Endelig bedre hud

Det er nesten 11 år siden jeg fødte sistemann og hudlidelsen rosacea meldte sin ankomst. Jeg hadde tidlig i 20-årene et lite utbrudd, men den gangen hjalp tetracyclin. Idag vet jeg bedre enn å ta denne sterke medisinen fordi FOR MEG blir tarmene helt ødelagt. Jeg er ikke allergisk, men bivirkningene er ikke få. Sjekk dette nøye før du eventuellt vurderer en pillekur mot denne hudlidelsen.

Rosacea er en særdeles kompleks og omfattende hudrelatert lidelse. Lidelsen gir for det meste rødming og røde, sjenerende utslett, samt litt opphovnet hud. Men til tider også kviselignende nupper/byller og i verste fall forstørret nese.

Jeg kan se veldig ille ut, se bare her når den er på sitt verste:

Det er nesen som er verst og tidvis ligner jeg virkelig på Rudolf. Etter jeg begynte å blogge om denne lidelsen har jeg ikke tall på hvor mange hudpleiere/hudproduktleverandører som har kontaktet meg. Alle vil gjerne hjelpe og det setter jeg stor pris på. De ønsker selvfølgelig bloggomtale, men for det meste synes jeg de fleste virkelig ønsker å hjelpe.

ENDELIG NOE SOM FUNKER

Jeg har testet mange ulike produkter, og mange av de er produsert for nettopp rosacea. Dessverre har ingen av de jeg har testet, fram til i dag, funket. De hjelper litt med en gang så er det back to basic. Rød irritert nese som i hormonelle perioder blir full av «kviser». Kosthold har mye å si, les gjerne mer om det HER.

I mars var jeg i et møte med en nettbutikk og innehaveren hadde rosacea. Vi snakker masse og han sendte med meg en krem som hadde hjulpet han. Jeg har hørt mange si det før, men som den evige optimisten jeg er testet jeg gledelig. TAKK FOR DET! Det gikk kun få dager så roet det røde seg veldig! Jeg bestilte deretter alt det andre i serien anbefalt for meg og rosaceaen. Jeg har ALDRI vært mer fornøyd og er IKKE betalt for å si det. Nå har jeg testet Mario Badescu i flere måneder og huden har aldri vært bedre.

Du kan jo se selv, jeg er nesten ikke rød i det hele tatt. Idag har jeg etter treningstur hatt hjemmespa, og det inkluderer rensing av hud, deretter lett skrubbing, maske som roer ned og dagkrem UTEN olje MED faktor. På bildene har jeg ingen sminke på og resultatet har jeg aldri opplevd før. Du kan kjøpe/lese om produktene i en norsk nettbutikk HER.  Jeg har kjøpt både i den amerikanske og norske butikken uten problemer. Noe billigere i den amerikanske.

Her er det jeg bruker:

Facescrub og beroligende maske

Rensesåpe til morgen og kveld, dagkrem, og lotion som demper kviser

Denne kremen er et MUST! Det er den som er redningen og til og med nabojenta sine ungdomskviser ble synlig MYE bedre bare etter få dager. Den er virkelig FANTASTISK!!

Jeg har aldri kunnet gå 100% god for noe før, men dette er virkelig hjulpet meg 100%. Det er rene, lette fine produkter og de sparer penger på enkel innpakning. Mange produkter som går på en smell der gitt. Håper dette kan hjelpe deg og!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:04:50+00:00 8. august, 2011|Categories: PERSONLIG|Tags: , |63 Comments

63 Kommentarer

 1. thile 8. august 2011 at 14:57 - Reply

  Så bra vennen! Lykke til videre!
  Glad du har funnet noe bra <3

  Klem

 2. Dragonly73 8. august 2011 at 16:06 - Reply

  Kjenner ingen med denne lidelsen.. men jeg syns det er kjempeflott at du setter dette på kartet slik at andre kan få hjelp til å få bukt med dette 🙂
  Du ser kjempefin ut!

  • Trine Grung 8. august 2011 at 20:45 - Reply

   Tusen takk! Liker å dele på bloggen, derfor jeg blogger

 3. Unni 8. august 2011 at 16:18 - Reply

  Hei Trine. 🙂
  Jeg har aldri fått diagnosen du har. Mulig fordi da jeg var hos en hudlege første gang,  som sa at dette lignet da ikke grisen så fikk jeg et heller dårlig inntrykk av denne typen leger… Han ga meg resept på tetracyklin som hjalp så lenge jeg tok de. Men som jeg synes var noe herk å gå på siden man må passe på når man tar de ift. melkeinntak osv. Og ikke skulle man være i sola osv osv.
  Jeg har aldri vært veldig flink til å ta vare på huden min. Men det plaget meg å være nesten lilla og «kvisete» rundt neseområdet, men med min heller dårlige erfaring med hudlege så ble det til at jeg holdt det ut. Helt til en dag moren fortalte om ei hu kjente som hadde prøvd noen tabletter som virket på henne, og det lenge etter at hun hadde tatt medisinen. Dette tenkte jeg at jeg måtte prøve. Det viste seg å være tabletter man tar for klamydia, men shit au :p De heter Azitromax. Det er kun 2 tabletter som fås på resept, og koster litt under 200,-, og når de er tatt så forsvinner «kvisene» etter kort tid, og det holder seg borte i flere måneder. Jeg har kun tatt disse tablettene 2 ganger i løpet av 3 år ca. Selv merker jeg ikke bivirkninger av medisinene, og er kjempefornøyd med å være kvitt problemet 🙂

  Mvh
  Unni

  • Trine Grung 8. august 2011 at 20:45 - Reply

   Jeg er ikke så glad i tabeletter men så flott du har funnet noe som funker for deg! Det er det viktigste!!!

 4. Annelise 8. august 2011 at 18:24 - Reply

  Puh!! Hva må jeg kjøpe og hvor??? Må det bestilles utenlands?? Kan man være i solen med den kremen? Har brukt kortison, men da kan en ikke være isolen. Takk for at du deler…..Hilsen Annelise

  • Trine Grung 8. august 2011 at 20:44 - Reply

   Det ligger linker i saken. Kan kjøpes i Noege og i USA….billigere i USA men begge deler funker! Lykke til!

 5. Keti 9. august 2011 at 02:23 - Reply

  Hei Hei Trine

  Jeg har ikke dette hudproblemet,men har faktisk endel sprengte blodkar og endel røde hudutsletter her og der i ansiktet, og jeg lurer på hvilke /foundation/pudder du bruker når du vil dekke/pynte deg  – Tusen takk påforhånd – klemz fraStavanger

 6. Linda Ursin 9. august 2011 at 07:15 - Reply

  Takk for tipset. Jeg har selv ikke dette problemet, takk og lov, men jeg har massevis av urenheter som jeg gjerne vill få bukt med. Jeg vil også gjerne høre hva du bruker for å dekke over, fordi jeg har arr etter fjerning av flekker.

  • Trine Grung 9. august 2011 at 16:02 - Reply

   Jeg bruker sminken til Jane Iredale. Søk her på bloggen så finner du link 🙂

   • Heidi P 9. august 2011 at 18:00 - Reply

    Bruker du mascaran dems også? ser den er uten bismuth noe jeg leter etter. 

 7. Heidi P 9. august 2011 at 14:36 - Reply

  Å så spennende disse produktene har jeg aldri vært borti. TIps gjerne om hvordan få mer energi også hehe… Her er den på bånn om dagen. Men huden din ser jo så mye bedre ut har du endra kostholdet igjen nå også? prøver du noe nytt? jeg tror ofte det er en kombinasjon jeg da. Har du slutta med noe ? hehe… «nysgjerrig»

  • Trine Grung 9. august 2011 at 18:40 - Reply

   Spiser litt mindre og beveger meg litt mer 🙂 hjelper

 8. Therese 10. august 2011 at 17:17 - Reply

  Hei! Jeg fikk konstatert Rosacea for noen uker siden og går nå på Tetracytal kapsler (skal brukes i 3 måneder) og fått en krem (finacea) som jeg skal bruke i 3(!!!) år. I dag, åtte uker etter at jeg begynte på behandlingen har jeg plutselig (etter et par ukers bedring) blitt verre igjen. Det eneste jeg vet jeg har gjort annerledes er og hatt en hard treningstime for et par dager siden. Har du opplevd å bli verre etter trening? Jeg har veldig lyst til å prøve den kremen over du har har prøvd. Renser du huden før du bruker den og holder det evt. bare med den ene kremen du skriver om? (Control Cream). Bruker du kun disse produktene eller har du andre behandlinger i tillegg?
  Takk for svar 🙂

  • Trine Grung 10. august 2011 at 20:28 - Reply

   Kun disse produktene. I tillegg til alt sukker må bort, reduser kumelk og sitrus, kutt brus og enkelte e-stoffer. Jo renere mat jo bedre blir du. Det er 100% sikkert. Tarmene dine vil slite m tetracyclin over tid. Jeg renser morgen og kveld, control cream på utsatte røde områder morgen og kveld i tillegg til dagkremen anbefalt for rosacea i denne serien. Det er billigere å beStille fra USA butikken jeg linker til i saken. Bare spør om det er mer du lurer på 🙂

   • Therese 11. august 2011 at 16:41 - Reply

    Takk for svar!  Huff, sukker må bort? Den blir tøff ;). Har lest at man blir verre av å trene – opplever du det?
    Jeg gikk inn på nettsidene til USA butikken i går, men de tar veldig mye for frakt (over 300 kr) og sjekket beautybay.com – billligere frakt der og grei pris på kremene.

    • Trine Grung 11. august 2011 at 17:03 - Reply

     Flott. Tre andre m rosacea som er venner på Facebook har prøvd de…funket veldig bra for de og. Jeg blir inne verre av trening….og sukker er ille for rosacea. Kosthold er mye her, virkelig mye

    • Rita Hansen 13. august 2011 at 12:01 - Reply

     Hei.

     Jeg bestilte fra USA butikken som Trine linket til samme dag som hun la ut dette innlegget. Jeg betalte 16 $ i frakt. Det er ca. 88 nkr.

     • Trine Grung 13. august 2011 at 16:08

      Jeg betalte og kun 100….verdt det

 9. Aline 12. august 2011 at 21:02 - Reply

  Hei! Tar du noe supermat? Vet det hjelper mange, i tilfelle hvilke tilskudd tar du?

 10. Rita Hansen 16. august 2011 at 11:03 - Reply

  Det går kjemperaskt å bestille fra Badescus’s nettbutikk i USA. Jeg bestilte forrige mandag den 8/8-11, og i dag, tirsdag 16/8-11 har kremene kommet «i hus». Kjapt og rimelig… fikk også med noen vareprøver. Så nå skal kropp og fjes skrubbes, for så å nyte en beroligende ansiktsmaske, etterfulgt av kremene jeg faktisk kjøpte.

 11. Klara 24. august 2011 at 08:03 - Reply

  Jeg vil takke deg for at du har vært så åpen om dette problemet, og funnet frem til et så fantastisk produkt for oss andre. Nå har jeg brukt Control Cream i bare noen dager, og har ikke hatt så fin hud på mange år. Jeg var på byen i går og drakk vin, men har ikke fått noen utbrudd i dag. Det er helt fantastisk. Takk, takk, takk og hurra!

 12. nelle 24. september 2011 at 17:44 - Reply

  Takk for godt tips ang kremer som funker. Jeg lurer på om du har noe tips til solkrem. Har rosacea og skal reise til varmere strøk til vinteren. 

  • Trine Grung 24. september 2011 at 19:39 - Reply

   Jeg brukte en til Mario Badescu. Viktig at det er uten olje. Les på boksen. De selger og på rosacea.no som skal være bra. Riktig god tur!!

 13. Vigdis 16. oktober 2011 at 21:51 - Reply

  Hei Trine:-) har du prøvd øyekremen fra dette merket,eller har du et annet merke å anbefale for 40+ som du er fornøyd med ?
  Jeg har prøvd renseproduktene fra dette merket nå, og vurderer å kjøpe andre produkter herfra:-)

  Klem fra Vigdis:-)

   

  • Trine Grung 16. oktober 2011 at 22:25 - Reply

   Hei Vigdis! Nei det har jeg ikke og ei heller har jeg så veldig tro åå øyenkrem. Aner ikke. Men elsker merket!!

 14. Sonja 10. november 2011 at 00:14 - Reply

  Hei.:)
  Har du prøvd laserbehandling? Jeg hadde rosacea for 5-6 år siden og ble henvist til hudlege på sykehuset. Etter noen behandlinger med laser (husker ikke hvor mange), er jeg så og si helt bra igjen. Hadde samme problem som deg med rød nese. Ble fortalt at problemet kunne dukke opp igjen, men det har det enda ikke gjort. 🙂 Meget fornøyd! 🙂

 15. Trine Grung 20. november 2011 at 13:56 - Reply

  Flott! Den funker perfekt for meg!

 16. Turid 19. desember 2011 at 19:25 - Reply

  Hei. Jeg har lett rosacea (har fått det påvist av lege). Jeg vurderer å kjøpe produkter fra Badescu. Er cotroll cremen for akutt utbrudd? Jeg trenger en god fuktighetskrem til daglig bruk, er det da kera Moisturizer en fin krem å starte med for meg?

  • Trine Grung 19. desember 2011 at 21:00 - Reply

   Je bruker control cream morgen og kveld på utsatte røde områder. Den er gull! Som dag krem bruker jeg den grønne flasken m aloe vera. Du kan sikkert og bruke den du nevner her. Klikk på rosacea på siden til Badescu. Da kommer de som anbefales

 17. Trine 28. desember 2012 at 13:01 - Reply

  Jeg lurer på hvordan du bruker control cream. Jeg har kjøpt den og et par andre produkter, men famler litt. Du renser ansiktet om morgenen og tar på control cream. Men hva gjør du så? Lar du den tørke før du gjør noe mer? Renser du igjen, før du tar på dagcreme? Og hva med rensevann? Og så igjen, hva med concealer eller foundation? Jeg må innrømme at jeg trenger litt hjelp her.. På forhånd tusen takk!

  • Trine Grung 28. desember 2012 at 17:55 - Reply

   Hei du!

   Jeg renser med rensekrem, tar på ansiktsvann, tar på control cream på utsatte områder hvor jeg er rød og deretter dag/nattkrem. Funker fintfint for meg og Mario sine produkter er de som har hjulpet meg mest. Tusen takk for kommentar!!

 18. Tone 25. februar 2013 at 21:26 - Reply

  Jeg må bare få takke deg for at du blogger om rosacea. Jeg har nå brukt produktene fra mario badescu en liten periode og merker betydelig bedring! Control cream er bare helt genial, jeg er ikke så rød lenger og føler meg så mye finere! Er så glad for at jeg fant bloggen din og fikk info om disse produktene.Tenkte å bestille litt flere produkter fra den amerikanske nettsiden. Mitt spørsmål er: må man betale toll for å få varene inn til Norge?

  • Trine Grung 25. februar 2013 at 21:59 - Reply

   Så utrolig hyggelig å høre Tone, nå ble jeg oppriktig glad!! De hjelper meg og veldig, rødheten roer seg og huden blir bedre. Det forsvinner ikke, men det roer seg. Kjekt å kunne bidra. Jeg mener jeg betaler ca 200 kr i toll hver gang jeg bestiller fra USA. Mulig det ikke lønner seg, det har jeg ikke regnet på, men jeg får ikke alltid alt på butikker på nett i Norge. Tusen takk for kommentar!!!

  • Trine Grung 18. april 2013 at 08:01 - Reply

   SÅ BRA Tone!!! Herlig å lese! Jeg betaler toll ja, men bblir rimeligere uansett

 19. Veng 8. april 2013 at 18:40 - Reply

  Hei. Sliter veldig med rosacea, mest i kinnene med rød hud og nupper. Er student så har ikke verdens beste råd men har bestemt meg for å prøve Control cream fra Mario Badescu etter å ha lest om det her. Så håper det hjelper så jeg kan nyte det å være ute i sola, uten å tenke på at huden min ser for ille ut. Vil egentlig bare si takk for tipset!

 20. Jette Kjørseng 16. april 2013 at 09:35 - Reply

  Takk for tips om Mario Badescu! Jeg bestilte en Anti-Redness Kit med Cream Soap, Control Cream og Calma Mask og tre prøver på andre produkter. Prøvde dem i går og føler meg allerede mye bedre i huden! Huden er mindre rød og jeg har færre nupper allerede. Ikke klør jeg så mye som jeg pleier heller 🙂 Det er flott at du skriver om dette, det er en fryktelig plagsom tilstand…

  • Trine Grung 18. april 2013 at 08:02 - Reply

   Jeg vet det Jette…vanvittig plagsom!! Flott det hjelper deg. Control cream er veldig bra for meg og….

 21. Martine Nymoen 3. mai 2013 at 16:21 - Reply

  Hei! Jeg har, etter anbefalning fra deg, bestilt control cream. Har brukt den nå i 1-2 uker, men merker ikke noen særlige forbedringer i huden. Noe rødhet har muligens forsvunnet, men huden har blitt veldig ru/tørr, i tillegg føler jeg ikke at kremer fungerer på kvisene som kommer. Er det andre «livsstilsendinger» du har gjort ved siden av rensing av hud, kremer, osv, med tanke på ting du styrer unna?
  Selv tenker jeg mye på unngåelse av sol, varme og varme drikker, for hard trening, parfymerte produkter, blant annet. Jeg er inne i en litt stressende periode og vet at dette også påvirker utslettene, så det kan jo hende det roer seg når denne perioden er over 🙂

  • Trine Grung 5. mai 2013 at 23:02 - Reply

   det er nok summen av produkter og kosthold som hjelper og mange er veldig fornøyd med control cream…..kanskje ikke på deg? Veldig dumt….hate rosacea

 22. Anonym 26. juni 2013 at 19:28 - Reply

  Hei, høres spennende ut den kremen. Lurer på om du har prøvd Murad produkter, som visstnok skal være veldig bra?

 23. Gunvor 30. september 2013 at 23:53 - Reply

  Hei. Jeg sliter selv med utslett i fjeset, det kan gå vekk i lange perioder, månedsvis og så plutselig komme tilbake. Har vært til hudklinikk ved sykehus ved ille episoder, men de har ikke kommet fram til noe bestemt diagnose, men det er veldig lik rosacea mener de. Jeg blir får mye røde partier i hele fjeset, spesielt i skinn. Det er kokvarmt, brennende følelse. Det er akkurat som jeg skulle vært veldig solbrent. Og så er huden veeeeldig sår, og hvis jeg klør mye på det, blir det sår. Det kommer veldig frem når jeg svetter og dusjer, da etser det i fjeset. Er det sånn du har det med din rosacea? Jeg har veldig lyst å prøve disse kremene, men vet ikke om det jeg har er det samme. Veldig greit å snakke med noen som har bekreftet rosacea. Super blogg. Takk for svar. Mvh Gunvor

  • Trine Grung 4. oktober 2013 at 11:49 - Reply

   Hei Gunvor!
   Det høres veldig ut som rosacea ja….det er sikkert. Har du ikke vært hos hudlege? De tok stansbiopsi på meg for å få det bekreftet. Det er IKKE kjekt. Send meg en mail på kontaktfeltet her oppe på siden så skal jeg sende deg litt linker 🙂 Klem

  • Trine Grung 4. oktober 2013 at 11:53 - Reply
 24. Marita 4. desember 2013 at 18:26 - Reply

  Hei Trine:) Sliter med perioral dermatitt eller rosacea. Fik diagnosen perioral dermatitt, men jeg tror mer og mer at det er rosacea. Bruker du enda Mario Badescu? Har fått disse produktene i posten, og er veldig spent. Cream soap og kera moisturizer.

  Takk for at du deler denne sykdommen med oss, finner mye hjelp i bloggen din! Forsker mye selv på hvordan man kan behandle hudsykdommer med kosthold osv.

  Også må jeg komme med et tips til en fantastisk ansiktsmaske du bør prøve, Isun Blue-Green Algae Mask!:)
  Mvh Marita

 25. Kristine 3. februar 2014 at 20:40 - Reply

  Hei! Bare lurte på om du har prøvd produktene som er på rosacea.no?
  Funket disse?
  Mvh Kristine

 26. Lisa 8. september 2014 at 20:03 - Reply

  Prøver å finne produktene du anbefaler her, men ser ut som om de enten er forsvunnet siden 2011 eller har skiftet navn.. bruker du fortsatt de samme produktene eller har det kommet nye og bedre? hvor finner jeg i såfall disse?

 27. Tasha 23. desember 2014 at 10:33 - Reply

  Hei, kom over bloggen din da jeg lette etter info om rosacea. Mulig huden min bare er svært sensitiv men jeg mistenker nok » noe mer» , flott innlegg dette, men du, er huden din fet eller tørr. Min er dehydrert så det holder men jeg ble nyfiken på disse produktene. Er jo lei av den evige jakten på noe som kan hjelpe mot svie, stikking og rødme.

 28. Tasha 23. desember 2014 at 10:42 - Reply

  Forresten, jeg sjekket ikke alderen på innlegget, bruker du disse kremene enda og så lurte jeg på om du hadde prøvd Rosalic fra Laroshe som de har på apoteket

  • Trine Grung 3. januar 2015 at 09:57 - Reply

   Jeg bruker Mario Badescu forsatt som jeg ikke reagerer på….ikke prøvd Rosalic nei dessverre.

 29. Signe 25. januar 2015 at 18:01 - Reply

  Hei
  Jeg sliter desverre med samme sykdom

 30. Kat 2. mars 2015 at 18:50 - Reply

  Hei.

  Av de norske nettsidene for MB ser jeg at Control cream som du anbefaler så varmt har gått ut av produksjon, fås den fortsatt fra USA?

  • Marianne 4. april 2015 at 18:59 - Reply

   Jeg bestilte MB fra karma.no – der anbefaler de Kera Moist Cream som nærmeste alternativ til den utgåtte Control Cream. Den funker veldig bra for min del! Riktignok i kombinasjon med Keratoplast ansiktsvask og rens/toner. Er evig takknemlig for at jeg kom over Trines blogginnlegg om dette merket – ingen andre remedier har funket for meg. Tusen hjertelig takk, Trine! 🙂

  • Tonje 6. april 2015 at 10:46 - Reply

   Jeg finner heoller ikke Control cream. Er interessert fordi Trine sier den har hjulpet nabojentene med å få bort kviser… Har selv en datter på 11 år som begynner få MYE kviser…

  • Trine Grung 9. april 2015 at 10:45 - Reply

   Hei Kat, den har visst gått ut av produksjon uten at jeg har fått svar på hvorfor. Veldig synd! Bruker dette merket med hell om dagen http://www.elixircosmeceuticals.no

 31. Silje 4. mai 2015 at 14:59 - Reply

  Hei. Kom akkurat over siden din i ett desperat forsøk på å finne noe hjelp. Lurer derfor på hvilken sminke du bruker. Merker selv nå at jeg reagerer på bare minerals, å må bytte ut alt raskt.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits