Oprah og meg

Jeg hoppet nesten i taket i går da jeg oppdaget mail i innboksen fra Oprah sitt team. Gjett om gleden var stor over at de husket denne energibunten fra det kalde nord, og forsatt kunne formidle mange lovord for jobben jeg gjorde for de i 2007. Kjempestas! Jeg har holdt kontakten med de etter turen min over dammen, og lenge var det snakk om at de ville bruke meg som en slags Europa-kontakt…..men slik ble det altså ikke, dessverre. Men nå har de altså tatt kontakt igjen og det er så gøy!!!!

Det er forsatt veldig hemmelig hva jeg skal gjøre siden det hele er en stor overraskelse, men en liten ting kan jeg røpe. Jeg skal gjøre et opptak og trenger dine kreative tanker. Jeg har noen ideer allerede, men her er det jeg lurer på:

Hva er det mest ikoniske med Norge etter din mening? Hva er det mest TYPISKE NORSKE som finnes? Et sted…..

Jeg kan dessverre ikke si mer enn det og hva det skal brukes til…..jeg har jo så lyst at det brenner under føttene, men ALT vil selvfølgelig dokumenteres NØYE her på bloggen når det skjer. Ikke frykt det!! Håper du hjelper meg og del gjerne dette innlegget med dine venner sånn at flere kan bidra. Her er en mulighet å slå oss på brystet og skryte av Norge…..i beste sendetid i USA! Hjelp meg da! LEGG IGJEN KOMMENTAR!

For å minne meg om to gode perioder i livet så blomsterer disse to plakatene på vaskerommet hjemme hos meg. POPRUSH var programmet jeg ledet med stor suksess i NRK Petre og selvfølgelig Oprah plakaten jeg fikk når jeg var hos henne. Jeg har en signert og men den ville jeg ikke lage hull i. GOOD TIMES! Ja, det er meg på Poprushplakaten….noen kilo siden. Høhø!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:26:05+00:00 24. mars, 2011|Categories: YTRINGER|106 Comments

106 Kommentarer

 1. Marie Nord 24. mars 2011 at 10:41 - Reply

  lykke til da! jeg ville kanskje sagt Tryvannsfestivalen for russen… hmm, eller frognersetra eller hardangervidda, frognerparken og sinnataggen! 🙂 SINNATAGGEN! JAaaaa

  • Trine Grung 24. mars 2011 at 12:00 - Reply

   Sinnataggen er morsom…..tusen takk! Kanskje det ja?! Herlig!

   • Mnordoey 24. mars 2011 at 12:42 - Reply

    til beste Trine som får det til å skje!!!!HERLIG HERLIG..sier nå jeg..og jeg holder en knapp på Prekestolen..fantastisk location..gleder meg til å se hva som kommer til å skje…

 2. thile 24. mars 2011 at 10:45 - Reply

  Åh, Trine så super herlig og gøy:)))
  Lucky you♥
  Holmenkollen – Trondheim – Nidarosdomen
  Ostehøvelen ??!!!
  Hvilken sexy dame på bilde ovenfor til høyre =)=)=)
  Klem og jeg håper du får mange innspill.
  Klem til deg, fra meg.

  • Trine Grung 24. mars 2011 at 11:59 - Reply

   Tusen takk….tenkte og ostehøvel på et vis…men et STED er det jeg jakter nå!

 3. thile 24. mars 2011 at 10:46 - Reply

  Du vet, jeg så deg dengang hos Oprah;)

 4. Løvinnen 24. mars 2011 at 10:54 - Reply

  Så stilig:) Hurra:D

 5. Heidi P 24. mars 2011 at 10:59 - Reply

  Så kul plakat av deg. Hurtigruta og det stedet rundt der er ikke det t ypisk norsk da? bare et forslag..hehe…

  • Trine Grung 24. mars 2011 at 11:59 - Reply

   Hurtigruta er et veldig bra tips….tusen takk! Hva syntes du om Prekestolen?

   • Lilli 24. mars 2011 at 12:36 - Reply

    Prekestolen og Kjerag er jo virkelig noe å vise frem! Rå natur, og det liker vi jo 🙂

   • heidip 29. mars 2011 at 11:50 - Reply

    Tja synes hurtigruta er bedre hehe….

 6. Oslo24student 24. mars 2011 at 11:04 - Reply

  Jeg husker at du var der og det er klart det var utrolig stort, men.. dine personkarakteristika av Oprah i etterkant var ikke spesielt hyggelige – «kald fisk». Litt rart at du ble invitert igjen etter den utskjellingen der synes du ikke? Kan du ikke fronte norsk laks når du er der borte? Det ville vært humor på høyt nivå.

 7. Annemsa 24. mars 2011 at 11:14 - Reply

  Så spennande. Lykke til. Mitt tips må bli : Gudbrandsdalen; som har alt det typisk norske etter mi meining; Lom (Arne Brimi), brunost, bunad, fele, trekkspel, gamle flotte laftahus og syngande vakre dialekter…Mykje av dette finn du og i mitt eige heimfylke: Sogn og Fjordane, fjordar og fjell, blomstrande frukttre, Lerum syltetøy, bunader og fele…og gamalost i Vik.

 8. Wenche Hoel 24. mars 2011 at 11:17 - Reply

  Matpakke med to skiver brunost….. 😎 Spises sittende på skia, i snødekt fjell-landskap med mosegrodde stein stikkende up – og med selbuvotter på! 😎

 9. Heidi kristin 24. mars 2011 at 11:19 - Reply

  Vel typisk norsk er vel bunaden og da helst små som løper rundt i det.Og min favoritt er jo MELKESJOKOLADEN spist på en sommer morgen med en kopp kaffe i solglimte på husveggn mens jeg ser ungene løpe nedover mot stranda og skal ha sitt morgen dopp før frokost,kan det bli mer norsk enn det,NOT.
  LYKKE TIL OG KOS DEG MED OPPGAVEN 🙂

  • Trine Grung 24. mars 2011 at 11:58 - Reply

   Koser meg og digger at dere hjelper meg her! Litt massivt å sitte med alene

 10. Tove SS 24. mars 2011 at 11:35 - Reply

  Noe som er typisk norsk er vel å dra på hytta på fjellet og gå på tur , enten vinter eller sommer 🙂
  Og dugnadsånden som er drivkraften i mange foreninger og lag 🙂 Feks. olsok på Stiklestad, hver sommer mend Spelet på Stiklestad som er kjent i mange land 🙂 Den blir drevet med stor dugnadsånd, som så mange andre arrangement i Norge 🙂

  • Trine Grung 24. mars 2011 at 11:57 - Reply

   Takk….herlig med gode innspill! Sitter og jobber med dette nå!

 11. Cathrine 24. mars 2011 at 11:41 - Reply

  Fristende å tipse om at alle hemmeligheter er velkommen på norskehemmeligheter.no Typisk norsk for meg er selvstendighet. På godt og vondt selvfølgelig. Et sted… – da synes jeg Lyngen i Troms er vakkert.

 12. Sandralooove.blogg.no 24. mars 2011 at 11:45 - Reply

  Hihi, dette blir KUUULT! Typisk Norge er at det IKKE går isbjørner i gatene, at folk ikke vandrer rundt i bunad dagen lang og at det finnes flere typer pålegg enn brunost i dette landet! -Spør du meg!
  Glad på dine vegne, Trine 🙂

 13. Lilli 24. mars 2011 at 11:49 - Reply

  Det beste er nok å spør de som har flyttet til Norge, hva synes de er typisk norsk?
  For meg er det Vestlandet, fjord og fjell! Industri, olje og gass. Frisk luft, regn og sol! Mørketid, sommertid! 🙂
  Lykke til med prosjektet ditt!

  • Trine Grung 24. mars 2011 at 12:24 - Reply

   Tusen takk Lilli….dette blir bra og jeg har fått mange gode tips her idag!

 14. Hilde Marie 24. mars 2011 at 12:05 - Reply

  Det mest ikoniske med Norge må være påskeutfarten, flyinga i alle mulige fjell, hytteliv, soling i bikinitopp i snøfonn, kaffekoking med gammel kjele, svartbrente pølser på pinne hos barna og foreldre som koser seg i den perfekte leirplassen mens ungene leker i bakkene rundt dem 🙂 Finnes ikke mye mer norsk enn dette og tradisjonene bak det 🙂

  Lykke til Trine 🙂

  • Trine Grung 24. mars 2011 at 12:23 - Reply

   Takk….masse gode tips allerede her, digger at jeg har denne bloggen!! KOZ

 15. Grete von Hippie 24. mars 2011 at 12:36 - Reply

  Typisk norsk? Det er vel at vi tror vi er best i alt 🙂 Jeg føler meg veldig norsk fordi jeg kan benytte meg av bl.a ytringsfriheten. Det er ihvertfal VELDIG norsk å tro at man kan bo i nord-norge lenger enn 10 år. Det mest typiske er vel at det er ustabilt vær, mye regn, vinter og altfor mye snø. Dessuten tror hele verden at «vi» er rike vi… når så mange eldre ikke har penger til vinter ved en gang… Få med at oljepengene ikke kommer oss til gode i de fleste tilfeller… 🙂 England har jeg informert hehe.

 16. Elisabeth Landsverk 24. mars 2011 at 12:40 - Reply

  typisk norsk må være ski, kvikklunsj og fjell!

 17. Trude Andersen 24. mars 2011 at 12:41 - Reply

  Jeg synes det er ganske ironisk at du skal tilbake, da du ikke hadde ètt godord å si om din siste opptreden hos Oprah.
  Men det er sikkert lett å bli blendet av staben til en av verdens «mektigste» kvinner!?

 18. Liv A Fossbraten 24. mars 2011 at 12:45 - Reply

  Så utrulig kult, Trine. Jeg skal tenke hardt og gi deg tilbakemelding. Min første tanke er unngå klisjeene med isbjørn og lusekofte. Kanskje få fram at Norge i dag er mangesidig og at helt nye ting lever side om side med gamle tradisjoner. Jeg mener: De samme folka som yster ost på setra, er på facebook og har I pad, liksom. Beste hilsen Liv Anne Fossbråten.

 19. Ole-Morten Remman 24. mars 2011 at 12:47 - Reply

  Det mest spesielle med Norge sett utenifra må være at man kan treffe på Dronningen på en tilfeldig fjelltur…. Det ville Blitt ett WOW, fordi det går jo ikke (sett utenifra altså). Av vakre ting: Hardanger/geirangerfjorden – De norske fjorder er så majestetiske at det burde du lage et poeng av – holder egentlig med en 10 sec snutt med film fra geiranger f. eks. det var 2 innspill fra meg – Lykke til Trine!;)

 20. Keti 24. mars 2011 at 12:57 - Reply

  Typisk norsk må vel være de norske fjell og fjorder og at alle i dette landet får oppleve dette hvor enn de bor sommer som vinter – Bygder og byer om hverandre – LOVE IT

 21. Kristine Jensen 24. mars 2011 at 12:59 - Reply

  Hei Trine,
  Grattis med nytt oppdrag! Utrolig gøy :-)! Du ser helt smashing ut på P3 bildet!

 22. Sia 24. mars 2011 at 13:00 - Reply

  Typisk norsk e fjord og fjell vestlandet, med ski og bading om sommeren rett fra fonna og so hoppa rett i havet det e norsk spør du meg 🙂

 23. Marit 24. mars 2011 at 13:05 - Reply

  Hei hei Trine…

  Typisk norsk e nok som mange andre her har skrevet, fjell og fjord.. Beste plassen e Dalsøyra, ei lita bygd i ytre Sogn, her har me både fjell og fjord,, ja til og med facebook.. 🙂
  Her treffe me ikkje dronninga på fjellet som ein anna skreiv, men ein og anna villsau og stundom ein hjort. Har ei utsikt som kan ta pusten frå deg med øyar, vidder og hav,, nei vakrare plass finnast ikkje..
  Her går me i heimespøta sokkar, men også både Bergans og Ullvang, gamalt og nytt. Her pratar ein både austlending, skarre R og kav saogning og her finnast både lyse og mørke utgåver av Dalsøyringen. På landsbasis er nok denne plassen svært liten, men den representerar det beste av Noreg.. Frisk luft er her og ja sjølv i rush tida,, eller om det nett e kommen ei ferje. Ja i dei tidene kan ein vere heldig å sjå opp tl 5 bilar etter kvarandre,, det må kallast oppleving.. 🙂 Nei no skal eg gje meg før eg og får nokon på nakken.
  Vonar du får ei hyggeleg oppleving med Oprah prosjektet og at Noreg vert vist frå beste side..

  Lukke til, klem Marit.

 24. Hiha71 24. mars 2011 at 13:09 - Reply

  Prekestolen er urnorsk og noe som kan trigge lysten til å oppleve Norge. Men så har vi jo noe annet som er urnorsk og ikke så veldig flatterende, janteloven.

  • Trine Grung 24. mars 2011 at 13:36 - Reply

   Dobbelenig med deg der ja Janteloven er slettet fra mitt ordbok. Spyr av den for å si det mildt! Heldigvis en utdøende rase som forsatt klamrer seg til deg!

 25. NathalieMelinaHilton 24. mars 2011 at 13:12 - Reply

  Typisk norsk sted er vel nesten Lofoten og Dovrefjell.
  Og typiske norske ting er vel å gå på ski-turer og sette seg ned ett sted under turen og drikke kakao og spise kvikklunsj og appelsiner. Og selvfølge 17 mai og russ, DET er typisk norsk det : )

 26. Lise Galaas Svendsen 24. mars 2011 at 13:14 - Reply

  Oi, oi, oi…Jaja…Forslag…Ikke lett. Tror faktisk det er så mange forskjellige sider med Norge, at det er litt vanskelig jeg. Noen forslag: Et meget lite land med veldig mange forskjellige dialekter, natur og tradisjoner. Vi er et stort sett inneslutta men hjertelig folk når man først kommer inn på oss. Det er dyrt og bo og leve her, men vi gjør stort sett det beste ut av det. Noen liker sjøen og andre liker fjellet. Vi camper i alle former og bor i alle former. Vi kan alt om gamle tradisjoner, som bunader og treskjæring, men også nyere teknologi. Vi har atomverk og strøm drevet av vannenergi(eller hva det kalles). Vi elsker juletradisjoner, påsketradisjoner og familietradisjoner. Men vi er kanskje ikke så flinke med psykisk syke, narkomane og eldreomsorgen. I et oljeland som dette er, er det merkelig at bensinen er så dyr og at veiene er så dårlig som dem er. Vi elsker og hater ulvene. Vi er uansett stolte av landet vårt, og vi har en meget spesiell men jordnær kongefamilie. Det er så mye jeg kan si, men dette er i det store og hele en oppsamling av allt.. Hehe..Stå på, Trine og lykke til.:-) Klem Lise. 🙂

  • Lise Galaas Svendsen 24. mars 2011 at 14:04 - Reply

   Glemte nasjonaldagen vår da. Den i seg selv bør jo oppleves! Et eksempel på en nordmann kan jeg ta meg selv: Jeg er oppvokst på et litet tettsted, nemlig Rakkestad, men flyttet til Halden når jeg var 15 år.(mamma er haldenser og pappa er rakksting, så har røtter fra begge steder) Her i Halden, har vi jo vår stolthet; Fredriksten festning hvor bl.a. Allsang på grensen sendes fra. Vi har Norges største amcarklubb som jeg og min mann er medlem i, vi har også Fønix butikken hvor det selges 50-60 talls klær og ting, vi eier en gammel amerikansk bil(Chevrole Impala cab 1970 mod) og jeg danser linedance sammen med andre jenter fra amcarklubben og har av og til oppvisninger. Vi i Norge har vel alltid elsket amerika, og det meste som kommer derfra. Og veldig mange nordmenn har familie relasjoner som bor/har bodd i USA. Har familie der selv jeg, langt bak i familien min på pappas side ihvertfall. Dettte er litt av min lille verden. Sikkert ikke så intressangt, men dette var bare et eksempel på hvor forskjellig ting kan være her i Norge. 🙂 Klem igjen.:-)

 27. Annlaug Røine 24. mars 2011 at 13:16 - Reply

  Gå tur!, vet ikke om andre land som er like ivrige der, hvor mye vi benytter naturen rundt oss i fritiden, det mener jeg er typisk.

 28. Lene Gabe 24. mars 2011 at 13:19 - Reply

  heisan og grattis,så morro for deg Trine 🙂 ja hva er typisk norsk da!!! vi er jo gode til å holde på mat-tradisjoner,vintersport, vi er vel litt «trause» også hihihii men vi får alltid høre når vi er ute og reiser,at vi nordmenn er høflige,blide og lette å komme i prat med 😉
  ser endel på Oprah,liker hennes programmer,så masse lykke til 😉

 29. NathalieMelinaHilton 24. mars 2011 at 13:22 - Reply

  Og vikinger, lollipop og freia melkesjokolade ! Du får ta med sjokolade og dele med Oprah og hilse fra meg ! Haha, kidding

 30. Livmarieschou 24. mars 2011 at 13:25 - Reply

  Noe av det mest typisk norske som finnes må da være ostehøvelen, matpakka, ut på tur og pølser. Tips her kan være å lage nistepakke der man bruker ostehøvelen og legger på skiver av ekte gudbrandsdalsost, pakker brødskivene inn i matpapir, putter nista i sekken med tilhørende drikke, appelsiner og kvikk-lunsj og snører igjen, for så å legge ut på det typisk norske; «ut på tur». Så tennes bål og pølser grilles, er det vinter, kan man bygge snøhule. 🙂

 31. Annki 24. mars 2011 at 13:34 - Reply

  Hei,kjære Trine.

  For det første,gratulerer så mye.Utrolig gøy dette her,Trine.

  Jeg synes Trondheim, som er byen i mitt hjerte og mitt fødested, er typisk norsk.Vi har Nidarosdomen,Petter Northug og en utrolig livsglede der oppe.Alle prater med alle og det er en åpenhet som vi bør være stolt av.Samtidig ligger byen midt i Norge.Siden jeg flyttet fra Trondheim som seksåring,har savnet vært der veldig ofte,og kan godt tenke meg å flytte tilbake til Olav Trygvasons by igjen.Bare et tips,men du får sikkert veldig mange,Trinemor.Ring hvis du trenger fotsone igjen.Klem

  Mvh. Ann-Kristin Olsen

 32. Anneli 24. mars 2011 at 13:35 - Reply

  -typisk norsk må være tursekk med svette brunostskiver og kakao på skitur, søndagstur uansett vær, hardingfele og folkedans. Pionær- ånden og eventyrlysten….det at vi ser oss som svært betydningsfulle selv om vi er en ert i verden…Lykke til :-))

 33. Elisabethmgkaupang 24. mars 2011 at 13:35 - Reply

  Hei Trine,,
  Det må i hvertfall være noe positivt:-)
  Hva med at Norge er kjent for å ha mange penne kvinner, men at vi pynter oss for lite, det er vel kanskje et lite forsvar at vi bringer 2- 3 unger i barnehage på sykkel i kuldegrader,, sier seg selv at vi må bytte ut snerte jakker og Høy helte sko med varme støvler og allværsjakker,,,
  Typisk Norsk at vi nesten går hi om vinteren og spretter ut når vårsola kommer:-)
  Og hva med bunadene , hvor designen / utseende på den forteller hvor vi er fra:-)
  og til slutt, at prinsessen vår driver engleskole,,, ( det er vel ikke så veldig typisk norsk men vi har ikke så mange prinsesser heller:-)
  Masse lykke til og gratulerer med invitasjonen:-)

 34. Vigdises 24. mars 2011 at 13:35 - Reply

  Husk Prekestolen, Kjerag og den flotte fjorden. Over there har de ikke fjorder gjør et opptak nå i vårsola. av det.

 35. Hilde J. 24. mars 2011 at 13:36 - Reply

  Det ante meg at svarene du får er like varierte som landet vårt faktisk er. Likte svaret litt lenger ned fra Liv Anne om å styre unna de typiske klisjéene som Amerikanerne gjerne kjenner til allerede (vakre fjorder og midnattssol). Kanskje også en gyllen anledning til å avlive noen myter? For nei, vi går ikke alle sammen rundt og jodler med rød topplue og lusekofte. Og nei, Norge er ikke hovedstaden i København (som en Amerikaner presterte å si en gang:-) Et typisk norsk sted er i mine øyne like gjerne Drammen eller Moss som Hardangerfjorden, Lillehammer og Lofoten. Kanskje mer typisk tilogmed. Typisk norsk er høy arbeidsmoral, vi jobber mye, er meget orienterte om hva som skjer ellers i verden. Vi elsker oss selv, superpatrioter, men jeg synes vi samtidig er generøse og open minded mot andre folk og kulturer. Det mest typiske av alt er kanskje å pusse opp hjemme. Vårt hjem er vår borg. Ikke mange andre land som bruker så mye penger på oppussing som oss. Selbuvotter joda men er det egentlig typisk? Eller er det heller forestillingen om hva som er typisk? Men brunost og Grandiosa; det er vel i allefall typisk:))

  Lykke til med oppgaven! Håper du får vist et sammensatt og interessant bilde av oss. Både glansbildet og hverdagsutgaven. Gleder meg til å følge med videre!

 36. Liz 24. mars 2011 at 13:39 - Reply

  Du som er Stavanger jenta må jo få me «Sverd i Fjell», «Jernaldergården» el «Bronseplassen» (på Høvåg, mellom Kristiandsand og Lillesand) og Prekestolen, Kjerag, Månefossen for bare og ta noen eks ifra vestlanedet. Noe gammelt og for og få med nytt Oljemuseet.

 37. Pearl 24. mars 2011 at 13:51 - Reply

  Stilig! Typisk norsk, Ski tur i de fine fjellene, ruiner etter vikinge tiden, Båt tur med hurtig ruta. =D

 38. Pearl 24. mars 2011 at 13:54 - Reply

  Sandefjord, slottsfjellet, Oslo og slottet,

 39. Elin Synnøve 24. mars 2011 at 13:59 - Reply

  Kjære Trine, nå kjenner jeg at det «brenner litt i meg» også etter å få vite hva hvor når etc. Jeg (som vaskeekte nordnorsk) ser automatisk for meg deg i et norlandsk rorbumiljø med fiskere, tørrfisk på stativer, gode gamle nordlandsbåter og midnattsol – type Hamarøy eller Lofoten, enda lengre nord er jo Senja et godt alternativ som kan gi fantastiske bilder. Lykke til!

 40. PolleVarsel 24. mars 2011 at 14:08 - Reply

  Mitt vakre Senja er et Norge i miniatyr, jeg føler meg aldri så hjemme i Norge som akkurat der. Jeg tror i bunn og grunn alt koker ned til den norske folkesjela som er tuftet på dugnadsånd og velmenende tanker. Svært glorifisert selvsagt. 🙂 Jeg ble litt revet med og blogget om det på bloggen min http://oliventre.wordpress.com/ så dersom det frister kan du ta en titt der. Lykke til!

 41. Ingeborg Senneset 24. mars 2011 at 14:11 - Reply

  Må nesten gratulere her også..hurra Trine, så moro og velfortjent <3
  Men hva som er typisk norsk? Hjelp..å være internasjonal med verdens mest nasjonale preg over det kanskje…=)

 42. Siw Paulsen 24. mars 2011 at 14:19 - Reply

  I næringslivet så er det ganske «ikonisk norsk» å komme inn på et møte, halvt forberedt og likevel dra det hele i land. Vi mestrer veldig mye selv om vi av og til tar det litt på hælen! Finnes noen artige studier på norsk og svensk organisasjon og ledelse som kan bekrefte det! «Ordnung och reda» har vi ikke her i samme grad!

  Ellers kan jeg anbefale boka «Brown cheese please!» http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=135152&rom=MP Den er skrevet av en utlending som bor i Norge. Kanskje du kan kjenne igjen en del av det og bygge videre på noe der?

  Gleder meg til fortsettelsen 😀

 43. Inger 24. mars 2011 at 14:35 - Reply

  Smalahove og smalahovegården på Løno Voss
  Eller Preikestolen
  Eller Lofoten

 44. Sven Grodem 24. mars 2011 at 15:14 - Reply

  Det er typisk norsk å….
  GÅ PÅ TUR
  Vi er helt sprøe sammenlignet med alle andre nasjoner nå det gjelder dette begrepet «Å GÅ PÅ TUR». Så da blir det mest typiske stedet for Norge alle steder hvor det blir gått på tur!

 45. thile 24. mars 2011 at 15:42 - Reply

  Holmenkollen troner som Norges turistattraksjon nr. 1
  Vikingskipene – Hadeland Glassverk

 46. Sandberg Astrid 24. mars 2011 at 15:55 - Reply

  Lofoten, uten tvil!!!
  Det har de ikke i USA!

 47. Evelyn Bokn 24. mars 2011 at 16:16 - Reply

  Preikestolen og/eller Kjerag
  Urnorsk og kanon reklame for hjem-«bygdå» de 🙂 Viktig det og 🙂

  • Trine Grung 24. mars 2011 at 17:56 - Reply

   Tenkte veldig på de to stedene selv jeg! Tusen takk!

   • Marianne Søiland 24. mars 2011 at 20:25 - Reply

    Kombiner Preikestolen/Kjerag/Hardanger med kontrasten olje-/vind&vannkraft/industri. Spe på med «brunost og lutefisk» og kall prosjektet «Norge – verden i et nøtteskall». Vi er utrooooolig få mennesker i dette landet i forhold til USA, og hvis vi ser på hva vi faktisk får til så er det riiiiimelig fantastisk!! 😉 DET er norsk det!

 48. Hassebae 24. mars 2011 at 16:22 - Reply

  Gratulerer! 🙂

  Jugendbyen Ålesund med Sunnmørsalpene og så ta turen videre til Geiranger. Ta turen innom Atlanterhavsparken i Ålesund og en tur opp på Fjellstua og få panoramautsikt over byen. Kansje en tur til fugleparadiset på Runde? Her møtes fjord og fjell.
  Lykke til med prosjektet!

 49. Hei Trine dette kan bli spennede. Jeg kommer fra Skien . Vi har jo en utrolig skjærgård.. Fra Eidangerfjorden å ned til sørlanda. i kragerø har de en øy hvor en mann i mange år bygde en sti med stein over hele øye,men husker ikke hva øya heter. Det er noen år siden jeg var der sist,men da spurte vi faktisk på polti stasjonen i Kragerø å de viste hvor øya lå. Lykke til med dette. Masse gode tanker til deg. Hilsen. Ann- kristin

 50. Kine Rosèn 24. mars 2011 at 16:50 - Reply

  Heihei Trine… Typisk norsk jah.. Tenkte litt på blaafarve verket i modum jeg da. veit ikke helt om det er så typisk norsk men den har lang historie med og få ut blå farge ut ifra kobolt gruvene .. Men håper du finner ett sted som er typisk norsk trine! 😀
  klem fra kine

 51. Bente-wibecke Gjønnes 24. mars 2011 at 17:13 - Reply

  Kjempegøy da:) Heldiggris. Jeg tenker blomstringen i hardanger ,fjordene,midnattsol, Ta med litt brunost,pinnekjøttog raspeballer(komler) la hun få smake. Det er jo typisk norsk mat iallefall. Jeg har delt den på facebook. Legg den ut på bloggen min også. http://pinkangel.blogg.no
  Ha en fortsatt fin kveld.

 52. Sissel Madsø Granvang 24. mars 2011 at 17:42 - Reply

  Tror det må bli dårlig pussede sko! 🙂 føler meg veldig «bondsk» hver gang jeg er i Budapest og besøker en skjønnhetssalong. De damene der fortalte meg at damene i Ungarn heller skipper å kjøpe mat, fremfor å stelle seg selv. Så vi er vel litt sånn at vi gir blaffen i å shave leggen vinterstid, – har litt flisete negler, buskete bryn, tørre hæler og flate, upussede sko. Ja, det tror jeg bestemt 🙂 Vi er damer fra Norge er litt MANN 🙂

 53. Siv Ellen 24. mars 2011 at 18:08 - Reply

  Ekte geitost med ostehøvel på en seter i Gudbrandsdalen, med en bonde som har produsert himkoken selv.

 54. Nina 24. mars 2011 at 19:03 - Reply

  Heisann:-)
  Så spennende:-) Gratulerer:-)
  Det første jeg tenker på sammenlignet med USA er som noen har sagt før, TUR. Ut på tur, aldri sur;-) Fra våre USA besøk er det vi har fått mest oppmerksomhet for. Vi ble faktisk stoppet og spurt om vi hadde motorproblemer…neida, vi går bare tur;-) Folk flest så virkelig dumt på oss. Og ikke minst matpakkekulturen vår….
  Lykke til:-)

  Nina, fra Stavanger

 55. gRY 24. mars 2011 at 20:07 - Reply

  Hei Trine!
  Blir mye det samme som de andre har skrevet her….Typisk norsk er tur og kvikklunsj….Tenker også at vi er et land med kontraster. ….fjord,fjell, by og land…med MYE vær i løpet av et år…og uansett vær, går vi tur! Så masse lykke til!

 56. Veronica 24. mars 2011 at 20:32 - Reply

  Så gøy! Du var flink sist du gjestet Oprah 🙂 Her er mitt forslag over typisk norsk – bedre norgesreklame får vi vel ikke:

  Amerikanerne elsker nordlyset 🙂

 57. solveig eriksen 24. mars 2011 at 21:00 - Reply

  Så morro Trine 🙂
  Jeg vil tro at det mest ikoniske for Norge er vikinger og ut fra det så ville jeg kanskje valgt stavkirker..
  Heddal eller Borgund som er de mest kjente.

  Et annet forslag er ryggsekker *LOL* Vet det har vært nevnt i fler sammehenger i reisebrev ( utenlandske) at nordmenn er kjent for å bruke ryggsekker til alt 🙂

  Lykke til Trine – dette blir spennende å følge med på videre 😀

  Hilsen Solveig.

 58. Kate 24. mars 2011 at 21:03 - Reply

  Typisk norsk er søndagsturer og en samlet familie til middag klokken 16.30. Typisk norsk er påskeferie på en hytte med kaggedo og bare kaldt vann i springen, lammelår til påskemiddag og senere sitte foran den knitrende peisen og spille brettspill. Sist på kvelden kryper man til køys i en seng du kjenner virkningen en uke i etterkant, og strever med å få drømmene til å overdøve tassende museføtter i hytteveggen.

 59. Aurora 24. mars 2011 at 21:03 - Reply

  Eventyr om tusser og troll. Lofoten, Geiranger og Prekestolen. Skjærgården. En sørlands-by.Turer i alle slags årstider, med matpakke. Elg, Engasjement ved feks Ski-VM, OL osv. 17. mai. Stavkjerker. Norske jordbær. Det er mye som er fint og norsk! 🙂
  Lykke til, Trine. Blir spennende å følge med på dette 🙂

 60. Monika 24. mars 2011 at 23:25 - Reply

  En ting som i alle fall er typisk Norge, er janteloven.

 61. Rosaabgot 25. mars 2011 at 00:36 - Reply

  Det som er spesielt for Norge er vel at Mafiaen er legalisert og stats-styrt. Karteller som Nrk og Norsk Tipping bidrar til å stats-overskuddet som kan investeres i ting staten offisielt er imot. Noe som kanskje passer bedre som reklame er derimot allemannsretten som gjør nesten all utmark tilgjengelig for folk flest så lenge ingen same driver en form for sterkt subsidiert næring der. Ellers har vi verdens største fugl, finnmarks-ørnen. Mine beregninger ut fra antall rein de spiser og kjent antall hekkende par i området tilsier et vingespenn på 14, 3 meter. Bare synd de er usynlige…

 62. Aina Mandela Helgheim 25. mars 2011 at 06:29 - Reply

  At nordmenn trenger så ekstremt stor intimsone. At mange heller står på toget enn å sette seg på et ledig sete ved siden av en fremmed. At det er utenkelig å sette seg ved siden av et fremmed menneske på trikken hvis det finnes andre alternativer. At man ikke smiler eller sier hei til mennesker man møter på gaten eller sitter ved siden av på bussen. At vi tror alle har som mål å være norske. At det er det beste man kan være. At vi organiserer oss hele tiden, på alle mulige måter. Det er i organisasjonene vi skaffer oss venner og nettverk.

 63. Trude Gabrielsen 25. mars 2011 at 08:59 - Reply

  Hei Trine:-) Denne Trinen kjenner jeg – hun fra Poprush og når hun hadde fri fra Poprush!….. For en kjekk tid vi hadde sammen da! Jeg leser bloggen din nesten hver dag og følger ivrig med på det som skjer, veldig stolt av deg Trine! Masse klem Trude (kjeresten til Endre vet du..)

  • Trine Grung 25. mars 2011 at 15:25 - Reply

   Å Trude vennen!! Så utrolig hyggelig!!! Savner tiden vår i Oslo du, DA snakker vi gode samtaler!! Good times Trudemor!!! Hils Endre masse fra meg…og ungane

 64. ann-lis kristensen 25. mars 2011 at 09:37 - Reply

  FORSLAG TIL «TYPISK NORSK!

  TA MED NISTE Å GÅ PÅ TUR TIL INGEN-STED!
  Ei ung dame kom hjem med en kjæreste fra Usa, og «Bli-kjent-dagene» startet. Søndag skulle de på tur. «HVOR» ville mannen vite. «PÅ TUR»! var svaret. «TIL HVA, HVOR, HVEM?»….. «NEI, BARE PÅ TUR. VI GÅR ET STYKKE, OG SPISER… OG SÅ GÅ HJEM IGJEN»!… ????!!??

  Hilsen Ann-Lis (som forøvrig har masse fam i USA,og de er like fasinert av disse turene alle sammen)

 65. Kateeriksen 25. mars 2011 at 11:08 - Reply

  Gleder meg på dine vegne at du skal tilbake til damen med stor D!!
  Typisk norsk Trine, er fisk til frokost. Masse gode sildesalater (og grovt brød) fra Vestlandet (fra Marthas) og ikke minst laksen vår i alle varianter.
  Lykke til Trine:-)

 66. Gry Sinding 25. mars 2011 at 12:05 - Reply

  Hei på deg Trine.
  Så utrolig gøy at du får være med igjen!!! Gratulerer.

  Som postivt henger jeg meg på flere:
  – brunost, kaviar, vafler,
  – Midnattsola, fjorder
  – Vår herlige uformelle kongefamilie,
  – Frogneparken
  – Flotte mennesker som blir levende fra april-oktober (før vi går i vinterhiet)
  – Nærhet til naturen
  Vet ikke om du også skal ha det ikke fullt så postive?
  Har hatt flere franskemenn på besøk som stusser over følgende:

  – Vi går tur uten mål og mening 😉
  – Vi har sportsbutikker på hver et hjørne (men ikke mye sunn og god mat)
  – Vi forsøpler gatene og uteområdene, men er over-renslig inne
  – Vi har bruker utrolig mye penger på å stase opp husene våre (dilldall, lys, puter etc.) Vi pusser opp inne, men ikke gidde koste fortauet vårt utenfor
  – Det er populært å ha det travel. Jo mer man fyller opp kalenderen sin og stresser – jo viktigere ser vi ut. Eller?

  Ha det gøy i prosessen og gleder meg til å få oppdateringene dine.
  NYT sola, hører den skinner på deg også i dag.
  Gry

 67. SisselMH 25. mars 2011 at 16:27 - Reply

  det MÅ jo bli noe om likestilling, at vi tar det som en selvfølge og ønsker at andre kvinner i verden også skal oppnå det.

 68. RagnhildIngeborg 25. mars 2011 at 18:33 - Reply

  Dugnader og frivillig arbeid. Det er norsk og spesielt. Det samme med hytteliv og eiertrang (alle vil eie sin egen bolig + hytte i tillegg..) 17. mai og julekveld. Særlig det første; 17.mai og barnetog er helt unikt.

  Lykke til!!

  Smaskeklem

 69. gry 25. mars 2011 at 19:27 - Reply

  Holmsbu en varm dag i sommer

 70. Tove 25. mars 2011 at 20:14 - Reply

  DUGNADEN, vel!!!!!!!!! Ispedd vafler og kaffekos. Dugnaden funker i alle byer, bygder og grender. Den minste lille gatestump kan skilte med en dugnad eller to i året. For ikke å snakke om alle frivillge organisasjoner og lag…..

 71. Helena 25. mars 2011 at 20:47 - Reply

  Hei Trine,

  Så morsomt at du skal samarbeide med Oprah! Lykke til, gleder meg til å se hva resultatet blir! Noe av det mest typiske med Norge må vel være allværsjakka og at vi alltid skal ut på tur uansett vær (I <3 it, men jeg tror mange ser på oss som spesielle pga det :-)…også matpakka!

 72. Anne Karin 25. mars 2011 at 22:02 - Reply

  Gratulerer Trine, dette er jo mega stort!!:) Er det noen land som feirer nasjonaldagen slik vi gjør i Norge? Da er hele Norges befolkning samlet til folkefest, og det er Norges store familiedag. Jeg slår et slag for 17. mai:-))
  Masse lykke til!!:)
  Klem fra meg

 73. Anonym 26. mars 2011 at 18:15 - Reply

  Søndagsturer!! Passer godt å fronte det for alle amerikanerne som paradoksalt nok er så opptatt av helse og fitness, samtidig som de har verdens mest overvektige befolkning 🙂

 74. 121333 26. mars 2011 at 20:19 - Reply

  Jeg syns du klarte det veldig bra når du var der sist, kuult at de har tatt kontakt igjen. Syns det hadde vært fint om du fikk fram hvor mange goder vi har her i landet, gratis tannlege og lege til barn. Det norske velferdstilbudet er fantastisk, ikke mange land der man kan være syk i 1 år uten å tape lønn. i tillegg får man hjelp til omskolering om man har falt ut av arbeidslivet. Man betaler egenandel opp til 1700, deretter gratis medisiner og behandling…fantastisk!! Vi er et av de mest likestilt landene, og de norske fedrene er mer sammen med barna sine enn noen andre land! o.s.v…

 75. Grete Berge Ramsnes 26. mars 2011 at 21:21 - Reply

  Typisk norsk er å sende skolebarna til skolen til fots fordi vi har en trygg skolevei og ikke trenger å være redd for kriminalitet. Vi har full barnehagedekning og alle mødre har anledning til å ha lønnet arbeid hvis de ønsker det! Kommer mer når jeg får tenkt meg om 🙂

 76. M B 26. mars 2011 at 23:05 - Reply

  fjord og fjell er vel kjent for de fleste «over there», eller?
  hva med den sørlandske skjærgården? nydelig på sommeren. norges svar på gullkysten 😉

 77. Morten Rygh 28. mars 2011 at 07:13 - Reply

  Prekestolen Hurtigruten, nordlyset, Svolværgeita (http://www.klikk.no/produkthjemmesider/vimenn/article573069.ece)

 78. Mette 28. mars 2011 at 07:30 - Reply

  Matpakker! Kjedelige brødskiver med gulost eller leverpostei, hver dag. Svette og tørre i kanten.

 79. Roma 28. mars 2011 at 14:44 - Reply

  Jeg tenker på hva solen betyr for oss og hvordan vi utnytter den når den først skinner!! Ut på badestranden blåhvite i huden for å slikke sol, hvordan vi hiver klærne så fort våren titter frem, selv om det knapt er plussgrader, hehe. Det er lett å se hvem som er norske og ikke på en normal sommersdag. Turistene i varme sko og jakker, vi i sandaler og shorts – uansett temp, regn eller sol..

  Våre turer til syden…trenger sikkert ingen videre kommentar.

  Grilling..på terassen, på stranden, engangsgrillen på svaberget….kort sagt hvor som helst.

  Og så tenker jeg også på hyttekulturen vår. Det sitter dypt i folkesjela vår, det å eie ei hytte i tillegg til hus. Det definerer virkelig om du er en vellykket nordmann. Og hvordan vi har gått fra enkle små «kott» av noen hytter til store, luxuriøse hytter med bedre standard enn det vi bor i til vanlig..helst med egen garasje med portåpner og varmekabler i oppkjørselen. Hvor alt skal være nytt og fint der vi før tok med det vi ikke lenger brukte hjemme.

  Hadde vært gøy å få fram det litt sære også, ikke bare slå oss på brystet og fortelle hvor flinke vi er til alt, det blir fort too much. Le litt av oss selv 🙂

  Lykke til, Trine!

 80. tone sem-jacobsen 29. mars 2011 at 12:08 - Reply

  Wow så gøy Trine!
  Ville prøvd å fått med at Norge stort sett består av en vakker kyst. Mange utlendinger lar seg fascinere av all plassen vi har rundt oss. At man kan bo i ett stort hus rett utenfor bysentrum og ikke se en eneste nabo. Årstidene. Vi invitererer ofte hjem i stedet for å gå ut. Typisk norsk er også at vi alltid hilser og snakker med de vi treffer når vi er på tur. Synes det hadde vært fint om det kom frem at vi ikke er så reserverte som mange utlendinger tror vi er 🙂
  Lykke til og tvitvi!

 81. Thora 30. mars 2011 at 10:04 - Reply

  HERREGUD!!!!!
  JEG VIL VÆRE MED!!!!! ÅÅÅÅÅ!!!!!! HERREGUUUUD!!!

  Altså, Oprah oprah oprah, hm, du kunne jo fokusert på kosthold, treningsvaner, kriminalitet, skjønnhetsidealer, treningsvaner, skolehverdagen, foreldrefordeling, mote blant kvinner og menn, å gud, så spennende! Jeg har mast og mast på Oprah i mAAAAANGE år om å få delta eller bidra!!!

 82. Anne 30. mars 2011 at 15:46 - Reply

  WoW! Elsker Oprah 🙂
  Det Norskeste NORSKE må jo bli Gudbrandsdalen! Nærmere bestemt Lom / Galdepiggen / Grotli / Skridulaupen – eller Maihaugen for den saks skyld. Uansett hvilket sted du bestemmer deg for blir dette uvurderlig god markedsføring av Norge 🙂 God kjempet!!! Lykke til!

 83. Lene 1. april 2011 at 11:37 - Reply

  Hm, hva som er typisk norsk ja, det er jo så mye. Brunosten, tursekken, ostehøvelen, fjord og fjell, sporty mennesker, troll, 17.mai, vikinger, langrennsski, hytte på fjellet, bunad, fredelig og veldig demokratisk land, Alt dette er jo «selvfølgeligheter».
  Men én ting som er veldig norsk (vet dog ikke om det er særnorsk, kanskje de gjør det andre steder i Europa også) er total helge-fri. Altså, at man skiller skarpt på hverdagen og helga, og da tar man seg fri og drar på hytta. Og dette kan jo være en liten «kuriositet» for amerikanerne, jeg innbiller meg nemlig at det er totalt annerledes i USA, der er de workaholics (finnes jo såklart noen i Norge også da men), de har sjelden ferie (og i hvertfall ikke så lange ferier som vi har i Norge), og tar det som den største selvfølge at det er søndagsåpent i butikkene.
  Kanskje det kan være noe av interesse for Oprah?
  Anyways, masse lykke til, gleder meg til du skal i ilden, du gjorde en bra opptreden sist gang!:)

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits