En er hva en tenker

Det er mandag og HelseHilde er på plass igjen. Det er noen bloggere som mener jeg bryter markedsføringsloven når jeg publiserer innleggene hennes…. Hvorfor? Aner ikke…..ikke mye alternativ medisin som er omtalt i Hilde sine innlegg. Jeg blir helt matt og har sluttet å gå i «krig» mot de som mener noe annet enn meg. Jeg syntes Hilde sin reise ( må settes i kursiv for det ordet hånes  blant de som tydeligvis ikke skjønner hva vi mener med det) er virkelig verdt spalteplassen hun får hos meg. Hun blir friskere og friskere for hver dag så noe gjør hun riktig. Mer fra Hilde kan du lese HER. Da kan hele skepsis.no dra på lopphavet for min del, beklager uttrykket.

Da jeg først ble syk, så ble det veldig mye fokus på sykdom. Legene skulle fortelle meg min dystre fremtid. Venner visste ikke helt hva de skulle si. Jeg brukte dagene til å lese om min nye tilstand, og tanker og føleleser sirkulerte rundt usikkerhet, fortvilelse, frustrasjon og oppgitthet. Å kjenne på alle disse følelsene er menneskelig og viktig, men jeg forstod allikevel raskt at dette fokuset ikke ville holde meg tilbake. Jeg måtte kjenne på dem, og bevege meg videre. Jeg ble ledet inn i en verden som var helt ny for meg. En verden hvor jeg lærte at tankene man tenker, ordene man sier og følelsene man føler, betyr noe for hvordan livet oppleves og formes.

Jeg husker jeg leste hva Mor Teresa sa da hun ble bedt om å gå i demonstrasjonstog mot krig. Hun sa: ” Kom tilbake når du skal gå for fred”. Det fortalte meg mer enn ordene i seg selv. Jeg forstod absolutt hva hun mente. Å gi energi til det man ikke vil ha, vil bare skaffe mer av akkurat det. Fokuset må hele tiden være på det vi ønsker, og nesen er dermed rettet mot akkurat det. Med en gang vi fokuserer på det vi ikke vil ha, så har vi nesen vendt i motsatt retning. For meg resonnerte dette med en logikk og en sannhet som lå langt inne i meg. Jeg kunne kjenne det på kroppen, men det var ikke alt, jeg kunne se det på det som skjedde rundt meg. Når jeg fokusert på å tenke og føle frisk, skjedde det ting som ledet meg mot en friskere kropp.


Louise Hay var den første damen som inspirerte meg til å snu rundt mine tanker på en systematisk måte. Hennes bok ”Du kan helbrede ditt liv”, har jeg lest så mange ganger at den nesten ikke henger sammen. Den var det jeg holdt fast på, da jeg lå flat på ryggen. Det var hennes ord og egenerfaring som gav meg håp. Jeg startet med daglige affirmasjoner som det heter. Det betyr at man sier til seg selv som man vil skal skje, som om de allerede har skjedd. ”Jeg elsker meg selv, jeg er helt frisk, jeg er lykkelig og takknemlig”, svirret rundt i hodet mitt hele dagen. Jeg kjøpte en CD med slike affirmasjoner som jeg lyttet til mange ganger hver dag. Jeg skiftet fokus. Det handlet ikke lenger om å være syk, det handlet om å bli frisk!

Hadde dette noe for seg? Absolutt! Jeg fikk inspirasjonen til å lete etter løsninger. Jeg skjønte etter hvert at dette var noe som hadde med gammel visdom å gjøre, at det var mange der ute som hadde noe å fortelle om hvordan sinnet påvirket kroppen vår. Om hvordan kropp og sjel hang sammen. Om hvordan mennesker hadde helbredet seg selv gjennom å skifte fokus, og vende blikket innover. Å vende blikket innover er en spennende reise, som jeg har mye å si om, men i dag vil jeg holde fokuset på denne delen av dette temaet. Om hvordan cellene våre responderer til det miljøet som skapes av tanker og følelser.

På et mer åndelig plan, så har jeg hatt stor glede av å høre på Abraham/Hicks. Se gjerne videoer HER . Hun og mannen Jerry er mest kjent for boken ”Ask and it is given”. Hun formidler på et spirituelt plan hvordan man stadig skaper sine egne opplevelser. Hun legger spesielt vekt på at fokuset, gjennom følelsen, skal være vendt mot det man ønsker å oppleve. Å kunne føle det man ville skulle skje var mye mer virkningsfullt. Å kunne kjenne det som om det allerede hadde skjedd, var å gi kroppen de signalene den trengte til å starte prosessen, leste jeg. Å kunne kjenne med hele kroppen er det som skal være det mest virkningsfulle. Jeg har i ettertid oppdaget at dette er noe som toppidrettsutøvere er veldig flinke til. De visualiserer sine prestasjoner med total innlevelse. De aller beste bruker denne teknikken som en rutinemessige trening. Hvorfor følte jeg allikevel at dette var noe som var lite akseptert? Hvorfor var ikke Legestanden innviet i denne hemmeligheten?

Da jeg oppdaget Bruce Lipton, professor i anatomi, ble disse tingene satt i et annet perspektiv for meg. Jeg syntes det var spennende å høre en som kunne forklare hva som skjedde i kroppen på celleplan, og hvorfor dette fungerte. Å lese at noen ble helbredet av å le, fikk en ny mening. Kanskje kunne man forstå dette med intellektet, det som man ellers bare måtte kjenne på intuitivt?

Jeg vet at det finnes mer mellom himmel og jord enn det som jeg klarer å forstå med sinnet. Jeg ble derfor ekstra ivrig etter å ha sett disse to filmene av Bruce, for dette gav også noe som intellektet kunne jobbe med. Å gjenkjenne det å være i flyt er vidunderlig. Å oppleve at ting utfolder seg som man ønsker er ren magi. Når kroppen responderer på din tro og overbevisning er det lykke. For meg finnes den i andre enden av positive tanker, følelser og visjoner. Det er min påstand for meg og mitt liv. I dag prøver jeg bevisst å være tilstede i nuet, til å alltid ha med meg følelsen av frisk. Jeg mediterer og visualiserer hver dag, og jeg kjenner at det gir meg balanse og kraft.

Jeg utfordrer deg til å bruke tiden det tar til å se filmene av Bruce selv, og forhåpentligvis blir du inspirert.

” If you think you can, or you think you can`t, either way you are right”- Henry Ford

Hilde

Del 2
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:16:55+00:00 20. desember, 2010|Categories: OPPLEVELSER|Tags: , , |26 Comments

26 Kommentarer

 1. Laila 20. desember 2010 at 10:09 - Reply

  Hilde,
  Ett ord: AMEN!

  Trine,
  Jeg har sett en som mener at du bryter loven, ja, hehe. Hans fremstilling hadde ikke holdt i retten, for å si det sånn. Snåle greier. Helt utrolig.

  • HelseHilde 20. desember 2010 at 11:42 - Reply

   Tusen takk Laila!

   Mange som mener masse rart 😀

   Gleder meg til å lese det du skriver på. Sett inn lonk her når du er klar! :-))

   Hilde

 2. Katarina 20. desember 2010 at 10:26 - Reply

  Fantastisk at du deler!

  God jul fra en Katarina, mirakelmamma pga tankens kraft. 😉

  • HelseHilde 20. desember 2010 at 11:41 - Reply

   Tusen takk for det Katarina en mirakelmamma! 😉

   Hilde

   • Katarina Magnus 20. desember 2010 at 20:38 - Reply

    Bare hyggelig! Jeg har så stor respekt for slike som deg, som tør stå frem og følger dine overbevisninger. Verden trenger flere av deg! :-)))

    GOD JUL! 🙂

    • HelseHilde 20. desember 2010 at 21:03 - Reply

     Tusen takk, det varmer! <3

     GOD JUL til deg også!!

     Hilde

 3. Katarina igjen 20. desember 2010 at 10:27 - Reply

  Skulle jo være Katarina, EN mirakelmamma. Hehe. 😉

 4. Marit Hansen 20. desember 2010 at 12:07 - Reply

  Hei Hilde! Skulle nesten ønske dette var det første innlegget du skrev, da tanker kan gjøre utrolig mye for en. Mye av det du har skrevet om tidligere har vært vanskeligere å «fatte» (iallfall for sånne som meg). Jeg er fortsatt overbevist om at mye av det du har vært borti er humbug, men noe har åpenbart virket. Hva man kaller det for (placebo eller tankekraft) er kanskje ikke så viktig så lenge det funker.

  • HelseHilde 20. desember 2010 at 21:03 - Reply

   Det er riktig, du kan kalle det ddet du vil. 😀

   Ja, jeg kunne kanskje startet i denne enden, det er riktig, men nå ble det ikke slik 🙂
   Vi er alle forskjellige ja,, godt du kunne forholde deg til denne da.

   Hilde

 5. Helene 20. desember 2010 at 14:34 - Reply

  Før kunne det være kjekt å lese bloggen din, men den har tapt seg så utrolig mye etter at du begynbte med gjestebloggingen.

 6. putte 20. desember 2010 at 15:00 - Reply

  Hei,
  Hvor kan man få kjøpt den cden du prater om, den med affirmasjoner? Den skulle jeg gjerne ha hatt. Navn på den?

  • Katarina Magnus 20. desember 2010 at 20:36 - Reply

   Tar meg den frihet og deler mine erfaringer her. De cd’er jeg brukte av Louise L. Hay og het «I can do it!», «101 power thoughts» og «Forgiveness healing». Lille Arkana selger de, såfremt meg er bekjent. Det er noen år siden jeg kjøpte den første der… 🙂

   Varm klem fra Katarina Magnus

   • HelseHilde 20. desember 2010 at 21:01 - Reply

    Fantastisk Katarina,, ja, det ER den. jeg leste innlegget ditt etter at jeg svarte Putte 🙂

    Hilde

  • HelseHilde 20. desember 2010 at 21:00 - Reply

   Du får den på I-Tunes. Har ikke navnet her, men om du søker på Louise Hay affirmations,, så finner du den helt sikkert.
   Om ikke så prøv hayhouse.com, som gir dem ut. Lykke til!

   Hilde

 7. Kristian 20. desember 2010 at 18:04 - Reply

  Hei,

  Satt pris på å lese om dine erfaringer, som nok kan være nyttige for andre å lese, det er allikevel en liten sak jeg syns du bør ta litt til ettertanke.

  «Skolemedisinen» slik den kommer frem fra din side, er noe som i alle fall jeg oppfatter som negativt, noe jeg syns er veldig ufortjent. Jeg syns det sier litt om oss og vårt samfunn når den vitenskapelige grenen som har bidratt til å fordoble den antatte levetiden blir sett ned på slik den ofte gjør når aktivister innen alternativ medisin kommenteren den. Husk at det finnes mange land hvor mennesker ikke har tilgang på grunnleggende medisin, og at du derfor fremstår som litt arrogant når du konsekvent trekker frem dine negative erfaringer.

  Når det er sagt, er det også grunn til å sette spørsmål med om affirmasjoner virkelig kan betegnes som alternative..? Dette er tross alt et område som kan dokumentere en medisinsk effekt, og kan således kanskje ikke betegnes som «alternativ medisin», men heller kort og godt «medisin». For husk det, at den eneste forskjellen mellom alternativ medisin og medisin er at medisin har en dokumentert effekt.

  Ellers, veldig fint innlegg, som jeg håper kan bli litt mer nyansert i fremtiden.

  MVH
  Kristian

  • HelseHilde 20. desember 2010 at 20:58 - Reply

   Tusen takk for det kristian 🙂

   Nei, jeg kaller da ikke Affirmasjoner alternativt? Jeg kaller ikke noe for noe jeg, det er andre som legger merkelapper på.
   For min del så er ingenting av det jeg snakker om alternativt, bare helt naturlig. Jeg er ikke aktivist innen alternativ medisin, jeg tror du har missfortsått budskapet mitt. Jeg er budbringer av ønsket om frisk, og muligheter. Jeg ønsker at alle skal kunne velge selv, og da kan de jo velge hva de vil? Velg gjerne Legevitenskapen for min del, bare vit hva som finnes der ute, er min tanke. Jeg valgte lenge den mer aksepterte vei jeg,, i 38 år faktisk, til det ikke fungerte for meg. DA måtte jeg gjøre noe annet. Om jeg brekker armen, så vil jeg gjerne bruke deres service igjen, da jeg alltid vil bruke det som jeg føler gir meg best resultat.
   For å oppleve frisk fra der jeg var, så hadde jeg ikke annet valg enn å lete utenfor boksen, i mine øyne.

   Det er den reisen jeg vil fortelle om, og det er det hele.
   Reisen min kan dessverre ikke bli mer nyansert enn det den er. Som sagt, dette er ikke en promotering av alternativ medisin, da hadde jeg bygget det opp på en helt annen måte. 🙂

   Takk igjen Kristian, kjekt at du leser.

   Hilde

 8. BAB 21. desember 2010 at 00:03 - Reply

  En blir hva en tenker, blir lit feil, for det er ikke tankene i seg selv som skaper, men følelsene en kjenner på, tankene skaper følelser, og følelser kommer fra hjerte, og det er følelsen en kjenner på som blir sent ut, og en blir hva en tenker på (føle på).

  • HelseHilde 21. desember 2010 at 13:09 - Reply

   Det er jeg helt enig i, så overskriften er missvisende. Følelsene er tinge, men det kommer tydelig frem i teksten 🙂 Så du det? Så du videoene under? Anbefales veldig!

   Hilde

 9. Reinbuen 21. desember 2010 at 00:20 - Reply

  Så vakkert det er når mennesker finner stiene sine der alle mulighetene ligger <3
  Skulle ønske alle kunne finne inn til tilliten i og til seg, til å se at kroppen vår er fullkommen til å helbrede seg selv når vi 'bare slutter' å informere den om at den ikke er det …

  Når vi setter fokus på at den er selvhealende, og har tillit til det, samt at vi kan kjenne i hjertet at vi ER frisk – da åpner vi opp for den visdommen til kroppen slik at den kan gjenopprette det som har kommet litt 'skeivt' ut.

  Ønsker deg all mulig lykke til videre 🙂 <3

  • HelseHilde 21. desember 2010 at 13:08 - Reply

   Tusen takk for det,, det samme til deg 🙂

   Hilde

 10. Gjest 21. desember 2010 at 08:29 - Reply

  1. Hva er en medieutvikler EGENTLIG for noe? Er det en jobb?
  2. Hvorfor skal vi høre på en «medieutvikler» i første omgang?

  Medieutvikler som uttaler seg om helsespørsmål på bloggen sin. Den setningen inneholder 90% av alt som er feil med «fordi jeg fortjener det»-generasjonen.

  Det er for lett å komme «på trykk» som blogger – og 99% av alle bloggere skriver om ting de ikke har peiling på, gjerne kalt «synsing». Men hva kan man egentlig forvente, når landets største aviser ligger i samme gata… Medieverden har tatt HELT av, i fullstendig feil retning. Folk leser mer piss nå enn noen gang tidligere, og det tar fokus fra den virkelige verden.

  Jeg skjønner at mange bloggere har mye på hjertet. Men det betyr ikke nødvendigvis at de har rett i det de mener. Dessverre så opplever mange unge det på den måten at det er en form for legitimitet bak innlegg fra synsere på nettet. 16 år gamle jenter blogger om at de skulle ønske de hadde anoreksi. En avdanka rusmisbruker av en rockestjerne som fordømmer psykiatrien. En middelaldrende «medieutvikler» (hva nå enn det måtte være, egentlig) som synser om alternativ behandling. Hva blir det neste? En fotballfrue som blogger om hvor fin sanden er på Maldivene? Nei, vent…. Den bloggen eksisterer allerede…

  Jeg sier ikke at de ikke er i sin fulle rett til å mene noe om verden rundt seg. Det har bare blitt for enkelt å bli hørt – selv når man ikke har stort å komme med… Og det, det virker rett og slett fordummende på den oppvoksende generasjonen. Hvis datteren min en dag kommer og sier at hun skal bli fotballfrue, eller medieutviklende blogger – da vet jeg at jeg har feilet ett eller flere sted på veien, og at den kvinnefrigjøringen som mange en gang kjempet for – den var i realiteten jakten på en sjokoladepudding – fordi de fortjener det.

  • HelseHilde 21. desember 2010 at 13:07 - Reply

   Jeg beklager om jeg ikke skjønner hva innlegget ditt har med blogginnlegget over å gjøre?
   Du har her respondert på et innlegg om tankens kraft. Hvor var det du ville ytre din mening om bloggere?

   Hilde

 11. Per Pettersen 26. februar 2011 at 07:29 - Reply

  Louise Hay har fine cd-er, men det finnes noen norske også: http://www.tanketrening.com/cd.php

 12. Kaja 20. mai 2011 at 17:10 - Reply

  heisann,

  nå har ikke jeg fulgt med i alt du har skrevet, men synes jeg merker en stor skepsis til vitenskapen slik den er i legestanden. den vitenskapen og den måte å forske og finne svar på er en fanatstisk kilde til kunnskap og har hjulpet oss til å komme dit vi er idag! selv om mange er virkelig syke idag, er vi blitt kvitt mange av de sykdommene vi hadde før, så jeg synes ikke man skal stille seg så skeptisk og betvilende til legestanden og det offentlige helsetilbud. Når det gjelder tankens kraft og hvordan tankene dine påvirker den helse og velbefinnende, finnes det faktisk en hel del vitneksaplige beviser, funnet på samme måte som innenfor vitenskapen. Innenfor psykologien er det enorme mengder studier og empiri på hvordan tanken påvirker hele vår opplevelse av verden og av oss selv.

  Jeg tror du, helseHilde, virkelig kunne likt å studere psykologi – for som så mange alternative helsketjenester sier så er det virkelig sant at hele din verden skapes i hodet ditt, i en symbiose av dine erfaringer, dine tanker og følelser. Og er det et sted man skal starte, så er det ved å forandre sin egen tankegang, eller i det minste å undersøke og prøve å finne ut av hvorfor man har det sånn som man har det. Psykologien, som vitenskap, kommer til i fremtiden å være mye mer implementert innenfor det somatiske område. Dette ser vi allerede på smerteklinikker, hvor det i stor grad brukes både lege, fysioterapeut og psykolog. Et problem er derimot at mange har problemer med å forstå at smerten sitter i hodet, og kan arbeides med gjennom tankene. Dette gjør ikke smerten mindre sann, men gir istedet et større bilde av hvordan vi som mennesker fungerer.

  men dette vet du kanskje allerede 😉

  du skal vite at det finnes mange leger og psykologer der ute som er mer enn åpne for alternative tankemåter, da dette er som du sier, gammel visdom, som nå også begynner å få vitenskaplige resultater og empiri! jeg synes det er fantastisk!!

  lykke til!

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits