Kyllingsuppe fra himmelen

Noen ganger er det deilig å ha en sunn matrett, som både går fort og ikke minst er god. Igår laget jeg en kyllingsuppe etter en oppskriften fikk jeg av en god venninne. Perfekt middag som ikke tar lang tid og smakte fortreffelig! Og endelig fikk jeg tatt i bruk gurkemeie som jeg vet er bra for ledd med betennelse. Denne bør prøves:

Ingredienser til 4 pers

 • 5 stk kyllingfilet
 • 1 stk vårløk
 • 2 båt hvitløk
 • 2 ss olje til steking
 • 2 boks hermetiske tomater
 • 1 stk finhakket rød chili
 • 2 boks hermetiske kikerter
 • 1 ts sukker
 • salt og pepper

Slikt gjøres det….på veldig få minutter:

 1. Skjær kyllingfiletene i passe store biter og stek dem i olje i en gryte sammen med hakket løk og hvitløk.
 2. Tilsett hakket chili, hermetiske tomater og kikerter. La alt bli varmt og smak til med salt, pepper og litt sukker.

Server kyllinggryten med godt brød eller flatbrød som vi valgte.

Tips
Både hakket basilikum og persille smaker godt til denne gryten. Jeg tilsatte litt spinat siden jeg elsker det.

Nydelig gryte som bør testes!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2011-01-31T16:32:25+00:00 31. januar, 2011|Categories: MIN BLOGG|9 Comments

9 Kommentarer

 1. heidi p 31. januar 2011 at 16:02 - Reply

  Nam den så kjempe god ut 🙂

 2. Vigdis 31. januar 2011 at 17:27 - Reply

  Denne skal jeg prøve, takk for at du deler;) Jeg har fått intoleranse for en rekke matvarer, men her kunne jeg spise alt sammen:-))
  Hvor kommer gurkemeien inn?
  Et råd med gurkemeie mot betennelse: min samboer går nå til akupunktør for beh av senebetennelse med trykkbølge behandling. Han fikk beskjed om å ta 1 ts gurkemeie feks rørt ut i litt biola eller annet for å nøytralisere smaken noe, morgen og kveld. Han har kun prøvd det en uke, så litt tidlig å si noe om effekten enda.
  Ha en flott kveld:-))

  • May 1. februar 2011 at 09:19 - Reply

   Gurkemeie er bra for betennelser ja, og det er Ingefær også. Hvis din samboer liker krydderte, så tilsett litt ingefær i teen, det smaker kjempegodt. Dessuten kan du bruke fersk ingefær og gurkemeiepulver sammen med litt hakket løk og tilsette f.eks. kokt ris, kikerter eller grønne linser. Jeg snakker av erfaring…., har hatt mye betennelser i kroppen i mitt liv (heldigvis ikke nå lenger da)…. Er sikker på at du kan tilsette både det ene og det andre i kyllingsuppen som Trine har lagt ut oppskriften på også, det er bare å prøve seg frem ;-)) Et lite tips…. Hermetiske tomater/ kokte tomater (som oppskriften her også inneholder), er full av syre og trigger mer betennelse….bare så du er oppmerksom på det. Alternativt kan du lage en tomatpure av friske tomater og kjøre i en foodprocessor e.l., og så tilsette tomatene etter at resten av suppen er ferdig (kjøler ned suppen noe, men det betyr ikke noe synes jeg).

   • Vigdis 2. februar 2011 at 19:53 - Reply

    Takk for gode råd, som jeg skal ta med meg videre:-)))

 3. Niklas Nygaard 31. januar 2011 at 20:08 - Reply

  Godt med ordentlig suppe med litt mat i og ikke minst hot hot hot 😉
  Hadde jeg vært litt mer ivrig på kjøkkenet så skulle jeg nok ha prøvd meg på den oppskriften 😛

 4. May 1. februar 2011 at 09:00 - Reply

  Den suppen ser jammen god ut – noterer meg oppskriften !

 5. Sigridoppedal 1. februar 2011 at 15:08 - Reply

  Middagen i dag er i boks, så jo kjempe lett ut og lage!

 6. Elin 10. februar 2011 at 10:37 - Reply

  Bruker du gurkemeien på kyllingfileten eller direkte i suppen?

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits