Les Feite-Lilly’s historie

Idag starter en ny epoke her på bloggen min. Det er lenge siden jeg har rettet fokus mot helse, sunnhet, velvære og slanking…..men nå trør vi til! Denne epoken blir delt inn i to faser. Den ene er Feite-Lilly som snart skal slanke-operere seg, og den andre er 4 jenter som skal slanke seg via bloggen min. Vi skal følge vekten deres uke for uke og det er konkurranse om å gå ned mest på et år. Disse fire inkluderer meg. Nå er det nok med mat-orgier, jeg må ned i vekt.

Men i dag er det altså Feite-Lilly som begynner. Du vil treffe henne hver eneste mandag, både fram til operasjonen og etter. Hun vil selv delta i kommentarfeltet hvis dere lurer på noe. Bare spør i vei. Her starter hennes historie :

Siste sommeren som feit

Jeg heter Lilly, er i slutten av 40-årene, har vært feit nesten hele mitt liv. Jeg har passert 0,1 tonn og har flere såkalte tilleggssykdommer, og noen nye sykdommer lurer rundt hjørnet . Nå er det slutt – jeg har bestemt meg for å ta en gastric bypass (GBP), en såkalt slankeoperasjon. Jeg er godkjent for operasjon via det offentlige, og denne skal skje innen jul.

Å gå til det skritt å velge en GBP operasjon har vært en lang prosess for meg, for dette er ingen lett vei, i tillegg er det lenge å vente i kø i helsevesnet. Dette er min siste sjanse til å få til en varig endring. Det jeg fikk hjelp til å skjønne ved starten av denne prosessen, var at det er i hodet alt sitter, og at det var viktigst å begynne der. Det ble en lang reise på gamle stier, og en oppklaring av hvorfor jeg er der jeg er i dag.

Jeg var på mitt første slankeopplegg når jeg var 12 år gammel, og siden har jeg slanket meg. Nevn en kur, og jeg har tatt den! Opp og ned, opp og ned – for hver gang opp, litt mer enn det gikk ned. Det betyr at sakte men sikkert rundet vektnåla nye grenser. På veien oppover kom også tilleggssykdommene og de økte risikoene, for å dø av noen av dem. Det som virker rart og også veldig skremmende, er at det var som om det ikke angikk meg fordi ingenting skremte meg noe særlig før jeg plutselig en dag fikk alvoret ”i fleisen”.

Jeg har så lenge jeg kan huske vært en overspiser, tipper jeg var ca. 10 år da det startet for fullt, og det er ett år siden jeg gjorde det sist. Overspising blir i dag sammenlignet med lidelser som anoreksi og bullemi, bare at man ikke kvitter seg med maten, og dermed kommer også overvekten. Overspising dreier seg mye om smugspising, skam og skyld – når ingen ser, kan heller ingen kommentere eller hjelpe.

Det er lett å tenke at var det noe galt i barndommen eller hjemmet – men slik jeg ser det i ettertid, mener jeg ikke det. Vi spiste vanlig kost uken gjennom, og kosa oss i helgen. Kose seg ja, det er forbundet med mat i min familie. (tror kanskje det er slik i mange familier) Jeg var god på å skjule min overspising, og mine foreldre stusset nok over at jeg var overvektig og min søster tynn som en stilk. Det er først for et år siden jeg klarte å tilstå for mine foreldre og resten av min familie hvordan alt har foregått.

Denne bloggen er meningen skal ta dere med på min reise frem til i dag, samt veien min videre mot min operasjon og tiden etterpå der alt bare går en vei, og det er ”nedover”. Jeg håper å gi dere en innblikk i hvordan mitt liv er/har vært som feit, hvilke tanker tenkes, og hvordan blir jeg møtt, samt hvilke forberedelser jeg gjør frem til operasjonen. Alt er selvfølgelig – slik jeg ser det.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:16:23+00:00 22. august, 2011|Categories: OPPLEVELSER|Tags: , , |18 Comments

18 Kommentarer

 1. Kristin Gjødingseter 22. august 2011 at 18:24 - Reply

  Jeg gleder meg til å følge deg videre. Det er ingen lett avgjørelse å ta en slik beslutning. Jeg står selv på venteliste i det offentlige. Jeg skal slankeopereres innen høsten 2012. Jeg gleder meg så masse til å kunne starte et helt nytt liv. Jeg kjenner meg altfor godt igjen i det du skriver. Smugspising, overspising og alle slags mulig dietter. Jeg er glad på dine vegne, og ønsker deg masse lykke til. Har du vært på pre op enda? Er det på Aker du skal opereres? 🙂 Stå på! Jeg heier på deg!!

  • Lilly 22. august 2011 at 19:15 - Reply

   Takk for positiv tilbakemelding Kristin 🙂 Jeg har ikke vært på pre-op ennå – følg med meg videre litt mer informasjon kommer utover høsten! Lykke til med din prosess.

 2. Lise 22. august 2011 at 19:01 - Reply

  Det blir spennende å følge reisen din! Og Trine, om du vil ha med en dame til på slankelasset melder jeg meg frivillig. Bor i Drammen og veier desverre minst 50 kg for mye :/

  • Trine Grung 22. august 2011 at 19:24 - Reply

   Det er fullt opp i denne omgang men kanskje du blir inspirert av å følge oss!? Sjekk innom imorgen!!

 3. Hilde Jervsjø 22. august 2011 at 19:56 - Reply

  Kjære kjære Lilly – det du nå gjør er så stort! Og takk for at tar oss med på reisen. Det viser et enormt mot og vi heier på deg!

  Stor Klem og fingers crossed fra Hilde (som startet sin livsstilsendring for nøyaktig 1 uke siden). Skal følge med her nå.

  • Lilly 22. august 2011 at 20:41 - Reply

   Tusen takk for at du heier Hilde, det er litt skrekkblandet fryd akkurat nå. Lykke til med din egen endring, håper å kunne lære bort noen av mine erfaringer.

 4. Unni 22. august 2011 at 20:11 - Reply

  Vil ønske deg lykke til Lilly 🙂 Er selv operert, for snart 3 år og 60 kilo siden. Går fortsatt ned i vekt, og er ikke helt i mål om man skal se på bmi. Men jeg er KJEMPEFORNØYD. Jeg veier tross alt 60! kilo mindre. Er ikke det verdt å være glad for så vet ikke jeg 😉
  Skal bli spennende å følge prosessen din 🙂 Mannen min begynte forresten på 1000 kcal i dag, opereres om 3 uker, så har han ligger litt foran deg.

  • Lilly 22. august 2011 at 20:44 - Reply

   Takk for lykkeønskning Unni, så flott å lese om dine resultater, gratulerer med dem. Lykke til til mannen 🙂

 5. Anonym 22. august 2011 at 20:54 - Reply

  Din blogg om slanking skal bli interessant å følge.  Den vil helt sikkert gi inspirasjon til noen og enhver å tenke alvorlig igjennom hva man putter i seg av mat drikke og godsaker.  Gleder meg til å følge Lilly fremover mot operasjonen, etter operasjonen og se hvilket resultat hun kommer til.  Dette er viktig for alle som har tenkt å ta en slik operasjon.  Har selv en i familien som nettopp har tatt den.  
  Venter spent på neste blogg om Lilly.  Lykke til begge to.

 6. Liller Gold 22. august 2011 at 21:07 - Reply

  Dette blir kjempespennende å følge med på 🙂 Lykke til!

 7. Fiskerdama 23. august 2011 at 07:18 - Reply

  Har en i nær familie som overspiser og legger på seg i et rasende tempo.Har gjort alt for å skaffe hjelp, psykologer, kostholdsveiledere you name it.Ingenting hjelper.Det er så fortvilende å se på.Hvilke råd har du til å få vedkommende på rett spor?det er som du sier i hodet det sitter, og det ser ikke ut til at noe «går inn».jeg skjønner jo at det er følelsesregulering det handler om, men vår erfaring med behandlere er at de ikke skjønner dette.Hadde vedkommende hatt anoreksi forstår alle at de nærmeste gjør alt for å få henne til å spise, men så fort det er andre veien får vi bare høre «stakkars, ikke si noe, ho finner nok utav det», rart det der.Veldig fortvila, tips mottaes med takk!Og lykke til med operasjonen, håper det er det som skal til for at du får det bedre.

  • Lilly 23. august 2011 at 16:52 - Reply

   Overspising er ikke så lett å ta tak i, jeg vil på bloggen fremover fortelle mer om hvordan dette har påvirket meg og livet mitt, og hvordan jeg kom videre så følg med!

 8. Holden504 23. august 2011 at 08:10 - Reply

  Alt for liten fokus på matvaner,helse og trening i samfunnet!! Men det kommer seg. Var nok verre på den tiden lilly var ung, uten komersiell tv, internett o.l.
  Operasjon bør være aller siste alternativ. Iallefall offentlig støttet. Tror vi må legge fokus på forebygging , slik at folk får en sjanse til å snu utviklingen før d er for sent. Kanskje slipper alle disse ekstrabelastningene og sjukdommene som kommer som en konsekvens av at man har latt fedmen spising tatt overhånd.Slankekurer med pulver o.l er bare tull, dette vet vel snart alle . D kan kun gjelde som et kortsiktig mål for å komme oppi en dress eller kjole. Og i bestefall kan d være med på å begynne en endring fordi man ser resultat. Men resultater krever hardt arbeid og disiplin i kostholdet!! hard trening, blod svette og tårer da er alt mulig..FYSISK AKTIVITET!!!!! Medisin psykisk og fysisk!

  Blir faktisk veldig glad når jeg treffer overvektige på Sats , eller når jeg løper. Det siste året har jeg truffet fler og fler som bruker sykkel!! D er bra!!!

  Lykke til dere alle som skal gå ned i vekt.

 9. Lambern 23. august 2011 at 08:17 - Reply

  Blir spennende å følge med på dette. Masse lykke til!!!!

 10. Bebe 23. august 2011 at 11:06 - Reply

  Lykke til alle sammen! Blir spennende å følge med på dette altså, og kanskje plukke opp litt inspirasjon 😉

 11. Carmen Munoz Kaasa 23. august 2011 at 17:18 - Reply

  Dette blir spennende. Ønsker deg masse lykke til.

 12. Eva M Sharmy Jespersen 4. september 2011 at 14:52 - Reply

  Tvi tvi, lykke til 🙂

  Jeg er selv GBP operert for 2 år siden, 60 kg ned og 60kg beholdt 😀
  gleder meg til å følge deg her,:)
  eva

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits