Pulserende NRK – spis deg frisk

Igår var jeg ikke alene om å fatte interesse for PULS på NRK. De hadde en lang dokumentar om en sønn hvis far hadde fått diagnosen uhelbredelig kreft. Dokumentaren handlet om den veien de hadde valgt for å forlenge livet hans. -Fuck, var farens første respons når legen kom med gladnyheten om at han var kreftfri i de angrepne områdene. Jeg tekstet med HelseHilde som og satt benket foran skjermen, og ikke mange minuttene etter kom denne teksten:

Puls på kreft.

På NRK 1 i går, satte Puls fokus på mat som behandling for kreft. Vel og merke som støttebehandling i første omgang, men dog, et stort fremskritt. Bravo NRK!

Vi fikk følge Chris MacDonald, en helseguru boende i Danmark, som fikk beskjed om at sin amerikanske far var kreftsyk. Han ble diagnosert med en uhelbredelig kreftform, hissig, stadie 4. Den hadde spredd seg fra halsen til lymfer, lunger og lever. Chris dro til sin far i USA og tok tak i situasjonen. Han studerte fenomenet kreft og kom frem til at kosthold og mosjon kunne spille en stor rolle for utfallet av farens håpløse situasjon. Det var en ærlig dokumentar, som tok oss med på farens reise fra dødsdommen til ”friskmeldingen”. Faren var pliktoppfyllende og fulgte programmet som sønnen satte opp for ham. Det bestod i hovedsak av å spise grønnsaker som var spesielt gunstige for å hemme kreftcellenes vekst, samt å kutte alt som kreftceller forer seg på. Det er sukker som er verstingen her, og det vet vi masse om, selv om de fleste kreftleger ikke opplyser om dette. Mosjon var en annen viktig faktor. Chris MacDonald mistet sin far, men som levde mye lenger enn prognosen. I følge sønnen døde faren av cellegiftbehandlingen. Han tålte ikke påkjenningen.

I behandling og forebygging av kreft er kål-familien spesielt gunstige, som brokkoli , blomkål og kålhode. Deretter ble det fokusert på løk og hvitløk. Hvitløk er den sterkeste anti-kreft grønnsaken, og alle bær og grønnsaker med sterke farger har en sterke antioksidant effekt, og beskytte mot frie radikaler. Ja til en bedre folkehelse gjennom naturlig levende mat.

Som betennelsesdempere ble det fokusert på gurkemeie og ingefær. Jeg bruker selv ingefær i juicen min hver morgen av den samme grunnen. I sammen med spinat, selleri, avokado og agurk er det krutt for kroppen.

Videre ble det fokusert på at rødt kjøtt og sukker er ut skal man både helbrede og forebygge mot kreft.


I studio hadde Puls besøk av en kreftlege, en ernærings spesialist, og en tidligere kreftpasient.

Kreftpasienten kunne varsle om bedre helse, vitalitet og positivitet. Professoren i ernæring som var i studio ville selv valgt denne kosten hadde han fått en kreft diagnose. Kreftlegen var litt ordknapp, og viste tegn på manglende kunnskap om dette. Han var opptatt av, sammen med professoren i ernæring, at disse matvarene kun hadde beviselig effekt mot kreft i laboratorium på dyr, og ikke på mennesker. Så man har ikke forsket på dette på mennesker? Forsker man ikke på kreft hele tiden da? Dette ble for meg litt søkt, selv om jeg håper at dem som rammes av denne fryktinngytende sykdommen gjør som MacDonald. At de tar skjeen i egen hånd, og lar forskning være forskning,,,,,,mens vi venter.

Et bra program, med opplysende fokus og en positiv vinkling. Legestand, følg med i timen, og gi pasientene den beste av den beste informasjonen som er tilgjengelig, for den er tilgjengelig.

Les på mer på Nrk Puls HER:

Hilde

Jeg er jo igang med leddgikten min og starter dagen med denne grønne «herligheten». Enn så lenge brekker jeg meg av den men presser meg videre. Jeg må i dag få en annen oppskrift av Hilde, for denne er rett og slett ikke god. Jeg er ikke kresen, men jeg orker ikke å brekke meg.

By | 2010-12-07T10:03:59+00:00 7. desember, 2010|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|Tags: , , |19 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits