Mobbing

Dette har jeg tenkt på lenge. Mobbing er et tema som ikke går av moten og VG har kjørt en stor kampanje på nettsiden sin om temaet. Veldig bra, flott gjennomført og jeg har fulgt den nøye. Det er ufattelig viktig å ha fokus på problemet for jeg vet hvor forferdelig både barn og foreldre har det som blir utsatt for dette. Det er utrolig trist å høre historiene til barn som opplever mobbing,  og ikke minst hvor langt andre barn kan dra dette. Rystet!

Men, og det er et men her. Jeg syntes skolene i Norge blir nesten fremstilt som syndebukker og skal være de som «alene» fikser opp i dette. Jeg måtte nesten le når en politier gikk ut og sa  han ville at skoler skulle bøtlegges hvis de ikke fulgte opp på riktig måte! WHAT?? Er dette skolens ansvar alene? Når skal foreldre bøtlegges fordi de ikke oppdrar barna skikkelig? Problemet med mobbere starter et sted og det er ikke skolen sin skyld! Jeg tror foreldre må komme på banen i MYE større grad og her må det gjerne regler til!

Det er så mange foreldre som ikke tar ansvar og følger dette opp. Det er ikke skolen sitt ansvar å oppdra våre barn, da må de ihvertfall få mer ressurser til å faktisk hanske opp med problemene som skjer i skoletiden. Jeg ser hvor mange foreldre som legger skyld på skolen og ikke ser inn i sin egen stue. Kanskje problemet starter der? Barn i dag har altfor få grenser, styrer hele butikken hjemme, tror de har vetorett på hva som er rett og galt….og hva skjer når vi sender slike «sjefer» på skolen? De forsetter å markere seg og gjerne ovenfor noen som det er lette å pøble med! De blir mobbere som søker oppmerksomhet på feil grunnlag, nemlig på negativ adferd. Kanskje det er det de er vant med å få oppmerksomhet på?

Jeg blir så irritert når så mange leter etter feil på skolene! Virkelig! Jeg er superfornøyd med skolen mine barn går på og leter ikke etter feil og mangler. Jeg velger å støtte fagpersonellet og har troen på at de gjør jobben sin skikkelig. Opplever jeg noe annet ville jeg selvfølgelig gitt beskjed. Det finnes sikkert skoler som ikke tar dette alvorlig, men da er det garantert fordi det er så  mange problemer å ta tak i. Jeg nekter å tro at det ene og alene står på viljen til skolen. Alle vil ha null mobbing på skolene, men kanskje vi foreldre må gå litt inn i oss selv litt oftere? Er du ikke enig? Blir det ikke for enkelt å si at dette er skolens ansvar kun fordi det kanskje skjer i skoletiden?

Jeg heier på regler for foreldre og kurs under svangerskap hvor foreldre lærer å sette grenser. Barn trenger noen elementære ting: søvn, kjærlighet, grenser, mat og å bli sett/hørt (men ikke til enhver pris). Det er min mening. Kommenter gjerne om du har andre meninger!

De  pusser opp skolen mine barn går på og gjett om vi gleder oss. Den blir seende slik ut…

By | 2011-02-22T09:37:24+00:00 22. februar, 2011|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|Tags: |19 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits