Solen skinner…..Lille Trine er trist

Jeg burde smile, jeg burde le. Jeg burde mye hele tiden. Jeg burde se hvor heldig jeg er som har muligheten til å ha ferie i 8 uker med mine håpefulle. Jeg burde rette fokus mot alt som er bra i livet mitt. Jeg klarer ikke det, ikke i dag.

Noen ganger skulle jeg ønske at bloggen min var anonym sånn at jeg virkelig kunne sette ord på følelsene som rører seg. Det er kaos i mitt indre og jeg ønsker å skrike av full hals. Jeg ønsker å være sårbar, være liten, krype opp i armene og være trist, samtidig som jeg vet at noen passer på meg. Hvorfor skal jeg alltid være så sterk? Jeg vil og være liten av og til.

En klok kvinne sa en gang til meg : «Lille Trine» er ei du må vie mer oppmerksomhet. «Lille Trine»? Dama aner virkelig ikke hva hun prater om, tenkte jeg. Jeg er jo voksen. Men noen ganger ser jeg hva hun mener. Lille Trine er kampen jeg har mitt i indre, en kamp mange kvinner vil kjenne seg igjen i, men som jeg ikke klarer å sette ord på i full offentlighet.

Jeg ser på meg selv som et menneske som gir og gir. Jeg engasjerer meg i alt og alle, ønsker at alle skal ha det bra, ønsker rettferdighet og at alle føler seg sett for den de er. Jeg ønsker bare det samme i retur, er det for mye å forlange? Er det ikke det som kalles gjensidig respekt? Jeg skulle virkelig ønske noen så hvor mye tid jeg bruker på andre, og satte pris på det….men jeg må nok innse at jeg må slutte med det. Det tapper meg fullstendig til tider og energiglasset mitt må jeg lære meg å sette lokk på. Jeg må lære meg å unngå mennesker som er batterisugere, som kunne tømt tre kraftverk på en halv ettermiddag. Jeg aner bare ikke hvordan……jeg er jo glad i de.

Er jeg dårlig til å se mine dårlige sider? Er jeg dårlig til å lytte? Er jeg en dårlig venn? Jeg føler ikke det selv, men kanskje jeg må gå noen runder med meg selv,  lage min egen liste over hva vennskap og fellesskap er, for så å sjekke om jeg fyller krava?

Mine faste lese vil sitte som spørsmålstegn nå og lurer nok på hva som skjer. Jeg gjør det selv i det tårene triller nedover min nesetipp. Noen ganger skulle jeg ønske bloggen var anonym, men denne sengen har jeg reid opp selv og jeg ligger godt i den. Men noen ganger skulle jeg ønske sengen kunne flyttes. Kanskje en dag tørr jeg skrive om mitt aller innerste, men den dagen er ikke i dag. Hvorfor blogge om en trist dag, tenker du kanskje? Aldri glem at jeg blogger for det meste for min egen del. Jeg blogger når jeg ønsker å skrive ned det jeg tenker, og i dag tenkte jeg masse.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2011-08-11T11:22:00+00:00 11. august, 2011|Categories: MIN BLOGG|45 Comments

45 Kommentarer

 1. Nit Amor 11. august 2011 at 09:29 - Reply

  En varm klem til deg Trine ….

 2. Lukkoye 11. august 2011 at 09:31 - Reply

  Goe vennen min, ikke vær lei deg.
  Mange ganger kan det være lurt med en anonym blogg.
  Da har du kontroll på hvem som leser.
  Opp med hodet, solen skinner på deg og meg idag :’O)
  Trøsteklem

 3. Elisanord 11. august 2011 at 09:33 - Reply

  Sitter ikke som et spm.tegn jeg.. Helt normal, og ikke overrasket jeg. . Er vell sånn det er for sånne energibomber tenker jeg.. Har det også sånn, innimellom.. Sjeldnere og sjeldnere for jeg har måttet luke ut, og sortere vekk de som suger energi ut.. De som bare suger, forventer og ikke tilfører noe tilbake.. De er som gift i mitt system.. Men, de finnes jo, og de er mange.. Men, det er slitsomt å gå tom, å være den som alltid skal gi.. Har ikke tall på alle de gangene jeg har sittet der passelig sånn sjokka over at jeg faktisk ikke fikk tilbake det jeg ga..Er det så mye forlangt.. Ja, for enkelte som hele sitt liv bare har fått, og aldri har måttet gi..
  Nei, stå på Trine.. Du e fantastisk akkurat som du e. Men, energien din, og sjela di e di. Og mange som vil ha en bit av den.. Vær litt egen.. Og pass på den.
  Stor go klem til deg.. Det e lov å ha en drit dag, en sånn der, akkurat sånn der dag..

  Elisabeth.

 4. Susanne Helgesen 11. august 2011 at 09:43 - Reply

  Kjære Trine:

  Hva skal til for at du gir UTEN å vente noe i retur? Og når du får noe i retur, gi mer til DEG SELV ved å være villig til å TA IMOT? Alt. Helt uten vurderinger og fordømmelser?

  Og vet du at det aldri har vært, ikke er, og aldri vil være noe feil eller galt med deg? Eller noen andre?

  Tar energi noen gang slutt? Så hvis noen suger noe av deg, hva skal til for at du snur helt om, og VELGER å ikke la deg bli tappet?

  Hvordan blir det bedre enn det?

  Fint at du skriver også om dager som ikke alltid er «oppe» og bare solskinn. 

  Hva skal til for at du spør følelsene og tankene som dukker opp: Hvem tilhører dette? Tenk om mesteparten ikke en gang er ditt, men noe du har hatt med deg på lasset?

  Bare noen spørsmål. Som nesten er det eneste jeg har. Bortsett fra mine egne svar. Du har dine.

  Hva mer er mulig?

  Susanne <3

  • Trine Grung 11. august 2011 at 09:46 - Reply

   Kloke ord som alltid….takk Susanne, nå fikk jeg litt annet å tenke på. Takk for deg!

   • Susanne Helgesen 11. august 2011 at 10:08 - Reply

    Takk for deg, Trine ; )

    • Trine Grung 11. august 2011 at 10:13 - Reply

     :oD

     • Stephanie_hannevig 11. august 2011 at 13:55

      Skjønner utrolig godt hvordan du føler det. I dag føler jeg det på samme måte. Solen skinner i Bergen by ( Noe som ikke skjer for ofte ) Men for min del skulle jeg ønske at det regnet, slik at jeg kunne sitte inne og være litt lei meg uten å ha dårlig samvittighet for det. Når jeg leste innlegget ditt i dag, følte jeg meg så utrolig mye igjen i det, nesten litt skummelt. Er vel bare en av de dagene der man føler det slik. Lyst å krype under en dyne og bare bli der, men kan jo ikke det heller. Får dra ut i solen og prøve å tenke positivt. Tusen takk for at du delte dette, forstår deg godt at du av og til skulle ønske bloggen var annonym, men for meg å lese dette innlegget hjalp det meg litt. Fikk meg til å tenke på at det er ikke bare jeg som føler det slikt iblant. Ønsker deg en god dag Trine. Klem 🙂

 5. Mona alias Nurkelurk 11. august 2011 at 10:12 - Reply

  Alt du skriver er lett gjenkjennelig og jeg må innrømme at jeg har vært nødt til å rydde i min venneliste, etter følelsen av bare å bli brukt. Tror vi begge er typiske «ja-mennesker», blide og stort sett fornøyde. Det å bli tatt for gitt er en utrolig vond følelse …. Vennskap må pleies begge veier for at det skal fungere!
  Jeg gleder meg til du kommer ned til Herføl til helgen og jeg lover deg at vi damene skal hjelpe deg å fylle batteriet!
  Her skal vi det bli Kvinner & Vin & Sang med mykje lys og mykje varme!
  Gleder meg til å gi deg en god klem igjen, for du er en fantastisk flott dame på alle måter!
  Velkommen!

 6. millemette 11. august 2011 at 10:15 - Reply

  Kjære Trine

  Følelsen av å være sårbar kan være vond. Men noen dager kommer vi ikke utenom.
  Kjenner meg igjen med det at det alltid forventes at mann skal være på topp, gi…
  Tillat deg å ha en dårlig dag, kjenn på hvorfor den er her, kan jeg lære noe av det?
  Eller er jeg bare trist, og ting( fra tidliger) kommer opp til overflaten helt plutselig fra intet…
  Synes du viser styrke ved å vise din sårbarhet.
  Klem Millemette

 7. Annett Sundquist 11. august 2011 at 10:44 - Reply

  Jeg syntes du er fantastisk…. Fra første dag på kjøpesenterkonferansen i 2010….. Sett deg selv i høysete, vær ærlig med deg selv, fortell de som krever mye av deg…… At du er verdt alt for mye til å bli tappet for krefter som ett gammelt bilbatteri…..
  Du trenger positivitet tilbake …… Det fortjener du og det hjelper deg også til en fantastisk hverdag <3

  "digger deg, også når du deler den virkelige DEG"

  Annett

 8. Helen Ripe Lemoen 11. august 2011 at 11:09 - Reply

  Kjære Trine. Egentlig var det godt å lese at du også kan ha dine tunge stunder. Sjølv har eg vore den som har stått på barrikadane og kjempa for at andre skla ha det bra og det eg satt att med var ei utbrend lita Helen som ikkje orka kvardagen og sette seg i ein stol og vart der. Ti år har det tatt å bygge meg opp att og finne att Helen som ho er i dag. Trygg på meg sjølv og eit lite, trygt nettverk med mennesker som eg stolar på. Har lært meg å finne ein god balanse på nærleik og avstand og har skjønt at ordet nei egentleg er godt å seie. Trur du vil lære deg dette du og etterkvart, men du må finne ut av det sjølv.
  Ønsker deg ein vidunderleg dag vidare. Klem 🙂

 9. Heidi P 11. august 2011 at 11:23 - Reply

  Vet du Trine jeg synes det er godt å se at du bare er et vanlig menneske med svingninger. Har sånne perioder jeg også har akkurat vært der og er så slitsomt. Blir så sur på meg selv men aner ikke hva som skjer vil ikke være sånn. Kanskje bare hormoner og alt kræsjer på samme tid og det blir som en bombe tenker jeg. Satt skikkelig å grein for noen dager siden da jeg fikk en skikkelig nedtur. Du viser jo bare at du er menneskelig og det er sterkt at du deler det med oss andre, mange som holder disse dagene skjult og bare viser de positive og glade sidene. Vi vil jo ha alt i livet for å være glad må man av og til være sur osv….. Håper du får en fin dag tenker på deg. 

  • Trine Grung 11. august 2011 at 13:55 - Reply

   Takk og derfor blogget jeg om denne dagen…for å se responsen som kom . Jeg prøver å blogge åpent men det er vanskelig innimellom. Takk for mange gode lesere idag!

 10. Trine 11. august 2011 at 11:52 - Reply

  Hei på deg ! Noen ganger kommer slike dager brått, men noen ganger det nødvendig. Kanskje noe man har fortrengt alt for lenge skal se dagens lys. Om det er lite eller stort. Når man tør å kjenne på det kan man på veien opp bli dobbelt så sterk. Ta nye valg og alt kommer på plass. Å gi og ta i mot må balanseres. Ønsker deg en fin dag. Jeg har vært der selv.
  Klem

 11. Ingeborg Nyvang Senneset 11. august 2011 at 12:27 - Reply

  Legger igjen en klem.

 12. flink pike 11. august 2011 at 13:17 - Reply

  Kjenner meg veldig igjen i den følelsen du beskriver. Men det er ikke helt lett å forklare alt..
  Men det å klare å bestemme seg for at seg selv er viktigst er nok lurt, men vanskelig.. Er stadig i denne situasjonen selv jeg..

  Lykke til videre!
  Klem

 13. Line 11. august 2011 at 13:19 - Reply

  PUH og jippi – DU er helt normal og vi andre kan puste lettet ut 🙂  Du skriver ned det som mange av oss kan kjenne seg igjen i på godt og vondt, eller natt kommer dag og etter sol kommer regn – dette gjelder for oss alle – spm. er hvor lenge vi blir der i det «ukjente» og til tider «mørke» – hva vi tar med oss av lærdom, eller det kroppen og underbevisstheten som vil ha oppmerksomhet rundt noe vi ikke alltid vil se på…. 

  En klok person mann skrev: Personen du trenger å snakke med er alltid tilstede – ja akkurat   Så kjære vakre flotte Trine fortsett akkurat slik du gjør og vær trygg på at du ikke er alene…. klems

 14. Bente 11. august 2011 at 15:03 - Reply

  Kjære lille voksne Trine.
  Det er ikke bare bare å gi og gi av seg selv. Du trenger påfyll. Påfyll fra andre positive krefter som viser deg respekt og viser de setter pris på deg og det du er, gir og står for. Uansett om andre hadde gitt deg disse tilbakemeldingene er det hardt å gi av seg selv. For alle i lengden. Vi trenger å ta oss inn. Spesielt når du er en offentlig person. Da har så mange mennesker meninger om deg. Meninger om deg selv om de ikke kjenner deg som den du er inderst inne, mengjennom en oppfattelse om hvordan du er og hvem du er gjennom det du skriver. Alle har dager og tider der solen skinner, du vet at alt rundt deg er lagt til rette slik at du burde smile og være takknemlig og glad. Du er nok takknemlig, men tist likevel. Det er lov! Det er menneskelig. Gråt. Gråt masse. La tårene rense det vonde inni deg. Og ikke alt trenge du føle du må dele. Del det du kjenner du ønsker å dele og klare å stå for. Det er som om natten…da kommer tankene lettere frem og av en eller annen grunn så blir vi åpnere og kan fortelle til andre hvordan vi tenker om ulike ting som vi egentlig ikke har fortalt før, ihvertfall ikke til denne personen du nå har en fin samtale med mens månen skinner ute og stearinlysene skinner opp rommet inne. Dagen etterpå angrer vi litt på alt vi sa. Slik kan det være når vi åpner oss når vi selv blogger. Da er det ekstra viktig å være klar for å dele det vi har i tankene våre. Spesielt når du som er en helt vanlig jente og dame også er en offentlig person..Lykke til med følelsene dine og tankene dine. Ønsk dem velkommen og ta et lovlig farvel med dem når du har grått ferdig og fått klarhet i det du er oppi nå <3  Kanskje du ikke trenger klarhet…kanskje du er sliten og trenger en velfortjent hvilepause? Kanskje pausen trenger å være lengre enn du selv ønsker? Men ta da itilfelle imot å bare være deg selv å ta vare på deg selv uten dårlig samvittighet. Er selv der nå men vet det er lett å si til andre men vanskelig å gjøre selv <3Alle har en liten jente inni seg. Vi er oss selv alltid inderst inne. Alt vi har opplevd er inni oss og det tar vi alltid med oss og det er med på å forme den vi er. Jeg spurte min flotte oppegående farmor på 90 år: Hvordan er det å være gammel? Hun svarte: Det er slik det er å være deg. Vi har bare mer erfaring å så kan du ikke gjøre de samme tingene lenger for kroppen klarer det ikke. Den lille jenta hadde farmor inni seg hele livet <3Nå skrev jeg uten å vurdere det jeg skrev. Rett fra tankene mine…:))Ekte klem fra Bente

  • Trine Grung 11. august 2011 at 16:13 - Reply

   Veldig kloke ord! Jeg har verdens beste lesere!!

 15. Grete von Hippie 11. august 2011 at 15:59 - Reply

  Takk for et nydelig innlegg. Kjenner meg igjen 100% her. Lurer på om jeg skal «kaste inn håndkledet» mange ganger. Men ikke søren – INGEN skal få trykke meg så langt ned, at jeg må gjøre det. Når den dagen kommer, er det fordi jeg vil sjøl, ikke fordi en eller annen har fått meg til å ta det skrittet.
  Bare gråt du – det hjelper godt på «trykket» har jeg funnet ut. Ha en fortsatt nydelig dag – husk du er et unikt menneske, et sårbart menneske som oss andre. Det er bare det at vi andre ikke har evnene til å se andre sin sårbarhet <3 Stor Klem.

 16. Elin-Anita 11. august 2011 at 16:04 - Reply

  Hallo:)
  Du beskriver bare det vi alle føler inni oss innimellom….du er menneskelig:)
  Ikke er det farlig heller,bare følelser vi har…
  Dagen er nok mere opp i morgen….
  klemklem til deg:)

 17. AnneB 11. august 2011 at 16:05 - Reply

  Da er vi minst 2 Trine. Er p.t. sykemeldt fordi jeg aldri setter av tid til med selv. Skal alltid bare passe på denne først, så skal jeg bare sørge for at den andre har det bra….Sånn har det vært i mange, mange år og nå sa kroppen og hodet mitt STOPP. Det har blitt mange tårer i det siste, tårer som jeg ikke forsto hvorfor jeg gråt….. Men det begynner å gå opp for meg. 
  Som en GOD venn sa nylig: «Det finnes et veldig godt men lite kjent ord, og vi staver det N E I…..Si det etter meg NEI…. Gå hjem og øv på dette ordet» Og det er sant, jeg trenger å øve mye på det ordet, kanskje trenger du det også… Vi skal velge det vi vil si JA til og så velge bort alt det andre….
  Håper du får det lettere etter hvert, og noen ganger er det godt å få gråte ut…
  Ha en bedre kveld og en flott helg.

  • Trine Grung 11. august 2011 at 16:12 - Reply

   Godt å vite en ikke er alene, varme tanker til deg. Har sagt nei tre ganger siden igår og det føles godt! Jeg må og bli flinkere til nettopp det

  • auto uninsured 9. april 2014 at 00:52 - Reply

   Shoot, who would have thought that it was that easy?

 18. Kristin 11. august 2011 at 17:08 - Reply

  Det er helt normalt å føle det slikt iblant. Det verste er å ikke kunne glede seg over det man virkelig har i livet som er så bra, men sånne dager har vi alle dessverre. Jeg syns du er ei sterk, klok og ei morsom dame. Slapp av, og nyt dagene. Du skal tross alt være Trine resten av livet ditt, og du må huske å ta vare på deg selv og dine behov. Sender deg et stort <3 og håper du vil føle deg bedre i morgen 🙂 Hilsen din Yaniv partner 🙂

 19. Wenks 11. august 2011 at 18:54 - Reply

  Første gang jeg kommenterer her…..for når jeg leser dette, kan jeg liksom puste….. Vi har såvidt gått forbi hverandre under en event, uten særlig «klikk»…..men når jeg leser dette, synes jeg at jeg ser deg bedre…og også ser meg selv i deg.  Denne bloggen berørte meg. Og, jeg tror jeg liker deg! Så veldig like vi mennesker er, under alle personligheter og lag… Ønsker deg en god dag.  Stor klem 😎

 20. Bustenellik 12. august 2011 at 09:36 - Reply

  Så godt å lese et dønn ærlig blogginnlegg for engangs skyld. Det er så utrolig mange solskinnsblogger der ute. Det er godt at noen letter litt på sløret innimellom. Og takk for en god del påminnelser 🙂 Håper lille Trine har det bedre i dag!
  Klem fra Bustenellik

 21. Anne 12. august 2011 at 12:38 - Reply

  Viktig for meg er hvem som holder mål for meg.
  Gir en av hjerte går en ikke tom. Å gi av hjerte er også å gi til seg selv, da er det noen ganger betyr det at å la være å gi. Noe som er rene kicket, når en har blitt brukt av andre. Selvrespekt er så viktig,  for mange eier ikke skam i det å suge andre helt tomme uten å gi tilbake. Og om en er helt ærlig med seg selv etter noen runder går det opp for en at en ikke en gagn liker dem, som man trodde man er så glad i….

  Stå på =)

 22. Tobias 12. august 2011 at 21:46 - Reply

  Hei Trine. Håper du føler deg bedre snart. Det er en ting leg lurer på og håper du ikke tar det ille opp. Jeg har nettopp innsett at en i nær familie har ADHD og at vedkommende har fordeler av det, mesteparten av tiden. Jeg lurer på om du kan ha det samme. Jeg mener det godt. Har fulgt med deg en stund både her og i media og du virker alltid så giret (positivt ment) og en riktig duracellkanin absolutt hele tiden. Har du tenkt tanken selv. Kanskje mye faller på plass hvis du tenker etter? Håper du ikke blir fornærmet. Mange med ADHD er faktisk glad for at de har det. Klem

  • Trine Grung 13. august 2011 at 05:40 - Reply

   Ble ikke fornærmet men tror ikke jeg har det. Jeg har mye energi mener veldig rolig hjemme. Stresser ikke da 🙂

 23. Jorunn Tunheim 12. august 2011 at 22:37 - Reply

  Flott at du setter ord på det som vi alle opplever – men ikke forstår! – Noen dager er bare slik, og tro meg – de går over og du finner ny energi. Det du tar opp her er livet selv – vi forstår ikke alt, men følelsene er der og vi må forholde oss til det. Det du opplever er helt normalt – vi har alle vært der.. hilsen Jorunn – og med ønske om en bedre morgendag!

 24. Terese 15. august 2011 at 13:33 - Reply

  Det er ikke uten grunn at uttykket «ta vare på ditt indre barn» finnes i psykologien.. Nå høres det kanskje litt alternativt ut å ta vare på et barn man fortsatt har inni seg, men det handler jo til syvende og sist om at vi ønsker å føle oss trygge og ivaretatt. Jeg jobber selv med tanken om at «jeg må alltid fikse alt». Som en buffer bruker jeg humor, og bloggen din får meg ofte til å smile.

  http://www.teresetveit.com/

 25. kinam 24. august 2011 at 11:41 - Reply

  det er ok og ha en dag der du er litt lei deg. det er ok å ha dager der du tenker mye og noen av de tankene bringer frem tårer. det er ok trine.
  det som ikke er ok er om du lar de negative/triste emotions stoppe deg fra reise deg opp igjen. det som ikke er ok er om du lar negative/triste emotions stoppe deg fra å fortsette å være deg selv. vennene dine er BLESSED  fordi de har dg  som venn. fortsett å vær trine ! fortsett å gi, det er slik du er og ingen kan ta den fine delen av deg. ja jeg  er enig at det gjør SKIKKELIG vondt å ikke få det samme tilbake ! men ikke la folk stjele den fine delen av deg også. IKKE! WHAT YOU SOW IS WHAT YOU WILL REAP. husk det. venner og familie ser kanskje ikke alt fine du gjør alle sacrifise du gjør, men 1 person gjør det og det er gud. han ser det.

  Love is patient, love is kind. It does not envy, it does not boast, it is not proud. 5 It does not dishonor others, it is not self-seeking, it is not easily angered, it keeps no record of wrongs. 6 Love does not delight in evil but rejoices with the truth. 7 It always protects, always trusts, always hopes, always perseveres.

  dette verset fra bibelen viser oss hva et forhold skal være bygd på ! enten det er marriage venneskap osv..

  fortsett å være trine , tror ikke du hadde kledd å være motsatt av den personen du er idag. husk at den tiden du har brukt på å være god / snill mot andre, den samme tiden må du også bruke på å være mindre god ! tro meg det er lettere å være god enn å være ikke god ! ( god på norsk ikke god på engelsk )

  klem kinam.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits