Livet med rosacea

Jeg har en hudlidelse og jeg har blogget en del om den før. Den heter Rosacea og her er en forklaring på hva det faktisk er:

Rosacea

Rosacea er en særdeles kompleks og omfattende hudrelatert lidelse. Lidelsen gir for det meste rødming og røde, sjenerende utslett, samt litt opphovnet hud. Men til tider også kviselignende nupper/byller og i verste fall forstørret nese. Alle kan få Rosacea, og årsaken er ikke helt kartlagt enda, men det er vanligst blant mennesker som rødmer lett. Rosacea og Acne er to helt forskjellige tilstander og må ikke forveksles.

Rosacea er mest vanlig i disse områdene:

  • Kinn
  • Panne
  • Hake
  • Nese
  • Man kan også oppleve varme, røde ører og røde, rennende øyne.

Rosacea påvirkes av en rekke faktorer som for eksempel:

  • Mat
  • Helsetilstand / humør
  • Vær og vind
  • Hudpleieprodukter og medisiner

På grunn av bloggen har jeg mange ganger gratis fått testet ulike produkter , og jeg kan si såpass at jeg søker enda. MEN når det er sagt så tester jeg noen produkter i disse dager som har dokumentert effekt på denne mystiske hudlidelsen, og i tillegg får jeg behandlinger hver tredje uke. Jeg har holdt på i litt over en måned og det er første gang jeg ikke reagerer på krem med solfaktor. Dagkremen har solfaktor i seg. Jeg ser at behandlingen jeg får helt klart demper både rødheten og betennelsetilstanden.

Det finnes flere legemidler som brukes mot Rosacea, men det er mange som føler at det ikke hjelper, og det er lett å forstå at det utvikles motvilje mot å gå på antibiotika år etter år. En rekke amerikanske eksperter mener nå at antibiotika er feilbehandling av Rosacea. Eksemen min blir ikke bra av antibiotikakurer, og dessuten tar jeg ikke slike kurer fordi tarmsystemet mitt liker det ikke. Blir bare tull i resten av systemet mitt da…

Jeg var på behandling i går og da ser du klart hvor rød jeg kan være. Behandlingen skulle trigge de mest utsatte områdene og det kan en jo trygt si at det gjorde. Dette er sjeldent men slik ser jeg og ut hvis jeg skeier ut massivt med kostholdet:

Til vanlig bruker jeg mineralsminker for å dekke over, men igår holdt jeg meg inne. Det skjønner du vel? Jeg ville skremt fanden på flatmark med denne Rudolfnesen. Ser jo ikke ut, men det er roligere idag.

Dette er produktene som jeg tester, men det lønner seg nok å ta behandlingen i tillegg. Det er jentene på SPA Equipment AS som lar meg teste dette gratis, men de betaler ingenting for at jeg blogger om det. Dette gjør jeg fordi det er en helveteshudlidelse å leve med og jeg ønsker å finne noe som kan dempe det røde. Jeg vet det er flere med rosacea som leser bloggen min og det er begynt å bli en utbredt lidelse. Kan jeg finne noe som funker så vil jeg gjerne informere om det. Simpel. Jeg ser IKKE på dette som reklame, men som opplysning. Jeg kan like gjerne si at dette produktet ikke funker hvis det ikke gjør det. Men så langt virker det lovende.

Denne lenken HER ga meg masse nyttig informasjon om rosacea!

By | 2015-05-31T10:04:56+00:00 23. mars, 2011|Categories: PERSONLIG|Tags: , , |43 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits