe som jeg liker godt ved blogging, de som ikke er det leser jeg sjelden).

 6. Drea says

  Takk for gode ord, Trine! Kjempegøy å bli kåret til beste mammablogg altså, det setter jeg stor pris på! 😀
  Klem!

 7. Sexy Sadie says

  Ja, ja, jeg nøyer med meg å gratulere vinnerne og tenker ikke mer over saken. Ingen av de bloggerne er noen jeg leser på fast basis, så jeg kan ikke si noe om de er dårlige eller gode bloggere. Alt er jo uansett subjektivt i så måte.

 8. Kari says

  Jeg leser altfor mange blogger hver eneste dag og ser med forundring på denne kåringen. At to av de såkalte «rosa»-bloggerne er kåret til de beste hverdagsbloggene, er for meg helt utrolig. Klarer ikke å ta denne kåringen seriøst i det hele tatt. Bedre å forholde seg til antall lesere da.

 9. Inga says

  Hvordan kan en blogg som Hanneli Mustaparte sin som oppdateres en til to ganger i uka bli kåret som vinner i sin kategori? Hovedårsaken til at en blogg er bra er at den blir oppdatert ofte.

  Finner det også litt pussig at Ulrikke Lund er kåret som en av de beste hverdagsbloggene siden hun selv definerer bloggen sin som en moteblogg og ikke deler noe fra privatlivet sitt. Kanskje derfor hun ikke har nevnt denne kåringen med et ord på bloggen sin?

  • says

   Hæ? «Hovedårsaken til at en blogg er bra er at den blir oppdatert ofte»? Mer tåpelig utsagn skal man vel lete ganske så lenge etter.

   Det som gjør at en blog er BRA er innholdet. Ikke mengden oppdateringer. Er innholdet bra, velskrevet, gjennomtenkt, og kanskje til og med bidrar til litt nye tankerekker, eller tar for seg interessante tema, så kan en blog beskrives som bra. Om vedkommende skriver en 4-siders post hver 5. dag, eller 3 linjer hver dag, så har det absolutt ingen betydning, det er innholdet som er viktig. Og, ettersom jeg ikke faller innunder noen av kategoriene hvor rosablogging eller moteblogging er interessant, så blir heller ikke bloggene det – faktisk er jeg dypt skuffet over kåringen i det store og hele, for det virker som om den baserer seg på antall lesere, uten å se på demografi for lesergruppene, samt ta for seg hva bloggene handler om. Men, jeg kjenner ikke kriteriene for utvelgelsen, så det kan godt hende dette er helt kurante valg.

   Selv vet jeg om en lang rekke bloggere som både skriver bedre, har mer interessant innhold, og som ikke bryr seg om hvem som ligger på toppen på Blogg.no-listen akkurat denne uken.

   • Inga says

    At innholdet er bra er en selvfølge så det gadd jeg ikke å skrive. Poenget mitt er uansett: Hvem gidder å lese en blogg som aldri blir oppdatert egentlig? Og hva er poenget med en blogg som ingen leser? Hvordan kan den vinne en beste blogg-kåring? Sier i grunn mye om panelet.

    • says

     Altså… du har en interessant oppfatning av «aldri». Så en til to ganger i uken er «aldri»? Du forventer / krever at en blogg skal ha interessante poster hver dag, for at den skal være interessant, og verdt å følge? Jaja…

     Selv foretrekker jeg som sagt gjennomarbeidete tekster, gjennomførte ressonement, grunding research, fremfor skvaldring og uinteressant «slik var dagen min». Det kommer så klart an på typen blog – er det en helt personlig oppdateringsblogg som forteller venner og familie hva som foregår, så er det helt greit med slikt innhold – en slik blog har dog ingenting i en slik kåring å gjøre.

     Det er svært få i Norge som kan bruke hele sin tid på å skrive på en blog – altså blir det til at de som gjør nettopp dette er fjortissjenter som ikke har flyttet hjemmefra, ikke har noen reelle utgifter, og som har tid til å gjøre omtrent bare dette. De få andre har gjerne av andre grunner mye fritid, eller «tid foran PCen» da «fritid» gjerne ikke stemmer.

     Og jeg skjønner fremdeles ikke hva som er problemet med få oppdateringer. Er det slik at du besøker selve bloggsiden hver dag for å se om det har kommet noe nytt? I såfall må jeg bare beklage, du er teknologisk inkompetent. Dersom du leser blogger f.eks. via en RSS-feed, så dukker bloggen bare opp når den faktisk har oppdateringer – noe som gjør at man ikke engang trenger å tenke på om den har hatt en oppdatering i dag eller ikke. Det gjør det også fullstendig irrelevant om det kommer en eller 10 oppdateringer i løpet av en uke.

     Poenget med en blog er heller ikke nødvendigvis mengden lesere. Spesialiserte blogger, f.eks. vil gjerne ikke ha en enorm mengde lesere – de vil kun bidra med informasjon om et snevert emne, som kanskje ikke er like bra beskrevet andre steder på nettet. Greit nok at disse heller ikke havner i slike kåringer som det her er snakk om, men igjen – argumentet ditt er igjen ikke tilstrekkelig.

     Beklager, men argumentasjonen din holder ikke vann.

 10. Article says

  Performance Trainers. Ikke bare for trening, disse lette trenere er også bra for speedwork og racing. Når du har en normal pronasjon til en moderat overpronasjon denne typen kan fungere godt. Racing er for normal pronating løpere for racing eller for trening. Disse er ekstremt lette og bør ikke brukes hvis du har skader mbt sko. Bruk ditt vanlige opplæringen skotøy eller ytelse trenere dersom en skade er til stede.

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>