Tankene styrer ALT

Tenk om det var så lett. Tenk om vi kunne trykke på en knapp så snudde en de destruktive tankene våre. Destruktive tanker er en uting, for mange en onde, og derfor etterlyser jeg denne knappen. Tanker kan styres/endres. Det er du og jeg som bestemmer hvordan/hva vi skal tenke. Det kan høres enkelt ut, men med trening er dette fullt mulig. Feite-Lilly er på plass og vier tankene sine oppmerksomhet i dag. Vi bør alle lære oss å styre tankene våre, rett og slett bestemme hvilke tanker som skal få plass i topplokket. Feite-Lilly har sin siste høst som feit. Hun skal snart slanke-operere seg, og les gjerne mer av hennes innlegg HER. Hun skal gjesteblogge her hos meg fra til og etter operasjonen. Vi gleder oss til å følge denne prosessen.

 Tenk om alt ble snudd på hodet – i hodet?

En hjelper synes at det var meget alvorlig at jeg hadde kommet til det punkt og søkt om slankeoperasjon. Hun syntes det var en drastisk inngripen i kroppen. Hun foreslo å hjelpe meg. Slik jeg så det, ville hun også som mange andre, hjelpe til å slanke meg. Så sikker var hun, at hun tilbød meg coach timer free of charge. Jeg synes det var vanskelig å si nei, så jeg svarte ja for hennes skyld – etter et par timers samtale hos henne, forsto jeg absolutt at dette var for min skyld.

Den første timen lærte jeg et ord: selvsabotering! Når vi jobbet videre med dette ordet skjønte jeg etter hvert at det hadde jeg gjort det meste av livet. Jeg så hvordan de saboterende tankene hadde ødelagt mye både av slankeprosesser og andre prosesser i livet mitt. Jeg oppdaget etter hvert at jeg ikke anerkjente meg selv, og hadde liten verdi i eget hode – jeg har latt de saboterende tankene slippe frem hver gang, uten å motsi dem. Jeg har vært mest tilstede for andre, og prøvd å hjelpe ”hele verden”. Det neste ordet jeg lærte var egenkjærlighet, det var rart å skulle starte med å hjelpe meg selv!

Denne første hjelperen min hjalp meg med å komme ut av skapet som overspiser, og disse to nye ordene var til god hjelp på veien. Tidligere hadde det vært så viktig å gjøre alle forandringer ila. en uke, men i min nye reise har det vært viktig med ”museskritt”. Jeg fikk mange oppgaver og trente på å gjenkjenne saboterende tanker, motsi dem og dyrke egenkjærlighet. Jeg følte dette gjorde meg sterkere, og gjør meg fortsatt sterkere for hver dag som går, for det må trenes hver dag!

Legen min synes jeg hadde en meget god utvikling og gjorde meg oppmerksom på kognitive metoder – ved nærmere sjekk, så viste det seg at det var det vi hadde jobbet med hos min kjære hjelper, og jeg begynte å utforske emnet, for å bruke metodene til å ta tak i forskjellige utfordringer i livet mitt. To bøker har i den forbindelsen betydd og endret mye for meg. Ingvard Wilhelmsens bok Sjef i eget liv og bøkene i Beck-programmet. Det handlet om at jeg ble nødt til å kjenne på mine egne tanker og holdninger, og så starte en prosess hvor bevisstgjøringen ga resultater .

En setning som jeg har brukt mye, er ”Fake it until you make it” – det handler om at hvis du later som lenge nok, så begynner du å like ting du ikke har likt før, samt at du later som, helt til det blir en rutine. Slik ”glemmer” du det som har vært, og får nye mye bedre vaner. Jeg som bestandig har avskydd trening, har nå faket så lenge at nå har det blitt en del av hverdagen. Jeg som før likte det usunne mest, har faket så mye at når jeg ser reklame for noe usunt, så kommer det i mitt synsfelt et giftmerke over.

Der jeg som overspiser spiste på følelser har jeg lært meg til at belønning for kroppen er noe sunt, og straff for kroppen er usunt – tidligere var det omvendt.

Tenk alt er snudd på hodet – i hodet!

Du er tøff Lilly og jeg leser dette med stor interesse. Dette har jeg blogget om MANGE ganger siden jeg selv ser hva Beck-programmet kan gjøre for mange. Tankene våre, og spesielt de destruktive, ødelegger mye for så mange! Tenk om vi alle tok oss tid i hverdagen og trente oss opp til å snu dette!? Laget vår egen knapp. Hvor mye lettere hadde ikke hverdagen blitt!? For det må trenes på. Det er som med barneoppdragelse….en kommer INGEN vei uten å repetere til det kjedsommelige!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:16:16+00:00 5. september, 2011|Categories: OPPLEVELSER|Tags: , |3 Comments

3 Kommentarer

 1. RUNE ANDREASSEN 5. september 2011 at 14:19 - Reply

  Hei Lilly.
  Takk for at du deler tankene dine med andre og omtaler Livsstilsprogrammet (tidligere Beckprogrammet) på en slik positiv måte. Når du referer til «Fake unntil you make it» som et mantra for deg, så vil jeg gjerne utdype dette mantraet. For å klare å leve etter det, så handler det om å bestemme seg for en livsstilsendring, for så å leve hver dag som om du mener det. I det øyeblikket det skjer, slik som med deg Lilly, «dreper» du all tvil og tar «brodden» av de fleste selvsaboterende tanker, dvs ubehaget reduseres. Idrettsfolk lever etter det samme mantraet, skal du bli verdensmester, kan du ikke starte å tenke som en verdensmester uken før VM. De fleste starter flere år før, og lever hver dag som om de mener de er verdensmestere. Dette prinsippet gjelder også for oss «dødelige», særlig ift tidsklemma, vi må prioritere det som er viktig for oss. Det å ivareta helsen og leve sunt er jo noe de fleste av oss ønsker, så lev derfor hver dag som om du mener det, selv om ikke helsetilstanden er helt på topp. I det øyeblikket man har integrert denne holdningen ift seg selv, så har man tatt lederrollen i eget liv. I arbeidssammenheng må man forholde seg til ulike ledere, det slipper vi i vårt eget liv. LIVET BESTÅR AV ENDELT LEDELSE. Dette er ikke det samme som egoisme, snarere tvert i mot. For våre medmennesker er det en fordel at man tar LEDERrollen i eget liv. Barn liker at foreldrene er selvstendige og klarer seg selv, ektefeller står best sammen når de står støtt hver for seg og arbeidsgivere liker arbeidstagere som tar egne avgjørelser og er selvstendige. For å kunne ta LEDERrollen i eget liv, er det nødvendig å kjenne seg selv relativt godt og vite hva man vil. Hva ønsker jeg å oppnå her i livet? Hvilke metoder bruker jeg for å nå mine mål? Bruker jeg mine evner og energi på ting som faktisk hjelper meg, eller sløser jeg med kreftene? Hva er mine styrker og svakheter? I dag er det vanlig for mange å bruke personlige trenere, men hvorfor ikke bli en PT i ditt eget liv?
  Takk Lilly, du har vist at du ikke trenger en pt i ditt liv, DU HAR VIRKELIG TATT LEDERROLLEN I LIVET DITT.

  LYKKE TIL.

  • Trine Grung 5. september 2011 at 14:25 - Reply

   Amen!

   • Lilly 5. september 2011 at 14:38 - Reply

    Tusen takk Rune, det føles godt å være sjef i eget liv – men her kan det ikke hviles, det må øves og praktiseres HVER DAG!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits