Hovedvei fra helvete

Rekk opp hånden de som hadde funnet seg i å daglig måtte kjøre på denne smale veien!? Dette er hverdagen for mange mennesker som bor ikke langt fra Stryn, nærmere bestemt mellom Innvik og Olden. Her kjører det busser, trailere og personbiler hver eneste dag, mange ganger for dag. Igår kom vi kjørende og møtte to trailere i en sving. INGEN kjekk opplevelse! Det er skikkelig skremmende!

Veien ble bygd i 1937 og de siste 20 år har det vært diskutert angående utbedring. Hva er i veien med verden når det bygges motorvei direkte inn i til svenskehandelen , men denne veien skal det ta all verden med tid før den fikses? Lokalbefolkningen er sta og vil ikke betale bompenger fordi det betales nok avgifter, mener de (her siterer jeg en lokal beboer). Men dette distriktet er en naturperle og burde være en prioritet.

Hva hadde du gjort hvis du måtte kjøre på denne veien hver eneste dag? Det varer i over 2 mil!! Deler av veien utbedres litt etter litt og for meg som bor på Østlandet blir det et paradoks når E6’en til Svinesund var fiks ferdig med fire felt på null komme niks. Hvorfor er det slik forskjellsbehandling? Hvis det hadde bodd en eller annen hotshot politiker i dette området er jeg helt sikker på at veien hadde sett helt annerledes ut! Hva mener du?
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:10:26+00:00 16. mai, 2011|Categories: OPPLEVELSER|24 Comments

24 Kommentarer

 1. Thorbjørn (DBN) 16. mai 2011 at 07:33 - Reply

   Ett stikkord: Trafikkmengde.

  • Trine Grung 16. mai 2011 at 08:07 - Reply

   Enig i trafikkmengden men uansett synes jeg det er uverdig. En kan ikke bruke det som argument i evig tid nær det skjer så mange ulykker her. Eller?

   • Thorbjørn (DBN) 16. mai 2011 at 09:56 - Reply

     Nå kjenner jeg ikke ulykkesstatistikken på den aktuelle strekningen, men Norge er et land med mye vei til mange steder med svært få innbyggere. Det er ikke praktisk mulig å få perfekte forhold alle disse stedene. 

    Mange steder er det også ekstremt dyrt å få bred nok vei grunnet naturforholdene, veien du har tatt bilde av kan se ut som en av dem, da det rett og slett ikke er plass til mer vei uten å sprenge vekk masse fjell. Å gjøre det langs en strekning på mange mil er ikke så realistisk på veier hvor det er minimalt med trafikk. 

    • Thorbjørn (DBN) 16. mai 2011 at 10:11 - Reply

      Ser også du skriver at de som bor der nekter å betale bompenger. Vi her på østlandet betaler da bompenger for våre veier, så da skulle det bare mangle at de gjør det langt oppi dalom. Jeg er helt uinteressert i å spandere skattepenger på bedre vei til 40 stykker som nekter å flytte fra et gudsforlatt dalføre og på toppen av alt forlanger at det skal brukes milliarder på å fikse veien deres.

     • Trine Grung 16. mai 2011 at 10:49

      Men de som bor her skal betale skattepenger og veiavgift for å finansiere veier på Østlandet? Det er nok en liten klan som nekter bompenger men å sikre farlige veier burde prioriteres over hele landet

     • Gjest 17. februar 2012 at 18:22

      Veit DU egentlig hvor veien går og hvor mange bilder som passerer daglig? Jeg kan opplyse om at dette ikke er langt opp i dalom 

    • Trine Grung 16. mai 2011 at 10:47 - Reply

     Det er ikke få mennesker som bor i dette området og det må da kunne utbedres bedre med all turistvirksomheten som er i området

 2. Linda May Kallestein 16. mai 2011 at 07:40 - Reply

   Forferdelig og uverdig. Jeg skjønner at det kan være dyrt å utbedre veier enkelte steder, men det handler om vilje. Bergensbanen kostet i sin tid et helt daværende statsbudsjett. Det viser hvor viktig infrastrukturen var for Norge som land den gangen, noe det fortsatt er. Aller mest skremmende her må være veitrafikksikkerheten! Jeg er i hvert fall glad for å slippe å kjøre på den veien…

 3. Halvor Frihagen 16. mai 2011 at 11:42 - Reply

   Dette er ikke en riksvei, men en fylkesvei, etter omleggingen.  Så ikke kjeft på oss på Østlandet, vi bygger våre egne veier, og betaler masse bompenger for det.  Riktig adressat for kritikken er Sogn og Fjordane fylkeskommune.

  • Trine Grung 16. mai 2011 at 13:14 - Reply

   Aha det var jeg faktisk ikke klar over! Mente det var riksvei…er du sikker?

   • Svein Erik Hansen 18. mai 2011 at 16:34 - Reply

    Vel, bloggen din er ikke akkurat kjent for grundig forarbeid og kildekritikk. 

   • Khverlo 17. februar 2012 at 18:24 - Reply

    riksveg 60. sett dere inn i saken før dere komenterer

 4. SondreB 16. mai 2011 at 14:41 - Reply

  E6en til Svinesund er flott og fin for å sikre at folk kan kjøpe billig i Sverige. Det er en selvfølge at vi skal ha god vei til Sverige, det er billige varer der 😉
  Har faktisk kjørt den strekningen selv og la merke til den dårlige kvaliteten. Men nå er det slik at lokalbefolkningen bør stå for egen infrastruktur. Hvis folk ønsker å bosette seg i utkantene, må man også være villig til å betale regningen for å bo plasser hvor det er færre folk om å dele på kostnadene til infrastrukturen. Det er bare rett og rimelig.

  Hvis det skal være slik at mennesker som bor i byer skal betale for folk som bor i utkanten, hvor går da grensen, sånn rent moralsk sett? Er det innenfor hvert land? Hvorfor skal ikke rike nordmenn betale for veiene til fattige i Afrika?

  Tipset er å la lokalbefolkningen beholde veiavgiften og andre avgifter på bilene, slik at de inntektene kan brukes til utbygging og vedlikehold av veier, samt litt miljøtiltak.

  • Trine Grung 16. mai 2011 at 16:00 - Reply

   Uansett bør veien sikres bedre. 7000 mennesker bor i området og de bør ferdes trygt uansett valg av bosted. Mener jeg

 5. Kristin-gjo 16. mai 2011 at 17:38 - Reply

  Det er rett å slett livsfarlig. Vi betaler veiavgift og bompenger men det blir brukt på alt annet enn nye veier. Hadde Jens s bodd i området så hadde det ikke vært sånne veier der!

 6. Helen Ripe Lemoen 16. mai 2011 at 20:05 - Reply

  Dette er faktisk ein riksveg. R60 mellom Utvik og Innvik i Stryn kommune som går over i E39 ved Byrkjelo. Det er fleire 100 arbeidsplassar på denne strekninga så der er dagleg stor trafikk. Om sommaren er det endå meir bilar, så dette er faktisk ein tungt trafikkert veg.

  • Trine Grung 17. mai 2011 at 05:40 - Reply

   Takk. Det car det jeg mente og grunnen for mitt i innlegg!

  • Nordfjording 24. mai 2011 at 07:06 - Reply

   For ikkje å gløyme all cruise-trafikken på sommar, i tillegg til at dette er ein del av ein av dei aller mest brukte hovudvegane mellom vest og aust.

 7. Terje Pedersen 16. mai 2011 at 22:01 - Reply

   Rekker opp hånden. Kjører hver dag på lignende veg, fylkesveg 569.

 8. Mor Monsen 18. mai 2011 at 13:46 - Reply

  Hør her, Trine; La denne sjarmerende veistrekningen leve! Dette er en av hovedattraksjonene på den årlige turen vår hjem til enda vakrere Romsdalen!!! Det blir litt sensasjonspreget for ungene å kjøre her: «Vet dere hva vi har gjort i sommer? Vi har kjørt på en vei som nesten ikke har plass til EN bil en gang……»
  Men jeg har selvfølgelig ikke stemmerett. Jeg bruker denne veien kun noen få ganger i året. Og jeg er enig. Det burde ikke gå an! Dette kan ikke kalles en VEI. En skam at ingen tar tak i dette.
  Men nå må jeg spørre deg, Trine: Finnes det noen vakrere enn å komme kjørende nordover over Utvikfjellet, forbi Karistova og så se utover Sognefjorden??? Det gir meg sug i magen hver eneste gang;-)
  Ha en fin dag:-)
  Hilsen Mor Monsen

  • Nordfjording 24. mai 2011 at 07:04 - Reply

   Det er absolutt eit vakkert syn, men det er nok NORDFJORDEN du skuer utover 🙂

 9. Nina 21. mai 2011 at 11:31 - Reply

  Måtte selv øvelseskjøre den veien med minibuss… I tillegg var det campingvogner og bobiler…
  Men veien skal ha at den er en severdighet, dog som Norges verste vei, så vet ikke hvor mye det er å skryte av likevel… Pappa og mamma satt hvert fall med hjertet i halsen når det gikk litt for fort etter deres smak når vi møtte på andre biler og måtte litt lengre ut på kanten av veien…..

 10. Marita 31. mai 2011 at 16:19 - Reply

  kjenner til den vegen der, ja….

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits