Har du tatt på brystene dine i dag?

Det er rosa sløyfer over hele landet og PR-byråene står i kø for å få ut sitt budskap. Jeg leser opptil 25 blogger hver eneste dag og nesten samtlige har hatt noe rosa på siden sin. Jeg er ikke fan av slike kampanjer, men ser at budskapet er veldig viktig. Derfor velger jeg å være litt rosa i dagens innlegg siden en bekjent ringte og spurte meg så pent. Dette er altså reklame for aksjonen og en variant som Philips har valgt for å fremme seg selv. Ikke noe galt i det, men jeg føler meg forpliktet til å opplyse om det. Viktig at de bidrar, det skal sies!

Hver dag får 7-8 kvinner diagnosen brystkreft i Norge. Heldigvis kan de fleste bli friske hvis kreften oppdages tidlig. Som hovedsponsor for årets Rosa sløyfe-aksjon lanserer Philips derfor Rosa Testen – en pedagogisk test som hjelper deg å undersøke og oppdage eventuelle forandringer i brystene dine.

Rosa Testen tar bare tre minutter å gjennomføre og består av tre enkle steg: se, beføle og handle. Ved å gjennomføre testen regelmessig blir du bedre kjent med brystene dine, og kan lettere oppdage eventuelle forandringer. Testen er tilgjengelig på www.rosatest.com og som applikasjon for iPhone. Evnt trykk på bildet:

De fleste kjenner noen som har blitt rammet av brystkreft, også i egen familie. 1 av 12 kvinner får diagnosen brystkreft i løpet av sitt liv, og 88 % av disse overlever. Å oppdage brystkreften tidlig er avgjørende for å bli frisk. Det er derfor viktig at man sammen setter fokus på bekjempelse av brystkreft. Rosa Testen kan bidra her.

Rosa Testen er utviklet av Philips i samarbeid med Kreftforeningen. Hensikten med testen er å vektlegge viktigheten av forebyggende arbeid i kampen mot brystkreft, både gjennom en sunn livsstil, men også gjennom regelmessige egenkontroller.

 Så mine kjære blogglesere….de kvinnelige ihvertfall…..finn frem hånden og føl i vei. La mannen føle litt også…..husfreden bevares=vinn vinn.
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2017-03-16T07:08:54+00:00 4. oktober, 2011|Categories: PERSONLIG|15 Comments

15 Kommentarer

 1. Kong Slafen 5. oktober 2011 at 09:25 - Reply

  Nei jeg har ikke tatt på brystene mine idag. Men jeg har heller ingen da..

 2. Trine Grung 5. oktober 2011 at 18:37 - Reply

  Så hyggelig! Tusen takk 🙂

 3. Anonym 5. oktober 2011 at 20:55 - Reply

  «La mannen føle litt også…..»

  Kvinnediskriminering på høyt plan her, menn skal ikke ta på kvinner. Hvertfall ikke på ting som menn ikke har selv. Dette er ikke bra. Spesielt ikke siden det er ei kjærring som skriver det. Huff..

  • Trine Grung 5. oktober 2011 at 21:48 - Reply

   Vel, prøv å les den setningen m humorbriller

   • Anonym 5. oktober 2011 at 23:09 - Reply

    Ja, man kan godt gjøre det, men det er ikke no som er morsomt med det. Slikt er bare med på å undertrykke kvinner.

    • Philip Christensen 5. oktober 2011 at 23:36 - Reply

     Hei, Yahoo. Du er et stusselig troll. Er det virkelig mulig å tenke sånn som deg? Du skremmer meg hvis du er seriøs med det utsagnet!

    • Anonym 5. oktober 2011 at 23:42 - Reply

     særiøst? Hvorfor babler noen kvinner alltid om at de blir undertrykt? Kvinner blir langtifra undertrykt i dagens samfunn. Det er ofte karrierevalgene som gjør at de f.eks får mindre lønn. Det å la mannen ta på brystene dine er vel ikke farlig med mindre du er veldig religiøs av deg.. på tide å våkne opp her! Hvorfor kan ikke menn ta på kvinner? spesielt om det er din mann/ kjæreste? Da har du full tillit til den personen og du vet godt at han ikke gjør deg noe vondt.. Litt humor må man ha? litt pervers må man være?

    • Trine Grung 6. oktober 2011 at 00:16 - Reply

     Unnskyld men da må jeg bare si lættis. Beklager

 4. Adina Klomsa 5. oktober 2011 at 21:02 - Reply

  Jeg tar på mine hver dag og det har blitt en utrolig ødeleggelse i hverdagen min!

  Jeg tar på de hele tiden og syns hele tiden jeg kjenner klumper.. er liv redd!!!! Dette har jeg gjort i ett år nå!
  Herregud så redd jeg er for kreft..

 5. Ungkaren fra Lyderhorn 6. oktober 2011 at 11:27 - Reply

  Som enslig ungkar tar jeg gjerne på meg oppgaven å kjenne på brystene dine. Mange syns dette er ubehagelig å utføre selv, så da hjelper jeg gjerne til.
  Noen krav stiller jeg selvsagt: Du må være under 30 år, slank og søt. Og du må ha naturlige bryster.

  • Claa 6. oktober 2011 at 11:40 - Reply

   kan forstå hvorfor du er ungkar – blir flau og skamfull på menns vegne av slike duste kommentarer knyttet til et seriøst og vanskelig tema

   • Ungkaren fra Lyderhorn 6. oktober 2011 at 12:12 - Reply

    Du skjønner: Uten humor i hverdagen blir det grusomt kjedelig etter hvert.

    Nå sitter nok noen og ler av det jeg skrev, men jeg tror faktisk enda flere ler av deg som ikke ser humoren i dette.
    Jeg forventer selvsagt ikke at lange køer av unge kvinner skal vente utenfor der jeg bor, bare for at jeg skal beføle deres bryster. Nei det er nok andre grunner til at de står der. (Det siste var også men humoristisk)Og om du enda ikke har sett humoren i dette, så bryr jeg meg svært lite. Jeg fikk meg en god latter når du svarte meg, og helt sikkert mange med meg.

 6. Anonym 6. oktober 2011 at 13:03 - Reply

  Trine, du er ei kul dame. Husker meg og min søster pleide høre på deg på radioen før, og du var nå så artig og gledesspredende =) Takk for en fin blogg.

 7. Johnkennethmelkevik 6. oktober 2011 at 14:15 - Reply

  hm, så var det dette med prostata kreft for menn da, bør vi også kjenne hvær dag…;-)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits