Respekterer man en ond mann?

Denne helgen kommer vi ikke til å glemme, noen gang. Aldri har jeg brukt så mye tid på nettet og foran TV-skjermen. Jeg klarer ikke å logge av, klarer ikke å stenge dette ute, vil ha med meg alle nyhetsoppdateringer som kommer. Pressekonferanser, blogger, twittringer (det beste stedet for oppdateringer, synes jeg), Google+, utenlandske nyhetskanaler…alle dekker/følger med på dette forferdelige som har skjedd landet vårt. Vi er i sjokk. Fredelige Norge, utsatt for terror? Kalles dette terror nå som det virker som det er en mann som ligger bak? Betyr vel egentlig ingenting hva det kalles, ille er det uansett.

Jeg er ufattelig nysgjerrig av natur og jeg må si jeg blir nysgjerrig på denne karen Anders Behring Breivik, eller Andrew Berwick som han kaller seg på engelsk. Med en gang navnet hans ble offentlig raste fingrene mine over tastaturet. Facebook, Twitter, Youtube, blogger, google, 1881 for å se hvor han bodde, osv osv. Alle steder måtte sjekkes. Jeg leste alt jeg kom over for å se hvordan han ønsket at omverdenen skulle oppfatte han. Jeg vet, jeg er litt annerledes, eller er jeg det? Gjorde ikke de fleste dette? Tok dette med mobilen sent fredag kveld….før hele profilen ble slettet av Facebook.

Igår formiddag lastet jeg ned manifestet skrevet av «Andrew Berwick, London – 2011«. Jeg skal ikke vie ordene så mye tid, media kommer garantert til å plukke det fra hverandre.  Tenke seg at karen har brukt 9 år dette! Dette gjør meg enda mer nysgjerrig! Han har planlagt alt til den minste detalj…til og med at litt solarium måtte til for å «pressebildene» skulle være fine. Akkurat det er litt humor….femiklatten. Vil han «kreve» solariumstimer før rettsaken for å opprettholde imaget sitt? LOL.

Jeg vet Norges befolkning er skjøre nå. En skal sørge en stund enda, og det respekterer jeg. Jeg er ikke slem eller kynisk fordi jeg sier  jeg er nysgjerrig på denne onde gjerningsmannen. Jeg gleder meg til å høre han snakke. Ikke fordi jeg kommer til å via budskapet og hans ideologi noe oppmerksomhet, vi er for uenige. Jeg vil høre hvordan han planlegger dette videre. Han har, i følge manifestet, tenkt på alt. Han mener media kommer til å henge ham ut som pedofil, involvert i incest-aktiviteter, homoseksuell, psyko, ADHD, tyv, ikke-utdannet, innavlet, gal og som et monster. De kommer ihvertfall til å mene mye om han, det er sikkert. De kommer til å vie han MASSE oppmerksomhet, og tydeligvis er det akkurat det han ønsker. Vanskelig å unngå å gjøre det.

Kjære mediaverden: Han må være en virkelig intelligent mann, for han vet hvilke strenger som kan spilles på, og sånn jeg ser det spiller han på alle. Han vet å drille dere for å få budskapet sitt ut i alle kanaler. Han er allerede, DESSVERRE, en slags kjendis. Drøfter dere dette når dere vier budskapet hans enda mer oppmerksomhet? Det sitter garantert mange med samme ideologioppfatning og fryder seg, håper at flere vil verves til deres tankesett. I disse miljøene verden over blir karen en helt. Dessverre, igjen.

En ting er sikkert.  Dette betyr ikke at jeg ikke har medfølelse med ofrene, for tro meg, jeg har grått store deler av helgen. Men når det viser seg at dette er så nøye planlagt av en og samme person….da blir jeg mer enn nysgjerrig. Jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne overvære rettsaken og blogge om det. Jeg vil høre dette med mine egne ører, ikke bare den versjonen som media skaper.

Mange av mine lesere vil nok synes dette er sært, men hva/hvordan snakker dere med nærmeste naboer om dette? Er det ikke handlingene hans og Breivik som er tema? Det er det ihvertfall her i gata. Alle snakker om det. Ofrene og selvfølgelig, men mest handlingene hans. Jeg skriver bare mine tanker og er ærlig om de. Det blir garantert film om alt dette. Både planleggingen hans over 9 år og gjennomføringen. Sånn har verden blitt. Da har media enda mer å skrive om, og vil spekulere tidlig hvem som skal inneha hovedrollen. Uff.

Denne unge, av utseende urnorske, karen Breivik blir en vi snakker om i mange år fremover. Han går inn i historiebøkene etter eget ønske. Han har viet sitt liv til fengsel, av eget ønske, og planlagt det nøye på forhånd. På en forskrudd måte må en virkelig tro på sin ide om verden og livet for å gjennomføre noe slikt. Det er nesten så en får respekt for utholdenheten hans. Fatter ikke noen kan være så overbevisst om at de har rett, at hans livssyn er det eneste rette.  Viser dette tankene til en gal mann?

Jeg skal følge spent med. Akkurat nå ser alle på Høymessen, mens jeg blogger og leser med vantro at VG har snakket med faren til Breivik FØR politiet. Bra jobbet av VG….nå gjenstår bilder av moren og DET stresser de med å være først ute med. Sånn er media. Det gjelder å være først ute, være det medie som alle refererer til. Trist egentlig, har aldri skjønt hvorfor det er viktig å være først med sakene når det er noe alle skriver om.

Hvordan har du det?

By | 2011-07-24T12:38:47+00:00 24. juli, 2011|Categories: YTRINGER|46 Comments

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits