Livet med rosacea

Jeg har en hudlidelse og jeg har blogget en del om den før. Den heter Rosacea og her er en forklaring på hva det faktisk er:

Rosacea

Rosacea er en særdeles kompleks og omfattende hudrelatert lidelse. Lidelsen gir for det meste rødming og røde, sjenerende utslett, samt litt opphovnet hud. Men til tider også kviselignende nupper/byller og i verste fall forstørret nese. Alle kan få Rosacea, og årsaken er ikke helt kartlagt enda, men det er vanligst blant mennesker som rødmer lett. Rosacea og Acne er to helt forskjellige tilstander og må ikke forveksles.

Rosacea er mest vanlig i disse områdene:

 • Kinn
 • Panne
 • Hake
 • Nese
 • Man kan også oppleve varme, røde ører og røde, rennende øyne.

Rosacea påvirkes av en rekke faktorer som for eksempel:

 • Mat
 • Helsetilstand / humør
 • Vær og vind
 • Hudpleieprodukter og medisiner

På grunn av bloggen har jeg mange ganger gratis fått testet ulike produkter , og jeg kan si såpass at jeg søker enda. MEN når det er sagt så tester jeg noen produkter i disse dager som har dokumentert effekt på denne mystiske hudlidelsen, og i tillegg får jeg behandlinger hver tredje uke. Jeg har holdt på i litt over en måned og det er første gang jeg ikke reagerer på krem med solfaktor. Dagkremen har solfaktor i seg. Jeg ser at behandlingen jeg får helt klart demper både rødheten og betennelsetilstanden.

Det finnes flere legemidler som brukes mot Rosacea, men det er mange som føler at det ikke hjelper, og det er lett å forstå at det utvikles motvilje mot å gå på antibiotika år etter år. En rekke amerikanske eksperter mener nå at antibiotika er feilbehandling av Rosacea. Eksemen min blir ikke bra av antibiotikakurer, og dessuten tar jeg ikke slike kurer fordi tarmsystemet mitt liker det ikke. Blir bare tull i resten av systemet mitt da…

Jeg var på behandling i går og da ser du klart hvor rød jeg kan være. Behandlingen skulle trigge de mest utsatte områdene og det kan en jo trygt si at det gjorde. Dette er sjeldent men slik ser jeg og ut hvis jeg skeier ut massivt med kostholdet:

Til vanlig bruker jeg mineralsminker for å dekke over, men igår holdt jeg meg inne. Det skjønner du vel? Jeg ville skremt fanden på flatmark med denne Rudolfnesen. Ser jo ikke ut, men det er roligere idag.

Dette er produktene som jeg tester, men det lønner seg nok å ta behandlingen i tillegg. Det er jentene på SPA Equipment AS som lar meg teste dette gratis, men de betaler ingenting for at jeg blogger om det. Dette gjør jeg fordi det er en helveteshudlidelse å leve med og jeg ønsker å finne noe som kan dempe det røde. Jeg vet det er flere med rosacea som leser bloggen min og det er begynt å bli en utbredt lidelse. Kan jeg finne noe som funker så vil jeg gjerne informere om det. Simpel. Jeg ser IKKE på dette som reklame, men som opplysning. Jeg kan like gjerne si at dette produktet ikke funker hvis det ikke gjør det. Men så langt virker det lovende.

Denne lenken HER ga meg masse nyttig informasjon om rosacea!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:04:56+00:00 23. mars, 2011|Categories: PERSONLIG|Tags: , , |43 Comments

43 Kommentarer

 1. Heidi P 23. mars 2011 at 09:46 - Reply

  Håper du finner noe som tar knekken på det 🙂 Lykke til…

  • Trine Grung 23. mars 2011 at 10:06 - Reply

   Takk. Det er kronisk så ikke enkelt, men gir meg ikke!

   • Jorunn 23. mars 2011 at 23:35 - Reply

    Hei igjen Trine. Du vet jo jeg har skrevet til deg om dette før. Colostrum hjelper for mange autoimmune lidelser og rosacea er en autoimmun lidelse. Det henger jo også sammen med din leddgikt som også er en autoimmun lidelse. Tro det eller ei, det er mange som har hatt bra effekt av dette, hvis du får tak i colostrum som er ren nok og helst flytende. Kan hjelpe deg med kontakt til et firma som selger dette og du får det til grossist pris. Jeg bruker det selv og har stor effekt av det mot leddgikt og allergi! Ingen medisiner, ingen smerter!
    Det er sikkert mange som kommer med forslag til deg, men serriøst, dette er bra saker hvis man bare lar kroppen få nok tid til å ta det opp. Etter fire -fem mnd var plagene mine borte… 🙂

 2. Guro Dahl 23. mars 2011 at 10:17 - Reply

  Nesen min har sett like rød ut som på bildet ditt. Om ikke verre. Ifjor gjennomførte jeg tre laserbehandlinger på nesen, hver sesjon med tre ukers mellomrom. Etter noen uker så jeg tydelige forbedringer. Idag er nesen min lettere rød, men helt uten disse kviselignende greiene. Stor forbedring med andre ord. Laseren het Starlux. For min del har dette vært en liten revolusjon, og derfor sprer jeg det glade budskap. Tidligere har jeg forsøkt kremer, salver og antibiotika, uten varig effekt. Mvh Guro

  • Lilja Braseth 2. september 2011 at 15:32 - Reply

   Å takk for tips,jeg sliter veldig for tiden med kviser og er rød og hissig.Mht laser ble nesen din veldig missfarget en stund etter laseren?noen sier den blir sort i 10 til 14 dager?Håper på svar

   • Trine Grung 2. september 2011 at 16:13 - Reply

    Jeg merkert liten bedring m laser men ble ikke sort. Opplever at kosthold er viktig for bedring, uten at jeg vet annet enn at sukker gjør det verre og enkelte syntetiske stoffer. Oljebaserte produkter er fyfy. Da ser jeg virkelig ille ut!

 3. Sissel 23. mars 2011 at 10:32 - Reply

  Har det der i min familie, og min erfaring er at det blir bedre uten Pc’skjermer og sukker, – og med sol og saltvann i syden. Sydentur på Blå resept må jo være tingen ? 🙂

  • Trine Grung 23. mars 2011 at 11:01 - Reply

   I solen blir jeg bare verre, dessverre. Alle eksperter på området ber en om å holde seg vekke fra solstrålene…ihvertfall har de sagt det til meg….men saltvann er gull!

 4. ann magritt 23. mars 2011 at 12:36 - Reply

  Stakkar deg Trine, dette så ikke godt ut 🙁
  Jeg har jo fått en del råd og tips hos deg og er blitt mye bedre 🙂
  Har nesten ikke noen reaksjoner lenger.
  Så jeg må si jeg føler med deg i dag.
  Klem :))

  • Trine Grung 23. mars 2011 at 12:58 - Reply

   Takk! Trøsten er at idag så ser det mye bedre ut. Alltid hissig rett etter behandling! Takk for kommentar og kjekt at rådene har hjulpet! Nå ble jeg oppriktig glad 🙂

 5. Tone 23. mars 2011 at 18:06 - Reply

  Jeg sliter også med rosacea og vet hvor ille det kan bli/være til tider. Jeg fikk det på øyelokket mitt da jeg gikk gravid for snart 2 år siden. Måtte operere og det helt forferdelig! Jeg bruker Danne sine produkter. Har du testet det? Syns det funker veldig bra, men får utbrudd innimellom alikevel. Spesielt om jeg er i sola eller i kaldt vær. Lykke til med letinga! Jeg følger med:)

 6. Aylar Von Kuklinski 24. mars 2011 at 04:02 - Reply

  Huff, dette så ikke bra ut. Vil du skal vite at jeg føler med deg Trine. Og ønsker deg alt godt i hele verden!

 7. Aylar Von Kuklinski 24. mars 2011 at 04:02 - Reply

  Huff, dette så ikke bra ut. Vil du skal vite at jeg føler med deg Trine. Og ønsker deg alt godt i hele verden!

 8. Sexy Sadie 24. mars 2011 at 14:23 - Reply

  Jeg lider av det samme, men nesen min er overraskende fri, kinnene derimot kan bli elkstremt røde og må holdes i sjakk av rensekrem for tørr hud og Skin Doctors Capillary Clear krem. Foundation som dekker totalt er totalt nødvendig noen dager. Jeg bruker Chanel Mat Lumiere.

 9. Magnus Berg 25. mars 2011 at 09:38 - Reply

  Har dette noe forbindelse med Seborè dermatitt?

 10. Gunn K 27. mars 2011 at 19:45 - Reply

  Er du helt sikker på at du ikke reagerer på brillene dine/solbrillene dine?
  Jeg bruker lesebriller og da jeg har brukt de mye får jeg også utslett på nesa. Har en mistanke
  om at jeg reagerer på hardplast el.l (er ikke nikkel i brillene mine)..
  Uansett ønsker jeg at du blir bedre!
  Hilsen Gunn K

  • Trine Grung 27. mars 2011 at 19:51 - Reply

   Er testet hos hudlegen så nei. Men takk for innspill!

 11. Anita Hauge 17. mai 2011 at 06:38 - Reply

   jeg har tro på at et 100% vegansk kosthold kan hjelpe. frukt grønnsaker og grovt brød,ris alt mest mulig naturlig og økologisk.

 12. Marita_1968 20. oktober 2011 at 20:50 - Reply

  Har slitt med rosacea selv. Tror jeg har en sånn type 2 eller noe sånt http://www.dermatologi.no/hudsykdommer-n-s-rosacea.html, og blir aldri bra. Bruker en krem jeg fikk av legen min nå, men er fortsatt ikke blitt bra. Fin blogg du har! 

  • Trine Grung 20. oktober 2011 at 21:20 - Reply

   Tusen takk! Mario Badesu har roet det røde for min del 🙂

 13. Rosewell 17. desember 2011 at 19:45 - Reply

  litt lenge siden dette ble skrevet men fant dette når jeg søkte på rosacea.

  Forstår deg at du vil holde deg inne. Folk klarer ikke å la deg være ifred, enten så ler de eller så plager de deg på en eller annen måte. Jeg forstår deg godt, jeg fikk det selv i slutten av 10klasse slutten av 1999.

  Men mitt problem er at absolutt hele nesen min er dekket og det er ikke noe utslett som kommer og går avhengig av kostholdet mitt. Fra hva jeg kan forstå så er min tilstand kronisk i og med at min nese er rød 24/7, og blir enda verre når jeg har vert i dusjen og tørket ansiktet mitt f.eks. For å si det slik, det nest siste bildet av deg i artikkelen, slik har jeg det over hele nesen.

  Får dagene til å gå fremover da jeg var heldig å få tak i dekkrem som passer min hud forsåvidt bra. Eneste som er kjipt er at det ser ut til at jeg ikke kan bevege meg i visse rom avhengig av hvilke lysforhold som er der, for jeg innbiller meg at nesen blir rød og at dekkremen ikke har effekt. Uansett er jeg i rødlig lys så ser nesen min rød ut. Er jeg ute i normalt lys ser jeg ok ut, er jeg på jobb i mer oransje/gult lys så er det også bra.

  Har vert hos hudlege men ble fortalt at diffus rødme går det ikke ann å behandle og det etter 3behandlinger hvor jeg fikk fjernet endel sprengte blodkar. 

  Vet du om noen merker så er gode å bruke? Jeg bruker foreløpig lancome 010 porcelaine blablabla, har hatt rosacea i 12år nå og er på min tredje boks som er snart tom. Uheldigvis for meg har dem sluttet å selge den som har funket så bra for meg i alle år hittil så jeg trenger en ny dekkrem snart.

  • Trine Grung 17. desember 2011 at 21:29 - Reply

   Bruk ihvertfall mineralsminke!!! Ikke noe m olje, det er bannlyst! jeg bruker kun Mario Badescu sine produkter. De har hjulpet meg masse og roer det røde. Control ceeam er et must!

 14. Lisbeth Skjolde 9. februar 2012 at 11:05 - Reply

  Heisan 🙂 Legen min mener jeg har Rosacea. Jeg er rød over nesen og kviser på haken. Mn jeg har og vondt i øynene. Klør og svir. Kjenner du deg igjen der! Og har du evt. noe råd mot det! :o))

  • Trine Grung 11. februar 2012 at 00:30 - Reply

   Jeg har aldri kjent noe i øynene men en hudlege vil sikkert kunne gi deg beskjed. Jeg tok stansbiopsi av eksemen og fikk dermed svar. Verdt å sjekke 🙂 uff, lykke til. Gi beskjed hvordan det går!

 15. Bodil Negård 13. februar 2012 at 20:59 - Reply

  Hei. Fikk diagnosen for ca et år siden, men har det bra i dag. Jeg vet, uansett hva legen sier, at mye bruk av pc, tørr luft på kontoret medfører økte plager. Sydenferie, med mye bading i havet, og høy solfaktor i ansiktet er god medisin for meg. Skulle gjerne reist oftere, men høye kostnader hindrer det.  Jeg ble av hudlegen min anbefalt Dermalogica Barriere krem og den fungerer godt som beskyttelse i det daglige. (Fås kjøpt på enkelte hudsalonger, og noen hudleger i landet selger det, samt på nett, der er den billigst) Etter å ha fått diagnosen startet jeg med Rosex, det var ille og medførte ytterligere irritasjon i hud. Ba om å få komme til spesialist, fikk da Metronidazol Actavis krem 1% og har etter det vært meget bra i huden. Registrerer at jeg reagerer påte,  rødvin og champagne……..:-( men skeier ut noen ganger :-). Ønsker andre lykke til. Den første tiden var jeg svært deprimert, som i hovedsak hadde sammenheng med mangelfull info og veiledning fra lege og all elendighetsbeskrivelse på nett. 

 16. Therese 2. april 2012 at 20:23 - Reply

  Hei Trine. Nå ble jeg litt lettet da jeg snublet over dette på nett. Jeg har lett som en gal de siste månedene etter jeg begynte på nyåret å få ett hissig rødt utslett på bryst, armer, nakke, ansikt, og da spesielt ved kinnene, hele pannen, nesen og haken.
  Det er mest fremtredende etter dusj, men da svir det og er veldig varmt, ja, det brenner kjennes det ut som.
  Legen har gitt meg medisiner mot elveblest, men nope, det er ikke det. Jeg skal bli henvist til en hudlege etter påske.
  I morges var det sykt kaldt her jeg bor på Tjensvoll i Stavanger, og da jeg fulgte min sønn ned til barnehagen kjente jeg det «pisket» i kinnene av kulde. Tenkte ikke mer over det, før nå, da kinnene er opphovnede, varme og røde.
  Jeg er 37 år og har aldri i mitt liv hatt problemer med huden. Så dette går ut over min selvfølelse også. Jeg ungikk ikveld å gå ned i butikken, pga «trynet mitt».

  Jeg håper inderlig dette går over i solen, da jeg er og har alltid vært en soltilbeder. Tusen takk for info, kjenner at jeg føler meg ikke så alene nå. Kanskje det er Rosacea jeg har. Men svir det og er varmt etter dusj hos deg/dere her inne også?

  Hjertelig hilsen Therese

  • Trine Grung 3. april 2012 at 08:35 - Reply

   Hvis det er noe etter dusj kanskje du har blitt allergisk mot noe du bruker i dusj? Men min rosacea svir ikke…men den kommer i fire ulike former så derfor usikker. Les på rosacea.no. Hold deg uansett unna alle produkter m parabener og olje!!! Det er 100% sikkert. Sukker og hvete er ille for meg og sterke krydder. Rødvin er bannlyst. Den dummeste nyheten: en må nok leve m det. Dessverre!

 17. Marita 10. april 2012 at 19:00 - Reply

  Interessant å lese om andre med samme problem! Jeg har ikke fått bekreftet av legen at jeg har roscea, men etter å ha pløyd meg gjennom massevis av stoff og studert bilder og informasjon, er jeg ikke i tvil. Rød hud, utslett, varme røde ører (etter å ha vært ute), plager med tørre og sviende øyne. Jeg har i tillegg acne vulgaris og har hele tiden trodd at dette var det eneste problemet, men har etterhvert sett at rødheten og utslettet er noe som er der i tillegg, og ikke alltid samtidig med kvisene. Jeg har gått på antibiotika mer eller mindre sammenhegende fra jeg var tenåring, og i dag er jeg over 40. Merkelig nok har jeg ikke utviklet resistens, og jeg opplever at antibiotika hjelper på problemet, men ikke nok til at det blir helt borte. Min hud er verst når det er kaldt ute. Skiftningen fra kald uteluft til varm inneluft er gift! De sensitive blodkarene reagerer med å gå gjøre huden ildrød og deretter kommer utslettet, som det ofte tar svært lang tid å bli kvitt. Jeg tåler heller ikke alkhol (blir rød- får utslett), uttørking eller friksjon mot ansiktshuden, slik man f.eks får hvis man sover urolig på et litt for hardt putetrekk. Rødming gir også utslett, i likhet med varm og tørr inneluft. Det blir også verre under eggløsning og før menstruasjon. Jeg har utviklet et smørerituale som har hjulpet meg svært mye: Smør huden med bivokssalve før du går i dusjen (lages av solsikkeolje og bivoks), tørk lett med bomull etter dusj og smør med nøytral fuktighetskrem, bivokssalve og et tynt lag vaselin før påføring av en allergivennlig foundation.  Jeg har også lurt litt på å prøve laserbehandling for å «kutte» de øverste blodkarene i huden. Er det noen som har forsøkt dette?

  • Trine Grung 10. april 2012 at 20:30 - Reply

   Jeg har testet en form for laser men husker ikkje hva den het. Den funket ikke for meg. Men i ettertid har jeg blitt fortalt at det ikke var riktig maskin for meg og min hud. Prøver videre! En må jo bare det!!

 18. Trine 10. juni 2012 at 22:08 - Reply

  Hei, Har du prøvd produktene til rosacea.no? Fin blogg du har.

  • Trine Grung 10. juni 2012 at 22:18 - Reply

   Tusen takk! Nei jeg har faktisk ikke prøvd de. Mario Badescu sin control cream fungerer finfint for meg 🙂 pluss en del av produktene til Beauty Pasifique hos Makestyle.no

 19. mammamia84 21. november 2012 at 09:56 - Reply

  Heisann!har og fått denne diagnosen etter et halvt år med masse utbrudd i asikte.har vært plaget i mange år at eg kunne rødme lett før ting og bli fort rødsprengt i lett fysisk aktivitet,som gjorde at e va mye plaga me vondt i hode.Men så d kom ei ti i live mett som blei veldi tungt psykisk og da fikk eg masse utbrudd,nese panne og kjinn.har psoriasis og,så legen trudde først d va d eg bynte og få i ansikte,men nei,smurte krem og d funka ik.gikk te ny lege,fikk eg høre at eg hadde hællvettes ild i ansikte, fikk krem før d og.men d funka ik,gikk te ny lege,som gjedde meg solbhendling,og gjett om d funka,Nei.satt med isposa etter behandlinga for at d brann i ansikte.så tok eg kontakt med et time(legegruppa) på sykehuse og dm satt opp time tell meg før felles møte.og eg hadde tatt bilda av med sjøl i heile prosessn,så da gikk dm sammen og konkluderte,så da fikk eg endeli en diagnose og rette hjelpa.fikk antibiotika.
  idag slit eg veldi me varme og litt utbrudd som kommer og går.har ik helt funne ut ennu ka eg må holde meg unna av mat,men sol e fy og førandring av uteklima tell inne.og ik minst fysisk aktivitet e og ille blir så varmt,så nån killo ekstra e d og blitt=(men syntes at din blogg va utruli bra og finne,før da veit man at man ik er alene!nå skal eg bynne og prøve en krem som heite Eucerin anti-redness.så håper den hjelpe og at eg tåle kremen at eg ik blir flammbert av dn.

 20. Else-L. 19. mars 2013 at 18:55 - Reply

  Hei! Hva type behandling tar du for Rosaceaen? Og har du prøvd produktene Pevonia, Botanica, Ligne Rose? Else-L.

 21. jasmn 16. desember 2013 at 22:55 - Reply

  hei

  jeg slitter med noe som ligner rosace.men ikke helt.keg blir veldig varm og rødt-i skinnene og pannen.fikk beskjed at jeg har sprengte blodkar i ansiktet.kanskje på grunn av mye soling.men aldri hevelse.eller slike kviser.eller noe sånt.og det skjer spesielt når jeg i tørt og kulde.og ikke solen. foundation og det kan varer i mange måneder.kan det vare rosace? eller? hva kan jeg gjøre? fordi det virker at hudlege og hudpleier kan ikke hjelpe meg med problemet mitt.

 22. Andrea 30. januar 2014 at 02:58 - Reply

  Hei :)Jeg lurer på hvilken mineralmakeup du bruker for å dekke over rosacean??Jeg er på jakt selv etter noe som er bra for huden ,men som samtidig dekker godt!Håper du svarer,selvom det er leeeenge siden dette innlegget ble skrevet.Mvh Andrea 🙂

 23. Gisken 20. april 2014 at 23:30 - Reply

  Hei!
  Søkte på Rosacea, og fikk opp bloggen din! Mye interessant lesning. Ble inspirert og har nå lagt inn bestilling til Mario Badescu. Siden jeg ikke har noen erfaring med dem, bestilte jeg de produktene du har anbefalt 🙂 SEr nå at du ikke bruekr dagkremen derfra mer, men jeg håper den er ok for meg 😉 Bestilte faktisk solkremen fra COOLA og, greit å prøve når andre er fornøyde. Har ellers brukt Vichy sin med faktor 50… Takk for gode tips!!
  Hilsen Gisken 😉

  • Trine Grung 24. april 2014 at 23:29 - Reply

   Så kjekt! Ja Mario sverer jeg til forsatt, de roer ned og ødelegger ikke noe. Send meg en mld om du blir fornøyd eller merker noen forskjell. Mange har det!

 24. Gøril Moe 1. juni 2014 at 18:46 - Reply

  Hei, jeg har fått påvist Rosacea, og synes det var mange gode tips å lese her!
  Men jeg lurer på om du kan ordne en «smørbrødliste» over hvilke hudpleieprodukter jeg bør bruke, og type solkrem!?

 25. Monica 27. januar 2015 at 08:34 - Reply

  Har hatt beskjeden grad av rosascea i 10 år, men ikke vært virkelig plaget før nå, etter hudpleiebesøk. Hun påpekte at huden min var veldig tørr med tendens til uren hud, med/pga rosasea. Jeg bruker Green People sin serie for sensitiv/tørr hud. Nå, 4 dager etter hudpleietimen er jeg altså verre, med hovne kløende ører og svie i ansiktet, grovere og rødere hud. Hudpleier anbefalte en serie fra Matis… Skal til syden om få dager, og lurer på hvordan det vil gå med soleksponering nå. Har du en solkrem for ansiktet å anbefale? Du skriver ‘unngå oljebaserte produkter’, men har du prøvd Cocosa olje?

 26. Monica 27. januar 2015 at 08:36 - Reply

  Altså, Cocosa Extra Virgin olje skal jo være bra for ALT.

 27. Katja Velasquez 14. februar 2015 at 11:24 - Reply

  Hei, jeg har slitet med ekstrem sensitiv hud og allergier hele livet. Kystisk akne vært med i bildet årrekke, men med isotretinoin jevne kurer har det gitt seg. Selvfølgelig har jeg atopisk hud og eksem hører til. Og fikk da også rosacne. Bildet ditt er så kjent for meg. Desværre får jeg utslettet også rund øyne med flammende rødhet og store hevelser. Og når det er sitt verste er hele ansiktet flammende rød, med «klumper» og rund/under øyne kan deta begynne å blø. (Som alle skjønner er jeg meget vakker syn da). Selvsagt er det vont, huden svir, brenner, dunker. For meg, sannsynlig da jeg er allergisk mot dyr er det ofte utløsende faktor, i liklinje med sterke parfymer Osv. Og når jeg er inne i det værste tåler jeg «ingenting». Håper deg mot og krefter i din kamp og utfordring med denne lidelsen. Det er få som forstå hvor tungt det kan være.

 28. Hege Berglie 13. mai 2015 at 23:43 - Reply

  Hei Trine Fin blogg, når jeg søker opp mitt problem. Jeg har hatt lidelsen i mange år, tidligere ble jeg bare rød i kinnene, så kom Rudolf nesen.. Syntes nå etter å ha gått lenge på tetracyclin at det ikke hjelper Mulig jeg hadde vært værre uten?! Jeg syntes iallefall det henger mye sammen med stress, og har jeg dårlige perioder blomstrer det , kviser i kinn, nese og panne I dag ble jeg anbefalt a-krem og skal forsøke det, samtidig som jeg må prøve å få et mer rutinemessig rolig liv. Lidelsen er ikke noe moro, og følger med videre for gode anbefalinger .

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits