Juleferie i anmarsj

Det er to dager til julaften, og roen senker seg. Jeg skrev i igår at jeg hadde valgt å si ja til nok en HelseHilde-debatt, men har i dag endret mening. De kommer sikkert til å bli irritert i redaksjonen til Dagsnytt 18, men sånn blir det. Jeg orker ikke å bruke mer tid og energi på skeptikerne. Jeg gidder ikke denne krigen som de hauser opp og elsker å dyrke videre. Jeg står for at jeg publiserer Hilde og at hun får slippe til med sine helseerfaringer på min blogg. Hun kommer tilbake i 2011, men tar og nå en velfortjent ferie.

Med dette så tar trinegrung.no juleferie. Skulle jeg få det kreative over meg så linker jeg fra Facebook eller Twitter om at det skjer noe her inne. Jeg skal kose meg med de som betyr mest, familien. Ungene gleder seg til å pynte juletre imorgen og jeg gleder meg til nyttårsaften. Jeg er mest glad i å avslutte noe som har vært, 2010 i dette tilfelle, og starte med blanke ark mot noe nytt. Som 2011 blir. Noe nytt.

Det er så mange planer som ligger klar for neste år at jeg nesten ikke klarer å vente. Jeg må roe ned å finne energi til alt som skal skje veien videre. Er veldig glad for at du leser denne bloggen, mer kommer i 2011. Jeg er garantert tilbake mandag 3 januar uansett hva som skjer, men kanskje før det hvis jeg føler for det. Jeg føler en forpliktelse ovenfor bloggleserne siden jeg vet jeg har mange faste, men litt fri må jeg unne meg 😉 Gjorde det samme i sommer på sydenferie…det gikk jo fint hehe……

Jeg ønsker deg en riktig god jul og en fin romjul. Måtte du ha folk som er glad i deg rundt deg, og ikke glem å sette pris på de små og nære ting. Det er de som er viktige i den store sammenhengen, viktig å huske på. Jeg elsker å blogge og kommer tilbake i 2011.

Neste år SKAL jeg reise mer, sørge for at flere solstråler treffer min kropp enn i 2010,  møte masse spennende mennesker som bidrar til å utvikle meg videre på alle plan, hjelpe de jeg kan på min vei, inspirere der det trengs og ikke minst starte min egen Web-TV kanal. Det blir gøy å lage tvting igjen. Tjoho!!

Herlig utsagn: «En kommer ikke langt om en tror en er utlært i livet og sitter med alle svarene» Skulle ønske jeg var på denne båten igjen…husker du Synnøve?
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2010-12-22T08:40:53+00:00 22. desember, 2010|Categories: MIN BLOGG|41 Comments

41 Kommentarer

 1. Jan Benny Årrestad Thomas 22. desember 2010 at 07:50 - Reply

  Flott, stå for dine valg, du får pepper uansett hva du velger å gjøre i denne debatten!

  Nyt julen, nå må til og med Trine snart ta ferie!

  • Anonym 22. desember 2010 at 08:07 - Reply

   det var jeg jeg og konkluderte med Jan….god jul til dere!

 2. Anonym 22. desember 2010 at 07:52 - Reply

  GOD JUL Trine!!! Kos deg og NYYYYD dagene ;))
  HO HO HO

  Klem Vibbedille ;))

  • Anonym 22. desember 2010 at 08:07 - Reply

   Gjett om! Like så Vibbis…..vi leses i 2011 🙂

 3. Susanne Helgesen 22. desember 2010 at 08:09 - Reply

  Ønsker deg en god jul fyllt med alt du ønsker for deg selv og menneskene rundt deg <3 Glad for å lese at du setter grenser for deg selv for hva du vil bruke tid og energi på.

  Dessuten; hvis du skal stå ansvarlig for at du slipper til HelseHilde – hva med alle oss/dem som deler hennes blogger og innlegg hos deg på Twitter, Facebook +++? Eller som anbefaler hennes blogg/historie gjennom egne blogger? Mange som må stå ansvarlig da gitt.

  Og hvis det gleder noen, så tar vi kanskje den og?

  • Trine Grung 22. desember 2010 at 08:13 - Reply

   Kloke ord som alltid Susanne….takk! Vi barses i 2011 hihi….tog du ann?

 4. Inger 22. desember 2010 at 08:21 - Reply

  Nyt en velfortjent ferie Trine!!! Gleder meg til å følge deg i 2011 🙂
  GOD JUL!!

 5. Uglameg 22. desember 2010 at 08:40 - Reply

  Skjønner utrolig godt at du ikke bruker mer tid på de såkalte «skeptikerne». Det er en dødfødt diskusjon. I tillegg er de arrogante og usympatiske. Og redselsfullt uvitenskapelige, som de selv hevder de er så opptatt av. Jeg er blitt veldig skeptisk til skeptikere!

  • Trine Grung 22. desember 2010 at 10:56 - Reply

   Jeg vet….noen kloke ord traff meg igår og derav avslutter jeg den «krigen» som de tydeligvis ønsker å skape. At de lever i frykt for det ukjente er ikke noe jeg kan bruke til noe. Jeg åpner opp for mulighetene og tar til meg den lærdommen jeg ønsker på veien. Flere burde prøve, det er ganske befriende 🙂

   • Tom vel! 22. desember 2010 at 19:27 - Reply

    Her har du tydeligvis ikke helt forstått hva vitenskap og skepsis er, det er nettopp det ukjente som driver begge deler frem. De undersøker nærmere, sjekker fakta, gjør tester, fører statistikk, forsker og ikke minst debatterer seg frem til en konklusjon. Og de krever etterprøvbare empiriske bevis, og kan ikke basere seg på anekdotiske bevis. «Det virker, for jeg føler meg bedre» er dessverre ikke godt nok.

    «Månen er en gul ost» kan man tro på helt til noen faktisk sjekker og finner ut om det stemmer eller ei.

    Vitenskapen er nettopp nærmere undersøkelse og forskning på det ukjente, det er ikke frykt for det ukjente. Uten «det ukjente» hadde vi ikke hatt vitenskap.

    Skeptikere er ikke automatisk motstander av alle påstander, men de krever bevis for å tro på dem. 😉

 6. ragnhildingeborg 22. desember 2010 at 09:10 - Reply

  Good for you! Viktig å høre på magen 🙂
  Jeg kan bare forestille meg hvilken storm som er rundt deg, når jeg møter stor skepsis fra noen få rundt lunsjbordet på jobb kun med en liten grønn drikk.
  Nei, la dem holde på om de har glede av det.
  Kos deg og slapp av med juletre og nyttårskveld, alt imellom – gleder meg til å se hva som skjer i 2011!

 7. heidi persvangen 22. desember 2010 at 09:57 - Reply

  Godt med juleferie….Vi vet aldri hva som skjer i morgen. Kos deg med de nærmeste det skal jeg også bare vi er på beina igjen fra omgangssyken…typisk at vi får det nå….God jul og et kjempe godt nyttår til deg Trine.

 8. HelseHilde 22. desember 2010 at 10:48 - Reply

  GOD JUL, og jeg ønsker også ale en vidunderlig Juletid! La glede og positive tanker være i fokus.
  Jeg er sikker på at 2011 blir fantastisk, og gleder meg veldig til å blogge videre da.

  Takk for 2010 trine og alle andre her som leser.

  Juleklem fra Hilde

  • Sandra Love 22. desember 2010 at 15:48 - Reply

   Ja, takk for 2010 og til dere som leser det vi skriver: GOD JUL:) Vi blogges i 2011!

   Smask med smell fra Sandra Love!

 9. Tonje Olsen 22. desember 2010 at 12:29 - Reply

  Må si jeg ble litt skuffa. Hadde sett fram til å spørre deg om hvordan du kan, konsekvent avfeie leger, forskere og folk som fulgte med i naturfagtimen, som bruker tid å ressurser på å forklare deg hvorfor det «helse-Hilde» formidler er sprøyt. Ble det for tøft å stille i et forum hvor det ikke holder å svare «dette er min/Hildes reise/sannhet, jeg kan ikke ta hensyn til fagmiljøet» ol. ? Kan forstå at det oppleves tyngende å konfronteres med en total ansvarsfraskrivelse som redaktør, men avgjørelsen kan umulig styrke din posisjon i arbeidet med å fremstå som en seriøs «Medie utvikler» og web redaktør.

  • Trine Grung 22. desember 2010 at 14:43 - Reply

   Vet du hva Tonje….forsett din «krig», jeg har andre ting å foreta meg 2 dager før julaften. Skuffelsen din er din, jeg har ikke behov for å stå til rette for deg eller noen andre. Det er nok av folk som tar denne bloggen seriøst, jeg trenger ikke skepsis.no sin «godkjennelse». Tøft å stille til debatt? LOL. Jeg kan svare for meg….tro du meg, jeg har vært i nok debatter på radio og tv i mitt liv. Men jeg har ikke noe behov for å svar deg og skepsiseliten, og hvordan du tolker det blir opp til deg.
   Hvis du mener at dette svekker min jobb som medieutvikler så er det igjen din oppfattelse. Heldigvis har jeg samarbeidspartnere som finner det humoristisk at sånne utsagn kommer, for de vet hvilken hjelp de får av meg og mitt team. Ja, for vi er et team etterhvert. Mange tror de vet «alt» om meg fordi jeg har en personlig blogg….de må de nok tro om igjen.
   Jeg syntes det er MONSTERLOL at du faktisk mener at HelseHilde sine innlegg svekker min troverdighet som Medieutvikler. Hva i alle dager har de tingene med hverandre å gjøre? Jeg skal liksom ikke gi råd til bedrifter om sosiale medier fordi jeg publiserer denne helsehistorien til Hilde? Det gjør meg til en mindre troverdig person? Uff…..
   Etter to kronikker håper jeg du har fått utløp for din frustrasjon ovenfor denne bloggen og ikke minst Hilde sine innlegg. Nå kan kanskje livet ditt gå videre, du må finne litt ro frem mot jul og slutte å irritere deg over en blogg! Jeg håper det for din egen del…..nå skal jeg nyte mine små og kose meg med familien som kom en dag før de egentlig skulle. Derav debatt med forutintatte folk enda mer uvesentlig.
   Ps. etter å ha lest kronikken din igår for andre gang i går kveld var jeg 100% sikker på at deg ønsker jeg ikke å treffe. Enkelt og greit, og ihvertfall ikke i en debatt. Jeg håper du er mer empatisk overnfor dine venner….for du fermstår uten slike evner. Men det blir på dine skuldre.

   • Mari 22. desember 2010 at 21:33 - Reply

    Det som er morsomt/betenkelig i akkurat dette tilfellet er først og fremst at du håndterer kritikk uprofesjonelt. Og da lurer i alle fall _jeg_ på hva slags råd du vil gi bedriftene som betaler for tjenestene. Synes du de også skal ta kritikk så personlig som du gjør? Utsagn av typen «Uff…..
    Etter to kronikker håper jeg du har fått utløp for din frustrasjon ovenfor denne bloggen og ikke minst Hilde sine innlegg. Nå kan kanskje livet ditt gå videre, du må finne litt ro frem mot jul og slutte å irritere deg over en blogg!» får det hele til å handle om deg, Larsen og Olsen som personer, og ikke om de _sakene_ som flere har kritisert deg for her på bloggen. Det kan virke som om du mener at dine meninger _er_ deg. Men meninger er noe man bør danne seg på grunnlag av kunnskap, og en bør være villig til å endre dem dersom det viser seg at man tar feil.

    • HelseHilde 22. desember 2010 at 21:51 - Reply

     Mari.
     Jeg blir veldig fasinert over at du mener at noen her har «tatt feil», og at en historie skulle endres,, på grunnlag av hva??? Å være uenig i noe er greit, men å kreve at motparten skal forandre noe?
     Jeg må absolutt si at ja, min reise handler om meg personlig, og det som Olsen skrev var personlig. Personlig for veldig mange. I sin sisste kronikk , så klarte hun å få utav seg at dem som bruker tid på å prøve å bli friske, som vil slippe smertehelvete er egosentriske. Det er visst ikke så farlig? LOL

     Her har det ikke blitt spredd noe som er hverken farlig eller oppsiktsvekkende på noen måte. At en del Nordmenn ligger langt tilbake og ikke følger med i timen, får så være. Det kan jeg ikke ta hensyn til. jeg har ikke funnet opp noen av metoden ejeg har brukt eller bruker. De er skrevet bøker om, og brukt i åresvis.

     Nei her spres det helt annen kvaltitet av medmenneskelighet, og heldigvis for det. Denslags suser rett forbi som et pust, knapt merkbart, man kan da ikke forventes å gå i debatt mot eller ta slikt seriøst? Nei, det gjør iallefall ikke jeg. ,,,,,,,,, og så fortsetter jeg mot helse og glede 🙂

     Hilde

     Hilde

  • Sandra Love 22. desember 2010 at 15:42 - Reply

   Jeg ser ikke poenget med at Trine skal gå inn i nok en debatt for å si akkurat det samme som hun har gjort i flere uker. Jeg skjønner heller ikke hvorfor du mener at hun som medieutvikler burde gjøre det, heller.
   Det er trist å se at du blir så skuffet, Olsen. Jeg derimot, synes det er trist å se at du bruker mye tid noe som du aldri kan forandre på likevel. Men du har jo fått noen kronikker, da:) Det er stas! Alle har lest dine meninger. Opp til flere ganger! Du har fått skinne via denne bloggen, gratulerer:) Du har til og med fått respons både fra Hilde og Trine. Både her og via media. Jeg synes at du burde bruke engasjementet ditt på de som faktisk trenger hjelp i dette landet. Ja, for du har jo ÅPENBART mye tid og ressurser!
   Hilde er en voksen og smart dame som er istand til å ta vare på seg selv, og som vet hva hun holder på med. Om du synes det er idiotisk, så aksepterer både Hilde og Trine det, det har du blitt fortalt flere ganger. Er det noe mer usagt? Ikke som jeg kan se: Man vet jo hva du mener, man har lest innspillene dine. Dessverre er det sånn at din skepsis er en dråpe i havet hvis man sammenligner den med Hildes bedring. Hennes bedring er så mye mer viktig enn din skepsis og dine kunnskaper.
   Du må tåle at noen mennesker velger å tenke annerledes enn deg. Uansett!!! Og du må akseptere at de formidler det, på samme måte som at de aksepterer det du formidler. Saken er: Hilde har gjort noen grep som ikke harmonerer med din kunnskap eller teori. Men, livskvaliteten (les:helsen) til Hilde har beviselig blitt bedre. Hva mer er det å si?
   Nå må du ta jul, Olsen. Ja, for du skal vel også feire han som gikk på vannet, han som helbredet syke, ja han som sto opp fra de døde? Antar det:) God jul, senk skuldrene og nyt den!

  • Ordelingseksperten 22. desember 2010 at 19:08 - Reply

   Tror du må øve litt på ordeling, Tonje. Medieutvikler og Webredaktør skrives i ett ord. Kjekt å vite når man skal kritisere så voldsomt. Blir liksom litt mer seriøst:-P

   • Trine Grung 23. desember 2010 at 08:38 - Reply

    Takk! Tenkte det samme 🙂

   • Tonje Olsen 23. desember 2010 at 11:19 - Reply

    Takk ordelingseksperten, men synes godt du kunne påpekt den dårlige setningsoppbygningen i kritikken min, når du først tok på deg å kritisere den liksom 🙂

   • Leisha Camden 25. desember 2010 at 20:25 - Reply

    Kanskje du selv skulle lære deg å stave «orddeling» før du kritiserer andre noe mer?

   • Reidar P. Engan 30. desember 2010 at 14:23 - Reply

    Ord-eling? Mente du orddeling? Tror du også må trene litt.

 10. Niklas Nygaard 22. desember 2010 at 15:25 - Reply

  Ha en riktig god jul og et godt nytt år! Keep up the good work. ….til vi sees igjen…… 😉
  klem

 11. ToneK 22. desember 2010 at 16:01 - Reply

  God jul til deg Trinemor – ta en velfortjent ferie, det skal jeg gjøre as of today 🙂 Vi twitres på nyåret. Klem til deg og takk for at du er modig!

 12. Anonym 22. desember 2010 at 17:57 - Reply

  Hei igjen, Trine, Jeg ser at du nok en gang velger å ikke diskutere sak, men avfeie meningsmotstandere som «skeptikere». Det er selvsagt ditt valg.

  Jeg må innrømme at jeg ikke forstår logikken din. Enten så vet du at HelseHilde kommer med påstander som er feil og/eller skadelige og publiserer dem ukritisk likevel – og lar det stå etter at folk har tilbakevist dem – eller så mener du de ikke er feil og/eller skadelige, men greier ikke å dokumentere det. Det har kommet så mange kommentarer og bloggposter som viser til god dokumentasjon på at HelseHilde våser, og jeg har rett og slett fryktelig vanskelig for å tro at du ikke innser at Hilde våser, Trine. Men det virker på meg som om du bruker HelseHilde for å skaffe bloggen din oppmerksomhet og sidevisninger. Hvis du anser det som god medieutvikling bør du ha i mente hva Heidi Helene Sveen sa til deg allerede i begynnelsen av november:

  «Det Trine Grung kanskje ikke har forstått, er at selv om produktet hennes øker i volum ( altså merkevaren Trine Grung), så devaluerer hun produktets verdi hver gang hun kommer med utspill som dette. Det betyr i praksis at selv om flere og flere folk leser det hun skriver, og lytter til det hun sier i etermediene, så vurderes hun (altså merkevaren Trine Grung) til å ha stadig lavere verdi.»

  http://www.virrvarr.net/blog/2010/11/02/uansvarlige-trine-grung/#comment-25919

  Er det ikke på tide å snu og kaste våset til HelseHilde ut av bloggen, Trine?

  • Trine Grung 22. desember 2010 at 18:09 - Reply

   HelseHilde skaper ikke mer trafikk til siden min. Punktum. Personlige erfaringer er for meg interessante. Oppmerksomhet og klikk blir sekundært for meg da. Jeg har mine faste lesere.
   Våser? Vel, når et menneske har vært så syk som Hilde og er så frisk som hun er nå….da har hun gjort mye riktig og DET mener jeg er interessant. Heldigvis har ikke dere skeptikere monopol på hva som er rett og galt….. og personlige erfaringer tror jeg blir viktige og viktigere.
   Jeg forstår ikke hvorfor den lille klanen deres er så engasjerte i dette og blogger herfra til himmelen om det? Da trigges noe hos dere tenker jeg…..eller dere får trafikk for å synse om en omtalt blogger innen sosiale medier. Vit at det diskuteres like mye om deres fanatiske engasjement i saken, som fler og fler finner nesten sykelig……det er litt trist egentlig. Hva Heidi mener er meg revnende likegyldig. Mistet all respekt for henne.

   • Anonym 22. desember 2010 at 18:30 - Reply

    Hei igjen, Trine. «[P]ersonlige erfaringer tror jeg blir viktige og viktigere», sier du. Men hva da med oss som utdanner oss og benytter oss av andres erfaringer, og som erfarer at det er grunn til å stole på den lærdommen vi og andre tar til oss, slik som at MMS ikke er sunt fordi det inneholder 28% natriumkloritt, og at teorien om at de grønne «sauelortene» er gallestein kan etterprøves – og at den har blitt etterprøvd og viser at det ikke er gallestein (her ser du et bilde av ekte gallestein: http://no.wikipedia.org/wiki/Gallestein). Hvorfor er ikke det en erfaring å kunne lære av vitenskap? Må jeg gjennomgå samme kur som Hilde og analysere min egen avføring før det blir personlig nok til at du også kan godta at den grønne «sauelorten» ikke er gallestein?

    Det er ingen av oss som betviler at Hilde har blitt friskere i løpet av den perioden hun har gjennomført kostholdsendringer, men nå er det så mange av oss som har gått påstandene hennes etter i sømmene og som vist over så er det veldig mye av det Hilde kommer med som er vås. Hilde ser sin egen grønne avføring og sier det er gallestein hun har renset ut og at hun blir friskere av det. Hun trekker den konklusjonen ut fra observasjonen av et forventet resultat, men atter en gang dette har vi vist at ikke stemmer. Inntar du eplejus, fettfri mat, magnesiumsulfat, olivenolje og grapefruktjuice på fastende mage vil du få samme resultatet, men det er ikke gallestein og det er ingen grunn til å mene at det er positivt for helsa di.

    Du sier du ikke forstår hvorfor vi har engasjert oss i denne saken, men samtidig ligger det ute ganske mange innlegg og kommentarer som forklarer hvorfor. Skal jeg lage en liste til deg?

    Og jeg tviler ikke at vi blir diskutert og at folk som mener og tror det samme som deg mener vi er på jordet. Og det må de da gjerne få lov til å tro. Jeg lever godt med det jeg. Men du skriver jo over her at folk tar bloggen din seriøst, noe som jo bare understreker behovet for at folk går inn og viser til seriøs informasjon når du slipper til «personlige erfaringer» som er feil og/eller skadelige.

    Er det sånn å forstå at du ikke vil at folk skal gi deg informasjon når de ser informasjon som ikke stemmer eller som er farlig i din blogg?

    • Trine Grung 22. desember 2010 at 19:02 - Reply

     Jeg er ikke uenig med dere skeptikere og utdannelsene deres. Jeg leser det dere skriver, men stusser over mye av deres firkantethet. Det er bare det. En liten ting bare, det er IKKE folk som er enige med meg som diskuterer dere…det går nok høyere opp enn som så. Men dere om det…God Jul sier jeg, Hilde forsetter.

     • Anonym 22. desember 2010 at 19:07

      Da må du nesten forklare hva «firkantet» betyr, Trine.

      «Høyere opp enn som så». Jaha? Om du sikter til et lite småbruk i Pocket Valley, så er det nok ikke første gangen jeg er diskutert i de kretser.

 13. Sivaskeland 25. desember 2010 at 00:45 - Reply

  Hei Trine, hadde egentlig «bestemt» meg for at eg IKKJE likte deg eg. MEN itte å ha lest gjennom bloggen din så må eg sei at eg har ombestemt meg!! Du har våre så «fjasete» før!, men ser nå at du faktisk e ganske så kule!! (men ikkje la det gå te håve på deg!!) ;o)))))

  • Trine Grung 25. desember 2010 at 10:48 - Reply

   Siv: så hyggelig…både fordi du har valgt å gi bloggen og meg en sjangse, og fordi du likte bloggen! Velkommen tilbake….det er NÅ det begynner! Bare å glede seg…..2011 blir et megaspennende år på nettet for min del. God Jul til deg og dine!

 14. Amy 25. desember 2010 at 15:56 - Reply

  Ai Caramba mammasita!! What a hot photo of a hot mamma!!! ;-)) You are like me in the aspect of looking forward to the New Year most out of this holiday time…I LOVE a chance to start over- clean slate and fresh start! I have tons of plans for 2011 myself- my biggest is that I have entered the Halv Birken in September- freaking crazy!!!! But I work best when I have REAL goals…unfortunately it’s not enough to just do something for myself…sad eh? Maybe I should work on that too!! hehehe…
  Have a great holiday Trine and a fabulous 2011- admittedly I’ve not been the most frequent reader- I’ve really taken a long vacation from blogland, but I check in every now and then to make sure you’re still going strong (like I’d have any doubt about that!!) and at times like this to wish you all the best!
  Christmas hugs from Amy (Den evig Slankekriger) 😉

 15. Anita Årrestad Thomas 26. desember 2010 at 09:25 - Reply

  Det var jammen på tide at du setter deg i fokus. Det er vikig at du selv bestemmer hva du vil bruke din verdifulle tid på.
  Jeg tror fullt og helt på at det svarer seg å fylle sine dager med positive energier, dermed er jeg glad for å se at det nttopp er det du planlegger å fylle 2011 med. Go girl!!
  Gleder meg til å følge deg videre. Vi har begge ett usedvanlig spennende år forran oss. Klem

  • Trine Grung 30. desember 2010 at 10:04 - Reply

   Ja Anita, det har vi! Det skal bli godt å jobbe med nye prosjekter veien videre….du jobber jo med nye ting hver dag! Kos og klem!

 16. Øyvind 27. desember 2010 at 22:32 - Reply

  Håper du har en fin Jul Trine, sikkert godt å lade opp batterier. 🙂

 17. supermarie 31. desember 2010 at 13:55 - Reply

  Jøss, tusen takk, så utrolig hyggelig å høre! Velkommen som nytt leserbein, skal prøve å ikke skuffe! Håper juleferien er super, og at nyttårsferingen blir konge! Godt nytt år, Grung!

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits