Alternativ medisin = debatt i Dagladet

Det er tidlig søndag morgen og undertegna sitter i pysjen og taster. Jeg vet ikke om du er på Twitter, men debatten om HelseHilde vil ingen ende ta i det samfunnet. Dagbladet forsetter i dagens avis, i Duellen. Det er alternativ medisin som er temaet, og det har jeg litt meninger om. Jeg ble bedt om å skrive for JA-siden i denne Duellen, og under ser du mitt svar: MEN DAGBLADET HAR TRØDD I SALATEN! Jeg skal ha JA ved meg!!

Korrektur: Dagbladet ringte idag og beklaget. De la innlegget, hvor jeg er på JA siden ut på nett HER. Takk!!

Kan det være nyttig for kronisk syke å utforske alternativ medisin?

«Utifra mitt ståsted er svaret enkelt: Ja.

Alternativ medisin kan vi forstå på uilke måter. På bloggen, trinegrung.no, har Hilde , kalt HelseHilde, fått slippe til fordi jeg finner hennes helsehistorie interessant. Jeg vil ikke kalle hennes «reise» alternativ. Hun har valgt å følge sin egen vei, og tar egne valg for egen helse. Av det offentlige helsevesen fikk Hilde beskjed om at det ikke var noe mer de kunne gjøre for hennes svært alvorlige leddgikt, annet enn de medisiner som til slutt nesten tok livet av henne. Idag blir hun friskere og friskere for hver måned som går og da mener jeg at det hun gjør for å bli bedre fortjener oppmerksomhet. Hilde har endret sitt kosthold, blant flere helsetiltak. Det er ikke veldig alternativt å endre kostholdet. Endringer i kosten vil gi svært mange pasienter med kroniske lidelser et heldig utfall, og her snakker jeg av erfaring.

Begrepet «alternativ medisin» kan innebære så mye. Helsetilbudet som finnes utenfor det offentlige helsevesenet er så omfattende at jeg måtte tatt hele avisen i bruk for å utdype. Jeg har ikke oversikt over hele alternativmarkedet, og kan derfor ikke redegjøre for alt som finnes. Helsekostbutikker er ikke så veldig alternativt i 2010. Jeg ser på alternativ medisin som akkurat det, et alternativ. Ikke så veldig «alternativt». Det handler mye om kunnskap, ønske å være frisk, være engasjert i egen helse og gjøre noe selv, heller enn å la ansvaret ligge hos andre. Et viktig element er det økonomiske, for alternativ medisin koster ofte, men å starte med å endre kostholdet, for å endre helsen, er ikke dyrt. Mat må en ha likevel. For meg handler ikke dette om å plassere det alternative i en bås for seg. I min verden er det like naturlig å oppsøke en healer som legen min. De utfyller hverandre og gir meg noe som jeg trenger. Om det ikke er dokumentert effekt blir sekundært for meg. Det handler det om å ta egne valg og utforske de muligheter som finnes. Stille med et åpent sinn og hele tiden ha friskhetsfokus. Jeg vil være frisk og det betyr at jeg velger et alternativ i tillegg til min egen lege.»

Les gjerne HelseHilde sine innlegg HER. Jeg kommer ikke til å bruke mer energi på andre bloggere som synser og mener om dette…..Hilde er tilbake med nytt spennende innlegg imorgen, om tankenes kraft. Anbefales, følger en veldig spennende video med!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:16:57+00:00 19. desember, 2010|Categories: OPPLEVELSER|26 Comments

26 Kommentarer

 1. Susanne Helgesen 19. desember 2010 at 09:02 - Reply

  Reflektert, balansert, saklig svar. På det som lett kan oppleves som angrep og ikke fullt så saklig hele veien. Da er vi tilbake til det saken dreier seg om; nemlig HelseHildes fortelleringer om EGNE erfaringer i forhold til helse og det tradisjonelle og/eller «alternative». Og i neste steg; hver enkelt persons frie vilje til å velge for seg selv. Det ene eller det andre, eller ja takk; begge deler

 2. Liller Gold 19. desember 2010 at 09:37 - Reply

  skulle ønske legene ikke var så trangsynte.

 3. Sigrun Tømmerås 19. desember 2010 at 11:04 - Reply

  Du må fjerne bildet. Det er ikke tillatt å legge ut stoff fra Retriever, som er en betalt tjeneste.

 4. Sigrun Tømmerås 19. desember 2010 at 11:04 - Reply

  Du må fjerne bildet. Det er ikke tillatt å legge ut stoff fra Retriever, som er en betalt tjeneste.

 5. Dagens Outfit 19. desember 2010 at 11:26 - Reply

  HAHAHAHAH! Lættis at Dagbladet har driti seg ut så mye med bildene 🙂 humre!

 6. Anna Tostrup Worsley 19. desember 2010 at 11:45 - Reply

  Dette er jo bare kjempegøy… Dagbladet tabben gjør liksom hele debatten ekstra underholdende, for eller mot, fram eller tilbake… Alternativt eller skolemedisin? JA TAKK BEGGE DELER sier jeg! Og legger til at skattebetalerne har spart veldig mye penger på at jeg selv har investert tid og penger i behandling uten trygderefusjon og fokusert på alt jeg selv kan gjøre for å bli frisk istedetfor å sitte i ett hjørne (rullestol/sykehusseng) og vente på at vitenskapsfolka skal forske på, finne ut av og kurere mine helseproblemer.

 7. Anonym 19. desember 2010 at 20:18 - Reply

  Trine: Kanskje du bør opplyse at Legemiddelverket, Mattilsynet og WHO advarer mot et av produktene HelseHilde anbefaler, nemlig MMS? Bare sånn i tilfelle noen blir inspirerte til å innta MMS selv eller gi det til ungene sine?

  «Legemiddelverket advarer mot såkalt mirakelkur

  Legemiddelverket advarer forbrukere mot å kjøpe MMS-produkter. MMS har ikke har noen klinisk bevist helseeffekt og bivirkningene kan være svært alvorlige.

  MMS (miracle mineral solution, miracle mineral supplement eller multi mikrobiell sanering) selges på internett og anbefales mot virus- og bakterieinfeksjoner, sår, brannskader, psoriasis, eksem, kreft, ringorm, kviser, utslett, fotsopp og annet. I tillegg foreligger det lenker til nettsteder der det hevdes at MMS er svaret på AIDS, hepatitt, malaria, herpes, tuberkulose, kreft og andre alvorlige sykdommer. Bruk anbefales både til voksne, barn, gravide og dyr.

  Ingen helseeffekt

  MMS selges i form av dråper og inneholder 28% natriumkloritt. MMS blandes i sitronsyre og vann, evnt. i juice og drikkes. Dette danner klordioksid. MMS2 er kapsler som inneholder kalsiumhypokloritt og svelges med vann. Oralt inntak av MMS kan føre til helseproblemer. De vanligste rapporterte bivirkningene er vedvarende magesmerter, oppkast og diaré, som kan føre til dehydrering. I Norge har ett barn blitt innlagt på sykehus etter å ha inntatt MMS.
  Hva bør forbrukere gjøre?

  Personer som har kjøpt MMS-produkter bør øyeblikkelig slutte å bruke dem. Føler du deg dårlig bør du kontakte legen.

  Hva gjør Legemiddelverket?

  Legemiddelverket har varslet forhandlere om produktene er markedsført ulovlig. Det finnes ingen lovlige legemidler som innholder 28% natriumkloritt på markedet. WHO har mottatt rapporter om bivirkninger av MMS i flere land; Australia, Belgia, Canada, Tsjekkia, Frankrike, Sveits, England og USA. I noen få tilfeller har bivirkningene vært livstruende.

  WHO, FDA, Health Canada og Food Standards Agency advarer mot bruk av MMS.»

  http://www.legemiddelverket.no/templates/InterPage____82728.aspx?filterBy=CopyToConsumer

  • HelseHilde 19. desember 2010 at 20:32 - Reply

   Jeg tror du blander her jeg.
   Jeg har aldri her inne promotert eller anbefalt MMS, men nå har du jo satt det på kartet, så nå vet alle her også hva det er. Du er ikke redd at noen skal bli nysjerrige nå da? 😉

   Hilde

   • Anonym 19. desember 2010 at 20:44 - Reply

    Så hyggelig at du svarer, Hilde. Du skriver at du ikke promoterer MMS, men samtidig er det da dokumentert opptil flere steder at du forteller om MMSs fortreffeligheter. Om folk blir nysgjerrige så kan de jo ta en kikk hos Giktbloggen (http://www.giktbloggen.no/?p=1056). Ellers lurer jeg på om vi har litt forskjellige definisjoner av promotering. Når du forteller at du bruker MMS både til deg selv og barna dine så regner jeg det som promotering siden jeg går ut ifra at du ønsker at også andre skal bruke produktet. Eller er det slik at du nå har sluttet å bruke produktet og vil fraråde andre å bruke det etter at du har lært at Legemiddelverket advarer mot det?

    Og om jeg er redd for at folk blir nysgjerrige? Nei, alldeles ikke. Jeg håper de blir nysgjerrige og leser både Legemiddelverket, Giktbloggen og ikke minst tar en kikk i bloggen til Dr. Pernille Nylehn: http://perpelle.wordpress.com/

    Trine Grung ufarliggjør det du driver med, Hilde, mens det er ganske mange av oss som har fulgt med debatten i mange uker nå og gang på gang konfrontert deg med at du sprer helsefarlig ikke-kunnskap om helse.

    • HelseHilde 19. desember 2010 at 23:14 - Reply

     Jeg setter pris på konfronteringen. Engasjement skaper debatt, og den er veldig viktig.
     Jeg håper også at folk blir nysjerrige, så der er vi enige, og nå har du lagt ut noen linker, slik at alle kan starte der, og lese selv. Men du tar feil, jeg har ikke skrevet om MMS på Trine sin blogg.

     Så, bare en avklaring, MMS er ikke ulovlig 😉
     Om du skal løpe etter alle som skriver ting du er uenig i på nettet, så får du det travelt, og har vel neppe tid til å skrive mye her i fremtiden, jeg har tatt poenget ditt, du har formidlet budksapet.

     Åh, en avklaring til,, mine barn er voksne og velger selv 🙂

     Hilde

     • Anonym 19. desember 2010 at 23:21

      Jeg vet at MMS ikke er ulovlig, Hilde, men betyr det at du fortsatt kommer til å bruke det nå som du vet at det er et helseskadelig produkt? Eller vil du advare andre mot å bruke det på bakgrunn av advarslene fra Legemiddelverket og WHO?

      Jeg løper på ingen måte etter alle jeg er uenig med på nett, nei. Men når jeg ser noen spre ikke-kunnskap som en løpsk fjøsvifte uke etter uke så tar det meg ca bare en kalori å henge på. Voksen opplæring er noe slit, men noen må gjøre jobben.

     • HelseHilde 20. desember 2010 at 09:38

      Det er det jeg mener. Å løpe etter alle som bruker eller anbefaler MMS for eksempel må bli en heldagsjobb. Det er sikkert også ent utall andre ting som forlk driver med som er potensiellt farlige.

      Duu trenger ikke å løpe etter men ang MMS , for du får meg ikke i tale ang den. Hva jeg gjør eller ikke gjør ang MMS er fra nå av privat 😀 Så, om jeg bruker det er «none of your business» for å si det fint 😉
      Hilde

     • Anonym 20. desember 2010 at 10:32

      Vel, jeg skjønner rett og slett ikke hvordan du kan fokusere så mye på deg selv når det tross alt finnes barn i Afrika som sulter, Hilde. Ja, for dét tenker jeg da når du sier at det er andre som driver med farlige ting og at jeg ikke skal bry meg om det du driver med.

      Men jeg noterer meg at du ikke vil endre standpunkt angående MMS selv etter Legemiddelverket har advart mot det og oppgitt overfor. Om du bruker det eller ikke er none of my business, det er jeg helt enig i og har aldri ment noe annet. For min del må du gjerne tylle i deg uendelige mengder blekemiddel. Men når du i all offentlighet opplyser at du bruker det på andre og oppfordrer andre til å bruke det, da er det min rett å vise til informasjon som dokumenterer hvor farlig MMS egentlig er.

     • HelseHilde 20. desember 2010 at 11:48

      Jeg skal ikke kunne fokusere på aå bli frisk, fordi det er barn som sulter i Afrika?
      Gud bedre meg vel.
      Jeg er absolutt verdt å leve et friskt liv, og jeg fokuserer på meg med den beste samvittighet og glede. Jeg håper du er frisk, og ikke har dårlig samvittighet for det 😀

      Det er godt jeg bruker tiden min på å hjelpe andre , og å formidle det jeg har lært jeg da, hehehe… nei den skal jeg jammen meg ta med meg. 😀

      Hilde

      Ang MMS, ja, det har du rett til , og det har du vist, så du kan sove godt og vite at du har gjort jobben din ;-))))))))

     • Anonym 20. desember 2010 at 15:41

      Nå forstod du ikke poenget mitt, Hilde. Du insinuerer at jeg ikke skal bruke tid på å motsi deg fordi det finnes så mange andre som gjør «potensielt farlige» ting. Det er akkurat like tullete å mene som at du ikke skal kunne fokusere på din helse fordi det finnes sultne barn i Afrika.

   • Anonym 19. desember 2010 at 20:45 - Reply

    Jeg har aldri publisert noe om noe MMS men skal love deg jeg ble nysgjerrig nå! Dette vil jeg høre mer om Hilde hvis du vet noe om dette !?

    • Anonym 19. desember 2010 at 22:43 - Reply

     Vet du hva, Trine. Jeg synes virkelig at du skal forsøke MMS! Det tror jeg vil være rett medisin for deg.

     MMS finner du vel igjen i Hildes kommentarer i diverse kommentarfelt også her i bloggen.

   • Arild 20. desember 2010 at 21:41 - Reply

    Selv om du skulle ha foreslått MMS, så trenger du ikke føle deg ubekvem av den grunn. Noen prøver å påstå at MMS er det samme som industrielt blekingsmiddel, som selvfølgelig er helt feil. Se her:

    Chlorine Dioxide
    Since the beginning of the twentieth century, when it was first used at a spa in Ostend, Belgium,
    chlorine dioxide has been known as a powerful disinfectant of water. During the 1950s, it was
    introduced more generally as a drinking water disinfectant since it provided less organoleptic
    hindering than chlorine. Approximately 700 to 900 public water systems use chlorine dioxide to
    treat potable water (Hoehn, 1992). Chlorine kjenner vi godt som blekingsmiddel.

    Chlorine Dioxide brukt som et virkemiddel til bedre helse er uttynnet 675 ganger. Når det brukes 3 dråper av dette i et glass med væske utgjør dette relativt sett 0.0004 %. Om en holder seg til de fastsatte dosene er dette like ufarlig som kvikksølvet som er tilført influensavaksinen folk fikk sist år.

    Alle kjemikalier er farlige i feil dose. Jeg har hørt at hundeiere ga hundene små doser arsenikk for å få blankere pels før utstilligner. Tabletter er kjemisk fremstilt og er antakelig den suvernt største årsaken til dødsfall på grunn av misbruk, feil bruk og feil dosering. Ingen har vel tenkt at medisiner skulle forbys av den grunn?

    • HelseHilde 20. desember 2010 at 21:52 - Reply

     Alltid bra med en kommentar som dette Arlid. Som du vet så er Pernille Nylehn så hissig angående dette som hun fremstiller som et blekemiddel, at jeg ikke orker å gå inn i noen diskusjon ang MMS.
     Jeg vil rett og slett ikke fore monsteret. Nå vet de som leser her litt mer, og mer informasjon kan de finne om de ønsker 😉

     Hilde

 8. anonym 19. desember 2010 at 20:55 - Reply

  http://alexandra-lifewithdignity.blogspot.com/

  les og spre denne bloggen, kanskje noen kan hjelpe alexandra med å finne noen som vet mere om sykdommen

 9. Heidi Persvangen 20. desember 2010 at 14:18 - Reply

  Spennende lesing. Følger med hehe…:-)

 10. Grete von Hippie Kvelstad 20. desember 2010 at 18:04 - Reply

  Da dere er inne på alternativ behandling – vær litt obs på det med HEALING. Før du legger deg på benken til healeren din, sjekk at denne er godkjent, av Spiritistforeningen/Brønnøysund og Helsedepartementet. Er de det, kan de forelegge papirer på dette. De har også en forsikring, slik at kundene kan føle seg trygge.
  Det er meget strenge regler for å bli registrert godkjent, sjekk Brønnøysundregistrene, søk opp navnet under healere, og sjekk om de har RGH foran navnet 🙂 Da er du temmelig sikker på at du ikke kaster penger ut av vinduet…

  Grete Kvelstad

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits