Jeg skal lage mine egne spor

Igår var jeg på Ferd sin konferanse om sosialt entreprenørskap. Det var utrolig interessant! Mest fordi en treffer likesinnende som og har et brennende engasjement. De vil utrette noe, gjøre en forskjell og det kjenner jeg meg igjen i. Les mer om konferansen HER.

En blogger/adm. dir. i Abelia med navn Paul Chaffey , var konferansier, og foredragsholdere var Johan Olav Koss, Johan H. Andresen, Pamela Hartigan, Skoll Centre for Social Entrepreneurship, og Kjartan Eide (kjent fra Kjetil&Kjartan Show på TV 2), gründer av Trivselsprogrammet.


Hva er så sosialt entreprenørskap?

Sosialt entreprenørskap bidrar med innovative løsninger på viktige samfunnsutfordringer.
I motsetning til tradisjonelt sosialt engasjementet, som gjerne er tuftet på frivillig arbeid og veldedighet, er sosialt entreprenørskap bygd opp basert på forretningsmessige prinsipper.

Norge er et rikt samfunn med et velutviklet velferdssystem. Likevel ser vi flere felt som trenger innovativ tenkning og nye metoder for at utfordringer skal kunne løses. Rusmisbruk, kriminalitet, psykisk sykdom, fattigdom, manglende integrering og manglende mulighet til å utvikle sine evner, er noen av de områdene en sosial entreprenør kan gå løs på og bidra med bedre resultater. En sosial entreprenør vet hvor viktig det er å ha fokus på økonomi og god forretningsskikk i tillegg til et stort sosialt engasjement.

Ferd støtter sosiale entreprenører som ønsker å utvikle vekstkraftige organisasjoner med den målsetning å bidra med en samfunnsnyttig innsats rettet mot barn og unge.

Jeg møtte på mange som inspirerte meg til å tenke i de baner selv. Bruke den kunnskapen jeg sitter meg på sosiale medier og til å hjelpe andre. Det er det jeg brenner for, å hjelp andre, og derfor har bloggen blitt min perfekte lekeplass for å opplyse om det jeg synes det bør opplyses om. Jeg har bevisst en direkte skriveform som tydeligvis fenger. Takk for at du leser mine ord.

Jeg hilste på sjefen sjøl Johan Andresen. Han viste seg å være en jordnær fin fyr. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forventet, men veldig kjekt å oppleve ekte engasjement for gode saker. Den standen han ville skulle få litt PR var «Kjør for livet». Les mer om de HER. Bra tiltak for å hjelpe andre!!

Det var veldig hyggelig å treffe på Twitter venner på arrangementet. Her er Tone Kleven og Loveleen Brenna

Noen stikkord satte sine spor igår. Ungdom på skråplan, helse og sosiale medier. Klarer jeg å nøste de tre sammen til å bli noe som gir noe tilbake….da er jeg langt på vei til å gjøre en forskjell. Jeg er kreativ og er det meningen at en ide skal forankre seg i topplokket så gjør den det til slutt. Jeg kan si såpass at jeg har to sider fulle av tanker allerede…jeg vet, crazy. Men det er nå sånn mitt hode jobber….100 km i timen stort sett hele døgnet. Velger å slappe av når øynene er lukket, på joggeturer, når jeg mediterer og skravler med mann/venner. DA er det ro i toppen, og jeg skal love deg det trengs innimellom.

Her er de som vant året sosiale entreprenører 2011:

  • NOEN AS –  har en en individuell tilnærming til demensproblematikken og pleier det friske for å skape bedre helse og livskvalitet.
  • LIVSGLEDE for eldre– sprer livsglede til pleietrengende eldre, slik at de får muligheten til å komme seg ut og oppleve gleder i hverdagen.
  • AURORA – mennesker med funksjonshemming jobber med tilpasning. De lager kunst. veldig fin kunst!

 

By | 2011-05-04T08:19:06+00:00 4. mai, 2011|Categories: MIN BLOGG|Tags: , , , , , |5 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits