Sak i Her&Nå

Gjett om jeg hoppet en meter opp i luften når jeg så forsiden på Her&Nå denne uken! Jeg brukte noen minutter med en journalist. Vi pratet om disse leddene mine som har kranglet, og vips så er det «hot news».

Snodig med den kulørte pressen…de liker å fråtse i andres lidelser. Nå ser ikke jeg på dette som noen lidelse. Jeg velger å tenke at dette er en forbigående fase til kroppen er i balanse igjen. Ikke jordens undergang for min del og heldigvis går livet videre. Jeg har omtrent ikke vondt lenger og får trent nesten hver eneste dag. Endringene jeg gjorde høsten 2010 var viktige for min del, men ikke sikkert dette er for alle. De beste rådene jeg kan gi er å kutte rødt kjøtt, hvetemel, sukker og kumelk.

Saken ble grei den….fikk selvfølgelig ikke smile på bildene.  En kan jo tross alt ikke se glad ut når en har fått en alvorlig diagnose *knis*. Jeg ler og smiler alltid jeg…det er en del av meg. Men greit…for denne ene gangen. Mange undrer kanskje hvorfor jeg stiller opp og svaret er enkelt. For å nå fler. Formidle friskhetsbudskapet, for det er viktig. Jeg liker å by på meg selv og hvis dette kanskje gir noe til noen….så er jeg glad. For det vet jeg det gjør….X antall mail allerede i dag viser at emnet engasjerer. Takk.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:26:13+00:00 2. februar, 2011|Categories: YTRINGER|25 Comments

25 Kommentarer

 1. Heidi P 2. februar 2011 at 09:56 - Reply

  Ja hvofor ikke stille opp på sånt hadde jeg gjort også hehe….Så bra at du føler deg så mye bedre form. Tror mange reagererer på de matvarene og mange får en bedre helse hvis dem kutter ned på de tingene, men som sagt vi er alle forkjellige…må finne vår vei. Ha en super fin dag!

 2. Helene 2. februar 2011 at 10:24 - Reply

  Bra at du får det frem i lyset at ikke alltid skolemedisinen er det rette alternativet. Var jo et flott oppslag, men jeg flirer litt av «sjokkbombene» til Her og Nå, men er vel sån det skal være i disse ukebladene.

 3. Keti 2. februar 2011 at 10:29 - Reply

  Det er nå ingen sjokkbeskjed om å ta cellegift for en leddgikt pasient – Dette er i småsmå doser som ikke har noe med dosene enkelte kreftpasienter trenger- Faktisk er disse medisinene så bra for enkelte leddgiktpasienter at de har fått et sosialt og aktivt liv igjen – Disse medisinene bremser sykdommen og forhindrer de typiske krokete leddene man som ofte så hos sterkt rammede leddgikt pasienter før .
  Lykke til for deg Trine, og håper på at sykdommen ikke bryter ut i stor grad hos deg,for den er ikke noe å spøke med når det står til som verst med vonde og stive ledd –

  Men heldigvis er den stort sett ikke farlig, bare veldig veldig vond

  • HelseHilde 2. februar 2011 at 10:47 - Reply

   Jeg vil si at det er en sjokkbeskjed for alle som får beskjed om å skulle ta gift.

   Hilde

   • Keti 2. februar 2011 at 11:18 - Reply

    Nå må en se på helheten av denne sykdommen, mange har hatt den i mange år og har ikke annen utvei enn disse medisinene – Alle har en historie – Jeg har hatt barneleddgikt siden jeg var 7 – Nå er jeg 40 ,,,,

    • Anne B. 3. februar 2011 at 08:47 - Reply

     Selvsagt skal en se det an selv, men det som Trine skriver er jo hennes erfaring og det som virker for henne. Tror ikke hun mener at dette er noe som ALLE skal gjøre. Syns det er bra med litt annen info enn bare å sette sin lit til medisiner. En kombinasjon virker kanskje for noen…. Men som sagt alle må finne sin egen måte å leve med sykdommen. Gode ønsker fra Anne B.

     • Trine Grung 3. februar 2011 at 16:50

      Takk Anne. Kunne ikke sagt det bedre selv!

 4. Linda Boe 2. februar 2011 at 10:42 - Reply

  Er så enig med deg ang kostholdet. 4. oktober i fjor kuttet jeg ut sukker, kaffe, hvetemel, melk. Smertene og ubehaget i knærne er så og si borte! Nå har jeg endelig overskudd til å trene. Jippi!
  Ha en fin dag! 🙂

  • Heidi P 2. februar 2011 at 13:03 - Reply

   Hvorfor kaffe eller er det bare noe du velger å ikke drikke? Men vet det er mange som reagerer på dette også.

   • Trine Grung 2. februar 2011 at 13:47 - Reply

    Pga syreubalanse. Blir verre m kaffe…for min del

    • Heidi P 2. februar 2011 at 20:46 - Reply

     aha…..lærte jeg noe nytt i dag også….:-)

    • Hedi 3. februar 2011 at 17:20 - Reply

     hvordan bidrar kaffe til syreubalanse? koffein er egetlig en base, som protoneres ved vanlig fysiologisk pH 7-7,4. Dvs den bidrar ikke til å øke surhetsgraden….bare spør….

   • Linda Boe 3. februar 2011 at 08:23 - Reply

    Jeg har hypothyreose og var helt nedkjørt da det ble oppdaget for 10 år siden. En av plagene med hypothyreose er «ullent hode», veldig dårlig konsentrasjon. I perioder der jeg føler meg bra, har jeg tatt opp igjen kaffedrikking…men merker etter en stund at hodet er helt ute å kjøre igjen. I det siste året har jeg satt dette i forbindelse med kaffedrikking/te (koffein), i høst var jeg så elendig psykisk at legen ville ha meg til psykolog! Da tenkte jeg kosthold…og nå er jeg helt klar og fin i hodet i tillegg til at min tidligere vonde knær er blitt mye bedre. Har nå skiftet fastlege.

 5. Bustenellik 2. februar 2011 at 13:46 - Reply

  Jeg har ikke lest saken, men jeg syns du har en god begrunnelse for å ha stilt opp. Samfunnet er så opptatt av å gi fasitsvar på hvordan man skal håndtere følelser og situasjoner, og det er viktig å få frem at ikke alle gjør som fasiten. Det er sikkert mange som går sine egne veier, men som blir oppfattet som litt utenom det vanlige nettopp fordi de gjør det som passer dem selv. Usikkerheten kan fort gripe en dersom en ikke skjønner at det gjelder fler også. Jeg kjenner jeg blir veldig engasjert nå, for dette opptar meg i aller sterkeste grad, hehe. Nei, stå på du!
  Klem fr ameg

 6. May 2. februar 2011 at 14:40 - Reply

  Flott at du stiller opp Trine ! Du vil garantert motivere mange mennesker til å ta ansvaret for sin egen helse – og til å kjenne etter selv hva som er riktig for hver enkelt. Det er ikke noe fasitsvar på hva som er rett og galt. Men det å gjøre seg opp en mening om hva man egentlig vil…., hva som er målet med det den veien man velger, det er det aller viktigste. Ta kontrollen selv, være bevisst sine valg.

 7. Rolf 2. februar 2011 at 17:15 - Reply

  Har hatt leddgikt i ca. 25 år – fikk Metotrexat over flere år (cellegift), dette er et preparat som uansett svekker imunsystemet – fikk så påvist Lymfekreft senere (Hodskins lymfom), og det er spekulert i at cellegift-preparatet til leddgikt kan hå påvirket dette. Går nå på en medisin som heter Arava, for leddgikten – og den er helt perfekt !! 🙂

 8. Beate 2. februar 2011 at 17:37 - Reply

  Fint du stiller opp for å nå ut til flere! Det jeg synes er litt synd er at det med store bokstaver står «nekter å ta cellegift». Ved første øyekast kan man fort tro det er kreft det er snakk om. Jeg testet det på kjæresten min, ba han gå inn på trinegrung.no og det første han bryter ut er «har hun fått kreft?» lettere sjokkert, la ikke merke til den lille skriften med rød bakgrunn engang.

  Synes det er synd ukebladene jobber på denne måten.

  Nå skal jeg lese saken via bildet ditt, supert du står på for å nå ut til andre som sliter med det samme.

 9. Lillemor 2. februar 2011 at 18:45 - Reply

  Hei Trine!

  Ser du nevner gurkemeie i forbindelse med kyllingsuppen du laget.. Har hørt om flere som har blitt bedre i leddgikten ved jevnlig bruk av gurkemeie…men det vet du tydeligvis allerede.. Det gjelder faktisk alle betennelsestilstander i kroppen. Vel verd et forsøk. Bruker det selv, og merker forskjell (positiv) på min betennelse. Og joda, jeg har også lagt om kostholdet i tillegg. Og inntar rikelig med linfrøolje og omega-3.

  Håper du finner en alternativt løsning som hjelper just deg!

 10. Skeptikeren354 2. februar 2011 at 19:57 - Reply

  Hvem sa at hun ikke liker å stille opp i ukeblader? Søtt.

 11. Anne B. 3. februar 2011 at 08:33 - Reply

  Flott at du tar opp denne «lidelsen». Har selv fått diagnosen Artrose, som ligner litt på leddgikt. Har samme erfaring som deg med å kutte rødt kjøtt og hvitt mel. Bruker ikke sukker, men kumelk har jeg ikke tenkt på. Men jeg merket klar forbedring når jeg kuttet rødt kjøtt og hvitt mel. Bruker ikke medisiner lenger. Er litt stiv og hoven i leddene innimellom men de store smertene er borte :))
  Stå på videre med å «spre det gode buskap»
  Hilsen Anne B

 12. Gta 5. februar 2011 at 06:24 - Reply

  Så bra at du holder deg frisk/mye bedre med sunt kosthold og trening. Men jeg blir litt trist når jeg ser hvordan f.eks TV2 la frem dette på sin side. Der ser det ut som om bare en legger om kostholdet og trener kan en bli frisk av leddgikt. leddgikt er en revmatisk sykdom,- og i likhet med mange andre revmatiske sykdommer kan du være litt angrepet og merke litt ubehage en periode, eller du kan bli helt invalidisert. Har selv hatt sykdommen siden jeg var barn og vet at for mange av oss er det ikke noe alternativ å si nei til medisiner om vi skal klare å fungere. Men jeg er veldig enig med deg i at fysisk aktivitet og sunt kosthold er viktig. ble glad for å lese ditt innlegg om slappe foreldre og at kos altid skal være godis. Hos oss (har tre barn) er frukt spyd med lett yogurtdip en høydare!

 13. kjerstin 5. februar 2011 at 21:50 - Reply

  Hei.
  Nå har ikke jeg lest «her og nå» men undres likevel.
  Har du RA? eller er det en annen type?
  Selv har jeg hatt leddgikt ( RA) i noen år, og kunne faktisk ikke gå på det tidspunkt jeg begynte på medisin. Cellegift hjelper, mulig jeg kutter det ut etter hvert…ikke lyst å bruke det for lenge.

 14. Marit 5. juli 2011 at 11:18 - Reply

  Jeg har nylig oppdaget bloggen din, og vil bare si at den er veldig interessant. Kjempe fint at du har gjestebloggere. Å si nei til cellegift er det klokeste valget du kunne ta. Jeg har hatt JRA (barneleddgikt) siden jeg var 3 år gammel, og har mange ødelagte ledd tiltross for medisinering. Så og si alle ledd er rammet og det har blitt en rekke operasjoener og som sagt medisiner opp gjennom årene. For 6 år siden begynte jeg med methorexat (cellegifttabletter), og føler at de har ødelagt livskvaliteten min. For to år siden kastet jeg tablettene langt pokker i vold. Jeg fikk bl.a dårlig immunforsvar, som igjen førte til at jeg knasket penicillin. Summen av alt resulterte i mageproblemer, candida, utmattelse (fatiqe) og parasitt i magen. De to siste årene har vært et sant helvete, og jeg har hatt en evig kamp med helsevesenet for å bli tatt på alvor ang mine plager. De er flinke, veldig flinke, til å gi ut medisiner men når du får bivirkninger og plager av de, ja da er dessverre ikke hjelpen der. Redningen ble Balderklinikken. Jeg har fått kur for min parasitt og lever på diett uten hvete, rug, bygg, kumelksprodukter, sukker, gjær og egg. Gikta er så bra som den aldri har vært,  og det skyldes nok at jeg lever på diett. Gikta er fin uten medisiner, og jeg kommer ALDRI, noen gang til å ta medisiner for den igjen. Den gjør mer skade enn hjelp. I tillegg til diett er trening et must, selv om en får vondter så er det verdt det til slutt. Vondt skal vondt fordrive heter det. Lykke til videre med helsa, uten medisner, og med bloggingen 🙂

  • Trine Grung 8. juli 2011 at 18:55 - Reply

   Tusen takk for innspill!! Da er vi i samme «klasse». Kjekt du liker bloggen!!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits