Lottomillionær? JA TAKK!!

Hvem drømmer ikke om svimlende summer på kontoen? Det er vel derfor såpass mange løper til skrankene for både å kjøpe lotto, flakslodd og alt annet som finnes av pengespill. Jeg har faktisk aldri gjort det, men jeg husker med glede en mormor og bestefar som både tippet og spilte hver helg. De vant faktisk veldig ofte selvom de store summene uteble.

Penger hjelper ja, men en blir ikke lykkeligere av at kontoen er superfet. Ikke at min noen gang har vært det eller kommer til å bli det. Jeg drives aldri av å bli rik. Jeg drives av å skape, inspirere, av å få hjulene til å gå rundt. Jeg har designervesker men de brukes aldri. Kjøpte de en gang når pengene rullet inn og jeg jobbet mye. Jeg blir ikke lykkeligere velvitende om de sorte skinnveskene som ligger i skapet. De ligger godt der. Her er Kristine tilbake med skråblikk på økonomi. Mer fra henne kan du lese HER.

Kristine Jensen

DRØMMER DU OM Å BLI LOTTOMILLIONÆR?

De satt på kjøkkenet, og akkurat som forrige gang hadde de en kalkulator foran seg. Men noe var annerledes denne gangen – bekymringen i ansiktene var ekte. Huset var fint, i garasjen sto det en ny og flott bil, og campingvognen på parkeringsplassen var en drøm de hadde båret på lenge. Så hvorfor kalkulator og bekymringsfulle ansiktsuttrykk? De regnet om og om igjen. Det var ikke over åtte millioner igjen på kontoen lengre, nå gikk det månedlige budsjettet akkurat i hop. Så vidt..

En undersøkelse utført av Opinion for spillselskapet Unibet i fjor sommer viste at nordmenn tror det er lettest å bli rik ved å spille Lotto. I gjennomsnitt bruker vi i overkant av 3.000 kroner i året på lotteri og spill ifølge Statistisk Sentralbyrå. Reklame for Norsk Tipping ruller over skjermen (er ikke de helt vanlige menneskene mer sympatiske enn selvsikre og selvtilfredse Røkke, Spetalen og Hagen?) og vi får en følelse av at denne gangen skal det skje og ”mine lykketall” skal hjelpe på veien til et bekymringsløst liv med lottomillioner på kontoen. Og det virker som om det er mer akseptert i samfunnet hvis du har vunnet millioner i lotto enn ervervet enda flere millioner ved målrettet arbeid, nettopp slik Røkke, Spetalen og Hagen har gjort.

De fleste lottomillionærer i USA har mistet sin millionærstatus innen fem år etter at de har vunnet takket være lykketallene sine. Det er lite grunn til å tro at det er annerledes i Norge. Finansiell intelligens er noe de fleste ikke tenker over eller har interesse for. Riktignok har mange nordmenn investert i fond eller spekulerer i markedet på egenhånd. Jeg har dessverre god grunn til å si at en god del også av disse mangler både en plan og strategi for sine investeringer. I dagens samfunn, med de mange mulighetene som finnes, burde finansiell intelligens være eiendel nr.1. Det er nemlig ikke penger som gjør deg rik, det er evnen til å håndtere penger som gjør deg rik. Når en ikke har lært hvordan man håndterer små beløp, hvordan i all verden skal man kunne håndtere millioner? Nettopp dette er en av de viktigste grunnene at formuen til trekløveret nevnt ovenfor bare vokser, mens mange lottomillionærer kommer (hardt) ned på jorda igjen og må justere sitt forbruk tilbake til enklere kår igjen etter noen år.

Min oppfordring er: Bli kjent med din finansielle intelligens, utvikle den, bli venn med den. Det finnes enormt mye ressurser som gir økt kunnskap om faktorer som er grunnleggende for vår privatøkonomi. Ikke bare sparing, skatt, lån og renter, men også investeringer. Stol mer på deg selv og de mulighetene som åpner seg gjennom økt kunnskap istedenfor ren (spille)flaks. Det er tross alt ikke uten grunn det hevdes at pengespill er ”en straffeskatt på den delen av befolkningen som ikke forstår statistikk og sannsynlighetsregning”.

By | 2011-02-06T10:30:16+00:00 6. februar, 2011|Categories: MIN BLOGG|Tags: , |4 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits