Digg oppskrift

Jeg var i Grimstad i helgen og smakte der noen knekkebrød som var himmelsk gode. Jeg er ikke noe kjøkkenmenneske, det er min bror som har fått de genene, men denne oppskriften var for dummies og selv jeg klarte det utmerket! Her er bildebevis:

Dette er altså ADA’S Knekkebrød og blir nok en fast greie her i huset. Sjekk så enkelt:

  • 4 dl havregryn
  • 4 dl sammalt rug grov
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 tskje salt
  • 7 dl vann

Sett ovnenen på 180 grader. Deigen plattes ut på  2 bakeplater m bakepapair. La stå i fem minutter, ta ut og lag ruter. Deretter står det ca 1 times i ovnen. Skikkelig gode og UTEN gjær. Det liker ikke min mage. Enjoy.

Forresten…nok et bildebevis kommer under for jeg har vært på spinning og blir som vanlig en kokt tomat. DEILIG å være igang igjen!




Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2017-03-16T07:12:15+00:00 25. januar, 2011|Categories: PERSONLIG|Tags: , |18 Comments

18 Kommentarer

  1. thile 25. januar 2011 at 21:17 - Reply

    Herlige Trine!
    Sunn, god oppskrift, dine fenomenale bilder;O)

  2. Tovehd 25. januar 2011 at 22:10 - Reply

    Eg brukar AKKURAT same oppskrifta! Men prøv å drysse over litt Maldon-salt før steiking….. Nydeleg! Når eg gjer det droppar eg nesten alt saltet i sjølve deigen!

  3. Camilla 25. januar 2011 at 22:50 - Reply

    Disse er enda enklere – og så slipper du melet

    Lavkarbo briks
    Dette trenger du:
    5 egg
    2,5 dl solsikkefrø
    2,5 dl sesamfrø
    2,5 dl knuste linfrø
    2,5 dl hakkede valnøtter
    1 ts salt

    Slik gjør du det: Bland alle ingrediensene og hell røren i en smurt langpanne. Stek den midt i ovnen ved 190 grader i 10-11 minutter Skjær opp til brikser i ønsket størrelse etter litt avkjøling. Briksene kan oppbevares i kjøleskapet i 4-5 dager. De egner seg ypperlig til frysing og tiner på noen få minutter.

    Tips Mengden av de ulike frøene kan varieres etter hva du har og liker. Totalmengden må imidlertid være som angitt ovenfor.

  4. Amy 26. januar 2011 at 07:11 - Reply

    Stå på snuppa, er i gang jeg også…kiloene går ned over og jeg er så glad, trening får meg til å føler skikkelig godt og jeg er ultra motivert!! Den knekkebrød oppskriften har gått vilt rundt på FB…har prøvde den en gang, men syntes det var ikke nok crunch i den, kanskje jeg gjorde det feil? Litt seig var det…spiser Sport Knekkebrød og da får jeg den knask jeg liker så godt!!!
    GO GIRL!!!!

  5. Monicakarijord 26. januar 2011 at 07:39 - Reply

    Disse knekkebrødene fikk vi på Sølvskottberget rehabiliteringsenter på lillehammer.
    En glutenfri utgave.bare bytt ut melet med glutenfritt.
    Jeg brukes Gresskarkjerner oxo..de er supersunne og veeldig bra for kroppen

    PSS…De blir enda godere om man hakker tørkede Tranebær…eller min favoritt Goji bær.mmmm.

    Nå får jeg bake jeg oxo……knekkis hilsen en trofast leser:-)

    • Trine Grung 26. januar 2011 at 07:50 - Reply

      Nice!! Tusen takk for GODE tips….digger at jeg har denne bloggen! Jeg er selv veldig glad i Goji bær

  6. Linda Boe 26. januar 2011 at 08:01 - Reply

    Disse knekkebrødene er bare kjempegode! Har laget de mange ganger, må alltid ha de i hus:)
    Her er mine bilder fra knekkebrødlagingen, litt ned på siden:
    http://lindikken.blogspot.com/search/label/Mat

  7. HelseHilde 26. januar 2011 at 10:06 - Reply

    De så kjempegode ut Trine!!

    Minner veldig om de dehydrerte brødene som jeg lager. Uten mel da, men med de samme frøene.
    Du kan med fordel eksperimentere med krydder og grønnsaker. De blir lett en fest i seg selv.
    Jeg har i soltørkede tomater, løk, hvitløk, gulrot, cumin, salt, olivenolje, basilikum og litt chilli pepper.

    Lykke tul med knekkebrød baking!!!

    Klem
    Hilde

    • Heidi P 26. januar 2011 at 10:45 - Reply

      Hvordan dehydreterte brød lager du hilde? Leter etter noe uten mel jeg da jeg tror det gjør magen treg.

      • HelseHilde 26. januar 2011 at 17:48 - Reply

        Jeg lager noen kanongode uten mel. Jeg kan ikke ha mel heller 😉

        Linfrø
        sesamfrø
        Solsikkefrø
        salt
        olivenolje
        soltørkede tomater
        gulrot
        hvitløk
        løk
        cumin
        basilikum
        indisk krydder ( husker ikke navnet i farten)

        NAM

        Om du har dehydrator og vil prøve, så skal jeg hoste opp forholdene litt nøyaktig 🙂

        Klem
        Hilde

  8. Heidi P 26. januar 2011 at 10:44 - Reply

    Dette knekkebrødet lagde jeg en periode også er kjempegodt….men tror ikke mel er min venn, men men…de er jo kjempe gode da…prøv å ha på cocosa…nam…hehe

  9. Bustenellik 26. januar 2011 at 12:02 - Reply

    Hvis det er så enkelt som du sier, så er det jammen verdt et forsøk! Jeg har alltid trodd at knekkebrød er umulig å lage, men jeg begynner å ane at kjøkkenets verden kan være ganske stor, bare man gidder, hehe. Så flink du er som trener! Selv sliter jeg med en gammel idrettsskade for tiden, som sendte alle gode nyttårsforsetter om trening på båten. I allefall for en stund.
    Ha en strålende fin dag! Her skinner sola og gir en følelse av nesten vår 😀
    Busteklem fra meg 🙂

  10. Anne Karin 26. januar 2011 at 14:27 - Reply

    Dette er digg ja:-)

  11. hege 10. februar 2011 at 17:13 - Reply

    Hei Trine!
    Jeg lager nesten de samme knekkebrødene som deg, min oppskrift er som følger;

    2dl solsikkefrø
    2dl sammalt grov rug
    2dl havregryn
    2dl havrekli
    2dl sesamfrø
    1dl kruskakli
    litt salt
    7dl vann

    To (da blir de myke og tykke) eller tre(da blir de tynne og sprøe) brett. Jeg steker de i 10 min, ruter de med en pizzaskjærer – tot 45 min i ovnen,

    Mmm… tror jeg skal ta meg ett nå!!

    Hege;)

  12. Anonym 10. februar 2011 at 17:27 - Reply

    Øjne som oliven? 😉

Legg igjen en kommentar

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits