Er dette greit?

Det er mange meninger om meg og min blogg, og de er delte. Dette vet jeg og har godtatt at folk er delte i synet på meg og hvordan jeg skriver på nett. Det slenges dritt over en lav sko og jeg hånes av mange, spesielt i enkelte diskusjonsfora og på twitter. Jeg overvåker det som skrives om meg med Google alert slik at jeg får med meg om noen trør over grensen. Mange gjør det allerede og enkelte ganger grenser det til mobbing når en person forsetter og forsetter. Det er nå flere som er utestengt fra å kommentere her på min blogg ene og alene fordi de ikke holder seg til sak, men går på meg som person. De skriver de rareste ting på twitter og dømmer meg som person og menneske fordi jeg skaper debatt om enkelte tema.

Her må jeg presisere at mye av det preller av meg, men noen ganger er jeg ikke mer enn et menneske og blir oppriktig lei meg. Dette er «farlig» for meg å skrive for da får «haterne» enda mer å le av på Twitter. Nå skriver de kanskje noe som «Trine sutrer på bloggen sin» og det er IKKE greit.

Nå er jeg forbanna. Kanskje en filleting men det finnes grenser for HVEM som faktisk skal få lov til å bedrive håning av andre på nettet. Er du leder i en bedrift, da spesielt i en seriøs nettavis , så bør en holde seg for god til en slik melding:

Dette er stillingen hans:

Nå er jeg lei av dette og synes virkelig ikke at jeg fortjener mye av det som skrives på twitter. Nok er nok folkens og ja, jeg bruker en leder som et eksempel som tross alt jobber i en avis hvor fokuset på mobbing de siste månedene har vært gigantisk. Jeg la ut følgende på Twitter og er spent på responensen fra Valebrokk.

Dette innlegget vil bli oppdatert når en respons kommer, men på facebook og twitter kom responsen ganske kjapt:
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2011-04-17T11:16:32+00:00 17. april, 2011|Categories: MIN BLOGG, YTRINGER|92 Comments

92 Kommentarer

 1. Lisegiseg 17. april 2011 at 09:23 - Reply

  Så frekk og spydig som du har vært mot de du har omtalt på bloggen din er dette noe du burde forvente.

  • Trine Grung 17. april 2011 at 09:24 - Reply

   Så barnslig. Av en leder i en bedrift?

   • Marita 18. april 2011 at 07:02 - Reply

    Du var veldig på en Paradise dame for leppene hennes,det er vel usakelig?Ellers har du hånet og gjort nar av mange andre.Men selvfølgelig,det er ikke greit å mobbe,uansett.Hva hvis redakøren tok en «Trine Grung»,som du selv synes var ok da du holdt på med diverse andre mennesker,da bør hans kommentar være ok da?De ligger kanskje en Youtube video der du sammenligner Linni Meister med Tangerubakken-folken`?Ufint!Bli voksen og vend det andre kinnet til,da du selv ikke er uskyldig når det gjelder å «mobbe » andre:-9

    • Trine Grung 18. april 2011 at 07:46 - Reply

     Ingen lo mer av den videoen enn Linni selv. Hun tok humoren

     • Anonym 18. april 2011 at 11:27

      Selv om mennesker ser ut til å ta det bra, betyr det ikke at de faktisk tar det bra. Det burde du vel ha fått med deg med din mangeårige erfaring som mobber?

     • Marita 19. april 2011 at 08:38

      Hadde du tatt «humoren» (kall en spade for en spade!) selv hvis du hadde vært i Linni`s sted?
      Nei,du er hårsår tydeligvis,men skal alikevel ha det moro på andre`s bekosning.Men andre skal ikke ha det på din……
      Jeg blir skuffet over en som deg,skal være voksen og er litt profilert i media,men huskes kanskje best som den som hetset Elin Tvedt og fik sparken for det.Du må tåle at andre har det moro med deg,ikke hugg til og lat som du aldri har hatt det moro på andre`s bekostning.
      Du har kanskje andre kvaliteter men de kommer ikke frem så lenge du fremstiller deg som en som mobber andre (selv om det er en stund siden) og ikke selv tåler å bli tøyset med.Se humoren i det og ikke vær hårsår!

     • Marianne 19. april 2011 at 08:49

      Jeg undres over hva slags humor du synes er god humor?

      Dette synes jeg var dustete å gjøre overfor Linni og nedlatende overfor menneskene fra Tangerudbakken. Dette er i mitt hode ikke humor; det er bare dumt, flåsete og lite reflektert i et offentlig lys.

      Og selvfølgelig ler Linni. Tror du hun lo like mye inni seg? Og om akkurat _hun_ faktisk synes dette var rasende festlig, tviler jeg på at de fleste andre ville synes det var gøy å bli omtalt slik.

  • Trine Grung 17. april 2011 at 09:35 - Reply

   og forresten….null respekt som anonym kommentatør!

   • Anonym 17. april 2011 at 12:07 - Reply

    Hvorfor kritiserer du ikke «Ineborg/surfer», «Aila», «Annkje» for å være anonyme egentlig? Kanskje kritikken om at du er feig og pysete faktisk har en reell årsak? Eller er det for tungt å ta inn over seg?

    • Ingeborg/surfer 17. april 2011 at 12:24 - Reply

     «Ingeborg/surfer» er ikke akkurat anonym -Trine har kjent til meg i snart to år, Ingeborg er fornavnet mitt, email er lagt ved og hjemmmesiden er linket. Helt greit om du leser både kommentaren min skikkelig og sjekker om jeg var anonym før du kritiserer det også med det samme. Ha en fin søndag.

     • Anonym 17. april 2011 at 12:28

      Hvorvidt trine har kjent deg er vel lite vesentlig? Du framstår som anonym i kommentarfeltet ettersom du ikke har fullt navn.

     • Trine Grung 17. april 2011 at 13:12

      Ingeborg har dessuten direktelink inn til bloggen sin i sin signatur. Derav IKKE anonym

     • Anonym 17. april 2011 at 13:45

      Så du blir fornøyd hvis jeg linker til en blogg lissom? Det endrer jo ikke at du kun kritiserer de du er uenige med som feige. De som sympatiserer med deg er det helt greit at er anonyme, men enhver kritikk – uansett hvor saklig og velbegrunnet, er altså verdiløs for at personen bak ikke ønsker å stå fram med navn.

      Fokuser heller på debatten enn personen, Trine Grung. Du tar mannen, ikke ballen når du holder på som dette. Men det er kanskje greit når det er du selv som angriper?

     • Ingeborg/surfer 17. april 2011 at 13:27

      Refererer på nytt til svaret mitt og et ønske om at du leser før du kritiserer.
      Med mindre «Ximines» er et for -og/eller etternavn vil jeg med det samme anmode om å unngå å kaste stein i glasshus -med mindre du vil ha den i retur med den flotte trønderske formuleringen «D va rætt rævva som feis» innskrevet med gullpenn.

     • Anonym 17. april 2011 at 13:38

      Det var jo et lettere flaut utsagn fra deg. Jeg siterer innlegget du ber meg lese:
      «jeg liker å forholde meg til den noe modifiserte regelen om at «har du ikke noe pent, eller konstruktivt, å si, så hold det for deg selv.»»
      Men dette gjelder tydeligvis ikke deg selv, eller hva? Snakk om å kaste stein i glasshus ja…

      Poenget her er jo at Trine kritiserer de som ikke ønsker å stå fram med fullt navn her på bloggen (hvor det kan være mange gode grunner til dette) på generelt grunnlag. Men hun gjør dette kun med de som kommer med kritikk, ikke de som er enige med henne. Dette kalles «vikarierende argumenter».

      Jeg har lest innlegget ditt, og det endrer ikke utsagnet mitt i det minste. Du framstår som like anonym (man er nødt til å forlate siden og gjette seg fram til hvem du er ut fra bloggen for å vite hvem du er).

      Når det er sagt, så har vi flere felles venner og jeg er temmelig sikker på at vi har møttes minst én gang. Bedre da? (Det er nemlig én av grunnene til at jeg ikke ønsker å stå fram med navn her…)

     • Ingeborg/surfer 17. april 2011 at 13:53

      Pent eller konstruktivt, det stemmer. Det betyr ikke alltid at det konstruktive er så pent, men at det har noe reellt for seg.

      Det kan godt hende jeg formulerte meg tynt, og alt jeg sier er milevis fra rett. Tråkker i salaten gjør jeg mer enn ofte nok også. Men du kan banne på at jeg vil stå, som meg, med mitt navn, for det jeg har sagt eller gjort. Så kritiser meg gjerne, men ikke for å ikke tilkjennegi meg.

      God påske.

     • Anonym 17. april 2011 at 13:56

      Så hvorfor står du ikke fram med navnet her da? Du tilgjennegir deg jo ikke her, men indirekte på en annen side.

     • Ingeborg/surfer 17. april 2011 at 15:40

      Dette er sikkert et kjedelig svar om du liker å kverulere; men det har ingen annen grunn enn at jeg ikke tenkte over det. God søndag og en fredfull påske, vennlig hilsen Ingeborg Senneset.

   • Martine Votvik 18. april 2011 at 13:17 - Reply

    Så… bare fordi det kommer fra en anonym kilde så er det liksom ikke sant? Eller noe sånt?

    Jeg er for så vidt enig at det er litt bleikt å ikke identifisere seg, men oi, ja visst, vi er på nettet, der slikt er vanlig kotyme. Anonymiteten som florerer er til tider irriterende, men den er nettopp det som har gjort åpenheten og informasjonsflyten på nettet mulig. Hvem du er her er ikke alltid like interessant som hva du deler med andre.

    Du har faktisk en historie med å harselere med andre mennesker, samt å fronte informasjon som ikke har belegg og å stikke fingrene i ørene og lalle når du blir konfrontert med det. Det at navngitte personer i seriøse stillinger gir utrykk for at det er fønny at noen ikke gidder å følge deg på twitter er ikke håning, det er en oppvekker. Skjerpings.

 2. thile 17. april 2011 at 09:29 - Reply

  Usmakelig og usakelig…..

 3. Frode Lauvrak 17. april 2011 at 09:40 - Reply

  Ja det burde være klart for en leder og ansvarlig redaktør som Valebrok at mobbing ikke er godtatt i noen fora av noen som helst grunn. Faktisk burde ledere og kjente vite dette bedre og ta dette mer alvorlig en den vanlige mannen (kvinnen om du vil) i gata, siden ledere og kjente ofte har mer autoritet og oftere blir hørt og tatt på alvor en den ukjente og anonyme debattanten. Er det hersketeknikk som ligger bak ett slikt angrep. Kan ihvertfall ikke tenke meg, noe jeg gjorde først, at han gjorde dette uten å vite at det var mobbing. Så da må man jo undre over hva som ligger bak et slikt angrep.
  Enig i at det skal bli spennende å se om og i så fall hva slags respons du får fra den kanten nå.
  Uten selv å skulle gå inn i noen slag mobbing her vil jeg bare si på generelt grunnlag at det er vel noe som heter at de feige tier….

  • Trine Grung 17. april 2011 at 10:59 - Reply

   Jeg kaller ikke denne tweeten mobbing men en ugrei måte å omtale folk på. Mobbing er alt det andre som skrives gjentatte ganger av samme personer på nettet.

   • Anonym 17. april 2011 at 11:25 - Reply

    Så kritikk er mobbing når den sies gjentatte ganger altså? At du tolker at noen ikke følger deg som «ugrei måte å omtale folk på» sier jo litt om deg. En *anelse* selvopptatt der altså.

    For øvrig synes jeg det er snedig at du framstiller deg selv om en tilhenger av framsnakking, men det er lite av det prinsippet på bloggen her.

    • Trine Grung 17. april 2011 at 11:46 - Reply

     Ja anonyme kommentarer tar jeg seriøst. Svar som den du er eller la være.

     • Anonym 17. april 2011 at 11:54

      Er innholdet i kommentaren min mindre verdt for at jeg ikke ønsker å få mitt navn assosiert med denne bloggen på nett? Jeg tror du bare tar min anonymitet som en praktisk unnskyldning for å la være å svare på innlegget.

      Hvis du føler at du får fryktelig mye kritikk, kanskje det kan være en idé å stoppe opp og se på hvorfor du får denne kritikken istedet for å springe til bloggen din for å klage på det?

     • Trine Grung 17. april 2011 at 12:01

      Anonyme pyser fortjener ikke svar. Enkelt og greit.

     • Anonym 17. april 2011 at 12:03

      Det var jo saklig. Det er vel «framsnakking» å kalle meg pyse?

      Hvorfor nekter du å svare saklig på argumentene mine?

     • millemette 17. april 2011 at 18:41

      Fordi du er anonym….

     • Ximinez 17. april 2011 at 19:25

      Så det er greitt å slenge dritt etter meg for at jeg ikke ønsker at mitt navn blir assosiert med dama som er berømt *fordi* hun mobber folk?

     • Trine Grung 17. april 2011 at 21:38

      Tørr å stå for det du skriver og mer respekt vil komme din vei. Nå blir det bare lættis

     • Anonym 18. april 2011 at 11:29

      Tørr å ta selvkritikk og mer respekt vil komme din vei. Nå blir det bare lættis.

     • Lisegiseg 17. april 2011 at 12:13

      Jeg ønsker ikke å bli assosiert med denne bloggen, derfor er jeg anonym. Trine, du er seriøst nødt til å lære deg å ta i mot kritikk uten å oppføre deg som en fjortis. Ved å publisere denne saken går du i samme feilen som du har gjort så mange ganger tidligere. Nå ser alle igjen hvor frekk og lite hyggelig du er, derfor er det ingen som vil ansette deg. Dette sier jeg ikke for å være slem, skulle bare ønske du så dette selv snart. For du ødelegger alle dine jobbmuligheter.

     • Anonym 18. desember 2011 at 20:26

      Bra sagt.

 4. Annkje 17. april 2011 at 10:23 - Reply

  Nei,det er ikke greit å gjøre det av en i hans posisjon,det sier mer om han enn om deg.Det går vel kanskje på at de som mobber ikke forsto «ironien» din som du kalte det da du «slengte» om andre,men alikevel ikke greit.Ser i et magasin at du er nevnt der:»Men jeg hadde en som var litt Trine Grung-aktig.Denne måtte gå:»
  Vart litt overrasket da det kan tollkes negativt,personen ville ikke ha noe som minnet om deg,hva har du gjort der da min tro?
  Uansett,det handler om respekt for hverandre,si og gjør det du vil andre skal returnere til deg!

 5. Aila 17. april 2011 at 10:26 - Reply

  At folk mobber hverandre er almenkjent. Men det har tatt helt av. Ord som hater deg, osv blir brukt mot helt ukjente mennesker. Nei det er ikke helt greit at folk henger ut andre på nettet. Jeg har et ordtak som jeg tenker på veldig ofte: «uvitenhet skaper fordommer» . Folk kjenner deg ikke godt nok Trine, så da har de fordommer 🙂

 6. Ineborg/surfer 17. april 2011 at 10:26 - Reply

  Det er flaut og leit når det ikke kan spores konstruktivitet eller saklighet i kritikk. Jeg er ikke altid enig i hva du skriver, men jeg liker å forholde meg til den noe modifiserte regelen om at «har du ikke noe pent, eller konstruktivt, å si, så hold det for deg selv.»

 7. Elisabeth Norheim 17. april 2011 at 10:27 - Reply

  Trine – dette er oppsiktsvekkende respektløst overfor de menneskene som VIRKELIG blir mobbet hver eneste dag. Valebrokk er sikkert bare en av MANGE som er lei alt bloggmaset ditt. Du har selv valgt en posisjon i offentligheten- da MÅ du tåle såpass. Med mange fans får du også fiender – deal med det og ikke syt. I tillegg har du selv skrevet MYE verre ting om MANGE kjendiser de siste årene. Hadde han feks fleipet om vekta di eller utslettet ditt så er jeg forsåvidt enig i at det hadde vært mobbing, men dette er seriøst LYSÅR fra mobbing. Du pisser på alle som faktisk blir mobbet når du plutselig skal leke offer. Jeg får daglig kjeft fordi jeg har sterke meninger på Facebook. Herrregud, såpass må jeg da tåle så høyt som jeg roper. Kunne ikke falt meg inn å klage med mindre det er rasistiske ladet. DA får de gjennomgå!!! FLOTT at du tar opp kampen mot mobbing på nettet – problemet er bare at du overhodet ikke eier troverdighet på det området pga egen oppførsel. Jeg er i akkurat samme båt så tro meg – jeg vet hva jeg snakker om. Velg for guds skyld en annen kamp. Det er faktisk mange andre områder der du har MYE troverdighet 🙂

  • Trine Grung 17. april 2011 at 10:46 - Reply

   Jeg sa ikke jeg ikke tålte det, jeg skrev at dette var unødvendig og ikke riktig i hans posisjon. Når jeg har ment om kjendiser er det som oftest idiotiske tabloide oppslag jeg har hånt og dere har valgt å lage personsaker av det. Vet du alt som skrives om meg på nettet og på twitter? Garantert ikke og derav kan du ikke uttale deg

   • Anonym 17. april 2011 at 11:37 - Reply

    Selvfølgelig kan hun uttale seg, er det du som har monopol på sånt plutselig?
    Hvis du absolutt skal stikke hodet fram og ha sterke meninger må du tåle kritikk for de også. Slutt å være barnslig! Dette er ikke mobbing.

   • Anonym 24. april 2011 at 17:59 - Reply

    Hvorfor blir egentlig kommentaren til «William» slettet gjentatte ganger? Kan ikke se noe som likner på personangrep, mobbing, hetsing eller ufin ordbruk i kommentaren hans.
    At du sletter innlegg som er hets/mobbing/trusler/etc. er veldig forståelig og helt akseptabelt. Men når du sletter saklige kommentarer som «William» sin så må jeg spørre hva du egentlig mener er akseptabel sensur.

 8. Rita Hansen 17. april 2011 at 11:09 - Reply

  Dette er ikke greit!
  Liker de ikke det du skriver om, eller måten du skriver på på din hjemmeside/ blogg kan de vel bare la være å lese det?
  Dessuten vil jeg legge til at kommentarer som at dette må du tåle er faktisk ikke heller greit. Selv om man blogger eller på annen måte er kjent i media – sosiale forum er det ikke fritt frem for andre å avgjøre hva som er mobbing/ sjikane, det er opp til den som opplever det. Oppleves det som mobbing – eller ugreit for deg, er det dine oppfatninger og følelser. Ingen har rett til å betvile det.

  Lykke til med videre blogging. Hev deg over de arrogante bedreviterne. Du er en inspirasjon for mange av oss «faste» lesere av bloggen.

 9. Sivert Krudtå 17. april 2011 at 12:23 - Reply

  Folk kan gjerne være uenig med deg Trine, men måten den tabloidepressen og temmelige mange andre såkalte anonyme på nettet kommenterer ting på, vitner om meget dårlig oppdragelse hjemmefra, skulle ikke tro dem var oppdratt i et såkalt «møbelert hjem» som man sier, og at folk ikke våger å stå for det dem sier, beviser dem igjennom bl.a å opptre anonymt på nettet, skal være helt enig med deg, tar ikke slike kommentarer seriøst i det hele tatt, overser dem glatt. Fått noen selv på min blogg, vet du, lar slike kommentarer stå uimotsagt, da det vitner om feighet og at det er mennesker / presse som aldri ville våget sagt ting face to face, men bruker en mentalitet som vi gjerne forbinder med «eldre damer bakom gardinene» som titter på andre og prater om andre…så Trine, overse dem totalt, beste medisin du kan bruke mot sånn type presse og folk på nettet…og som min avdøde bestefar brukte si, » den mannen eller kvinnen dem IKKE prater om, er jaggu ikke mye verdt» – fordi da er du glemt eller blir oversett…

  @jensen_mr ( twitter )

 10. Muriel 17. april 2011 at 13:24 - Reply

  Jeg sliter med psykisk sykdom som følge av mange år som mobbeoffer, og blir både fornærma og lei meg over at du velger å bruke det ordet om det du opplever nå. Som Elisabeth Nordheim skriver, det er respektløst. Du blir ikke mobba!

  Du stikker hodet ditt fram, roper høyt og tar opp kontroversielle tema. I tillegg har du gjort narr av kjendiser utalllige ganger selv. Dermed blir du kritisert – for sakene du tar opp og for hvordan du håndterer motargumenter. I tillegg blir du tøysa med, slik som det er helt vanlig å tøyse med kjendiser. Helt uskyldig! Du har kanskje fått en og annen kommentar som har vært over kanten, men fy søren, ikke i nærheten av et omfang som kvalifiserer til å kalle det mobbing.

  Du er ikke et offer. Du har selv valgt å stikke fram hodet ditt, og da må du tåle kritikk – og en liten dose tøys.

  Vær så snill: ikke bruk mobbebordet om den kritikken og sleivkommentarene du får. Det kjennes som et slag i ansiktet på folk som vet hvordan virkelig mobbing føles.

  • Trine Grung 17. april 2011 at 13:29 - Reply

   Jeg beklager hvis du følte deg støtt MEN jeg ser alt som skrives om meg på nett. Hvordan og hvilke som gjentar seg selv ofte…..det skjer over tid og oppleves IKKE greit for min del. Jeg har selv opplevd mobbing i barndommen så jeg er velkjent med følelsen. Jeg ser ikke på meg selv som noe offer men jeg, som alle andre, må få lov til å si når nok er nok.

 11. Arve Høiby 17. april 2011 at 13:38 - Reply

  En person som har en mangeårig historie med å henge ut personer på radio, blogg, twitter, facebook og alle de medier hun klarer å få fingrene i reagerer på at folk vil være anonyme når de kritiserer henne.

  Selvinnsikt?

 12. Muriel 17. april 2011 at 13:43 - Reply

  Synes ikke akkurat denne kommentaren oste av respekt heller…

  Jeg har fulgt med på mange av dine uttalelser og diskusjoner med folk på twitter og bloggen din, og du er ofte barnslig selv i måten du svarer folk på («loser», «lættis» o.l) så der må du gå litt inn i deg selv.

  Og igjen: vær så snill å slutt å bruk mobbeordet. Du blir ikke mobba.

  • Muriel 17. april 2011 at 13:45 - Reply

   Denne skulle egentlig være svar til det du svarte meg lenger opp, men havna visst på feil plass.

 13. ziarah 17. april 2011 at 14:38 - Reply

  Slik jeg har forstått det, ut ifra dine egne kommentarer både på blogginnlegg og Twitter, virker det som du ofte reagerer på saklig kritikk som om det var mobbing. Det forstår jeg ikke helt, i og med at kritikk som er både konstruktiv og begrunnet er noe jeg selv setter stor pris på både i arbeidet og i hverdagen ellers. Man utvikler seg jo ikke som menneske om man ikke får tilbakemelding man kan lære av og vokse på.

  Jeg kan forstå at det blir mye på deg innimellom, men vil understreke det viktige skillet mellom mobbing og kritikk. Som mange andre skriver i kommentarfeltet er det en litt uheldig begrepsbruk.

  I akkurat dette tilfellet tenker jeg at på Twitter må man nesten få følge hvem man vil. Jeg har flere ganger fått tilbakemelding fra folk som har sluttet å følge meg, blant annet fordi jeg tvitrer mye. Dette syns jeg er helt greit. Twitter har aldri hatt et krav om gjensidig følge, og om noen ønsker å la være å følge meg er det virkelig helt opp til dem. Twitter handler ikke om hvem som følger meg, men om hvem jeg følger og hva jeg får ut av det de sier.

 14. Sutreguri 17. april 2011 at 15:01 - Reply

  «Ta for eksempel Elin Tvedt… nydelig jente og veldig trivelig i tillegg… men mediemessig, hva har hun egentlig gjort? 71 grader nord er like stor suksess uten henne, en natt med Elin var en flopp, sparket fra NRK grunnet hun kan IKKE intervjue i det hele tatt! Værdame på TV2 (passet hun veldig godt til) utover det, hva har hun gjort? INGENTING! Forsider på avisene hver gang hun viser seg får hun, og vi som lesere lar oss lure av nok et vakkert ytre!»

 15. Per-Gunnar Keihl 17. april 2011 at 15:43 - Reply

  Herregud Trine. Nok en gang har du tråkka i salaten og i stedet for å ta det innover deg,så går du til motangrep,kjefter og smeller. En liten dose ydmykhet hadde vært på sin plass,men det er vel for mye å håpe på.

  • Trine Grung 17. april 2011 at 16:41 - Reply

   Heldigvis hadde jeg støvler på og derfor klarer jeg meg helt fint!! Hahahaha

   • Anonym 17. april 2011 at 17:00 - Reply

    Og i stedet for å svare på (eller ta til deg) Per-Gunnar Keihls kritikk insisterer du på å trampe *hardere* i salaten, som om det hjelper.

    • Trine Grung 17. april 2011 at 17:31 - Reply

     Tramp tramp. Nå har støvlene fått hæler.

     • Ximinez 17. april 2011 at 19:28

      Og du reagerer på at folk kritiserer deg? Det er jo ikke noe rart at folk kritiserer deg når du ikke gjør annet enn å oppføre deg som et lite barn som har blitt fratatt ispinnen sin.

      Ærlig talt, Trine. Litt skamvett er det mulig å ha, og det er fullt mulig for voksne personer å ha en saklig diskusjon. Så nå synes jeg du burde oppføre deg som en voksen person og slutte med usaklige hersketeknikker.

   • Trulte 19. april 2011 at 19:18 - Reply

    Her er du barnslig,noe jeg har sett andre steder du har svart også.Jeg mistet mye av interessen for det du «bidrar med » på bloggverdenen da du begynte med den såkalte humoren din,som andre skal tåle,er det noen som ikke vil følge deg,er det visst ikke så pop,da blir du grinete og som et lite barn som ikke får leke med de andre barna.Vær et godt forbilde du som kaller deg bloggmamma og leker med bloggbarna dine:-)
    Vis at det ikke er ok å hetse andre og at du kan tåle å bli spøket med av Valebrokk,som sikkert har samme syn på deg som mange andre har,at du selv har mobbet andre.

 16. Tine 17. april 2011 at 19:02 - Reply

  Jeg synes Valebrokk verken håner eller mobber deg her, har lest mye verre drittslenging om både deg og andre bloggere jeg er fast leser av (og som jeg selvfølgelig reagerer kraftig på). Jeg mener kanskje at du burde brukt et litt annet eksempel når du først skal skrive et innlegg som omhandler mobbing/drittslenging. Jeg så ærlig talt på denne retweeten som komisk og ikke som et personangrep på deg. Har forståelse for at du er lei av idioter som ikke har annet å gjøre enn å plage bloggere for å provosere og såre, som du sier selv er du bare et menneske og kan ikke for at noen sårer mere enn andre.
  Du spør om dine leseres mening; «Er dette greit»? Ja dette synes jeg var greit, men det er mye annet jeg ikke synes er greit.
  Ønsker deg lykke til videre med blogg og Oprah prosjekt, jeg kommer forsatt til å være fast leser.

  • Trine Grung 17. april 2011 at 21:36 - Reply

   Takk for innspill. Jeg har sett meg lei av all håning av meg på nettet og må få gi beskjed av og til. At en leder i en nettaviser legger seg på dette nivået synes jeg er lavmål og da gir jeg det fokus. Kjekt du leser videre, det setter jeg pris på

 17. Jill249 17. april 2011 at 19:34 - Reply

  Som en offentlig person bør man alltid ha en høyere terskel for hva som sies, men mobbing er uansett aldri greit. Og det er veldig bra at du setter søkelyset på saker som dette. Så får heller kritikkere si at du sutrer. personlig mener jeg at det sier mer om dem enn om deg. Lykke til 🙂

 18. Kolaassilje 17. april 2011 at 20:31 - Reply

  Hei Trine! Jeg synes du er tøff som åpent viser den sårbare siden vi alle har. Som profil på nettet og ellers i livet. Vi er ikke profesjonelle hele tiden, selv om det er mange som prøver på å være det. Stå på videre! Kjør ditt løp. Si i fra og vis eksempler som du gjør her. Da kan folk gjøre seg opp en egen mening. Det gjør vi uansett når tvitrere skriver teite ting. Ingen skal la seg duppere av arroganse. Spesielt ikke av den maskuline sorten som prøver å ufarliggjøre sterke kvinneskikkelser. Men husk også at jo mer du legger deg ut for hogg, jo oftere er det noen som prøver seg. Men det tåler du:)

 19. Jeanette Flåterud 17. april 2011 at 21:01 - Reply

  Ethvert menneske har rett til å si fra når noe ikke er greit lenger, og ingen kan komme og avgjøre hva som skal oppleves greit for andre.

 20. Grete von Hippie 17. april 2011 at 21:33 - Reply

  Trine…du kjenner vel Janteloven – «Du skal ikke tro at du er noe». Du er dyktig, du har en flott blogg, du får til det du vil…du kan skjønne at dette faller mange tungt for hjertet. Glad du har rygg til å bære dette på, men skjønner veldig godt at du blir lei deg.
  Jeg tar avstand fra all mobbing og sjikane på nett, ikke bare overfor deg. Håper ikke du lar disse smålige menneskene stoppe deg. Stå på – det er du som er vinner`n 🙂 Klem fra Skien.

 21. Asfdasd 17. april 2011 at 22:17 - Reply

  Hva har egentlig Valebrokk gjort gærent? Han har videreformidlet et sitat fra en annen uavhengig part. Om jeg retweeter Paris Hilton, betyr det ikke nødvendigvis at jeg deler samme oppfatning som henne. Jeg tipper han bare humret da han leste det, og følte for å dele det på grunn av humoren i det. Det står jo ikke noe stygt om deg der! Bare at en eller annen ikke følger deg. Å tolke det som mobbing er bare tåpelig.

 22. Art Vandaly 17. april 2011 at 22:28 - Reply

  Ja, sånne tweets er helt greit.

 23. idajorgensen 17. april 2011 at 23:16 - Reply

  Ja, det vil jeg si det er. En humoristisk RT om at han ikke er interessert i dine meninger er absolutt innenfor grensen av hva man må tåle – offentlig person eller ikke.

  • Trine Grung 18. april 2011 at 05:34 - Reply

   Det var ikke et spørsmål om hva jeg tålte…igjen så gjør flere dette til en personsak. Jeg synes ikke det er greit at en leder håner på denne måten, uvilkårlig hvem det er. Punktum.

   • idajorgensen 18. april 2011 at 07:36 - Reply

    Mitt poeng er vel at dette er langt fra håning. I mine øyne. Du føler det annerledes. Deg om det.

   • Ann 19. april 2011 at 19:20 - Reply

    Leder eller ikke,det er ikke greit at en blogger håner heller,noe som du har gjort mange ganger:-)

   • Anonym 18. desember 2011 at 20:25 - Reply

    Du tråkker i salaten med jevne mellomrom.

 24. Mariann 18. april 2011 at 13:54 - Reply

  Jeg syns det var en flåsete ting å skrive på offentlig rom, når man har en slik stilling som den mannen har. Jeg syns ikke det er mobbing, da.

  Men jeg lurte på – overvåker du «deg selv» på google? Er ikke det…. litt selvpiner – aktig? Hvorfor utsetter du deg for noe slikt, når du sannsynligvis vil komme over ting som ikke er så hyggelig å lese? Er det verdt det, bare for å følge med at «ingen trår over grensen?»

  • Trine Grung 18. april 2011 at 14:28 - Reply

   Jeg synes det er viktig å følge med på hva som skrives og lever greit m hva det evnt måtte være. På denne måten kan jeg følge debatten noe som enhver blogger burde gjøre.

   • Mariann 18. april 2011 at 16:09 - Reply

    Jeg skjønner intensjonen – på en måte. Men jeg skjønner ikke at du syns det er verdt det. Det er vanskelig å overbevise noen som ikke liker en, om at de har fått feil inntrykk, i hvert fall via en pc – skjerm. At du følger eller endog deltar i en debatt som handler om deg og din person, vil sjelden føre til at noen endrer sin oppfatning av deg, tror jeg. Det foresto meg bare som veldig slitsomt å oppsøke den typen informasjon om seg selv, det var derfor jeg lurte 🙂 Takk for svar.

    • Trine Grung 18. april 2011 at 18:11 - Reply

     Det er mulig men når en har en blogg mange leser og har mange meninger om så er det verdt å overvåke. Blir som et brand på et vis

 25. Tom Vel 18. april 2011 at 14:00 - Reply

  Du har jo selv vært i media i forbindelse med sleivspark i andre personers retning, nå får du føle på kroppen hvor ugreit slike utspill er. Kanskje du kan ta lærdom av det?

  • Trine Grung 18. april 2011 at 14:30 - Reply

   Jeg har skrevet til det kjedsommelige nå at jeg har ytterst sjelden ment om private personer. Jeg mener enten om saker skrevet i media eller hvordan en person fremstiller seg i pressen.

   • Tom Vel 18. april 2011 at 15:09 - Reply

    Men det er vel ingen tvil om at de du har omtalt har følt seg mobbet, i det minste frem til du utdypet hva du egentlig hadde ment?

    På meg virker det som du ikke forstår at slike uttalelser ikke er bra, uansett intensjon. Du gjør egne overtramp små, og hauser opp andres. Alle gjør feil, bare ikke du? Alle må tåle, bare ikke du?

    Tror dette er en gyllen mulighet til å gå litt dypt i seg selv Trine, og lære at dersom det du skriver ville såret deg, om andre skrev det, ja da publiserer man ikke.

    Og nei, jeg er ikke perfekt selv heller, det er det ingen som er. Men vi kan alltid lære, og bli bedre medmennesker. 🙂

    • Trine Grung 18. april 2011 at 15:29 - Reply

     Jeg er et godt medmenneske. Og en veldig god mor. Medieoppslag definerer ikke meg som person. Heldigvis.

     • Anonym 18. april 2011 at 18:41

      «Gode medmennesker» kaller ikke andre for pyse for at de ikke ønsker å bli assosiert med en mobber.
      «Gode medmennesker» hetser ikke andre for «Dolly Duck-lepper».
      «Gode medmennesker» henger ikke ut Linni Meister, Elin Tvedt, Ingeborg Heldal, Tone Damli Aaberge og andre på bloggen sin og trekker det tilbake etterpå med dårlig skjulte løgner om at «det var ikke sånn jeg mente det».
      «Gode medmennesker» bagatelliserer ikke mobbing og mobbeofre slik du gjør når du kaller dette mobbing. (Og det gjorde du i det øyeblikket du kalte det mobbing på twitter)

      At du kaller deg selv et godt medmenneske gjør det ikke sannere, dessverre. Det hadde vært fint om du hadde vært det, men historien sier det motsatte. Du har muligheten til å bevise det motsatte, men merkelig nok feiler du om og om og om igjen.

     • Marianne 18. april 2011 at 21:10

      «Jeg har skrevet til det kjedsommelige nå at jeg har ytterst sjelden ment om private personer. Jeg mener enten om saker skrevet i media eller hvordan en person fremstiller seg i pressen.»

      Uforståelig argumentering.

 26. Ann 19. april 2011 at 08:50 - Reply

  Bare lurer,er det såret stolthet som gjør til at du ser på dette som mobbing?At du ikke er med i det «gode selskap» i landet her,men huskes for negative omtale av en del mennesker og hetsingen av Tvedt ?
  Kanskje det er en god grunn til at de ikke vil følge deg?Det kan være at det ikke er av interesse for dem det du skriver og lager,TVting var flaut,ikke noe som forventet.
  Glem hele greia og gjør noe som er fornuftig,istedet for å bruk energi på at han ikke vil følge deg og skriver det,det er ikke mobbing,bare en meningsytring:-)

  • Trine Grung 19. april 2011 at 10:56 - Reply

   Følge meg? Det bryr jeg meg lite om….

   • Anonym 19. april 2011 at 15:42 - Reply

    Bryr du deg lite om det? Hvorfor får du anfall når noen skriver at de holder seg unna å følge deg da??

    • Trine Grung 19. april 2011 at 16:24 - Reply

     Hold deg til sak som er en leders ansvar til hva han twitrer og ikke. Dette handler ikke om meg som person

     • Mille Morstad 21. april 2011 at 09:24

      En leder eller ikke,meningen er vel det samme uansett.Det er jo deg han ikke vil følge,det er jo sakens kjerne for deg.Mener du at han ikke burde twitret om å holde seg unna deg?
      Det er vel kanskje fortiden din som innhenter deg nå?
      På tide å smake sin egen medisin?
      Jeg har fulgt deg litt,men ser at det ikke er så interessant lengre,jeg leser innleggene til gjestebloggerne og ser av og til på dine innlegg,men som nevnt,lite interessant,som da du mobbet kjendiser uten å tenke på at du skapte deg et negativt inntrykk av deg som person.

   • Milli Morstad 21. april 2011 at 09:16 - Reply

    Hvis du bryr deg så lite om at han ikke ønsker å følge deg,hvorfor da dette innlegget?
    Hvorfor da sutringen over at det skrives om deg på nettet?
    Ikke lett å forstå hvor du vil hen med dette.Jeg ser ikke på twiten hans som håning av deg ,heller en meningsytring der han gjør klart at han ikke har interesse for hva du skriver og deg som person,så enkelt er det.Om han er redaktør eller ikke,er ikke noe poeng.Han må alikevel få si sin ærlige mening.
    Dette var tullete av deg,du oppnår ikke noe sympati fra meg,du har bare visst meg at du ikke tåler at andre ikke har interesse av deg og ditt og heller ikke tåler at andre skriver negative meninger om deg.
    Jeg husker bloggen din fra tiden du harselerte/hånet kjendiser.Da ga du meg et negativt inntrykk av deg som person,selv om du påsto det motsatte,at du ikke var slem.Det er slemt å håne/mobbe andre,ikke å ikke ha interesseav å følge andre sin twitring.
    What goes around,comes around….

 27. Gjestinne 19. april 2011 at 10:35 - Reply

  Trine du fremstår som rimelig desperat gamlemor som skal ta deg av de yngre bloggerne og oppdra resten av oss…
  personlig håper jeg du gir deg snart. Veldig!

 28. Laila 19. april 2011 at 20:52 - Reply

  Å sende en tweet som den der, uten å begrunne med ett ord hvorfor de velger å «holde oss unna Trine Grung», må bare anses som direkte uvennlig. Hvorfor denne Per Valebrokk – ansv. redaktør og adm. direktør i E24 – ønsker å demonstrere ren og skjær uvennlighet på Twitter, vet ikke jeg, men han får selvsagt bare presentere seg for omverdenen som den han vil. Twitter-folk er stort sett kjempetrivelige, men når @Valebrokk bidrar til å forsøple Twitter med sånt som dette, velger jeg å ikke følge ham. Enkelt og greit.

 29. S.C Hansson 20. april 2011 at 22:29 - Reply

  Jeg må være ærlig og si at kjære vakre vene, for en bagatell? Så er det en person som fleiper med at han holder seg unna deg, dette er virkelig ingenting å blåse opp. Det er faktisk så uendelig lite av betydning at jeg ikke engang begriper at jeg gidder å kommentere det. Men det gjør jeg altså, fordi jeg ble fed up av det du serverer her. Kjære kjære Trine Grung du pleide å være en jævla kul dame, jeg heiet på deg, men dette er jo helt bak mål. Henge seg opp i at noen legger ut en flåsete kommentar om deg, herregud menneske suck it up! Dette er prisen du får betale for tilstadighet å¨ytre DINE meninger. Du har hånet andre mennesker, du har slengt dritt: dolly duck i paradise, Linni Meister og Tangerudbakken for å nevne noe. Det du nå så til de grader flyr i flint av er noe du har klart å prestere selv, nemlig å gjøre narr av andre mennesker. Du gjemmer deg bak at han er redaktør og «burde vite bedre i hans stilling», men for din egen del er det helt ok å rakke ned på og gjøre narr av en paradise hotell deltaker og en modell, det er liksom helt greit.
  Jeg tviler ikke på at det skrives mye dritt om deg og det er selvsagt en påkjenning, men herrens hellige jord du må skille mellom fleip/vås og mobbing! Plager denne typen kommentarer deg så mye så la vær å les dem da vel, la vær å få alert hver gang ditt navn blir nevnt, jeg skjønne rikke engang at du gidder bry deg! Man skal og må kjempe mot mobbing, JA, men dette er da for pokker ikke mobbing! Skjerp deg, milde himmel!

 30. William 21. april 2011 at 19:02 - Reply

  «Jeg har de siste årene bygget merkevaren Trine Grung på egen hånd ved å ha en av landets mest leste og omtalte blogger.» – skriver du om deg selv.

  På den ene siden ønsker du altså å ha suksess som merkevare, men på den annen side blir du fornærmet eller såret når noen sier de ønsker å holde seg unna denne varen?! Beklager, men du kan ikke få i pose og sekk. Ønsker du å være en sterk merkevare må folk kunne si at de holder seg unna Trine Grung akkurat som de må kunne si at de holder seg unna Sunda eller Kvikk-Lunsj.

  Og selv om dette eventuelt hadde vært en rent personlig blogg, er bloggerens navn eller identitet det som må brukes for å referere til den.

 31. William 22. april 2011 at 21:48 - Reply

  Selv om du i dette innlegget er mest opptatt av hva andre skriver om deg, tror jeg det er nyttig å se på hva du selv skriver om deg:

  «Jeg har de siste årene bygget merkevaren Trine Grung på egen hånd ved å ha en av landets mest leste og omtalte blogger.»

  Det å bygge ditt eget navn som merkevare er altså viktig for deg, og det virker som du mener du har hatt god suksess med dette. Men samtidig blir du altså fornærmet eller såret når noen sier de ønsker å holde seg unna denne varen?!

  Beklager, men du kan ikke få i pose og sekk. Ønsker du å være en merkevare må folk kunne si at de holder seg unna Trine Grung akkurat som de må kunne si at de holder seg unna andre merkevarrer som Sunda eller Kvikk-Lunsj.

  Og selv om dette eventuelt hadde vært en rent personlig blogg, ville bloggerens navn eller identitet fortsatt være det som folk måtte bruke for å referere til den.

 32. William 23. april 2011 at 22:23 - Reply

  Jeg har nå to ganger lagt inn innlegget nedenfor og prøver nå for tredje og siste gang. Hver gang innlegget har kommet inn, er det blitt slettet kort tid etterpå.

  Hva kommer det av at du ønsker å slette dette innlegget? Er det støtende for leserne? Inneholder det grove feil eller usakligheter? Når du stiller spørsmålet «Er dette greit?» var det vel fordi du ønsket svar? Eller ønsker du at svaret fra «Laila» (som du forteller er slik du skulle ha sagt det selv!) skal bli stående som siste ord i saken?

  Husk at selv om du sletter innlegg aldri så kjapt har de allerede blitt sendt til de som abonnerer via epost eller RSS. Du blir derfor sett, selv når du sletter innlegg. I spalten til høyre står jeg også oppført som den siste kommentaren, så sporene er der, på tross av slettingen.

  Her kommer innlegget enda en gang:
  —————————————————————————————————————————
  Selv om du i dette innlegget er mest opptatt av hva andre skriver om deg, tror jeg det er nyttig å se på hva du selv skriver om deg:

  «Jeg har de siste årene bygget merkevaren Trine Grung på egen hånd ved å ha en av landets mest leste og omtalte blogger.»

  Det å bygge ditt eget navn som merkevare er altså viktig for deg, og det virker som du mener du har hatt god suksess med dette. Men samtidig blir du altså fornærmet eller såret når noen sier de ønsker å holde seg unna denne varen?!

  Beklager, men du kan ikke få i pose og sekk. Ønsker du å være en merkevare må folk kunne si at de holder seg unna Trine Grung akkurat som de må kunne si at de holder seg unna andre merkevarrer som Sunda eller Kvikk-Lunsj.

  Og selv om dette eventuelt hadde vært en rent personlig blogg, ville bloggerens navn eller identitet fortsatt være det som folk måtte bruke for å referere til den.
  —————————————————————————————————————————

  P.S. Skulle det være en teknisk feil som er årsak til dette, beklager jeg. Men ingenting tyder på det, siden jeg faktisk kunne se innlegget etterpå og også har fått kopi av det pr. epost – to ganger! Fint om noen av dere som abonnerer på disse kommentarene kan bekrefte dette.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits