Det nærmer seg operasjon…..

….men første flere kloke ord fra Feite-Lilly. Herfra og veien videre kaller jeg henne bare Lilly, hun er tross alt, innen kort tid, ikke feit lenger. Operasjonen nærmer seg og vi venter spent på hvordan dette vil arte seg for henne. Alle tidligere innlegg kan du lese HER.

Det mange overvektigte ikke setter seg inn i er viktigheten av å få kontroll over tankene sine rundt mat. Lilly har brukt mye tid på dette og likeså meg selv de senere årene. En liten ting som å bli bevisst på hva som går igjennom hodet sitt når en er på vei til å spise noe en vet en ikke bør. Prøv det en gang. Når du neste gang er på vei bort i «hjørneskapet», prøv å sjekk innom hodet hva som kretser rundt av destruktive tanker. Likeså når du forsyner deg av middagen gang nummer to selv om du egentlig er mett. Deretter kjenner du etter om du klarer å kontrollere de tankene, om du selv klarer å snu de. Bare en liten test….prøv. Nå gir jeg ordet eller bloggen til Lilly:

Vær tilstede i ditt eget liv!

Det var først når jeg kuttet ut å tenke og fokusere på mat, og at jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle nekte meg noen ting, at kroppen – inklusive hodet, begynte å oppføre seg mer naturlig og normalt. Jeg begynte med bitte små endringer hver uke, satte meg små mål som var realistiske, og som det ikke var så veldig vanskelig å klare. Det kunne være enkle ting som å spise sittende, tygge hver matbit godt, være bevisst hver enkelt bit sin smak, sunn eller usunn, eller gjenkjenne saboterende tanker og svare dem.

Mens jeg trente på nye ferdigheter uke etter uke, begynte jeg å oppdage flere ting både i kropp og hode. Ja, jeg fikk vondt i magen av en bolle, ja jeg ble oppblåst i magen av gotteri, ja, jeg ble daff av å spise loff, nei jeg fikk ikke lyst på noe søtt om jeg spiste hver 3. time, nei jeg snakket ikke så veldig pent til meg selv, og tok i hvert fall ikke noe godt vare på meg selv.

Det var veldig merkelig å få sånne ”rare” tanker i hodet. Det var så merkelig at denne bevisstgjøringen ga meg svar som på den ene siden var opplagt, men som jeg på den andre siden hadde oversett gjennom mange år!

Noen holdninger og prinsipper var jeg nødt til å ta tak i – jeg skrev de ned for å bevisstgjøre meg selv med hva jeg måtte ha fokus på, her er noen av dem:

 • Ærlighet: jeg måtte være ærlig og oppriktig med meg selv – ingen smugspising og være ærlig på hvor godt det var det jeg puttet i munnen
 • Alt eller ikke noe: f.eks enten var jeg på slankekur eller ikke, enten trente jeg eller ikke – jeg gikk inn for å kun ha fokus på oppgavene mine, og ikke på alt eller ikke noe. Det var helt greit å spise sunt uten å være på slankekur, og det var helt greit å trene sporadisk – jeg tok museskritt på vei til endring!
 • Bli glad i seg selv: Jeg har alltid trodd at jeg ville bli glad i meg selv om jeg ble slank – feil! Kjærligheten til meg selv lå ikke i kiloene fant jeg ut!

Når jeg forsøkte å endre holdninger og prinsipper på veien gjennom reisen, sugde jeg til meg all informasjon, inspirasjon, mantra’er – alt som forsterket det ”lyset” jeg hadde begynt å se. Jeg har jo tidligere fortalt om ”fake it until you make it” – det funker i massevis! Jeg lærte også at jeg skulle stå foran speilet hver dag – se grundig på meg selv, og anerkjenne meg selv med et: WOW – vanskelig øvelse, men det funker når du får øvd nok! Jeg lærte en setning om at ikke tenk etter om du har lyst – bare ta på deg skoene og gå! – den brukes før en treningsøkt om de saboterende tankene prøver å styre meg.

Jeg lærte mindfulness som er en utrolig opplevelse med øvelser på å være tilstede i nuet!    Jeg trener hver dag på å være tilstede i mitt eget liv – det er deilig!
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2015-05-31T10:16:06+00:00 19. september, 2011|Categories: OPPLEVELSER|3 Comments

3 Kommentarer

 1. Mona Østby Johansen 19. september 2011 at 13:34 - Reply

  Er helt enig med deg i at det meste sitter i hodet.. Men til forskjell fra deg, så tenker jeg ikke på mat, eller noe å spise.. Jeg har det problemet at jeg glemmer å spise, men trener meg nå opp til å spise små, men flere måltider om dagen. Og det med trening og hodet.. Det er viktig å få hodet til å få med resten av kroppen.. kjenner meg så godt igjen når du skriver om saboterende tanker.. Lysten til å trene er der, men å få med seg kroppen på det hodet vil, har vært en utfordring. For jeg hater å gjøre alt alene.. Men etter å ha begynt med multivitaminer og omega 3 så kjenner jeg at det er lettere for meg å komme seg ut.. Bare det å gå en liten tur er jo bra. Elsker å sykle og har så smått begynt med det igjen.. Gleder meg til å følge deg på veien videre.. Går nå også den samme veien som deg.. Jeg også venter på operasjon..

  • Lilly 19. september 2011 at 14:16 - Reply

   Takk for at du deler Mona – ja det gjelder å ta små skritt, og ta de bevisste! Lykke til med reisen din 🙂

   • Pitbullmona 3. mars 2012 at 17:55 - Reply

     Hei Lilly.
    Lenge siden jeg har skrevet, men nå går det så bra. Jeg har sagt nei til operasjon og går ned av meg selv.. Jeg har fremdeles problemer med å få i meg nok mat, men jeg har reist til egypt og får hjelp der.. Og jeg tar det sakte men sikkert.. Nå er det bare 4 kg unna så er jeg ikke lengre ei dundre på hundre.. Og så gjør jeg store forandringer i livet mitt.. Kvitter meg med store stressmomenter og fokuserer på at jeg er meg og at det ikke er galt å akseptere meg som jeg er.. :))) Hvordan går det med deg Lilly?

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits