Det er lov å tvile. Alle tviler

Lilly nærmer seg slankeoperasjon. Ukene består av pulver for å miste litt fett før den store dagen og matglade Lilly er ikke så fornøyd med flytende føde. Men må en så må en. Lilly har nå blogget hos meg hver mandag noen uker og skal forsette etter sin slankeoperasjon. Vi skal følge henne på veien og jeg er veldig spent på hvordan hun vil takle vekt-tapet. Det er enkelt de to første årene sies det men så er det en del som møter utfordringer. Heldigvis jobber Lilly MYE med topplokket, men tvilen vedrørende en såpass omfattende operasjon har absolutt vært der:

Tvilen og en hel masse spørsmålstegn – noen svar, og reisen går inn i en ny fase

For en reise, for noen opplevelser, for noen nedturer, for noen oppturer – en reise med tvilen! Da jeg var liten så tvilte jeg på om jeg noen gang kom til å bli valgt først på gymlaget på grunn av at jeg var tung og sen. Da jeg var ungdom så tvilte jeg på om jeg noen gang fikk meg en kjæreste fordi jeg var så tjukk.

Da jeg kom i jobb kjente jeg på at mange trodde jeg ikke kunne noe, fordi jeg var overvektig…jeg tvilte videre: 

 • Tvilen om jeg duger
 • Tvilen om jeg er bra nok
 • Tvilen om hva som betyr noe
 • Tvilen om jeg blir lykkelig som tynn
 • Tvilen om jeg blir tynn
 • Tvilen om hvordan man kan bli tynn
 • Tvilen om slankeoperasjon er det rette for meg…

Jeg er helt sikker på at jeg i mange år har trodd at om jeg ble slank så:

 • fikk jeg mange venner
 • ble jeg sett for den jeg er
 • ble jeg lykkelig
 • kunne jeg kjøpe klær hvor som helst
 • bla, bla, bla, bla, bla – det er bare å fortsette listen med sprøe uttalelser!

Utad sier man helst at neida, jeg slanker meg for helsa’s skyld!

Det er det jeg sier hver eneste gang når jeg forteller at jeg skal slankeopereres – jeg gjør det for å bli frisk…joda, jeg gjør det for det også, men det er jug og si at ikke de andre punktene betyr noe heller i et litt snålt hode – det er viktig å føle seg vel, attraktiv og betydningsfull – men henger det sammen med å bli slank?

Betyr kroppen noe da? Er det bare et skalkeskjul for å ikke være glad i seg selv? Kan jeg skjule meg bak overvekt og si at: du skjønner jeg er ikke glad i meg selv for jeg liker ikke den kroppen jeg er i?

Handler det å være glad i seg selv om noe helt annet? Tenk å ha en slank kropp og et jævelsk sinne – er man glad i seg selv da? Tenk å ha en slank kropp og ikke ha empati – er man glad i seg selv da? Okay kanskje det å være glad i seg selv er litt mer sammensatt? Hva gjorde jeg?

 • Bevisstgjøre: hvorfor jeg er den jeg er, saboterende tanker og holdninger
 • Endre adferd: bli glad i seg selv, bryte tankemønster, endre holdninger
 • Trene punkt en og to
 • Slankeoperasjon: verktøy for å gå ned i vekt og holde seg der

Hmmm verktøyet som gjør at jeg går ned i vekt kom ikke før nummer fire på listen, jeg har gjort en stor jobb før operasjonen, og det viste seg å bli helt riktig for meg ! Jeg er ferdig med tvilen, jeg har knekt koden! En reise er ferdig, og en ny begynner – neste uke blir det blogget fra sykehuset!

Kjenner jeg ble rørt, betenkt og enda klokere. Idagens innlegg lærte jeg faktisk noe….kjente du deg igjen? Les alle Lilly sine innlegg HER.  
Legg gjerne igjen en kommentar:

kommentar(er)

By | 2011-10-10T08:10:31+00:00 10. oktober, 2011|Categories: MIN BLOGG|4 Comments

4 Kommentarer

 1. Helen 10. oktober 2011 at 09:56 - Reply

  Då har du vore gjennom den fasen og ferdig med den. No er det operasjonen der du legger alt i kirurgen og hans kollegaers hender og tek sjølv over jobben for resten av ditt liv når du vaknar etter narkosen. Dette blir bra!

  • Lilly 10. oktober 2011 at 18:02 - Reply

   Takk Helen! Jeg er klar til å ta over ansvaret, og med den balasten jeg har med meg, føler jeg meg meget godt forberedt!

 2. ida myren 10. oktober 2011 at 10:32 - Reply

  Masse lykke til. I have been there, done that. Tok operasjon 19.november i fjor…Jeg har fått helsen min tilbake og jeg har blitt «slank»igjen. Livet går videre og alle de gamle problemene er der fortsatt, de vil alltid være der… Men det er en selv som velger hvor masse tid man vier dem…For meg var/er operasjonen en fantastisk gave som har gitt meg så masse…tenk at jeg fikk muligheten igjen? Håper at du også får oppleve dette som en gave, for vei blir til mens man går. Lykke til, og stor klem fra Ida Myren.

  • Lilly 10. oktober 2011 at 18:01 - Reply

   Tusen takk Ida – gleder meg!

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mine nettkurs

BLOGGKURSET: Lær alt om blogging
bloggkurset
mockupss-facebook

FACEBOOKKURSET: Lær å bruke Facebook

Kategorier

hits