Himmel på jord

Camilla mailet meg en tid tilbake og fortalte deler av sin historie. Den har vært preget av angst og jeg syntes det er sterkt at hun ønsker å dele sin historie med mine lesere. Første innlegg kan du lese HER.

Jeg gir ordet til Camilla…..

Camilla forteller;

DEL 2: HIMMEL PÅ JORD….

Jeg begynte å søke på internett. Tidligere hadde jeg søkt på symptomer og fokusert på å finne ut hva som feilte meg, på spørsmålet om hvorfor ting skjedde som de gjorde. Jeg hadde gransket fortiden min;  oppveksten, ekteskapet og jobben, funnet svar på mye. Samtidig kom mange følelser frem; sinne og bebreidelse ovenfor mine foreldre, søsken, lærere, mannen min, buss-sjåføren som antastet meg da jeg gikk på ungdomskolen osv. Skyldfølelse og kritikk ovenfor meg selv, hvordan jeg hadde taklet livet, morsrollen osv. Jeg forstod etter hvert mer om hvorfor jeg nesten utviklet anoreksi som ung, og hvorfor jeg overspiste som voksen. Jeg ble bevisst hvilke mønster jeg kjørte om og om igjen i livet. Jeg lærte MYE om frykt.

Det jeg fant på diverse opplysningssider på nettet som skal være til nytte (?), gjorde meg bare mer skremt og redd. Jeg kom til et punkt hvor jeg var så lei av å være syk, at jeg fant ut at jeg skulle lese bare om de som hadde blitt friske. Jeg tok en beslutning: nok sykdom!

Jeg søkte alternative veier ut av situasjonen. Leste suksesshistoriene i ukebladene, og fant stadig flere eksempler på folk som hadde greid å snu sin egen situasjon. Bøker om selvutvikling fylte hjemmet. Den første boka jeg leste; “Du er født til å leve et vidunderlig liv” av Robert Holden er en  kjempefin bok. For første gang på lenge kjente jeg at jeg ble glad inne i meg, og et håp tentes. Jeg bestemte meg for å bli en suksesshistorie selv!

Jeg studerte og skrev sammendrag fra bøker.

Lagde meg en perm som jeg kalte: “min egen mirakelmedisin.” Andre små bøker ble fylt med favorittuttrykk og ordtak, jeg visualisere og gjentok bekreftelser for meg selv. Skrev ned målsetninger og satte meg delmål. Louise Hay, The Secret og NLP er bokfavoritter. Senere ble det bøker om tankefeltterapi, selvhypnose, healing, og bøkene til Neale D. Walsh. Tankens kraft begynte å sette rot i mitt sinn.

Min nabo hadde hatt ME i flere år. En dag sendte hun meg en sms hvor det stod: “sjekk ut nettsiden til The Lightning Process, jeg drar til London i november!” Jeg lot det bare ligge. Jeg visste ikke da, at dette var min veg ut av det helvete jeg levde i.

Jeg satt i timevis hver dag på nettet. Leste om Gunvor Hals sin sønn som ble frisk fra ME av et vitaminprodukt fra Canada. Så jeg sendte en mail til henne. Hun anbefalte meg heller å komme på Lightning Process seminar, fordi de har bedre resultat å vise til enn vitaminproduktet. Jeg sendte inn søknad, ble oppringt av den engelske instruktøren, og fikk komme på seminar hjemme hos Gunvor Hals. Jeg bad min beste venninne om å bli med meg, for bare å komme seg dit var en kjempejobb, når man knapt greide å gå.

Det som skjedde de tre dagene i Oslo kan knapt beskrives med ord. Det er det beste som har skjedd meg til dags dato. Der møtte jeg en fantastisk instruktør, som forklarte hva som hadde skjedd med kroppen min, og at det lot seg fikse! Og ikke nok med det, situasjonen kunne til og med snu raskt! Etter en grundig forklaring, fikk vi en konkret innføring i hva vi skulle gjøre for å snu situasjonen. Og det som var så fantastisk, var at vi fikk bevis med en gang på at det vi gjorde, virkelig funket! Etter 3 dager dro jeg hjem, som et nytt menneske. En verden jeg ikke ante eksisterte hadde åpnet seg. Og angsten? Ja den hadde forsvunnet sammen med ME` en. Jeg hadde faktisk ikke merket det selv fordi jeg var så fokusert på det vi lærte på seminaret. Så da angst ble nevnt, kunne jeg bare le. Er det mulig tenkte jeg, skjer dette virkelig?

Det hører med til historien at jeg ikke var 100 % frisk fra den dagen. Jeg kom hjem fra kurs og tilbake til min hverdag, som ikke hadde forandret seg. Det var mye å ta tak i. Jeg fikk et par tilbakefall underveis, hvor både angst og ME kom tilbake. Men jeg hadde forandret meg, jeg hadde fått en verktøykasse gjennom LP, og jobbet meg ut av det igjen.

Følelsen av å selv greie å rette på noe så fullstendig ute av balanse, det er en fantastisk mektig følelse. Jeg måtte jobbe steinhardt, men det var verdt hvert sekund. Og seminaret var verdt hver 50 øre! Jeg kan si med hånda på hjertet, at med LP er du garantert suksess, hvis du gjør det du blir opplært til å gjøre på kurs. Kan jeg, så kan du. Og dette stemmer for ME, angst, depresjon, og mange flere typer lidelser.

Bare å vaske kopper ble en fantastisk opplevelse, fordi jeg kunne gjøre det! Jeg greide å gå flere kilometer uten å kollapse, jeg kunne bli med på besøk, butikk, leke med barna, dra på fest! Jeg glemmer aldri gleden jeg følte da jeg besteg min første fjelltopp kort tid etter LP-seminaret. Jeg kunne til og med begynne som aerobicinstruktør igjen! Det var utrolig!

En stund senere bad en venninne meg med på Silva Ultra Mind kurs. Der fikk jeg den puslespillbrikken som manglet før det hele ble komplett. Nemlig verktøyet for hvordan jeg kunne helbrede fortiden min. Jeg følte at jeg var i mål. Nå hadde jeg det jeg trengte for å møte alt i livet med trygghet. Jeg fryktet ikke noe lenger, jeg hadde vært på bunnen, fått min dose.

Jeg var hjemme, hel, fri, født på ny, akkurat slik føltes det.

Men historien slutter ikke her…

 

 

 
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2011-03-01T10:15:40+00:00 1. mars, 2011|Categories: MIN BLOGG|13 Comments

13 Kommentarer

 1. HelseHilde 1. mars 2011 at 11:49 - Reply

  Alltid en glede å lese om mennesker som tar tilbake sin egen kraft. Gratulerer, jeg skal følge med videre 🙂

  Hilde

  • Camilla 1. mars 2011 at 16:16 - Reply

   Takk Hilde:) Jeg følger med på deg også, og synes du er utrolig modig og det står respekt av det du har oppnådd. Klem på deg:)

 2. sell my royalties 2. mars 2011 at 10:49 - Reply

  Jeg snakket med Robert like før han dro ut på ekspedisjonen. Da var han lykkelig og vi snakket om alt mellom himmel og jord på Facebook, sier Hansen. «Berserk» befant seg 33 kilometer nord for Scott-basen i Rosshavet da nødsignalene ble sendt ut. …

 3. Helene 2. mars 2011 at 21:55 - Reply

  Dette er som å lese om meg selv. Det er helt merkelig. Det ER meg. Alt du beskriver er meg. Dette innlegget fant jeg i et nytt forsøk på å tråle nettet etter løsninger på problemene mine.

  Jeg har datoen for når jeg kjente at det «snappet» i hodet mitt; 8. september 2003. Det var en mandag, og jeg lå på sofaen og så på «24». Hadde en utrolig stressende jobb som tydeligvis gikk på helsa løs. Fra den dagen har jeg vært konstant svimmel, ør og utmattet, og slitt med hemmende angst. Jeg blir fort skjelven og sliten, er til dels lyssensitiv og i store folkemengder svimler det for meg.

  Fastlegen min ga meg antidepressiva. Den dempet problemet, men tok det ikke bort. I fjor vår bestemte jeg meg for å prøve å leve uten «medisiner», fordi det ikke løser problemet. Det bare kamuflerer det. Det gikk nogenlunde bra inntil nå i desember.

  Jeg er 30, har 2 nydelige barn, en fantastisk mann, et godt hjem, elsker gruppetrening (aerobic), men er for tiden sykemeldt med «angstlidelse». Jeg er deprimert, og ser ingen utvei. Jeg vil bort. Vekk. Ikke fra livet, men fra meg selv. Det jeg gjennomlever nå. Mitt problem er at jeg er kommet dit del 1 av denne historien sluttet. Jeg får hjelp av psykolog, men det går mer på det psykoanalytiske. Jeg føler at jeg trenger verktøy for å endre tankemønsteret mitt, og derav mine stressreaksjoner.

  Mine nervebaner går i loop i de samme destruktive tankene hele døgnet. Jeg innbiller meg at det går an å endre tankemønsteret, for å «stake ut» nye og sunnere nervebaner i hjernen. Jeg haaar sååå lyst til å tro at det går an. Men jeg tør ikke. Hva om jeg tar feil? Da er det VIRKELIG ikke håp!!

  Vet egentlig ikke hvor jeg ville med dette. Takk for at du delte historien din, Camilla. Det gir meg et ørlite håp om at det går an. Jeg skulle så gjerne ønske at jeg kunne ta meg råd til et slikt kurs.

  • Camilla 3. mars 2011 at 18:39 - Reply

   Kjære Helene!

   Du har helt rett, du KAN forandre på nervebanene i hjernen! Nervebanene lager vi selv ved at vi tenker samme tanke mange nok ganger, til de blir manifestert. Det blir som en skogssti, om du vil, som er tråkket mye. Hvis man slutter å bruke denne stien, hva skjer da? Jo, den vil begynne å gro igjen! Det er det samme som skjer når man slutter å tenke de tankene, ved å velge et annet fokus; nervebanene forandres.

   Det finnes en oppskrift på alt. En oppskrift på sjokoladekake, en oppskrift på angst, depresjon osv. Hvis du skal bake kake, og du følger oppskriften så får du den kaken du vil ha. Men hvis du utelater noen av ingrediensene, så får du kanskje noe som ligner på en kake. I oppskriften på angst er det bl.a å tenke mange tanker som begynner med «tenk om» og «hva om»? Isteden for å tenke «hva om jeg tar feil» så kan du snu på det, og begynne å tenke » hva om det funker»? Tenk på hvor deilig det ville være! Tenk på hvilke muligheter som da åpner seg for deg! Hva har du å miste?

   Du KAN ta deg råd til et slikt kurs. Du er faktisk den viktigste personen i ditt liv, har du tenkt på det? Du er den personen du skal leve sammen med alle dagene i livet ditt. Og har ikke du det bra, kan ikke de omkring deg ha det bra heller. Gå inn på http://www.uniquemind.no og http://www.lightningprocess.com eller http://www.aktivprosess.no og les! Les suksesshistoriene som står der. Jeg kan lpve deg at det er oppløftende lesing, og du vil kjenne håp og glede når du leser. Og jeg kan skrive under på at det funker!

   • Helene 11. mars 2011 at 20:26 - Reply

    Hei igjen 🙂

    Av en eller annen grunn føler jeg for å bruke dette som min kanal ut akkurat nå. Jeg gjør det ikke for å psyke ned andre mennesker som sliter med angst, men fordi jeg VET at det som foregår nå ikke er «meg». Jeg VET at det er bedring et sted der fremme. Derfor håper jeg at dette kanskje kan bli en del av min suksesshistorie?

    Jeg leste boka av Louise Hay i løpet av forrige helg. Fredagen var helt fantastisk. Lørdagen var og fin. Jeg klarte å fokusere på positive tanker. Jeg smilte til og med til folk på butikken. På søndag kjente jeg at de gamle tankene begynte å hviske igjen. Denne uka har bare gått nedover. På onsdag fikk jeg en slengbemerkning hos et familiemedlem angående min nye og friske tankegang. Senere samme dag var jeg i terapi, og ALT kom tilbake i løpet av den timen. Jeg var helt ødelagt da jeg kom hjem. Svimmelheta var verre enn den noen gang hadde vært, og det føltes ut som feber herjet i kroppen. Var å gikk tur i dag, og hadde store problemer med å fokusere. Alt svaiet rundt meg. Tok en halv Vival i ettermiddag for å restarte litt. Slappe av. «Kanskje det blir bedre da», liksom.

    Jeg er SÅ SINT! Jeg klarte å tro på tankens kraft i 2 dager. Jeg klarte å legge fra meg kontrollen på angsten. Jeg turte det! og nå har den jammen meg dasket meg bak med dobbel kraft. All handlingskraft er borte, og jeg tror ikke på noen ting lengere. Hovedtanken min nå er følgende: «Så dum jeg er! Selvfølgelig er det ingenting som kan hjelpe meg! Hallo?! Det er meningen at jeg skal sitte inne å være svimmel, anspent og leke død. Det er det som er min plass i livet!»

    Så, Camilla – du sier at du jobbet steinhardt. Hva mener du med det? På hvilken måte?

    Håper ikke jeg gjør noen ille med dette innlegget… Jeg hadde virkelig behov for å få det ut akkurat nå.

    Mvh
    Helene

    • Camilla 11. mars 2011 at 23:40 - Reply

     Helene:)

     Så bra! Vet du hva? Jeg synes du skal tenke på de to dagene som DU gjorde kjempebra! Det er beviset på at du kan gjøre det igjen! Og bedre og bedre for hver gang. Om det så er bare et kvarter i gangen som er bedre, fokuser på det! Tenk på alt du skal gjøre når du har greid å utvide dette kvarteret til en time, to timer, en hel dag, en uke, en måned! Tenk deg hvor deilig det vil bli å ha det slik du hadde den fredagen i en hel måned! Uten at du anstrenger deg for det, bare helt naturlig! Lev deg inn i vissheten om at det kommer til å bli lettere og lettere, for det vil det!

     Fortsett å les, les boken igjen, les de andre bøkene til Louise Hay også. Jeg satt med hodet i bøkene hele dagen, kunne ikke slippe dem, for da begynte jeg med mine gamle tanker igjen. Bestem deg for å holde fokus. Ikke gi noen som kommer med bemerkninger noen energi. Gi blaffen i hva som er rett og galt, bra eller dårlig, sant eller usant. Tenk bare tanker som er nyttige for deg! Isteden for å si jeg håper dette virker, si jeg vet at dette virker, jeg kommer til å klare dette, og det blir så deilig å være frisk:) Kjenn på forskjellen når du tenker de ulike tankene!

     Det finnes ingen kortfattet måte for meg å skrive dette på. Men det viktigste er å bestemme seg, og gi blaffen i andres meninger om dette og hint. Det første er å bli bevisst hvilke tanker vi tenker. Legg merke til tankene som «kommer». Er det nyttige tanker, eller unyttige? Det er alt som betyr noe. Glem rett/galt, bra/dårlig osv. Etterhvert som man blir kjent med tankene, kan man bestemme seg for å velge andre tanker å erstatte disse med. Det er en prosess, men det blir lettere for hver dag. Begynn å observer tankene. Når du blir bevisst på en unyttig tanke, så bare takk den og si til deg selv at du nå velger å tro noe annet. For hver gang du greier å stanse strømmen av tanker før de fører deg langt inn i fortvilelsen, blir det bedre, og du vil begynne å stanse tankene før du tenker dem. Å da har du kommet langt, for da har ikke følelsene tankene trigger kommet igang enda.

     Blir du bedre av terapien? Hvis ikke ville jeg vurdere å kutte den ut. For min del ble terapien bare å sitte å rote rundt i skitten. Da gir man bare energi og fokus på det man IKKE vil ha mer av, og det er ikke nyttig. Hvis du føler den er til hjelp derimot, håper jeg selvsagt du fortsetter:)

     Boka Du er født til å leve et vidunderlig liv av Robert Holden kan du kjøpe for 80 kr på http://www.bokboden.no (tror jeg det var) Den er kjempebra. Gå inn på energica.no å se i listene over bøker som er på tilbud. Se om noen appelerer til deg. Les suksesshistoriene på http://www.aktivprosess.no, og på http://www.uniquemind.no
     Man blir glad av det! Begynn å skriv positivdagbok hver kveld. Skriv: Dagen i dag har vært en fin dag fordi: og så skriver du ned du kan komme på. Trenger ikke være noe stort, f.eks spiste nydelig middag, kjente varm vårluft på huden, et vakkert skue hva som helst som er bra, som du vil ha mere av.

     Jeg leste, leste, leste. Skrev positiv dagbok, skrev sammendrag av bøkene jeg leste. Var på disse kursene jeg nevnte. Jobbet hver dag med tankene mine, hva jeg tror på og hva jeg vil. Følelser og handlinger. Bekreftelser og visulaliseringer. Holdt fokus på det jeg ville ha mer av

     Bare send flere meldinger. Hvis du bestemmer deg for å ta kontrollen, styringen, så er du helt klart i gang med din suksesshistorie!! Bestem deg for å ha det gøy på vegen, ikke gjør det til noe du må eller skal greie, slik at det vlir et press. Lek med det, tenk at det er så lett som bare det. Tillat deg å ta ett skritt bakover innimellom. Retningen er viktigere enn farten når det gjelder selvutvikling. Hold øynene på målet. Stå på Helene, dette går bra! Gi meg gjerne tilbakemelding om hvordan det går:)

     Jeg heier på deg!

     Klem på du:)

  • HelseHilde 3. mars 2011 at 22:38 - Reply

   Jeg vil bare dele en liten sak. Jeg har ikke vært på Lightening process kurs, men har brukt og bruker hver dag metoder for å omprogrammere nervebanene, underbevisstheten.
   Jeg har brukt Holosync hver dag i 2,5 år, og mye har forandret seg. Du kanlese mer om det her:
   http://hildesjourney.wordpress.com/2011/01/26/holosync-a-great-tool/

   Bruce Lipton har noen flotte foredrag på Youtube om emnet, så du kan lete frem. HAn har becist at cellene forandrer seg etter hvilke tanker etterfulgt av følelser og intensjon vi har.

   Om du vil starte i en ende og bli inspirert utenom å se testimonials som Camilla anbefaler, så kan det å lese boken Du kan helberede ditt liv av Louise hay inspirere veldig. Det kommer an på hvor du er i prosessen.

   Lykke til med resten av ditt fremtidige fantastiske liv!!!
   PS: Husk å takke hver dag for det du har, så blir det mer av det ;-)))

   • Helene 4. mars 2011 at 12:33 - Reply

    :’)

    Tusen takk for varme ord, gode mennesker 🙂

    I dag dumpet «Du har kraften i deg» av Louise Hay i postkassa mi. Har bare lest et kapittel, men merket at skuldrene mine sank ørlitegrann, og den «uklare» oppfattelsen av omgivelsene som angst gir, ble bittelitt dempet. Jeg klarer å fokusere litt akkurat nå. Men jeg må slutte å kjempe i mot. Jeg må LÆRE meg det.

    Jeg ønsker å takke dere damer for gode tips, og takk til Trine som formidler dette 🙂 Jeg kommer nok til å følge bloggen din, Hilde. Du finner meg nok snart i kommentarfeltet 🙂

    • Camilla 5. mars 2011 at 12:00 - Reply

     you go girl:)

    • HelseHilde 12. mars 2011 at 11:11 - Reply

     Lykke til kjære deg!!!

     Vi heier på deg.
     Hilde

 4. kianm 3. mars 2011 at 21:44 - Reply

  ta gjerne en titt på bloggen min;)
  http://believeitanddoit.blogspot.com

 5. Hilde Johannessen 24. august 2011 at 07:35 - Reply

  Hei.
  Så spennende å lese historien din Camilla. Fantastisk det du har fått til. Æ lure på om det mulighet å få kontakt med dæ? Har endel spm. Håpe på kontakt.
  Mvh Hilde

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits