Jeg skal lage mine egne spor

Igår var jeg på Ferd sin konferanse om sosialt entreprenørskap. Det var utrolig interessant! Mest fordi en treffer likesinnende som og har et brennende engasjement. De vil utrette noe, gjøre en forskjell og det kjenner jeg meg igjen i. Les mer om konferansen HER.

En blogger/adm. dir. i Abelia med navn Paul Chaffey , var konferansier, og foredragsholdere var Johan Olav Koss, Johan H. Andresen, Pamela Hartigan, Skoll Centre for Social Entrepreneurship, og Kjartan Eide (kjent fra Kjetil&Kjartan Show på TV 2), gründer av Trivselsprogrammet.


Hva er så sosialt entreprenørskap?

Sosialt entreprenørskap bidrar med innovative løsninger på viktige samfunnsutfordringer.
I motsetning til tradisjonelt sosialt engasjementet, som gjerne er tuftet på frivillig arbeid og veldedighet, er sosialt entreprenørskap bygd opp basert på forretningsmessige prinsipper.

Norge er et rikt samfunn med et velutviklet velferdssystem. Likevel ser vi flere felt som trenger innovativ tenkning og nye metoder for at utfordringer skal kunne løses. Rusmisbruk, kriminalitet, psykisk sykdom, fattigdom, manglende integrering og manglende mulighet til å utvikle sine evner, er noen av de områdene en sosial entreprenør kan gå løs på og bidra med bedre resultater. En sosial entreprenør vet hvor viktig det er å ha fokus på økonomi og god forretningsskikk i tillegg til et stort sosialt engasjement.

Ferd støtter sosiale entreprenører som ønsker å utvikle vekstkraftige organisasjoner med den målsetning å bidra med en samfunnsnyttig innsats rettet mot barn og unge.

Jeg møtte på mange som inspirerte meg til å tenke i de baner selv. Bruke den kunnskapen jeg sitter meg på sosiale medier og til å hjelpe andre. Det er det jeg brenner for, å hjelp andre, og derfor har bloggen blitt min perfekte lekeplass for å opplyse om det jeg synes det bør opplyses om. Jeg har bevisst en direkte skriveform som tydeligvis fenger. Takk for at du leser mine ord.

Jeg hilste på sjefen sjøl Johan Andresen. Han viste seg å være en jordnær fin fyr. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forventet, men veldig kjekt å oppleve ekte engasjement for gode saker. Den standen han ville skulle få litt PR var «Kjør for livet». Les mer om de HER. Bra tiltak for å hjelpe andre!!

Det var veldig hyggelig å treffe på Twitter venner på arrangementet. Her er Tone Kleven og Loveleen Brenna

Noen stikkord satte sine spor igår. Ungdom på skråplan, helse og sosiale medier. Klarer jeg å nøste de tre sammen til å bli noe som gir noe tilbake….da er jeg langt på vei til å gjøre en forskjell. Jeg er kreativ og er det meningen at en ide skal forankre seg i topplokket så gjør den det til slutt. Jeg kan si såpass at jeg har to sider fulle av tanker allerede…jeg vet, crazy. Men det er nå sånn mitt hode jobber….100 km i timen stort sett hele døgnet. Velger å slappe av når øynene er lukket, på joggeturer, når jeg mediterer og skravler med mann/venner. DA er det ro i toppen, og jeg skal love deg det trengs innimellom.

Her er de som vant året sosiale entreprenører 2011:

 • NOEN AS –  har en en individuell tilnærming til demensproblematikken og pleier det friske for å skape bedre helse og livskvalitet.
 • LIVSGLEDE for eldre– sprer livsglede til pleietrengende eldre, slik at de får muligheten til å komme seg ut og oppleve gleder i hverdagen.
 • AURORA – mennesker med funksjonshemming jobber med tilpasning. De lager kunst. veldig fin kunst!

 
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2011-05-04T08:19:06+00:00 4. mai, 2011|Categories: MIN BLOGG|Tags: , , , , , |5 Comments

5 Kommentarer

 1. Jorunn 5. mai 2011 at 07:06 - Reply

  Jeg vet ikke helt om jeg har forstått hva sosialt entrepenørskap er, men regner med at det gjelder å gripe tak i sosiale problemer tidlig slik at de ikke eskalerer og blir enorme.
  Her om dagen hørte jeg et tidligere storkriminell med 14-15 gangers opphold i fengsel fortelle livshistorien sin. Kjernen i ihnholdet var at lediggang er roten til alt ondt, og at samfunnet bør gripe grundig inn tidlig ved lovbrudd.
  Han var en harmonisk gutt med god selvtillit, men han og søsknene ble gådende alene både før og etter skolen fordi begge foreldrene var på jobb. Da er det lett for en ubefestet unggutt å la seg lokkes til ulovligheter. Politiets handlemåte var en viktig del av starten på den kriminelle løpebanen. Han lærte at det ikke var så farlig å begå lovbrudd, for kan måtte bare skrive navnet sitt hos politiet og så ble han sluppet ut igjen. I stedet burde politiet – eller andre, snakket grundig med han og tatt han med til foreldrene for at de kunne ta ansvar. Skolen gjorde også lite for å avsløre om fraværet var skulking.
  Hvis samfunnet,f.eks. gjennom sosialt intrepenørskap hadde grepet tidlig inn gjennom aktivisering av ungene og ved å følge opp sakene grundig ved første gangs lovbrudd, kunne samfunnet ha spart titallls millioner bare på
  denne personer,mange hadde sluppet fristelsen til å bruke mer amfetamin, og andre hadde unngått forskrekkelsen ved at noen har skaffet seg kontonummeret og tømt kontoen i banken.
  Vi sparer på skillingen og lar darleren gå, sparer på utgiftene i starten av livet og tar heller de enorme omkostningene som blir resultatet.

 2. Heifrank 5. mai 2011 at 16:27 - Reply

  Vet ikke så mye om dette prosjektet, men er litt skeptisk når det fokuseres for mye på penger og kapitalistiske prinsipper. Er ikke dette en del av problemet og ikke løsningen?

  Velferdstatens verdier som utdanning og penger sier lite om lykken i en befolkning. På bakgrunn av slike verdier rangerer blant annet FN verdens nasjoner. Som et motsvar på en slik rangering har vi Happy Planet Index (HPI). Her lager man en rangering av land, men med andre verdier som økologisk fotavtrykk og lykkefølelse. Dette synes jeg er sosial entreprenørskap for en bedre verden. Økonomi er viktig, men den må forstås fra et holistisk perspektiv. Å skape en bedre verden idag handler alt for mye om ideen at penger er synonymt med lykke.

  Da har jeg en mer buddhistisk tilnærming. Alt er lidelse og lidelsens årsak er begjær. Hvis man tenker på det er det vanskelig å motsi. Derfor reagerer jeg på at sosialt entreprenørskap skal være bygd på forretningsmessige prinsipper. Hva tenker du om dette? Du kjenner sikkert dette prosjektet godt og jeg vil gjerne høre hva det forretningsmessige egentlig går ut på…

 3. May 6. mai 2011 at 08:16 - Reply

  Så spennende !!!! Visste ikke om FERD før du nevner det her. Jeg har lyst til å undersøke mer vedr. dette. Som du vet Trine, så brenner jeg veldig for å spre kunnskap om en måte å lytte og kommunisere på som jeg kaller «empatisk kommunikasjon» (som har fått kallenavnet «sjiraffspråk»). Jeg mener at spesielt barn og unge vil ha stor nytte av å lære seg denne teknikken. Jeg mener bestemt at en slik teknikk med stort hell kunne ha vært innført i barne og ungdomssskole (først og fremst) og at dette vil føre til et bedre samfunn – bla. kan det være et godt redskap for å få ned f.eks. «mobbing» i skolene. Hmmmm – fikk noe å tenke på nå ! Takk igjen Trine – for at du sprer god og nyttig informasjon !

  • Trine Grung 6. mai 2011 at 11:15 - Reply

   Stå på! Bra jeg kunne bidra m opplysningen. Derfor jeg blogger 🙂

 4. Ståle M. Nilsen 6. mai 2011 at 18:25 - Reply

  Heisann! Hvordan får du det automatisk til å stå at 1335 personer liker blogginnlegget ditt via Facebook? Må man leie deg inn som medieutvikler for å få til dette?

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits